1989

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

6 januari
In de Travel Town Studio’s te Burbank, Californië  woont Ringo  samen met Barbara de opnamesessie bij van Shining Time Station, een nieuwe kinderserie van PBS. Bij zender Europe 2 in Frankrijk start, omdat er in Engeland geen afleveringen gepland staan, de radioserie Lost Lennon Tapes  van het Amerikaanse Westwood One.

8 januari
Granada TV / ITV in Engeland  zendt de documentaire The Movie Life Of George uit.

9 januari
Op het Union Train Station van Chicago verschijnt Ringo om zijn nieuwe programma bij PBS te promoten, genaamd Shining Time Station. Hij staat de verzamelde pers te woord en gaat in op het programma waarin hij soms op ware grootte en soms maar als heel klein mannetje van circa36 cm lang te zien is.

10 januari
 MPL waarschuwt leden van de om de Russische elpee van Paul niet te kopen op te hoog geprijsde importbasis. De Wings Fun Club zal proberen de plaat te leveren; en dan slechts één plaat per koper ter beschikking stellen.

12 januari
 Ringo verschijnt bij het nieuwsprogramma Today van NBC ter promotie van Shining Time Station.

23 januari
De single End Of The Line/Congratulations van de Traveling Wilburys komt uit in Amerika. In Engeland komt hij 20 februari uit. In Nederland is alleen de Duitse persing verkrijgbaar.

26 januari
Op het hoofdkwartier van de BBC World Service te Londen verschijnt Paul, geholpen door enkele van de  Russisch sprekende medewerkers van de ‘World Service’, bij de ongeveer 18 miljoen korte golfluisteraars in de USSR. Dit in het programma Granny’s Chest. Hij beantwoordt vragen aan de telefoon. Het nummer waar je vanuit de Sovjet Unie naartoe moet bellen is afgedrukt in de krant Komsomolskaya Pravda. Het programma bevat nummers van de elpee CHOBA B CCCP. Beelden van Paul die bij de studio aankomt zijn te zien in de journaals van de BBC en de ITN.

27 januari
Hoogtepunten uit het programma van gisteren worden uitgezonden in het programma Multi Track 3 van de BBC World Service voor de rest van de wereld.

28 januari
Herhaling van het programma Multi Track 3 van gisteren.

29 januari
In Amerika begint zender PBS met de uitzending van het 2-delige kindertelevisieprogramma Shining Time Station. Ringo speelt er de rol van de 36 cm kleine Mr. Conductor in die de verhaaltjes vertelt over Tomas The Tank Engine And His Friends. Het album Double Fantasy van John en Yoko komt in Amerika en Engeland uit op CD bij Capitol en EMI. De rechten zijn van Geffen Record overgenomen.

Februari 1989

In zijn thuisstudio te Sussex  worden Paul en zijn band gefilmd tijdens de oefensessies en opnames van diverse songs die in de TV-special Put It There moeten komen. Er wordt een nieuwe versie opgenomen van The Long And Winding Road en ook echt nieuwe nummers als Rough Ride en Party Party.

2 februari
Er wordt een van tevoren opgenomen interview met Paul uitgezonden bij BBC Radio Merseyside te Liverpool.

6 februari
25 Jaar geleden kwamen The Beatles aan in Amerika. Het wordt herdacht in het televisieprogramma Entertainment Tonight van Paramount onder het rubriekje Inside Music. Het bevat interviews uit het archief met Paul (1986), George (1988) en Ringo (1983).

23 februari
George woont in Los Angeles de première bij van de Handmade Film Pow Wow Highway in het Director’s  Guild Theater.

24 februari
In Engeland komt The Family Way , de film uit 1866 met muziek van Paul uit op VHS-video. De film The Magic Christian uit 1969 komt in Engeland uit op VHS-video en in Amerika op laser disc. De film bevat een rol voor Ringo en tevens de song Come And Get It, geschreven en geproduceerd door Paul, maar uitgevoerd door de groep Badfinger welke indertijd bij Apple onder contract stond. In Amerika komt bij hel label Rhino een verzamelalbum van Ringo uit genaamd Starr Struck Best Of Ringo Starr Vol. 2. Op het album staan wat grootste hit aangevuld met materiaal van de elpee Old Wave. In Engeland en Europa komt de plaat niet uit.

Maart 1989

Deze maand werkt George in FPSHOT, met Jeff Lynne als producer, aan het nummer Cheer Down voor de film Lethal Weapon 2. George woont deze maand ook de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles bij, samen met mede-Wilburys Tom Petty en Jeff Lynne. Ringo verschijnt in de USA voor de camera voor deelname in de videoclip van het nummer Too Much To Lose van Jan Hammer.  Radiozender OK Radio te Hamburg, Duitsland begint met een reeks uitzendingen van het programma Beatles Forever. Het bevat demo’s, zeldzame opnames en oude interviews van de groep.

5 maart
Ringo is een van de vele artiesten die in de Sarm West Studio’s te Londen meezingt in het nummer Spirit Of The Forest, een liefdadigheidssingle ten behoeve van het behoud van het tropisch regenwoud.

22 en 23 maart
In de Pinewood Studio’s te Iver Heath, Buckinghamshire ,Engeland. doen Ringo en George mee met Tom Petty aan de opnames voor een videoclip van het nummer I Won’t Back Down van Tom Petty. Voor de 23ste maart is de regisseur vergeten Ringo ook te vragen en uit nood wordt er een stand-in gebruikt (een ‘look alike’ ) die ook in het toneelstuk Beatlesmania speelt). Dit tot grote ergernis van George.

25 maart
BBC Radio One begint met uitzending van een speciale 8-delige serie genaamd McCartney On McCartney waarin Paul praat over zijn carrière vanaf Beatlesmania tot het heden. Het eerste vandaag uitgezonden deel heet Early Beginnings to 1962. Ringo is in Restaurant Bois De Boulogne  te Parijs aanwezig bij het verjaarsfeest van Elton John die 42 jaar wordt.

27 maart
Ringo vergezelt Buck Owens in de Abbey Road Studio’s om samen een nieuwe versie van Act Naturally op te nemen.

