1988

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1988

In Amerika varschijn de VHS-video  Casey Kasem’s Rock ’n’ Roll  Goldmine met daarin de beelden van november1963 met The Beatles die in hun bestelbusje worden geinterviewd voor het programma This Week van Granada ITV.
In Liverpool opent  Cavern City Tours, het informatiecentrum voor Beatles-toeristen, haar deuren in Mathew Street.
In  Amerika wordt gemeld dat de reizende tentoonstelling van Beatles City, in ieder geval in Dallas geen succes is en dat de geplande doorreis naar Japan nu wordt heroverwogen.
Ondertussen is in Liverpool zelf het plan vastgelopen de Beatles City tentoonstelling te herhuisvesten in het nieuwe Albert Dock en is de tentoonstelling dakloos geworden.

2 januari
Paul werkt thuis verder aan de songs voor Flowers In The Dirt.

4 januari
In Engeland komt Press To Play van Paul uit als laag geprijsde CD.

10 januari
CBS TV besteedt aandacht aan George in het programma Entertainment This Week.

11 januari
In Amerika verschijn George bij muziektelevisiezender VH-1.

13 januari
Sky Channel in Europa zendt een exclusief interview uit dat is opgenomen in het MPL-kantoor te Soho Square, Londen.  Dit in het programma genaamd Paul McCartney Special.

16 januari
Harrisons single Got My Mind Set on You bereikt de eerste plaats in de Billboard Top 100. De elpee Cloud Nine behaalt in Amerika de 9e plaats en in Engeland de 10e plaats. In Nederland bereikt de elpee (een Duitse persing overigens)  slechts de 27e plaats.

18 januari
In Amerika komt Blast From Your Past van Ringo uit op CD. Van Paul komen daar uit McCartney, Ram, Tug Of War en Wings Over America. Radiozender Westwood One begint met uitzending van de serie The Lost Lennon Tapes.  De serie loopt uiteindelijk vier jaar, met name door de overweldigende hoeveelheid geluidsmateriaal (meer dan 300 uur).  Veel uniek materiaal komt uit het persoonlijk archief van Yoko. Het programma Entertainment Tonight van CBS besteedt zelfs aandacht aan de eerste twee afleveringen van de hierboven genoemde serie.

20 januari
In New York, in het Waldorf Astoria HotelThe Beatles worden geinstalleerd in de Rock And Roll Hall Of Fame door niemand minder dan Mick Jagger (Rolling Stones). George, Ringo , Yoko, Sean en Julian zijn erbij aanwezig.  Paul besluit slechts een briefje te sturen vanwege ‘de nog steeds bestaande zakelijke meningsverschillen tussen The Beatles’.  Het eind van het feest doen Ringo en George een all-starr jamsessie met o.a. Bo Dylan, Mick Jagger, Bruce Springsteen, Mike Love (The Beach Boys) en Mary Wilson (The Supremes). Ze spelen I Saw Her Standing There, All Along The Watchtower, Twist And Shout, Stand By Me, Stop In The Name Of Love, Whole Lotta Shakin’ Goin’On, Hound Dog, Honey Hush, Barbara Ann, Blue Bayou en Satisfaction. CBS radio zendt het geheel uit. Op TV zijn er de volgende dagen verslagen van te zien bij Showbiz Today en Entertainment Tonight van CNN, bij This Morning van CBS, bij Flipside van HBO en bij Week In Rock van MTV.

24 januari
De videoclip van When We Was Fab van George beleeft  zijn première bij MTV in Amerika.

25 januari
In Engeland en Amerika komt de single van George genaamd When We Was Fab/Zig Zag uit. In Nederland is alleen een importsingle uit Duitsland verkrijgbaar.

31 januari
In Engeland worden door EMI de elpees Red Rose Speedway en McCartney II van Paul teruggetrokken uit de handel.

5 februari
Paul en Linda verschijnen kort op TV in het liefdadigheidsprogramma Comic Relief van BBC1.

7 februari
Even terug in Engeland woont George in het huis van Eric Clapton te Surrey het afsluitingsfeestje bij ter afsluiting van diens tournee.  De volgende dag vertrekt George al weer naar Los Angeles.

9 februari
In Hollywood maakt George per satellietverbinding contact met het programma Ray Martin Midday Show in Australië. Door het tijdsverschil is het lokaal al 10 februari.

