1990

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

2 januari
Begin van de Paul McCartney World Tour en wel de zogenaamde Third Leg –The United Kingdom in de  NEC International Arena te Birmingham. Het nummer Inner City Madness uit de soundcheck van de middag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

3 januari
Paul treedt nogmaals op in de  NEC International Arena te Birmingham. Paul plant een boom in Birmingham, waarvan uitgebreid verslag door de krant Birmingham Evening Echo.  Een verslag van het optreden van Paul in het NEC van gisteren is bij ITV te zien in het programma Central News.

5 januari
Paul treedt nogmaals op in de  NEC International Arena te Birmingham.  Er komt een bejaarde man naar het podium en die stelt zich aan Paul voor als Father McKenzie.  Paul antwoordt
‘Waar is Mr. Kite en Billy Shears? Zijn die er ook?’ Van Paul komt in Engeland vandaag de single  Put It There/ Mama’s Little Girl uit.  De CD-single en de 12’’-single bevatten het extra nummer Same Time Next Year. In Nederland verschijnt de single niet op vinyl, zelfs niet op importbasis uit het buitenland. Het gerechtshof van Fulton County beslist dat Chips Moman de opnames met Ringo van 1987 niet mag uitgeven. Wel moet Ringo aan Moman $74.354,– betalen voor gemaakte productiekosten.  Dat is veel minder dan de helft van het bedrag dat Moman eiste als schadevergoeding.

6 januari
Paul treedt nogmaals op in de  NEC International Arena te Birmingham.

8 januari
Paul treedt nogmaals op in de  NEC International Arena te Birmingham.

9 januari
Paul treedt nogmaals op in de  NEC International Arena te Birmingham.

11 januari
Paul treedt op in de Wembley Arena te Londen. Het concert wordt professioneel opgenomen voor een programma van BBC Radio One en de volgende Wembley-concerten ook.  De uitzending ervan gaat echter niet door.

13 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. De nummers The Fool On The Hill en Twenty Flight Rock zullen verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. In Amerika komt de single Figure Of Eight van Paul niet hoger dan de 92ste plaats in de hitparade.

16 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. De nummers We Got Married en Band On The Run zullen verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. Backstage ontmoet Paul een Poolse lerares die vier jaar lang leiding heeft gegeven aan de Paul McCartney Kleuterschool in Cracow. De tweehonderd leerlingen krijgen er Engelse les door middel van de songs van Paul.

17 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. BBC 1 zendt een tweedelig interview uit met Paul afgenomen door Cathy McGowan, de gastvrouw van het programma Ready Steady Go! uit de jaren zestig.

19 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. Het nummer My Brave Face zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

20 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen.

21 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. De nummers Matchbox en Sally ( oorspronkelijk van Gracie Fields, maar nu uit de middag soundcheck ) zullen verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

22 januari
Paul verschijnt in een van tevoren opgenomen vijfdelig interview in het programma Good Morning Britain van TV AM. Paul neemt zonder Linda of de band een promoclipje op voor Put It There. Heel simpel in zwart-wit  en alleen met een akoestische gitaar.

23 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen.

24 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. Een verslag in twee delen over de Amerikaanse tournee van Paul is te zien in het programma Entertainment Tonight van Paramount Television.

26 januari
Paul treedt nogmaals op in de Wembley Arena te Londen. Als slot van de serie concerten in Wembley geeft Paul daarna die avond een feestje waarbij onder anderen Elvis Costello, Neil Aspinall, George Martin, Dick Lester en Cynthia Lennon aanwezig zijn.

30 januari
Uitzending van het tweede deel van het programma Entertainment Tonight van Paramount Television over de Amerikaanse tournee van Paul.

1 februari
Begin van de tournee van Paul genaamd Fourth Leg – Return To America.  Vandaag treedt hij op in het Palace of Augustusburn Hills, vlakbij Detroit, te Michigan. Het nummer This One  uit de show van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

2 februari
Paul treedt nogmaals op in het Palace of Augustusburn Hills, vlakbij Detroit, te Michigan.

4 februari
Paul treedt op in de Civic Arena te Pittsburgh, Pennsylvania. Paul  laat vandaag en morgen veel van zijn songs weg uit de show, omdat hij door ziekte heel erg last van een zere keel heeft.

5 februari
Paul treedt nogmaals op in de Civic Arena te Pittsburgh, Pennsylvania.

8 februari
Paul treedt op in The Centrum, te Worcester – Boston, Massachsetts. Het nummer Eleanor Rigby  uit de show van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. Paul staat op de voorpagina van het blad Rolling Stone. In het blad staat een artikel dat een ‘Kijkje achter de schermen van zijn tournee’ geeft. De film Lethal Weapon 2 met daarin het nummer Cheer Down van George Harrison komt in Amerika uit op VHS-video en op laserdisk.

9 februari
Paul treedt nogmaals op in The Centrum, te Worcester – Boston, Massachsetts. Het nummer Yesterday  uit de show van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

10 februari
De elpee Volume One van The Traveling Wilburys komt voorbij in de serie Classic Albums van BBC Radio One.

11 februari
Paul treedt op in de Rupp Arena, te Lexington, Kentucky. Een vooraf opgenomen interview met Paul tijdens de Amerikaanse tournee is te horen bij Capital Gold , een ‘oldies’-radiozender te Londen.

12 februari
Paul treedt op in het Cincinnati Riverfront Coliseum, te Cincinnati, Ohio. De nummers If I Were Not Upon The Stage  en  Hey Jude  uit de show van vandaag zullen verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

14 februari
Paul treedt op in de Market Square Arena, te Indianapolis, Indiana.

