1991

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1991

Ringo spreekt zijn stem in voor de film Walking After Midnight. Er komt ook een begeleidend boek uit waarin George het verhaal vertelt over de song The Art Of Dying. Dat komt overigens weer uit het boek I Me Mine (1980). Ringo schrijft het voorwoord voor het boek dat ook nog eens wat foto’s van hem bevat. Cynthia Lennon geeft in beperkte oplage een setje uit 1968 stammende cartoons van John uit die hij gemaakt heeft op briefpapier van Apple.

4 januari

Vanwege de Golfoorlog nemen Yoko, Sean en Lenny Kravitz het nummer Give Peace A Chance (1969) opnieuw op onder het pseudoniem Peace Choir.

15 januari

Give Peace A Chance van Peace Choir komt uit op single.

19 januari

Een vooraf opgenomen interview met George is te zien bij MTV Amerika in het programma Week In Rock. Hij gaat in op de oorlog in het Midden Oosten  en tevens is het nieuwe promoclipje voor Give Peace A Chance in het programma te zien.

25 januari

In de Limehouse Studio’s te Wembley spelen Paul en zijn band voor een geselecteerd publiek. Voor 200 mensen wordt namelijk bij MTV een programma voor de serie Unplugged opgenomen. Paul speelt drie afzonderlijke sets, met daarin de nummers Mean Woman Blues, Matchbox, Midnight Special, I Lost My Little Girl, Here There And Everywhere, San Fransisco Bay Blues, We Can Work It Out, Blue Moon Of Kentucky, I’ve Just Seen A Face, Every Night, Be Bop A Lu La, She’s A Woman, And I Love Her, The Fool On The Hill, Things We Said Today, That Would Be Something, Blackbird, Hi-Heel Sneakers, Good Rockin’ Tonight en Junk. Op dit punt gaat Paul achter het drumstel zitten voor het nummer Ain’t No Sunshine. Het Wordt afgesloten met Singing The Blues.

28 januari

Paul is te horen in The Live Show van Radio Today in Amerika met de John Lennon-medley.  Ook is een opgenomen interview met Paul te zien bij US TV in het programma Pan E! Vision.

De BBC in Engeland kondigt aan Give Peace A Chance van Peace Choir te boycotten.  Ze geven aan dat het nieuwe beleid is geen anti-oorlogsliedjes te laten horen…

 

Februari 1991

Ringo speelt mee op drums in de promoclip van Nils Lofgren voor het nummer Valentine, een song van diens nieuwe album Silver Lining.

17 februari

George woont samen met Ronnie Wood (The Rolling Stones) een concert van Bob Dylan bij in het Hammersmith Odeon te Londen. George overhandigt een bos bloemen aan Dylan maar wil niet even optreden. George is overigens bij alle acht concerten van Dylan in het publiek waargenomen.

20 februari

John ontvangt postuum de Lifetime Achievement  Award tijdens de uitreiking van Grammy Awards in New York.

 

Maart 1991

Tijdens een bijeenkomst van National Association of Record Merchandisers in San Francisco kondigt Ringo via een videoboodschap aan dat hij een nieuw platencontract heeft ondertekend bij het label Private Music. Deze maand werkt hij aan zijn album Time Takes Time. Opgenomen tracks zijn Don’t Know A Thing About Love, I Don’t Believe You, Runaways, After All These Years, In A Heartbeat, Don’t Go Where The Road Don’t Go, Golden Blunders, All In The Name Of Love, What Goes Around, Don’t Be Cruel an Everybody Wins.  Ook neemt hij het McCartneynummer Angel In Disguise  op. Verder nog Thank You  For Being A Friend en tevens het door Jeff Lynne geproduceerde nummer Call Me. De Apple-film Born To Boogie uit 1972 over Marc Bolan & T. Rex, waarin Ringo voor de camera verschijnt, komt in Engeland uit bij PHM op VHS-video.

3 maart

George Harrison verschijnt in Engeland op de George Formby Fanclubdag te Blackpool waar hij met een ukelele de song In My Little Snapshot Album van  George Formby speelt. Ook speelt hij mee in de finale van de avond. Hij neemt ook een interview voor BBC Radio op voor het programma The Emperor Of Lancashire dat over George Formby gaat.

4 maart

De elpee Ringo uit 1973 komt in Engeland uit op CD.