10 februari
George verschijnt met Jeff Lynne (E.L.O.) live in de Amerikaanse radiorockshow Rockline, van zender KLOS-FM. Ze hebben wat teveel bier op, daardoor klinkt George onbeleefd, sarcastisch en arrogant. Toch spelen ze samen Drive My Car, Here Comes The Sun, The Bells Of Rhymney, Mr. Tambourine Man, Take Me As I Am, That’s Allright (Mama),  Let It Be Me, Something en Every Grain Of Sand. Dit lag eerst niet in de planning , maar George speelt dit alles nadat hij van de productiestaf van de radiozender een Gretsch-gitaar in handen geduwd krijgt die hij mag houden als hij er op speelt.

11 februari
Première van de film Imagine John Lennon voor de kadermedewerkers van Warner Brothers in Los Angeles. Ze vinden de speelduur van 122 minuten te lang.  Dus er moet in worden gesneden. Later zal de film uitkomen met een lengte van 100 minuten.

12 februari
Vanuit Hollywood maakt George nog een eens per satellietverbinding contact met een televisieshow.  Deze keer met het hoog aangeschreven programma Wogan van BBC1. In de show is ook de clip van When We Was Fab te zien.

15 februari
George geeft zijn tweede boek in beperkte oplage uit; het heet Songs By George Harrison. Het kost maar liefst 235 Pond Sterling en het is te koop via postorder. Het boek is dan wel gesigneerd en de koper mag zelf beslissen, of hij er dan wel een CD, of een epee  op vinyl bij wil met vijf van die Harrisongs er op. George en Olivia komen weer terug in Engeland, ze landen op Heathrow.  In Amerika wordt bij CNN in het programma Showbiz Today een interview met George vertoond dat vlak voor zijn vertrek naar Engeland is opgenomen.

17 februari
Bij de ZDF in Duitsland is een interview met George te zien in het programma Na Siekske.

18 februari
Een interview met George is te zien op de Braziliaanse TV in het programma Programa De Domingo.

20 februari
Een interview met George is te zien in Amerika bij VH-1.

22 februari
All Things Must Pass van George komt in Amerika uit op CD. George vertrekt vanaf Heatrow naar Nederland om bij Veronica te verschijnen in het programma Countdown. Het wordt opgenomen in de Concordia televisiestudio te Bussum. Hij leest de  Nederlandse Top 10 voor en kondigt de clips aan van Got My Mind Set On You en When We Was Fab. Het wordt 24 februari uitgezonden op Nederland 1. George besteedt geen aandacht aan de fans die buiten op hem staan te wachten. De rest van de dag maakt hij een toeristische trip door Nederland en de volgende dag reist hij door naar Italië. In Amerika is een interview met George te zien in het programma This Morning van CBS-TV. Daar praat hij over  de clip van When We Was Fab en over de huidige zakelijke problemen met de andere Beatles.

25 februari
In Italië brengt George de dag door met Eric Idle en Terry Gilliam (allebei van Monty Python) op de set van hun nieuwe film Baron Munchausen.

26 februari
George in aanwezig op het San Remo Music Festival. Hij krijgt daar de prijs voor de Video Of The Year voor When We Was Fab. Het is te zien bij de Italiaanse televisiezender RAI UNO. Hij geeft daar ook nog een interview voor het programma Il Caso Rai van RAI UNO. Later die avond reist hij terug naar Engeland.

27 februari
Paul komt aan in Italië, om met zijn band te spelen op het San Remo Music Festival als top-act.  Ze spelen voor een groot All The Best — spandoek. Once Upon A Long Ago en Listen To WhatThe Man Said worden geplaybackt voor de show van RAI UNO. Ook wordt Paul geïnterviewd over de samenwerking met Elvis Costello. Er wordt verslag gedaan (ook over George Harrison) in de programma’s TG1, TG2 en ORE 2000. Verder geeft Paul een interview voor het programma Italia 1. Paul en George wisten niet dat ze allebei op het festival zouden zijn en hebben er  elkaar ook niet ontmoet.  Verhaaltjes in het Engelse roddelblad News Of The World dat ze aldaar een flinke ruzie hadden slaan zodoende nergens op.

1 maart
George en Olvia zijn aanwezig op het verjaarsfeest van Renata John (wie kent haar?) gehouden in Brown’s te Covent Garden, Londen.

