Yeah yeah yeah! Danny Boyle gaat een film maken van een Beatles musical

BFNL Nieuws

Powerhouse filmmakers Danny Boyle en Richard Curtis gaan samen een film maken met als thema de muziek van de Beatles.

Boyle, die een Oscar won voor Slumdog Millionaire, zal de film regisseren die de voorlopige titel heeft All You Need Is Love, hoewel studio Working Title, gevestigd in Londen, erop heeft aangedrongen dat het geheimzinnige project vooralsnog geen titel heeft.

Curtis, verantwoordekijk voor Britse klassiekers als Four Weddings And A Funeral, Notting Hill en Love Actually, heeft het script geschreven voor All You Need Is Love. De film gaat over een strijdende musicus die, voorlopig is de plot niet bekend, denkt dat hij de enige is die zich de Fab Four kan herinneren.

Himesh Patel, de acteur die enkele jaren Tamwar Masood speelde in EastEnders, zal de rol spelen van veelbelovende musicus. Hoewel de vertegenwoordigers van Mr Patel weigerden de boodschappen te beantwoorden. Evenzo was Tim Bevan, de producer van Working Title, die de musical ontwikkelde, resoluut in zijn besluit om niet te spreken over het nieuwe project.

Ik vermoed dat de reden te maken heeft met ingewikkelde en geheime onderhandelingen om de talrijke rechten te verkrijgen op songs van de Beatles.

Boyle en zijn casting director hebben audities gehouden van acteurs voor andere rollen., maar voorlopig is Patel de enige acteur die getekend heeft. Ik heb begrepen dat de opnamen later in de lente zullen beginnen op locaties in Londen en Norfolk.

Boyle was lange tijd geïnteresseerd in de regie van een filmversie van de musical Miss Saigon voor Cameron Mackintosh en Working Title. Dat project is nog steeds in ontwikkeling en zal uitgevoerd worden in 2020, als er een scenario (met instemming van iedereen) afgemaakt kan worden en als de juiste cast gevonden kan worden.

(Bron: dailymail.co.uk)

(Vert: Theo de Wit)