1987

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1987

Het tijdschrift Woman’s Own houdt een enquete over wie in het buitenland de populairste Britten zijn.  Paul staat op de derde plaats na prinses Diana en premier Margaret Thatcher.

3 januari
Een interview met Paul vanuit zijn MPL-kantoor te Soho Square Londen, bij televisiezender Music Box  in het popprogramma  Private Eyes.

5 januari
George begint aan opnames in de FPSHOT voor wat zijn elpee Cloud Nine zal gaan worden.

6 januari en 7 januari
Uitzending van een tweedelig interview met Paul bij radiozender Manchester’s Piccadilly Radio.

9 januari
De film Twice In A Liftime met het themamuziekje  van Paul gaat in première in Londen.

17 januari
Het televisieprogramma Off The Wall van zender Music Bos onthult dat er van Paul en Linda 70 pornografische foto’s zijn gestolen.

28 januari
De Beatlesfilm Help! komt in Amerika uit op video en op laserdisk. De uitgave ervan in Engeland en de rest van Europa zou nog tot maart 1990 duren.

2 februari
Paul doet opnames in de Audio International Studio’s te Londen.

4 en 5 februari
Paul is gastheer voor Duane Eddy in zijn  studio te Sussex. Duane Eddy neemt een cover op van het nummer Rockestra Theme van Paul. Paul doet de productie van het nummer en verzorgt ook de achtergrondzang. Het zal verschijnen op de elpee genaamd Duane Eddy. In Memphis Tennessee begint Ringo ook aan opnames in de 3 Alarm Studio’s. Het verloopt allemaal niet zo vlot, maar het wordt wel tevens op video vastgelegd. Onder andere worden Some Kind Of Wonderful en Ain’t That A Shame opgenomen.

10 en 11 februari
Duane Eddy gaat door met opnames voor zijn gelijknamige elppe, maar nu in FPSHOT bij George. The Trembler en Theme For Something Really Important worden opgenomen. George speelt slide-gitaar op beide nummers.

16 februari
George en Olivia vertrekken naar Los Angeles, Californië.

19 februari
George verschijnt samen met Bob Dylan en John Fogerty (Creedance Clearwater Revival) op het toneel van de Palomino Club om mee te zingen met de zanger Taj Mahal. Ook vast gelegd op video.  Ze spelen onder andere Matchbox, Honey Don’t, Blue Suede Shoes, Watching The River Flow, Peggy Sue en Dizzy Miss Lizzy.

25 februari
In de journaals  (News At 5:45 en News At Ten) van ITN wordt de  komende uitgave van de Beatles-elpees op CD besproken. En zo begint het ’warm maken’ van het grote publiek.

26 februari
De eerste vier Beatles-elpees komen in Engeland officieel uit op CD. Please Please Me, With The Beatles, A Hard Day’s Night en Beatles For Sale verschijnen in mono. De grote HMV-winkels verkopen, tijdens de reclamecampagne  getiteld ‘The Beatles On CD’, in beperkte oplage  en met toestemming van Apple, een opbergdoos waar de vier schijfjes mooi inpassen.

27 februari
Channel 4 zendt  in het rockprogramma The Tube  naar zij zelf zeggen ‘niet eerder geziene’ beelden van The Beatles uit, ter gelegenheid van de vier ‘nieuwe’ CD’s. Fans zijn iets teleurgesteld als het blijkt te gaan om de clipjes van Day Tripper en I Feel Fine van de InterTel Studio’s   (Twickenham) van 23 novemberember 1965. (zie Mark Lewisohn, The Complete Beatles Chronicle, blz. 206 t/m blz. 208)

Maart 1987

Paul zet in zijn thuisstudio in Sussex samen met Phil Ramone het nummer Love Comes Tumbling Down in elkaar. Het komt  pas in 1997 op een CD. Het werk aan In My Life ( later genaamd Imagine) als Yoko aan producer David Wolper vrije toegang tot haar prive film- en videoarchief geeft. Het moet ‘de ultieme film over het professionele en  over het priveleven van John’ worden.

4 maart
Paul en Linda nemen wat scènes op voor de stripfiguurfilm Eat The Rich.

7 maart
De vier Beatles-CD’s  komen in de Engelse hitlijsten binnen.  Please Please Me komt op 32, With The Beatles op 40, A Hard Day’s Night op 30 en Beatles For Sale op 45.