3 maart
George en Ringo verschijnen tegelijkertijd in het praatprogramma Aspel & Company van ITV. George doet aan promotie voor When We Was Fab. Ringo staat hem iets later bij. Ze praten over allerlei Beatlesonderwerpen.

8 maart
Wereldwijde release op CD en op vinyl van Past Masters Vol. 1 en Past Masters Vol. 2. Een interview met George  (nagesynchroniseerd) is deze avond op de Italiaanse TV  (RAI UNO) te zien in het programma Il Caso Rai 1.

17 maart
In Amerika komt Imagine van John uit op CD.

19 maart
Een interview met George bij de Franse televisiezender Antenne 2 in het programma Champ Elysees. Past Masters Vol. 1 en Past Masters Vol. 2 komen respectievelijk op de 49ste en 46 ste plaats van de Engelse hitlijsten.

21 maart
Op VHS video verschijnt in Engeland de TV-film John And Yoko The Complete Story. In Amerika oorspronkelijk geheten John And Yoko  A Love Story.

22 maart
In Amerika verschijnen The Best Of George Harrison  van George en Mind Games van John op CD.

24 maart
Ringo en Barbara worden gespot tijdens een dinertje in Chasen’s Restaurant te Beverley Hills, Californië.

27 maart
George reist vanaf Heathrow met een tussenstop in Toronto naar Los Angeles.

28 maart
In Toronto geeft George een persconferentie. Ook George geeft nu aan (na Paul eerder) wel enigszins  geïnteresseerd te zijn om samen wat songs te schrijven.  Het is de volgende dag  te zien bij de Canadese TV in het programma Global News. Ook geeft hij nog een interview voor radiozender Canada AM. Daarna gaat hij naar de MuchMusic TV-studio’s in Toronto. Hij verschijnt live in het programma Much Music Live Interview. Het is te zien bij City TV News. Hij vertelt onder andere dat hij  voor 3 Pond Sterling van EMI de grote mono-recorder  heeft gekocht, welke een repeterende opnamekop bevat en die voor de opnames van Paperback Writer is gebruikt.

April 1988

George neemt in FPSHOT het nummer Ride Rajbun op voor de Engelse televisieserie The Bunbury Tails en wel voor de aflevering genaamd Rajbun Story. Darna vertrekt hij alweer naar Los Angeles om daar Handle With Care op te nemen. Dit samen met Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne en Tom Petty.
Samen nemen ze iets later een hele elpee op onder de naam Traveling Wilburys. George neemt in Californië ook de leiding over de opnames van de Handmade Film Checking Out.  Hij verschijnt zelf ook heel even in de film.

5 april
In Engeland en Amerika komt John Lennon/Plastic Ono Band uit op CD.

16 april
In New York overhandigt gitaarlegende Les Paul een naar wensen van de klant gemaakte Les Paul LIght-gitaar aan Paul McCartney.

19 april
In Amerika komen Walls And Bridges en Rock ‘N’ Roll van John uit op CD.

23 april
In Engeland is een interview met George te horen bij BBC Radio One in het programma A Consise History Of The Frying Pan.

Mei 1988

In zijn thuisstudio te Sussex speelt Paul samen met Johnny Cash om het nummer New Moon Over Jamaica op te nemen.

2 mei
De single This Is Love/ Breath Away From Heaven komt uit in Amerika. In Engeland komt het plaatje pas op 13 juni uit. Er is een prachtige videoclip van. In Nederland komt de single niet uit.

8 mei
ITV in Engeland zendt de film That’ll Be The Day  uit 1973 met Ringo uit.

8 mei t/m 21 mei
George neemt in Los Angeles nummer op die zullen worden uitgebracht op de elpee  van de Traveling Wilburys . De bijnaam van George in de band wordt  Nelson Wilbury. George heeft de leadzang in Heading For The Light en gedeelde leadzang in End Of The Line en Handle With Care. Hij verzorgt de achtergrondzang van Dirty World, Rattled, Last Night, Not Alone Anymore, Congratulations, Margarita en Tweeter And The Monkey Man. Er wordt een film van ze opgenomen genaamd Whatever Wilbury Wilbury. Helaas nooit vertoond aan het grote publiek.

14 mei
De film Give My Regards To Broad Street van Paul is in Engeland te zien bij ITV. Nu onder de naam Drive In Movie. De kritieken zijn niet beter dan een enkele jaren geleden. In Noorwegen wordt een interview met George uitgezonden in het programma Pa Hengende Haret.

