1994

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

 

Januari 1994

De concertfilm Paul Is Live komt in Japan uit bij Vap Video, zowel op VHSvideo als op laserdisk. Geruchten over een mogelijke Beatlesreünie houden aan. Dit vooral door het Amerikaanse blad Goldmine dat er melding van maakt dat er afgelopen augustus een Beatlessessie heeft plaatsgevonden op een geheime locatie. Bronnen rondom The Beatles ontkennen alles. Krant The Sunday Times doet mee met deze geruchtenmachine door tussen de regels door te stellen dat The Beatles geschiedenis zijn en ook financieel binnen, dat ze hun ‘dingetje’ gedaan hebben. Met daarbij de vraag waarom ze het zo niet laten? De Independent On Sunday doet ook een duit in het zakje door met een eigen onderzoekje te komen onder de kop‘How Good Were The Beatles?’ met in het artikel kreten als ‘The Beatles betekenen niets voor de jeugd van nu’ en ‘Ze werden enorm overgewaardeerd. De vroege Beatlesmuziek was compleet saai en een heleboel van hun latere betere werk is te danken aan hun producer George Martin. Alles wat Paul McCartney sinds The Beatles heeft gedaan met Wings is waardeloos, George Harrison werd een ramp en Ringo Starr is gewoon een drummer van niks!’
 
11 januari
 
Het nieuws van een mogelijke Beatlesreünie haalt nu ook de televisie. In de nieuwsrubrieken van de BBC en ITN te Engeland wordt er althans de hele dag aandacht aan besteed. Ironisch genoeg is, strikt geheim overigens, de eerste sessie van Paul, George en Ringo juist vandaag bij Paul thuis in zijn Mill Studio te Sussex geannuleerd. Dit niet vanwege de geruchten, maar omdat Ringo liever met zijn vrouw Barbara op skivakantie gaat. Stukjes van de opnameapparatuur uit FPHOTS, die George tussen 1972 en 1992 heeft gebruikt, worden als souvenir weggegeven aan dierbare vrienden van hem. Ze krijgen er (al is het bijvoorbeeld maar een bedieningsknopje) wel een ‘Friar Park’certificaat van echtheid bij. In de FPHOTS zelf komt een gloednieuw 26tracks bedieningspaneel.
15 januari
Harry Nilsson, begenadigd popartiest en een heel goede vriend van John en Ringo, overlijdt in Amerika door een hartaanval. Hij is slechts 52 jaar oud geworden.
18 januari
The film Backbeat, over Stuart Sutcliffe, is in een voorvertoning te zien in de bioscoop Odeon Marble Arch te Londen.
19 januari