April 1989

Capitol Records, EMI Records en de RIAA (de Amerikaanse BUMA/STEMRA)klagen de makers van een nieuwe reeks Beatles- en solobootlegs aan bij de rechter. Het gaat om platen als Ultra Rare Trax, Back Track, Off White en Silver Wilburys; allemaal met onuitgegeven studio outtakes en songs met een geluid van hoogwaardige kwaliteit. In FPSHOT neemt George de songs Cockamamie Business en Poor Little Girl op, die als bonustrack zullen uitkomen op het verzamelalbum genaamd Best Of Dark Horse 1976 -1989. Poor Little Girl zal in Engeland ook nog op single uitkomen.

1 en 2 april
 De film Ten For Two van John en Yoko  krijgt zijn wereld première. Deze film die is opgenomen op 10 december 1971 tijdens het John Sinclair Benefit Concert is nu te zien in  de Royal Oak Music Theater en in het Michigan Theater te Ann Arbor. In Engeland komt de VHS-video The Paul McCartney Special uit, een BBC/MPL TV programma van oorspronkelijk 1986 alweer.

4 april
Bij de lunch tijdens de Ivor Novemberello Awards Ceremony te Londen krijgt Paul een staande ovatie wanneer hij de prijs voor Outstanding Services To British Music in ontvangst neemt.

10 en 11 april
In het  Strawberry Fields-tehuis te Liverpool nemen Paul en Linda en hun  band de videoclip voor My Brave Face op, in zwart-wit. Er zitten ook fragmenten van promotiefilmpjes uit het MPL-archief tussen, zoals zelf opgenomen filmpjes van The Beatles tijdens de tournees van 1965/1966 (door Paul gekocht op een veiling bij Sotheby’s is 1986). Paul laat ook een tweede clip samenstellen, in kleur, met beelden van de groep terwijl ze de zwart-wit film aan het opnemen zijn. Dit tweede filmpje krijgt de titel The Making Of My Brave Face.

20 april
In de PWL Studio’s te Borough, Zuid Londen neemt Paul met diverse andere artiesten een nieuwe versie op van het nummer Ferry Cross The Mersey van Gerry And The Pacemakers. De plaat moet geld opbrengen voor het Hillsborough Disaster Fund. Dit moet de mensen helpen die zijn getroffen door verlies van familieleden tijdens de ramp in het voetbalstadion van Hillsborough.

24 april
De veertiendelige BBC Radio 1 serie The Beeb’s Lost Lost Beatles Tapes wint de prijs voor het beste Rock & Pop Programma tijdens de jaarlijkse Sony National Awards show, gehouden in het Grosvenor Hotel te Londen.

28 april
De film John Lennon & The Plastic Ono Band Live – Rock & Roll Revival, Toronto komt in Engeland uit op VHS-video (In Amerika 1 mei). Het betreft het concert van 13 september 1969. Ook komt in Amerika vandaag de film John Lennon  Imagine op VHS – video (In Engeland 8 mei).

1 mei
In Engeland laat George de VHS-video Rock ‘n’ Roll – The Greatest Years  1971 uit de handel halen, omdat My Sweet Lord uit het Bangla Desh-concert er op staat zonder de toestemming van Apple.   Ook de promotiefilm van It Don’t Come Easy van Ringo staat er op.

4 mei
De videoclip van Spirit Of The Forest (zie ook 5 maart) is voor het eerste te zien in het programma Nature van BBC2.

8 mei
De single My Brave Face/Flying To My Home komt uit in Engeland. In Amerika komt de plaat 10 mei uit. In Nederland moeten we het doen met een uit Duitsland geïmporteerde single. Ook komt in Engeland de liefdadigheidssingle Ferry Cross The Mersey uit ; waarop ook Paul meezingt.

10 mei
Paul verschijnt in Engeland bij BBC op televisie in het muziekprogramma Rapido dat oorspronkelijk voor de Franse TV is opgenomen. De promofilm The Making Of My Brave Face wordt naar diverse Europese zenders verzonden.

13 mei
Een interview met Paul is te zien bij de Franse televisie in het programma Champs Elysées.

16 mei
In zijn thuisstudio te Sussex neemt Paul een interview op voor het programma Today van NBC TV.

17 mei
Uitzending van een van tevoren opgenomen interview met Paul in het programma Todat van NBC TV. Ook verschijnt hij op televisie in het programma  Entertainment Tonight van Paramount waar hij praat over de try-outs voor zijn komende tournee en over het roddelboek over John Lennon van Albert Goldman. George is aanwezig bij de opening van het restaurant genaamd Sticky Fingers van Bill Wyman (The Rolling Stones) te Londen.

18 mei
Paul verschijnt in Duitsland in het programma Mensch Meir van ZDF TV. Hij en zijn band playbacken Put It There en Figure Of Eight. De clip van My Brave Face is te zien in Top Of The Pops van BBC1.

19 mei
Paul, Linda en de band gaan in thuis Engeland meteen door naar het Televisie Theater van de BCC. Ze verschijnen daar live in het programma Wogan With Sue Lawley van BBC1. Ze playbacken daar Figure Of Eight en My Brave Face. Bij de ingang wordt Paul lastig gevallen door een vrouw die tegen hem schreeuwt
‘Waarom erken je me niet, waarom erken je me niet?’ De identiteit van deze mevrouw is nooit duidelijk geworden.

20 mei
Uitzending bij ITV van de Amercian World Music Awards, waar Ringo een prijs mag uitreiken aan zangeres Tanita Tikaram.

21 mei
Een van tevoren opgenomen interview met Paul is in Amerika te zien in het programma Entertainment Tonight van Paramount TV.

