1993

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

  
Januari 1993

Paul en zijn band nemen de videoclip op voor C’mon People, onder leiding van Kevin Godley (10CC). Een geplande overeenkomst tussen Paul en ABC TV mislukt. Er zouden drie films of televisiespecials rondom Paul gemaakt worden. Bij de jaarlijkse muziekindustrieconventie te Midem, Cannes (Zuid Frankrijk), wordt voor de televisiedocumentaire The Making Of Sgt. Pepper de internationaal prestigieuze prijs Grand Prix uitgereikt.
 
7 januari
Paul en zijn band nemen een nieuwe live-versie op van Hope Of Deliverance in het BBC TV Centre in Wood Lane te Londen. Het is bedoeld voor Top Of The Pops van vanavond op BBC1. Ook neemt Paul eerder op de dag nog een interview op voor het televisieprogramma O Zone van BBC 2, waarin ook de videoclip van Hope Of Deliverance te zien zal zijn. De documentaire From Rio To Liverpool (1990) over Paul wordt herhaald bij ITV. E!-Channel in Amerika herhaalt het verschijnen van George in Smothers BrothersComedy Hour (1968!). Apple houdt de herhaling tegen van Hey Jude en Revolution van The Beatles, die ook in de oorspronkelijke uitzending zaten.
10 januari
De VHS-video Live In New York City van John en Yoko (30 augustus 1972) met daarin ook beelden van de oefensessie in de middag wordt uitgezonden op de ‘oldies’ satellietzender UK Gold.
11 januari
 Om de rush release van de12 ‘’ single van Hope of Deliverance te ondersteunen start Paul een rondje onaangekondigde live telefooninterviews met belangrijke DJ’s; vandaag bij Steve Wright van BBC Radio One.
13 januari
Nog een telefooninterview van Paul. Deze keer bij de zenders BRMB te Birmingham en bij Miltion Keynes van Chiltern Radio.
14 januari
Nog een telefonisch interview met Paul; ditmaal bij David Jensen van Capital Radio te Londen. De film van Warner Brithers uit 1988 genaamd Imagine
John Lennon wordt bij satellietzender TV 1000 compleet en ongecensureerd uitgezonden.
15 januari
Rush release van de12 ‘’ single van Hope of Deliverance van Paul. Een videoclipje van Big Boys Bickering van Paul uit het programma Up Close van MTV gaat in Engeland in première in het programma Chart Show van ITV. Paul geeft ’s avonds een vooraf opgenomen interview in het programma Entertainment Weekly van BBC 1, waar ook de videoclip van Hope of Deliverance in te zien is. Tevens geeft hij een interview voor het programma News ’93 van BBC Radio One.
16 januari
In Australië wordt door de televisierockshow Rage hun filmclip uit 1977 herhaald waarinWings in de Abbey Road Studio’s te zien is tijdens de opnamesessies voor de elpee London Town. In Pretoria, Zuid Afrika, wordt het Liverpool Oratorio van Paul uitgevoerd.
17 januari
Paul neemt in het MPL-kantoor te Londen een exclusief interview op voor de radiospecial Paul McCartney Off The Ground bestemd voor uitzending over de hele wereld op 26 januari. Nog een keer een uitvoering van het Liverpool Oratorio in Zuid Afrika; deze keer in Johannesburg.
19 januari
In New York vindt de laatste editing plaats aan het programma Up Close met Paul die spoedig in première moet gaan.
22 januari
Paul komt onaangekondigd aan de telefoon bij BBC 1 in het radioprogramma Goodmorning With Anne And Nick, Bij ITV is een vooraf opgenomen (20 januari) interview met Paul te zien in het ontbijtprogramma GMTV. Tijdens de oefensessies voor zijn New World Tour in de Pinewood Studio’s, te Iver, Buckinghamshire krijgt Paul bezoek van prinses Diana en haar twee zoontjes.Paul vraagt de jochies of de fans van The Beatles zijn. Ja, luidt het antwoord. Hun vader laat ze veel van hun CD’s horen als ze in de auto rijden. Paul en zijn band spelen Can’t Buy Me Love en het Buddy Holly-nummer Rave On voor hen. Paul en Diana praten later wat over vakanties en het eiland Mustique.
23 januari
In Engeland wordt in de Daily Mirrorvan vandaag een prijsvraaggehouden waarbij kaartjes zijn te winnen voor een komend ‘geheim’ concert van Paul . In Duitsland zendt ZDF een interview met Paul uit.
25 januari
Er begint vandaag een promotiecampagne voor de nieuwe CD Off The Ground van Paul, bij 500 radiozenders in 35 verschillende landen. Het programma van een uur genaamd Paul McCartney Off The Ground , wordt verspreid door EMI en samengesteld door MGM Networking. Er zit een exclusief interview met Paul in dat speciaal ervoor op 17 januariis opgenomen.
26 januari
Een team van MTV Europe bezoekt Paul in de Pinewood Studio’s voor een interview.Het korte stukje wordt de volgende dag uitgezonden. Hij vertelt dat hij twee brieven aan Michael Jackson heeft gestuurd met daarin een bod om Northern Songs over te nemen. Paul kreeg op beide brieven geen antwoord. Hij onthult ook dat hij van Northern Songs 15% royalty’s ontvangt, ‘maarvoor een song als Yesterday is dat een schijntje, nietwaar?’
27 januari
Omdat de tentoonstelling Sixties Portrait Of An Era van Linda vandaag opent in de Hamilton Gallery, te Carlos Place, Grosvenor Square, Londen, geven Paul en Linda daar een feestje, waar onder anderen ook Elvis Costello bij aanwezig is.
29 januari
Vele radiozenders in Amerika en Engeland boycotten het nummer Big Boys Bickering van Paul, omdat er het woordje ‘fuck’ in voorkomt. Fox Television houdteen interview met Paul die uitlegt dat ‘fuck’ (neuken)zijn gevoelens juist weergeeft omtrent de verwaarlozing van het milieu op aarde.
30 januari
Ringo verschijnt in het praatprogramma Late Night With David Letterman, gehouden in het Ed Sullivan Theater te New York.
 
Februari 1993


In Engeland komt het boek The New Beatles Complete uit.Uitgever Music Sales, omschrijft het als een mijlpaal in de muziekuitgeverij. Het handelt om (slechts) bladmuziek.

