1986

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1986

Ringo komt aan in Auckland, Nieuw Zeeland, om daar wat reclameboodschappen voor de Japanse (!)  televisie op te nemen. Barbara vergezelt hem uiteraard. Capitol trekt in Amerika tien Beatleselpees terug, waaronder Yesterday … And Today. De platen zullen in de komende jaren worden vervangen door de Europese tegenhangers ( Please Please Me tot en met Revolver).

6 januari
Er zijn inmiddels 130duizend VHS  videobanden van  Rupert And The Frog Song verkocht. Deze video van Paul is daarmee de op een na best verkopende video in Engeland. De beste is … Thriller van Michael Jackson…

19 januari
Er breekt iemand in bij Yoko in het Dakota — gebouw. Er worden foto’s, aantekeningen en een persoonlijke brief aan Yoko gestolen.  De inbreker wordt later door de politie in de kraag gevat. In OostAzie, Macau, beginnen de opnames voor de film Shanghai Surprise van Handmade Films.  De hoofdacteurs zijn de zangeres Madonna en haar (toenmalige) echtgenoot Sean Penn.

23 januari
Julian en Sean Lennon zijn aanwezig bij de installering van Elvis Presley in de Rock And Roll Hall Of Fame. Ze lezen een brief van John  voor, waarin deze Elvis lof toe dicht.

24 januari
In Amerika komen tegelijkertijd de elpee en de VHS — video  John Lennon Live In New York City uit. Het betreft het One To One Concert van 30 augustus ustus 1972. Yoko heeft bewust er een flink aantal van haar eigen  vocale bijdragen uit weggemixt. De Handmade Film A Private Function ( met Michael Palin) komt in Engeland uit op VHS — video.

26 januari
George en zakelijk manager Dennis O’Brien  krijgen de Evening Standard Filmprijs voor de substantiële bijdrage van Handmade Films aan de Britse filmindustrie. De uitreiking is door BBCTV vastgelegd.

27 januari
Bij de uitreiking van de American Music Awards  ontvangt Paul de prijs Award Of Merit, uit handen van Phill Collins. Een erkenning voor alles wat Paul de afgelopen twintig jaar gedaan heeft.

31 januari
Ringo is te horen in de show Top 30 USA van CBS Radio. In Engeland wordt de monovemberersie van de dubbelelpee The Beatles uit 1968 (= The White Album) officieel uit de handel genomen. Dit, hoewel hij al jaren niet meer leverbaar is en inmiddels allang een geliefd verzamelobject is geworden.

Februari 1986

Paul neemt het nummer Simple As That op in zijn thuisstudio te Rye. Het komt uit op de liefdadigheidselpee The AntiHeroin Project It’s A Live in World.
Paul en Linda gaan naar een optreden van The Rolling Stones in de 100 Club, te Oxford Street, Londen. Ze nemen het concert ‘zonder toestemming’  met een geluidsband op voor privedoeleinden.
In aanwezigheid van Yoko, Julian en Sean wordt de film John Lennon Live In New York City vertoond in de bibliotheek over de Performing Arts van het Lincoln Center te New York.
De single  Sun City van Artists United Against Apartheid haalt de 51ste plaats in Amerika en de 54ste in Engeland. In deze ‘all star’band zitten ook Ringo en zijn zoon Zak.

1 februari
Dick James, uitgever van bijna alle Beatlessongs overlijdt op 67jarige leeftijd.

3 februari
De Disco Mix Club (DMC) geeft in Engeland een mix uit op elpee (slechts 3000 stuks) van  From Us To You  dat dan weer bestaat uit een aaneenschakeling van korte fragmenten van From Me To You, Day Tripper, I Want To Hold Your Hand, Please Please Me, She Loves You, A Hard Day’s Night, Back In The USSR, Eight Days A Week en Help!

8 februari
In Engeland verschijnt Paul  heel even in de TVshow Rick Dee’s Weekly Top 40. Spies Like Us bereikt in Amerika de 7de plaats in de hitparade.  In Nederland komt de plaat niet verder dan de tipparade.