9 maart
John wordt geïnstalleerd in de U.S Songwriters Hall Of Fame. Yoko neemt in New York de trofee in ontvangst.

27 maart
Sportschoenfabrikant Nike gebruikt het nummer Revolution voor reclame. Yoko vindt het goed, de fans vinden het niks.

4 april
In New York overhandigt Yoko de eerste John Lennon New Age Award aan rockpromotor Billy Graham .

7 april
In Londen  vergezelt Paul  Linda bij de ‘allemaal vrouwen’-lunch bij de National Rubella Council. Bij deze liefdadigheidslunch is ook de Prinses Van Wales aanwezig.

8 april
Een gedeelte van  de $80-milljoen in de rechtszaak van The Beatles tegen EMI wordt alvast, hangende de definitieve uitspraak,  aan hen uitgekeerd.

13 april
Het album Manlove Ave van John komt in Engeland uit op CD.

18 april
George Martin geeft een interview voor het programma Sounds Of The Sixties van BBC Radio 2. Er is het  uit 1962 stammende onuitgebrachte Beatlesnummer How Do You Do It? in te horen.

24 april
In Engeland komt de elpee Prince’s Trust Tenth Anniversary uit met daarin een bonussingle van Paul McCartney . Het singletje zit niet in de Amerikaanse elpee. In het Sadler’s Wells Theatre te Londen wordt een ballet uitgevoerd op de muziek van de elpee  John Lennon/Plastic Ono Band van 1970.

25  t/m 30 april
Ringo begint in Memphis, Tennessee weer aan opnames met Chips Moman. Al weer verloopt het niet volgens plan, ondanks het feit dat Bob Dylan op 29 april de sessies bijwoont.  Samen met de set van afgelopen februari komt het aantal tracks al op 16, maar ze blijven onuitgegeven.

27 april
McCartney en Ram van Paul verschijnen op CD.

30 april
Van The Beatles verschijnen, nu wel in stereo, in Engeland Help!, Rubber Soul en Revolver op CD.

Mei 1987

In Amerika komt de videoband Fun With The Fab Four uit, met daarop allerlei interessante nieuwsreportages, onder andere de Shakespeare — sketch uit Around The Beatles (1964). Uit angst voor Apple bevat de band geen Beatlesmuziek.

1 mei
Paul stelt Richard Ogden aan als zijn nieuwe manager.

9 mei
De tweede set Beatles-CD’s komt ook binnen in de Engelse hitparade.  Help! komt op nummer 61, Rubber Soul op nummer 60 en Revolver komt op nummer 55.

18 mei
In Engeland komen van George  All Things Must Pass en The Best Of George Harrison uit op CD.

26 mei
Nog meer materiaal verschijnt op CD. Shaved Fish van John in Amerika en in Engeland.  Verder nog in Engeland
Blast From Your Past van Ringo, Rock ‘N’ Roll en Imagine van John en Wings Over America van Paul.

30 mei
Geoff Baker meldt in diverse Engelse kranten dat ‘The Fab Three terug zijn met een plaat’.  Het artikel gaat er mee verder dat George, Paul en Ringo  in het geheim een elpee hebben opgenomen — 25 jaar na hun eerste hit. DJ Mike Smith van Radio One neemt het bericht over en meent dat het geen geintje is. Hij zegt verder dat de Beatles samen zijn gekomen in FPSHOT van George. Het zou aan Mike Smith zijn onthuld door een erg grote rock — ster. Zelfs zou de plaat al in de staat van eind-mixage  zijn.

1 juni
Zogenaamd precies twintig jaar na de elpee komt Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band wereldwijd uit op CD. Het schijfje behaalt de 3e plaats in de Engelse hitparade. Dat de elpee indertijd ge-‘rush-releast’ is (werkelijke uitgavedatum was 24 mei 1967) wordt voor het gemak in de promotiecampagne even vergeten. Paul en Linda zijn in de Abbey Road Studio’s de speciale gasten op het feest ter ere van deze CD-uitgave. De rest van The Beatles was verhinderd of had geen zin. Ringo wordt die dag later gezien in het kantoor van Startling Music in Knightsbridge, Londen. Op het feest, waarvan vele televisiezenders verslag doen,  is ook Roy Orbison aanwezig.  Verslagen door BBC1 Six O’Clock News en Newsround, TVAM,  ITN News At 5:45 en New At Ten, Thames ITV London Plus. ITV zendt ook nog eens het programma It Was Twenty Tears Ago Today uit, met daarin veel beeldmateriaal van The Beatles en interviews met George en Paul. George Martin verschijnt bij Wogan (BBC1) om over Sgt. Pepper’s te praten. Een reclamespotje voor de CD van tien seconden is de hele week te zien bij ITV en Channel 4. In Amerika wordt bij NBC in het programma Today aandacht geschonken aan deze CD-release.

