1984

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1984

De single Pipes Of Peace komt in Engeland op de eerste plaats van de hitparade.

1 januari
In Engeland zendt Granada TV het programma The Early Beatles 1962 — 1965 uit. Er zitten fascinerende interviews, Tv-optredens en journaalbeelden in.

3 januari
Paul vertrekt met zijn gezin voor een vakantie naar Barbados, via New York.

6 januari
Uitgave van de single Nobody Told Me van John Lennon.

13 januari
Ter promotie van zijn radioprogramma komende morgen is Andy Peebles te zien in het BBC1 televisieprogramma BBC Breakfast Time. In het item is voor het eerst de videoclip te zien van Nobody Told Me.

14 januari
BBC Radio One zendt het programma Life Without Lennon uit. Er is een gesprek te horen tussen Andy Peebles en Yoko Ono, dat is opgenomen in Tokio, Japan.

15 januari
De vakantie van Paul op Barbados loopt verkeerd
De politie doet na een tip een inval in zijn vakantiehuis. Bij Paul wordt tien gram marihuana gevonden en bij Linda zeven gram. Ze worden meteen aangeklaagd wegens het in bezit hebben van drugs.

16 januari
Op Barbados verschijnen Paul en Linda voor de rechter. Ze krijgen elk een boete van (omgerekend) $100,

17 januari
Paul komt met zijn gezin ongehinderd door de douane weer aan op Heathrow, Londen. Paul verklaart dat hasj veel minder schadelijk is dan rum punch, whisky, nicotine en lijm, welke wel allemaal geheel legaal zijn. Als ze in hun privevliegtuig willen stappen worden ze wel door de douane aangehouden en er wordt in de handbagage van Linda nog meer marihuana gevonden. Linda wordt gearresteerd en op het politiebureau van de luchthaven vastgezet. Later wordt ze op borgtocht vrijgelaten.

19 januari
Uitgave in Amerika van het album Milk & Honey van John Lennon en Yoko Ono.

23 januari
Uitgave in Engeland van het album Milk & Honey van John Lennon en Yoko Ono.
In Engeland verschijnt de plaat ook op CD. De eerste officiële Beatles gerelateerde CD ter wereld.

24 januari
Linda verschijnt voor de rechter voor het drugsbezit op Heathrow. Het gaat om 4,9 gram met een straatwaarde van 4,90 Pond Sterling. Na wat overleg wordt de boete op 75 Pond Sterling vastgesteld. Yoko en Sean zijn vandaag net aangekomen. Gevolgd door hordes pers doen ze in Liverpool een toeristische Beatlesrondrit. Op Penny Lane zegt Yoko een donatie toe aan het weeshuis van 250duizend Pond Sterling.

27 januari
Uitgave in Nederland van Milk & Honey van John Lennon en Yoko Ono. In Amerika wordt bij NBCTV, Friday Night Video’s, de videoclip uitgezonden van het nummer So Bad, samen met een interview met Paul die pleit voor legalisering van marihuana.

31 januari
Om geld te slaan uit de recente drugsproblemen van Paul drukt roddelblad The Sun een vierdelig artikel af van Denny Lane (voormalig collega binnen Wings)over diens tijd en leven samen met Paul. Op de TV wordt er zelfs reclame voor gemaakt.

2 februari
In de National Portrait Gallery te Londen wordt een officieel portret van Paul door schilder Humphrey Ocean onthuld. Paul en Linda zijn er vanwege werkzaamheden aan Give My Regards To Broad Street niet bij.

3 februari
Op de Franse televisie wordt bij TF1 het One To One Concert van John en Yoko van 30 augustus1972 uitgezonden.

10 februari
Paul verschijnt in Amerika in het programma Friday Night Video’s. Er wordt ook een opgelapte speciaal door Capitol Records samengestelde videoclip vertoond ter gelegenheid van het twintig jaar geleden verschijnen van I Want To Hold Your Hand.

11 februari
Het nummer So Bad van Paul bereikt de eerste plaats van de hitparade in Amerika.

21 februari
Paul krijgt voor de clip van Pipes Of Peace tijdens de jaarlijkse Britse Rock en Pop Awards bij BBC1 de prijs voor de beste videoclip van 1983. Paul is op skivakantie met zijn gezin en heeft een videoboodschap ingesproken die wordt vertoond.