22 mei
Ook vandaag aandacht voor Paul in het programma Entertainment Tonight van Paramount TV.  Paul, Linda en de band gaan weer naar Nederland. Ze treden weer op in het programma Countdown van Veronica op Nederland 2. In de Concordia TV Studio’s te Bussum playbacken ze voor het genoemde programma How Many People en My Brave Face. Het wordt 24 mei uitgezonden. Ook is de promotiefilm van Mull Of Kintyre te zien en een interview met Paul. Tijden de oefensessie in de middag, met wat genodigden speelt Linda drums.  Paul en Linda bezoeken die middag ook het Van Gogh Museum te Amsterdam. Daar poseert Paul nog even met een strategisch neergezette fiets. Later op de dag geeft hij nog een interview aan de Belgische verslaggever Andre Vermeullen.

26 mei
Een van tevoren opgenomen interview met Paul is in Engeland te zien bij TV AM. Verder is daar het filmpje The Making Of My Brave Face te zien. In Italië wordt aan Paul aandacht besteedt in het programma Notte Rock van RAI UNO.

27 mei
Paul en zijn groep reizen naar Los Angeles. ’s Morgens vroeg vertrekken ze vanaf Heathrow, Londen.

29 mei
Paul verschijnt live bij radiozender KLOS-FM te Los Angeles in het programma Rockline. Daarna reizen ze naar Frankrijk.

31 mei
In Amerika verschijnt de VHS-video A Bunch Of Videos And Some Other Stuff van Tom Petty. De clip van het nummer I Won’t Back Down, met daarin beelden van George en Ringo, staat ook op deze videoband. In Frankrijk geeft Paul een interview aan RTL Radio en hij verschijnt met zijn band in het televisieprogramma Sacrée Soirée. In dit programma spelen ze My Brave Face. Paul geeft een interview en ontmoet ook George Martin tijdens de uitzending. Hij wordt enigszins verrast wanneer in het programma de song Besame Mucho van de Decca-auditietape uit 1962  van The Beatles te horen is.

Juni 1989

Het album Tommy van The Who, met daarop twee tracks met Ringo, verschijnt in Amerika op CD.

5 juni
De liefdadigheidssingle Spirit Of The Forest met een korte vocale bijdrage van Ringo komt uit in Engeland en Amerika. In Engeland en Nederland komt de elpee Flowers In The Dirt van Paul uit; in Amerika een dag later.

7 juni
In de Twickenham Film Stusio’s te Middlesex, Londen verschijnt Paul met zijn band voor 150 mensen, voornamelijk leden van de Wings Fun Club. Het wordt via satelliet gelijk uitgezonden in Japan in het programma Hunky Dory (– Yoru No Hit Studio). Er zit een interview in met Paul en een optreden waarin This One en My Brave Face worden geplaybackt. George en Ringo zijn aanwezig bij het concert van Bob Dylan in het NEC te Birmingham. Gedurende de hele tour is George in het gezelschap van Bob. Vrijwel onopgemerkt fietsen ze samen eens door Hyde Park, Londen.

8 juni
Paul vliegt met zijn band naar Spanje. In Barcelona down ze mee in het televisieprogramma La Luna van zender TVE.  My Brave Face, Distractions, We Got Married en This One worden geplaybackt. Verder geeft Paul een interview. Door montage zit Distractions niet in de uitzending. Kort hierna vliegt Paul met zijn band terug naar Engeland.

10 juni
De documentaire Put It There over Paul wordt door BBC1 uitgezonden.

13 juni
Ringo verschijnt in Les Arenes te Frejus, Frankrijk als gast op het podium bij Bob Dylan en hij speelt mee met twee songs.

15 juni
Paul en zijn groep vliegen naar Rome ter promotie van Flowers In The Dirt. De dag met een persconferentie. Daarna zijn ze aanwezig  in het Teatro Delle Vittorie, waar ze in het programma Saint Vincent Estate ’89 van RAI UNO TV verschijnen. Ze playbacken My Brave Face en This One.

17 juni
In het BBC Broadcasting House te Londen doet Paul nu voor de derde keer dit jaar mee aan een programma waarbij door de luisteraar kan worden gebeld. Deze keervoor de Italiaanse zender RAI Stereo 2. In het uurtje komen meer dan 500 telefoontjes binnen.

19 juni
Paul begint met de voorbereidingen voor de videoclip van THis One; hij belt regisseur Tim Pope.

20 juni
Van Paul komen Wild Life, Pipes Of Peace, London Town, Back To The Egg en Wings At The Speed Of sound uit op CD in Amerika. In het Palladium van New York houdt Ringo een persconferentie, die tegelijkertijd  wordt uitgezonden bij radiozender Westwood One. Hij kondigt zijn plannen aan voor een concerttournee. ’s Avond reist hij naar het Ed Sullivan Theater, ook in New York, waar hij verschijnt in   de David Letterman Show van CBS.

21 juni
Ringo gaat door met promotie van zijn komende tournee; hij verschijnt in het ontbijttelevisieprogramma Good Morning America van ABC.

23 juni
Paul en zijn groep komen bijeen in de studio’s van Albert Wharf te Londen om een videoclip voor This One op te nemen. Ze zitten in een Oosterse entourage en op hun gesloten oogleden zijn weer ogen geschilderd.

24 juni
Ringo  neemt in Amerika samen met Buck Owens een videoclip op voor het door hen samen opnieuw opgenomen Act Naturally. De cover van het Beatlesnummer I Don’t Want To Spoil The Party door Roseanne Cash bereikt in Amerika de eerste plaats in de USA Country & Western Hitparade.

30 juni
Buiten de rechter om wordt de zaak van The Beatles tegen Dave Clarck (London) Ltd. minnelijk geschikt, Dave Clarck behoudt het recht om de televisieshows Ready Steady Go! op de markt te brengen, met daarin de drie optredens van  The Beatles in de periode 1963 en 1964.

4 en 5 juli
Paul is niet helemaal tevreden met de eerste videoclip van This One. Hij regelt een tweede filmopname.

5 juli
Act Naturally van Ringo en Buck Owens komt in Amerika uit op single. In Los Angeles begint Ringo met zijn band aan oefensessies voor de komende tournee. Het geheel gaat Ringo’s All-Starr Band heten.

10 juli
Wings At The Speed Of sound van Paul komt in Engeland uit op CD.

