Beatles Tour: Het beste dat er voor Beatlesfans in Hamburg is te zien.

Webmaster Nieuws

De op een na grootste stad van Duitsland, Hamburg, is een fantastische bestemming die veel heeft te bieden. Hamburg is natuurlijk geen Berlijn maar er is veel te zien  en te beleven. 

“The Beatles Tour in Hamburg”

Jarenlang hebben The Beatles hun tenten opgeslagen in Hamburg. Iedere band heeft ergens zijn wortels liggen alwaar ze de kneepje van het vak hebben geleerd. De groep speelde tussen augustus 1960 en december 1962 in Hamburg, voordat ze uitgroeiden tot een wereldberoemde superband. Ze speelden lange tijd voor weinig geld in kleine tentjes, zochten met moeite een plek om te slapen en leerden wat “rock and roll” is.

De beste manier om te ontdekken wat dit allemaal voor de jonge Mop Tops inhield is een rondleiding door de stad met Stefanie Hempel, muzikante en een van de grootste Beatlesfans. De buitengewoon charmante Stefanie laat je plaatsen, die belangrijk zijn in de geschiedenis van de groep zien en trakteert je zelfs op een kleine serenade met twee songs. Onder de plaatsen die ze laat zien zijn de Infra, Kaiserkeller, Top Ten, Star-club, Bambi Kino en de plaats die voor op de cover van het album van John Lennon “Rock’n’Roll” staat.

Stefanie laat zelfs een plek zien die aan Bob Dylan gelinkt kan worden. Zij zorgt altijd wel voor verrassingen.

(Bron: mirror.co.uk)

(Vert: Toine Gribling)