28 februari
Op video VHS komt in Engeland het kostuumdrama Princess Daisy uit, met bijrollen van Ringo en Barbara.

29 februari
In Amerika komt Tug Of War uit op CD. De elpees Beatles Rarities en Reel Music worden in Engeland uit de handel genomen. Ook komt Pipes Of Peace uit op CD.

Maart 1984

In het blad Playboy wordt in het artikel The Selling Of John Lennon bekendgemaakt dat vlak na de dood van John veel persoonlijke bezittingen zijn ontvreemd door Fred Seaman, waaronder de dagboeken. Paul neemt in Londen een stukje film op dat bedoeld is voor de videoclipvoor One Love van Bob Marley. In de AiR Studio’s te Londen leent Paul zijn basgitaar even uit aan de bassist van de groep Wang Chang die daar ook aan het opnemen is. Blijkbaar heeft de bassist van die groep zijn eigen gitaar thuis gelaten…

1 maart
George, Ringo en Yoko (voor John) zijn bereid een eventuele stadsprijs de Liverpool  Freedom Of The City Award in ontvangst te nemen. Onthulling door The Dallas Morning News.

5 maart
Geoff Dunbar krijgt de British Academy Of Film And Television Award voor de ‘Beste Korte Animatiefilm’. Dit voor de regie van Rupert And The Frog Song.

6 maart
Een interview met George verschijnt in The Daily Mail. Het gaat over Handmade Films, zijn huidige liefde voor bigbandmuziek en zijn liefde voor films in het algemeen.

9 maart
Uitgave van de single Borrowed Time van John Lennon. De plaat verschijnt ook als 12’’single.

12 maart
Een interview met George verschijnt in de Europese editie van News week. Het gaat voornamelijk over Handmade Films.

13 maart
We All Stand Together van Paul krijgt de Ivor Novello Award voor het beste filmthema of —lied. Paul kan niet aanwezig zijn, want hij verzorgt Linda die last heeft van ontstoken keelamandelen. George Martin neemt de honneurs waar.

15 maart
Uitgave van de single I’m Stepping Out in de Verenigde Staten.

16 maart
Première van de videoclip van I’m Stepping Out in de Verenigde Staten bij Friday Night Video’s van NBCTV en in Engeland bij BBC 2 in The Old Grey Whistle Test.In Engeland verschijnt de single Borrowed Time in een beperkte oplage in een tot poster uitklapbare hoes.

21maart
Yoko, Sean en Julian openen officieel het Strawberry Fileds in Central Park, New York. Tijdens een liefdadigheidsfeestje in St. James’s Palace, Londen, babbelen Linda en Paul even met de Koningin Moeder.

23 maart
In Engeland verschijnt de elpee Milk And Honey als picturedisc in een beperkte oplage van slechts 2000 stuks.

April 1984

Verscheidene Amerikaanse televisiestations zenden ‘Paul McCartney The Man, His Music,His Movies’ uit als onderdeel van de serie On And Off Camera. De nadruk ligt op het maken van de film Give My Regards To Broad Street. Paul en Ringo laten weten de Freedom Of The City Award van de stad Liverpool te accepteren. George laat niets horen wat dat betreft.

2 april
Yoko wordt veroordeeld tot het betalen van $2.534.809, plus drie jaar rente aan producer Jack Douglas voor diens werk aan de elpee Double Fantasy uit 1980. Verder moet ze ook royalty’s uitkeren van de opbrengst van Milk And Honey, dat restmateriaal van de Double Fantasy sessies bevat. Een driedelig interview met Paul verschijnt in de Schotse Daily Record.

4 april
Een interview met Paul in The Sun.

9 april
Tentoonstellingsgebouw Beatles City wordt officieel geopend in Liverpool.

10 april
Opnames op locatie in Londen voor de videoclip van No More Lonely Nights. Buurtbewoners klagen over het knallende vuurwerk. In een nabijgelegen pub worden Paul en Linda tijdens de pauze aangesproken door een oude mevrouw   ‘Bent u zo beroemd, dan? In welke bandjes heeft u dan zoal gespeeld? ‘ Paul  ‘In The Beatles bijvoorbeeld.’ De oude dame weer ‘Nee, nooit van gehoord.’