1 februari
Pauze in de oefensessie voor de New World Tour en dus verschijnt Paul live bij BBC Radio One in het programma The Simon Bates Show.Live wordt het nummer Biker Like An Icon uitgevoerd.
2 februari
De nieuwe CD van Paul, Off The Ground, komt uit in Engeland.
3 en 4 februari
Paul verandert van locatie voor de oefensessies, hij gaat nu verder in de Docklands Arena te Londen.
5 februari
Paul houdt een persconferentie in de Docklands Arena te Londen. Hij kondigt de eerste tak van het Europese deel van zijn New World Tour aan. Daarna houdt hij weer een oefensessie waar een publiek van ongeveer 3000 personen bij aanwezig is, waaronder de pers, fanclubleden en de vijfentwintig winnaars van de prijsvraag in de Daily Mirror van afgelopen 23 januari. Paul speelt Drive My Car, Coming Up, Get Out Of My Way, Another Day, All My Loving, Let Me Roll It, Peace In The Neighbourhood, Off The Ground, I Wanna Be Your Man, Good Rockin’ Tonight, We Can Work It Out, And I Love Her, Every Night, Hope Of Deliverance, Michelle, Biker Like An Icon, Here There And Everywhere, Yesterday, My Love, Lady Madonna, Live And Let Die, Let It Be, Sgt. Pepper’s. Voor dit alles wordt achter de schermen een interview met Paul opgenomen voor het nieuwsprogramma London Tonight van Carlton ITV . Een stukje van Get Out Of My Wat is daar ook in te zien. Cameraploegen van MTV, CNN en Meridian ITVnemen ook beelden op. Ontbijtzender GMTV (ITV) zendt de volgende morgen gedeeltes van de persconferentie uit. Een gedeelte bestaande uit Drive My Car, Coming Up, Get Out Of My Way, All My Loving en Hope Of Deliverance mogen van MPL door ABC TV worden gebruikt voor het programma In Concert ’93.Door onenigheid over de overeenkomst wordt het echter nooit uitgezonden en komt alleen de officiële videoclip van Get Out Of My Way uiteindelijk in de uitzending terecht.
6 februari
Paul, Linda en de band vertrekken vanaf London Heathrow naar Los Angeles.
7 februari
In L.A. verschijnt Paulbij de Amerikaanse publieke omroep live op de radio in het programma Official World Premiere Special, dat gaat over de CD Off The Ground, die daar over een paar dagen uit gaat komen.
8 februari
Bij de Amerikaanse publieke omroep wordtin de aflevering van vanavond in het programma The King Biscuit Flower Hour aandacht besteed aan John. Er zitten vier tracks van John enYoko uit het One To One Concert van augustus 1972 in Madison Square Garden.
9 februari
In het programma The Beat van ITV wordt de volledige videoclip van het nummer Get Out Of My Way van Paul vertoond.
10 februari
Paul vliegt met zijn gehele entourage naar New York voor promotiedoeleinden en om groots verschijnen in het programma Saturday Night Live van NBC TV.
11 februari
Nog meer promotie voor Off The Ground, waaronder een persconferentie in New York in The Academy, waarin Paul de Amerikaanse concertdata onthult en een live-interview per telefoon voor radiozender KLOS-FM, Los Angeles, in het programma Rock Line. VH-1 meldt vandaag nauw betrokken te zijn bij de New World Tour van Paul.
12 februari
Paul en zijn band oefenen ’s avonds een uur lang in Studio 8-H te Rockefeller Plaza 30, te New York City voor het televisieprogramma Saturday Night Live van NBC TV.Ze spelen veertien nummer, waarvan er in de echte uitzending slechts drie gespeeld gaan worden. Tijdens een pauze neemt hij interviews op voor Nightly News van NBC en voor Today van NBC.
13 februari
Terug in Rockefeller Plaza 30, te New York City. Paul en zijn band verschijnen live in het televisieprogramma Saturday Night Live van NBC TV. Ze spelen Biker Like An Icon, Get Out Of My Way en Hey Jude. Paul doet ook in diverse komische sketches mee. Samen met Linda zingt hij het nummer I Love My Sweethart.Er wordt ook een geinig fake interview gehouden waarin hem vragen worden gesteld als Herinner je je nog dat je in Japan werd opgepakt en opgesloten?’Ter promotie van de show verschijnt Paul nog in een speciale trailer voor het programma Saturday Night Live.
15 februari
Paul, Linda en hun band gaan terug naar Heathrow Airport te Londen, Engeland.
17 februari
Paul en zijn band komen samen in de televisiestudio’s van de BBC in Wood Lane, Londen om songs op te nemen voor de uitzending in de aflevering van Top Of The Pops(BBC1), van morgen. Dan wordt er publiek bijgehaald, dat zich rondom de piano van Paul verzamelt en zo wordt C’mon People en Hey Jude met het publiek erbij dus geplaybackt. Dit geheel wordt in de uitzending zelf tussengelast. Paul en zijn band zijn de volgende dag niet zelf aanwezig.
18 februari
Paul, Linda en de band vertrekken naar Italië om met de volgende wereldtournee te beginnen. ’s Avonds vindt de uitzending van Top Of The Popsop BBC 1 plaats met daarin de opname van gisteren. Te zien zijn C’mon People en Hey Jude met Paul achter de piano. Vandaag begint de Paul McCartney 1993 New World Tour met de zogenaamde Fist Leg Europe. Paul en Linda komen met een privéjet aan tijdens het middaguur en gaan rechtstreeks door naar het Forum., waar ze zich aansluiten bij de rst van de band voor een soundcheck. Hier geeft Paul twee interviews voor RAI TV. Ook geeft hij vandaag een interview aan Radio 100, waarin Paul onthult dat de documentaire Anthology( zonder de naam te noemen)in de maak is en dat hij samen met George en Ringo een instrumentaal stuk muziek voor deze documentaire gaat maken. Het eerste concert is in het Forum, te Assage, vlakbij Milaan, Italië.Het standaardrepertoire van deze tournee bestaat uit Drive My Car, Coming Up, Get Out Of My Way, Another Day, All My Loving, Let Me Roll It, Peace In The Neighbourhood, Off The Ground, I Wanna Be Your Man, een gitaarsolo van Robbe McIntosh, Good Rockin’ Tonight, We Can Work It Out, And I Love Her, Every Night, Hope Of Deliverance, Michelle, Biker Like An Icon, Here There And Everywhere, Yesterday, My Love, Lady Madonna, Live And Let Die, Let It Be, Magical Mystery Tour, The Long And Winding Road, C’mon People, Paperback Writer, Fixing A Hole, Penny Lane,Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band,Band On The Run, I Saw Her Standing There en Hey Jude.Vele TV-zenders doen in hun nieuwsrubriek verslag van de concerten in Milaan.
19 februari
Paul geeft nogmaals een concert in het Forum, te Assage, vlakbij Milaan, Italië.
20 februari
De videoclip van C’mon People is voor het eerst te zien bij ITV in het programma Chart Show. BBC Radio Merseyside besteedt aandacht aan de carrière van George Harrison, omdat hij zeer spoedig 50 jaar oud gaat worden.
21 februari
Het kunstprogramma Big E!van ITV zendt gedeeltes uit van de persconferentie in de Docklands van 5 februari en ook clipjes van de CD Off The Ground.
22 februari
Paul geeft een concert in de Festhalle, te Frankfurt, Duitsland. Achter de schermen ontvangt Paul tijdens een persconferentie een gouden plaat voor Off The Ground. In Engeland komt de single C’mon People van Paul uit.
23 februari
Paul geeft nogmaals een concert in de Festhalle, te Frankfurt, Duitsland.
24 februari
Een korte documentaire van MPL genaamd The Making Of C’mon People wordt uit gezonden bij Carlton-Meridian/ITV.
25 februari
VH-1 in Amerika zendt de show Inside Music uit waarin veel aandacht wordt besteed aan de komende tournee van Paul door de Verenigde Staten. George is samen met Olivia aanwezig bij een privéfeestje om de 50ste verjaardag van hem te vieren in de London’s Town & Country Club te Kentish Town (Londen).
28 februari
Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van George zendt ITV in de heel vroege uurtjes de films Help! en A Hard Day’s Night uit.
 