15 mei
In Engeland worden de Beatles cartoons uit de jaren zestig  uitgezonden door ITV in het programma Night Network. Dit gebeurt voortaan elk weekend tot 27 oktoberober 1988.

17 mei
In Engeland en Amerika komt Shaved Fish van John uit op CD. In New York verklaart het State Supreme Court de regelingen nietig in de Beatlesrechtszaak van 8 april 1987 door Ringo, George, Yoko en Apple tegen Capitol en EMI over $80 —miljoen. Ook wordt er bij het kantongerecht een zaak over $40-miljoen behandeld tegen Capitol Records waarin wordt beweerd dat  de platenmaatschappij doelbewust de (her-) uitgaven ophoudt van Beatles-CD’s.

27 mei
In Engeland komt van Sylvia Griffin ( wie kent haar verder?) de single Love ’s A State Of Mind uit. Met een solo op Slide-gitaar van George, die zijn gedeelte heeft opgenomen in FPSHOT. Het is ingemixt in de AIR Studio’s van George Martin te Londen.

28 mei
Tentoonstelling Art Of The Beatles in Keulen. Het wordt geopend door Cynthia Lennon. Het is tevens de start van het festival Liverpool On The Rhine, dat tot 10 juni duurt.

Mei 1988

Thuis in Sussex pakt Paul de draad weer op voor het maken van nummers voor zijn volgende elpee.
Hij neemt The First Stone, Indigo Moon, Put It There, Distractions, This One, Flying To My Home, Don’t Break The Promise en Same Love op.

7 juni
In het Savoy Hotel te Londen woont George een privedinertje bij ter ere van Eric Clapton die dan 25 jaar uitvoerend musicus is. Aan het eind houdt George een toespraak.

14 juni
In Engeland komt de VHS-video Prince’s Trust Rock Gala over 1987 uit, met daarin George en Ringo.

21 juni
George zit in de Royal Albert Hall in het publiek  bij een optreden van het koraalmuziekkoor Balkana uit Bulgarije. Na afloop heeft hij achter de schermen een ontmoeting met de zangers.

24 juni
 Paul krijgt in Londen de Silver Clef Award uitgereikt voor zijn  ‘Enorme Verdiensten in de Wereld van de Britse Muziek’.

26 en 27 juni
Paul en Linda reizen naar Liverpool. Daar nemen ze een stukje film op voor de comedyserie Bread van BBC1. Paul speelt Linda’s chauffeur. Paul geeft onderwijl aan drie lokale DJ’s een interview.

 12 juli
 In het Brighton Centre te East—Sussex Paul ontvangt een Eredoctoraat van de Universiteit van Sussex.  Cameraploegen van BBC en ITN nemen er beelden van op.

13 juli
In Noorwegen is een interview te zien met George bij NRK in het programma Top Pop Special.

22 juli
Het Hoog Gerechtshof te Londen geeft Charly Records de opdracht  de Decemberca-tapes van The Beatles wereldwijd uit de handel terug te nemen.

Augustus 1988

Er komen geruchten dat Paul in 1989 acht concerten wil gaan geven.
In Amerika gaan geruchten dat George, Ringo en Jeff Lynne werken aan een elpee en dat er een tournee ter promotie aan wordt gekoppeld.
Krant USA Today meldt voor het eerst het bestaan van de mysterieuze groep genaamd de Traveling Wilburys.

2 augustus
Paul maakt opnames voor een videoclip in het Liverpool Institute.

4 augustus
ITV in Londen zendt de televisiedocumentaire (van 1979) uit genaamd   Birth Of The Beatles.

22 augustus
In Amerika komt eindelijk het controversiële boek  ( het boek vol met roddeltjes — red.) The Lives Of John Lennon uit van Albert Goldman (de Amerikaanse Henk van der Meyden). Reactie van Paul McCartney is veelzeggend  ‘Boycot dit boek!’

25 augustus
Apple spant in Newark, New Jersey USA een rechtszaak aan tegen  de San Juan Music, Silhoutte Music en Ultra Sound Company wegens niet toegestaan verspreiden van Beatlesmateriaal en niet toegestaan gebruik van de groepsnaam.

September 1988

Paul gaat thuis in Sussex verder  met het maken van opnames. Hij neemt Motor Of Love en Good Sign op.
Paul en Linda organiseren ook de Buddy Holly Week, nemen een interview voor de BBC op en ze bereiden zich voor op hun deelname aan het programma Bread van BBC1-TV.

