1995

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

1 januari
Meteen na de jaarwisseling wordt in Engeland  de Beatlesfilm Help! uitgezonden door ITV.
19 januari
Onder leiding van Neil Aspinall verhuist Apple Corps Ltd. naar een gebouw van drie verdiepingen te Ovington Square, West Londen. Ze delen het met muziekuitgeverij Harrisongs, van George Harrison.
Februari 1995

Apple Corps Ltd. ontvangt de jaarlijkse belastingaanslag ter hoogte van 18,5 miljoen Pond Sterling.
 6 en 7 februari
Paul, George en Ringo komen weer bijeen in de Mill – thuisstudio van Paul te Sussex om te werken aan Real Love.  Jeff Lynne en de Beatles hebben te maken met een enorme brom en suis op de democassette van John. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het blijkbaar een zoveelste kopie is, waar nog herhaaldelijk in geknipt is ook.  Na tientallen dagen vooraf door Jeff Lynne ’oplappen’ van de tape  en na een volle dag samenwerken is het viertal Lynne, McCartney, Harrison en Starr nog steeds niet tevreden over de  algehele sound. Paul vindt Free As A Bird krachtiger, maar beseft dat Real Love lekkerder in het gehoor ligt. Verder valt er weinig nieuws van George en hemzelf aan toe te voegen, dus fungeren Paul, George en Ringo in deze song veel meer als begeleiders van John, dan in Free As A Bird. Iets wat overigens als prettig door de mannen wordt ervaren. Ze versnellen de demo van John zodat het geheel een halve toon hoger klinkt dan de originele demo. Verder proberen ze zo weinig mogelijk ‘state of the art’ – opnameapparatuur te gebruiken om de song het echte ‘Beatlesgevoel’ mee te geven.  Ook wordt er weer gewerkt aan het nummer Now And Then, dat alleen nog maar een refrein heeft en nog geen coupletten. Volgens Jeff Lynne is het enigszins  een balladeachtig bluesnummer. Geoff Wonfor, de regisseur van de documentaire Anthology, mag van de drie Beatles beeldopnames maken tijdens deze sessies. De beelden moeten worden opgenomen in de promotieclip van Real Love.
17 februari
In Amerika zijn Ringo And His All Starr Band   te zien in een vooraf opgenomen deel van het programma In Concert van ABC TV.
25 februari
In deel drie van The Peter Sellers Story van BBC2 verschijnt George Harrison in een vooraf opgenomen gedeelte.
Maart 1995

Volgens vele berichten is George Harrison in de financiële problemen geraakt door een betaling van ongeveer zestien miljoen Pond Sterling in een rechtsgeschil bij het gerechtshof te Los Angeles tegen zijn voormalig compagnon en adviseur  in Handmade Films, de heer Denis O’ Brien. Het Beatles Monthly Book maakt er exclusief melding van   dat de Amerikaanse radiozender Westwood One een exclusief contract met Paul heeft afgesloten voor een vijftiendelige radioserie met hem, genaamd Oobu Joobu. Paul zal zelf de rol van DJ vervullen. Paul zal ook nog onbekende takes uit zijn eigen archief laten horen. MPL ontkent vanzelfsprekend alle geruchten… Toch heeft Paul al tijd gevonden om in een video te verschijnen, waar reclame voor de serie wordt gemaakt, die zogenaamd voor privédoeleinden van de directeur van Westwood One is bedoeld.
6 maart
In Engeland geeft EMI Baby It’s You, I’ll Follw The Sun, Devil In Her Heart, en Boys (opnames van de BCC) uit als de 27ste officiële Beatlessingle. Ze vermelden daarbij dat ze het plaatje liever op 14 februari hadden willen laten verschijnen, om het te laten samenvallen met Valentijnsdag.
11 maart
Yoko en Sean sluiten zich aan bij Paul, Linda en hun drie kinderen Heather, Stella en James om in de Mill Studio van Paul spontaan het nummer Hiroshima, It’s Always A Beautiful Blue Sky op te nemen. Een song ter herinnering aan het feit dat  ongeveer 50 jaar geleden de eerste atoombom boven Japan werd afgegooid.
20 en 21 maart
Paul, George en Ringo komen weer samen in de Mill Studio’s van Paul te Sussex. Ze werken weer aan het nummer Now And Then, maar al gauw belandt het materiaal op de spreekwoordelijk plank. Volgens de baas van Apple, Neil Aspinall, waren er nooit serieuze plannen om het nummer uit te brengen, maar hij legt niet uit waarom The Beatles er dan überhaupt aan begonnen zijn. Ook laat men het idee varen om extra’s aan het nummer Grow Old With Me toe te voegen. Volgens Paul zou het echt veel te veel werk vergen.
23 maart
Paul is aanwezig bij een liefdadigheidsbijeenkomst in het Royal College Of Music, St. James Palace te Londen. Hij is er voor de première van een stukje klassiek werk voor piano van hem genaamd Leaf. Prins Charles is ook aanwezig wanneer een 22-jarige Russische pianist het werkje speelt. Later speelt Paul op het podium samen met Elvis Costello het nummer Mistress And Maid. Verder speelt Paul nog For No One en Yesterday, samen met het strijkersensemble The Brodsky Quartet.  Verder ramt hij aan de piano Lady Madonna er nog even doorheen.
28 maart
In Amerika komt bij MPI de VHS-video You Can’t Do That – The Making Of A Hard Day’s Night uit. Gastheer is Phil Collins, die zelf in het publiek zat tijdens de concertscene in de film. Het gaat in deze video vooral om beeldmateriaal van achter de schermen uit 1964. Het betreft  tevens de eerste officiële release van de promotiefilm van You Can’t Do That, die oorspronkelijk er was uitgelaten, maar wel uit eens is uitgezonden (en daardoor behouden gebleven!) in The Ed Sullivan Show van 24 mei 1964 bij CBS TV.
29 maart
 De drie Beatles, Paul, George en Ringo nemen  ’s morgens in Chiswick te Londen een pauze na het bekijken van vroege versies van de Anthologydocumentaires in de privébioscoopjes te Wendell Road. Ze besluiten een café dicht in de buurt binnen te vallen om wat te drinken. Verrast  en van schrik door de drie Beatles, in levenden lijve voor hem, schreeuwt de barkeeper het uit en laat al  zijn glazen en dienbladen op de grond vallen. De drie Beatles kunnen er nog wel om lachen een gaan gewoon aan het dichtstbijzijnde tafeltje zitten. George gaat vrij snel weg naar Cobham te Surrey, om tijdens een geheim gehouden perslancering een hartstikke nieuwe Rocket Car te bekijken.
31 maart
De beroemde foto van ‘The Threatles’ Paul, George en Ringo wordt gemaakt door Apple-fotograaf Tommy Hanley. Het resultaat is voor het eerst te zien in krant The Sun van 3 oktoberober 1995. Plaats van handeling: het nieuwe Apple-kantoor te Ovington Square, Londen. In het programma The White Room van Channel 4 is de voor de allereerste keer de complete versie in kleur van de promotiefilm van The Ballad Of John And Yoko te zien.
April 1995