7 maart

Paul wordt door de lezers van het blad Rolling Stone gekozen tot de Beste Bassist.

25 maart

De single Wilbury Twist/New Blue Moon van The Traveling Wilburys komt uit. Zowel in Engeland als Amerika. In de U.S.A. echter verschijnt het alleen als cassette. In Engeland komt het op vele formaten uit en sommige daarvan bevatten het nummer Cool Dry Place als extra track.

26 maart

De elpee Bad Boy van Ringo uit 1978 komt in Amerika uit op CD.

28 maart

George woont in Surrey de begrafenis bij van het zoontje Conor van Eric Clapton. Het jochie is in New York uit het raam van een appartementencomplex gevallen.

 

April 1991

In Amerika komt  van Paul bij Columbia House Record Club de vinyleditie uit van Tripping The Live Fantastic… Highlights! Een drukke maand voor Ringo in Amerika. Er wordt gemeld dat hij meedoet op een ongetiteld album van Taj Mahal op het label Private Music. Hij verleent zijn stem aan een aflevering van de tekenfilmserie The Simpsons, waarin hij ook als tekenfilmfiguurtje voorkomt. Ook de serie Shining Time Station van Ringo bij de Amerikaanse zender PBS krijgt een vervolg van nog eens twintig afleveringen. Onderdeel daarvan zijn de verhaaltjes over Thomas The Tank Engine And Friends die Ringo inspreekt. Ook wordt gemeld dat Ringo nog moet beslissen of hij daar in de toekomst mee zal doorgaan.

3 april

Het optreden van Paul in Unplugged (van 25 januari j.l.) is vandaag te zien bij MTV Amerika. Er is een interview met Paul aan vastgeplakt met de titel Last Word. Ook zijn er live-clips te zien uit de  wereldtournee van 1989-1990. Het geheel wordt tegelijkertijd ook via de radio uitgezonden. Waar dan weer een exclusief interview met Paul aan voorafgaat.

15 april

De VHS-video genaamd Lennon A Tribute komt uit. Het bandje bevat het tributeconcert te Liverpool van 5 mei 1990. Er staan ondermeer I Call Your Name van Ringo op en P.S. Love Me Do van Paul.

30 april

Paul en Linda houden een persconferentie in Londen omdat er een nieuwe serie van Linda’s vegetarische maaltijden uitkomt.

 

Mei 1991

Yoko dreigt met een rechtszaak tegen de band EMF, omdat de moordenaar van John in hun single Schubert Dip de tekst van het nummer Watching The Wheels voorleest. Realiserende dat de groep geen kans heeft gaat deze akkoord met verwijdering van het gedeelte uit de single.

1 mei

Paul en Linda verschijnen live bij  BBC Radio One in het programma The Simon Bates Show.  Tijdens de  show eet Bates een vegetarische maaltijd van Linda McCartney en hij  laat wat tracks horen van het nog niet uitgekomen album Unplugged – The Official Bootleg.

7 mei

Bij zender Capital Radio te Londen worden details over het concert in de Mean Fiddler Club onthuld. Er worden daar ook 400 concertkaartjes verkocht á 10 Pond Sterling per stuk, die binnen een uur zijn uitverkocht. Toch blijken er gewoon aan de kassa van de zaal nog 200 kaartjes te koop te zijn.

8 mei

Begin van zes Unplugged Verrassingsconcerten van Paul McCartney in Europa en Engeland, geïnspireerd door het recente optreden bij MTV Unplugged.  Het geheeld bestaat uit twee sets van 45 minuten. De eerste set is akoestisch, de tweede set is elektrisch. Akoestisch worden Mean Woman Blues, Be-Bop-A-Lula, We Can Work It Out, San Fransisco Bay Blues, Every Night, Here Ther And Everywhere, That Would Be Something, Down To The River, And I Love Her, She’s A Woman, I Lost My Little Girl, Ain’t No Sunshine, Hi-Heel Sneakers, I’ve Just Seen A Face, The World Is Waiting For The Sunrise  en Good Rockin’ Tonight  gespeeld. Elektrisch worden vertolkt: My Brave Face, Band On The Run, Ebony And Ivory, I Saw Her Standing There, Coming Up, Get Back, The Long And Winding Road, Aint That A Shame, Let It Be en twee toegiften namelijk: Can’t Buy Me Love en Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.  De tour start in Spanje in de Zeleste Club te Barcelona. In de zaal van vandaag kunnen 1800 toeschouwers plaatsnemen. Na afloop vliegen Paul, Linda en de band meteen terug naar Engeland.

