Paul McCartney geeft inkijkje in nieuw album

BFNL Nieuws

Ergens dit jaar kunnen we een nieuw studio-album verwachten van Paul McCartney.

Net voor Kerstmis beantwoordde Paul een paar vragen op zijn website. Er werd hem gevraagd: “Wat wil je graag bereiken in 2018?”

Zijn antwoord: “Er komt waarschijnlijk een nieuw album uit van me. Dus ik zou graag willen dat dat iets moois gaat worden wat mijn fans dan hopelijk ook mooi vinden! We zijn nu tot begin komend jaar bezig met de laatste puntjes op de i zetten. Dus dat wil ik graag bereiken, een echt fantastisch album. Fingers crossed (vert.: duimen maar)! Zo heet het niet, maar toch: fingers crossed! [Pauze] Het zou….het ZOU de nieuwe titel kunnen worden van het album!”

Het nieuwe album zal worden uitgegeven door Capitol Records. McCartney is bij zijn oude vertrouwde thuisbasis teruggekeerd met nieuwe afspraken, zoals werd aangekondigd op 17 augustus jl. Tijdens die aankondiging zei hij: “Ik vind dit echt heel geweldig. Capitol was niet alleen mijn eerste label in de VS, maar het allereerste plaatje dat ik ooit kocht was ‘Be-Bop-A-Lula’ van Gene Vincent onder het label van Capitol.”

Vorig jaar gaf Macca op 25 maart een interview aan Matt Everitt van BBC Radio 6 ter gelegenheid van de heruitgave van zijn album Flowers in the Dirt uit 1989, een samenwerkingsverband met Elvis Costello. McCartney praatte over het album en hoe het was om met Costello samen te werken, en vergeleek dat met het schrijven van songs met John Lennon. Hij sprak ook over zijn samenwerking met Stevie Wonder, Michael Jackson en Kanye West.

Tijdens het gesprek onthulde McCartney dat hij in de studio was geweest met de Amerikaanse platenproducer Greg Kurstin, met wie hij twee jaar geleden samenwerkte tijdens het maken van de muziek voor een tekenfilm.

In een artikel in Billboard, waarin een samenvatting stond van de hoogtepunten van het BBC-interview, zei McCartney over Kurstin: “Hij had met Adele het beste liedje van het jaar en de beste plaat van het jaar en hij is net de beste producer van het jaar geworden. Het enige waar ik me dus druk over maak is dat de mensen zullen zeggen ‘Ahhh, daar is Paul met het snoepje van de maand.’ Weet je, ik denk dat mensen er altijd het slechtste in zien. Maar hij is een geweldige kerel. Greg is muzikaal en ik vind het geweldig om met hem te werken.”

Er is nog geen datum genoemd voor het nieuwe album. Behalve voor Adele is Kurstin ook producer van albums voor o.a. Beck en Foo Fighters.

(Bron: bestclassicbands.com)

(Vert: Linda Weller)