In het geheim maakt Paul  de radioserie Oobu Joobu af in zijn thuisstudio te Sussex. Apple benadert Peter Blake, de fotograaf voor de hoes van Sgt. Pepper, voor zijn ideeën voor de komende CD’s en video’s van Anthology. Er zijn echter ook vijf anderen uitgenodigd. Gratis ideeën dus voor Beatles, die hopen dat Blake solliciteert. Maar dat er ook vijf anderen op de wachtlijst staan, vindt hij nogal beledigend.
1 april
 De single Baby It’s You komt binnen in de Music Week Top 75 op de zevende plaats. In de Chart Show van ITV gaat de promotieclip van Apple voor Baby it’s You in première. In de clip  is een privéfilmpje uit 1963 van The Beatles in kleur te zien dat net buiten de BBC Paris Studio’s te Londen is opgenomen.
 4 april
 De Britse radio- en televisiepersoonlijkheid Kenny Everett, die echt heel veel met The Beatles van doen heeft gehad, overlijdt thuis te Londen in zijn slaap. Hij leed aan een aan AIDS gerelateerde ziekte. Everett was onder andere verantwoordelijk voor het samenstellen van de kerstsingles van The Beatles in de jaren 1968 en 1969.
6 april
Paul, Linda en 160 bouwvakkers wonen het ‘pannenbier’ bij van het Rye Memorial Care Centre, het nieuwe in aanbouw zijnde ziekenhuis in de buitenwijk van het woonplaatsje van de McCartneys te Sussex. Het medisch centrum is er voornamelijk gekomen door de inspanningen van Paul en Linda.
Mei 1995

In Amerika wordt aangekondigd dat Paul en Linda in de voetstappen van Ringo en George zullen treden doordat ook zei hun stem zullen verlenen aan hun figuurtjes is de tekenfilmserie The Simpsons. De film How I Won The War uit 1967 met daarin een rol voor John Lennon verschijnt in Engeland op VHS-video bij MGM/UA. Dit in een gelimiteerde versie, ter herinnering aan VE Day ( overwinningsdag ) 50 jaar geleden. Vlak voor het begin van de tournee van Ringo stappen Nils Lofgren en Clarence Cummings uit de All-Starr Band.  In de kranten wordt daar overigens op 7 april al  melding van gemaakt. Ze worden deze maand vervangen door Mark Farmer en Mark Rivera. Oefensessies staan later deze maand gepland in Vancouver, Canada. 

5 mei
In Engeland meldt de pers dat er een enorme ‘biedingsoorlog’ aan de gang is in verband met de Anthologydocumentaire die op televisie te zien zal zijn. Channel 4 onthult de eerste details. Tijdens een persconferentie voor  het Golden Rose TV-festival  vertellen ze dat Apple The Beatles Anthology aan zenders in Engeland aanbied als een zesdelige televisieserie en dat er zes miljoen Pond Sterling wordt gevraagd voor het gehele pakket. Een bron rond The Beatles laat weten dat ze het geheel het liefst naar de BBC zien gaan. Vooral omdat er dan geen reclameblokken in de afleveringen zullen zitten.  De BBC en ITV hebben schijnbaar hooguit de helft van bovengenoemd bedrag geboden.
10 mei
ABC TV houdt in Californië, Amerika, een persconferentie over de komende Anthology-serie. Er wordt met goedkeuring van Apple te Londen de volgende schriftelijke verklaring uitgereikt: ‘Definitieve geschiedenis van The Beatles zal worden verteld in de eigen woorden van de band in een special van vijf uur die over twee avonden zal worden uitgezonden in novemberember 1995 op het ABC televisienetwerk.’ De special bevat de wereldpremière van twee nieuwe songs. De eerste nieuwe Beatlesplaten in 25 jaar. De nog levende Beatles zullen hun verhaal vertellen in exclusieve interviews en er zal beeldmateriaal inzitten dat nog nooit eerder is vertoond, zoals door henzelf thuisgemaakte filmpjes. De nieuwe Beatlessongs Free As A Bird en Real Love zullen door Apple op de markt worden gebracht. Er wordt nog geen naam voor de serie genoemd. Er wordt gevraagd of het The Beatles By The Beatles zal gaan heten. Iets wat wel een wens van George Harrison is omdat het als titel precies de lading van het geheel dekt. Details over de radioserie Oobu Joobu van Paul bij Westwood One worden vandaag ook onthult. De show zal op 29 mei beginnen en zal uiteindelijk dertien delen bevatten in plaats van het eerder genoemde aantaal van vijftien. In Billboard wordt geschreven dat er geen Beatlesmateriaal in de serie zal zitten.
15 mei en 16 mei
Nu bekend is dat Free As A Bird en Real Love zullen worden uitgegeven, komen Paul, George en Ringo weer bijeen in de Mill Studio bij Paul thuis in Sussex, om de laatste gedeeltes van Real Love compleet te maken. Ze werken ook aan de nieuwe McCartney-Harrisoncompositie All For Love. Dit verloopt echter rampzalig en er wordt al gauw mee gestopt. Men besluit verder een punt achter nog meer nieuw Beatlesmateriaal te zetten, voornamelijk op aandringen van George Harrison. Paul is nog wel enthousiast maar George staat erop dat All For Love niet op de CD Anthology 3 zal verschijnen.
17 mei
 Paul, Linda en hun zoon James vliegen met producer Geoff Emerick naar de studio’s van Steve Miller te Seattle, Washington voor een weekje opnames maken. Enige songs uit deze sessies zullen later verschijnen op de CD Flaming Pie.
22 mei met tussenpozen tot in juli
In de Penthouse mixstudio van de Abbey Road Studio’s begint George Martin met af en toe hulp van Paul, George en Ringo met luisteren naar – en mixen van – de tracks die bedoeld zijn voor de Anthology-CD’s. Volgen Paul is het een déjà vu. Ze maken met zijn vieren zelfs een nostalgische wandeling door het gehele complex. Ze zijn aanwezig in Studio Drie waar Michael Nyman is aan het opnemen, en even in Studio Eén waar acteur Mel Gibson een kijkje neemt bij de werkzaamheden aan het geluid voor zijn film Bravehart. Gibson raakt door emoties overmand wanneer hij hoort dat de drie Beatles voor het eerst sinds 25 jaar weer samen in het gebouw aanwezig zijn. Er worden wat beeldopnames gemaakt  door regisseur Bob Smeaton van de drie Beatles en George Martin tijdens deze luistersessies, die zijn bedoeld voor gebruik in de Anthology-serie.
24 mei
Paul is terug uit Seattle. In het MPL-kantoor wijdt hij enkel mooie woorden aan Harold Wilson, de ex-premier van Engeland, die gisteren is overleden. Het wordt uitgezonden in het programma London Tonight van Carlton ITV.  Ringo begint een tweedaagse reeks van interviews in New York, om reclame te maken voor zijn komende tournee met de All-Starr Band door de Verenigde Staten. Het eerste concert is al op 2 juli in St. Louis.
25 mei
Ringo maakt in Amerika nog meer promotie: in het  Ed Sullivan Theater in New York City verschijnt hij in het programma Later Night With Letterman een praatprogramma van CBS TV. In zijn thuisstudio Mill te Oost Sussex zijn de McCartneys nu de gastheer en gastvrouw voor Steve Miller wanneer ze samen een week lang opnames maken.
26 mei
Oefensessies die oorspronkelijk in Vancouver waren gepland,  van Ringo And His All-Starr Band beginnen  in New York, voor de tournee door Japan en de Verenigde Staten.
29 mei
Het eerste deel van Pauls  dertiendelige serie Oobu Joobu wordt in Amerika door radiozender Westwood One uitgezonden. De luisteraars kunnen de komende maanden genieten van nooit eerder vertoonde live- en studio-opnamen van McCartney uit zijn privéarchief.  Het is voor de zender een groot succes. Vele andere Amerikaanse zenders  nemen nu een abonnement bij Westwood One op de serie, zodat ze het ook zelf kunnen gaan uitzenden.
Juni 1995