15 februari
Paul treedt  nogmaals op in de Market Square Arena, te Indianapolis, Indiana.

17 februari
Put It There komt niet verder dan de 32ste plaats in de Engelse hitparade. Paul besluit zijn komende Japanse tournee in te korten vanwege de problemen met zijn stem. Er worden een paar concerten verplaatst en het geplande concert van 8 maart wordt geannuleerd.

18 februari
Paul treedt op in het Omni, te Atlanta, Georgia.

19 februari
Paul treedt nogmaals op in het Omni, te Atlanta, Georgia. In Amerika komt The John Lennon Collection uit op CD.

20 februari
Paul en Linda blijven in Amerika om aanwezig te kunnen zijn bij de uitreiking van de Grammy Awards.

21 februari
Paul heeft toestemming gegeven om het concert in Tokio van 9 maart aanstaande  volledig uit te zenden op een betaaltelevisiezender.  Deze zender, Fuji Japan televisie begint in het programma Yoru No Hit Studio Deluxe nu uitgebreid reclame te maken voor de aankomende gebeurtenis. Paul krijgt de Grammy Award voor Liftime Achievement uit handen van Meryl Streep. Paul houdt een korte toespraak. Tijdens de ceremonie worden de elpees The Traveling Wilburys – Volume One en  Tom Petty – Full Moon Fever genomineerd voor de titel Elpee Van Het Jaar.  George speelt op beide platen mee.  Volume One is ook nog eens genomineerd voor ‘Beste Rock Performance Door Een Duo Of Een Groep’. Zelfs Ringo krijgt nog een nominatie voor zijn duet Act Naturally met Buck Owens als ‘Beste Vocale  Country Samenwerking’.  Flower In The Dirt van Paul en Full Moon Fever van Tom Petty worden ook nog genomineerd voor ‘Best Geproduceerde Elpee’.  Geen van de nominaties leidt echter tot een daadwerkelijke prijs.

28 februari
Paul, Linda en de band komen aan in Tokio.

Maart 1990

De door MPL geproduceerde documentaire Put It There van Paul komt in de Verenigde Staten uit op laserdisk.

1 maart
Paul, Linda en de band ontspannen wat, samen met Keith Richards van The Rolling Stones die net klaar is met zijn reeks concerten in Japan. Paul geeft verder een korte persconferentie met daaraan een klein optreden voor 800 personen in het MZA Ariake Theater.  Hij speelt daar onder andere het nummer Matchbox. Het wordt live uitgezonden door Fuji Televisie in het programma Super Time.  Als de verslaggevers en de televisieploeg weg is wordt er geoefend. Dan worden de nummers Let ‘Em In, Don’t Get Around Much Anymore, Twenty Flight Rock, Lucille, C Moon en P.S. Love Me Do gespeeld.

2 maart
Paul en de band gaan door met privéoefensessies in het Tokyo Dome. Ze gaan die avond door een hele set van hun concertnummers heen.

3 maart
Begin van de Fifht Leg – Tokyo, Japan van Paul McCartney’s World Tour  in het Tokyo Dome. Het nummer Coming Up van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. In antwoord op het enorme aantal bootlegs van The Beatles dat wereldwijd regelmatig verschint verschijnt er in het vakblad Music Week een waarschuwing van EMI aan de Engelse platenwinkels om opmerkzaam te zijn op Beatlesmateriaal van na juni 1962 dat niet door EMI zelf wordt aangeboden. Hoe overtuigend de groothandelaren ook vertellen dat het legaal materiaal is.  EMI doet er zelfs nog een schepje bovenop door in het artikel te dreigen met juridische stappen tegen iedereen die inbreuk maakt op hun copyrights.

4 maart
Een rustdag en dus brengen Paul en Linda een bezoek aan Meiji Jinguu, een Japans Shinto heiligdom ter nagedachtenis aan keizer Meiji en zijn echtgenote.

5 maart
Paul treedt nogmaals op in het Tokyo Dome. Het nummer  Back In The USSR van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. Het nummer Let ‘Em In van vandaag komt  in Engeland uiteindelijk als bonustrack op de CD en 12’’-single Birthday. In Engeland eindigt de actie ‘It Was 20 Years Ago’, een hele rits heruitgaven van Beatlessingles, precies twintig jaar na het origineel, met Let It Be/ You Know My Name(Look Up The Number), zowel als picturedisc  als  gewone single met een fotohoesje.

7 maart
Paul treedt nogmaals op in het Tokyo Dome.  Paul en drummer Chris Witten geven een interview aan het radioprogramma All Night Nippon van zender Ippon Houson AM.

8 maart
Nog een rustdag en nu brengen Paul en Linda een bezoek aan Mount Fuji.

9 maart
Paul treedt nogmaals op in het Tokyo Dome.  Het nummer  Ain’t That A Shame van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. Paul en Linda beginnen de dag met een bezoek aan de Keizerlijke Paleis Tuin., waar hij ook met The Beatles in 1966 is geweest.  ’s Middags zijn ze bij de Massgo Primary School om een ceremoniële boomplanting bij te wonen, welke is georganiseerd door de Japanese Beatles Cine Club. De show van vanavond wordt live uitgezonden op een betaaltelevisiekanaal., die alleen weer in bepaalde zalen en augustusla’s is te ontvangen. De aanwezigen krijgen een gratis CD-single van Paul.  In de laatste drie shows speelt hij ook P.S. Love Me Do, dat op video wordt opgenomen.  Deze video is later te zien in een herdenkings- en liefdadigheidsconcert voor John Lennon bij Pier Head in Liverpool. Paul schenkt vandaag 250-duizend Pond Sterling aan het Sloane-Kettering Kanker Centrum en aan Friends Of The Earth.