Maart 1993

George Martin vertelt in een interview in The Times dat er twee interessante variatieopnames van The Beatles in het archief liggen maar dat de rest rommel is. Hij zou het niet kunnen uitgeven. Slechts acht maanden later kondigt hij de plannen aan om bijna alles in de documentaire serie The Beatles Anthology te gaan gebruiken. De Vegetarian Society geeft het boek Famous Vegetarina And Their Favourite Recepies (met als ondertitel 

Live And Love From Buddha To The Beatles) uit. Het bevat receptbijdragen van George, Paul en Linda.Het boek besteedt zelf aandacht aan de carrières van Paul en George.

 
3 maart
Paul, Linda en hun band komen aan in Perth, Australië. Vele nieuwsrubrieken doen er verslag van. Zoontje James is ook mee, samen met een speciale onderwijzer, zodat het jochie niet achter raakt op school… Paul verschijnt samen met Bob Geldoflive bij Perth Radio 96FM in het programma 11AM. Daarna houdt hij met de band een soundcheck in het Subiaco Oval. Ze jammen de nummers The Fool, Summertime en Hot Enough For You, de laatste vanwege de extreme hitte in het land (35 graden Celcius).
4 maart
Paul verschijnt live in het programma 11AM van Radio 96FM amen met Bob Geldofwaar op hun beurt de televisiezenders Channel 7, Channel 9 en Channel 10 weer aandacht aan besteden in het programma Eyewitness News. Later wordt tijdens de soundcheck in het Subiaco Oval over het PA-systeem van het stadion een outtake van het nummer Monkberry Moon Delight van Paul afgespeeld.
5 maart
De start van de zogenaam de Second Leg van Paul McCartney 1993 New World Tour, Australia & New Zealand, namelijk in het Subiaco Oval te Perth, Australië. Een van de weinige keren dat Mull Of Kintyre wordt gespeeld. Paul en zijn band worden begeleid door de Blackwood Pipe Band. EMI geeft in Australië de speciale 4-CD-bos uit genaamd The New World Collection, met daarin de CD’s Band On The Run, Wings Greatest, Unplugged en Tripping The Live Fantastic-Highlights. De omdoos is ontworpen door Stella McCartney. In Amerika wordt door ABC TV in het programma In Concert ’93 aandacht besteed aan de CD Off The Ground en aan de tournee.
 6 maart
Paul en Apple Corps Ltd. plaatsen een advertentie over een hele pagina in het Amerikaanse bald Billboard om George Martin te feliciteren met de opening van zijn nieuwe Air Studio‘s te Londen.
7 maart
Paul en Linda huren een huis bij de Haven van Sydney bij Mosman, zodat ze alleen op de desbetreffende concertdagen naar Melbourne vliegen. MTV in Europa benoemt deze dag tot Paul McCartney Day zodat er vandaag non-stop promotieclipjes, interviews en programma’s met en over Paul op deze zender te zien zijn
9 maart
Paul en zijn band geven een concert in de Cricket Ground te Melbourne, Australië. Paul neemt een interview op voor radiozender 3AW-AM, dat morgen wordt uitgezonden.
10 maart
Paul en zijn band geven nogmaals een concert in de Cricket Ground te Melbourne, Australië. De persconferentie van Paul van deze middag wordt op de televisie in het nieuwsprogramma Live Eye uitgezonden.
11 maart
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt weer eens uitgevoerd en wel in Linkoping, Zweden.
12 maart
In Amerika wordt door ABC TV het tweede deel over de CD Off The Ground en dein het programma In Concert ’93 uitgezonden. Nog een uitvoering van het Liverpool Oratorio van Paul, nu in Stockholm, Zweden.
13 maart
Paul en zijn band geven een concert in het Adelaide Oval, Australië. In Ierland zendt RTE 1 de radiodocumentaire They Were Our Ecstasy uit die gaat over het bezoek van The Beatles aan dat land in 1963.
16 maart
Paul en zijn band geven een concert in het Entertainment Centre te Sydney, Australië.De beide concerten hier worden opgenomen op video door televisiezender TCN 9. Hoogtepunten worden later uitgezonden. Tijdens Mull Of Kintyre wordt Paul weer bijgestaan door de Blackwood Pipe Band. Tijdens de soundtrack speelt Paul een song van tien minuten met de naam Get Out Of The Rain en een stukje van Fifty Ways To Leave Your Lover van Paul Simon. Achter de schermen ontvangen Paul en Linda diverse gouden platen. Tevens hebben ze een ontmoeting met acteur Bryan Brown, die in de film Give My Regards To Broad Street heeft meegespeeld.
17 maart
Paul en zijn band geven nogmaals een concert in het Entertainment Centre te Sydney, Australië. Paul geeft een interview aan radiozender 2JJJ FM, afkomstig uit Sydney.
20 maart
Paul en zijn band geven nogmaals een concert in het Entertainment Centre te Sydney, Australië. Ringo en zijn vrouw Barbara hebben ruzie et een fotograaf in het Cicada Restaurant te Hollywood. De fortograaf in kwestie verstoort namelijk hun rustige avondetentje.
22 maart
Paul en zijn band geven een concert in het Parramatta Stadion te Sydney. De uitvoering van Here There And Everywhere uit deze show zal verschijnen op de CD Paul Is Live. Hey Jude gaat de CD niet halen omdat Paul gedeeltelijk zijn tekst kwijt is en coupletten door elkaar haalt. Aan zijn band maakt hij hiervoor zijn excuses.
23 maart
Paul en zijn band geven nogmaals een concert in het Parramatta Stadium te Sydney. The Magical Mystery Tour en I Wanna Be Your Man uit deze show zullen verschijnen op de CD Paul Is Live.
25 maart
Paul, Linda en hun band verlaten ’s avonds Australië op weg naar Nieuw Zeeland. Laat in de middag komen ze aan in Auckland en daar ontmoet Paul twintig fans die hem staan op te wachten. Daarna reizen Paul en Linda naar het huis (genaamd Waimanu) dat zij in Herne Bay gehuurd hebben. De rest van de band verblijft in het Regent Hotel en de begeleidingscrew zit in het Hyatt Kingsgate Hotel.
26 maart
Paul en Linda zijn de ochtend aan het spelevaren op luxe jacht. ’s Middags zijn ze aanwezig bij een persconferentie en bij een oefensessie met de band. Lida wordt die middag geïnterviewd voor de televisieshow Prime Time. Ze praat over haar huwelijk met Paul.
27 maart
Paul en zijn band geven een concert in het Western Springs Stadium te Auckland, Nieuw Zeeland. In de soundcheck zitten vandaag de nummers I Wanna Be Your Man, Peace In The Neigbourhood, C Moon, Hi-Heel Sneakers, Every Night, Midnight Special, Mull Of Kintyre en My Love.Tijdens het concert vertelt Paul dat bandlid Wix vandaag jarig is en daarom wordt Happy Birthday (To You) gespeeld. Te zien is dat Mary McCartney video-opnames van het concert maakt. Ook hier zit Mul Of Kintyre in de set en ook hier is er weer begeleiding door een doedelzakorkest, namelijk de Continental Airlines Pipe Band. Na het concert gaan Paul, Linda en de band naar het Regent Hotel, waar een feestje houden. Dezelfde dag nog vertrekken Paul, Linda en een paar bandleden met British Airways terug naar Engeland. Hamish Stewart besluit nog een paar dagen langer in Nieuw Zeeland achter te blijven.
April 1993