2 september
Handmade Films bestaat tien jaar. Er wordt een weeklang feestgevierd in het National Film Theatre. Alle Handmade Films worden vertoond vanaf Monty Python’s Life Of Brian tot en met de release van dat moment   Track 29. Bij BBC1 verschijnt Julia Bird, de halfzuster van John, in de show Wogan. Ze is daar ter promotie van haar boek John Lennon My Brother.

5 september
Paul doet actief mee aan de start van DEF II — Animation Week, van BBC2. Hij geeft een interview en laat stukjes zien uit Oriental Nightfish, Rupert And The Frog Song, Seaside Woman en Once Upon A Long Ago. Verdeeld over drie dagen wordt ook de Beatlesfilm Yellow Subamrine nog uitgezonden.

7 september
In Stefano’s Restaurant te Londen speelt Paul  samen met The Crickets tijden een speciale Buddy Holly-lunch. Met Paul achter de piano spelen The Crickets hun nieuwe single genaamd T-shirt, uitgebracht door CBS en geproduceerd door Paul. Aan het eind van de set sluiten Linda en nog wat andere artiesten zich er bij aan en ze spelen Rave On. TV AM neemt er beelden van op, die de volgende dag worden uitgezonden. Ook het Amerikaanse NBC maakt opnamen voor het programma Today.

8 september
Een interview met Paul, gewijd aan Buddy Holly  dat gisteren is opgenomen, is in de USA te zien in het programma Today van NBC TV. Paul wordt gevraagd naar  de onthullingen in het boek The Lives Of John Lennon uit van Albert Goldman. Cynisch antwoordt hij dat hij beslist een dergelijk boek koopt als zoiets over hemzelf mocht uitkomen. Tijdens een interview in hetzelfde programma laat ook George Martin weten dat het boek  niet nauwgezet is. Als voorbeeld geeft de Beatlesproducer aan dat hij – en hij alleen – verantwoordelijk is voor het ontslaan van Pete Best en niemand anders. Goldman legt  de  ‘Zwarte Piet’ nadrukkelijk bij John Lennon.  (-red.) In Engeland verschijnt Julia Bird, de halfzuster van John, bij TV AM ter promotie van haar boek John Lennon
My Brother.  Ze zit in een blokje dat ook over het Buddy Holly-feest van afgelopen nacht gaat.

12 t/m 14 september
Bij CBS wordt in drie delen aandacht besteed aan de film en het boek Imagine in het programma Entertainment Tonight.  Het programma bevat ook een onderdeel Inside Story door Geraldo Rivera, met daarin weer een interview met Elliot Mintz ( een vriend van John en Yoko).

14 september
In Amerika stelt radiozender Westwood One Yoko in de gelegenheid om te reageren op het roddelboek The Lives Of John Lennon uit van Albert Goldman in het programma Westwood One Special Report Yoko’s Response. Het programma wordt gepresenteerd door Elliot Mintz die met zijn team werkt aan The Lost Lennon Tapes. Mintz heeft een exclusief interview met Yoko opgenomen in het Dakota Gebouw.

16 september
Yoko en Sean verschijnen bij TV AM voor promotie van de film en de tentoonstelling Imagine.

17 september
Ter promotie van  Imagine  John Lennon geeft Yoko een interview in de praatshow Aspel & Company in de London Television Studio’s.

19 september
Ter promotie van de film en het album Imagine John Lennon komt in Amerika de single Jealous Guy/Give Peace A Chance van John uit.

20 september
De tentoonstelling genaamd Imagine met kunst van John opent te Islington, Londen in het Business Design Centre. De tentoonstelling is te zien tot en met 25 septemberember.

22 september
In Amerika komen op VHS-video uit de Handmade Films The Long Good Friday, Time Bandits (met aan het slot daarvan de song Dream Away van George) en Monty Python’s Life Of Brian (waarin George heel even verschijnt).

26 september
In Amerika besteedt CBS TV in zijn programma Good Day New York verspreid over drie delen aandacht aan de Imagine John Lennon.  Er zit ook een live-interview met May Pang in die praat over haar boek Loving John.

30 september
Yoko onthult in Los Angeles een ster ter ere van John Lennon op de Hollywood Walk Of Fame.