11 april
Een tweedelig interview, van tevoren opgenomen, bij Capital Radio, Londen.

23 april
Opgenomen interviews met Paul zijn te horen bij BBC Radio Mersey Side in het programma McCartney The Man en bij BBC Radio Northampton.

28 april
Mike, de broer van Paul onthult in het winkelcentrum Cavern Walks, de Mathew Street Liverpool, een beeld van The Beatles dat 40duizend Pond Sterling kost. Tot teleurstelling van Mike en vele aanwezige fans zijn The Beatles vrijwel onherkenbaar. In Top Of The Pops, BBC 1, wordt voor het eerst het videoclipje van One Love van Bob Marley vertoond. Zoals al eerder gezegd:  Paul verschijnt heel kort in dit clipje.

6 mei
Paul en Linda zijn de eregasten in het familiehuis ‘Rembrandt’, te Wirral Merseyside, tijdens familiedag.

14 mei
Picture Music International (PMI) brengt de videoband Ready Steady Go! Volume 2 uit. Het optreden van The Beatles van 4 oktober 1963 staat er op. Ze spelen She Loves You, I’ll Get You en Twist And Shout. Verder geven ze nog interview aan Dusty Springfield en aan Keith Fordyce. Ringo verschijnt vandaag in de quiz What’s My Line bij Thames/ITV televisie.

18 mei
Er is in het Amerikaanse Phipps Plaza Cinema te Atlanta, Georgia, een heel klein voorstukje te zien van Give My Regards To Broad Street.

21 mei
Tijdens de jaarlijkse Chelsea Flower Show wordt George geinterviewd door een cameraploeg van CNN. Het gesprek gaat over tuinieren.

31 mei
De Movie Medleysingle wordt in Engeland, twee jaar na verschijnen, teruggetrokken uit de handel.

Juni 1984

Het Concert For Bangladesh komt in de USA uit op video.

3 juni
Wereldpremière bij MTV in Amerika. Er komt een programma van 26 minuten uit over Milk And Honey, met daarin de clips van Borrowed Time, Grow Old With Me, Nobody Told Me en I’m Stepping Out. Verder bevat het programma interviews met Yoko en Sean.

9 juni
Paul en Tracy Ullman zijn te gast in de show Aspel And Company van London Weekend Television ITV. Ze praten over Give My Regards To Brad Street en samen zingen ze, ter afsluiting van de show, het nummer That’ll Be The Day.

17 juni
Een interview met Paul bij BBC Radio London. In de show Echoes vertelt Paul over zijn voorliefde voor rock ‘n’ roll.

18 juni
Een tweedelig interview met Paul in de USA in het programma Today van NBCTV.

Juli 1984

Paul neemt thuis in Sussex een demo op, speciaal voor The Everly Brothers,van het nummer On The Wings Of A Nightingale. Ringo begint met het inspreken van de kinderserie Thomas The Tank Engine And Friend.

4 juli
Ringo speelt als gastdrummer mee met The Beach Boys in twee concerten. Hij speelt mee in Back In The USSR.Dit in Washington DC en laterop de dag in Miami.

5 juli
In de USA wordt op een besloten kabelnet werk ( Home Theatre Network) de fil Rock For Kampuchea, met Wings, uitgezonden.

6 juli
De film A Hard Day’s Night komt in Amerika en Engeland uit op VHSvideo.

16 juli
Uitgave van de single I’m Stepping Out van John Lennon.

28 juli
In de AIR Studio’s te Londen is Paul bezig met het mixen van No More Lonely Nights. In een aanliggende studio zijn Pete Townshend( The Who) en Mick Jagger( The Rolling Stones) aan het werk. Mick is vandaag jarig en daarom gaat Paul even langs om een goede fles Schotse whisky te brengen. De mannen halen herinneringen op aan ‘die goeie ouwe tijd’.

24 augustus
De single On The Wings Of A Nightingale van de Everly Brothes komt uit. Het nummer is geschreven en gemixt door Paul.