In Londen gaat de film Back Beat over Stuart Sutcliffe in productie.

Precieze datum onbekend. In Londen gaat de film Back Beat over Stuart Sutcliffe in productie.
2 april
In het Amerikaanse televisieprogramma Friday Night Video is voor het eerst de promotieclip van Off The Ground te zien.
8 april
Paul en Linda geven een persconferentie in het Mayfair Hotel, te Piccadilly, Londen. Paul kondigt nieuwe plannen aan voor de Liverpool School for The Performing Arts (LIPA), waar hij de laatste tijd heel erg actief voor is. Een gedeelte van deze persconferentie is bij MTV News Europe te zien.
9 april
Paul, Linda en de groep vliegen vanaf Heathrow naar Nevada waar ze de nieuwe fase van hun wereldtournee voorbereiden. In Londen is George aanwezig bij de première van Splitting Heirs, de nieuwste komische film van Eric Idle.
12 april
Aandacht voor de Traveling Wilburys in het Amerikaanse radioprogramma In The Studio, met daarin exclusieve interviews en natuurlijk de muziek van het groepje. Een opgenomen interview met Paul is te zien op VH-1 televisie in het programma Inside Music. Er zitten clipjes in uit Up Close en verder de videoclip van Hope Of Deliverance.
14 april
Start van de zogenaamde Third Leg – Tour Of North America van de Paul McCartney 1993 New World Tour in de Sam Boyd Silver Bowl te Las Vegas, Nevada. Het repertoire voor deze tournee is grotendeels hetzelfde als het materiaal dat in Europa, Australië en Nieuw Zeeland is gespeeld. Looking For Changesen Can’t Buy Me Love zijn echter komen te vervallen. In plaats daarvan worden Get Out Of My Wat en I Wanna Be Your Man gespeeld.
15 april
Er worden stukjes uit Drive My Car en Coming UP uit het concert van gisteren vertoond in het programma Showbiz Today van CNN.
16 april
Paul geeft een concert in de Hollywood Bowl te Los Angeles, Californië.De dag begint met een speciale persconferentie van Paul ter gelegenheid van Earth Day. Later speelt hij een verkorte show als onderdeel van de Earth Day For The Environment Concert in de Hollywood Bowl. De songs Mother Nature’s Son en Blackbird worden alleen vandaag aan de show toegevoegd.Tijdens het slotnummer Hey Jude sluit Ringo zich aan bij de band om zo deel te nemen aan de all-star-finale.Geddeeltes uit de show, met name We Can Work It Out, Hope Of Deliverance en Hey Jude worden op 22 april door VH-1 uitgezonden tijdens een speciaal Earth Day concertprogramma.In Engeland is dit op 30 april te zien bij ITV in het programma Hollywood Reports. De opbrengst van Pauls optreden tijdens de Earth Day –concerten gaan naar Greenpeace, Friends Of The Earth en People For The Ethical Treatment Of Animals.
17 april
Paul geeft een concert in het Anaheim Stadium te Anaheim, Californië.
18 april
In Engeland is de MPL-documentaire Movin’ On van Paul te zien op Channel 4.Disney Channel TV zendt de special Ringo Starr Going Home uit, met daarin beelden uit het concert van 6 juli 1992 inhet Empire Theatre te Liverpool en met beelden in Liverpool van september 1992. In Engeland zendt Channel 4 de documentaire Movin’ On uit over de CD Off The Ground van Paul.
19 april
De single Off The Ground van Paul komt uit in Amerika.
20 april
Paul geeft een concert in het Aggie Memorial te Las Cruces, New Mexico. Biker Like An Icon komt in Amerika uit op vinylsingle bij Capitol/CEMA.
22 april
Paul geeft een concert in het Astrodome te Houston, Texas. VH-1 zendt de televisieshow Earth Day uit met daarin stukjes uit het optreden van Paul van 16 april j.l. Meteen daarna wordt het programma Up Close met Paul in een bewerkte versie uitgezonden, met daarin alternatieve interviews met Paul waarin hij ‘groene’ onderwerpen bespreekt.
24 april
Paul geeft een concert in het Louisiana Superdome te New Orleans. Ringo verschijnt achter het drumstel met een nieuwe groep genaamd The New Maroons tijdens het Farm Aid VI-concert te Ames Cyclone, Iowa.The New Maroons bestaan naast Ringo uitNeil Young, Willie Nelson, Bryan Adams, John Cooger Mellencamp en Bruce Hornsby & The Range. Het geheel wordt opgenomen op video door Nashville Network TV.
26 april
Op de Amerikaanse televisie is een kijkje achter de schermen bij de tournee van Paul te zien in de show Entertainment Tonightvan Pat O’ Brien. In Engeland en Europa is het de volgende dag te zien bij Sky One.
27 april
Paul geeft een concert in de Liberty Bowl te Memphis, Tennessee.Achter de schermen jamt Paul met Carl Perkins voor het programma Go Cat Go van HBO. Ze spelen Blue Suede Shoes, Maybelline, Matchboxen My Old Friend.Het laatste is een nummer dat Carlin 1981 schreef tijdens de opnamesessies van de elpee Tug Of War.
29 april
Paul geeft een concert in het Bush Memorial Stadium te St. Louis, Misssouri.
1 mei
Paul geeft een concert in het Georgia Dome te Atlanta, Georgia. Het nummer Lady Madonna uit het concert van vandaag zal verschijnen op de CD Paul Is Live.
2 mei
Aandacht voor Paul bij VH-1 in het programma To 1.Een programma voornamelijk gebaseerd op interviews, verluchtigd met videoclipjes. Paul heeft een film geleverd, waarin ook een promotiefilmpje, opgenomen op 2 januari1971, is te zien van het nummer 3 Legs. Het is ook een keer uitgezonden in 1976 op de Franse televisie in het programma Beatles Story en in Top Of The Pops van BBC 1 op 24 juni 1971. Voor de rest is het ruim twintig jaar niet te zien geweest.
5 mei
Paul geeft een concert in het Riverfront Stadium te Cincinnati, Ohio.
7 mei
Paul geeft een concert in het Williams-Bryce Stadium te Colunbia, South Carolina. Er wordt vandaag ,voorafgaand aan het concert, backstage een interview met Paul opgenomen, dat wordt uitgezonden op 19 mei in de show Today van NBC.
9 mei
Paul geeft een concert in de Citrus Bowl te Orlando, Florida. George is aanwezig bij de 37ste Grand Prix van Spanje voor Formule 1-auto’ste Barcelona. Hij weigert elk interview.
10 mei
De kijkers van VH-1 in Amerika krijgen de kans om mee te doen in de Backstage With Paul Sweepstakes. De hoofdprijs houdt in dat de winnaar een hele dag in het gezelschap van Paul mag zijn tijdens een van diens Amerikaanse concertdagen.
11 mei
Een interview met Linda is te zien in het programma This Morning van CBS TV. Ze vertelt over de ruime keuze, aan vegetarische maaltijden die ter beschikking, staat tot de crew tijdens de Amerikaanse tournee van Paul.
21 mei
Paul geeft een concert in het Winnipeg Stadium te Winnipeg, Manitoba, Canada. Mull Of Kintyre wordt vandaag toegevoegd aan de set, begeleid door de Heatherbelles Ladies Pipe Band. Voorafgaand aan de show geeft Paul een interview aan radiozender 103 UFM, die zetelt in Winnipeg.
23 mei
Paul geeft een concert in het HHH Metrodome te Minneapolis, Minnesota.
26 mei
Paul geeft een concert in het Folson Field Stadium te Boulder, Colorado. De nummers Let Me Roll It, Peace In The Neighbourhood, Michelle, Biker Like An Icon, Penny Lane en Live And Let Die uit de show van vandaag én Hotel In Benidorm, uit de soundcheck van die middag, zullen verschijnen op de CD Paul Is Live.
29 mei
Paul geeft een concert in het Alamodome te San Antonio, Texas. Het nummer My Loge uit de show van vandaag verschijnt op de CD Paul Is Live.
31 mei
Paul geeft een concert in het Arrowhead Stadium te Kansas City, Missouri. Het nummer Kansas City Hey Hey Hey wordt vandaag aan de show toegevoegd. De nummers Kansas City Hey Hey Hey, Drive MY Car, Looking For Changes en C’mon People van vandaag komen ook op de CD Paul Is Live.
Juni 1993