Oktober 1988

Aan het eind van deze maand is George Harrison in Beverly Hills, Californie aanwezig bij het verjaarsfeest ter ere van George Michael. Verder neemt George deze maand samen met de andere Wilburys ergens in Los Angeles een videoclip op voor Handle With Care.

1 oktober
In Engeland begint bij BBC Radio Two het veertiendelige programma The Beeb’s Lost Beatles Tapes, met daarin recentelijk ontdekte interview die zelfs in de zestiger jaren nooit zijn uitgezonden. In de Shepperton Film Studio’s wordt een feest gehouden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Handmade Films. George houdt er een speech en speelt samen met Carl Perkins en Joe Brown de nummers Honey Don’t en That’s Alright (Mama). Granada ITV zendt het uit in het programma The Movie Life Of George (pas 8 januari 1989). In het programma zit ook de clip uit de Handmade Film Water van het nummer Freedom uitgevoerd door George, Ringo en Eric Clapton.

3 oktober
Paramount/CBS TV laten in het programma Entertainment Tonight beelden zien die niet in de film Imagine John Lennon zitten. Onder andere Instant Karma van 12 februari 1970 in het BBC-programma Top Of The Pops.

4 oktober
Het verzamelalbum Imagine komt in Amerika uit.

5 oktober
NBC TV besteedt aandacht aan de film Imagine John Lennon in het programma Today. Er zijn interviews met Yoko, Sean en Cynthia. Premiere voor de pers  van de film Imagine  John Lennon in het Paramount Theater te New York.

6 oktober
Première van de documentaire film van Warner Brothers Imagine John Lennon in New York. Yoko is aanwezig. Aandacht ervoor bij CBS in het programma Entertainment Tonight en bij NBC News.

7 oktober
Imagine John Lennon is nu in alle bioscopen in de USA te zien.

9 oktober
Ter herdenking van Johns verjaardag en ter promotie van de film Imagine John Lennon  zendt  Cinemax kabel TV  in Amerika de film Live Peace In Toronto uit 1969, met John en Yoko uit. Verder  zendt  MTV uit Happy Birthday —John Lennon Remembered,met daarin vele Beatles- en Lennonclips. Het wordt gepresenteerd door de Nederlander Adam Curry. Het programma Entertainment This Week van CBS bevat veel radio-opnamen van de BBC met The Beatles uit de jaren zestig.

10 oktober
In Amerika komt het album Water From The Walls Of Home van Johnny Cash uit. Er staat een duet op met Paul McCartney genaamd New Moon Over Jamaica. Een speciale aflevering over George wordt in Amerika bij radiozender Westwood One uitgezonden in het programma Star Trak Profile.

11 oktober
Ringo en Barbara vertrekken naar Tucson Arizona om een behandeling tegen alcoholverslaving te ondergaan die zesweken zal duren. Heftig op zoek naar sappig nieuws hangen helikopters met verslaggevers en fotografen boven de afkickkliniek. George gaat in het openbaar op Ringo’s afkickpoging in en verklaart het geheel toe te juichen.

15 oktober
Channel 4 zendt in Engeland een korte reeks Handmade Films uit. Het loopt tot 12 novemberember en te zien zijn Bullshot, Privates On Parade en Water.

17 oktober
Een onderzoek in twee delen naar het leven van John is te zien bij het Amerikaanse Fox TV in het programma A Current Affair. De afleveringen heten Lennon’s Women –  The Naked Truth. De single Handle With Care/Margarita van de Traveling Wilburys verschijnt in Amerika en in Engeland. In Nederland is alleen een geïmporteerde single uit Duitsland verkrijgbaar.

18 oktober
De eerste elpee van de Traveling Wilburys komt uit in Amerika, genaamd Volume One. In Nederland is alleen een geïmporteerde elpee uit Duitsland verkrijgbaar. In Amerika komt ook het elpee  Stay Awake uit. Het bevat een opname van Ringo samen met trompettist Herp Alpert, genaamd When You Wish Upon A Star. Engelse releasedatum van beide elpees is 24 oktoberober.

25 oktober
In de bioscopen Cannnon Cinema Haymarket en de Warner West End Cinema te Londen vindt de vertoning voor de pers plaats van de film Imagine
John Lennon.

26 oktober
De film Magical Mysytery Tour van The Beatles uit 1967komt uit in Amerika.  Paul is te zien bij BBC1 Tv in het programma The Power Of Music. Hij brengt daarin een bezoek aan een centrum waar geestelijk achtergebleven kinderen worden geholpen.

