Mary Hopkin laat zeldzame Beatlesposter veilen

Webmaster Nieuws

In augustus 1963 tourden The Beatles door Noord Wales; nog maar kort voor zij de wereld veroverden. Die gebeurtenis staat in de geheugens gegrift van degenen die het geluk hadden een van de optredens bij te wonen.

Die zomer waren zij op weg naar de roem dankzij nummers als Love Me Do, Please Please Me en From Me To You. Al waren zij op dat moment een veelgevraagde band, zij moesten de tour langs kleinere zalen in het VK  afmaken. Daarbij deden zij in Wales o.a. de zalen The Odeon en The Pier Pavillion in Llandudno aan.

Een poster van de optredens in The Odeon is nu ter veiling aangeboden door de folk-zangeres Mary Hopkin uit Wales. Zij was een van de eerste acts die werden gecontracteerd door het nieuwe Apple-label dat The Beatles later hebben opgericht.

De zangeres, die nu in Schotland woont, biedt de poster in Cardiff ter veiling aan tezamen met een verzameling van de kleding die zij in de late jaren 60 droeg tijdens optredens. De veiling vindt plaats op 23 mei en wordt verzorgd door veilinghuis Rogers Jones & Co . De verwachte opbrengst is 400-800 Pond.

Veilingmeester Ben Rogers Jones:”Het is mooi dat de poster door ons geveild gaat worden, want ons pand is maar 5 kilometer verwijderd van The Odeon, waar The Beatles toen speelden. Ik hoop dat de poster wordt gekocht door iemand die toen ook op dat optreden was, maar er is vast heel veel belangstelling voor van andere mensen. De markt voor Beatles-memorabilia is enorm.”

“Originele en zeldzame items als deze worden door mensen over de hele wereld verzameld. De poster kan zo maar gekocht worden door iemand aan de andere kant van de wereld, maar ik blijf hopen dat een plaatselijke verzamelaar of een plaatselijk hotel hem koopt.”

De twee optredens in The Odeon begonnen om 18:30 en 20:50 uur. Ook traden op: Billy J. Kramer and the Dakotas, The Lana Sisters, Sons of Piltdown Men, Tommy Wallis and Beryl en Tommy Quickly. De shows werden gepresenteerd door Billy Baxter.

Na hun optredens keerden The Beatles terug naar Liverpool, waar zij het feit konden vieren dat hun EP Twist & Shout een zilveren plaat had gewonnen omdat er meer dan 250.000 van waren verkocht.

(Bron: dailypost.co.uk)

(Vert: Aad Kuling)