Uit Engeland komt het bericht dat Georgein FPSHOT hard aan het werk is aan een nieuwe CD die eind 1993, begin 1994 moet gaan uitkomen. George geeft aan dat hij net als Paul niet blij is met de film Backbeat die gaat over Stuart Sutcliffe.

2 juni
Paul geeft een concert in het County Stadium te Milwaukee, Wisconsin.
4 juni
Paul geeft een concert in het Pontiac Silverdome te Pontiac, Detroit, Michigan.
6 juni
Paul geeft een concert in het CN Exhibition Stadium te Ontario, Canada.
7 juni
Een hele rits digitaal geremasterde CD’s van Paul komt in Engeland uit, namelijk McCartney, Band On The Run, Venus And Mars, Wings Wild Life, London Town, Ram en Red Rose Speedway.
11 juni
Paul geeft een concert in het Giants Stadium te East Rutherford, New Jersey. De nummers All My Loving, We Can Work It Out, Hope Of Deliverance uit de show van vandaag en het nummer A Fine Day uit de soundcheck die middag verschijnen op de CD Paul Is Live.
12 juni
Paul geeft nogmaals een concert in het Giants Stadium te East Rutherford, New Jersey.
13 juni
Paul geeft een concert in het Veteran’s Stadium te Philadelphia, Pennsylvania.
14 juni
Fox Network zendt, verdeeld over twee dagen,ter promotie van het concert te Charlotte een speciaal interview met Paul uit. Paul verschijnt zelfs in een speciale trailer waarin reclame voor de show van morgen wordt gemaakt.
15 juni
Paul geeft een concert in het Blockbuster Pavilion te Charlotte, North Carolina. Het concert van vandaag wordt live uitgezonden door Fox Television Network. Omdat er maar liefst zeven onderbrekingen voor reclame in het programma zitten worden diversesongs zwaar bewerkt voor TV-uitzending of zelfs helemaal niet uitgezonden. Vooral Hey Jude wordt zwaar ‘verminkt’. De complete show wordt veel later wel door Channel 4 in Engeland uitgezonden. Wel wordt het op de radio compleet uitgezonden door Westwood One Radio. De nummers Robbie’s Bit (Thanks Chet),Good Rockin’Tonight en Paperback Writer uit het concert van vandaag verschijnen op de CD Paul Is Live.
18 juni
Radiozender Capital Gold houdt een gigantisch Beatlesfeest in The Grand te Clapham, Zuidwest Londen. Smaakmakers zijn The Bootleg Beatles gevolgde door een Beatlesdisco.
23 juni
In Amerika verschijnt Ringo, samen met mensen die aan zijn Time Takes Time CD hebben gewerkt,tijdens het liefdadigheidsconcert Together For Our Children. Ze noemen zichzelf The New Maroons. Ze fungeren als achtergrondgroep voor de zanger Jonelle Glosser (wie kent hem/haar nog?) en spelen de nummers Something Wild en The Dark End Of The Street. Ringo verschijnt ook nog op het podium met Bonnie Raitt. Tijdens een korte persconferentie bevestigt Ringo dat hij inderdaad een nieuwe plaat aan het opnemen is en dat hij spoedig weer op tournee zal gaan met de All-Starr Band.
Juli 1993

Insiders van Apple Productions hebben nieuws over de documentaire Beatles Anthology tot en met 1967 zijn de afleveringen klaar.Er wordt een oproep gedaan interessante filmbeelden van The Beatles naar Apple te sturen, om eventueel in te voegen. Er wordt zelfs een advertentie in het fanclubblad van de Wings Fun Club geplaatst, waarin wordt gevraagd naar de optredens van The Beatles in diverse afleveringen van Top Of The Pops en Juke Box Jury en naar beelden van de rampzalig verlopen tournee in Manilla, 1966.Niets hiervan komt via deze weg boven water. George is gezien in Weston-Super-Mare waar hij bij drukkerij Lawrence Allen Ltd. het laatste werk bekijkt aan zijn boek Live In Japan.Hij eet fish and chips in het plaatselijke restaurant Sand’s en deelt er handtekeningen uit aan mensen die daar ook zitten te eten.Eén daarvan is wel verrast als George voor de grap signeert met de naam Barry Manilow. Pauls manager Richard Ogden neemt ontslag bij MPL.Zijn contract is ten einde gelopen. Volgen Music Week ging het echter om onenigheid over de enorm hoge kosten, en de relatief geringe publiciteit die deze uitgaven teweeg brengen, voor de New World Tour. MPL doet die af als absolute nonsens.