30 en 31 augustus
Een tweedaagse rockveiling bij Sotheby’s te Londen. Het Beatles gedeelte beslaat in totaal een hele dag. Paul eist dat 24 van de 356 aangeboden stukken worden teruggetrokken. Een manuscript van zestien pagina’s met gedichten, tekeningen en stripverhaaltjes van John uit 1960 en genaamd A Treasury Of Art And Poetry brengt maar liefst 16 duizend Pond Sterling op.

8 september
In de USA zendt MTV de Buddy Holly documentaire The Music Lives On (van MPL!) uit. Er zit ook een stukje met Paul in die It’s So Easy en Bo Diddley uitvoert. Opnames van 14 september 1979 in het Hammersmith Odeon te Londen, overigens.

13 september
De elpee Every Man Has A Woman met nummers van Yoko Ono, uitgevoerd door andere artiesten, verschijnt. John Lennon zelf zingt nu de titelsong.

16 september
Pricess Daisy, met daarin Ringo en Barbara, is nu ook in Engeland(ITV) en in Nederland (welke omroep..?) te zien.

24 september
De single No More Lonely Nights van Paul komt uit in Engeland en Nederland. In verband met te verwachten invoerrechten en problemen bij de douane wordt Johns eerste elektrische gitaar (een door alle Beatles gesigneerde Hofnergitaar)vanuit West Duitsland naar Engeland gesmokkeld. Het is een gift van de eigenaar aan het Beatle Citymuseum te Liverpool.

Oktober 1984

In een geheime overeenkomst wordt besloten dat Northern Songs ATV aan Paul en de ‘erven Lennon’ ongeveer 2 miljoen Pond Sterling aan royalty’s zal betalen en dit bedrag later nog zal verhogen. ATV wordt naar aanleiding hiervan te koop gezet. Alle Beatles en erfgenamen beginnen nu ook een zaak tegen EMI in verband met achterstallige royalty’s. De elpee Give My Regards To Broad Street van Paul bereikt de eerste plaats van de Engelse hitparade.

2 oktober
Première van de videoclip van No More Lonely Nights bij MTV in Amerika.

5 oktober
Every Man Has A Woman met John komt in Amerika uit als single.

9 oktober
Ringo verschijnt in Engeland in het televisieprogramma Good Morning Britain van TVAM om de serie Thomas The Tank Engine And Friends te promten. Hioj geeft een interview en doet ook nog mee aan een soort kookles. Yoko schenkt 90duizend dollar aan Strawberry Fields, het kindertehuis van het Leger Des Heils te Liverpool. De teller staat nu totaal op $100duizend…

10 oktober
Een interview met Paul bij WGNradio te Chicago, ter promotie van ‘Broad Street’.

14 oktober
Bij London Weekend Television wordt The South Bank Show uitgezonden. Het gaat over Paul en het maken van de film Give My Regards To Broad Street. Voor het eerst zijn de nieuwe versies van de Beatlesnummers te zien en horen.

15 oktober
Paul en Linda komen aan in New York ter promotie van Give My Regards To Broad Street. Ze geven vele interviews voor radio en tv. In de Tonight Show bij NBC speelt Paul bij Johnny Carson de nummers Yesterday en You Are My Sunshine. In Engeland komt Valotte uit; de debuutelpee van Julian Lennon.

18 oktober
Paul en Linda houden in Chicago een persconferentie overBroad Street. In Engeland is de clip van No More Lonely Nights te zien bij Top Of The Pops.

22 oktober
De elpees en ook de CD Give My Regards To Broad Street komen uit in Amerika en Engeland. De clip van de dance versie van No More Lonely Nights is klaar om naar het invloedrijke MTV te worden gestuurd.

23 oktober
Paul en Linda houden in het Beverly Hills Hotel in Los Angeles een persconferentie over Broad Street.

24 oktober
Paul geeft een interview van maar liefst 90 minuten aan het Amerikaanse radioprogramma Rockline. Vlak voor de première voor de pers van Broad Street geven Paul en Linda nog een feestje voor het toegestroomde journaille in het restaurant van het hotel.