11 maart
Paul treedt nogmaals op in het Tokyo Dome.

12 maart
Weer een rustdag. Ditmaal nemen Paul en Linda een promoclip op voor We Got Married.  Verder verschijnt hij 45 minuten in het radioprogramma Super DJ On Line en er komt en speciale telefoonkaart uit ter herinnering aan de concerten in het Tokyo Dome.

13 maart
Paul treedt nogmaals op in het Tokyo Dome.  Het nummer  Get Back van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

14 maart
Paul, Linda en hun gevolg vertrekken naar Engeland.

23 maart
Er komt een toonaangevend boek uit van gezaghebbend Beatleshistoricus Mark Lewisohn, namelijk The Complete Beatles Recording Sessions.

24 maart
Het blad New Musical Express geeft in Engeland de liefdadigheidsverzamelelpee The Last Temptation Of Elvis  uit met daarop het nummer It’s Now Or Never door Paul McCartney.

26 maart
The Traveling Wilburys (met o.a. George) komen in Los Angeles bij elkaar om nieuwe songs voor hun tweede elpee te schrijven. Ze blijven dat doen tot april, wanneer de opnames beginnen. In Engeland komen de Beatlesfilms Help! en Magical Mystery Tour officieel uit op VHS-video.

28 maart
Paul en Linda en de band komen aan in Amerika. Jeff Lynne en Tom Petty stoppen even met het liedjesschrijven voor The Traveling Wilburys, want ze voegen zich bij Ringo om een nieuwe versie van I Call Your Name op te nemen en te filmen, samen met Joe Walsh en Jim Keltner.  Het is bedoeld voor het komende John Lennon Scholarship Concert. Dat moet worden gehouden op 5 mei. In Londen houdt Yoko Ono een persconferentie, waarin ze plannen bekend maakt voor een musical over John Lennon.

29 maart
Begin van de zogenaamde Sixth Leg – Return To America van de Paul McCartney World Tour.  Paul treedt vandaag op in het Seattle’s Kingdome.

31 maart
Paul treedt op in het Berkeley Memorial Stadium, University of Calofornia, vlakbij San Fransisco. Tijdens de soundcheck van vanmiddag wordt het nummer Satin Doll gespeeld.

1 april
Paul treedt nogmaals op in het Berkeley Memorial Stadium, University of Calofornia, vlakbij San Fransisco. De dubbelelpee Some Time In New York City van John en Yoko uit 1972 komt in Amerika uit op CD.

4 april
Paul treedt op in het Sun Devil Stadium , Arizona State University, Tempe, vlakbij Pheonix, Arizona.

7 april
Paul treedt op in het Texas Stadium, Irving, vlakbij Dallas, Texas. Paul geeft een interview van 45 minuten aan radiozender KTXQ  die zetelt te Dallas.

9 april
Paul treedt op in de Rupp Arena, Lexington, Kentucky. Olivia Harrison geeft haar eerste interview sinds vijftien jaar aan de Daily Mail. Ze heeft het voornamelijk over het liefdadigheidsgroepje dat ze samen met Yoko Ono en Linda McCartney heeft opgericht om Roemeense wees-  en te vondelinggelegde kinderen te helpen. Het heet Beatle Wives Unite To Ais Romania’s Angels With Dirty Faces.

12 april
Paul treedt op in het Tampa Stadium, Tampa, Florida. De Apple-film The Concert For Bangla Desh uit 1972, komt in Engeland uit op VHS-video. De in 1983 en in 1984 ontdekte asteroïden met de nummers 4147 tot en met 4150 krijgen de namen Lennon, McCartney, Harrison & Starr.

14 april
Paul treedt op in het Joe Robbie Stadium, Miami, Florida. Tijdens e persconferentie geeft Paul een interview voor het televisieprogramma  The Mike Duccelli Show. Het nummer Let It Be uit het concert van vandaag zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.

15 april
Paul treedt nogmaals op in het Joe Robbie Stadium, Miami, Florida. Het  muziekstation British Satellite Broadcasting (BSB) Power heeft de première van de special Ringo Starr And His All-Starr Band Live, met daarin het concert van 3 septemberember 1989 in Los Angeles.

16 april
George neemt beelden op met Jim Capaldi (ex-drummer van Traffic) voor diens promoclipje van Oh Lord, Why Lord; een nummer waarin George het achtergrondkoortje voor zijn rekening neemt. Het nummer verschijnt ook op Capaldi’s elpee Some Come Running. Het clipje is te zien tijdens het concert voor Nelson Mandela in het Wembley Stadion, maar wordt niet in de televisie-uitzending geïntegreerd.

20 april
Start van de Paul McCartney World Tour in Brazilië voor twee concerten in het Maracana Stadion te Rio De Janeiro. Een concert dat daar voor 19 april stond gepland is afgelast vanwege hevige regenbuien. Vandaag geeft hij en concert voor circa 50-duizend mensen. George en Olivia zijn te horen in het programma van Simon Bates bij BBC Radio One.  Hij vliegt kort daarna weer naar Los Angeles om door  te gaan met de opnames voor The Traveling Wilburys.