10 februari
Paul en Linda babbelen wat met fans voor het MPL kantoor te Soho Square, Londen.

14 februari
In Engeland komt de VHSvideo British Rock
The First Wave uit.  Er zit veel Beatlesbeeldmateriaal in zoals The Beatles Come To Town (Manchester 1963), DropIn (Zweden 1963),  twee songs uit het New Musical Express Poll Winners Concert (1964 en 1965), een song uit het Washington Coliseum Concert (1964) en beeldmateriaal van de première van de film Yellow Submarine (1968).  In Londen gaat de film Spies Like Us, waar aan het eind ook  de single van Paul is vastgeplakt,  in première.

27 februari
Yoko  treedt op in het Duitse TVprogramma Mensch Meier van de WDR. Dit als opening van een tournee. Op Channel 4, Engeland, is de Handmade Film Time Bandits te zien.

28 februari
De tournee van Yoko start in Brussel, België en zal haar door Europa en de Verenigde Staten voeren.

1 maart
Yoko treedt op in Den Haag, Nederland.

3 maart
Eerste opnames voor de Handmade Film Five Corners.

6 maart
George en Madonna houden een persconferentie in Kensington Gardens, Londen, om de relatie  met die pers van haar en haar man Sean Penn wat te verbeteren.  Beiden zijn namelijk acteurs in de Handmade Film Shanghai Surprise.

7 maart
Een interview met George op de set van Shanghai Surprise voor het muziek programma The Tube van Channel 4 in Engeland. George praat over de problemen met de pers.

12 maart
In Londen start de rechtszaak omtrent het langslepende conflict over oude royalty’s tussen The Beatles en EMI.

14 maart
Amerika. Op het Showtime Cable Station wordt TheLennon Legacy Two Generations Of Music uitgezonden.  Er zitten beelden in van John Lennon Live In New York City, de BedIn van Montreal Canada 1969, de film Imagine van 1972 en de film Let It Be van 1970. Tegelijkertijd zendt radiozender Westwood One Live In New York City uit. Op het kabelstation geeft Yoko nog een interview waarin ze praat over de VHSvideo Live In New York City.

15 maart
In Birmingham, Engeland neemt George deel aan de finale van het liefdadigheidsconcert Heartbeat ’86. Het gaat om fondsenwerving voor het Birmingham Childern’s Hospital.  George speelt Money en Johnny B. Goode. Het geheel wordt opgenomen en pas in augustus ustus uitgezonden door de BBC — televisie.

26 maart
EMI zal The Beatles maar liefst ruim 2,8 miljoen Pond Sterling aan achterstallige royalty’s uitbetalen. De rechter staat er ook op dat  de  overzeese (lees
Amerikaanse )openstaande rekeningen bekeken moeten worden. Dat gaat The Beatles volgens experts nog eens 2 miljoen Pond Sterling opleveren. Het heeft The Beatles aan proceskosten ‘slechts’ 500duizend Pond Sterling gekost. Dezo Hoffman, in de heel vroege Beatlesjaren de ‘hoffotograaf’, komt te overlijden.

29 maart
In Rusland komen de eerste officiële Beatleselpees uit. Een overeenkomst tussen het Russische Melodiya — label en EMI maken dat er twee elpees uitkomen in een totale oplage van 300duizend stuks. Het betreft A Hard Day’s Night en een verzamelelpee genaamd A Taste Of Honey. Bij BBC Radio One wordt er op 1 april in het programma Newsbeat aandacht aan besteed.

April 1986

In Amerika spreekt Ringo  zijn stem in voor de tekenfilm The Point van Harry Nilsson uit 1972.  Het geheel zal in mei op VHS video uitkomen.  Paul spreekt een boodschap in voor de Amerikaanse televisie, die latter gebruikt zal worden bij het 40jarig showbizz — jubileum van Peggy Lee. Verder nog een interview met Paul in het programma Real Men Of Rock van CBS Entertainment Tonight.