2 juni tot en met 30 juni
Paul doet in zijn thuisstudio te Sussex weer opnamesessies met Phil Ramone. Onder andere maken zij Once Upon A Long Ago, Back On My Feet (met Elvis Costello), I Wanna Cry en een nieuwe versie van Love Me Do/P.S. I Love You genaamd P.S. Love Me Do. Verder wordt gewerkt aan Beautiful Night en Love Come Tumbling Down. Ook neemt Paul nog een speciale versie op van Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band op ter ere van de 60e verjaardag van DJ Alan Freeman van Capitol Radio Londen. Diens verjaardag is op 6 juli. In de ontbijtshow Good Morning America van ABCTV wordt ook aandacht aan de Sgt. Pepper’s-CD besteedt.

5 en 6 juni
Na Paul vorig jaar,  treden nu ook George en Ringo op tijdens  beide dagen van het Prince’s Trust Rock Gala Concert. George speelt While My Guitar Gently Weeps en Here Comes The Sun. Ringo doet With A Little Help From My Friends.  Bij de openingsnacht spelen George en Ringo samen met Ben E. King en ze doen het nummer Stand By Me. Het geheel komt alleen in Engeland uit op de elpee The Prince’s Trust Concert 1987. Hoogtepunten worden later uitgezonden door ITV en BBC Radio One.  Later zal er ook nog een VHS—video van verschijnen.

7 juni
Zender The Music Box zendt een 48-minuten durend programma over The Beatles en hun Segeant Pepper’s Lonely Hartsclub Band elpee/CD uit.

1 juli
Paul werkt in de Abbey Road Studio’s samen met George Martin aan overdub-mixages voor Once Upon A Long Ago.

20 juli
Walls And Bridges van John komt in Engeland uit op CD.

20 en 21 juli
Tijdens een tweedaagse jamsessie bij de Theems in Londen neemt Paul achttien rock ‘n’ roll – klassiekers op. De meeste ervan komen in 1988 in Ruslans uit op de elpee CHOBA B CCCP. Van alle opgenomen nummers blijft alleen I Saw Her Standing There onuitgebracht.

31 juli
George woont een hoorzitting over te hard autorijden bij van het gerechtshof in Brentford.

Augustus 1987

Paul is in zijn thuisstudio te Sussex en in de AIR Studio’s van George Martin te Londen bezig met mixages voor  alweer een nieuwe versie van zijn nog niet uitgebrachte elpee  Kold Kuts. Aan het eind van de maand gaat hij met diverse muzikanten naar zijn Schotse boerderij voor intensieve oefensessies.

3 augustus
In Engeland komt Mind Games  van John uit op CD.

7 augustus
De tentoonstelling Beatle City uit Liverpool is  te zien in de West End marktplaats van Dallas, Texas.

10 augustus
Some Time In New York City van John komt in Engeland uit op CD.

14 augustus
De elpee The Prince’s Trust Concert 1987 met bijdragen van George en Ringo komt in Engeland uit.

24 augustus
The Beatles (ook bekend als  het White Album)  en Yellow Submarine komen wereldwijd uit op CD.

28 augustus
Yellow Submarine komt uit op VHS-video in Engeland. Er is een Amerikaanse versie van de film gebruikt en daardoor zit Hey Bulldog er niet in.

31 augustus
De satirische TV-documentaire  Bruce Willis — The Return Of Bruno is te zien bij BBC2. Er zit een heel kort fragment met Ringo in.

