1982

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981


Januari
Yoko ziet zich genoodzaakt haar assistent Fred Seaman te ontslaan. Hij neemt de dagboeken, opnameapparatuur en een manuscript van John mee. Paul werkt in de Abbey Road Studio’s aan de eindfase van de elpee Tug Of War. Paul Weller van The Jam, die er ook aan het opnemen is, komt even een kijkje nemen.

3 januari
De Sunday Mirror meldt dat Paul met een ingrijpende verbouwing van zijn huis in Rye, Sussex, bezig is. Liz en Jim Hughes openen in Mathew Street, Liverpool, een Beatlesmuseum genaamd Cavern Mecca.

4 januari
Paul lucht zijn hart in een interview met The Times
‘Als ik John terug zou kunnen brengen zou ik hem vragen publiekelijk te vertellen wat hij Yoko wel verteld heeft; namelijk dat hij me nog steeds best wel een toffe peer vond.’ Dit alles vergezeld door de vette kop  ‘Leven met de beatleslegende … De sneren van lennon.. En de strijd om mijn lievelingen terug te krijgen’.

8 januari
In het zuidoosten van Engeland wordt  in het BBC 1programma Nationwide een interview uitgezonden met Paul in de Abbey Road Studio’s.

13 januari
De Single Private Property/Stop And Smeel The Rosses komt uit in de USA.  Ter gelegenheid gaan Ringo, Barbara samen met Paul en Linda in zuidoost Londen de Ewerts Studio in om een elf minuten lange film op te nemen voor drie nummers van de Stop And Smell The Roses elpee. De film zal The Cooler gaan heten en bevat Private Property, Attention en Sure To Fall. De opnames duren tot en met 15 januari en uiteindelijk verschijnt de film 24 mei op het Cannes Film Festival.

20 januari
Paul verschijnt in het radioprogramma Desert Island Disc van BBC Four. Hij vertelt daarin welke platen hij mee zou nemen naar een onbewoond eiland, en ook dat hij geen complete verzameling van zijn eigen platen heeft. De platen die hij meeneemt en die ook gedraaid worden zijn Heart Break Hotel (Elvis), Sweet Little Sixten (Chuck Berry),  Dances From Gloriana (Benjamin Britten), BeBopALula (Gene Vincent), Beautiful Boy (John Lennon), Searchin’( The Coasters), Tutti Frutti (Little Richard) en Walking In The Park With Eloise (The Country Hams). Het laatste nummer is de enige song die Jim, de vader van Paul, geschreven heeft. Uiteindelijk moet Paul een song kiezen en dat wordt Beatiful Boy van John. Er zijn ook filmopnamen van, opgenomen voor het BBC2programma Arena. Vooraf slaat Paul bij vergissing een fotograaf, die op uitnodiging, aan zijn eerste opdracht bezig is. Paul denkt eerst met een papparazo te maken te hebben en maakt daarna excuus. Het wordt in de Daily Star breed uitgemeten… Vanwege uitspraken in het programma wordt hij ook nog eens juridisch vervolgd door Larry Parnes , impresario uit de vroege jaren zestig.

25 januari
Paul verschijnt op video in het ABC programma American Music Awards om iets aardigs over Stevie Wonder te zeggen.


Februari
Het officiële blad van EMI Entertainment News publiceert een  tweedelig interview met Paul om zijn komende elpee Tug Of War te promoten. Het tweede deel verschijnt pas in maart. George bezoekt het Globe Theatre in Londen om het toneelstuk Pass The Butler van Eric Idle te bekijken. Ringo en Barbara bezoeken, ook in Londen, de liefdadigheidsbijeenkomst Absence Of Malice in het Odeon aan Leicester Square.


8 februari
Handmade Films begint met de opnames voor de film Scrubbers.

9 februari
Tien jaar later ontvangt George in Los Angeles  de UNICEF Award voor zijn BanglaDesh concert. Beelden hiervan zijn 10 februari te zien in Good Morning America  (ABCTV) en 11 februari in Entertainment Tonight (CBSTV).

11 februari
De eerste opnames voor de videoclip voor Ebony And Ivory in de Royal Mint te Londen. Het gaat om de gevangenisscènes. De scènes met  Paul en Stevie Wonder worden de volgende maand pas opgenomen.