3 april
Beatles City in Liverpool wordt van de financiële ondergang gered. Transworld Leisure Ltd neemt het over en verplaatst het naar de Docklands, iets ten zuiden van het centrum van Liverpool in het gerestaureerde havengebied.

4 april
Paul verschijnt in het muziekprogramma The Tube van Channel 4. Hij speelt een melodietje op elektrische gitaar voor de speciale Tube 100th Show.

14, 16 en 18 april
George geeft zijn eerst grote TVinterview sinds jaren. Het is opgenomen  op zijn landgoed in Henley on Thames. Het is te zien in de Amerikaanse ontbijtshow Today. Paul is deze week bezig met de eindmix voor zijn nieuwe elpee.

22 april
George en Ringo zijn heel even te zien in het programma Film ’86 van BBC 1. Ze praten over de film Mona Lisa van Handmade Films.

27 april
George geeft een interview aan de radio te New York. Hij is te horen in het programma Ticket To Ride.

28 april
In Engeland komt John Lennon Live In New York City uit op CD.

Mei 1986

De tentoonstelling This Is My Story Both Humble And True, een verzameling litho’s en schetsen van John is tegelijkertijd te zien in San Fransico en Beverly Hills. Later wordt het geheel verplaatst naar Dyansen Gallery te New York.

2 mei
De film Give My Regards To Braod Street is in Europa voor het eerst te zien op televisie bij de zender Première.

5 mei
Eerste op names in Engeland voor de Handmade Film Withnail And I.

9 mei
Veel Beatles bij BBC 1 in het programma Video Jukebox. Er zit een kort interview met Paul in en de complete clips van Strawberry Fields Forever, Hello Goodbye en Penny Lane. Apple is woedend en eist  als eigenaar van het materiaal dat het uit de herhaling wordt teruggetrokken.  De BBC zendt voorlopig geen beelden van The Beatles meer uit, uit angst voor claims, tot dat dit juridisch is opgelost.

15 mei
Op de Malediven komt er een postzegel uit met John daarop  afgebeeld.

19 mei
MTV in Amerika begint met het tiendelige programma In My Life
The John Lennon File.

21 mei
Paul en Linda spreken weer met wat fans die buiten voor het MPLkantoor te Soho Square staan te wachten.

22 mei
De film Imagine komt uit op VHSvideo. In Engeland, Amerika en Nederland.

26 mei
In Engeland komt Paul in het Guinness Book Of Records Hall Of Fame.  Hij is de meest succesvolle artiest aller tijden volgen Guinness.

28 mei
In Los Angeles krijgt Paulde ASCAP —prijs voor No More Loneley Nights als de meest gespeelde song van het jaar; sinds 1 oktoberober 1984. The Making Of Give My Regards To Broad Street is in Engeland te zien in het programma Glitter van kabeltelevisiezender Lifestyle. George is weer terug in de Abbey Road Studio’s. Voor het eerst sinds 3 februari 1971. Hij is aanwezig bij een opnamesessie voor de soundtrack voor de film Shanghai Surprie. FPHOTS, zijn studio thuis, is niet groot genoeg voor het orkest. Als hij om 22:00 uur naar huis gaat poseert hij buiten goedgemutst  voor fans om foto’s  te maken en hij signeert allerlei ( Beatles) items. De fans hadden uren in de zware regenval van die dag staan wachten.

4 juni
Er worden door fans wat foto’s van Paul gemaakt, wanneer hij het MPLkantoor te Soho Square Londen verlaat.

7 juni
Apple (lees The Beatles) krijgt een bedrag van $10,5 miljoen aan schadevergoeding van de rechter in Amerika toegezegd van de film en musical Beatlemania. Dit, omdat volgens de rechter het geheel was opgezet om de populariteit van The Beatles commercieel uit te buiten.

13 juni
De Handmade Film Mona Lisa gaat in New York in première.