10 mei

Paul en zijn band treden op in de Mean Fiddler Club, te Harlesden, Zuidwest Londen.

20 mei

Het album van Paul Unplugged The Official Bootleg komt uit in Engeland. Wereldwijd worden er 250-duizend stuks geperst.

31 mei

In de Roxy Club te Los Angeles speelt Ringo mee op drums met gitarist Nils Lofgren tijdens het nummer Anytime At All. 

1 juni

In Engeland  bereikt   Unplugged The Official Bootleg van Paul ( uitgekomen als elpee/casette/CD) de 7e plaats in de hitparade.

4 juni

De rechtszaak tussen Ringo en Chips Moman gaat verder want Moman gaat niet akkoord met de schikkinguitspraak van 5 januari 1989 waar Ringo werd opgelegd $74.354,– te betalen. Moman wil het onderste uit de kan en eist de volle $162.000,– aan productiekosten op.

5 juni

Paul en zijn band treden op in het Teatro Tendo, te Napels, Italië. Paul voegt vandaag het onuitgebrachte nummer The River aan het te spelen repertoire toe. Paul zelf speelt hierin harmonica. Ook zit er 30 seconden in de setlist van het nummer Waiting For The Sunrise ( een nummer van Paul en John, als duo The Nerk Twins uitgevoerd in 1960 in een pub te Berkshire ).

7 juni

Paul en zijn band treden op in het Cornwall Coliseum, te St. Austell, Engeland. Kaartjes kosten zestien en een half Pond Sterling. Paul heeft nog nooit eerder in deze omgeving opgetreden, vandaar nu eens een keer Cornwall in het tourprogramma is opgenomen.  Er worden beelden door de Amerikaanse televisie opgenomen die op 12 juni zijn te zien in het programma Entertainment Tonight van Paramount TV.

11 juni

De elpees Somewhere In England en Gone Troppa van George komen in Amerika uit op CD. Paul schrijft een boze open brief in de Daily Mirror waarin hij zijn ongenoegen kenbaar maakt over het sluiten van het ziekenhuis Rye Memorial Hospital te East Sussex.

15 juni

Channel 4 in Engeland zendt de documentaire The Man Who Moved The Beatles uit. Het gaat over George Sunning, verantwoordelijk voor de film Yellow Submarine.

16 juni

Channel 4 in Engeland herhaalt de documentaire The Man Who Moved The Beatles.

18 juni

Channel 4 in Engeland zendt de film How I Won The War  (1967) uit, met daarin John.

20 juni

Paul en Linda zijn gastheer en –vrouw  in het Hard Rock Café  in Piccadilly te Londen tijdens een privéfeestje ter ere van het feit van alweer een nieuwe lijn van Linda’s vegetarische maaltijden. Ringo en Barbara zijn ook aanwezig.

25 juni

De elpees Thirty Three And A Third en  George Harrison van George komen in Amerika uit op CD.

28 juni

Wereldpremière van The Paul McCartney Liverpool Oratorio in de Anglican Cathedral te Liverpool. Het stuk wordt uitgevoerd door het Royal Liverpool Philharmonic. Eerder op de dag heeft Paul de minister van binnenlandse zaken rondgeleid in zijn oude school, welke nu het LIPA instituut is.

29 juni

Er vindt nog een uitvoering van The Paul McCartney Liverpool Oratorio plaats in de Anglican Cathedral te Liverpool.

7 juli

Première van The Paul McCartney Liverpool Oratorio in de Royal Festival Hall te Londen. Paul en Linda zijn aanwezig.

11 juli

Na een sluiting van acht maanden heropent de nieuwe Cavern Club, nu eigendom van Cavern City Tours, in Mathew Street te Liverpool.

19 juli

Paul en zijn band treden op in het Cliffs Pavilion, te Westcliffe-on-sea, vlakbij Southend, Essex, Engeland. In de pauze leest de dichter Adrian Mitchell voor uit zijn eigen werk.

23 juli

Een herinneringsplaat,  uit een serie genaamd Harp Beat Rock Plaques, ter ere van Brian Epstein ,wordt onthuld aan 12 -14 Whitechapel te Liverpool. Dit is de locatie van de voormalige platenwinkel van NEMS.