Heel vroeg in deze maand neemt Neil Aspinall contact op met Klaus Voorman om te praten over het ontwerp van de hoezen voor de CD’s en VHS-video’s van The Beatles Anthology.

2 juni
Paul bezoekt de Abbey Road Studio’s waar hij wat tijd besteedt aan het overdubben van de banden waaraan hij heeft gewerkt met Steve Miller. Hij geeft ook nog even 48-duizend Pond Sterling uit aan maatkostuums  bij kleermaker Edward Sexton te Saville Row.
8 juni
Het filmen voor Anthology wordt verplaatst naar het Silverstone racecircuit waar opnames worden gemaakt van George die rondrijdt in zijn psychedelisch gekleurde Austin Mini uit 1966. Beelden hiervan zullen worden gebruikt in het gedeelte over de Magical Mystery Tour. In Amerika gaat de film Backbeat, over de Hamburgse jaren met Stuart Sutcliffe, in première op de betaaltelevisie bij zender Showtime.
12 juni
Ringo komt samen met zijn vrouw Barbara aan op New Tokyo International  (Narita) Airport in Japan, vanuit Los Angeles. Hij wordt door ongeveer 50 Beatlesfans opgewacht.
13 juni
Ringo en zijn band houden in Tokio een persconferentie.
14 juni
Begin van de Tour Of Japan And America van Ringo & His Third All-Starr Band in het Iwate Kenmin Kaikan  te Morioka, Japan. De zoon van Ringo, Zak, speelt ook weer mee. Ringo speelt de nummers Don’t Go Where The Road Don’t Go, I Wanna Bee Your Man, It Don’t Come Easy, Boys, You’re Sixteen, Yellow Submarine, Honey Don’t, Act Naturally, Photograph, No No Song en With A  Little Help From My Friends. De Japanse televisie zendt de reclame Ringo Suttar uit. Ringo is Japans voor appel. En Ringo Suttar is een soort appelsap. Bij aankomst in het land van de All-Starr Band wordt er onmiddellijk een persconferentie gehouden. ITV maakt bekend dat zij het hoogste bod hebben gedaan om de uitzendrechten van de Anthology-serie te bemachtigen. Ze zender heeft bijna vijf miljoen Pond Sterling betaald.  Het wordt groots in een persverklaring gemeld, met de kop: ‘The Beatles Tell Their Own Story On ITV. The Beatles zelf hadden een voorkeur voor de BBC. Deze omroep was echter niet onder de indruk van de voorvertoningen en het bod van de omroep bleef daardoor ver onder de gevraagde vijf miljoen Pond Sterling. Vroege aankondigingen maken duidelijk dat Anthology in maar liefst 31 landen uitgezonden zal gaan worden. Er begint tevens rumoer te ontstaan vanwege de 28ste officiële Beatlessingle Free As A Bird. Paul verklaart waarom The drie overgebleven Beatles aan het project begonnen zijn: ‘We zijn  het zat dat elke boerenlul een boek over ons schrijft  terwijl die ons nooit heeft ontmoet of gesproken.’
15 juni
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Sendai Sun-Plaza te Sendai, Japan.
16 juni 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Nigata Telsa te Nigata, Japan.
18 juni
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Osaka Castle Hall te Osaka, Japan.
19 juni 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Kurashiki Shimin Kaikan te Hiroshima, Japan.
20 juni
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Hiroshima Kousel Nenkin Kaikan te Hiroshima, Japan.
22 juni
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Nagoya Century Hall te Nagoya, Japan. Paul wordt waargenomen wanneer hij, na een vergadering met producer Chips Chipperfield en regisseur Geoff Wonfor, het gebouw van Apple Productions te  Wendell Roas, West Londen, verlaat. Hij heeft vroege kopieën van de Anthology-serie bij zich.
24 juni
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Bay NK Hall te Tokio, Japan
26 juni 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Nippon Budokan Hall te Tokio, Japan. George komt niet opdagen tijdens het werken aan –  en het kijken naar – Anthology bij Apple Productions. Hij heeft wel  materiaal uit zijn eigen archief aangeleverd, te weten zijn solo-optreden in Juke Box Jury  van 25 juli 1964, privéfilmpjes in kleur van zijn huwelijk met Patti van 21 januari 1966 en de film tijdens de laatste fotosessie van The Beatles in Tittenhurst Park te  Ascot van 22 augustusustus 1969. Het setje filmpjes is verzekerd voor 1 miljoen Pons Sterling.
27 juni 
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert in de Nippon Budokan Hall te Tokio, Japan. Het is bijna 27 jaar nadat The Beatles hier hebben opgetreden. De Japanse televisiezender NHK-TV neemt de show op, op videoband.
28 juni 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Hamamatu Kyouiku Bunka Kaikan te Hamamatu, Japan. De tournee verplaatst hierna naar de Verenigde Staten.
29 juni
Ringo, Barbara en de band verlaten Japan met vlucht Northwest 012, op weg naar Detroit.
Juli 1995

De Anthology-serie is al aan televisiezenders in 110 landen verkocht. Ingewijden onthullen echter dat er nog maar twee afleveringen, van de zes, echt helemaal klaar zijn. The Beatles zelf zijn ondertussen in druk overleg over hoe de VHS-video’s van Anthology zal moeten uitkomen en vooral hoeveel exemplaren dan  van de hele serie. Het oorspronkelijke idee was tien videobanden van 90 minuten. Maar George is het hier niet mee eens, omdat het getal volgens hem een ‘verkeerd Karma’ met zich meedraagt. Ringo krijgt 500-duizend Pond Sterling uitgekeerd voor deelname, samen met The Monkees,  aan een reclamefilmpje van Pizza Hut.