21 april
Paul speelt nogmaals in het Maracana Stadion te Rio De Janeiro. Het concert van deze avond haalt het Guiness Book Of Records. Vanwege het grootste betalende publiek voor een rockconcert ooit. Het gaat om een geschat aantal van ongeveer 184-duizend personen. De Braziliaanse zender GLOBO TV maakt vanavond opnames.  Het nummer The Long And Winding Road zal verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic. Het nummer P.S. Love Me Do van vandaag komt als bonus op de CD-single en de 12”-single Birthday.

27 april
In een privéstudio te Bel Air Californië komen The  Traveling Wilburys voor ruim twee weken weer bij elkaar om hun tweede elpee op te nemen.  Dit zonder een vervanger voor Roy Orbison. Eerste opname is Nobody’s Child, bekend van  de opnames  te Hamburg met Tony Sheridan. Het nummer zal echter verschijnen op de verzamelelpee Nobody’s Child Romanian Angel Appeal. Zie ook 9 april. De plaat is ten bate van de daar genoemde organisatie, die is opgericht door Olivia. Het nummer zal ook nog op single verschijnen. De tweede elpee van The  Traveling Wilburys zal uiteindelijk uitkomen als  Traveling Wilburys Volume 3. Dit als antwoord op de bootleg Traveling Wilburys Volume 2, met onuitgebrachte nummers en alternatieve versies. Op Traveling Wilburys Volume 3 komen geen solonummers van George te staan.

Mei 1990

Precieze data onbekend, maar tot diep in juni. Een onderbreking in de wereldtournee van Paul en zodoende duikt hij de Olympic Sound Studio’s te Barnes  Zuid West Londen in, om samen met Carl Davis te werken aan de compositie van een oratorium dat is gebaseerd op zijn kindertijd te Liverpool.

1 mei
George stopt even met The Traveling Wilburys om deze avond met Eric Clapton mee te spelen tijdens diens concert te Los Angeles. George speelt mee tijdens de nummers Crossroads en Sunshine Of Your Love.

5 mei
een herinneringsconcert, georganiseerd door Yoko Ono, voor John Lennon. Het is een liefdadigheidsconcert aan het Pier Head te Liverpool. Van The Beatles zitten er videobeelden in de show.  Van Ringo is het nummer I Call Your Name te zien dat hij 28 maat in L.A. opnam.  Van Paul is P.S. Love Me Do te zien dat is opgenomen tijdens een van  de concerten in Tokio.  Van John zelf is Not Only… But Also te zien (John als butler bij een openbaar toilet) en Release (BBC 2, 22 juni 1968).

7 mei
George wordt door fans in een winkel te L.A. gezien, de opnames met The Traveling Wilburys liggen toch even stil, om een camcorder te kopen.

8 mei
De VHS-videoband The Beatles
Alone And Together, met een speelduur van 55 minuten, komt uit in Amerika. Er zitten wel mooie archiefbeelden tussen.

24 en 25 mei
Omdat de kaartjes voor het aankomende concert van Paul op 28 juni in Liverpool vanaf nu te koop zijn geeft hij een tweedelig interview aan TV AM. Hij spreekt over de komende concerten in Glasgow en Liverpool.

26 en 27 mei
In Amerika  wordt door Westwood One Radio de de BBC1-serie The Beeb’s Lost Beatles Tapes uitgezonden.  Het is opnieuw gemixt en nu heet het The BBC’s Beatles Tapes
The Original Masters.  In Engeland wordt door BBC1 de film The Family Way, uit 1967, herhaald. De filmmuziek is van Paul McCartney.

Juni1990

In Engeland  komt de CD Denny Laine Featuring Paul McCartney uit.  Vroeger op elpee door Denny Laine uitgebracht als Japanese Tears.

7 juni
In Amerika komen de eerste twee VHS-video’s van Thomas The Tank Engine And Friends uit. Ringo verzorgt hier de stem van locomotief Thomas. In Engeland komt de productie Checking Out van Handmade Films uit op VHS-video. Er zitten camerabeelden van George in.

9 juni
In Donetsk te Rusland wordt een internationaal muziekfestival genaamd Muzeko ’90 gehouden.  Dit ter herinnering  van John Lennon en zijn muziek.

11 juni
Animation City in Londen bereidt de promoclip voor van het nummer Nobody’s Child van The Traveling Wilburys.

13 juni
Paul verschijnt volledig onaangekondigd in het hoofdkwartier van BBC Radio One te Londen. Hij maakt zijn opwachting in het programma The Steve Wright Show. Paul geeft een interview en beantwoordt vragen via de telefoon. Ook leest hij het weerbericht en de fileberichten voor. Verder speelt hij akoestische versies van Matchbox en Blackbird. P.S. love Me Do (Tokio, maart 1990) is te horen.  Om hier aanwezig te zijn is Paul even gesopt met het werk aan Tripping The Live Fantastic, dat momenteel wordt gemixt in de AIR-studio’s van George Martin.

14 juni
Ringo And His All-Starr Band geven een eenmalig concert  in Le  Zenith Indoor Arena te Parijs.

18 juni
De single Nobody’s Child van The Traveling Wilburys komt uit in Engeland. Op de B-kant staat het nummer Lumiere van Dave Stewart (Eurythmics). Op de 12’’-single en de CD-single  staat With A Little Help From My Friends, een live-opname van Ringo tijdens een concert in het Greek Theater, L.A. Californië  van 4 septemberember 1989.

19 juni
Paul en zijn band oefenen in zijn thuisstudio te East Sussex.