24 juli

Paul en zijn band treden op in het Falkoner Theatre, te Kopenhagen, Denemarken. Ook hier leest in de pauze de dichter Adrian Mitchell voor uit zijn eigen werk. Het concert waarvoor 3000 plaatskaartbewijzen beschikbaar zijn is een uur en een kwartier uitverkocht.

26 juli

Het concert dat vandaag in het Olympia Theater (!) te Parijs zou worden gehouden is 12 juli al geannuleerd.

30 juli

In Amerika in het New York Hospital  komt de vader van Linda McCartney, de heer Lee Eastman, te overlijden aan een hersenbloeding. Hij is 81 jaar oud geworden. Het Concert For Bangladesh van George komt in Amerika uit op CD.

 

Augustus 1991

De Amerikaanse televisiezender PBS laat weten dat Ringo geen deel meer uitmaakt van het team dat het programma Time Shine Station /Thomas The Tank Engine And Friends samenstelt. De elpee Two Virgins van John en Yoko uit 1968 komt uit op CD.

1 augustus

George neemt in Amerika een interview op ter promotie van de CD The Concert For Bangladesh.

2 augustus

Apple Corps wint in Londen een rechtszaak bij het High Court  tegen EMI, waarin wordt verhinderd dat  aankomende 7 oktober 1962-1966 en 1967-1970 (de Rode en de Blauwe elpees) op CD uitkomen, omdat er vooraf geen toestemming is gevragd. EMI tekent gelijk hoger beroep aan. ABC-TV vertoont in het programma In Concert ’91 wat beelden van de Unplugged-concerten van Paul.

4 augustus

BBC2 zendt de documentaire Power Of Music uit waarin ook wat beelden van Paul die samenwerkt met geestelijk gehandicapte kinderen.

29 augustus

Bij Christie’s wordt voor het eerste een groot deel uit het archief van Cynthia Lennon geveild, waarin zich vele memorabilia en persoonlijke items bevinden.

 

September 1991

In Amerika komen twee VHS-video’s  uit op jet Colortimelabel met daarop de afleveringen Thomas Gets Tricked & Other Stories en James Learns A Lesson & Other Stories uit de serie Thomas The Tank Engine And Friends, waaraan zoals inmiddels bekend, Ringo zijn stemgeluid bijdraagt.

6 september

De rechtszaak in hoger beroep over de Rode en Blauwe CD’s gaat verder in het High Court  te Londen. De rechter is er echter snel klaar mee. Ook in hoger beroep wordt Apple in het gelijk gesteld.

13 september

Paul en Linda houden in de Orangerie van Holland Park te Londen een lunchfeestje ter opening van de jaarlijkse MPL Buddy Hollyweek.

14 september

Ringo neemt in Los Angeles de song You Never Know op.  Het nummer zal later verschijnen in de film Curly Sue en op de soundtrackelpee.

16 september

In het BBC Broadcasting House te Londen geeft Paul live voor het programma Kaleidoscope van BBC Radio Four een interview over zijn Oratorio.

17 september

Paul en Linda komen aan in Hamburg ter voorbereiding op de wereldpremière van zijn concertfilm Get Back. Hij fungeert even als DJ bij radiozender Antenne Bayern.

18 september

Wereldpremière van de film Get Back van Paul in het Passage Kino te Hamburg. ’s Morgens geeft Paul een persconferentie in het Schmidt-Tivoli Theater. Hiervan wordt verslag gedaan door Radio Hamburg en vele televisiezenders. Na de film vertrekken Paul en Linda meteen weer naar Engeland.

19 september

Première van de Get Back-film in het Verenigd Koninkrijk in de Odeon-bioscopen te Glasgow , Leeds, Birmingham, Liverpool en Streeham (Londen).

20 september

De Get Back-film  draait een week lang in Liverpool, Leeds en Biringham. Ook draait hij nu voor een week in de Cannon-bioscopen te Londen. Voorts nog in de Parkway Cinema te Camden en in het Filmhouse Theatre te Richmons, Surrey.

27 september

De film Get Back van Paul is nu ook en week te zien in het de Showcase Cinema’s te Derby, Peterborough en Nottingham.

