Paul McCartney onthult ‘allereerste single’ die hij als tiener kocht

BFNL Nieuws

Welk nummer had een grote invloed op één van de meest invloedrijke muzikanten uit de rockgeschiedenis? Als onderdeel van de End the Silence liefdadigheidscampagne onthult Paul McCartney dat ‘Be-Bop-A-Lula’ van Gene Vincent van grote invloed was op hem als tiener.

“’Be-Bop-A-Lula’ was het allereerste singletje dat ik ooit kocht,” vertelt de Beatleslegende in een video interview. “Ik spaarde al mijn zakgeld en ging naar het stadscentrum van Liverpool. Daar zat een winkeltje met de naam Currys en eigenlijk was het een elektronicazaak, maar achterin was een rek met platen en ik wist dat ik de single daar kon krijgen.”

Het nummer van Gene Vincent kwam uit in de lente van 1956, wat betekende dat McCartney toentertijd 14 jaar was. Slechts een jaar later, in 1957, zou McCartney met medetiener John Lennon muziek gaan maken.

Macca gaat verder met vertellen over hoe belangrijk muziek was in zijn jeugd, zeggende: “Ik kan me niet voorstellen om op te groeien zonder naar muziek te luisteren, ik kan dat echt niet. Omdat ik het geluk had, weet je, dat er veel muziek om mij heen was. Mijn ooms en tantes hielden van muziek. Als je naar een feestje ging, waren alle tantes aan het zingen, dus er was altijd muziek en het idee dat er geen muziek zou zijn is beangstigend. Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan. Ik zou zeker niet de persoon zijn die ik vandaag de dag ben.”

Zoals hierboven genoemd, maakt de video deel uit van de End the Silence liefdadigheidscampagne – een initiatief in het Verenigd Koninkrijk dat geld wil inzamelen en bewustwording wil creëren voor kinderen in weeshuizen wereldwijd. Bezoek voor meer informatie endthesilence.com.

(Bron: rock107.com)

(Vert: Laura Alblas)