25 oktober
Wereldpremière van de film Give My Regards To Broad Street in het Gotham Theater te New York. De volgende dag zit ook het voorfilmpje Rupert And The Frog Song er aan vast. De film wordt echter slecht ontvangen met woorden als ‘karakterloos, bloedeloos en doelloos’. De film start in 311 Amerikaanse bioscopen, maar nog binnen een maand is dat aantal al teruggelopen naar slechts 28.

28 oktober
Paul verschijnt ter promotie van Broad Street vijf dagen achter elkaar in het programma Good Morning America.

28 oktober
Paul geeft een interview ter promotie van Broad Street aan radiozender WPLJ te New York.

29 oktober
De elpee Give My Regards To Broad Streetnu ook uit in Nederland. In Engeland verschijnen de 12inch remixen van No More Lonely Nightsop single.

30 oktober
In een in Los Angeles opgestelde persverklaring laat George weten de Freedom Of The City Award van Liverpool te weigeren.

November 1984

George neemt het nummer I Don’t Want To Do It van Bob Dylan op. Het nummer zal later in de film Porky’s Revenge te horen zijn. Ook neemt hij Save The World, van Somewhere In England (1981), opnieuw op. Het nummer zal in 1985 verschijnen op de liefdadigheidselpee Greenpeace.

2 november
Een interview met Paul in Entertainment Tonight bij CBSTV in Amerika en op de radio bij A.M. Chicago.

5 november
In Engeland verschijnt Ready Steady Go! Volume 3 op VHSvideo. Het bevat gedeeltes van het optreden van The Beatles van 27 november 1964. Te zien zijn She’s A Woman, Baby’s In Black en Kansas City en een interview. I Feel Fine ontbreekt helaas. De single We All Stand Together van Paul verschijnt in Engeland.

7 november
Paul geeft in Amerika een interview voor het programma Friday Night Video’s van NBCTV. Ook Julian Lennon zit in het liveprogramma. Achter de schermen spreken de twee elkaar voor het eerst sinds tien jaar.

11 november
Een interview met Paul ter promotie van Broad Street is te horen bij Capital Radio, te Londen.

17 november
De clip voor We All Stand Together beleeft zijn wereldpremière op televisie bij Saturday Superstore van BBC 1.

18 november
Paul verschijnt in een Broad Street interview bij Capital Radio, te Londen.

22 november
Ringo en Barbara wonen in Londen de première bij van de Handmade-film A Private Function, met daarin Michael Palin (Monthy Python).

23 november
Paul doet in Londen aan diverse promotionele activiteiten voor Broad Street. Hij komt bij BBC RadioOne ( de show van Simon Bates) en bijBBC 1 televisie (Harty With McCartney en Children In Need).Voor Harty neemt hij zelfs drie zogenaamde trailers op.

24 november
Een interview met Paul ter promotie van Broad Street bij BBC Radio Two in het programma Star Sound Extra, waarin films besproken worden. De elpee Give My Regards To Broad Streetwordt uitgebreid besproken in het BBC Two radioprogramma Album Time.

25 november
Paul doet mee aan de liefdadigheidssingle Do They Know It’s Christmas, hoewel hij zelf niet bij de sessies aanwezig kan zijn.Hij doet wat korte toespraakjes voor de Bkant. Hij woont zelf de Engelse première voor speciale gasten van de films Rupert And The Frog Song en Give Give My Regards To Broad Street in de Odeon —bioscoop te Londen bij.

26 november
De single We All Stand Together van Paul verschijnt in Nederland. Een kort interview met Paul is te zien bij TV AM van ITV.

27 november
Een interview met Paul, vlak voordat hij naar Engeland terug ging, is in Amerika te zien bij Entertainment Tonight van CBS TV.

28 november
Galapremière van Give My Regards To Broad Street in het Odeon te Londen. Paul neemt eerder op de dag de Freedom Of The City Award van Liverpool in ontvangst. Verslagen van dit alles vandaag bij BBC Radio One, BBC Radio Merseyside en Captial Radio Londen. George voegt zich in Auckland, Nieuw Zeeland, bij Derek Taylor om promotie te maken voor diens boek Fifty Years Adrift. In totaal geeft hij meer dan 50 interviews.