16 juni
Paul neemt de videoclip op voor het nummer Press in de metro van Londen. Het betreft de Jubilee—lijn die hij gebruikt tussen de stations Charing Cross en Swiss Cottage. Hij heeft vooraf geen toestemming gevraagd aan de openbaarvervoersmaatschappij. De  medereizigers  c.q. forenzen vinden het best leuk.

19 juni
George neemt op Trafalgar Square, Londen, deel aan een anti — atoomdemonstratie. Hij signeert een wit vel papier op de dubbeldekkerbus tegen de ontwikkeling van atoomwapens. De grote journaals van ITN en CNN  doen er verslag van.

20 juni
Paul speelt op het Prince’s Trust 10th Birthday Party Concert in de Wembly Arena te Londen. Prins Charles is aanwezig.Long Tall Sally, I Saw Her Standing There en Get Back worden samen met een allstar band vertolkt.  BBC TV neemt het op video op . BBC Radio One zendt  later hoogtepunten uit het concert uit.De VHSvideo Carl Perkins And Friends —A Rockabilly Sensation , met daarin George en Ringo komt bij Virgin uit in Engeland.

23 juni
Een kort interview met Paul in Entertainment Tonight van CBSTV in de USA.

25 juni
Channel 4 herhaalt in Engeland de documentairer fil Music! Uit 1968. The Beatles oefenen in dit programma voor Hey Jude. In de Daily Express verschijnt een artikel over George die de Regal Cinema  bioscoop in HenleyonThames voor de sloop probeert te behoeden.

Juli 1986

Linda McCartney neemt een tweede videoclip op voor het nummer Seaside Woman.
Ringo wordt door de Londense rechter gedwongen tot het betalen van een hogere alimentatie aan Maureen.Het bedrag gaat van 44duizend naar 70duizend Pond Sterling per jaar, met terugwerkende kracht tot het jaar 1979. Ringo gaat in beroep.

1 juli
In Engeland komen blikjes Heineken Beatles — bier uit.

10 juli
De autobiografie van Joe Brown (bekendste single A Wonderful Picture Of You) komt uit in Engeland. Het boek heet Brown Sauce — The Life And Times Of Joe Brown en het bevat een voorwoord van George Harrison van veertien regels.

12 juli
Paul en Linda praten met fans voor het MPL — kantoor. Bij  BBC 2 is de film Blankit’s First Show te zien. Een film van Linda McCartney over haar Appaloosa — paard. Er is het onuitgebrachte nummer All You Horseriders van Paul in te horen. Bij ITV is de variete — serie I Feel Fine te zien waarin ook Ringo heel even verschijnt.

14 juli
In Engeland, Amerika en Nederland verschijnt de single Press/ It’s Not True van Paul.

16 juli
Paul geeft in het kantoor van MPL te Londen een interview aan BBC 1 Breakfast  Time. Hij bespreekt de single Press en het Price’s Trust Gala. Opmerkelijk is dat hij over de flop van de Give My Regards To Broad Street — film zegt ‘I didn’t like it much either!’

18 juli
Paul gaat door met de promotie voor de elpee Press To Play. In de Abbey Road Studio’s wordt de MPL/BBC documentaire televisiespecial McCartney opgenomen.  Hij neemt een speciale versie van Press op, waarin hij optreedt in de studio. Ringo verschjnt in de Amerikaanse Beatles  radioshow Ticket To Ride. In de FPSHOTstudio te HenleyonThames begint George aan een nieuwe opname voor het nummer Zig Zag , een instrumentaal nummer dat in de film Shanghai Surprise moet komen. Tevens neemt hij het nummer Hottest Gong In Town op. Apple onderneemt juridische actie tegen de blikjes Heineken Beatles — bier. Heineken gaat in verweer, want er zijn inmiddels 35 miljoen blikjes in de winkels. Fans krijgen lucht van het juridische geschil en beginnen de blikjes te hamsteren, voor het geval ze uit de schappen gehaald gaan worden.

19 juli
De videoclip voor Press is voor het eerst te zien bij Music Box in het programma Off The Wall.  In Amerika is een interview met Paul te zien bij het programma Inside HBO.