28 september

Van Julian Lennon komt alweer zijn vierde elpee uit genaamd Help Yourself. George Harrison wordt  op de hoes genoemd als een van de meespelende artiesten. Hij speelt slide-gitaar op het nummer Saltwater, dat ook op single  wordt uitgebracht. De Handmade Film  uit 1986 Shanghai Surprise  (met Madonna ) is vandaag voor het eerst op televisie te  zien bij ITV.  George Harrison, eigenaar van filmmaatschappij Handmade, is heel kort in de film te zien.

30 september

De elpee CHOBA B CCCP van Paul komt in Engeland uit op CD.

3 oktober

In de Guardian en de Independent verschijnen humorvolle advertenties ter promotie van CHOBA B CCCP.

5 oktober

BBC Radio Two zendt geheel het programma Saturday Club uit van 2 oktoberr 1963. Overigens al opgenomen op 7 september 1963. De archiefband is recentelijk ontdekt tijdens onderzoek voor de BBC Radio One-serie The Beeb’s Lost Beatles Tapes. The Beatles spelen I Saw Her Standing There, Memphis Tennessee, Happy Bithday Saturday Club, I’ll Get You, Sshe Loves You en Lucille.

8 oktober

BBC 1 zendt het programma Ghost Of The Past uit, een documentaire van BBC/MPL/PMI over het ontstaan van het Liverpool Oratorio van Paul.

11 oktober

De rechtszaak tussen Apple Corps  en Apple Computers, waarvan de rekening al is opgelopen tot 7 miljoen Pond Sterling, nadert zijn einde.  Apple Computers is bereid een som te schadeloosstelling te betalen aan Apple Corps. De advocaat van Apple Corps geeft in het High Court te Londen aan dat er een minnelijke schikking tussen beide partijen is bereikt , waarbij het bedrag geheim moet blijven. Goed ingelichte bronnen melden dat het om $29-miljoen gaat. Oorspronkelijk eiste Apple Corps maar liefst $250-miljoen!

13 oktober

De door MPL samengestelde documentaire Paul McCartney Going Home wordt in Amerika uitgezonden op Disney Channel. In New York zijn er vanaf nu kaartjes te koop voor de komende uitvoering van het Liverpool Oratorio in de Carnegie Hall.

14 oktober

Paul en Linda verschijnen persoonlijk op een voedselhandelsbeurs te Keulen om aan te kondigen dat het meeste van hun producten aan het eind van 1992 in bijna alle Europese landen verkrijgbaar zal zijn.

15 oktober

Er komen officiële details vrij over de komende tournee van George Harrison in Japan. Samen met Eric Clapton en diens begeleidingsband worden er zeven shows gegeven.

16 oktober

Een deel van de originele Bag One-collectie van John wordt tentoongesteld  bij galerie Smith te Covent Garden, Londen. Het geheel is negen dagen te zien.

18 oktober

Paul verschijnt live bij London Weekend Television in het programma Sis O’Clock Line. Hij praat wat met de gastheer en met Game Kiri Te Kanawa.

20 oktober

In Japan gaan de kaartjes voor de concerten van George in de verkoop.  Binnen een paar uur zijn alle kaartjes uitverkocht. Vrij snel daarna worden er in opdracht van George en Eric door de organisatoren vier extra concerten toegevoegd.

21 oktober

Paul en Linda vliegen vanuit Londen naar New York.  Bij ABC YV wordt er in het programma In Concert ’91 aandacht aan besteed. In Engeland komt nu al de film Get Back van Paul uit op VHS-video.

23 oktober

Paul houdt een persconferentie in de Weill Recital Hall, vlakbij de Carnegie Hall, te  New York voor ongeveer 150 verslaggevers over zijn Liverpool Oratorio. Ze krijgen eerst de documentaire Ghost Of The Past (zie 8 oktoberober) te zien. De aanwezigen krijgen een speciale Oratorio presskit cadeau. Aan het eind ontvangt Paul een platina plaat voor Tripping The Live Fantastic – Highlights uitgereikt door de algemene directeur van Capitol Records. Na afloop wonen Paul, Linda en  bandlid Hamish Stuart nog een receptie bij die beneden in  de Weill Recital Hall wordt gehouden. Paul geeft vandaag ook nog interviews aan het televisieprogramma Charlie Rose en aan Good Morning America van ABC TV.

24 oktober

De film Get Back van Paul gaat in het Baronet Theater te New York in première.  De McCartneys en Hamish Stuart zijn aanwezig. Paul geeft hier een interview aan radiozender WNEW. Hij geeft nog meer kleine televisie-interviews onder meer aan de show Later With Bob Costas.