13 februari
Een kleine hysterie in de Verenigde Staten. Radiozender WZZP te Cleveland, Ohio kondigt de release aan van de Beatlessingle Leave My Kitten Alone/ How Do You Do It?

24 februari
Uitreiking van de Emmy Awards  1981 in Los Angeles. Double Fantasy wordt gekozen tot elpee van het jaar.  In Londen wordt de BRIT Award toegekend aan John Lennon voor zijn ‘Werkelijk Fantastische Bijdragen Aan De Britse Muziek’.

27 februari
Ringo en Barbara bezoeken, in de Londense nachtclub Legends, het verjaarsfeest van Elizabeth Taylor, die vandaag 50 jaar oud geworden is.


Maart
Paul gaat in de Elstree Studio’s in Hertfordshire verder met het filmen voor de videoclips van Ebony And Ivory. Tijdens een pauze in de sessies wordt er een interview opgenomen voor Good Morning Australia, die later weer uitmonden in de TVspecial Freeze Frame. De pers in de USA en in het Verenigd Koninkrijk melden nu al problemen in het huwelijk van Ringo en Barbara. ‘Beatles DJ van het eerste uur’ in de USA Murray ‘The K’ overlijdt op 60jarige leeftijd aan kanker.

2 maart
Eerste deel van een driedelig interview met Paul verschijnt in Engeland in de Daily Star.

7 maart
Omdat het twintig jaar geleden is dat The Beatles voor het eerst bij de BBC te beluisteren waren komt de omroep vandaag met een twee uur durende special genaamd The Beatles At The Beeb.

15 maart
Eerste heel grote interview voor televisie van Paul sinds het overlijden van John. Opgenomen in de AIR Studio’s van George Martin. Dit voor de Franse zender A2. Het heet James Paul McCartney. Een stukje piano met I Lost My Little Girl en beelden van Rockshow en de clip van Ebony And Ivory zitten ook in het programma.

18 maart
Ook in Engeland komt er nu een paperback van I Me Mine, het boek van George, uit.

20 maart
Ringo laat in de Sunday Mirror weten dat geruchten, als zou zijn huwelijk met Barbara op de klippen zijn gelopen, grote onzin zijn.

21 maart
In de Verenigde Staten geeft Ringo een interview aan radio WZZP in Cleveland

22 maart
Uitgave het album Reel Music, dat een verzameling bevat filmsongs van The Beatles. Tevens uitgave van The Beatles Movie Medley, de enige Beatlessingle die  nooit op cd is verschenen.

26 maart
Ebony And Ivory/Rainclouds de nieuwe single van Paul komt uit in Nederland.

29 maart
Ebony And Ivory/Rainclouds de nieuwe single van Paul komt uit in Engeland. Handemade Films begint met de opnames voor de film The Missionary, met Michael Palin (van Monthy Pyton).

April
In het begin van de maand hebben Paul en Linda   in New York in restaurant Le Cirque een lunch samen met Yoko en Sean, John en Lee Eastman en een zekere Yanovember Collart die dit jaar nog een tentoonstelling zal organiseren van de foto’s van Linda.

3 april en 4 april
Ringo en Barbara logeren in New Rochell, New York in het Sheraton Plaza Inn om het huwelijk van de broer van Barbara, Dr. Peter Goodbach, bij te wonen.

6 april
Ringo en Barbara reizen terug naar Engeland. Meteen die dag begint hij, samen met Joe Walsh (ex The Eagles) in zijn eigen Startling Studio’s  in Tittenhurst Park, Ascot, aan de eerste opnamen voor zijn komende elpee Old Wave.

8 april
De videoclip voor Ebony And Ivory is te zien bij BBC1 in Top Of The Pops.

11 april
Een opgenomen interview met Paul, vanuit het MPL kantoor te Soho Square Londen, is in Duitsland te zien in het programma Musicszene. Dit om Tug Of War te promoten.

12 april
Nog een interview met  Paul ter promotie voor Tug Of War in Duitsland, nu bij  Duitsland 3 de WDR.

14 april
Paul begint in de Westlake Studio’s te Los Angeles aan opnames samen met Michael Jackson en Quincy Jones.

17 april
Er verschijnt een interview met  Paul op een musicassette die hoor bij het muziekblaadje SFX.

18 april
Interviews met Paul voor Tug Of War bij Andy Peebles, BBC Radio One en in de Sundy Mirror.