In het WaldorfAstori te New York houdt Paul een inauguratietoespraak ter gelegenheid van het feit dat John wordt opgenomen in Rock And Roll Hall Of Fame. Yoko neemt de prijs voor John in ontvangst. Yoko en Paul worden sinds jaren, lachend en wel,in elkaars gezelschap gezien. Ze wonen samen een persconferentie bij, waar Paul vertelt dat de drie overgebleven Beatles volgende maand de studio in zullen gaan om samen wat op te nemen. Yoko voegt er aan toe  ‘Geef ze een kans!’ ITV maakt wat opnamen voor het programma Hollywood Report. Yoko geeft aan Paul vier thuis opgenomen demo’s van John. De ‘comeback’ – opnames van The Beatles zullen hierop gebaseerd zijn. Het gaat om Free As A Bird (1977), Real Love ( ook wel genaamd Girls And Boys en al te horen in de film Imagine John Lennon 1988) , Grow Old With Me (al te horen op de elpee/CD Mik And Honey 1984) en Now And Then (1980). Now And The is ookbekend als Miss You, of I Don’t Want To Lose You. Yoko onthult dat George Harrison en Neil Aspinall (niet Paul) haar benaderden met het idee om nieuwe instrumentale begeleiding toe te voegen aan wat bestaande demo’s van John. Volgens Neil Aspinall krijgt Paul twee cassettebandjes aangereikt met daarop vijf of zes songs van John. In werkelijkheid krijgt Paul van Yoko drie bandje met daarop de vier bovengenoemde nummers. Vlak voor de ‘Hall Of Fame’inauguratie vraagt Paul aan Yoko of zij nog iets van John heeft dat nog niet is uitgekomen.
Yoko verklaart dat zij The Beatles niet uit elkaar heeft laten gaan, maar dat ze nu wel in de positie verkeert om ze weer bij elkaar te brengen en dat ze dat niet wil verhinderen. Paul kent het materiaal niet, maar hoort van Yoko dat (Lennon) fans het kennen van bootlegs. Paul geeft Yoko toestemming om het geheel alsnog met een veto te blokkeren als de resultaten niet goed genoeg blijken te zijn. Hij denkt daarbij aan de nog altijd ietwat gespannen sfeer tussen de exBeatles onderling. Het zou, bij wijze van spreken, in de studio door de onderlinge spanningen al na twee uur kunnen ‘ploffen’.De vijfde comebacksong is All For Love, waarvan wordt gezegd dat die is opgenomen. Maar het is helemaal geen Lennondemo. Het is de enig bekende compositie van McCartney/Harrison naast in Spite Of All The Danger. Terug in Engeland, geeft Paul de cassettebandjes aan Jeff Lynne (ELO), die er een week in zijn privéstudio aan werkt om ze op te schonen van ruis en brom en dergelijke. Hij slaagt er in om de monocassettes van John om te zetten naar een analoog formaat op 48 sporen.
28 januari
Paul en Linda wonen namens LIPA in Londen de première bij van de film Wayne’s World II in de Empire Leicester Square Cinema. Daarna zijn ze aanwezig bij een receptie in het Hard Rock Cafe, waar Mike Myers (de ster uitWayne’s World ) aan hen namens de Hard Rock Foundation een cheque overhandigt ter waarde van 25duizend Pond Sterling. Het is de opbrengst van de verkoop van de vegetarische hamburgers van Linda in het Hard Rock – restaurant.
29 januari
Channel 4 doet in het programma Bij Breakfast verslag over de gebeurtenissen van gisteren in het Hard Rock Cafe.
Februari 1994

