MICHAEL JACKSON, KANYE WEST EN STEVIE WONDER: DE BESTE DUETTEN VAN PAUL McCARTNEY

Webmaster Nieuws

 Paul McCartney heeft met enkele van ’s werelds beste artiesten samengewerkt.

Paul McCartney mag dan een van de beste muzikanten op deze planeet zijn, wanneer hij gaat samenwerken met een andere  grootheid ontstaat er iets magisch. Van Michael Jackson tot Kanye West, hij heeft met vele grootheden gewerkt en er zullen er vast nog vele volgen.

Hier zijn tien van onze favoriete Paul McCartney duetten:

  • ‘The Girl Is Mine’ met Michael Jackson – Een van Paul McCartney’s beroemdste duetten was met MJ op het fameuze album ‘Thriller’ uit 1982. Ze hebben ook samengewerkt op het nummer ‘Say Say Say’ dat staat op Pauls vierde studioalbum ‘Pipes pf Peace’.
  • ‘Ebony and Ivory’ met Stevie Wonder – Stevie en Paul bereikten een nummer 1 status in de VS en het VK met hun hymne over rassengelijkheid. Het nummer verscheen op Pauls album ‘Tug of War’ uit 1982 en stond daarna ook op de verzamelaar ‘All the Best!’ van McCartney en Stevie’s ‘The Definitive Collection’ uit 2002.
  • ‘Heal the Pain’ met George Michael – Paul nam de single uit 1991 in 2006 op als duet, als onderdeel van George’s compilatie ‘Twenty Five’. Hoewel het oorspronkelijk een nummer van George is, was het nieuwe arrangement in de stijl van Paul.

  • ‘Only One’ met Kanye West – Misschien een van de meest onverwachte samenwerkingen van Paul McCartney tot nu toe, was dit de voorloper van de platinum hit ‘FourFiveSeconds’ waarop ze ook samenwerken met Rihanna. Paul zingt mee op het nummer en verzorgde ook het pianogedeelte.
  • ‘New Moon over Jamaica’ met Johnny Cash – Paul McCartney schreef dit kleine countrynummer met Johnny en songwriter Tom T. Hall voor Johnny’s 75e album ‘Water from the Wells of Home’. Het kwam uit in 1988. Het album werd geproduceerd door Jack Clement en bevat ook duetten met de Everly Brothers en Hank Williams, Jr.
  • ‘A Friend Like You’ met Brian Wilson – Deze track met Brian Wilson kwam uit als onderdeel van zijn soloalbum ‘Gettin’ In Over My Head’ uit 2004. Hij nodigde Paul uit om samen te werken met dit specifieke nummer, en werkte ook samen met Elton John en Eric Clapton.
  • ‘The Very Thought of You’ met Tony Bennett – Voor zijn album ‘Duets: An American Classic’ uit 2006 stelde Tony een team samen met een aantal eigentijdse muzikanten waaronder Paul McCartney, en met hem nam hij dit nummer op. Het nummer kwam oorspronkelijk uit in 1934 en werd geschreven door Roy Noble en werd toen gezongen door Al Bowlly.

‘All of Me’ met Eric Clapton – Deze jazzstandaard uit 1931 werd oorspronkelijk opgenomen door Ruth Etting en kwam uit op Claptons album ‘Old Sock’ in 2013. Paul was mede-vocalist op dit nummer en speelde ook basgitaar. Paul en Eric werkten ook al samen op het Beatlesnummer ‘While My Guitar Gently Weeps’.


  • ‘Let It Be’ met Billy Joel – Een Beatlesklassieker. Paul en Billy traden in 2008 op met dit nummer in New York City, later kwam het uit op het album ‘Live at the Shea Stadium’. De opname bevat ook een ander duet van een Beatleshit die ze samen uitvoerden: ‘I Saw Her Standing There’.
  • ‘Come and Get It’ met Hollywood Vampires – Dit nummer werd in 1969 oorspronkelijk gecomponeerd door Paul voor de film ‘The Magic Christian’ en uitgevoerd door de rockgroep Badfinger. Hij creëerde een ander arrangement voor supergroep The Hollywood Vampires met hemzelf en Alice Cooper op zang. Dit kwam uit op het debuut studioalbum van de band in 2015.

(bron: contactmusic.com)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)