20 april
Strawberry Fields  wordt nu officieel een gedenkplek voor John Lennon in Central Park, New York. Een intervie met Paul is in de USA te zien bij Entertainment Tonight bij CBS.

23 april
De clip van Ebony And Ivory is voor het eerst te zien in de Verenigde Staten. Dit in Friday Night Video’s; er zit een speciaal opgenomen promotiepraatje van Paul aan vastgekoppeld. Zelf maakt hij opnames in de AIR Studio’s van George Martin in Londen.

24 april
Een interview van Paul over Tug Of War in The Record Mirror. Ringo en Barbara worden in Londen op een feestje gesignaleerd in gezelschap van acteur James Coburn  en zangeres Lynsey De Paul, een oude vlam van Ringo.

25 april
Promotie-interviews voor Tug Of War met Paul in de New York Times en in de LA Times. In het eerstgenoemde interview vertelt Paul terloops over een vroegere ontmoeting die hij en Linda hadden met John en Yoko in het Dakotagebouw.

26 april
De elpee Tug Of War verschijnt in Amerika en Engeland. In Nederland moeten we het doen met een in Duitsland geperste elpee. Op NBCTV verschijnt een vierdelig interview in ontbijtshow Today.  Tevens een interview bij Entertainment Tonight van CBS. Zelf zit Paul vandaag weer in de AIR Studio’s te Londen.

29 april
Nog meer promotie voor Tug Of War wanneer er een interview met Paul verschijnt in het muziekblad Scene te Liverpool.

1 mei
Ebony And Ivory komt op nummer 1 in de Engelse hitlijsten.  In Nederland bereikt het plaatje de 3e plaats.

5 mei
George begint aan de opnames voor zijn komende elpee Gone Troppo.

6 mei
Paul en Linda verschijnen na het vertonen van de clip voor Ebony And Ivory onaangekondigd in Top Of The Pops. Ze doen de groeten aan hun dochter Heather die recent van haar paard gevallen is en Paul deelt aan het eind van het programma handtekeningen uit.

8 mei
The Beatle Movie Medley bereikt nummer 12 in de Amerikaanse hitlijst. De elpee Reel Music bereikt nummer 19. In Nederland komt het singletje niet verder dan nummer 35.

15 mei
Groot feest voor Paul. Ebony And Ivory komt op nummer 1 in de Verenigde Staten. In Engeland komt de elpee Tug Of War op nummer 1. Ook in Nederland komt de elpee (een Duitse persing) op nummer 1.

19 mei
in aanwezigheid van Ringo en George wordt op het filmfestival in Cannes de prijs voor ‘beste korte film’ toegekend aan The Cooler.

29 mei
Het twee uur durende radioprogramma The Beatles At The Beeb wordt nu ook in Amerika uitgezonden. Paul is aanwezig bij het huwelijk van zijn broer Mike, in Liverpool. Paul is getuige.

31 mei
Ringo gaat, thuis in Tittenhurst Park Ascot, weer verder met de opnames voor de elpee Old Wave , die even It Beats Sleep zou gaan heten.

Juni
Er verschijnt een overzicht van de carrière van Paul in het lichterotische blad The Playgirl. Deze maand woont hij in het Londense Odeon Theatre (vermomd) een concert bij van Ry Cooder . George en Olvia bezoeken een concert van Simon & Garfunkel in het Wembley Stadion. Ook bezoekt hij samen met Ringo een concert van Ry Cooder, maar niet dezelfde dag als Paul.

11 juni
Ringo en Barbara vertrekken vanaf Heathrow naar Los Angeles om voorbeeld mastertapes af te leveren van Old Wave.

14 juni
The Sun meldt dat Paul een windmolen uit achttiende eeuw op zijn landgoed in Sussex heeft laten plaatsen. Deze molen zal later worden verbouwd tot opnamestudio.

18 juni
De veertigste verjaardag van Paul McCartney wordt gevierd met een groot feest. Onder anderen zijn aanwezig Linda, Ringo en Barbara, George Martin, Eric Stewart en drummer Steve Gadd. Naar aanleiding van deze verjaardag verschijnt een interview in The Sun en bij NBCradio
Paul McCartney Today. Begin van de opnames voor de videoclip voor Take It Away.

20 juni
Verschijningsdatum van de single Take It Away in Engeland. (Nederland
ook deze maand. Precieze datum onbekend.)