In Amerika geeft Capitol Records CEMA een reeks jukeboxsingles van The Beatles op gekleurd vinyl uit. Het zijn de Engelse singles met als aanvulling Here Comes The Sun/Octopus’s Garden en Birthday/Taxman.Drummerpercussionist Ray Cooper meldt in het blad Beatlesfan datde nieuw uit te komen CD van George Harrison ‘vrijwel klaar is’, terwijl de directeur van Genesis Publications meldt dat ‘George nogniet eens aan de CD begonnen is’. Aan het eind van de maand vertrekken Paul, Linda en hun gezin naar Amerika voor een vakantie, die een maand gaat duren. Enthousiast over de recentelijke gebeurtenissen begint Paul in het vliegtuig aan een dagboek over de Beatlessessies.
7 februari
Een videoclip van de song Drive My Car door RAADD ( Recording Artists Against Drunk Driving) wordt tijdens de jaarlijkse show over de American Music Awards uitgezonden. Paul (als de belangrijkste zanger) en Ringo zitten ook in het filmpje. Paul heeft zijn gedeelte ergens aan het eind van januari in Londen opgenomen. CBS TV besteedt, in vier afleveringen van het programma This Morning, aandacht aan het feit dat het al weer 30 jaar geleden is dat The Beatles hun eerste reis naar de Verenigde Staten maakten. Er komen diverse randfiguren in het programma aan het woord.
11 februari en met tussenpozen doorlopend tot het eind van deze maand
Ringo geeft aan dat ‘we oorspronkelijk de makkelijke route namen,dat was wat incidentele muziek maken, want wat hadden we anders kunnen doen? Er waren vier Beatles en we zijn nu nog met zijn drieën over…We zouden kijken wat er zou gebeuren. Toen dachten we, waarom zouden we niet wat nieuwe muziek maken…?’ Paul ‘…Ik kreeg koudevoeten van het idee dat de drie overgebleven Beatles weer samen in de studio zouden zitten. Ik dacht Zit de wereld wel te wachten op een driekwart Beatlesplaat? Maar als we John en nu toch eens bij konden krijgen? Het zou meer lol zijn, een grotere uitdaging…’ De historische reüniesessie van The Beatles vindt plaats wanneer zij in de Mill Studio’s van Paul te Sussex beginnen te werken aan Free As A Bird. De door Jefff Lynne gemaakte 48sporenbanden worden door George aangevuld met een bluesachtige slidegitaar, George en Paul op akoestische gitaar, Pauls basgitaar en piano (die dubbelt met de oorspronkelijke piano van John) en met nieuwe zangpartijen van Paul, George en Ringo. Het geheel begint met twee slagen vooraf door Ringo op de snaredrum. Paul ‘… We begonnen er aan en behandelden het net zoals The Beatles een oud nummer zouden doen. We voegden hier en daar wat stukjes toe. George speelt wat mooie gitaarpartijen en we voegden wat mooie samenzang toe…’Na deze eerste sessies gaan Paul, George, Ringo en Jeff Lynne (de producer van het geheel) naar de lokale pub om even wat te drinken met een van de buren van Paul Spike Milligan (van de Goon Show). Volgens Ringo verloopt alles zo goed dat de Beatlessessies, die oorspronkelijk voor één week waren gepland, de gehele maand doorgaan, zodat er zelfs ook nog kort wordt gewerkt aan Johns nummers Now And Then en Grow Old With Me. Paul ‘… Ik speelde die songs aan de anderen voor en waarschuwde Ringo drumstokje gereed te houden. Ik raakte verliefd op Free As A Bird… Ik dacht eerst dat het een enorm georkestreerd stuk á la Gershwin zou worden, maar dat werd uiteindelijk niet zo… Uiteindelijk besloten we het erg eenvoudig te houden… Een Beatlesplaat is toch raar, want John is er niet bij… Ik kwam met het idee dat hij op vakantie is en dat hij ons opbelde met de vraag om er verder aan te werken en het even af te maken in het vertrouwen dat hij in ons heeft… …Vooral Ringo vond dit een goed idee…Het gaf ons een hoop vrijheid… Want John is zoals gewoonlijk weer eens veel te laat voor een sessie…’ George ‘…Omdat het alleen maar een demo was, wisselde hij nogal eens in het tempo…’ Paul ’…John had op zijn demo geen middengedeelte, dus daar hebben we een nieuw stukje voor geschreven. Het was een reden om juist deze song te kiezen. Het stond ons nog enige bijdragen van onszelf toe…‘ Het laatste stukje muziek dat wordt opgenomen tijdens deze sessies, die al met al twee weken duren,is het gitaargedeelte van George dat Free As A Bird afsluit.
13 februari
In de Engelse krant Mail On Sunday verschijnt een artikel met de kop ‘The Beatles Gat Back’. Er wordt in aangekondigd dat The Beatles weer bij elkaar komen voor een eenmalig concert, dat de grootste rockgebeurtenis aller tijden moet gaan worden. Naast de drie overgebleven Beatles zou de zoon van John meespelen. Het zou later dit jaar moeten gaan plaatsvinden in Central Park te New York en Paul, George en Ringo zouden elk een gage van 20miljoen Pond Sterling ontvangen.
14 februari
EMI (geheel onaangekondigd) geeft in Engeland elpeeversies op gekleurd vinyl uit van de digitaal geremasterde CD’s The Beatles 19621966 en 19661970. Het zijn er slechts 20duizend stuks die over de gehele wereld zouden moeten worden gedistribueerd. Echter, op het moment dat ze werkelijk op de planken in de winkels moeten liggen, wordt de stekker er uitgetrokken en worden de platen uit de handel gehaald.
Maart 1994