10 juli
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt uitgevoerd in het Aotea Centre te Auckland, Nieuw Zeeland.
11 juli
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt nogmaals uitgevoerd in het Aotea Centre te Auckland, Nieuw Zeeland.
12 juli
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt nogmaals uitgevoerd in het Aotea Centre te Auckland, Nieuw Zeeland.
14 juli
 Terug weer naar Engeland. Vanuit zijn huis te Sussex geeft Paul live, aan Capitol RadioLonden, een interview via de telefoon. Dit bij DJ Chris Tarrant.
19 juli
De CD Bob Dylan – 30th Anniversary Concert Celebration, met daarin de live-uitvoering door George van het nummer Absolutely Sweet Marie, komt uit in Engeland. I n Amerika komt het plaatje op 24 augustus uit.
20 juli
Paul geeft een heel kort, van tevoren opgenomen, interview aan het programma London Tonight van Carlton ITV.
22 juli
Paul gaat naar het beroemde zebrapad te Abbey Road, Londen, om daar samen met zijn Oud-Engelse schapendoes op de foto te gaan. De foto is bestemd voor de komende CD Paul Is Live.
28 juli
MTVin Europa meldt in het programma News dat Paul momenteel een nieuw klassiek stuk voor piano aan het schrijven is.
Augustus 1993

Diverse bronnen melden dat de drie overgebleven Beatles op een onbekende locatie opnames aan het maken zijn onder leiding van George Martin.Een zegsman ontkent dit overigens. Al was het alleen maar omdat Paul het te druk heeft met de voorbereidingen op het volgende gedeelte van zijn wereldtournee. 

9 augustus
Er komt in Engeland weer een hele reeks geremasterde Cd’s van Paul uit, met daarop diverse bonustracks, namelijk Wings At The Speed Of Sound, Back To The Egg, McCartney II, Tug Of War, Pipes Of Peace, Give My Regards To Broad Street, Press To Play, Wings Greatest en Flowers In The Dirt.
September 1993

Paul haalt in de Amerikaanse krant The Journal herinneringen op aan de opname van C’mon People.‘Het is een beetje Beatle-achtig. Mijn gitarist Hamish Stewart en ik vonden onszelf enigszins als John klinken. Daar konden we niets aan doen en aan het eind lietn we het maar zo. De geest van John was bij ons in de studio.’

3 september
Begin van de zogenaamde Fourth Leg Europe van de Paul McCartney New World Tour 1993 in de Waldbühne te Berlijn, Duitsland. Er is echt Veel aandacht voor de Europese tak van de tournee,gezien de enorme opkomst van het journaille tijdens de persconferentie.
5 september
Paul geeft een concert in de Stadthalle te Wenen, Oostenrijk. BBC2 in Engeland zendt gedeeltes uit van het programma Follow The Beatles van 1964. Het is een documentaire over het maken van de Film A Hard Day’s Night.Dit tijdens de week van de klassieke Britse film in de serie Hollywood UK. Apple is vanzelfsprekend niet zo blij dat er juist nu opeens zeldzame Beatlesclips worden herhaald.
6 september
Paul geeft nogmaals een concert in de Stadthalle te Wenen, Oostenrijk.
7 september
Ringo sluit zich in de Abbey Road Studio’s aan bij Paul om een gastoptreden op te nemen voor de ITV-special Cilla – A Celebration.
9 september
Paul geeft een concert in de Olympiahalle te München, Duitsland. Een persconferentie in Abbey Road Studio 2 ter promotie van de uitgave van The Beatles 1962-1966 en 1967-1970CD (de rode en de blauwe dubbelelpee) . Onder anderen houdt ook George Martin nog een kort toespraakje. Onverwachts laat ook George Harrison zich nog even zien om een bedankje uit te spreken en om met George Martin op de foto te gaan. Ook Neil Aspinall en Derek Taylor zijn aanwezig als de officiële vertegenwoordigers van Apple.
11 september
Paul geeft een concert in Earl’s Court te Londen, Engeland. De hier uitgevoerde songs zijn
Drive My Car, Coming Up, Looking For Changes, Jet, All My Loving, Let Me Roll It, Peace In The Neighbourhood, Off The Ground, Can’t Buy Me Love, Robbie’s Guitar Solo, Good Rockin’Tonight, We Can Work It Out, I Lost My Little Girl, Ain’t No Sunshine (gezongen door Hamish Stuart), Hope Of Deliverance, Michelle, Here There And Everywhere, Biker Like An Icon, Yesterday, My Love, Lady Madonna, C’mon People, Magical Mystery Tour, Let It Be, Live And Let Die, Penny Lane, Paperback Writer, Back in The USSR, Sgt. Pepper’s Reprise, Band On The Run, I Saw Her Standing There en Hey Jude. Drie akoestsche tracks uit de soundcheck van vanmiddag worden uitgezonden in het programma van Johnny Walker bij BBC Radio One FM. Het zijn Good Rockin’Tonight, We Can Work It Out en Biker Like An Icon.Paul trektin deze uitzending ook de winnende namen uit een hoge hoedin een 1 FM-loterij. Hij neemt ook nog een boodschap op voor Cilla Black dat moet komen in de ITV-specialCilla – A Celebration .
14 september
Paul geeft nogmaals een concert in Earl’s Court te Londen, Engeland. De CD Ringo Starr And His All-Starr Band…Live In Montreux komt uit in Engeland en Amerika. Het betreft het concert van 13 juli 1992.
15 september
Paul geeft nogmaals een concert in Earl’s Court te Londen, Engeland.
18 september
Paul geefteen concert in de Westfalenhalle te Dortmund, Duitsland. Promotie voor de Rode en Blauwe CD van The Beatlesbij ITV in het programma Charts Show. Voor het eerst is in Engeland de tweede promotiefilm voor Hello Goodbye te zien.
19 september
Paul geeft nogmaals een concert in de Westfalenhalle te Dortmund, Duitsland.
20 september
Digitaal geremasterd komen in Engeland The Beatles 1962-1966 (de Rode elpee) en The Beatles 1967-1970 (de Blauwe elpee) uit op CD. Kritiek is er al gauw dat beide dubbelelpees qua speelduur makkelijk (dus vier elpeeschijven!) op slechts twee CD-schijfjes passen, in plaats van op vier. Dat had namelijk behoorlijk gescheeld op de winkelprijs van het geheel. EMI en een zegsman van Paul verdedigen zich zwak en dus blijft de algemene toonzetting in de pers dat de fans financieel worden uitgebuit. De kwestie leidt zelfs tot vragen in het Engelse parlement, waar wordt gesuggereerd dat de fans deze uitgave als vorm van protest maar moeten boycotten.
21 september
Paul geeft nogmaals een concert in de Westfalenhalle te Dortmund, Duitsland. In het programma Good Morning With Anne And Nick van BBC1 wordt de Intertel-promotiefilm uit november1965 van Ticket To Ride uitgezonden ter promotie van de CD’s The Beatles 1962-1966 en The Beatles 1967-1970.
22 september
Een reclamespotje van 30 seconden voor de Rode en de Blauwe CD’s, met daarin vele promo’s uit het archief, wordt uitgezonden bij de gewone Engelse zenders en bij de Engelse satellietzenders.
23 september
Paul geefteen concert in de H.M. Schleyer-Halle te Stuttgart, Duitsland.
25 september
Paul geefteen concert in het Scandinavium te Gothenburg, Zweden. Nog meer promotie voor de Rode en de Blauwe CD’s wanneer in het programma Danny Baker After All van BBC1 ook de promotiefilm van Ticket To Ride wordt uitgezonden.
27 september
Paul geefteen concert in het Spektrum te Oslo, Noorwegen.
28 september
Paul geeft nogmaalseen concert in het Spektrum te Oslo, Noorwegen.
30 september
Een getekende versie van George Harrsion is vandaag te zien bij het Amerikaanse Fox TV in een aflevering van The Simpsons.
Oktober 1993