23 juni
Paul gaat verder met de videoclip voor Take It Away in de Elstree Studio’s te Hertfordshire. Nu met een publiek, leden van de Engelse Wings Fun Club, erbij. Paul speelt voor hen ook nog een miniconcert, met onder anderen Ringo (drums), George Martin en Eric Stewart in de begeleidingsband. Fans mogen items inleveren om door Paul en Linda (en de anderen) te laten signeren. Ringo voelt zich diep teleurgesteld wanneer niemand uit het publiek naar zijn (of Barbara’s) handtekening vraagt.

Juli
EMI Records te Londen kondigt aan dat de nieuwe Beatlessingle Leave My Kitten Alone nog voor Kerstmis uit zal komen.

2 juli
De 12inch single Take It Away/I’ll Give You A Ring en Dress Me Up As A Robber van Paul komt uit in Nederland.

3 juli
The Beatles Movie Medley bereikt de 3e plaats in de Engelse hitparade.

5 juli
De 12inchsingle Take It Away/I’ll Give You A Ring en Dress Me Up As A Robber van Paul komt uit in Engeland.

15 juli
De videoclip voor Take It Away is te zien in Top Of The Pops bij BBC1.

Augustus
Paul viert het grootste deel van deze maand met zijn gezin vakantie in het Caribische gebied.

1 augustus
Een vooraf opgenomen interview met Paul wordt ter promotie van zijn nieuwe elpee en single uitgezonden bij WGARAM Tadio in Cleveland, Ohio. The show heet Paul McCartney
The Man & His Music. George bezoekt zijn vriend de motorracer Barry Sheen in het General Hospital te Northampton. Sheen heeft een zwaar motorongeval gehad.

21 augustus
Take It Away komt op nummer 15 in Engeland en op nummer 10 in Amerika. In Nederland haalt het plaatje de hitparade niet.

September
Bettina Huebers, een twintigjarig meisje in Duitsland beweert dat Paul haar vader is. Paul begint in de studio bij zijn boerderij in Sussex aan opnames voor de elpee Pipes Of Peace. Ringo en Barbara gaan drie weken op vakantie naar Polynesië.

1 september
Paul neemt op en mixt in de Abbey Road Studio ‘s.

7 september
Paul en Linda verschijnen verkleed in jaren 50 outfit op het jaarlijkse feest ter ere van de Buddy Holly Week. Ringo en Barbara zijn ook aanwezig.

10 september
Een gedeelte van de opnames van The Beatles bij Decca verschijnt op de elpee The Complete Silver Beatles. De drie gespeelde Lennon/McCartney composities ontbreken echter.

17 september
The Sun meldt dat Paul geïnteresseerd is in de kunst van het tatoeëren.

20 september
Tug Of War komt uit als single in Engeland en Nederland. Sextette, een film van Mae West met Ringo in een bijrol komt in Engeland uit op video.

23 en 24 september
Paul neemt de videoclip voor Tug Of War op in de AIR Studio’s van George Martin te Londen.

25 september
In de Abbey Road Studi’s doen  Paul en Linda plaatopnames, samen met 80 andere topartiesten. Dit omdat het Guiness Book OF Hits tijdens dit feest wordt gepresenteerd. Tussen de 80 anderen bevinden zich bijvoorbeeld The Police en Pink Floyd.

28 september
Ringo en Barbara doen opnames in Australië voor het televisieprogramma Parkinson In Australia. Naast het geven van een interview speelt Ringo drums in de show en zingt hij een medley van Honey Don’t en Blue Suede Shoes samen met de zanger Glenn Shorrock. In de USA wordt Fred Seaman gearresteerd wegens diefstal van brieven van John Lennon, schilderijen, ongepubliceerde muziekbanden, foto’s, video-opnamen, een mengpaneel en een AMFMradio. De politie meldt dat tijdens de arrestatie vrijwel al de eigendommen van John zijn aangetroffen.

29 september
Fred Seaman wordt, zelfs zonder borgtocht, alweer vrij gelaten.