20 juni
Paul en zijn band oefenen nog steeds in zijn thuisstudio te East Sussex. George verschijnt bij BBC Radio One in het programma The  Simon Bates Show. Hij neemt samen met Olivia daar ook een interview op dat in de documentaire over het Romanian Appeal moet komen.  Namelijk in het programma Nobody’s Child van BBC Radio One  van aankomende 1 augustusustus. Barbara Bach is te Zien in het programma Wogan van BBC 1 TV. De echtgenote van Ringo praat over alcoholisme.

21 juni
Paul verplaatst de oefensessies naar Glasgow. Dit ter voorbereiding van het concert in het Scottish Exhibition & Conference Centre op 23 juni aanstaande. Ringo neemt in Amerika een interview op voor muziekzender VH-1. In het tweede deel wordt hij bijgestaan door gitarist Joe Walsh.

22 juni
George en Olivia Harrison zijn vijftien minuten te zien in het vooraf opgenomen programma Wogan bij BBC1. Ze praten over het Romanian Angel Appeal en de elpee Nobody’s Child. De videoclip van Nobody’s Child wordt ook vertoond.

23 juni
Start van de Paul McCartney World Tour, daarvan het gedeelte Return To The UK. Hij speelt na het succes van zijn Amerikaanse tournee nog drie data in het Verenigd Koninkrijk, waaronder een emotioneel welkomsthuisconcert in Liverpool. Vandaag geeft Paul een concert  in het Scottish Exhibition & Conference Centre te Glasgow.  Tijdens de show speelt Paul voor een enorme menigte in de parkeergarage van het conferentiecentrum het nummer Mull Of Kintyre. Het is de enige keer tijdens de hele wereldtournee  dat het gespeeld wordt. Het zal als bonustrack verschijnen op de 12’’- single en de eerste CD van All My Trials. Granada TV zendt de MPL-documentaire Paul McCartney
Now uit. Er zitten interviews in en beelden van de Amerikaanse tournee.  Een vooraf opgenomen interview met Paul is te horen bij BBC Radio Merseyside.

25 juni en 26 juni
Een pauze in de tournee. Paul, Linda en de band zijn aanwezig bij filmopnames in de Twickenham Studio’s te Middlesex, vlakbij Londen.

28 juni
Paul treedt op in het King’s Dock te Liverpool. Het concert is aangekondigd met de titel Let It Be- Liverpool.  Er komen 30-duizend fans.Vandaag speelt hij een John Lennon – medley die bestaat uit Strawberry Fields Forever, Help! en Give Peace A Chance. BBC Radio One zendt  in de maand oktoberober 75 minuten van het concert uit. Er zit ook veel van dit concert in de MPL-documentaire From Rio To Liverpool bij Channel 4, aankomende decemberember. Deze historische gebeurtenis krijgt wereldwijd veel media-aandacht. Paul geeft die dag nog een interview aan TV AM om de show te promoten… als dat al nodig was… De Lennon-medley verschijnt op de tweede CD-single van All My Trials. Na het enorm succesvolle concert geven Paul en Linda backstage nog een receptie voor 150 gasten.

29 juni

Paul en zijn band verschijnen op het terrein van Knebworth om de omgeving wat te verkennen en op deel te nemen aan een  heel vroege soundcheck.

30 juni
Paul treedt op tijdens het Music Therapy Concert in Knebworth Park te Knebworth, Hertfordshire.  Het is voor een publiek van 120-duizend personen.  Hij speelt 45 minuten  tijdens dit liefdadigheidsfestival. Coming Up en Hey Jude zullen verschijnen op de elpee Knebworth The Album.  Het festival wordt live uitgezonden door BBC Radio One.  Beelden ervan zijn later te zien bij MTV in Amerika en bij ITV.  Het nummer Birthday zal officieel verschijnen op de elpee Tripping The Live Fantastic.  Birthday verschijnt  in oktoberober op een cassettesingle, waarop nog extra het nummer Good Day Sunshine uit de show van vandaag terechtkomt .   In Amerika komt er een laserdisk uit van Ringo Starr And His All-Starr Band, met de show van 3 septemberember 1989 te Los Angeles.

Juli 1990

Rickenbacker Guitars maakt bekend dat het  in Amerika een speciale John Lennon-gitaarreeks zal gaan produceren.

2 juli
Paul, Linda en de band vliegen naar Washington om daar met de wereldtournee verder te gaan. Channel 4 zendt de tekenfilm Eat The Rich (uit 1987) uit, waarin meneer en mevrouw McCartney heel even voor de camera verschijnen.

4 juli
Een periode van bijna tien maanden op tournee komt bijna aan zijn einde met de zogenaamde Final Leg Return To America  van de Paul McCartney World Tour. Vandaag treedt Paul met zijn band op in het Robert F. Kennedy Stadium te Washington, D.C.  Paul speelt vandaag voor een 56-duizens man sterk publiek. De Lennon-medley wordt vervangen door het nummer Birthday omdat het de 214de verjaardag van de U.S.A. is.

6 juli
Paul en zijn band treden nogmaals op in het Robert F. Kennedy Stadium te Washington, D.C.

8 juli
Het geplande concert van vandaag  in het Shea Stadium gaat niet door. En het zou nog wel door een betaalzender worden uitgezonden.

9 juli
Paul en zijn band treden op in het Giants Stadium te East Rutherford, New Jersey.

11 juli
Paul en zijn band treden nogmaals op in het Giants Stadium te East Rutherford, New Jersey.

14 juli
Paul en zijn band treden op in het Veterans Stadium te Philadelphia, Pennsylvania.