25 oktober

De film Get Back van Paul draait nu ook voor het gewone publiek in het Baronet Theater te New York.  Verder tegelijkertijd ook in  de Laemmie’s Hall  in Hollywood, Los Angeles . De serie In Concert ’91 van ABC TV vertoont wat beelden uit de film.  Paul en Linda zitten inmiddels in Toronto, Canada voor alweer een persconferentie over de Get Back-film. Deze keer in het Sutton Place Hotel. Paul vertelt daar dat hij een song genaamd Angel In Disguise heeft geschonken aan Ringo. Hij vertelt ook dat de drie overgebleven Beatles nu serieus werk maken van de al sinds 1970 op de plank liggende documentaire genaamd The Long And Winding Road. Hij geeft tevens een interview aan het programma Movie Television van CITY TV en een live-interview voor radiozender CHUM-AM waar hij binnenkomende vragen via de telefoon beantwoordt. Paul en Linda wonen ’s avonds de Canadese première van de Get Back-film bij in de Varsity II-bioscoop  te Toronto. Ze verlaten het gebouw echter nog voordat de film afgelopen is om de toegestroomde fans te ontlopen. Later zijn ze wel bij een afsluitend feestje in het Mr. Greenjean’s Restaurant.

29 oktober

Bij MTV wordt er in het programma Day In Rock aandacht besteed aan Paul en zijn Get Back-film en aan zijn Liverpool Oratorio.

30 oktober

In Engeland komt de oom van John, Norman Birch, vlakbij zijn huis in Merseyside om het leven wanneer hij door een auto wordt aangereden.

 

November 1991

Enkele weken nadat Apple Corps de rechtszaak tegen Apple Computers heeft gewonnen staat de firma opnieuw in de rechtszaal bij het New York Supreme Court tegenover Sony Music Entertainments Inc. vanwege het om Amerika uitkomen van de dubbelelpee The Beatles Live At The Star Club 1962.

1 november

In Canada gaat de Get Back-film van Paul in première in de Canada Square Cinema te Toronto, echter maar voor een heel beperkte periode.

2 november

George treedt weer eens in het voetlicht in het programma Appreciation op BBC Radio One.

4 november

George begint oefensessies die ruim twee weken zullen duren voor  zijn komende tournee door Japan. Samen met Eric Clapton en diens band zit hij in de Bray Film Studio’s, vlakbij Windsor.   Een Japanse televisieploeg maakt op 12 november opnames. George geeft ook een interview. George haalt herinneringen op aan de eerste keer dat hij Eric ontmoette. Dat was tijdens een concert van The Lovin’ Spoonful in  The Marquee Club te Londen in 1966. Er zijn beelden te zien van While My Guitar Gently Weeps, Wonderful Tonight, Something en Layla.

5 november

Een vooraf opgenomen interview met Paul is te zien in het programma Later With Bob Costas van US TV en ook in het programma Eyewitness News van ABC TV.

11 november

Apple Records begint met heruitgaven van de beschikbare albums  op CD en op vinyl.  In Engeland komen vandaag opnieuw uit: James Taylor van (uiteraard…) James Taylor, Postcard van Mary Hopkin, Is This What You Want van Jackie Lomax, That’s The Way God Planned It van Billy Preston en Magic Christian Music van Badfinger.

12 november

Bij Granada TV in Engeland is de première van de video van het Liverpool Oratorio te zien.

In de fotografieafdeling van de Great Newport Gallery te Londen is een maandlang een tentoonstelling te zien over het boek The Unseen Beatles van Bob Whittaker.

13 november

In Amerika komt de  laserdisk én VHS-video The Beatles The First US Visit uit op het Apple/MPI-label.  Er zitten hoogtepunten in uit de Ed Sullivan Show, humorvolle beelden van achter de schermen en gedeeltes uit het concert in het Whasington Coliseum.

16 november

Paul en het orkest houden in de Carnegie Hall te New York, in vol ornaat, een generale repetitie voor het Liverpool Oratirio. Beelden ervan verschijnen de volgende dag in het programma CBS Sunday.

18 november

Noord Amerikaanse première van The Liverpool Oratorio in de Carnegie Hall te New York City. Paul en zijn hele familie zijn aanwezig.