In Londen gaat als eerbetoon aan John de Australische theatervoorstelling Looking Through A Glass Onion in première. Tijdens zijn jaarlijkse reis naar Australië loopt George een hoofdstraat van Sydneyin, op zoek naar een platenwinkel, om daar een CD-speler te kopen. Hij ziet in de winkel een grote display voor de Rode en de Blauwe CD’s en een bewaker merkt op:‘U lijkt wel heel erg veel op George Harrison.’Geamuseerd antwoordt George de bewaker ‘De mensen zeggen dat vaker.’

1 oktober
Paul geefteen concert in de Globen Arena te Stockholm, Zweden.
3 oktober
Paul geefteen concert in de Maimarkthalle te Mannheim, Duitsland. Sky One TV in Europa zendt nu ook de aflevering van The Simpsons uit met daarin de getekende versie van George Harrsion.
5 oktober
Paul geeft nogmaals een concert in de H.M. Schleyer-Halle te Stuttgart, Duitsland.
6 oktober
Paul geefteen concert in de Festhalle te Frankfurt, Duitsland.
7 oktober
Een vooraf opgenomen interview met George is te zien in het auto- en motorraceprogramma Top Gear van BBC2.
9 oktober
Paul geefteen concert in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland.
10 oktober
Paul geeft nogmaalseen concert in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam, Nederland.
13 oktober
Paul geefteen concert in het Palais Omnisports de Bercy te Parijs, Frankrijk. Paul komt anderhalf uur te laat aan bij de persconferentie, voorafgaande aan het concert, die zodoende maar een kwartier duurt. De aansluitende gelegenheid tot maken van foto’s duurt daardoor slechts drie minuten. In Amerika maakt Ringo reclame voor zijn CD Live In Montreux bij de ontbijtshow Today van NBCTV. Er worden ook wat stukjes van de video over ‘Montreux’ afgespeeld.
14 oktober
Paul geeft nogmaals een concert in het Palais Omnisports de Bercy te Parijs, Frankrijk. Paul neemt deel aan een signeersessie in platenwinkel FNAC. Hij is weer veel te laat. Nu een half uur. Op vijftig mensen na krijgt vrijwel niemand dan ook een handtekening. Vele fans stonden al meer dan zes uur in de rij te wachten. Paul praat in de winkel nog wel even met Tony Sheridan, de zanger waar The Beatles,in Hamburg, in 1961 opnames mee maakten. Tijdens de show zelf is Paul de tekst kwijt van Penny Lane, waar hij halverwege dan ook mee stopt. Voor het verbaasde publiek begint Paul de song van voren af aan en nu gaat het wel goed. Een niet al te succesvolle dag dus vandaag…
17 oktober
Paul geefteen concert in de Flanders Expo te Gent, België.
18 oktober
De show van vandaag in Metz wordt geannuleerd vanwege stemproblemen van Paul.
20 oktober
Paul geefteen concert in het Zenith te Toulon, Frankrijk.
22 oktober
Paul geefteen concert in het Palasport te Florence, Italië.
25 oktober
Paul geefteen concert in het Palasport te Florence, Italië.
26 oktober
Paul geefteen concert in het Palau San Jordi te Barcelona, Spanje.
27 oktober
Paul geeft nogmaals een concert in het Palau San Jordi te Barcelona, Spanje.
30 oktober
Pauls videoclip voor Biker Like An Icon is in Europa (1ste versie) voor het eerste te zien in het programma First Look van MTV.
31 oktober
Pauls videoclip voor Biker Like An Icon is in Europa (1ste versie) nogmaals te zien in het programma First Look van MTV, omdat vandaag het hele programma wordt herhaald.
 
November 1993

Acht maanden nadat George Martin al het archiefmateriaal van The Beatles omschreef als ‘troep’ kondigt hij aan‘EMI en Apple hebben aan mij gevraagd de mogelijkheid te bekijken om begeleidende CD’s samen te stellen bij elke film. Het zal niet zo maar een soundtrack zijn. Het wordt echte aanvulling op de film. Dus als we het bijvoorbeeld hebben over de periode 1966-1967, inhoudende Revolver en Sgt. Pepper, dan zal iemand een enorme bron van materiaal kunnen aanschouwen en beluisteren.’ Verwijzend naar het materiaal dat hij eerder als ‘troep’ afdeed antwoordt hij nu ‘Alles zal beschikbaar worden. We zetten alles in wat ik als waardevol beschouw. Uit elke mogelijke bron, zelfs uit de privécollecties van The Beatles zelf. Demo’s die ze gemaakt hebben, outtakes en alternatieve versies van songs.Er zit bijvoorbeeld Take 1 van Strawberry Fields Forever in, die zeker voor het publiek de moeite waard is om te nu horen.En ik denk niet dat het beroemde How Do You Do It? ooit behoorlijk is uitgebracht, dus dat gaat ook uitkomen.’ Tijdens een kunstexpositie van Yoko Ono in Loa Angeles, genaamd Family Album (Blood Objects), is een bronzen replica te zien van het overhemd dat John droeg op het moment dat hij werd beschoten. Tevens is zijn met bloedresten bevlekte bril te zien. 