14 en 15 juli
In de Cliphouse Studio’s te Londen neemt Paul een videoclip op voor het nummer Ou Est Le Soleil?  Het gaat grotendeels over een computerspelletje.

17 juli
De single This One van Paul komt uit in Engeland. In Nederland moeten we het weer doen met een uit Duitsland geïmporteerde single.

21 juli
Ringo And His All-Starr Band gaat verder met oefensessies in Los Calinas, Texas.

22 juli
Ringo en Barbara zijn aanwezig bij het feest ter gelegenheid van de première van de James Bondfilm Licensed To Killin het Le Bel Age Hotel te West Hollywood.

23 juli tot en met 4 september
Ringo And His All-Starr Band beginnen een tournee door Noord Amerika. Naast Ringo spelen alle bandleden tenminste één eigen nummer. Ringo zelf zingt It Don’t Come Easy, No No Song, Honey Don’t, You’re Sixteen, Photograph, Yellow Submarine, Act Naturally, Boys, With A Little Help From My Friends, I Wanna Be Your Man en Back Off Boogaloo.
Eerste optreden in het Park Central Amphitheater te Dallas, Texas.

24 juli
Ringo verschijnt live bij de Amerikaanse radioshow Rockline. Hij hoort vandaag dat CRS Records opnames van hem met Chips Moman uit 1987 wil uitgeven. Ringo begint gelijk een rechtszaak. Daardoor wordt de release voorlopig 30 dagen uitgesteld. De single This One/The Long And Winding Road van Paul komt in Engeland uit in een gelimiteerde box. Paul en zijn band beginnen aan een oefensessie van vier dagen in het BBC Playhouse Theatre te Northumberland Avenue, Londen.

25 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Popular Creek Music Theater, vlakbij Chicago. Paul verschijnt met zijn band in diverse shows, waaronder Top Of The Pops van BBC1. Hier zijn later weer scènes van achter de schermen te zien in het programma The O zone. Hij neemt ook een interview op voor The O Zone (BBC2). George en Olivia wonen een zogenaamde previewvoorstelling bij in de Lumiere Cinema te Londen van de Handmade Film How To Get ahead In Adverising.

26 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Deer Creek Amphitheater, te Indianapolis.  In Amerika komt van Paul een 12’’ single uit van Ou Est Le Soleil? Met daarop drie alternatieve mixen van het nummer.  Paul geeft om 17.00 uur verrassingsconcerten in het BBC Playhouse Theatre voor een speciaal uitgenodigd publiek. Voornamelijk stafmedewerkers van MPL en 400 leden van de Wings Fun Club. Ook 27 juli doet hij dit. Het gespeelde materiaal is Figure Of Eight, Jet, Rough Ride, Got To Get You Into My Life, Band On The Run, We Got Married, Put It There, Hello Goodbye (ending), Things We Said Today, Can’t Buy Me Love, Summertime, I Saw Her Standing There, This One, My Brave Face, Twenty Flight Rock, The Long And Winding Road Ain’t That A Shame, Let It Be en Coming Up. De show dient ook als een vooruitblik op de komende wereldtournee. Op de tweede dag is er  aan deze shows van 13.00 uur tot 15.00 uur ook een persconferentie gekoppeld waarin de wereldtournee wordt aangekondigd. Voor pers en TV wordt ook nog gespeeld Midnight, Coming Up, Twenty Flight Rock en This One.  Aansluitend is er weer een concert voor leden van de Wings Fun Club.

28 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op tijdens het Riverfest, te Minneapolis. Een clipje van de persconferentie van Paul gisteren is te zien in de muziekshow The O Zone van BBC2.

29 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Alpine Valley Music Theater, te East Troy, Wisconsin.

30 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Pine Knob Music Theater, te Clarckston, vlakbij Detroit, Texas. Een interview met Paul is de zien het ochtendprogramma Ghost Train bij Childern’s ITV. Hij promoot er het nieuwe album en de single This One.

31 juli
Ringo And His All-Starr Band treedt op in Blossom Music Theater, te Cuahoga Falls, vlabij Cleveland, Ohio. Een clipje van de persconferentie van Paul in het BBC Playhouse Theatre van enkele dagen geleden is te zien in de Duitse muziekshow P.I.T. bij zender 3SAT.

Augustus 1989

George neemt in een paar dagen te Londen een optreden in het ITV-muziekprogramma Beyond The Groove van Dave Stewart (Eurythmics)  op. Het wordt echter nooit uitgezonden.

2 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Lake Compounce Amusements Park, te Bristol, Connecticut. In de USA komt een promotiesingle van This One uit. Het is heel waarschijnlijk de laatste single op vinyl van Paul in Amerika, want Capitol kondigt aan te stoppen met het uitgeven van vinylsingles.

3 augustus
In Engeland komt de film Porky’s Revenge uit op VHS-video. De song I Don’t Want To Do It van George zit in de soundtrack.

4 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Performing Arts Center, te Saratoga Springs, New York. Bij het muziekprogramma  Notte Rock van RAI Uno TV in Italië is er een stukje gewijd aan Paul, met daarin fragmenten uit persconferentie in het BBC Playhouse Theatre van 27 juli.

5 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Garden State Arts Center, te Holmdel, New Jersey.

6 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Bally’s Grand Hotel, te Atlantic City.

8 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Merriweather Post Pavillion, te Columbia, Maryland.

9 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Mann Music Center, te Philadelphia.

10 augustus
Het soundtrackalbum van Lethal Weapon 2 met daarop de song Cheer Down van George komt uit in Amerika. In Engeland komt de plaat uit op 4 september.

11 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt nogmaals op in het Garden State Arts Center, te Holmdel, New  Jersey. Bruce Springsteen verschijnt ook op het podium.  Ze spelen Get Back, Long Tall Sally, Photograph en With A Little Help From My Friends. Ook Ringo’s zoon Zak speelt op drie nummers als gast mee op drums.

12 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Jones Beach Amphitheater, te Wantaugustush, New York. Paul en Linda bekijken de show aan de zijkant van het podium.

13 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt nogmaals op in het Jones Beach Amphitheater, te  Wantaugustush, New York.