26 juli
Press komt op nummer 32 binnen in de Engelse hitlijsten. De volgende week staat hij op nummer 31. In Nederland haalt het plaatje de Tipparade niet eens.

27 juli
Ringo en Barbara bezoeken de polowedstrijd Engeland — Mexico te Windsor, Engeland.  Channel 4 maakt er opnamen van.

28 juli
Paul wordt gezien door fans wanneer hij het MPLkantoor te Londen verlaat.

Augustus 1986

Ringo neemt het komische nummer Naughty Atom Bomb op, samen met John Cleese (Monty Python) en komediegroep Bill Oddie.  Het komt uit op de elpee The AntiHeroin Project It’s A LiveIn World.  Ook neemt hij voor deze plaat de gesproken boodschap You Know It Makes Sense op.
Bij CBSTV is een interview met Paul, opgenomen in het MPLkantoor te Londen te zien, in een special van Entertainment This Week An Hour With Paul McCartney.

1 augustus
Paul verschijnt voor het eerst in het BBC1 — programma Wogan. Er is ook een andere videoclip voor Press in het programma te zien. Zie ook 18 juli 1986.

2 augustus
Een interview met Paul aan de telefoon in het kinderprogramma Get Fresh van ITV.  Press komt in de Billboard Hitparade binnen op nummer 66. BBC 1 zendt het Heartbeat ’86 Concert van 15 maart  uit, met daarin ook George.

9 augustus
Een interview met Paul in het programma The Saturday Picture Show van BBC 1.

17 augustus
Paul en Linda vertrekken vanaf Londen Heathrow naar de Verenigde Staten van Amerika om promotie te gaan maken voor de elpee Press To Play.

18 augustus
Paul neemt een aantal interviews op ter promotie voor radio en TV. Een ervan is een vierdelig interview voor het programma Today van  NBCTV.

22 augustus
De elpee Press To Play komt uit in Amerika.  De plaat komt op nummer 8 in Engeland en op nummer 30 in Amerika in de hitlijsten. In Nederland komt er in septemberember een Duitse persing uit, maar wel met een Nederlandse hoes. Bij ons bereikt de plaat de 29e plaats.

23 augustus
ITV te Londen herhaalt The Early Beatles — 19621965. Oorspronkelijk van Granada TV, uitgezonden op 1 januari 1984.

24 augustus
BBC Radio One zendt een interview uit met Paul ter promotie van Press To Play in het programma Simon Bates Show.

25 augustus
In Engeland is een interview met Paul ter promotie  van Press To Play te horen in de David Jensen Show van Capital Radio. 25 tot en met 29 augustus
In New York neemt Paul diverse songs op met de begeleidingsband van Billy Joel. Het geheel wordt geproduceerd door Phil Ramone.  Het bevat ondermeer de track Loveliest Thing.

26 augustus
In Engeland komt de VHSvideo  The Real Buddy Holly Story uit. Er zit weer een stukje van That ‘ll Be The Day, een opname van The Quarry Men uit 1958, in.

29 augustus
De Handmade Film Shanghai Surprise gaat in première in New York.  De film met Madonna en Sean Penn.  Er zitten songs van George in en de film bevat  ook een klein deel waarin  George daadwerkelijk te zien en te horen is.

September 1986

Paul geeft een interview aan hel blad Q. Paul componeert het nummer Linda, speciaal voor haar verjaardag. Er worden twee versies van opgenomen en die worden op een singletje geperst, als A en Bkant. Er verschijnen ook twee interviews met Paul op de Italiaanse televisie in de programma’s Vota La Voce en Musica E.


1 september
Bij NBC Radio is de elpee Press To Play prominent te horen in het programma Album Party.

5 september
De Handmade Film Mona Lisa gaat in het Odeon Theater te Londen in première. Paul kondigt Tina Turner aan bij de uitreiking van de Amerikaanse MTVAwards.