15 juli
Paul en zijn band treden nogmaals op in het Veterans Stadium te Philadelphia, Pennsylvania. Het Zweedse radiostation Channel 3 zendt een speciaal programma uit om aandacht te besteden aan de  50ste verjaardag van Ringo Starr. Er zit een exclusief interview met hem in het programma.

16 juli
In Engeland komt  bij Warner Brothers  de uit 1985 stammende tweedelige Amerikaanse TV-film Alice In Wonderland uit op VHS-video. Ringo heeft daarin een rol als de Mock Turtle.

18 juli
Paul en zijn band treden op in het University of Iowa Stasium te Aimes, Iowa. Olivia  en George wonen samen met Barbara en Ringo een lunch bij in het Hyde Park Hotel te Londen ter gelegenheid van het festelijk uitbrengen van de elpee Romaninan Angel.

20 juli
Paul en zijn band treden op in het Cleveland Municipal Stadium te Cleveland, Ohio.
22 juli
Paul en zijn band treden op in het Carter-Finley Stadium te Raleigh, North Carolina.

23 juli
De elpee Nobody’s Child
Romaninan Angel Appeal met daarop tracks van George en Ringo komt uit in Engeland

24 juli
Paul en zijn band treden op in het Sullivan Stadium te Foxbore, vlakbij Boston, Massachusetts. Achter de schermen geeft Paul een interview aan radiozender WBCN, gevestigd te Boston.

25 juli
Een pauze in deze concertreeks. Paul en de band  nemen te Foxbore wat beeldmateriaal op om in te voegen in de komende film genaamd Get Back. Ze playbacken hiervoor mee met een geluidsopname van  gisteren.

26 juli
Paul en zijn band treden nogmaals op in het Sullivan Stadium te Foxbore, vlakbij Boston, Massachusetts.

29 juli
Paul en zijn band treden op in Soldier Field te Chicago. Dit voor een 53-duizendkoppig publiek. De persconferentie voorafgaand aan de show wordt door vele zenders uitgezonden. Onder andere door MTV.  Een  optreden vandaag in het Yale Bowl te New Haven, is geannuleerd vanwege een vijandige stemming over dit geplande concert in de gemeenteraad aldaar.

Augustus 1990

Vidieo Collection International geeft de verzamelvideoband Thomas The Tank Engine And Friends uit. De band bevat zeventien afleveringen waarbij de stem van het locomotiefje is ingesproken door Ringo.

1 augustus
Een interview met George dat al op 20 juni is opgenomen en dat gaat over Nobody’s Child
Romanian Angel Appeal wordt uitgezonden bij BBC Radio One.

6 augustus

Knebworth The Album, met daarop twee livenummers van Paul, komt uit in Engeland en Amerika.

10 augustus
The Beatles Revolution, de eerste permanente tentoonstelling in Londen over The Beatles, opent in het winkelcentrum Trocadero, te Piccadilly Circus.

13 augustus
In Engeland komt bij Warner Brothers de uit 1975 stammende film Lisztomania uit op VHS-video. Ringo speelt hierin de paugustuss.

25 augustus
Paul en Linda geven op hun boerderij vlakbij Reye in Sussex een feestje ter ere van de 21ste verjaardag van hun dochter Mary. Men moet verkleed zijn. Mary zelf is bijvoorbeeld verkleed als Cleopatra, Paul en Linda zijn chinezen en George Martin verschijnt als Thomas Moore.

28 augustus
Er verschijnt van Knebworth The Event, vier weken na de elpee (Volume One) ,  een VHS-video met onder andere vier  live gespeelde McCartneynummers , te weten Coming Up, Birthday, Hey Jude en Can’t Buy Me Love.
1 september
Paul en Linda komen aan in New York. Ze beginnen aan voorbereidingen voor het jaarlijkse Buddy Hollyfeest.  Deze keer voor het eerst in New York ter gelegenheid van  de star van de musical Buddy.

4 september
Paul beklimt in New York in het Lone Star Roadhouse het podium tijdens de 15e  Buddy Hollydag. Heel kort speelt hij Oh Boy, Rave On en Lucille.  Paul wordt onder anderen  begeleid door Dave Edmunds en The Crickets. Het geheel worst opgenomen door MTV.

10 september
In Engeland komt nu ook op VHS-video Thomas The Tank Engine And Friends uit. Als onderdeel van de Watch & Play – kinderserie.

27 september
In Amerika komt er ook videomateriaal van Thomas The Tank Engine And Friends uit, namelijk Thomas And The Turntables & Others Stories en Thomas Breaks The Rules & Other Stories.

Oktober 1990

De film over The Crickets genaamd My Love Is Bigger Than A Cadillac met daarin een kort verschijnen van Paul komt in Engeland uit op VHS-video. De film is in twee delen al eens in Amerika te zien geweest.

3 oktober
In Amerika wordt in het televisieprogramma Evening Magazune aandacht besteed aan het Romanian Angel Appeal.

6 oktober
In Engeland begint bij BBC Radio One de serie In My Life
Lennon Remembered. In totaal twintig uur met nieuwe interviews met Yoko, Paul en vele anderen die met John hebben samengewerkt. Ook interviews uit het archief met John zelf natuurlijk en veel aandacht voor zijn muziek. Er volgt zelfs een boek over de serie.

8 oktober
De single Birthday/Good Day Sunshine van Paul verschijnt in Engeland.  Van Ringo And His All-Starr Band verschijnt in Engeland een CD met de concerten te Los Angeles van 3 en 4 september 1989.