19 november

De kritieken in de Amerikaanse pers over The Liverpool Oratorio variëren van lovend tot heel matig.

20 en 21 november

Een van tevoren opgenomen interview met Paul over The Liverpool Oratorio is deze dagen te horen in de Nicky Campbell Show bij BBC Radio 1.

21 november

Het Liverpool Oratorio wordt voor de vijfde keer uitgevoerd, deze keer tijdens het Belfast Festival in de Ulster Hall te Noord Ierland.

24 november

Uitvoering van het  Liverpool Oratorio in de St. Patrick’s Cathedral te Dublin, Ierland.  Paul zelf is thuis in Sussex bezig met voorbereiding van de studiosessies die morgen zullen beginnen.

25 november

In zijn thuisstudio in Sussex begint Paul aan opnamesessies voor het album Off The Ground. Opgenomen worden Peace In The Neighbourhood en Biker Like An Icon.

28 november

George en Eric Clapton komen aan in Japan op New Tokyo International Airport  (Narita Airport). 150 Gillende fans en vertegenwoordigers van de Japanse pers en televisie wachten hen op. George gaat gelijk door naar het Capitol Tokyo Hotel;  het voormalige Tokyo Hilton Hotel om bij te komen van de jetlag.

29 november

George en Eric houden een persconferentie voor 500 verslaggevers in de Rode Parelkamer van het Capitol Tokyo Hotel. Voor de persconferentie doen ze nog een fotosessie voor de Japanse pers in de Witte Parelkamer van  het Capitol Tokyo Hotel.

30 november

Nogmaals een voorstelling van The Liverpool Oratorio. Deze keer in de St. Anne’s Cathedral te Belfast, Noord Ierland. In de Yokohama Arena oefenen George, Eric en diens band nog een keer voor de komende Japanse concertreeks.

 

December 1991

In tijdschrift Q staat een interview met Eric Clapton die spreekt over de tournee met George Harrison door Japan. Terwijl George op tournee is in Japan start er in Amerika een rechtszaak bij het Los Angeles Superior Court namens hem, tegen roddelblad The Globe. George legt een eis tot schadevergoeding neer van maar liefst $ 200-miljoen. Het gaat in het kort om vermeende Nazisympathieën van George.

1 december

Begin van de tournee van George Harrison  samen met Eric Clapton door Japan. De naam van de tournee is ‘Rock Legends George Harrison And Eric Clapton And His Band’.  De eerste tournee van George sinds 1974. In de begeleidingsband zitten onder anderen Ray Cooper en Katie Kissoon. De helft van de uitgevoerde songs zijn van George te weten I Want To Tell You, Old Brown Shoe, Taxman, Give Me Love ( Give Me Peace On Earth), If I Needed Someone, Something, Fish On The Sand, Love Comes To Everyone, What Is Life, Dark Horse, Piggies Got My Mind Set On You, Cloud Nine, Here Comes The Sun, My Sweet Lord, All Those Years Ago, Cheer Down, Devil’s Radio, Isn’t It A Pity, While My Guitar Gently Weeps en Roll Over Beethoven.  Het concert vandaag is in de Yokohama Arena, te Yokohama. Tijdens sommige concerten van deze tournee worden er aan de fans speciale George Harrison Plak Pleisters uitgedeeld ‘als eerste hulp, mochten de fans gewond raken door de opwinding wanneer ze de voormalige Beatle zien optreden’.

2 december

George geeft samen met Eric Clapton een concert in de Osaka Castle Hall te Osaka. Taxman wordt voor het eerst toegevoegd aan de show. George kondigt zelf aan ‘De volgende song is een heel oude, al geschreven in 1873!’ De eerste recensies verschijnen in de Japanse pers.  De meeste besprekingen zijn enthousiast, alleen Billboard vindt het maar een slappe show.

3 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals een concert in de Osaka Castle Hall te Osaka.

4 december

Een dagje rust en George maakt van de gelegenheid gebruik om te gaan winkelen in de Hankyu Department Store te Osaka.

5 december

George geeft samen met Eric Clapton een concert in het International Exhibition Center, te Nagoya. Om nog wat extra geld te verdienen en zo een graantje mee te pikken van de huidige tournee worden in Japan de elpees Living In The Material World, Extra Texture (Read All About It), en Dark Horse op CD uitgegeven.