September 1987

Aan het eind van deze maand verschijnen in Amerika interviews met George ter promotie van de komende elpee Cloud Nine in diverse tijdschriften te weten Newsweek,  Guitar Player en Musician.  Gedurende de sessies in de thuisstudio  van Paul voor de komende elpee Flowers In te Dirt die tot oktoberober zullen duren, wordt samengespeeld met Elvis Costello. Ze nemen My Brave Face, Flying To My Home, Don’t Be Careless Love, You Want Her Too en That Day Is Done op. Onuitgebrachte nummers uit deze sessies zijn Twent Five Fingers en Tommy’s Coming Home.

5 september
The Beatles  (de ‘Dubbele Witte’) komt op 18 en Yellow Submarine komt op 60 binnen in de Engelse hitparade.

7 september
Paul en Linda wonen de jaarlijkse conferentie van EMI Records bij. Hij onthult daar  de tracklist van zijn komende verzamelelpee genaamd All The Best. Er zal ook het tot dan toe onuitgebrachte nummer (wel bekend van bootlegs —red.) Waterspout op staan.

9 september
Tijdens het feest van de jaarlijkse Buddy Holly Week in de Dolphin Brasserie, te Pimlico (Londen), doet Paul mee in een spontane jamsessie met onder anderen Alvin Stardust. Ze spelen What’d I Say, Mean Woman Blues en Twenty Flight Rock.

13 september
HBO-TV in Amerika zendt het 1987 Prince’s Trust Concert met George en Ringo uit.  Er zitten interviews met George en Ringo in van achter de schermen, die afgelopen maand juni niet in de Engelse uitzending van ITV zaten. HBO herhaalt het vele malen deze maand.

21 september
Magical Mystery Tour komt wereldwijd uit op CD. Platenwinkel  HMV te Londen geeft weer een opbergdoosje in beperkte oplage uit.

25 september
Ringo en Barbara gaan vanuit Engeland naar Atlanta, Georgia om de opening van zijn restaurant aldaar bij te wonen.  Het heet The London Brasserie.

26 september
Tijdens de opening van The London Brasserie gelegen in winkelcentrum Peach Tree Center te Atlanta, Georgia neemt Ringo spontaan deel aan een sessie met diverse artiesten.  Ze spelen Whole Lotta Shakin’ en  Mony Mony. De volgende dag vliegen Ringo en Barbara door naar Boston en vervolgens naar Los Angeles

28 september
Het programma Legends Of Rock van NBC Radio richt zich deze week op Ringo.  Interviews met Ringo zijn te zien bij Showbiz Today van CNN en bij Entertainment Tonight van Paramount TV.

30 september
Een interview met George wordt uitgezonden bij Entertainment Tonight van Paramount TV.

Oktober 1987

George gaat in Engeland, zoals ongebruikelijk voor hem is, onverdroten voort met interviews die verschijnen bij de ontbijttelevisieshows van TV-AM en bij Breakfast Time van de BBC. Ook verschijnt een interview in Q Magazine. In Amerika werkt Ringo samen met trompettist (en medeoprichter van A&M Records) Herp Alpert aan het nummer When You Wish Upon A Star dat in 1988 op de Disney-elpee Stay Awake moet gaan verschijnen .

3 oktober
Magical Mystery Tour komt in Engeland binnen op de 53e plaats van de hitparade.

5 oktober
In Engeland komen van Paul Red Rose Speedway, Wings Wild Life en McCartney II uit op CD. George neemt in Amerika in de kantoren van Warner Records te Burbank, Californië een interview van 37 minuten op ter promotie van zijn nieuwe elpee Cloud Nine. NBC Radio zendt het programma Legends Of Rock uit, met deze week aandacht voor de carrière van John.

11 oktober
ITV zendt Willie And The Poor Boys uit. Een liefdadigheidsvideo van Bill Wyman (The Rolling Stones) waarin Ringo en Barbara ook voor de camera verschijnen.

12 oktober
In Engeland komt de eerste single van de elpee Cloud Nine van George uit, te weten Got My Mind Set On You/ Lay His Head. In Nederland is slechts de Duitse persing op importbasis verkrijgbaar; wel bereikt het plaatje ook bij ons de Top Tien. In Engeland bereikt de plaat de 2e plaats. Een 12-inch editie bevat een uitgebreidere mix van de A-kant.  Om de uitgave te begeleiden neemt George in Los Angeles twee promotieclips op. De eerste laat George zien ter wijl hij de song speelt in een kermisautomaat, de tweede laat George zien terwijl hij de song speelt in een spookhuis.