29 november
Slechte recensies over de film Give My Regards To Broad Street verschijnen in de Britse pers. De film gaat vandaag voor het gewone publiek in première in het Empire Theatre te Leicester. Er wordt verslag gedaan door BBC Radio Two en de BBC en ITN journaals. Paul en Linda zijn aanwezig bij het feest voorafgaande aan de première. Hij geeft ook nog een interview aan Cannel Four. Paul probeert de film te verdedigen. Hij zegt dat het een lowbudgetfilm is en dat de kosten er, na de dagen die de film in Amerika gedraaid heeft nu al uit zijn, dus is de film een succes!

30 november
George en Derek Taylor houden voor 200 vertegenwoordigers van de media in het Opera House te Sydney een persconferentie.

December 1984

Er verschijnt een interview met Paul en Linda in de Playboy. Paul heeft het over het overlijden van John. Interviews ter promotie van Broad Street zijn te zien bij Music Box — televisie.

1 december
Paul neemt de eerste versie op van We Got Married en van Lindiana. Er is een interview met Paul te zien bij ITV/TV AM.

2 december
Weer een persconferentie van George en Derek Taylor in het Opera House te Sydney, naar aanleiding van het boek Fifty Years Adrift. De Broad Street — film wordt besproken in het ITV — programma Sunday Sunday.

3 december
Een goede bespreking van de Handmade — film A Private Function in het programma
Film ’84 van BBC 1.Echter een slechte bespreking van Broad Street in het zelfde programma. Een interview met Paul in het programma Star Track Profiles van Westwood One Radio in de Verenigde Staten.

4 december
De Handmade — film A Private Function wordt vertoond in het Glasgow Film Theatre te Schotland.

6 december
Het Amerikaanse programma Paul McCartney, The Man, His Music, His Movies gaat nu ook in Engeland in première bij ITV.

7 december
De single Do They Know It’s Christmas van Band Aid met Paul op de Bkant komt in Engeland en Amerika uit. Paul verschijnt bij Channel Four in het programma The Tube. Hij praat weer voornamelijk over John.

8 december
Paul verschijnt in het TV AM — programma Good Morning Britain waarin hij het overlijden van John bespreekt. No More Lonely Night bereikt de 6e plaats in de Amerikaanse hitlijsten. Ringo verschijnt in de show Saturday Night Live van NBCTV. Hij speelt vele Beatles en solonummers.

11 december
Een interview met Paul in het kinderprogramma CBTV van ITV waarin hij Rupert The Bear bespreekt.

13 december
Voorlopige uitspraak bij het Hoog Gerechtshof te Londen in de zaak uit 1979 over onbetaalde royalty’s tussen Apple Corps Ltd. en EMI: de rechtbank eist volledige inzage in de boeken van EMI alvorens tot een oordeel te komen. Voorts worden The Beatles, met betrekking tot de royalty’s bij Capitol door het Hof in het gelijk gesteld en zo worden ze onmiddellijk door de rechtbank bevrijd van het Capitollabel . Capitol begint meteen een andere zaak waarin onder meer wordt aangevoerd dat The Beatles hun contract niet nagekomen zijn ze zouden tijdens de contractduur(ca. 1964 — 1975 red.) twee elpees te weinig hebben afgeleverd. Volgens Capitol zou Some Time In New York City — Johns dubbelelpee uit 1972 — niet meetellen.

14 december
In Australië verschijnt George als verrassingsgast tijdens het concert van Deep Purple in Sydney.

15 december
Paul kondigt zelf de promoclip van No More Lonely Nights aan in MTV Top 20. Julian Lennon playbackt zijn nummer Too Late For Goodbyes in het programma Tarby & Friends van ITV.

16 december
Paul staat in Amerika aan de 24 uur muziekzender MTV nog een interview toe.

21 december
Een interview met Paul bij het ontbijtprogramma TV AM van ITV. Hij doet nog wat pantomime met de mascotte van het programma genaamd Roland Rat.

25 december
Een kerstboodschap van Paul is te zien bij ITV in Top Pop Video’s Of 1984en bij TV AM. Ook de clip van We All Stand Together is te zien.

26 december
Bij BBC Rasio Four wordt het programma Desert Island Discs van 30 januari 1982 met Paul herhaald.