Megaproducer vindt dat Paul McCartney en Elton John ‘te veel albums’ hebben gemaakt.

BFNL Nieuws

Nu er geruchten gaan dat Paul McCartney werkt aan het uitbrengen van een nieuw album, vindt de veelgeprezen Britse megaproducer Steve Lillywhite dat iconische artiesten zoals McCartney en Elton John ‘te veel albums’ hebben uitgebracht.

Lillywhite, die te gast was bij de podcast Producer Series van The Music en heeft samengewerkt met bands zoals The Rolling Stones en U2, sprak hierover toen hem werd gevraagd of hij zou willen samenwerken met Queen om met frontman Adam Lambert een nieuw album op te nemen.

“Ik geloof heel erg in artiesten die de radio- en tv-wereld niet belasten met nieuwe muziek alleen maar omdat zij denken dat ze een nieuw album moeten uitbrengen”, aldus Lillywhite.

“Ik hou van Paul McCartney, ik hou van Elton John… Ik denk alleen dat ze teveel albums hebben gemaakt.”

“Neem iemand als Billy Joel, waar ik geen grote fan van ben, maar hij kan goede songs schrijven: hij heeft al 20 jaar geen nieuw album meer gemaakt (behalve dan de in 2001 uitgebrachte, door Joel gecomponeerde, klassieke LP Fantasies & Delusions) omdat hij niet echt heeft nagedacht over wat hij wil zeggen.”

“Als Billy Joel een nieuw album zou maken, zou ik zeggen: ‘Dat wordt interessant’, omdat hij voelt dat hij nu iets te zeggen heeft.”

Terwijl McCartney pas geleden in een interview zei dat hij de ‘laatste hand legde’ aan wat zijn 17e studio-album zal gaan worden, kwam Johns laatste en 30e studio-album Wonderful Crazy Night uit in 2016.

Ondertussen vertelde Lambert aan News Corp, toen hem vorige maand werd gevraagd of hij een nieuw album met Queen zou uitbrengen: “Ik zou nooit nooit zeggen.”

“Als ze zouden besluiten om een nieuw album te maken, zou ik erop vertrouwen dat Queen denkt dat zij een goed album zouden maken”, vervolgde Lillywhite.

“Ik vertrouw Paul McCartney niet en ik vertrouw Elton John niet. Zij willen een nieuw album maken omdat ze een nieuw album moeten maken.”

(Bron:  themusic.com.au)

(Vert: Linda Weller)