Kleine motorfiets van John Lennon binnenkort te koop

BFNL Nieuws

Een Honda ‘Monkey-Trail’-motorfiets die ooit in het bezit was van John Lennon komt binnenkort op de markt. De ex-Beatle gebruikte de motor tussen 1969 en 1971 om op rond te rijden op zijn landgoed Tittenhurst Park (in het graafschap Surrey, Engeland).

Het veilinghuis H&H Classics heeft de motorfiets aangekocht en biedt hem te koop aan op 4 maart. Dit vindt plaats in het National Motorcycle Museum in Solihull. Experts van het veilinghuis verwachten een opbrengst van meer dan US Dollar 48.000. De motorfiets is te zien op de foto in dit bericht.

In 1971 kocht een zekere Henry Graham de motorfiets van Lennon, toen de zanger naar de VS verhuisde. Graham verkocht hem datzelfde jaar aan John Harrington voor £250.

Harrington, een zeiler uit Dorset, Engeland, wilde eerst niet geloven dat de motor van Lennon was geweest. Jarenlang gebruikte hij hem om trips te maken. Nadat hij een foto had gezien waarop John Lennon met zijn zoon Julian op de motor rijdt, startte hij een onderzoek. In 2011 kon worden aangetoond dat het inderdaad dezelfde motor was.

In 2011 meldde The Times dat Harrington een bod van £ 90,000 had afgeslagen en daarover zei: “Het is net als met wijn, in de loop van de jaren wordt hij steeds meer waard”.

“Natuurlijk vinden we het geweldig dat wij deze motor mogen veilen”, aldus Mark Bryan, hoofd verkoop van H&H Classics. De motorfiets is in de catalogus opgenomen als ‘niet gerestaureerd, met grotendeels originele onderdelen en werkend’.

Een ‘Monkey Bike’ die ooit toebehoorde aan Ringo Starr en in 1986 door hem kado werd gegeven aan zijn toenmalige tuinman, bracht in 2008 op een veiling £36,000 op.

(Bron: ultimateclassicrock.com)