Julian Lennon geeft kinderboeken uit over het milieu

Webmaster Nieuws

Julian Lennon heeft een boek geschreven om kinderen te leren hoe ze de planeet kunnen beschermen. 

John Lennon’s zoon werkte samen met auteur Bart Davis en illustrator Smiljana Coh om ‘Touch the Earth’ te schrijven, en hij is van plan om nog twee andere boeken uit te brengen. Hij legt uit dat het project een natuurlijke volgende stap voor hem was.

“Na het schrijven van nummers over milieu en humanitaire thema’s, en werkend als uitvoerend producent voor enkele award winnende documentaires en als grondlegger van ‘The white Feather Foundation’, vroeg ik mezelf af wat het volgende in die lijn van gedachten en richting zou zijn, “vertelde hij aan People magazine. “Wat zou ik kunnen doen om mensen te bereiken die inschikkelijk zouden kunnen zijn over deze issues ?”

“Na een leuk gesprek met een dierbare vriend van mij, Bart Davis – een ongelooflijke talentrijke schrijver, piekerden we over het idee dat kinderen de enige leeftijdsgroep was waar ik nog niets voor had gedaan, als dusdanig,” verteld hij. “Zo besloten wij om met wat ideeën te spelen, totdat we op het eerste boek samen kwamen.”

Voor Julian was het schrijven van het boek een spiegel voor zijn songwriting techniek en het werd een makkelijk proces.

“Mijn manier van schrijven lijkt heel erg op het schrijven van nummers en teksten,” legt hij uit. “Ik kom met een idee of concept, dan stel ik het bij totdat het zinvol wordt voor mij als een geheel en het me ook emotioneel raakt tot een graad waarbij ik voel dat het voor iedereen die luistert of het leest het ’t zelfde zou voelen, emotioneel, net als bij mij.” Het boek werd uitgegeven op dinsdag (11 april 2017) vóór ‘Earth day’ op 22 april (2017) en een deel van de opbrengst gaat naar Lennon’s White Feather Foundation, die wereldwijd vecht voor milieu en humanitaire zaken. De 53 jarige lanceerde de stichting in 2009 en onthult dat het symbool van de witte veer speciaal is omdat het geïnspireerd is door wijlen zijn vader.

“Pa zei eens tegen mij dat als hij zou overlijden en er een manier zou zijn om mij te laten weten dat hij oké was, de boodschap in de vorm van een witte veer zou komen,” zegt hij. “Toen, op toernee met het album Photograph Smile (in 1998) in Australië, kreeg ik een witte veer van een oudere Aboriginal.”

“Het benam mij letterlijk de adem, “gaat hij verder. “The White Feather Foundation is opgericht met het doel een stem en steun te geven aan degenen die niet gehoord kunnen worden. De ouderen uit de stam vroegen om mijn hulp, omdat ik bekendheid kon geven aan hun benarde situatie en voor anderen met hetzelfde probleem. Omdat de witte veer mij door hen geschonken werd, wist ik dat dit streven een deel van mijn toekomst was. De witte veer vertegenwoordigd altijd vrede voor mij, net als communicatie.”

(Bron: tv3.ie)

(Vert: Trix van Twist)