9 oktober
Een speciaal programma over de opnames uit 1971 van Johns elpee Imagine wordt door ongeveer 1000 radiozenders in 50 landen uitgezonden. Een interview met Yoko hiervoor wordt zelfs in het Spaans en het Frans verzorgd.

10 oktober
In Engeland reikt George Martin aan het Salford College Of Technology de John Lennon Songwriting Awards uit aan drie studenten.

11 oktober
Om het lokale ziekenhuis van de ondergang te redden delen Paul en Linda pamfletten uit langs de weg in hun woonplaats Rye te East Sussex.

15 oktober
Paul en Linda zijn de leiders in een protestmars genaamd Rye’s Day Of Action, vanaf het gemeentehuis tot het ziekenhuis van Rye. Het is in vele Engelse nieuwsrubrieken te zien. Als daad bij het woord is Paul bereid de salarissen van het verplegend personeel te betalen en de tekorten van de Eerste Hulpafdeling aan te vullen.

25 oktober
In Engeland zendt BBC Radio One een special uit ter gelegenheid van de nieuwe elpee van The Traveling Wilburys die spoedig uit gaat komen.

26 oktober
Paul verschijnt weer in het programma Rockline van de radiozender te Los Angeles. Hij geeft een interview en hij speelt Matchbox. Buiten worden er foto’s van Linda genomen terwijl ze op Paul aan het wachten is.

29 oktober
De tweede elpee van The Traveling Wilburys, genaamd Volume 3, komt uit . In Nederland moeten we het doen met geïmporteerde exemplaren uit Duitsland. BBC Radio One zendt  gespreid over vijf afleveringen,een interview met Paul uit. In Amerika wordt er een special uitgezonden door diverse radiostations, genaamd Paul – In The Studio. Het gaat over de elpee Flowers In The Dirt en over de wereldtournee van 1989/1990. Het rechtsgeschil tussen Apple Corps van The Beatles en Apple Macintosh, de computerfabrikant, komt voor bij het High Court te Londen. Paul, George, Ringo en Yoko brengen in dat Apple Macintosh een overeenkomst uit 1981 heeft geschonden over het gebruik van het Apple-logo en over  het gebruik van hun muziekopnameapparatuur. De zaak zal naar schatting twaalf weken duren.

30 oktober
Een CD-box bestaande uit vier CD’s en heel simpel Lennon genaamd, komt uit in Engeland. Er staan nummers op vanaf Live Peace In Toronto tot en met Milk And Honey. De box ziet het levenslicht om te herdenken dat John inmiddels 50 jaar geworden zou zijn.

November 1990

Thuis in Sussex begint Paul de eerste demo’s op te nemen voor een nieuwe elpee/CD.  Wat later begint Paul met de echte opnames. Hij wordt vaak bijgestaan door Elvis Costello. Het geheel moet in april 1991 uitkomen. Er komt een uitspraak in de rechtszaak tegen George over He’s So Fine en My Sweet Lord (de single uit 1970). In het Federal US Court  wordt beslist dat George het eigendom krijgt over beide songs in Amerika, Engeland en Canada. ABKCO, de maatschappij van Allen Klein, krijgt de rechten in alle andere landen. George blijft zo verplicht royalty’s aan Allen Klein te betalen. Daarvan zijn er meteen $270-duizend aan achterstallige royalty’s aan Klein af te dragen.

4 november
Première van de musical Buddy op Broadway te New York. Paul en Linda zijn aanwezig. Overmorgen vliegen ze al terug naar Engeland.

5 november
In Engeland en Amerika kom de elpee Tripping The Live Fantastic uit van Paul. In Nederland moeten we genoegen nemen met importplaten uit Frankrijk. De single She’s My Baby/New Blue Moon van The Traveling Wilburys verschijnt in Engeland. De 12’’-single en de CD bevatten de bonustrack Runaway.

7 november
De videoclip voor het nummer Party Party van Paul wordt vanaf nu gedurende krap twee weken opgenomen. Drie kunstenaars werken continu aan het geheel. Het wordt een animatiefilmpje van grofweg 4500 tekeningen en in totaal zitten er zo’n 600 arbeidsuren in. Helaas wordt de clip nooit in zijn geheel uitgezonden.

11 november

George verschijnt met een van tevoren opgenomen interview bij ITV te Londen in het programma Sunday Sunday om promotie te maken voor de nieuwe elpee van The Traveling Wilburys.

12 november
In Engeland geeft BBC-tapes de geluidsband John And Yoko – The Interview uit. De band bevat fragmenten van het interview met Andy Peebles te New York van 6 decemberember 1980. In Amerika is een vooraf opgenomen interview met Paul te zien in het programma MTV Prime.

18 november
Het originele geboortebewijs van Paul wordt in Amerika, Houston Texas, geveild voor maar liefst achttienduizend dollar.

19 november
In Engeland en Amerika komt de CD Tripping The Live Fantastic … Highlights! uit met zeventien tracks uit de tournee van Paul. In Amerika staat All My Trials er niet op maar wel Put It There.

25 november
Paul verschijnt in Los Angeles bij de Amerikaanse versie van het radioprogramma Desert Island Disc.

26 november
Paul verschijnt in het twee uur durende radioprogramma Rockline van het Amerikaanse KLOS-FM te Los Angeles. In Engeland komt van Paul de single All My Trials/C Moon uit. De 12’’-single en de CD bevatten ook de nummers Mull Of Kintyre en Put It There.