In Amerika meldt de New York Times dat Paul, George en Ringo momenteel ‘…nieuwe vocalen en nieuwe instrumentale lijnen toevoegen aan een onuitgebrachte muziekband van John…’ George is vanaf nu maandenlang actief betrokken bij de verkoop van zijn Handmade Film – catalogus.

 

2 maart
Ringo wordt helemaal alleen gezien in Kensington High Street te Londen en wat later in het warenhuis Harrods.
13 maart
In Engeland is voormalig Beatleschauffeur Alf Bicknell het middelpunt van het programma The Beatles Story – According To Alf Bicknell – The Fab Four’s Driver Speaks Out! Van BBC Radio One.
21 maart
In Engeland verschijnt de VHS video Paul Is Live.
30 en 31 maart
Bonham Entertainments te Londen houdt uitverkoop. Tussen het Beatlesmateriaal zit een complete set van alle 49 Engelse Apple singles en posters van de Beatlesconcerten.
April 1994

Johns eerste vrouw Cynthia praat over hem in het Engelse glossyblad Hello. Dit in zes delen, verdeeld over 44 pagina’s tot ergens diep in de maand mei.

Precieze data onbekend. Johns eerste vrouw Cynthia praat over hem in het Engelse glossyblad Hello. Dit in zes delen, verdeeld over 44 pagina’s tot ergens diep in de maand mei.
10 april
De Sunday Times publiceert een lijstje met de 500 rijkste Britten. Het vermogen van Paul wordt geschat op 400miljoen Pond Sterling; dat van George Harrison op ‘slechts’ 25miljoen Pond Sterling.
17 april
George wordt tijden de jaarlijkse Grand Prix van Long Beach Californië, samen gezien met de Engelse autocoureur Nigel Mansell.
Mei 1994

Alle radiozenders in Amerika die verbonden zijn met het Canadese Westwood One zenden in marathonuitzending een twaalf uur durende Beatlesdocumentaire uit genaamd The Long And Winding Road. Er zitten 240 songs in, waaronder historische opnames van BBC Radio en legendarische hoogtepunten uit de diverse optredens inde Ed Sullivan Show CBS TV.

George neemt, zes maanden na de order geplaatst te hebben, zijn McClaren F1 supersportwagen in ontvangst. Kosten 540duizend Pond Sterling, topsnelheid 378 kilometer per uur. 

5 mei
Paul, George en Ringo nemen even een adempauze, vanuit de rokerige bioscoopzaaltjes in het Applekantoor te Wendell Road West Londen waar The Beatles Anthology momenteel in productie is, om een hapje te gaan eten in een vegetarisch restaurant gelegen aan Chiswick High Road.
11 mei
Paul en Linda reizen vanaf Heathrow richtinghet middenwesten van Amerika om daar officieel een lijn van Linda’s vegetarische maaltijden te starten.
18 mei
Na bijna drie maanden onderhandelen verkoopt George voor 8,5miljoen Pond Sterling zijn gehele Handmade Film  catalogus aan de onafhankelijke Canadese film en televisiemaatschappij Paragon Entertainment Corporation.
8 juni
De drie Beatles, dit keer samen met hun echtgenotes, bezoeken nogmaals het vegetarische restaurant in Chiswick, waar ze praten over de komende Beatles Anthology projecten en de heropnames met de thuisdemo’s van John.
22 juni
Voor het eerst sinds bijna vier maanden komen Paul, George, Ringo en Jeff Lynne (als producer) weer bijeen in de Mill Studio’s van Paul te Susssex om meer pogingen te doen om te werken aan de demo genaamd Now And Then van John. Helaas verloopt het niet voorspoedig en spoedig laat men deze sessie voor wat het is. George stelt wel voor om hun werk morgen deze keer bij hem thuis voort te zetten in zijn Friar Park Studio’s te HenleyonThames (FPSHOS).
23 juni
De ‘Threatles’ komen zoals gepland bijeen in FPHOTS, de studio van George te Henley. Gedurende de dag doen ze pogingen Let It Be te spelen om in de Anthology serie te verwerken. Omdat John er niet bij is laten ze dit idee al weer gauw vallen en gaan ze over naar wat veiligere ode nummers uit de rock ‘n’ roll. Paul, George en Ringo worden nu gefilmd doortwee camera’s en ze spelen Thinking Of Linking, Ain’t She Sweet, Love Me Do, I Saw Her Standing There en nog veel meer; bijvoorbeeld Blue Moon Of Kentucky. Het komt helaas niet in de uiteindelijke Anthology serie. Alleen is als promotieclipje te zien bij het programma Good Morning America van ABC TV op 4 december 1996.Een heel groot gedeelte is pas te zien als bonusschijfje ‘Special Features’,wanneer in 2003 de Anthology serie op DVD uitkomt. Er verschijnt echter wel filmmateriaal van vandaag met Paul, George en Ringo op het landgoed Friar Park verdeeld over de Anthology serie. Ook beelden van de McClaren sportwagen van George zijn er in te zien, wanneer de drie Beatles er uitstappen en de studio’s van George ingaan. Dit deel zit later ook aan het begin van de promotieclip van Real Love vastgeplakt. Dit betreft tevens beelden opgenomen met Paul, George en Ringo rondom een tafel, waar ze er over praten of The Beatles ooit nog eens bij elkaar zullen komen en waarin ze de videoclip van Free As A Bird aankondigen. Mooie beelden zijn er ook op het gazon, waar ze herinneringen aan de trip naar India in 1968 ophalen en waar Paul het nummer I Will speelt en George de song Dehra Dun. Tijdens dit samenzijn in de tuin wordt overigens definitief deLet It Be – finale van de Anthology serie geschrapt.
Juli 1994