10 september
Linda en Paul geven in het Break For The Border — restaurant,  in Londen, een besloten lunchfeestje ter ere van de tiende Buddy Holly — week. Jerry Allison van The Crickets is aanwezig. Paul overhandigt aan hem een gouden plaat omdat er meer dan een miljoen stuks van That’ll Be The Day zijn verkocht. Ringo en Barbara zijn ook uitgenodigd, maar zij zijn verhinderd.

12 september
BBC 1 zendt voor het eerst sinds 1976 de film How I Won The War uit. De film met John uit 1967. Ringo en Barbara zijn aanwezig bij een ‘Bond Girls’ — modeshow.

13 september
Press stijgt door naar nummer 21 in de Amerikaanse hitlijsten. Westwood One Radio zendt het Prince’s Trust Gala uit van afgelopen 20 juni. Ringo geeft en verjaarsfeest ter ere van de 21e verjaardag van zijn zoon Zak. Het geheel wordt gehouden in Tittenhurst Park, Ascot en Paul en Linda bevinden zich onder de gasten.

24 september
ITV in Engeland begint met de uitzending van de tweede serie van Thomas The Tank Engine And Friends, met de stem van Ringo voor het locomotiefje in deze kinderserie.

27 september
Een interview met Paul bij BBC Radio One in het programma City To City, dat gaat over muziek uit Liverpool.  Twist And Shout komt opnieuw in de Engelse hitparade en haalt plaats 23. Dit doordat het prominent  in de komische film Ferris Bueller’s Day Off.

Oktober 1986

Paul pakt thuis is Sussex de sessies met Phil Ramone weer op.
Verder neemt hij de videoclip voor het nummer op met een bandvoor 180 man publiek in restaurant Halfway Station in het plaatsje Nogales, Arizona.
Nu hij er toch is speelt hij voor het publiek een set bestaande uit de nummers  Fortune Teller, Love Is Strange, Tequilla, Cactus Club en  Stranglehold.
Albert Goldman (de Amerikaanse Henk van der Meyden) komt met het eerste manuscript voor zijn boek over John. De uitgever vindt meer dan 420duizend woorden te veel, dus er moet in de tekst worden geknipt.
Beatles City te Liverpool zit weer in de financiële problemen de huidige eigenaar  gaat failliet met een restschuld van maar liefst twee miljoen Pond Sterling.

3 oktober
Een drie uur lang durend programma over Paul is bij vele Amerikaanse televisiestations te zien in het programma Rock Watch.

4 oktober
Bij de Franse zender Antenne 2  is een stukje van vijftien minuten over Paul te zien in het programma  Les Enfants Du Rock.

5 oktober
De Handmade Film Mona Lisa gaat in het Odeon te Londen in première.  In de aftiteling wordt Richard Starkey MBE genoemd als ‘speciale consulent van productie’.

6 oktober
Ringo houdt een persconferentie in Atlanta, Georgia, ter promotie van The Brasserie; een restaurant waarvan hij medeeigenaar is.

7 oktober
De documentaire The Making Of Shanghai Surprise  ( Handmade In Hong Kong) is in Engeland te zien bij Channel 4. Er zit een interview met George in en beelden van zijn opnames van de soundtrack. Vlak voor uitzending eisen Madonna en Sean Penn dat er bepaalde beelden uit de documentaire worden geknipt. George echter staat er op dat het geheel ongecensureerd wordt uitgezonden en dus wordt deze documentaire zonder knippen uitgezonden.

9 oktober
Officiële uitgiftedatum van het boek Skywriting By Word Of Mouth van John.

10 oktober
In Engeland komt bij Geffen/WEA de CD Double Fantasy uit van John en Yoko.

11 oktober
Het wordt algemeen bekend dat Denny Laine  (exWings) bankroet is gegaan, wanneer dat wordt besproken in het programma Off The Wall van Music Box.

12 oktober
Paul geeft een interview aan Capital Radio, te Londen.

14 oktober
Ter promotie van de serie Thomas The Tank Engine And Friend verschijnt Ringo onaangekondigd in het middagprogramma Children’s ITV.