28 november
Paul verschijnt live in een ook door zestien andere Europese stations uitgezonden radioprogramma bij zender 17 UK ILR (Independent Local Radio).  Hij beantwoordt vragen die worden gesteld via de telefoon.

December  1990

Het drukke jaar van Paul eindigt met alweer een hoogtepunt wanneer het Amerikaanse tijdschrift Amusement  Business een eindejaarsonderzoek publiceert waarin de concerten van Paul als meest geldopleverende van dit jaar  worden ingeschat.  Zo brengen bijvoorbeeld de twee concerten bij de Univeristy of California van 31 maart en 1 april alleen al ruim drie en een half miljoen dollar op.

1 december
Tripping The Live Fantastic van Paul behaalt de 26ste plaats in de Amerikaanse hitlijsten. In Nederland bereikt de driedubbelelpee de 30ste plaats.

3 december
De film John And Yoko The Bed-in, door henzelf geproduceerd in mei-juni 1969, komt in Engeland uit op VHS-video bij PMI. Later komt hij in Engeland en in Japan ook nog uit op laserdisk. In Amerika komt hij later op allerlei formaten uit als All We Are Saying Is Give Peace A Chance. In Engeland komt er een tweede versie van de CD-single All My Trials/C Moon van Paul uit. De twee bonustrack zijn nu vervangen door de Lennon-medley.  Ter ondersteuning geeft Paul een vooraf opgenomen interview aan de Simon Bates Show van BBC Radio One.

4 december
In de show Cult Heroes van BBC Radio Five is John vandaag de prominente ster.
5 december
Een vooraf opgenomen interview met George is te zien bij de Franse televisie in het programmaRapido.

8 december
Bij Channel 4 In Engeland en bij diverse Amerikaanse zenders wordt het Lennonconcert van afgelopen 5 mei herhaald. De clips van Paul (P.S. Love Me Do te  Tokio) en Ringo die een nieuwe versie van I Call Your Name zingt, zitten er ook in.

9 december
BBC2 herhaalt Not Only … But Also van 9 januari 1965, waarin John is te zien terwijl hij wat van zijn gedichten voorleest.

10 december
In Amerika krijgt Paul een onderscheiding voor het meest geldopbrengende concert van het afgelopen jaar. Dit tijdens de uitreiking van Billboard Awards van 1990. Fox Network zendt het geheel uit.  Paul zelf is te zien met een vooraf opgenomen boodschap, waarin ook concertbeelden van Sgt. Pepper’s Loneley Hearts Club Band zijn opgenomen. Hij is zelf dus niet bij de uitreiking aanwezig.

12 december
In Londen krijgt Paul in de nachtclub van Ronnie Scott de Merit Award van Q Magazine uitgereikt. Dit in verband met zijn buitengewone en doorgaande bijdragen aan de muziekindustrie. Bij BBC2 zijn beelden te zien van Pauls recentelijke verschijnen in de Amerikaanse  televisieshow After Hours.

13 december
Paul en zijn band treden in de Limehouse TV-studio’s  te Wembley, op voor leden van de Wings Fun Club. Er worden beelden opgenomen voor diverse Europese en Japanse televisiezenders.  Het is playback en het gaat om Let It Be, The Long And Winding Road en All My Trials. In Nederland is het bijvoorbeeld op 18 decemberember te zien in het programma Countdown bij Veronica op Nederland 2. Paul geeft een interview aan Jeroen van Inkel.  De andere zenders en interviewers komen o.a. uit Denemarken (Rockpop), Italië (RAI UNO Fantastico),  Spanje (Rockpop), Japan (Beat UK). Inmiddels heeft drummer Chris Witten de band verlaten om bij Dire Straits te gaan spelen. Hij wordt vervangen door Blair Cunnigham, evenals bandlid Robbie McIntosh, afkomstig van  The Pretenders .

14 december
Paul en Linda zijn in Londen in het BBC Television Centre te Wood Lane. Ze verschijnen daar in het programma Wogan van BBC1. Paul en zijn bandleden playbacken All My Trials. Verder wordt er een interview opgenomen voor het kinderprogramma Going Live! dat samen met de promoclip van All My Trials op 22 decemberember zal worden uitgezonden. In Amerikais een vooraf opgenomen interview met Paul te zien in het programma Famous Last Words van MTV.  In de Engelse krant  The  Independent wordt melding gemaakt van het feit dat Paul weer is begonnen aan opnames samen met Elvis Costello en dat er door hen deze week drie nieuwe songs zijn geschreven.

15 december
De speciale gelimiteerde uitgave van Tripping The Live Fantastic bereikt in Amerika de 157ste plaats in de elpeehitparade.

17 december
In Engeland wordt door Channel 4 de MPL-documentaire  From Rio To Liverpool uitgezonden.  In Amerika wordt het pas volgend jaar uitgezonden onder de naam Paul McCartney
Going Home.

21 december

In het Tokyo Dome te Japan wordt een John Lennon tributeconcert gehouden door diverse bekende artiesten, waaronder Natalie Cole, Hall & Oates en Sean Lennon die samen You’ve Got To Hide Your Love Away spelen.

22 december
In het Tokyo Dome te Japan wordt nogmaals een John Lennon tributeconcert gehouden door diverse bekende artiesten, waaronder Natalie Cole, Hall & Oates en Sean Lennon die samen You’ve Got To Hide Your Love Away spelen.

26 december
Première bij MTV in Amerika van de promoclip van Pauls live gespeelde Sgt. Pepper’s Loneley Hearts Club Band. Het  is een iets andere clip dan van 19 decemberember j.l.