15 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Great Woods Center, te Mansfield, vlakbij Boston, Massachusetts.

16 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in de Kingston Concert Grounds te Kingston, New Hampshire.

18 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Memorial Auditorium, te Buffalo, New York.

19 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het CNE te Toronto, Canada.

20 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Castle in Charlevoix, te Michigan.

21 augustus
Paul en zijn band beginnen te oefenen voor de komende wereldtournee in het Lyceum Theater te New York. De sessies duren tot en met 24 augustusustus.  Dan geeft hij ook een kleine persconferentie die in Amerika live wordt uitgezonden op Westwood One Radio. In de uitzending zitten vijf songs te weten Blue Suede Shoes, Matchbox, Figure Of Eight, This One en Coming Up. Hij neemt ook nog een promotievideo voor Capitol Records op. ’s Avonds spelen ze voor een uitgenodigd publiek de volgende songs Figure Of Eight, This One, Jet, Rough Ride, Got To Get You Into My Life, Band On The Run, We Got Married, Put It There, Things We Said Today, Summertime, Can’t Buy Me Love, I Saw Here Standing There, My Brave Face, Twenty Flight Rock, The Long And Winding Road, Ain’t That A Shame, Let It Be en Coming Up. De single Cheer Down/That’s What It Takes van George komt uit in Amerika.

22 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in Winnipeg, Canada. De zaak van Ringo tegen producer Moman, om een elpee/CD-uitgave tegen te houden komt voor bij het gerecht. Als bewijs van slechte de slechte zangkwaliteit,  veroorzaakt door Ringo’s  toenmalige overmatige drankgebruik, worden de uit 1987 stammende opnames van de nummers Whiskey And Soda en I Can Help in de rechtszaal afgedraaid.

23 augustus
Ook vandaag gaat de rechtszaak van Ringo tegen Moman nog door. Ringo And His All-Starr Band treedt op in Saskatoon, te Saskatchewan, Canada.

24 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in de Olympic Saddledome, te Calgary. Het gerechtshof staat aan Ringo nog eens 30 dagen extra toe in het tegenhouden van de Moman-uitgave.

25 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Northlands Coliseum, te Edmonton. Paul, Linda en de band keren terug naar Engeland waar ze, na een dagje rust, opnieuw beginnen met oefensessies in de thuisstudio van Paul te West Sussex.

27 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het PNE Pacific Coliseum, te Vancouver, British Columbia, Canada.

29 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Cal Expo Amphitheater, te Saceamento. In Engeland komt London Town van Paul uit op CD.

30 augustus
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Aladdin Theater, te Las Vegas.

1 september
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Shoreline Amphitheater, te Mountain View, Californië. Paul neemt in zijn thuisstudio te Sussex een compleet nieuwe versie op van Figure Of Eight. Later zal het op diverse formaten als single verschijnen en in Amerika zelfs als cassette.

2 september
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Pacific Amphitheater, te Costa Mesa, Californië. BBC2  besteedt in het programma Network East aandacht aan Ravi Shankar, die 50 jaar geleden zijn eerste recital gaf. In het programma is ook een kort interview met George te zien.

3 september
Ringo And His All-Starr Band treedt op in het Greek Theater, te Los Angeles

4 september
Ringo And His All-Starr Band treedt nogmaals op in het Greek Theater, te Los Angeles. Paul en zijn band gaan verder met oefensessies in de Elstree Film Studio’s, te Borehamwoord, Hertfordshire. Dit doen ze met tussenpozen tot en met 21 september. Ze gaan deze dag ook nog naar het BBC Television Theatre in Shepherd’s Bush te Londen om in het programma Wogan te verschijnen. Linda presenteert daar voor het eerst haar (vegetarische) kookboek. Paul bekijkt het interview achter de coulissen.

7 september
Paul, Linda en de band stoppen even met de oefensessies om deel te kunnen nemen aan de VIP-lunch ter gelegenheid van de Buddy Holly Week in het Talk Of The Town in Parker Street, vlakbij Holborn, te Londen. Daarna gaat de band weer naar Elstree om de oefensessies voort te zetten.

11 september
In Amerika komt My Brave Face van Paul uit als CD-single.

16 september
This One bereikt slechts een teleurstellende 94ste plaats in de Amerikaanse hitparade. In Engeland kwam het plaatje toch nog op nummer 18. In Nederland kwam het niet verder dan nummer 11 in de Tipparade.

21 september
Na maanden van oefensessies speelt Paul met zijn nieuwe band deze avond een lang geheim gehouden concert voorafgaande aan de grote tournee. Dit in Studio 6 van de Goldcrest Films Studio’s te Elstree in Hertfordshire.  In het 750 man sterke publiek zitten leden van de fanclub en mensen die een prijs hebben gewonnen bij Radio One. Zij zien als eersten de film van elf minuten (gemaakt door Richard Lester) die voor de concerten zal worden vertoond. Er sit veel Beatlesmateriaal in. De show van vanavond wordt op film vastgelegd. In het publiek zit ook Barry Miles die gaat beginnen aan de autobiografie van Paul genaamd May Years From Now.

25 september
Paul vliegt met zijn band naar Noorwegen, om de tournee voor te bereiden.

26 september
Paul en zijn band geven opwarmconcert in de Drammenshalle in Dramen te Noorwegen. Het repertoire voor vanavond en voor de komende shows bestaat uit Figure Of Eight, Jet, Rough Ride, Got To Get You Into My Life, Band On The Run, Ebony And Ivory, We Got Married, Maybe I’m Amazed, The Long And Winding Road, The Fool On The Hill, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Good Day Sunshine, Can’t Buy Me Love, Put It There (met daar het einde van Hello Goodbye aan vastgeknoopt), Things We Said Today, Eleanor Rigby, Back In The USSR, I Saw Her Standing There, This One, My Brave Face, Twenty Flight Rock, Coming Up, Let It Be, Live And Let Die, Het Jude, Yesterday en Get Back. Als toegift volgen nog Golden Slumbers,  Carry That Weight en The End. De film van Dick Lester gaat vandaag overigens niet aan de show vooraf.  Op Channel 4 is de uit 1980 stammende MPL-concertfilm Rock Show te zien, met daarin hoogtepunten uit het concert van Wings in het Kingdome te Seattle van 10 juni 1976.