2 juli
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Arch te St. Louis, Missouri.
3 juli
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert tijdens het Milwaukee Summerfest te Milwaukee, Wisconsin.
4 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Mall Of America te Bloomington, Minnesota.
5 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Ravinia Festival Pavilion te  Chicago, Illinois.
6 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Highland Park te Illinois. Allan Williams is aanwezig bij de opening van het Pepper’s Restaurant aan de Vernon Roas te Scarborough. Het algehele thema van deze eetgelegenheid zijn The Beatles.
8 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven zelfs twee keer een concert in het Star Plaza Theater te Merrilville, Indiana,
9 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Nautica Stage te Cleveland, Ihio.
10 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Pine Knob Music Theater te Detroit, Michigan. Klaus Voorman woont een vergadering bij in het hoofdkwartier van Apple Corps te  Ovington Square, Londen. Hij heeft een handvol geschetste ideeën bij zich voor de hoezen van Anthology.Verdere aanwezigen zijn Neil Aspinall, Derek Taylor, David Saltz van het Amerikaanse ABC TV en Rick Ward de kunstregisseur van Anthology-project.
11 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Rirst Of America Stage te Acme, Michigan.
13 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Radio City Music Hall te New York. Ringo verschijnt in het programma This Morning van CBS-TV, ter promotie van zijn tournee.
14 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Bud Light Amphitheater te Harvey’s Lake, Pennsylvania. Een van tevoren opgenomen interview met Ringo wordt uitgezonden in het programma Super Time van Fuji Television.
15 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Cocord Hotel te Kiamesha Lake, New York. Het is de tiende verjaardag van het historische Live Aid Concert; het speeltje van Bob Geldof.  Paul zit natuurlijk in de herinneringsprogramma’s die vandaag door de BBC worden uitgezonden. Te beginnen bij BBC Radio 4 in het programma Rembering Live Aid. Later bij BBC 2 in het programma African Summer, waar een gedeelte van zijn optreden is te horen. Paul zelf is in werkelijkheid, samen met Linda, aanwezig in de straten van Rye, Oost Sussex bij een overwinningsparade. Dit om te vieren dat het Rye Memorial Care Centre nu eindelijk klaar en afgebouwd is. Iets waarvoor de McCartneys maar liefst 800-duizend Pond Sterling hebben geschonken.  George zit ’s avonds in het publiek tijdens een concert van Ravi Shankar in het Barbican Centre te Londen.
16 juli
Er verschijnt een interview met Paul in de Independent On Sunday. Het gaat eerst over het goede werk voor het Rye Memorial Care Centre en even later over de komende Anthology-serie. ‘Het is echt een déjà vu. We zitten weer in Abbey Road Studio 2, naar het werk te luisteren dat we deden toen we twintig jaar waren. Het is zowel raar als opwindend tegelijk. We vinden tracks waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden opgenomen, niet goed vonden, of niet wilden. Na dertig jaar, natuurlijk, zien ze er nu helemaal niet verkeerd uit.’ Er wordt gevraagd waarom dertig jaar geleden terzijde gelegde songs nu wel goed genoeg voor uitgifte zijn. ‘Ik geloof dat er hele menigten geïnteresseerd zullen zijn het George Harrison-nummer ( You’ll Know What To Do) van dertig jaar geleden dat tot op vandaag niemand gehoord heeft. Het is niet het grootste dat George ooit geschreven heeft, maar het is een onontdekt juweel. Als je een Egyptische pot vindt, dan hoeft het niet de grootste Egyptische pot te zijn. Het feit dat het een Egyptische pot is, is al genoeg.’
17 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Wolf Trap te Vienna VA, Washington DC.
18 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Garden State Arts Center te Holmdel, New Jersey.
 
19 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Harbor Lights Pavilion te Boston, Massachusetts. George en Olivia zijn in Londen te gast bij een geheimgehouden optreden van de Rolling Stones in de Brixton Acedemy. Ze laten het aanbod om ook bij het feestje na afloop aanwezig te zijn schieten. Ze gaan liever naar het huis van Stones-maatje Ronnie Wood te Richmond voor een rustig samenzijn met Ronnie, diens broer Art en wat andere vrienden. George zit de hele avond aan de thee. Hij praat over Formule-1 autoracen, over Bob Dylan en over de problemen met zijn voormalig zakenpartner Denis O’Brien. Het avondje eindigt in de vroege uurtjes; rondom zes uur.
21 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in Caesars te Atlantic City, New Jersey.
22 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert in Caesars te Atlantic City, New Jersey. Deze dag zijn er zelfs twee voorstellingen.
23 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert in Caesars te Atlantic City, New Jersey.
25 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Warwick Musical Theater te Warwick, Rhode Island.
27 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Oakdale Theater te Wallingford, Connecticut.
28 juli
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Starlite Music Theater te Latham, New York. Paul en Linda brengen een bezoek aan LIPA te Liverpool.
29 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Melody Fair Theater te  North Tonawanda, New York.
31 juli 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Riverbend Music Center te Cincinnati, Ohio.
Augustus 1995

De hype rondom de start van Anthology begint in Engeland, wanneer er promotietrailers verschijnen bij ITV. ABC TV in Amerika biedt voor $ 300-duizend een speciale trailer van 30 seconden aan, de omroep wordt overspoeld door aanvragen hiervoor van andere zenders. Ringo erkent dat hij is gestopt met roken en met het drinken van alcohol. Hij gaat regelmatig joggen en hij volgt een strikt macrobiotisch dieet. Het heeft misschien iets van doen met creditcardgigant Discover, die een lucratief contract  heeft afgesloten om de Amerikaanse tournee van de All-Starr Band te promoten.