28 oktober
Echte première van de film Imagine John Lennon in de bioscoop Cannnon Cinema Haymarket te Londen. Aanwezig zijn Cynthia, Yoko en Sean, die ook het afsluitende feestje bijwonen in het nabij gelegen Wardour Street.

30 oktober
Het optreden van Paul en Linda is het programma Bread wordt vandaag uitgezonden door BBC1 TV. George mist het programma met Paul waar hij thuis speciaal voor achter de televisie is gaan zitten. Normaal kijkt hij nooit naar dit soapprogramma en hij schakelt op de verkeerde tijd in, een uur te vroeg. Zo zit hij naar Howard’s Way te kijken en voor niets te wachten op het gedeelte met Paul. Dus precies wanneer Bread, met Paul, wel op de TV komt schakelt George de televisie uit.

31 oktober
40-Duizend exemplaren van CHOBA  B CCCP, de elpee van Paul waarop hij elf rock ‘n’ roll oldies speelt, worden er gedrukt en uitgegeven in Rusland. Een tweedeersing verschijnt 24 decemberember met daarop veertien songs.

November 1988

Paul produceert Let The Children Play in Londen , voor de liefdadigheidsinstelling Children In Need. In Amerika komen van Paul  Red Rose Speedway, Venus And Mars en McCartney II uit op CD.

1 november
In Amerika zendt NBC TV in Today en in NBC News een verslag uit over het Buddy Holly Week Concert te Londen. ER zit een interview met Paul in en een optreden van Paul met The Crickets; ze spelen het nummer Everyday.

2 november
In Amerika komt de soundtrackelpee uit van Porky’s Revenge, waarop ook de song I Don’t Want To Do It van George Harrison op staat. Een opgenomen interview met de Traveling Wilburys wordt uitgezonden door NBC TV in het programma Today.

4 en 7 november
Een tweedelig interview met George en Jeff Lynne ter promotie van de Traveling Wilburys-elpee wordt in Engeland uitgezonden bij de ontbijttelevisiezender TV AM.

5 november
BBC Radio One zendt het programma Saturday Sequence uit, waarin een interview zit met George die over de Traveling Wilburys praat. Ook staat er vandaag een interview met George in dagblad The Guardian.

11 november
Een uitgebreid interview met George is te lezen in de Daily Mirror.  Hij praat over zichzelf als de ‘Stille Beatle’, over Krishna, Bob Dylan, Margareth Thatcher  over de hedendaagse popmuziek en over Kylie Minogue. Thatcher zou eens naar de de Traveling Wilburys meten luisteren, want dat zou haar veel minder een zuurpruim maken.  De hedendaagse popmuziek lijkt volgens hem uit een en dezelfde computerchip te komen want iedereen lijkt wel dezelfde drumsample te gebruiken.

25 november
De alcoholontwenningscursus van Ringo en Barbara zit er op.  Ze komen vanuit Arizona aan in Tittenhurst Park, Ascot te Engeland.

28 november
EMI begint met het heruitgeven van de Engelse Beatlessingles. Nu op CD. Weer staat er foutief (!) de Andy White — versie van Love Me Do op de CD. Ook komt de CD-single  Imagine/Happy Christmas (War Is Over)/ Jealous Guy van John uit in Engeland, ter promotie van de film Imagine  John Lennon.

2 december
Paul en zijn band verschijnen weer bij Veronica, Nederland 2. Ze zijn in de Concordia Televisie Studio’s te Bussum voor het programma Countdown.

3 december
De CD-single Imagine/Happy Christmas (War Is Over)/ Jealous Guy van John bereikt in Engeland de 45ste plaats van de hitparade.

6 december
Roy Orbison,  de legendarische rocker en lid van de Traveling Wilburys, overlijdt plotseling aan een zware hartaanval.

10 december
George en de andere Travelin Wilburys nemen in Los Angeles, Californië een clipje op voor de volgende single genaamd End Of The Line. Als eerbetoon aan Roy Orbison is een lege schommelstoel te zien op diens plekje.

20 december
Paul en Linda vliegen naar Duitsland. Hij verschijnt in het programma Wetten Dass van ZDF TV, warin hij ook een interview geeft.

24 december
In de Sovjet Unie verschijnt een tweede persing van de elpee CHOBA B CCCP  van Paul, met daarop veertien songs.