Oktober
Wereldwijd komt de video The Compleat Beatles uit. Met veel onbekend beeldmateriaal, wordt beweerd.  Er zit inderdaad redelijk wat tot dan toe onbekend materiaal in. Het Beatles Monthly Book ( het vroegere blad van de Engelse  Beatles Fanclub komt opnieuw uit, maar aangevuld met recent nieuws over de ex-Beatles. Omdat twintig jaar geleden Love Me Do uitkwam ontstaat er wereldwijd een redelijke Beatleshype! MTV America laat weten dat Paul het faillissement van het muziekblad Jamming heeft voorkomen door een donatie van $10 duizend. George en Olivia reizen naar New York en doen mee in de NBC TV show Saturday Night Live.

3 oktober
Yoko verlaat Geffen Records en tekent bij Polydor.

4 oktober
Herpersing van Love Me Do/P.S. I Love You komt wereldwijd uit. Dit omdat twintig jaar geleden het plaatje oorspronkelijk uitkwam. Helaas de versie met Andy White, niet die met Ringo, een blunder door onachtzaamheid. Paul geeft een exclusief interview voor BBC TV News, naar aanleiding van de heruitgave. BBC2 radio zendt deze dag alle Beatlessingles uit, zowel de A als de Bkant. Capital Radio Londen doet ook een duit in het zakje
Tijdens hun Beatlesfeest in het Dominion Theatre worden alle (!) Beatlesfilms behalve The Magical Mistery Tour vertoond, met ook nog ‘Polygoon’filmpjes.

5 oktober
Interview door Paul in verband met Love Me Do bij Radio Luxembourg, het programma heet McCartney Remembers.

7 oktober
Paul neemt het op voor de werknemers in de gezondheidszorg. Hij stuurt een ietwat dreigend telegram naar Margaret Tatcher. Een conservatief parlementslid zegt dat Paul zich met zijn eigen zaken moet bemoeien en lekker muziek moet blijven maken. De broer van Paul, Mike, legt uit dat het komt doordat hun moeder verpleegster geweest is en dat de sympathie van de McCartney’s  nu eenmaal bij de zorgverleners ligt.

9 oktober
Mike McCartney (!) verschijnt ter promotie van Love Me Do bij het kinderprogramma Saturday Superstore van BBC 1. Hij vertelt dat hij opnames heeft van The Beatles in de Cavern in 1962. Ondertussen worden de videoclips vertoond van Love Me Do en Tug Of War.

10 oktober
De Los Angeles Daily New meldt dat George een huis heeft gekocht in Los Angeles, het is alleen per helikopter bereikbaar.

13 oktober
De Handmade Film Time Bandits gaat in première in de Filippijnen.

18 oktober
De single The Girl Is Mine van Michael Jackson, een duet met Paul, komt uit in Nederland.

23 oktober
Tug Of War bereikt de  53ste plaats van de hitparades in Engeland en de USA. In Nederland haalt het plaatje niet eens de Tipparade.

25 oktober
De single The Girl Is Mine van Michael Jackson, een duet met Paul, komt uit in de Verenigde Staten.

27 oktober
De elpee Gone Troppo van George komt uit in de Verenigde Staten. Er verschijnt ook een single Wake Up My Love/Greece. George doet niets aan promotie met slechte verkoopcijfers als gevolg.

29 oktober
Uitgave van Searching/Money/ Till There Was You een single met Decca materiaal door bootleggers om een graantje mee te pikken van de huidige Beatleshype. Uitgave op video van  The Magic Christian, een film met Ringo uit 1969.

30 oktober
In Engeland komt Love Me Do op de 4e plaats in de hitparade, als hoogste notering. In Nederland doet het plaatje niemand iets… Ringo beantwoordt live aan de telefoon wat vragen voor radiozender WBEN in Buffalo, New Jersey.

November
Er wordt gemeld dat de nieuwe elpee van Paul Hug Fo’ Love of Tug Of War II zal gaan heten. In Zweden verschijnt een interessante epee van The Beatles op het Polydorlabel met de langzame intro’s van My Bonnie, de eerst versie van Sweet Georgia Brown, het nummer Just A Dream van Ringo, Badge van Cream (mede geschreven door George Harrison) en Giddy, een nummer van Roger Daltrey, geschreven door Paul.

1 november
Parlophone laat, om de fout van oktoberober een beetje goed te maken,  nu een 12inch single van Love Me Do verschijnen waar wel de (oorspronkelijke) versie met Ringo op staat. De verzamelelpee The John Lennon Collection verschijnt in Engeland en in Nederland.