1 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Light Amphitheater te Pittsburgh, Pennsylvania.
3 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Orlando Centroplex te Orlando Florida
4 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Sunrise Musical Theater te Sunrise, Florida.
5 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert in het Sunrise Musical Theater te Sunrise, Florida.
6 augustus
De song Hiroshima Sky Is Always Blue, opgenomen door Paul en Yoko en hun gezin, gaat bij televisiezender NHK-TV in première. Dit in het programma Good Morning Japan. Het programma bevat ook een interview met Yoko.
7 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Chastain Park Amphitheater te Atlanta, Georgia.
8 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Palace Theater te Louisville, Kentucky.
9 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Van Braun Civic Centre te Huntsville, Alabama.
11 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Arena Theater te Houston, Texas.
12 augustus
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in de Sunken Garden te San Antonio, Texas.
13 augustus
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Starplex Amphitheater te Dallas, Texas.
15 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Arizona Veterans Memorial Coliseum te Pheonix, Arizona.
16 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in  Humphrey’s  te San Diego,  Californië.
18 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Greek Theater te Los Angeles, Californië.
19 augustus
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert in het Greek Theater te Los Angeles, Californië.
20 augustus
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert in het Concord Pavilion te Concord, Californië.
22 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven een concert bij Pier 62/63 te Seatlle, Whasington.
23 augustus 
Ringo & His Third All-Starr Band geven nogmaals een concert bij Pier 62/63 te Seatlle, Whasington. Ringo moet de rest van zijn tournee afgelasten. Zijn jongste dochter, Lee, is met spoed op de intensive care van een Londens ziekenhuis opgenomen, met verhoogde vloeistofdruk in haar hersenen. Na een bezoek verklaart Ringo dat het, na grote zorgen, toch waarschijnlijk wel weer goed gaat komen. Het haalt vele nieuwsrubrieken en kranten. Het is te zien bij Carlton ITV  in het programma London News Tonight en in het programma Evening New van de BBC. De volgende dag ook nog bij GMTV.
September 1995

De wereldwijde opwinding over Anthology houdt aan. Dit wordt zeker gevoed door een promotievideo van vijf minuten die door ABC wordt verspreid naar allerlei nauw verbonden omroepen. Het is de eerste glimp die  men kan opvangen van de clips uit de Anthology-serie.

4 september
Paul en Paul Weller met zijn Mojo Filters (waarin Noel Gallagher/ Oasis ) nemen in Abbey Road Studio 2  een versie van Come Together op voor de liefdadigheids-CD Help! (War Child) van Brian Eno. De opnames worden gefilmd door Channel 4 voor een documentaire over War Child.
6 september
Klaus Voorman keert terug naar Londen om volledige toegang te krijgen tot het fotoarchief van The Beatles bij Apple. Hij richt zijn kantoortje in, beneden in het gebouw te Ovington Square. Binnen twee dagen presteert hij het de complete lay-out voor de hoezen van The Beatles Anthology klaar te hebben.
7 september
Tijdens de toegift van de  20ste Buddy Holly Week, die verdeeld over twee dagen wordt gehouden in het Shepherds Bush Empire te Londen, speelt Paul mee in het nummer Rave On. Tussen de sterren die deze slotavond aanwezig zijn bevinden zich onder anderen Carl Perkins, Bobby Vee en (vanzelfsprekend) The Crickets. Een opmerkelijk item is vandaag te koop bij de veiling van The Cynthia Lennon Collection – Part 2 te Sotheby’s, Londen.  Namelijk, het met leer beklede  bolle blikje waarin John, volgens Cynthia, thuis te  Weybridge zijn marihuana en sigarettenvloeitjes bewaarde.
10 september
De documentaire over de CD Help! van War Child met daarin Paul die het Beatlesnummer Come Together opneemt samen met Noel Gallagher en Paul Weller wordt vanavond uitgezonden door Channel 4 in Engeland.
 
11 september
Het wordt bekend dat samen met de televisieserie Anthology er ook nieuwe Beatlesopnamen het levenslicht zullen zien wanneer Rogers & Cowan Inc. te New York, een maatschappij die Capitol Records vertegenwoordigt een persverklaring laat uitgaan met de titel:  Capitol Records Set To Release Volume One Of Beatles Anthology.  Bekend wordt gemaakt dat Free As A Bird de eerste Beatlessingle sinds 25 jaar zal zijn. Naast vele andere songs wordt ook  In Spite OF All The Danger in het bericht genoemd.
12 september
ITV geeft voor 250 personen een feestje met The Beatles als thema in het London Television Centre. Dit om The Beatles Anthology te lanceren. Tijdens dit feest  zijn ook de eerste officiële beelden uit de serie te zien, waaronder de versie in kleur van All You Need Is Love uit het televisieprogramma Our World van juni 1967. Neil Aspinall en Derek Taylor zijn er namens Apple bij aanwezig.
14 september
De Beatleshysterie bereikt een (voorlopig?) hoogtepunt wanneer bij Sotheby’s te Londen tijdens de veiling van de handgeschreven Getting Better-songtekst  (1967) maar liefst 161-duizend Pond Sterling wordt geboden.
19 september
London Weekend Television (LTW) geeft voorzichtig een persverklaring uit over The Beatles Anthology. Apple zelf overweegt namelijk nog steeds de naam The Beatles Story, terwijl ITV voorkeur geeft aan het al circulerende Anthology. Onder andere wordt in het bericht melding gedaan dat Jools Holland, een in Engeland bekende televisiepresentator met een eigen muziekprogramma, de interviews met Paul, George en Ringo heeft afgenomen. Openlijk worden ook de in de serie opgenomen privéfilmpjes van vakanties en dergelijke genoemd. Uniek materiaal dus! Natuurlijk komen ook de nieuwe songs aan bod, met name dat het vooral Paul was die wilde dat er nieuwe Beatlesmuziek, al was het maar heel incidenteel,  in de serie zou worden opgenomen.  LTW meldt vandaag als eerste dat op 8 novemberember een medialancering voor Anthology staat gepland. Plaats van handeling kan men echter helaas niet  noemen.
 
2 oktober
Paul neemt even een adempauze in de hele hysterie rondom Anthology en gaat samen met Linda op reis naar Amerika om promotie te maken voor haar nieuwe kookboek genaamd Linda’s Kitchen.
3 oktober
Dagblad de Sun publiceert een ‘Voor de wereld exclusieve’ foto van Paul, George en Ringo die gezamenlijk poseren in het hoofdkwartier van Apple te Londen. Het plaatje is genomen op 31 maart 1995. Met de subtitel ‘Got Back’ staat de kleurenfoto op vrijwel de gehele voorpagina. Een alternatieve versie in zwart-wit  staat op een van de binnenpagina’s. De foto lijkt wat onverzorgd. Paul lacht niet, het haar van George zit niet goed en Ringo kijkt niet in de camera. Het lijkt er op alsof de foto  zonder toestemming uit het Apple-kantoor is gesmokkeld. Dat blijkt later te kloppen: stafmedewerker en fotograaf Tommy Hanley heeft in het geheim via zijn uitgever (Stuart Higgins) de foto aan The Sun verkocht voor maar liefst 100-duizend Pond Sterling!
4 oktober
Er wordt gefilmd op locatie voor de promotieclip van Real Love in Liverpool door regisseur Kevin Godley (10CC). Er wordt gefilmd aan een scene met een witte piano, met op de achtergrond de Mersey-rivier en het Liver Building. Het definitieve samenstellen  van alle fragmenten gebeurt  pas later op diverse locatie te Londen. Dit eerst te Crowe in Shepherds Bush. Dit is tegenovemberer de straat waar de rest van The Beatles Anthology wordt voorbereid. Zo kan er volgens Godley makkelijk archiefmateriaal van Apple worden geleend. De lachende gezichten van Paul, George en Ringo zijn letterlijk geïnspireerd door de film Smile (met een 55 minuten durende glimlach van John) van Yoko uit 1968 die Godley bij Apple te zien krijgt. De beelden van Smile worden er gedeeltelijk ingemixt. Wegens veiligheidsredenen rondom het Anthology-project krijgt Kevin Godley niet de gehele soundtrack van Real Love tot zijn beschikking. Om voor Paul, George en Ringo een ruwe  beluisterbare complete clip samen te stellen heeft Kevin Godley  zodoende zelf de hiaten in de tekst ingezongen. Op wat kleine dingen na zijn de heren enthousiast. Het mooiste aspect is dat er beelden inzitten van The Beatles terwijl ze in de studio aan het werk zijn aan de song.
 