Er is nog geen officiële aankondiging van uitgifte, maar EMI perst al 180duizend stuks van de dubbel CD The Beatles Live At The BBC. De uitgiftedatum ligt nog ruim vier maanden verder.

11 juli
 In de muziekbusiness gaat het gerucht dat Paul, George en Ringo in de Abbey Road Studio’s gaan opnemen. De heren komen niet opdagen.
13 juli
In de muziekbusiness gaat nog steeds het gerucht dat Paul, George en Ringo in de Abbey Road Studio’s gaan opnemen. De heren komen wederom niet opdagen.
17 juli
In de muziekbusiness gaat nog steeds hardnekkig het gerucht dat Paul, George en Ringo in de Abbey Road Studio’s gaan opnemen. De heren komen wederom niet opdagen.
30 juli
George woont in Engeland de motorraces te Donnington Park bij.
20 augustus
In Los Angeles wordt door een enorm aantal fans gevierd dat The Beatles 30 jaar geleden een concert gaven in de Hollywood Bowl.
27 augustus
In Engeland komt de stiefvader van Ringo, de heer Harry Graves te Liverpool te overlijden aan een longontsteking.
September 1994

EMO bevestigt dat het tussen april en mei 1995gaat verhuizen van het wereldberoemde 20 Mancjester Square , Londen W1 naar de omgeving van Brook Green, west Londen, tussen Hammersmith en Shepherds Bush. Op Manchester Square zijn de foto’s van The Beatles genomen voor de elpees/CD’s Please Please Me voor de uit 1973 stammende‘Rode’ en ‘Blauwe’. 

15 september
Een geluidsband met daarop de nummers Puttin’ On The Style en Baby Let’s Play House vanThe Quarry Men, live tijdens het St. Peter’s Church Fete te Woolton, Liverpool op 6 juli 1957, wordt tijdens een veiling bij Sotheby’s te koop aangeboden.John heeft de lead zangpartij. De tape heeft grote historische betekenis, omdat 6 juli 1957 de dag is dat John en Paul elkaar voor het eerst ontmoeten. (Mark Lewisohn onthult overigens in het jaar 2013 in zijn boek All These Years, The Beatles – Tune In, naar aanleiding van getuigenverklaringen, dat is het zeer wel mogelijk dat ze elkaar al iets eerder ontmoet hebben – red.)De geluidsband wordt door EMI gekocht, voor in de archieven. Apple zelf heeft blijkbaar geen interesse.
26 september
Op de parkeerplaats voor de Abbey Road Studio’s wordt een speciale receptie gehouden ter gelegenheid van het feit dat 25 jaar geleden de elpee Abbey Road van The Beatles uitkwam.
 