16 oktober
Bij de allereerst uitreiking van de British Video Awards ontvangt Paul er een voor Rupert And The Frog Song. Het is ‘de bestverkopende video van 1985’.

17 oktober
Landelijke  première in Engeland van de Handmade Film Shanghai Surprise. In Amerika is bij diverse radiozenders een vier uur durend programma over Paul te horen in de serie Rock & Roll Remembers. Ron Kass, in 1968 de eerste directeur van Apple Records, overlijdt in Los Angeles aan kanker. Hij is maar 51 jaar oud geworden.

27 oktober
De elpee Menlove Ave van John komt uit in Amerika. Er staan andere versies van de elpee Walls And Bridges op en andere tot nog toe nietuitgebrachte songs uit de periode van voornoemd album. De single Pretty Little Head/ Write Away  van Paul komt uit in Engeland. Ook in Nederland komt het plaatje deze maand uit. BBC1 herhaalt de  uit 1967 stammende film The Family Way. De soundtrack is geschreven door Paul. Alleen in Engeland komt van Ringo het antiheroïnenummer You Know It Makes Sense uit op een 12inch single.

29 oktober
In Amerika komt van Paul de single Stranglehold/Angry uit.

November 1986

Paul werkt weer aan zijn Hot Hitz And Kold Kutz — elpee, maar al gauw belanden de opnames in het archief van MPL. In de pers gaan geruchten dat Paul werkt aan een eigen verfilming van de Beatles Story. Steven Spielberg zou zijn benaderd als regisseur.

1 november
Het programma That’s Television Entertainment van de BBC bevat veel Beatles en soloclips. Ook bevat het een interview met Ringo die herinneringen ophaalt over de serie Quatermass uit de jaren ’50.

3 november
De videoclip voor Pretty Little Head  van Paul wordt voorbereid.  De clip is te zien bij Channel 4 in het programma The Tube. Een heel klein stukje van het Beatlesnummer She’s Leaving Home zit vooraan de clip geplakt.

6 november
De MPL Film Blankit’s First Show uit 1984 wordt herhaald bij BBC 1.

17 november
Opname van de videoclip van Only Love Remains van Paul. Acteur Gordon Jackson, bekend als de butler uit de serie Upstairs Downstairs (in Nederland
NCRV  De Familie Bellamy), speelt de hoofdrol.

20 november
Paul en Linda vliegen naar West Duitsland om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Bambi Awards. Franz Beckenbauer, de bekende voetballer, reikt aan hem de prijs voor Personality Of The Year uit. In de studio vindt een ontploffing plaats. Je ziet duidelijk dat Paul en Linda flink door elkaar geschud worden.

23 november
Paul en Linda wonen de repetities bij van de Royal Variety Command Performance die morgen wordt gehouden in het Londense Theatre Royal. Bij BBC2 is in het programma Windmill, met beelden uit het archief, een complete versie van All You Need Is Love te zien uit het oorspronkelijke programma Our World van 1967.

24 november
Paul en zijn begeleidingsgroep spelen Only Love Remains tijdens de Royal Variety Command Performance. Samen met Linda doet hij ook mee in de  all — starfinale van de show. Net als bij het legendarische optreden van The Beatles in 1963, is de Koninginmoeder aanwezig. Na afloop is er een ontmoeting met de koninklijke gasten.  Beelden hiervan zijn te zien bij BBC1.

26 november
PBS zendt in Amerika het tvprogramma John Lennon
A Journey In The Life uit.

28 november
Als vooruitblik op de uitzending van de Royal Variety Command Performance zendt BBC1 hoogtepunten uit van deze ‘Royal Variety Show’ door de jaren heen.  Ook het beroemde ‘Rattle your jewellery’ van The Beatles uit 1963 zit er in, met daaraan een kort stukje uit de vertolking van Twist And Shout.