16 oktober
ITV onthult de eerste uitzenddag van The Beatles Anthology, namelijk 26 novemberember. Wel wordt er door een woordvoerder nog aan toegevoegd dat de  (reguliere) programmering bij ITV tot twee weken van tevoren nog aangepast kan worden. Paul voegt zich in de Royal Albert Hall op het podium bij dichter Allen Ginsberg om elektrische gitaar te spelen voor het slot van The Ballad Of The Skeletons. Dit als onderdeel van een groot dichtersfestival met de naam The Return Of The Forgotten.
17 oktober
Alweer een persverklaring; nu door EMI. De tracklijst van de CD The Beatles Anthology 1 wordt er in bekendgemaakt. Verder laat men weten dat de CD op 21 novemberember uit zal komen.  Tevens bevat het bericht de bronvermelding van elke song. Opnames die wel zijn overwogen, maar uiteindelijk niet op de Anthology-CD’s terecht zijn gekomen zijn: Love Of The Loved en To Know her Is To Love Her (Decemberca 1962), My Girl Is Red Hot (Star Club, Hamburg 1962), She’s A Woman (Shea Stadium 1965), Paperback Writer (EMI alleen de zang), Nowhere Man ( Live in Tokio 1966), Think For Yourself, Love You Too, Revolution, Hey La Le Lu/All Together Now (allemaal EMI-outtakes), Something (Abbey Road Studio’s 1969 uitlopend in een heel lange jamsessie door een piano) en de versie vanHelter Skelter die 27 minuten duurt.
20 oktober
Klaus Voorman overhandigt in het Apple-kantoor aan Ovington Square  te Londen zijn hoesontwerp voor Anthology 2.
23 oktober
Op locatie te Liverpool wordt gefilmd voor de promotieclip van Free As A Bird. Voornamelijk de scene over het verkeersongeval. Verder wordt er later gefilmd in Londen en Los Angeles. Een verwijzing naar Bob Dylan, een winkeltje genaamd Dylan’s, wordt niet in de uiteindelijk clip gebruikt.
27 oktober
Nog meer opbouwen van de spanning rondom de officiële start van The Beatles Anthology wanneer in de ontbijtshow AM Philadelphia van zender WPVI TV5 te Amerika de serie wordt besproken doormiddel van de officiële ‘electronic press kit’ (EPK) van Anthology. Ook geeft  Mark Hertsgaard (schrijver van een van de betere Beatlesboeken: A Day In The Life, De Beatles En Hun Muziek  – red.) een interview aan de telefoon. Hij vertelt dat hij al enige tracks van de VD The Beatles Anthology 1 heeft gehoord. In de show komt tevens Allan Williams opdraven die een lederen broek laat zien welke Paul heeft gedragen tijdens het verblijf van The Beatles in Hamburg.
28 oktober
Een exclusief interview met Paul verschijnt in de Daily Express waarin hij praat over zijn verbitterdheid  om in de schaduw van  Johns martelaarschap te leven: ‘Er zijn er velen die denken dat John The Beatles was. Dat is niet waar en hij zou de eerste zijn om je dat te vertellen.’
November 1995

In het eerste deel van de maand is er bij ABC TV in Amerika een trailer te zien, die samengevat zo gaat: ‘Imagine The Beatles back together again- All four! – John, Paul, George and Ringo- But how? – John left two unfinished songs- And the remaining Beatles have completed his Music – The Beatles Anthology – Coming Novemberember 19 – On A Beatles C.’

Om mee te doen aan de officiële promotie  van Anthology wordt Linda benoemd tot de officiële Beatlesfotograaf. Haar agent kan zodoende twee duizend Pond Sterling per foto van de drie herenigde Beatles vragen, vanaf 1981, het jaar waarin Ringo en Barbara trouwden en de heren voor de camera voor het eerst weer samen waren te zien.

Schrijver Philip Norman van het boek Shout! onthult in de Daily Mail dat het George en Neil Aspinall waren die voor het eerst contact met Yoko zochten over demo’s van John en  niet Paul.

Paul nam tijdens de Rock And Roll Hall Of Fame in 1994 slechts de bandjes in ontvangst omdat Yoko en hij toen toch al aanwezig waren. The Beatles (Threatles) verschijnen op de voorpagina van Q magazine.

Entertainment Network (E) zendt in Amerika de documentaire The Beatles On E! uit. A&E Channel zendt in Amerika de onofficiële documentaire The Beatles Story uit.

In Amerika verschijnt Yoko bij Larry King Live van CNN. Zepraat vanzelfsprekend over Free As A Bird.

10 november
Voorvertoning van de eerste aflevering (51 minuten) van The Beatles Anthology tijdens de prijsuitreiking van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Award.in Piccadilly te Londen. Dit onmiddellijk gevolgd door een persconferentie door o.a. regisseur Geoff Wonfor,  scenarioschrijver Bob Smeatonen hoofd programmering van ITV Stuart Prebble. Namens Apple zijn Neil Aspinall en Derek Taylor aanwezig. Promtie voor Anthology gaat in Amerika gestaag verder; deze keer in het programma Day & Date van de televisie te New York. Er zijn behalve beelden uit EPK (zie 27 oktoberober) ook beelden in kleur te zien van het interview van Larry Kane met John en Paul van 14 mei 1968 om Apple te lanceren. Op de radio in bij WABC een special te beluisteren genaamd Beatles ’95 met daarin een nieuw interview met Paul.
 