27 september
Paul en Linda zijn aanwezig bij de feestelijke start van de tentoonstelling Little Pieces From Big Stars in de Flowers East Gallery te Hackney, Noord Londen. Linda is er met een van haar foto’s vertegenwoordigd en van Paul is een stuk houtsnijwerk te zien, genaamd Wood One.
28 september
LIPA houdt zijn eerste persconferentie om aan te kondigen dat ze nu echt open voor de business zijn en de eerste studenten kunnen gaan aannemen. Paul is er deze keer niet bij maar laat wel een aankondiging voor de pers uitreiken. Hij verklaart daarin dathij wel dat dit de beste school ter wereld wordt van dit type. LIPA laat weten dat er behalve donaties van Paul uiteraard ook donaties van George en Ringo zijn binnengekomen.
Oktober 1994

Deze maand moet EMI, vanwege een overeenkomst met Apple, gedwongen de prijs met 40% verhogen van hundrie dubbelCD’s van The Beatles te weten 19621966, 19671970 en het White Album (oorspronkelijk van 1968). In het Duitse plaatsje Langenhagen distribueert Yoko 70duizend posters van een blote kont. Wanneer haar naar de reden wordt gevraagd antwoordt ze ‘Gezichten kunnen liegen…achterkanten niet!

4 oktober
 
Van Paul is wordt tijdens een veiling in hetRoyal College Of Art, het stuk houtsnijwerk, genaamd Wood One, verkocht voor 12,5duizend Pond Sterling. Paul neemt in  Londen een speciaal televisiereclamefilmpje op voor LIPA, dat wordt gesponsord door Grundig. C’mon People vormt de soundtrack moet in november en december op televisie te zien zijn. MTV Europe laat weten dat ze het filmpje al hebben ingepland.
19 oktober
In Londen houdt George Martin een receptie voor de pers in Abbey Road Studio 2 om zijn boek The Making Of Sgt. Pepper te presenteren. Onder de gasten bevind zich onder anderen Kate Bush.
21 oktober
George Martin maakt samen met Victor Spenetti en Alf Bicknell reclame voor zijn boek in de show Pebbie Mill van BBC1 TV. Beatleschauffeur Alf Bicknell maakt ook nog reclame voor zijn eigen boek, genaamd Baby, You Can Drive My Car.
28 oktober
EMI Records kondigt te Londen de release aan van de dubbelCD The Beatles Live At The BBC.
30 oktober
George geeft in Amerika een vooraf opgenomen interview in het religieuze programma Angel 2 – Beyond The Light van NBC TV.
Novemberember
3 november
Paul raakt met zijn blauwe Mercedes, die wordt bestuurd door zijn chauffeur John Hammill, betrokken bij een auto ongeluk. Dit in de heuvelachtige omgeving vlakbij waar hij woont in Rye, Sussex. Paul raakt niet gewond, maar er is grote materiële schade. Ringo en Yoko bellen hem om te informeren hoe het met hem is, wanneer ze in het nieuws over het voorval horen.
17 november
Zoals gebruikelijk is George tot en met 20 november aanwezig bij de jaarlijkse Adelaide Grand Prix te Australië. In de pits mengt hij zich tussen de coureurs.
21 november
In Londen vindt de persconferentie plaats waarin de uitgifte van The Beatles Live At The BBC wordt aangekondigd. Aanwezig zijn onder anderen George Martin en de vroegere diskjockeys van BBC Radio Alan Freeman en Brian Mathew. In vele nieuws bulletins van ITN en BBC wordt hier de hele dag verslag van gedaan.
22 november
Lancering in Amerika voor de pers van de CD The Beatles Live At The BBC. Als speciale gasten zijn Carl Perkins en Chuck Berry aanwezig.
30 november
De elpee/CD The Beatles Live At The BBC komt uit in Engeland. De eerste officiële elpee/CD met ‘nieuw’ materiaal van The Beatles sinds The Beatles Live At The Hollywood Bowl van 1977. De plaat is door een exclusieve overeenkomst met EMI al in de heel vroege uurtjes voor het eerst te koop bij Tower Records te Piccadilly Circus, Londen. Vanuit zijn kantoor te Londen geeft Ringo live ter promotie een interview via satelliet aan het programma Good Morning America van ABC TV. Verder geeft hij vandaag nog een interview voor de elektronische persmap die The Beatles Live At The BBC onder de aandacht van het journaille moet brengen. Aan dit alles wordt aandacht besteed in de nieuwsrubrieken van de BBC en ITN.
December 1994

