Paul McCartney presenteert nieuw nummer in Meat Free Campaign

BFNL Nieuws

Sir Paul McCartney’s Vleesvrije Maandag campagne heeft een nieuwe korte film uitgebracht met daarin een tot nu toe onuitgebracht nummer van McCartney zelf en de zanger smeekt mensen om mee te doen.

De film, One Day a Week, brengt in beeld hoe verwoestend de veehouderij is voor ons milieu en moedigt mensen aan om mee te helpen aan het verminderen van de klimaatveranderingen door minder vlees te eten.

De Engelse rocklegende zegt in de film: “Misschien is het tijd om onszelf de vraag te stellen ‘wat kan ik doen om te helpen?’. Welnu, er is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om bij te dragen aan de bescherming van de planeet en al haar inwoners.”

“En het start met slechts één dag per week. Eén dag zonder het eten van dierlijke producten kan een enorme invloed hebben op het herstel van de delicate balans die ons allemaal aangaat.”

De film laat zien dat het milieu groot gevaar loopt wanneer land gebruikt wordt voor het houden van dieren. Waarom? Bomen worden omgehakt om plaats te maken voor weilanden, water en vruchtbare grond gaat verloren en dierlijk afval vervuilt rivieren en waterlopen.

Volgens een studie van het Worldwide Institute wordt 51 procent van de broeikasgassen wereldwijd veroorzaakt door de veehouderij.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties onderschrijft dat de veehouderij ‘één van de top twee à drie belangrijkste bijdragers is aan de meest serieuze milieuproblemen, variërend van lokaal tot wereldwijd’.

De film, met de voice over van McCartney, bevat nummers van zijn klassieke album Standing Stone uit 1997, welke is gebaseerd op een lang gedicht van McCartney zelf en een onuitgebracht nummer met de titel ‘Botswana’.

Samen met zijn dochters Mary en Stella startte McCartney de Meat Free Monday campagne in 2009. Meat Free Monday is een campagne zonder winstoogmerk en heeft als doel om meer bewustzijn te kweken voor de impact van de veehouderij en moedigt mensen aan minstens één dag per week geen vlees te eten.

(Bron: startsat60.com)

(Vert: Laura Alblas)