11 en 12 november
George is aanwezig bij de Grand Prix van Adelaide, Australië. Hij ziet Damon Hill deze autorace winnen en verkeert daarna in diens gezelschap. George laat  tijdens  het overwinningsfeestje van Hill een stukje horen van Free As A Bird. Verder geeft George een exclusief interview aan het Australische televisieprogramma Today Tonight. Over Free As A Bird zegt hij dat hij denkt dat John het wel mooi had gevonden. En verder dat hij tegen Paul en Ringo heeft gezegd dat hij hoopt dat iemand van zijn niet goed gevonden demo’s ook nog eens hitsongs maakt wanneer hijzelf dood is. ABC zendt nog maar eens de trailer A Beatles C uit. NBC TV (Channel 10) promoot de Anthology-serie in de show Time Out met clips uit de Anthology EPK (zie 27 oktoberober) én met een clipje uit de allereerste avant-garde ‘zittende’ podiumvoorstelling van Yoko in Amerika.
13 november
ABC zendt een iets andere trailer voor The Beatles Anthology. Om een graantje mee te pikken van de huidige interesse in The Beatles komt VC1 in samenwerking met MPI en Apple met heruitgaven op VHS-video van A Hard Day’s Night en Help! Beide aangevuld met wat journaalbeelden. In Engeland komt voor het eerst de Amerikaanse documentaire The Making Of A Hard Day’s Night op de markt.
 
16 november
Tot aan het eind van de maand houdt de opwinding rondom The Beatles Anthology aan wanneer enorme reclameborden met de kreet ‘You Haven’t Heard Anything Yet’ overal in Engeland opduiken. Ondertussen wordt  bij ABC TV in het programma GoodMorning America ook vooruitgekeken naar  The Beatles Anthology doormiddel van een interview met George Martin terwijl hij wat gedeeltes van songs van de CD Anthology 1 afspeelt.
17 november
 
‘Two new Beatles songs – The most anticipated event in 30 years – An event no one thought would ever happen’ schreeuwt een trailer voor The Beatles Anthology bij ABC TV. Een exclusief, vooraf opgenomen, interview met Yoko, waarin zij uitlegt hoe ze met de huidige Beatlesreünie heeft geholpen, is te zien in de Amerikaanse televisieshow Inside Edition. Het zit vanzelfsprekend verstopt tussen  allerlei andere promotie  voor The Beatles Anthology.
18 november
De laatst samengestelde videoclip van Free As A Bird wordt bij Apple  te Londen afgeleverd. Neil Aspinall en Derek Taylor geven er hun goedkeuring aan. Nu wordt er direct een masterband voor uitzending naar ABC TV gezonden voor de première van morgen. Paul had vorige week zijn goedkeuring al verleend aan een eerdere versie. George en Ringo gaven al toestemming toen er eerder een VHS-band bij hun thuis was bezorgd. Regisseur Joe Pytka bezorgt persoonlijk een exemplaar bij Yoko thuis. Op de avond van de grote lancering van de Anthologytelevisieserie in Amerika zendt VH-1 het programma Get Back – The Beatles Reunion uit. Een op archiefmateriaal gebaseerde show, gepresenteerd door Anthony Decemberurtis. De zender zit dit weekend helemaal in de Beatlesmania door het uitzenden van vijf uur aan Beatlesgerelateerde programmering. Het gaat om de dramafilm The Hours And The Times, over de zogenoemde relatie tussen John en Brian Epstein in 1963 en de concertfilm John Lennon Live In New York City van 1972.  Verder handelt het om Beatles- en solopromotieclipjes. Het solomateriaal behelst voornamelijk video’s van Paul. ABC voert de spanning nog meer op door uitzending van de trailer ‘In one day – It’s the television event of our lifetime – The incredible music you’ve always loved – Plus two new Beatles songs – The Beatles Anthology – Tomorrow!’
19 november
De televisieserie The Beatles Anthologie gaat in première bij de Amerikaanse zender ABC (‘A Beatles C’). Deel één wordt vanavond uitgezonden van 21:00 uur tot 22:59 uur (New Yorkse tijdszone). Ongeveer 48 miljoen kijkers zitten aan de buis gekluisterd! Om 22:55 uur is voor het eerst de clip van Free As A Bird te zien door een exclusieve overeenkomst tussen Apple en ABC, als afsluiting vaan deel één. Via een mobiele telefoon van een Capitol-medewerker is in Engeland in de Abbey Road Studio’s  ( 3:59 uur Engelse tijd) de Amerikaanse afsluiting van Free As A Bird en Anthology deel één rechtstreeks te horen. Ondertussen wordt om middernacht plaatselijke tijd vanuit Nederland in het diepste geheim de eerste geperste voorraad  van The Beatles Anthology 1  (op CD, elpee en cassette) vervoerd naar diverse Europese bestemmingen.
20 november
In Engeland worden om ongeveer 4:00 uur ’s morgens vanuit de Abbey Road Studio’s CD-Rs verstuurd naar diverse zenders met daarop Free As A Bird. Het verzamelaarobject gaat onder andere naar  BBC Radio One welke om ongeveer 4:07 uur de single als allereerste Engelse omroep uitzendt.
In de loop van de ochtend laten veel meer zenders de single horen. ITV zendt  de song uit via haar ontbijtradiozender GMTV voor een groot publiek, aanwezig in de Cavern te Liverpool. De videoclip is die ochtend voor het eerst te zien in het programma Big Breakfast Show van Channel 4. Iets waardoor ITV de grootse plannen daaromtrent meteen in de ijskast kan zetten. Verder is de clip in de loop van de ochtend te zien in de nieuwsrubrieken van de BBC, ITN en Channel 4. De CD Beatles Anthology 1 wordt ook gelanceerd. Dit om 7:00 uur die ochtend, wanneer de voorraad vanuit Nederland (!) aankomt in het distributiecentrum van EMI te Hayes, Middlesex. De grote platenzaken
Virgin en HMV ontvangen van EMI  de bestelde platen vooruit, zodat die al om middernacht (dus 21 november) de winkel kunnen openen om de allereerste exemplaren aan het publiek te verkopen. De officiële persconferentie over The Beatles Anthology vindt die ochtend plaats in de Lancaster rooms van het prestigieuze Savoy Hotel te Londen. George Martin, Derek Taylor, Neil Aspinall, Jeff Lynne en Rupert Perry (namens EMI) beantwoorden daar de vragen van 400 aanwezige journalisten en cameramannen. George Martin geeft aan Free As A Bird niet te hebben geproduceerd om zijn volle aandacht aan The Beatles Anthology 1 te kunnen schenken. De taak van Free As A Bird is overgelaten aan Jeff Lynne en na het horen van het prachtige resultaat heeft George Martin er toch wel een klein beetje spijt van die kans te hebben laten liggen.
Free As A Bird wordt voor de aanwezige pers twee keer afgespeeld. De eerste keer om de fotohoes te presenteren en de tweede keer om de videoclip te presenteren. Later op de avond wordt de clip volledig afgespeeld in de uitzending van Granada / ITV in het programma All Together Now. In Amerika verschijnt Ringo live vanuit zijn huis te Monte Carlo  om 7:00 uur Amerikaanse tijd via satelliet in het programma Good Morning America van ABC TV. Hij haalt herinneringen op aan zijn Beatlestijd, praat over Free As A Bird en over het Anthology-project. Er zit ook een stukje in van radiozender WZLX te Boston met een live-verslag over het die morgen non-stop afspelen van Beatlesmuziek. Verder bevat het ABC-programma de clip van Free As A Bird en wordt de regisseur van de clip, Joe Pytka, via satelliet vanuit Los Angeles geïnterviewd.
21 november
Wereldwijd komt de CD The Beatles Anthology 1 uit. In Amerika zijn er meteen 3,5 miljoen stuks besteld, een verkoopwaarde vertegenwoordigend van 60- tot 70-miljoen dollar. De eerste week worden er in Engeland van Beatles Anthology 121-duizend stuks verkocht. In Amerika verkoopt alleen  winkelketen America Best Buy er al ruim 850-duizend. Door de enorme verkoopcijfers ontvangt voormalig Beatlesdrummer Pete Best al een bedrag ter grootte van zes nullen doordat hij op tien songs meespeelt die op de CD staan, laat staan de andere Beatles… Tijdens een reclame voor Heineken die tussen de tweede aflevering van Anthology door is te zien bij ITV verschijnt Pete in beeld en daar strijkt hij ook weer een leuk centje aan op: tienduizend Pond Sterling. Derek Taylor reageert namens Apple dat het Pete gegund is. ‘Pete is een goede gozer en hij verdient het. Dit is een nieuw hoofdstuk voor Pete.’ De reclame zou oorspronkelijk tussen aflevering één gemengd zitten, maar dat werd door Apple geblokkeerd.
22 november
The Beatles Anthology deel twee wordt uitgezonden door ABC TV in Amerika.
23 november
Het laatste deel van The Beatles Anthology wordt uitgezonden door ABC TV in Amerika. Het aantal kijkers is met ongeveer de helft ten opzichte van 19 novemberember teruggezakt naar het toch nog altijd respectabele aantal van ongeveer 25 miljoen. In een poging de bootleggers om de tuin te leiden  zendt ITV in Engeland een video voor de single Real Love uit in het slechts vijf minuten durende programma The Beatles – Real Love. Het filmpje is samengesteld door Kevin Godley (10 CC) en bestaat uit archiefmateriaal uit de zestiger jaren, aangevuld met beelden gemaakt door Geoff Wonfor van Paul, George en Ringo die de song opnemen in The Mill-studio te East Sussex op 6 en 7 februari van dit jaar. (De gedeeltes met de piano en de locaties in Liverpool zitten hier dus blijkbaar niet in – red.)
25 november
Derek Taylor verschijnt het programma Later With Jools Holland van BBC2. Er vindt een Beatlesgerelateerde conversatie plaats. Tevens zit de ‘verloren gewaande’ clip van Long Tall Sally uit het Beatlesconcert in het Washington Coliseum in uitzending.
26 november
De Beatles Anthology-serie gaat in Engeland in première bij ITV. Er kijken 14,3-miljoen mensen naar het programma.
27 november
In Engeland zendt Channel 4  een niet zo vleiende documentaire over The Beatles uit, genaamd: All You Need Is Cash. Het gaat over het financiële wel en wee rondom de groep door de jaren heen.
December 1995