Paul maakt in zijn thuisstudio te Sussex opnames met de legendarische gitarist Jeff Beck (van o.a. The Yardbirds). Een tot dusverre onuitgebrachte song van George Harrison verschijnt in een 6 CD’s bevattende boxset van Warner Brothers, genaamd Mo’s Blues, die alleen aan de medewerkers van de platenmaatschappij wordt uitgereikt. Dit ter gelegenheid van het feit dat Mo Ostin, de directeur van Warner, na 30 jaar met pensioen gaat. Het nummer van George is geschreven ter gelegenheid Mo’s 50ste verjaardag en heet ook heel eenvoudig Mo. Op de set CD’s staan ook de nummers (Just Like) Starting Over van John Lennon, Handle With Care van The Traveling Wilbury’s en All Those Years Ago van George.

6 december
De CD The Beatles Live At The BBC komt nu ook uit in Amerika. Na een kort ziekbed overlijdt in Engeland Alun Owens. Dit is de schrijver van het script van de eerste Beatlesfilm A Hard Day’s Night, uit 1964.
10 december
The Beatles Live At The BBC komt op eerste plaats binnen in de Engelse Top 75 van Music Week.
14 december
In Engeland zendt ITV/GMTV beeldmateriaal uitvan The Beatles uit het archief van Apple dat beschikbaar is gesteld om promotie te maken voor de ‘BBC’CD. Aangekondigd als materiaal dat nog nooit eerder is vertoond zijn fans nogal teleurgesteld als het blijkt te gaan om stukjes uit het concert in het Palais De Sport te Frankrijk van 20 juni 1965, welke de verzamelaars al lang in hun collectie hebben. Bovendien is over het oorspronkelijke geluid van die film dan weer Live At The BBC–geluid gemixt. De verspreide kopieën van de film moeten overigens terug naar Apple Corps. De laatste bereiken het kantoor pas 15 februari 1996.
15 december
EMI kondigt de mogelijkheid van een nieuwe Beatlessingle aan, die van de CD The Beatles Live At The BBC geplukt gaat worden. Het gaat om Soldier Of Love/I’ll Be On My Way. Maar uiteindelijk gaat het een single met drie tracks worden. Captiol America houdt het er op dat Baby It’s You aan bovengenoemde koppeling toegevoegd gaat worden.
17 december
Top Of The Pops bij BBC2 zendt het concert van 20 juni 1965 in het Palais De Sport te Frankrijk geheel uit.
24 december
In Amerika komt The Beatles Live At The BBC binnen op de derde plaats van de Billboard Album Top 200.
26 december
Channel 4 in Engeland doet mee met de huidige hype rondom The Beatles door een complete versie van de Beatlesfilm Yellow Submarine ( van 1968) uit te zenden, hetgeen betekent dat ook Hey Bulldog er inzit.
30 december
In Amerika overlijdt de eerste vrouw van Ringo, Maureen, na een beenmergtransplantatie. Er wordt gemeld dat Ringo er kapot van is. Het koppel is tien jaar getrouwd geweest. Op 17 juli 1975 zijn ze gescheiden.