13 oktober
In Los Angeles, Amerika begint Capitol een rechtszaak tegen Geffen Records welke een CD-versie wil uitgeven van de elpee (uit 1982)  The John Lennon Collection .

16 oktober
BBC Radio One zendt een driedelig interview ter promotie van Cloud Nine met George uit. George verschijnt live bij Channel 4 in het programma The Last Resort With Jonathan Ross. Paul beklimt  vlak voor het uitbreken van een orkaan de gevaarlijke Valley of the Rocks, vlakbij Plymouth in Devon om de promotieclip van Once Upon A Long Ago op te nemen. Hij had nog even met de gedachte gespeeld om de clip in IJsland op te nemen om voordeel te putten uit het besneeuwde oppervlak van dat land.

17 oktober
George doet een verrassingsoptreden tijdens het concert van Bob Dylan in de Wembley Arena te Londen. Ze spelen Rainy Day Women # 12 & 35. George heeft alle vier de concerten bijgewoond en met name bij dit concert heeft hij constant aan de zijkant van het podium toegekeken.

19 oktober
Abbey Road en Let It Be verschijnen wereldwijd op CD. HMV geeft weer een opbergdoosje in beperkte oplage uit.  In Engeland is bij Breakfast Time van de BBC een tweedelig interview met George te zien.

20 oktober
Een interview opgenomen in Friar Park met George is te zien bij het Italiaanse RAI UNO in het programma TG1. Delen ervan zijn later te zien in het programma Prisma. TV AM (ITV) besteden aandacht aan ‘de stille Beatle’  als hun Man Van De Week in het programma After Nine. Ook in Amerika vandaag een interview met George in het programma Today van NBC TV.

21 oktober
George en Ringo bezoeken Paul in zijn huis te Cavendish Avenue, St. John’s Wood, Londen.  Ze hebben gewoon een gezellig avondje, terwijl er ook wat plannen voor de toekomst worden besproken, onder meer over de door Neil Aspinall samengestelde documentaire The Long And Winding Road, die nog altijd ‘op de plank’ ligt.

22 oktober
George staat op de voorpagina van tijdschrift Rolling Stone. Het artikel  in het blad over hem heeft de kop
‘The Return Of George Harrison’.

23 oktober
Première in Londen van de strip-achtige film Eat The Rich, met daarin een kort verschijnen voor de camera van Paul en Linda.

24 oktober
Een driedelig interview met Paul door DJ Mike Read wordt uitgezonden door BBC Radio One. Paul vertelt fascinerende verhalen over de nummers die op de All The Best — verzamelelpee staan. MTV in Amerika zendt een interview met George uit in het programma Week In Rock.

30 oktober
Op de Australische televisie is de derde versie van het muziekprogramma Rage te zien.  Er zit voor vier uur aan  promotieclipjes, journaalbeelden, televisieoptredens en interviews  in over zowel The Beatles en als de solo-Beatles.

31 oktober
Abbey Road en Let It Be komen binnen in de Engelse hitlijsten. Respectievelijk op nummer 30 en nummer 50.  In Engeland worden door EMI de volgende singles van Paul McCartney uit de handel genomen Say Say Say en Spies Like Us. De single Give Peace A Chance van de Plastic Ono Band treft het zelfde lot.

2 november
Verschijnen van het album Cloude Nine van George Harrison, wereldwijd.  In Engeland komt van Paul de verzamelelpee All The Best uit.  Op de CD-versie ontbreken de nummers Maybe I’m Amazed, Goodnight Tonight en With A Little Luck. EMI geeft de songs ook nog eens uit op zes promotiesingles.  Deze avond is er ook een televisiereclame  van 30 seconden te zien voor All The Best bij ITV. Het reclamespotje zit ergens halverwege  de soap Coronation Street.

6 november
The Paul McCartney Story komt in Amerika uit als VHS-videoband.  Een interview met George door Geraldo Rivera in de show Entertainment Tonight van Paramount TV. De show eindigt met de promoclip van Got My Mind Set On You (spookhuisversie).

8 november
George wordt geïnterviewd door WNEW Radio te New York, ter promotie van Cloud Nine. ’s Avonds is een  interview met George te zien in het programma Entertainment Tonight van CBS.