27 september
De film Yellow Submarine komt wereldwijd uit op VHS-video van Warner Brothers, met digitaal geremasterd hifi stereo geluid.

28 september
Officiële start van Paul McCartneys 1989/1990 World Tour. De zogenaamde First Leg –Europe loopt vanaf vandaag tot en met 11 november. Het is inmiddels tien jaar geleden dat Paul zijn laatste officiële concert gaf. Hij start vandaag in het Scandinavium te Gothenburg, Zweden. De Get Back Tour zal al met al ruim 100-duizend kilometer reisafstand behelzen. Tijdens Back In The USSR zal er een vliegtuigje over het publiek scheren, maar al vrij snel wordt dit onderdeel uit de show gehaald. Bij elke show wordt er een gratis programma uitgedeeld, dat op de publieksstoeltjes ligt. Het is ontworpen door Q-magazine. Er is door de band, met name door Hamish Stuart , veel aandacht geschonken aan het goed naar voren brengen van  de Beatlesnummers. Dit blijkt vooral in de uitvoeringen van Can’t Buy Me Love, Sergeant Pepper en de Abbey Road-medley.  Alleen al het op het toneel komen van Paul met zijn oude Hofner vioolbas is vaak voldoende om een warm applaus van de oudere fans te ontvangen. Tracks van de diverse shows en sound-checks die aan de concerten vooraf gaan verschijnen op het album Tripping The Live Fantastic. Het zijn Put It There en Live And Let Die (van 28 september), Rough Ride ( van 10 oktoberober), Got To Get You Into My Life (van 17 oktoberober), Can’t Buy Me Love (van  21 oktoberober), Things We Said Today (van 2 november), Ebony And Ivory en Maybe I’m Amazed (van 8 november in Ahoy Rotterdam), en Figure Of Eight (van 10 november in Ahoy Rotterdam). Voor het begin van de concerten wordt overal het verder onuitgebrachte nummer Church Mine van Paul afgespeeld over het P.A.-systeem van de desbetreffende zaal.

29 september
Paul treedt op in het Johanneshovs Isstadion te Stockholm, Zweden.

30 september
Paul treedt nogmaals op in het Johanneshovs Isstadion te Stockholm, Zweden.

2 oktober
Het album Act Naturally van Buck Owens komt uit in Amerika. De titelsong is het duet met Ringo.

3 oktober
Paul treedt op in de Sportshalle te Hamburg, West–Duitsland. Paul geeft in Hamburg tevens een persconferentie in de Kaiserkeller.  In Engeland komt van Paul het album Wings At The Speed Of Sound uit op CD.

4 oktober
Paul treedt nogmaals op in de Sportshalle te Hamburg, West – Duitsland.

6 oktober
Paul treedt op in de Festhalle te Frankfurt, West – Duitsland.

7 oktober
Paul treedt nogmaals op in de Festhalle te Frankfurt, West – Duitsland.

9 oktober
Paul treedt op in het Palais Omnisport De Bercy te Parijs, Frankrijk.

10 oktober
Paul treedt nogmaals op in het Palais Omnisport De Bercy te Parijs, Frankrijk. De film Wonderwall uit 1968 met muziek van George komt in Amerika uit op VHS-video.

11 oktober
Paul treedt nogmaals op in het Palais Omnisport De Bercy te Parijs, Frankrijk. Na het concert vliegen Paul, Linda en de band terug naar Engeland.

12 oktober
Op de beurs MIPCOM te Cannes wordt voor potentiële kopers een snel in elkaar gezette promotieclip afgedraaid van het op 3 september gespeelde concert van Ringo en zijn All-Star band  te Los Angeles

16 oktober
Paul treedt op in de Westfalenhalle te Dortmund, West – Duitsland.

17 oktober
Paul treedt nogmaals op in de Westfalenhalle te Dortmund, West-Duitsland. De CD Best Of Dark Horse  1976 – 1989 van George Harrison komt uit in Amerika. In Eneland en Europa komt de plaat op 23 oktober uit. In Amerika bereikt de CD de 132ste plaats in de hitlijsten.

20 oktober
Paul treedt op in de Olympiahalle te München, West – Duitsland.

21 oktober
Paul treedt nogmaals op in de Olympiahalle te München, West – Duitsland.

22 oktober
Paul treedt nogmaals op in de Olympiahalle te München, West – Duitsland.

23 oktober
De verzamelelpee The John Lennon Collection, uit 1982 alweer, komt in Engeland uit op CD.

24 oktober
Paul treedt op in het Paleur te Rome, Italië.

26 oktober
Paul treedt op in het Palatrussardi te Milaan, Italië. Nancy Duff van CBS News heeft backstage een ontmoeting met Paul en diens manager Richard Ogden. Ze oppert hier het idee om een hele editie van CBS News/ 48 Hours aan Pauls 1989/90 wereldtournee te wijden. Het nummer C Moon van deze avond komt ook op het album Tripping The Live Fantastic. Ringo Starr houdt in Tokio een persconferentie ter promotie van zijn komende Japanse tournee.

27 oktober
Paul treedt nogmaals op in het Palatrussardi te Milaan, Italië. Vandaag wordt ook het nummer All My Trials gespeeld, als enige keer tijdens deze tournee. Het verschijnt later op de Amerikaanse vinylelpee Tripping The Live Fantastic Highlights!

29 oktober
Paul treedt op in het Hallenstadion te Zürich, Zwitserland.

30 oktober
Paul treedt nogmaals op in het Hallenstadion te Zürich, Zwitserland. Begin van Ringo and The All-Starr Band – Tour Of Japan, welke loopt tot en met 8 novemberember. Van Ringo worden gespeeld
It Don’t Come Easy, No No Song, Yellow Submarine, Act Naturally, Honey Don’t,  I Wanna Be Your Man, Boys, Photograph, You’re Sixteen en With A Little Help From My Friends. Billy Preston speelt tijdens zijn solo onder andere het Beatlesnummer Get Back. Eerste optreden is vandaag in de Rainbow Hall te Nagoya. Ringo geeft die avond een interview voor het Japanse televisieprogramma 11pm waarin hij ook te zien is tijdens de soundcheck van die middag. Daarin zingt hij het nummer Honey Don’t.