29 november
Uitzending van de Royal Variety Command Performance bij BBC1.  De single Stranglehold van Paul komt in de Amerikaanse hitlijsten niet verder dan een teleurstellende 81e plaats.
30 november
Bij ITV is in de South Bank Show  vrijwel nooit vertoond beeldmateriaal te zien en een eerder onuitgebracht  interview uit 1968 te horen met John.

December 1986

Ringo reist naar Amerika om daar diverse radio en televisiereclames op te nemen voor Sun Country Wine Coolers. Hij verschijnt ook in diverse bladen waarin reclame voor het merk wordt gemaakt. Het levert hem wel een honorarium van $ 1 miljoen op.

1 december
CDuitgave van Wings Greatest in Amerika. In Engeland  en Nederland verschijnt de single Only Love Reamains/Tough On A Tightrope van Paul.  MTV in Amerika begint met herhaling van enkele Beatlestekenfilmpjes uit de midden jaren zestig.

6 december
BBC Radio One herhaalt de documentaire The Words And Music Of John Lennon.

10 december
Paul komt even langs bij Top Of The Pops van de BBC . Hij speelt Only Love Remains, voor de show van morgen 11 decemberember. Het wordt helaas nooit uitgezonden want de plaat komt slechts binnen op nummer 39 van de hitlijsten. Wel is zijn introductie te zien, ook vandaag opgenomen, voor het nummer Open Your Heart van Madonna.

11 december
Op weg naar de studio van programma The Tube  van Channel 4 raakt de auto van Paul en Linda in de brand. Ze ontsnappen te nauwer nood aan brandwonden. In de studio speelt Paul twee versie van Only Love Remains , Whole Lotta Shakin’ Goin’ On en Baby Face. Hij geeft een interview aan de dertienjarige Felix Howard,  de acteur in de clip van Madonna’s Open Your Heart. BBC Radio One begint met uitzending van een driedelig interview met Paul.

13 december
Paul verschijnt live in het kinderprogramma Saturday Superstore van de BBC —TV. Hij wordt geïnterviewd en hij beantwoordt vragen van de kijkers via de telefoon. Bij Music Box is ook een interview met Paul te zien in het programma Off The Wall. De clip van Only Love Remains zit ook in het programma. Hij spreekt ook een boodschap voor de komende kerstdagen in.

16 december
De rechter te Londen spreekt definitief het faillissement over Denny Laine uit.  De restschuld is iets meer dan 76duizend Pond Sterling, met de belastingdienst als grootste schuldeiser. Het deel belasting is maar liefst 53duizend Pond Sterling.  Nu wordt ook duidelijk dat Denny in 1981 aan Paul, na uit Wings te zijn gestapt , de rechten op Mull Of Kintyre heeft verkocht voor ‘slechts’ 135duizend Pond Sterling.

17 december
MTV Amerika zet de clip van Pretty Little Head van Paul op de afspeellijst.

19 december
In de zaak om alimentatie van Maureen tegen Ringo wordt bepaald dat hij moet betalen vanaf april 1986 en niet vanaf 1979. Wat oorspronkelijk wel even was besloten, hangende de definitieve uitspraak.  Dat scheelt hem 260duizend Pond Sterling.

24 december
Channel 4 herhaalt Blue Suede Shoes — Carl Perkins And Friend, met daarin Geroge en Ringo.

25 december
Paul doet via de telefoon kerstgroeten in Noel Edmonds show op BBC 1 radio.

27 december
Geruchten in de muziekindustrie gaan de ronde dat George in FPSHOT voorbereidingen is aan het maken voor een nieuwe elpee. De opnames beginnen inderdaad in januari 1987 en zullen leiden tot de elpee Cloud Nine.

30 december
BBC 2zendt de documentaire McCartney uit.

31 december
Een interview met Paul bij Capital Radio Londen. BBC 2 herhaalt het Prince’s Trust Charity Gala Concert , met daarin Paul. In Engeland trekt EMI een heleboel singles van John terug uit de verkooplijst, te weten Cold Turkey, Instant Karma, Power To The People, No. 9 Dream, Stand By Me en Love.