16 november
De eerste 26 afleveringen van Thomas The Tank Engine And Friends, met de stem van Ringo, verschijnen in Engeland op VHS — video. Ter begeleiding hiervan verschijnen er ook diverse boekjes en audiocassettes over Thomas. Van Paul komt in Engeland  Once Upon A Long Ago/Back On My Feet uit op gewone single, op discosingle en op CD. In Nederland komt Once Upon A Long Ago/Back On My Feet ook uit en bereikt uiteindelijk de 6e plaats in de hitparade. In Amerika komt de plaat niet uit.

17 november
Inde Tyne-Tees Televisie Studio’s te Newcastle neemt Paul een playbackversie op van Once Upon A Long Ago. Deze clip, gespeeld voor 150 schoolkinderen is bedoeld voor het popprogramma The Roxy, van ITV. Paul speelt tijdens de sessies ook spontaan instrumentale versies van Ob La Di  Ob La Da, C Moon, What’d I Say en Sailor’s Hornpipe. Achter de schermen geeft Paul ook nog een interview aan Nick Piercey van Radio Tess (T.F.M.) in kleedkamer 3. In Nederland is bij de TROS een 16-minuten durend interview met George te zien in de TV Show van Ivo Niehe.

18 november
Promotie van Paul via satellietverbinding  voor  Once Upon A Long Ago in het Japanse humoristische programma Yoru No Hit Studio. In Amerika is een interview van zes minuten te zien in het programma Good Morning America van ABC TV.

19 november
Paul en Linda komen weer eens in de televisiestudio’s van de BBC, voor een interview in het programma Wogan, dat de volgende dag te zien is op BBC1.  Ze spelen er tevens de nummers Jet en Listen To What The Man Said. Verder is de clip van Once Upon A Long Ago te zien. Achter de schermen geeft Paul een interview aan Armety Troitsky, die het boek Back In The USSR heeft geschreven. Dit bewuste interview is bestemd voor een krant in Moskou. De eerste keer dat Paul is geïnterviewd door een Russische journalist. In Engeland geeft EMI de Beatles-elpees uit  op XDR audio-tape van extreem hoge kwaliteit; van dezelfde masters genomen als  waarvan de CD’s zijn gemaakt.

20 november
Bij CNN wordt een interview met George uitgezonden in het programma Showbiz Today.

22 november
In Engeland staat George op de voorpagina van  het kleurenbijvoegsel bij de krant  Observer.  Binnenin staat een interview van George met niemand minder dan  befaamd Beatleshistoricus Mark Lewisohn.

27 november
In Engeland verschijnt Paul  live bij Channel 4 in het programma The Last Resort With Jonathan Ross. Paul speelt I Don’t Get Around Much Anymore, I Saw Her Standing There , Lawdy Miss Clawdy en Spin It On.  Ook signeert hij enkele door fans ingeleverde Beatles-elpees.  Het is een enorme stapel en na een poosje geeft hij er de brui aan.

30 november
Paul treedt op in Nederland in het programma Count Down van Veronica, op NED 1.  Hij playbackt Once Upon A Long Ago. Het wordt op 2 decemberember uitgezonden.  Op  driedelige VHS — video komt uit  Queen
Magic Years. Volume 1, genaamd The Foundations, bevat een interview met Paul uit 1986. Volume 2, genaamd Live Killers In The Making, bevat een stukje met daarin Ringo en Barbara.

December 1987

In het Amerikaanse hitoverzicht van 1987 staat Sgt. Pepper’s op de 13e plaats van de Best Verkochte CD’s Van Het Jaar. The Beatles (de ‘Dubbele Witte’) staat op de 25e plaats.

1 december
Paul werkt de hele dag, in de AIR Studio’s van George Martin te Londen, aan een stuk muziek voor zijn film Rupert The Bear. In Amerika verschijnt Band On The Run op CD.

2 december
Paul neemt bij de BBC een versie van Once Upon A Long Ago op die bedoeld is voor  Top Of The Pops (bij BBC1). Paul en Linda nemen ook bij de BBC een sketch op voor het liefdadigheidsprogramma Comic Relief (BBC1). Daarna gaan ze op visite bij Pete Townshend thuis te Richmond Hill. In Europa is bij Super Channel in het programma Track Record een gedeelte van het interview met George over Cloud Nine te zien (zie ook 5 oktoberober).