31 oktober
Ringo and The All-Starr Band treedt op in de Castle Hall te Osaka.

2 november
Paul treedt op in het Palacio Des Sportes te Madrid, Spanje. Een verslag van dit concert is te zien in televisieshow Rockpop, dat overigens pas op 4 november wordt uitgezonden.  Een persconferentie die Paul al veel eerder vandaag houdt krijgt ’s avonds in alle nieuwsrubrieken heel veel aandacht. Ringo and The All-Starr Band treedt op in het Sun Plaza te Hiroshima.

3 november
Paul treedt nogmaals op in het Palacio Des Sportes te Madrid, Spanje. In Engeland komen er VHS-video’s uit van de Handmade Films Water (met daarin het nummer Freedom, uitgevoerd door George en Ringo) en A Private Function.

5 november
Paul treedt op in La Halle Tony Garnier te Lyon, Frankrijk.

6 november
Ringo and The All-Starr Band  treedt op in de Nippon Budokan Hall te Tokio.

7 november
Paul treedt op in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland. Nancy Duff heeft weer een bespreking met Paul en zijn manager. Nu backstage in Ahoy, Rotterdam. Ze slaagt er in een contract af te sluiten die behelst dat de optredens van Paul in de Rosemont Horizon te Chicago op 3, 4, en 5 december een speciale editie van het programma 48 Hours zullen zijn. Het geheel zal begin 1990 worden uitgezonden. Paul staat er op dat in de hele show van 75 minuten slechts een kwartier muziek mag zitten. Nancy bedingt dan weer dat dit kwartier een gelijkmatig verdeelde mix van Tripping The Live Fantastic- en oude Beatlesnummers moet zijn. Paul eist dan weer dat hij invloed heeft op de te gebruiken nummers uit de concerten. Ringo and The All-Starr Band treedt nogmaals op in de Nippon Budokan Hall te Tokio.

8 november
Paul treedt nogmaals op in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland. Ringo and The All-Starr Band treedt op in de Yokohama Arena te Yokohama. Na een rechtszaak die al twintig jaar voortsleept wordt het geschil tussen EMI/Capitol en The Beatles over niet betaalde royalty’s definitief afgehandeld. Afgesproken wordt om naar de pers geen details over de afspraak te verstrekken. Toch lekt via via uit dat EMI/Capitol aan The Beatles voor $ 100 miljoen achterstallige royalty’s zal uitbetalen. Verder krijgen The Beatles weer volledige controle over eventueel nieuw uit te brengen CD’s en over het eventuele ‘art work’ voor de hoezen (tegenwoordig CD-boekjes) daarvan.

10 november
Paul treedt nogmaals op in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland.

11 november
Paul treedt nogmaals op in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland. Een filmploeg van het Engelse Channel 4 maakt wat opnames van het concert. De beelden zijn bestemd voor het programma Big World Cafe. Een begeleidend interview backstage met Paul wordt afgenomen door Mariella Fostrup. Het wordt 21 november uitgezonden. Maar Paul vindt de beelden zo slecht dat hij eist dat de opnamebanden worden gewist. Op 24 november wordt een kortere alternatieve versie uitgezonden c.q. herhaald. In Ahoy is ook een team van BBC Radio One  dat een interview met Paul opneemt voor de radioserie McCartney On McCartney, die aankomende Tweede kerstdag moet beginnen.

13  november
Van Paul komt in Engeland de single Figure Of Eight/Ou Est Le Soleil uit.  Twee dagen later verschijnt het plaatje in de U.S.A, maar dan als cassette. In Nederland moeten we het doen met een Duitse importsingle die niet verder komt dan de tipparade.

15 november
Ringo verschijnt in Atlanta voor de rechter in verband met de opnames met Chips Moman uit 1987, die te slecht zijn voor uitgave, met name door het toenmalige overmatige alcoholgebruik van beide heren. Ringo beweert onder andere dat Moman nu de plaat wil uitgeven om een graantje mee te pikken van het huidige succes van Ringo and The All-Starr Band. Als voorlopig vonnis wordt de uitgave van de plaat door de rechtbank vooralsnog geblokkeerd.

18 november
George is aanwezig bij het liefdadigheidsconcert Parents For Safe Foods in de Royal Albert Hall te Londen. Hij ziet onder meer Eric Clapton optreden. In het organisatiecomité zitten onder anderen Linda McCartney, Barbara Starkey en Olivia Harrison. Het concert wordt gefilmd, maar nooit uitgezonden.

22 november
Paul, Linda en de band komen aan in New York, om promotie te maken voor de komende concerten in Madison Square Garden. Ze houden een persconferentie in het Lyceum Theater. Verder geeft hij  interviews voor het New Yorkse radioprogramma World Of Rock en voor de zender KLOS-FH te Los Angeles.

23 november
Start van Paul McCartney’s World Tour, Second Leg – America. Dit tweede deel van de tournee loopt tot 15 decemberember. Paul treedt op in het Los Angeles Forum, Californië. Een gedeelte van de gespeelde songs van vandaag verschijnt op het album Tripping The Live Fantastic. Het zijn Crackin’Up, en Sgt. Pepper’s Loneley Hearts Club Band. In Engeland bevat de elpee Flowers In The Dirt (World Tour Pack) in beperkte oplage nu een eenzijdige  bonussingle met daarop het nummer Party Party.

24 november
Paul treedt nogmaals op in het Los Angeles Forum, Californië. Paul neemt een interview op voor  de muziekzender VH-1.

26 november
Paul neemt een interview op voor het programma Super DJ voor de radiozender van Tokio.

