Wat mensen niet weten over The Beatles en de goeroe die zij 50 jaar geleden in India bezochten

BFNL Nieuws

Maharishi & Me: Seeking Enlightenment with the Beatles’ Guru wordt uitgebracht in februari: www.susanshumsky.comwww.drsusan.org

  • Februari t/m april: 50ste verjaardag van The Beatles in India
  • 5 februari: 10 jaar na het overlijden van Maharishi Mahesh Yogi
  • 25 februari: George Harrisons 75ste verjaardag

Lees het eerste hoofdstuk, de goedkeurende woorden van Robby Krieger, John Gray, Paul Saltzman en anderen en bekijk foto’s op hoge resolutie op www.maharishiandme.com.

Voordat Maharishi in 1959 in Amerika aankwam, was er geen ‘meditatie’, ‘mantra’ of ‘yoga’. Hij zorgde er eigenhandig voor dat binnen tien jaar tijd deze woorden helemaal ingeburgerd raakten. Zijn omgang met beroemdheden plaatste hem in de spotlights. Maar zijn echte nalatenschap is de Transcendentale Meditatie (TM). Zij die de meest vernieuwende goeroe van de 20ste eeuw volgden waren yogapioniers en hun verhaal is dat van een complete generatie die de wereld veranderde. Zelfs wanneer de babyboomers niet direct deelnamen aan de Summer of Love, werden ze nog altijd meegezogen in een spirituele revolutie.

Maharishi & Me: Seeking Enlightenment with the Beatles’ is de memoires van Susan Shusmky, een van de weinige TM-insiders die 22 jaar lang samen met Maharishi studeerde en leefde in India, de Zwitserse Alpen, Fairfield in Iowa en elders. Shumsky maakte zes jaar lang deel uit van zijn persoonlijke staf. Maar een handvol van de zes miljoen mensen die onderwezen zijn in TM, had het privilege om dit rechtstreeks van Maharishi te leren. Shumsky was één van hen en nu komt ze met het achter-de-schermen-verhaal over deze raadselachtige goeroe en de beroemdheden die hem volgden.

In haar memoires onthult Shumsky fascinerende details over de ashram, de echte betekenis van de nummers die The Beatles in India schreven (waaronder ‘Sexy Sadie’, ‘Dear Prudence’, ‘Get Back’ en andere), waarom Maharishi geloofde dat Ringo van de vier Beatles het beste kon mediteren, de reden waarom The Beatles uit India vertrokken en waarom dit niet over Mia Farrow ging, waarom The Beatles afspraken om nooit de ware reden voor hun vertrek te onthullen, de schokkende voorspelling van Maharishi over The Beatles die uitkwam, Maharishi’s verwoestende commentaar toen John Lennon twee jaar later terug probeerde te komen, waarom George Harrison zijn excuus aanbood aan Maharishi en het ooggetuigenverslag van de intense, emotionele achtbaan die het was om een discipel te zijn van een goeroe uit India.

Shumsky is een bekroond auteur van 14 boeken en pionier op het gebied van bewustzijn. Ze verscheen op Fox News TV, in de L.A. Times, Cosmopolitan en GQ en hield meer dan 1400 andere lezingen in de media en op andere bijeenkomsten.

Bekijk dit artikel op salon.com voor uittreksels van haar boeken.

Bron: prnewswire.com

(Vert: Laura Alblas)