3 december
Paul, Linda en hun band vertrekken naar Parijs voor promotiedoeleinden. Het begint met en interview voor de Franse televisieshow Rapido. Hij noemt de mogelijkheid om volgend jaar met George samen te werken. Hij speelt  op akoestische gitaar een versie van Happy Birthday voor interviewer Antoines De Caunes.

4 december
Bij TF1 —TV is er een Beatlesspecial in het programma Rapido. Er zitten diverse clipjes van The Beatles en van Paul in, gedeeltes uit de films van Ringo en een interview met Ray Davies ( The Kinks) de buurman van John in het Dakota Gebouw te New York.  Davies onthult dat hij ‘John als persoon niet zo aardig vond’.  Tien minuten uit het iterview gisteren met Paul zitten ook in dit programma.

5 december
Paul, Linda en hun groep zijn live bij Antenne 2 TV te zien. In een  liefdadigheidsprogramma daarvan playbacken ze Once Upon A Long Ago. Eerder op de dag playbacken ze Once Upon A Long Ago ook nog voor het programma Sacree Soiree van TF1 —TV.

7 december
Once Upon A Long Ago van Paul komt uit op VHS-video; wereldwijd behalve in Amerika.

9 december
Een interview met George van drie minuten is te zien in Duitsland bij ZDF TV in de show P.I.T.

12 december
Een verrassingsoptreden van Paul in het kinderprogramma Going Live van BBC1. Samen met zijn zoon James beantwoordt hij inkomende telefoongesprekken. Later playbackt hij Once Upon A Long Ago voor het publiek.  Tijdschrift New Musical Express bevat een interview met Paul, waarin hij praat over de samenwerking met Elvis Costello en dat hij graag wat songs van John zou opnemen. Hij noemt Imagine, Beautiful Boy (Darling Boy) en I’ll Get You. Waaraan hij toevoegt dat mocht hij ze niet opnemen, dan zou hij ze ooit graag live willen spelen. George geeft een interview ter promotie van Cloud Nine aan het programma West 57th Street op de Amerikaanse TV.  In het programma zit ook Philip Norman van het boek Shout! Hij vertelt de presentator dat als je iets over The Beatles wilt weten, je het  nu aan George moet vragen. Want Paul herschrijft geschiedenis, Ringo weet het niet en John is dood. Nog meer aandacht voor George in het programma Showbiz Today van CNN.

14 december t/m 19 december
Paul werkt weer aan songs voor de film Rupert The Bear in de AIR Studio’s van George Martin te Londen.

18 december
Ringo, George en Elton John komen bijeen in de Greenford Studio’s te Greenford.  Ze nemen er het promoclipje op voor de song When We Was Fab van George. Het wordt een aaneenschakeling van verwijzingen naar The Beatles. De regie is in handen van Kevin Godley (10CC).

20 december
Paul komt met  zijn mensen aan in Duitsland ter promotie. Ze verschijnen in het programma Wetten Das van ZDF TV.  Ze playbacken er Once Upon A Long Ago.

21 t/m 24 december
Thuis in Sussex gaat Paul verder met opnames. Deze sessies wordt gewerkt aan Figure Of Eight , Ou Est Le Soleil?, How Many People en Rough Ride. Allemaal voor de komende elpee Flowers In The Dirt.

22 december
Bij BBC Radio 2 is een interview met George te horen.

25 december
Een kerstboodschap van Paul en Linda wordt bij Het Italiaanse RAI UNO TV uitgezonden in het programma Canale Fantastico. Ook bij de RAI is er in het programma Ieri Goggi Domina een interview met hem te zien. Ook in Engeland is er in het programma Christmas Morning With Noele bij BBC 1 een kerstboodschap van Paul en Linda te zien.

27 december
Nog meer promotie voor Cloud Nine door George bij BBC Radio One. Een progamma van een uur genaamd On Cloud Nine. George geeft een interview en hij laat Hottest Gong In Town  afspelen, een track uit de film Shanghai Surprise.  In Italië is een interview met Paul te zien in het programma Deejay TV van zender Italia 1.

28 december
George en Olivia vertrekken van vliegveld Heathrow naar Los Angeles voor promotiedoeleinden met betrekking tot Cloud Nine.

30 december
George verschijnt live bij radiozender KLOS-FM te Los Angeles in het programma Rockstars.