6 december

George geeft samen met Eric Clapton een concert in de Hiroshima Sun Plaza Hall, te Hiroshima. De tante van John Lennon, mevrouw Mimi Elizabeth Smith komt te overlijden op 88-jarige leeftijd. Git gebeurt  in de bungalow te Poole, Dorset  Zuidwest Engeland, die John voor haat heeft gekocht.

7 december

Voor George een tweede vrije dag. Hij brengt een bezoekje aan het vlakbij gelegen Hiroshima Peace Park.

8 december

Een derde vrije dag. George en Eric kijken als echte toeristen een beetje rond in Fukuoka.

9 december

George geeft samen met Eric Clapton een concert in de Fukuoka Kokusai International Center Hall, te Fukuoka. Paul en zijn band gaan door met opnamesessies voor het komendealbum Off The Ground. Dit gaat door tot juli 1992. In de thuisstudio te Sussex worden de volgende songs opgenomen: Off The Ground, Looking For Changes, Hope Of Deliverance, Mistress And Maid, I Owe It All To You, Golden Earth Girl, The Love That Never Were, Get Out Of My Way, Winedark Open Sea, C’mon People, Long Leather Coat, Big Boys Bickering, Kicked Around No More, I Can’t Imagine, Keep Coming Back To Love, Down To The River, Style Style, Sweet Sweet Memories, Snoggy Noodle en Cosmically Concious. Het laatste nummer stamt al uit India 1968.

10 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals  een concert in Osaka Castle Hall te Osaka. Er worden wat opnamen gemaakt voor de geplande live-elpee. George kondigt het nummer Cheer Down aan als een nummer uit de film South Pacific. Paramount Television in Amerika besteedt aandacht aan de eerdergenoemde rechtszaak van George tegen roddelblad The Globe.

11 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals een concert in Osaka Castle Hall te Osaka. Tijdens de uitvoering van het nummer Piggies loopt de drummer van de band, Steve Ferrone,  op het podium rond met een varkensmarker op.

12 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals een concert in Osaka Castle Hall te Osaka.  George is flink verkouden. Hij meldt zich bij de Tanaka Clinic voor medicatie. Tussen elke song door is te zien dat hij flink water drinkt om zijn keel te sparen. Eerder op de avond wordt George geïnterviewd door het programma Super Time van Fuji TV. Het wordt de volgende dag uitgezonden. In besloten kring wordt tante Mimi gecremeerd, in aanwezigheid van Yoko Ono, Cynthia Lennon en Sean Lennon. Paul, George en Ringo sturen condoleanceberichten.

14 december

George geeft samen met Eric Clapton een concert in het Tokio Dome Stadion  te Tokio. In Amerika blijkt uiteindelijk Billboard de enige krant of het enige tijdschrift welke  aandacht aan besteedt aan de tournee van George door Japan wanneer er een verslagin wordt geplaatst over de openingsavond van afgelopen 1 december. Weer een uitvoering van het Liverpool Oratorio van Paul. Deze keer in de Guildhall in Derry City, te Londonderry Noord Ierland. Channel 4 zendt de film over de première van het Liverpool Oratorio (28 juni) uit. Paul verschijnt bij BBC Radio Two in een twee uur durend programma over het Oratorio.

15 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals een concert in het Tokio Dome Stadion  te Tokio.

16 december

De laatste vrije dag van George tijdens deze tournee. Hij gaat winkelen in de International Market van Tokio.

17 december

George geeft samen met Eric Clapton nogmaals een concert in het Tokio Dome Stadion  te Tokio. Tijdens de toegift van deze avond speelt ook Dhani, de zoon van George, mee. Ze spelen While My Guitar Gently Weeps en Roll Over Beethoven.

18 december

George, Olivia, Dhani en Eric nemen op New Tokyo international Airport het vliegtuig richting Engeland. CNN in Amerika besteedt aandacht aan de afgelopen tournee in het programma Showbiz Today. Daarin zijn live-opnames (opgenomen 12 decemberember) te zien van de nummers Taxman en If I Needed Someone en een kort interview met George. De tournee heeft ongeveer 9,7 miljoen Pond Sterling opgebracht.

27 december

De uitstekende film Imagine John Lennon van Warner Brother uit 1988 krijgt zijn Engelse televisiepremière op BBC 2 als is hij wel hier en daar wat gecensureerd en gekuist.