1 november
MTV Europe houdt een Beatlesdag. Verdeeld over de hele daglaten ze nieuwe interviews met Paul en George zien, de promotiefilmpjes van Intertel uit 1965 en de originele films van Hello Goodbye (2de versie)1967, Something (de eerste complete uitzending op televisie, waar ook ter wereld, sinds 1969), de televisiefilm Magical Mystery Tour en de uit 1990 stammende Paul McCartney Rockumentary .
7 november
George woont in Australië de Adelaide Grand Prix bij. Hij geeft een interview aan een lokale nieuwsploeg van Channel 9, die er zijn om een verslag van de autorace te doen.
12 november
Begin van de zogenaamde Fifth & Final Leg –Tokyo, Mexico & Brazil van de Paul McCartney 1993 New World Tour. De tournee van Paul nadert zijn einde, te beginnen met shows in Tokio, Japan.Het repertoire dat een mix van akoestisch en elektrisch gespeelde songs bevat, bestaat uit Drive My Car, Coming Up, Looking For Changes, Jet, All My Loving, Let Me Roll It, Peace In The Neighbourhood, Off The Ground,een gitaarsolo van Robbe McIntosh, Good Rockin’ Tonight, We Can Work It Out, I Lost My Little Girl, Ain’t No Sunshine,Hope Of Deliverance, Michelle, Biker Like An Icon, Here There And Everywhere, Yesterday, My Love, Lady Madonna, C’mon People, Magical Mystery Tour, Let It Be, Live And Let Die, Paperback Writer, Back In The USSR, Penny Lane,Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band,Band On The Run, I Saw Her Standing There en Hey Jude.Vandaag is het concert in het Tokyo Dome. Videobeelden van negen songs uit dit concert worden opgenomen door Fuji Television voor uitzending in een special voor Kerstavond. Het gaat om Let Me Roll It, We Can Work It Out, Biker Like An Icon, Lady Madonna, Magical Mystery Tour, Live And Let Die, , Paperback Writer, Back In The USSR en Hey Jude.Er zitten in die uitzending ook nog vijftien tracks die afkomstig zijn van diverse middagsoundchecks, namelijk Matchbox, Just Because, No Other Baby, Bring It on Home To Me,Good Rockin’ Tonight, Be-Bop-A-Lula, Midnight Special, Every Night, C Moon, Don’t Let The Sun Catch You Crying, Ain’t That A Shame, The Long And Winding Road, Get Out Of My Way, Linda Lou en Twenty Flight Rock.Ook zit in dit programma een interview met Paul dat vlak voor het concert van vandaag is opgenomen.Het complete repertoire van de soundcheck die middag bestaat uit
Jam zonder titel, Matchbox, Summertime, Jam zonder titel nr. 2, Let Me Roll It, Just Because, San Fransisco Bay Blues, Midnight Special, Be-Bop-A-Lula, Every Night, We Can Work It Out, What’s Going On, Don’t Let The Sun Catch You Crying, C Moon, Ain’t That A Shame, Jam zonder titel nr. 3, Twenty Flight Rock, Drive My Car en Hey Jude.
13 november
Een pauze in de tournee. In het programma In Control, van MTV Japan, is een alternatieve versie te zien van de videoclip van Biker Like An Icon.
14 november
Paul geeft nogmaals een concert in het Tokyo Dome. Het complete repertoire van de soundcheck die middag bestaat uit Jam zonder titel, Matchbox, Just Because, Bring It On Home To Me, Let Me Roll It, San Fransisco Bay Blues, Midnight Special, All My Trials, Every Night, Jam zonder titel nr. 2, Don’t Let The Sun Catch You Crying, C Moon, The Long And Winding Road, Ain’t That A Shame, Jam zonder titel nr. 3, Twenty Flight Rock en Robbie’s Bit.
15 november
Paul geeft nogmaals een concert in het Tokyo Dome. Het complete repertoire van de soundcheck die middag bestaat uit Jam zonder titel, Matchbox, Just Because, Summertime, No Other Baby, Be-Bop-A-Lula, Singing The Blues, Midnight Special, Good Rockin’ Tonight, Jam zonder titel nr. 2, Ain’t That A Shame , C Moon, Don’t Let The Sun Catch You Crying, Get Out Of My Way, Another Day, Linda Lou en Twenty Flight Rock. In Engeland komt de CD Paul Is Live uit. Tevens komt de CD Strawberries Oceans Ships Forest uit, welke Paul samen met producer Youth heeft samengesteld. Het plaatje komt uit onder de schuilnaam The Fireman.
8 november
Paul geeft een concert in het Fukuoka Dome te Tokio. Het complete repertoire van de soundcheck die middag bestaat uit Jam zonder titel, Matchbox, Just Because, Crackin’ Up, Every Night,Be-Bop-A-Lula, San Fransisco Bay Blues, Junk, Midnight Special, All My Trials , Honey Don’t (alleen instrumentaal), The Sun Is Shining, The Long And Winding Road,C Moon, Ain’t That A Shame, Jam zonder titel nr. 2, Another Day, en Twenty Flight Rock.
19 november
Paul geeft nogmaals een concert in het Fukuoka Dome te Tokio. Het complete repertoire van de soundcheck die middag bestaat uit Jam zonder titel, Matchbox, Bring It On Home To Me, Just Because, Honey Don’t, Every Night, San Fransisco Bay Blues, All My Trials, C Moon, Don’t Let The Sun Catch You Crying, I’m Gonna Be A Wheel Some Day, Get Out Of My Way, Another Day, en Twenty Flight Rock.
25 november
Paul geeft een concert in het Autodromo Hermanos Rodriquez te Mexico City, Mexico.
27 november
Paul geeft nogmaals een concert in het Autodromo Hermanos Rodriquez te Mexico City, Mexico.
December 1993

George plaatst een order voor een McClaren F1 Supercar waarvoor in de autoweekbladen reclame wordt gemaakt als ‘De prachtigste stuurmachine tot nog toe, die ooit voor op de openbare weg is gebouwd’. Deze machine moet een slordige 540-duizend Pond Sterling gaan kosten.

3 december
Paul geeft een concert in het Pacaembu Stadium te Sao Paulo, Brazilië.De concerten in Latijns Amerika sluiten de enorme concertreeks af.
5 december
Paul geeft een concert tijdens het Paulo Leminski Rock te Curitiba, Brazilië.
10 december
Paul geeft een concert in het Estadio River Plate te Buenos Aires, Argentinië.
11 december
Paul geeft nogmaals een concert in het Estadio River Plate te Buenos Aires, Argentinië.
12 december
Paul geeft nogmaals een concert in het Estadio River Plate te Buenos Aires, Argentinië. George verschijnt heel even in de documentaire Curves, Contoursand Body Horns van ITV, over de geschiedenis van de legendarische gitaar genaamd Fender Stratocaster.
16 december
Paul geeft een concert in het Estadio Nacional te Santiago, Chili.
27 december
Een stukje van het optreden van George Harrison in Rutland Weekend Television, van 26 december 1976, is te zien bij BBC2 in het speciale programma An Evening With Vic And Bob. We zien George wanneer hij The Pirate Song uitvoert. Een nummer dat hij samen met Eric Idle (Monty Python) schreef.