27 november
Paul treedt nogmaals op in het Los Angeles Forum, Californië. Paul begint de dag met alweer een persconferentie. Hij vertelt dat The Beatles misschien weer bij elkaar komen. Hij voegt er aan toe dat hij graag eens songs samen met George Harrison zou willen schrijven. Hoogtepunten hiervan verschijnen in een promotiefilmpje van VISA-creditkaarten. VISA sponsort namelijk de Amerikaanse tak van de tournee. Ze stoppen $8,5 miljoen in promotie voor de tournee. Tijdens het concert speelt Stevie Wonder mee in het nummer Ebony And Ivory. Van George komt in Engeland de single Cheer Down/Poor Little Girl uit.

28 november
Paul treedt nogmaals op in het Los Angeles Forum, Californië. Vanuit het kantoor van Handmade Films te Londen reageert George op de verklaring die  Paul gisteren deed  dat The Beatles wellicht weer bij elkaar  komen. Volgens George komt er geen Beatlesreünie ‘zolang John dood blijft.’

29 november
Paul treedt nogmaals op in het Los Angeles Forum, Californië.

December 1989

In Engeland komt de verzamel-CD  The Royal Concert uit.  Er staan opnames van Paul en George op uit de Price’s Trust shows van respectievelijk 1986 en 1987. De nummers van Ringo staan er helaas niet op. Ringo doet mee aan een radiocampagne voor RADD (Recording Artists Against Drunk Driving).

3 december
Paul treedt op in de Rosemont Horizon te Rosemont, Chicago,Illinois, U.S.A.  Tijdens het concert speelt hij een fragment van zde song Chicago. Paul wordt vandaag en de volgende twee dagen gevolgd door een cameraploeg van CBS TV. Ze maken een speciale aflevering voor het programma 48 Hours. Ze filmen Roger Daltrey (The Who) die Paul vandaag backstage bezoekt. En er wordt een fan gevolgd die zich op de concerten voorbereidt en er op hoopt Paul te ontmoeten. Paul zelf laat alle concerten in Chicago opnemen met een 24-sporen recorder. De gemixte band wordt later  door MPL  (Engeland) naar CBS gezonden om als geluidsband voor het programma 48 Hours te dienen. De special wordt in januari 1990 uitgezonden. Sindsdien liggen de banden opgeslagen in de beveiligde afdeling van CBS en niet in het algemene nieuwsarchief van CBS. Dit om bootlegs tegen te gaan.

4 december
Paul treedt  nogmaals op in de Rosemont Horizon te Rosemont, Chicago,Illinois, U.S.A. Een verslag van dit concert is te zien in het programma Sirott Tonight van NBC

5 december
Paul treedt  nogmaals op in de Rosemont Horizon te Rosemont, Chicago,Illinois, U.S.A. Een gedeelte van de gespeelde songs van vandaag verschijnt op het album Tripping The Live Fantastic. Het zijn de soundcheck en Together.

7 december
Paul treedt op in de Skydome te Maple Leaf Gardens, Toronto,Ontario, Canada. Een gedeelte van de gespeelde songs van vandaag verschijnt op het album Tripping The Live Fantastic. Het zijn Golden Slumbers, Carry That Weight en The End.

9 december
Paul treedt op in  het Montreal Forum te Quebec, Canada. Een gedeelte van de gespeelde songs van vandaag verschijnt op het album Tripping The Live Fantastic. Het zijn Yesterday en Don’t Let The Sun Catch You Crying van de soundcheck in de middag.

11 december
Paul treedt op in de Madison Square Garden te New York, U.S.A. Backstage geeft Paul een interview aan radiozender WNEW.

12 december
 Paul treedt nogmaals op in de Madison Square Garden te New York, U.S.A. Ringo bezoekt met zijn manager de kantoren van Startling Music te Knightsbridge, Londen. Tijdens dit bezoek overhandigt hij een Kerstboodschap aan een freelancer die het Nederlandse blad Beatles Unlimited vertegenwoordigt.

14 december
Paul treedt nogmaals op in de Madison Square Garden te New York, U.S.A. Een interview van 34 minuten met Paul wordt door ITV uitgezonden in het wekelijkse programma One To One.  Dit vlak voor de herhaling van de film The Birth Of The Beatles (uit 1979). Het interview wordt nog diverse keren herhaald, onder andere bij London Weekend Television.

15 december
Paul treedt nogmaals op in de Madison Square Garden te New York, U.S.A. Paul gaat na het concert uit eten  in het centrum met acteur Dustin Hoffman, model Twiggy en zanger Sting in  Sardi’s Restaurant. Paul en Linda geven een donatie aan de Friends Of The Earth door middel van een cheque van maar liefst $ 100-duizend.

19 december
Terug in Londen haalt Paul de Unique Achievement Award op bij de Performing Rights Society. Tijdens de lunch snijdt hij een taart aan die  de vorm van een basgitaar heeft. De documentaire Put It There van Paul komt in Amerika uit op VHS-video en op laserdisc. In Engeland komt de docu ook uit en duurt daar 65 minuten in plaats van de oorspronkelijke 50 minuten (toen bij de BBC).

20 december
Terug in Sussex begint Paul aan een opnamesessie van drie dagen . Hij neemt muziek op voor de korte MPL Film Daumier’s Law.

21 december
John Lennon Live In New York City en  Johen en Yoko’s Imagine-film  komen in Amerika uit op laserdisc. Ook de films Rockshow, Give My RegardsTo Broad Street en Rupert And The Frog Song van Paul komen daar uit op laserdisc.

23 december
In Tokio verschijnen in de kranten advertenties ter promotie van de  komende zeven concerten in het Tokyo Dome  van Paul ergens in maart komend jaar. De kaartverkoop begint namelijk op 7 januari 1990.

27 december
Op BBC2 wordt de Rolling Sconesdocumentaire 25 x 5 The Continuing Adventures Of The Rolling Stones uitgezonden. Er zit veel aan The Beatles gerelateerd beeldmateriaal in uit de periode 1963 tot en met 1971. In de heel kleine uurtjes wordt ’s morgens de film Give My RegardsTo Broad Street van Paul herhaald bij ITV.