Olivia, de vrouw van George, geeft in Engeland een verklaring uit dat een bedrag van zeven cijfers uit de opbrengst van The Beatles Anthology zal worden geschonken aan het goede doel ‘The Romanian Angel Appeal’. In zijn huis te Monte Carlo signeert Ringo een beperkt aantal stuks porseleinfiguurtjes van hemzelf voor bedrijf Gartlan USA.

3 december
Deel twee van The Beatles Anthology wordt in Engeland op televisie uitgezonden. Het aantal kijkers is deze keer iets teruggelopen naar (toch nog) ruim elf miljoen.
4 december
Free As A Bird, de 28ste officiële Beatlessingle komt uit op 7’’-vinyl, CD van vier tracks en op cassette. Er worden er 120-duizend stuks van verkocht in de eerste week. Geschat wordt dat in Engeland  ongeveer twintig miljoen mensen (een derde deel van de bevolking) de song inmiddels hebben gehoord.
7 december
Tijdens een routineonderzoek in een ziekenhuis te Londen wordt er bij Linda McCartney een klein kwaadaardig tumor in een van haar borsten ontdekt. Er wordt aangeraden meteen tot operatie over te gaan.
 
9 december
De soundtrack  uit 1967 van Paul voor de film The Familiy Way wordt in Amerika opnieuw uitgegeven en wel op CDen cassette.
10 december
Free As A Bird komt in de hitparade van de BBC binnen op de tweede plaats. De eerste plaats wordt bezet door Michael Jackson met het nummer Earth Song. Geruchten gaan dat vooral Paul hier erg over gepikeerd is. Niet op de prestigieuze eerste plaats met de Kerst dus… Om het er nog eens dunnetjes in te wrijven, stuurt het feestvierende bestuur van Sony (de platenmaatschappij van ‘Wacko Jacko’) ludiek een gevulde kerstkalkoen naar het bestuur van EMI. Gevuld met allemaal Free As A Bird-singles… Het derde deel van The Beatles Anthology wordt in Engeland op televisie uitgezonden. Nu is het aantal kijker helaas gezakt naar ruim tien miljoen.
11 december
Het wordt publiekelijk bekend dat enkele dagen geleden bij Linda borstkanker is vastgesteld in het Princess Grace Hospital te Londen. Paul laat weten dat er inmiddels een operatie heeft plaatsgevonden en dat ‘…men er gelukkig op tijd bij was..!’
15 december
De zus van Stuart Sutcliffe, Pauline, begint een rechtszaak tegen Apple over het opgenomen materiaal op The Beatles Anthology 1 waarop ook Stuart meespeelt, namelijk Hallelujah I Love Her So, You’ll Be Mine en Cayenne. Pauline had een aanbod van Apple gekregen, maar ze is het er duidelijk niet mee eens.
17 december
Het vierde deel van The Beatles Anthology wordt in Engeland uitgezonden. Het aantal kijkers zakt naar 8,7 miljoen.
 
25 december
ABC zendt een speciale Beatlesspecial van 22 minuten voor de Kerst  uit met de titel With A Little Help From My Friends. Volgens de zender is het programma zonder de hulp van Apple gemaakt.
26 december
ITV heeft het uitzendingschema voor de kerstdagen gewijzigd. Daardoor verplaatst deel vijf van The Beatles Anthology naar Boxing Day, de Tweede Kerstdag. Een feestdag wanneer  in Engeland traditioneel in familiaire kring de kerstcadeautjes worden  uitgepakt en er niet of nauwelijks naar de televisie wordt gekeken. Niet erg verrassend zakt het aantal kijkers zodoende naar slechts 3,8 miljoen.
 
31 december
Het zesde en laatste deel van The Beatles Anthology wordt door ITV uitgezonden op oudejaarsavond.  Het aantal kijkers daalt naar het diepterecord van slechts 2,9 miljoen.