5 november
 Paul begint in de Elstree studio’s te Hertfordshire aan opnames voor de film Give My Regards To Broad Street. Tijdens de pauze ontmoet hij onder anderen Steven Spielberg die er op dat moment bezig is met opnames voor de film Indiana Jones And The Temple Of Doom. De Handmade film The Missionary met Michael Palin gaat in première in de bioscopen van Los Angeles.

6 november
Billboard meldt dat MGM/United Artists royalty’s gaan betalen aan Apple Corps voor de video The Compleat Beatles. Hiermee wordt een rechtszaak door Apple tegen MGM voorkomen.

11 november
Om The John Lennon Collection te promoten verschijnt in Amerika de single Happy Christmas (War Is Over)/Beautiful Boy ( Darling Boy).

12 november
Om The John Lennon Collection te promoten verschijnt in Nederland de single Love/ Gimme Some Truth.

15 november
Om The John Lennon Collection te promoten verschijnt in Engeland de single Love/ Gimme Some Truth.

21 november
Om Stop And Smell The Roses nog een keer onder de aandacht te brengen wordt er een interview met Ringo uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender USTV in het programma Amerca’s Top Ten.

23 november
Een interview met Paul op BBC Radio One in het programma Newsbeat.

24 november
Paul en Linda komen aan in Parijs om morgen aanwezig te kunnen zijn bij:

25 november
De opening van de tentoonstelling van Linda’s foto’s in La Galerie Ganon.

29 november
De elpee Thriller van Michael Jackson komt uit in Amerika. Het nummer The Girl Is Mine met Paul staat er ook op.


December
Op ITV en Channel 4 in Engeland is en promoclipje van 45 seconden te zien (later tot 30 seconden ingekort) voor The John Lennon Collection. Paul dient een aanklacht in tegen veilinghuis Sotheby’s, om persoonlijke bezittingen terug te krijgen die als (weliswaar teruggetrokken) Beatlesgerelateerde items ter veiling waren aangeboden. Tijdens de kerstdagen ontmoet George Cilla Black in een vegetarisch restaurant. Ze besluiten de nog op de plank liggende gezamenlijke opnames uit augustus 1972 af te maken.

3 december
In Engeland zijn bij Channel 4 in het programma The Tube unieke kleurenfilmbeelden te zien die Dezo Hoffmann op 22 juli 1963 van The Beatles, gekleed in Victoriaanse badpakken, maakte in Weston Super Mare. Hoffmann geeft Channel 4 vijftien minuten film, maar de zender zendt slechts twee minuten van het materiaal uit. Het is ter promotie van Hoffmanns fotoboek With The Beatles, dat vandaag uitkomt.

6 december
The Singles Collection Box van The Beatles komt in Engeland opnieuw uit. Met andere hoesjes dan het ‘groene’ boxje uit maart 1976, dat wel…

8 december
Paul verschijnt bij Channel 4 ter ere van Rupert The Bear. Een lid van de Labour —partij vergelijkt Ringo met Scrooge (het gierige personage in A Christmas Carrol van Charles Dickens) omdat hij 500 Pond Sterling subsidie aanvraagt voor onderhoud aan Tittenhurst Park, Ascot.

13 december
De single I Really Love You/Greece van George komt uit in Nederland.

22 december
Paul verschijnt bij de rock ‘n’ rollveiling van Sotheby’s om te zien wat er zoal ter veiling wordt aangeboden. Wanneer  er een ‘echte’ gouden plaat van London Town wordt aangeboden, heeft Paul het wel gezien en vertrekt.

25 december
The John Lennon Collection komt in Engeland op nummer 1 in de hitlijst voor elpees.  In Nederland doet de elpee vrijwel niets. Radio Luxembourg zendt The Paul McCartney Interviews uit.

26 december
Paul is bij BBC Radio One het onderwerp in het programma Appreciation.

27 december
BBC Radio One herhaalt The Beatles At The Beeb.

28 december
BBC1 — televisie zendt een speciale kerstaflevering uit van Pop Quiz, deze keer  met een gedeelte genaamd Beatles Pop Quiz. Er zitten een paar vragen in die door Paul en Ringo zelf zijn ingediend.

30 december
Uitzending bij BBC Radio One  van het programma A History Of The Abbey Road Studios, met daarin uiteraard veel Beatlesmateriaal.