John Lennon’s moordenaar: “Jezus heeft mij vergeven”.

BFNL Nieuws

Mark Chapman (62) schreef vanuit de gevangenis aan een penvriend met de naam Michael over zijn pasgevonden geloof en over de moord op Lennon. In een brief beweert hij dat Jezus hem vergeving heeft geschonken voor de moord op de ex-Beatle.

In de brief schreef hij ook “Jezus is een echt, levende persoon die ik onlangs heb ontmoet. Hij is alles en ik heb hem gevonden tijdens de lange jaren dat ik in de gevangenis Attica zat”.

John Lennon werd op 8 december 1980 voor de ingang van zijn appartementengebouw doodgeschoten door Chapman.

“Jezus koos ervoor om te sterven zodat onze zonden – ook de mijne – konden worden vergeven. Ik schoot de popster John Lennon dood, die vroeger deel uitmaakte van The Beatles. Laat ik zeggen dat het een vreselijke gebeurtenis was, ik heb het nooit kunnen vergeten”.

In de brief is ook te lezen dat Chapman beweert een boek te hebben geschreven, met de titel ‘The Prisoner’s Letter’.
De brief is voor 265 Engelse Pond gekocht door een zekere Eric Holler, de eigenaar van een website met de naam ‘Serial Killers Ink’ – gespecialiseerd in de verkoop van persoonlijke spullen van beruchte misdadigers. Holler: “Ik heb nooit direct contact gehad met Chapman. De brief was verkocht binnen een uur nadat hij op de site werd geplaatst. Ik zou graag meer items van Chapman hebben, want die verkopen erg goed.”

De geobsedeerde fan Chapman schoot Lennon vier keer in de rug toen deze met zijn vrouw Yoko naar zijn appartement terugkeerde. Chapman werd veroordeeld tot 20 jaar tot levenslang nadat hij de moord bekende. Hij wordt gevangen gehouden in de extra beveiligde gevangenis in Alden, vlakbij de stad Buffalo. Het verzoek om gratie dat hij sinds het jaar 2000 iedere twee jaar doet, wordt steeds afgewezen.

(Bron: mirror.co.uk)

(Vert: Aad Kuling)