1967

WebmasterThe Beatles t/m 1969

6 februari
Het platencontract met EMI wordt met negen jaar verlengd.

17 februari
De single Penny Lane / Strawberry Fields Forever komt uit en wordt door velen beschouwd als hun beste plaat tot dan toe. Ondanks de prachtige promotiefilm komt voor het eerst sinds jaren, een Beatles-single niet op de eerste plaats in de Britse hitlijsten; Please release me van Engelbert Humperdinck blokkeert de top.

1 mei
EMI meldt het overschrijden van de 200.000.000 grens waar het Beatles-plaateenheden betreft (single= 1 eenheid, ep= 2 eenheden, elpee= 6 eenheden).

27 mei
John zegt in een interview dat er geen Beatles-tournees meer komen.

1 juni
De nieuwste Beatles-elpee verschijnt, en deze zou de meest succesvolle blijken van allemaal: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

19 juni
Paul geeft toe wel eens LSD te hebben gebruikt; de fans zijn hier en daar geschokt, de BBC gaat platen boycotten die de verdenking van drugs wekken: A day in the life en Lucy in the Sky with Diamonds, de laatste vanwege de beginletters.

25 juni
The Beatles treden op in een via satelliet wereldwijd uitgezonden tv-programma; de kijkers zijn getuigen van de opname van een nieuw nummer: All you need is love.

7 juli
All you need is love wordt zo snel mogelijk uitgebracht, met Baby you ‘re a rich man op de achterkant.

26 augustus
The Beatles vertrekken naar Bangor in Wales om daar te mediteren bij de Maharishi Mahesh Yogi. een Indiase goeroe en filosoof.

27 augustus
Brian Epstein wordt dood in bed gevonden in zijn Londense flat; als doodsoorzaak wordt een ongelukkige combinatie van alcohol en slaapmiddelen genoemd. maar het woord ’zelfmoord’ valt ook; The Beatles zijn uit het veld geslagen.

11 september
In plaats van, zoals aangekondigd, naar India af te reizen, maken The Beatles eerst hun geplande tv-film af: Magical Mystery Tour onder regie van henzelf.

18 oktober
De bioscoopfilm How I won the war met John gaat in première en oogst zeer redelijke kritieken.

23 november
Voor de nieuwe single Hello Goodbye / I am the walrus is al op 21 november een promotiefilmpje gemaakt, maar de BBC zendt het op 23 november niet uit in Top Of The Pops, omdat de vakbonden alleen livemuziek wensen.

3 december
Ringo vertrekt naar Rome voor de opnamen van de speelfilm Candy, waarin hij een rolletje speelt.
 
4 december
In Londen openen The Beatles een Apple-boetiek. de eerste tekenen van activiteit van hun Apple-firma.
 
8 december
De muziek uit de Magical Mystery Tour verschijnt op een dubbel-ep’tje met bijbehorend fotoboekje; ondanks deze wat dure uitvoering bereikt het albumpje de eerste plaats van de singlehitparade, als opvolger van Hello Goodbye.
 
25 december
Paul en Jane verloven zich op eerste kerstdag na een vriendschap van vier jaar.
 
26 december
De film Magical Mystery Tour gaat in première bij de BBC-televisie; de pers laat de volgende dag niets heel van het nieuwe The Beatles-product, tot diepe teleurstelling van The Beatles zelf.