1996

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1996

In Amerika geeft Capitol nog eens veertien jukeboxsingles van The Beatles uit. George zit deze maand in Inda waar hij muziek produceert voor Ravi Shankar. Meer specifiek: voor de CD Chants Of India in Madras wordt opgenomen. Een 4CD-box met oud werk van Ravi Shankar met de  titel Ravi – In Celebration komt in samenwerking met Angel Records uit op het Dark Horse-label van George.

George wint gedeeltelijk zijn rechtsgeschil tegen zijn vroegere zakenpartner Denis O’Brien.

In Los Angeles krijgt George door de rechtbank $11,6-miljoen toegewezen; de eis van George was oorspronkelijk $25-miljoen.

In Londen begint Linda McCartney aan een chemokuur; ze ondergaat de therapie één á twee keer per week.

5 januari
Klaus Voorman reist naar Londen om aan Apple, in Ovington Square, zijn volledige ontwerp voor The Beatles Anthology 3 te overhandigen.
6 januari 
Free As A Bird piekt met plaats #6 in de Billboard Top 100; in Nederland bereikt de single de tiende plaats in de Top 40 van Veronica.
8 januari
Na zeven jaar van voorbereiding opent LIPA eindelijk haar deurenvoor de eerste 200 studenten in Mount Street te Liverpool.
22 januari
De VHS-video’s van The Beatles Anthology zijn bijna klaar en daarom stuurt Apple  ‘demo’ VHS-banden van deel één en twee naar Paul ter goedkeuring.
30 januari
In Liverpool fungeert Paul, samen met George Martin,  als gastheer bij de persconferentie ter gelegenheid van de opening van LIPA. Onder de gasten bevinden zich James McCartney (de zoon van Paul en Linda), Gerry Marsden en Neil Aspinall. George Martin en Paul poseren voor de fotografen, wanneer Paul de feesttaart aansnijdt. Linda is (vanzelfsprekend) niet aanwezig.
13 februari
Een nieuwe versie voor de promotieclip van Real Love, met daarin scènes van Paul, George en Ringo en hun huidige echtgenotes wordt vandaag in West Londen gereedgemaakt.
14 februari
De tweede comebacksingle van The Beatles, Real Love, wordt naar de Engelse radiozender verzonden zodat hij vandaag nog, op Valentijnsdag, vanaf 8:10 uur te horen is. In de editie van The Sun staat de kop: ‘100000 Pound To Kill Macca’. Twee dieven die momenteel in gevangenschap zitten zouden van een complot afweten  om Paul McCartney  te vermoorden en tevens zouden zij van een stroman weten die  ‘de klus’ zou moeten gaan klaren. Scotland Yard doet het hele verhaal af  als ‘geheel onwaar!’
24 februari
De nieuw samengestelde promotieclip voor Real Love (zie 13 februari) wordt naar televisiezenders over de hele wereld verzonden.
26 februari
EMI laat weten dat de release van The Beatles Anthology 2 is uitgesteld tot 18 maart. Dit doordat op instigatie van The Beatles de plek van het nummer I’m Down naar track drie moet worden verplaatst. Twee en een half miljoen al gedrukte CD-boekjes zijn nu niet meer te gebruiken. Een ‘schadepostje’ voor EMI van ongeveer 500-duizend Pond Sterling. Geruchten gaan dat Paul dit voor zijn rekening neemt; het is tenslotte zijn song die naar voren moet worden geschoven. Ook de single Real Love wordt verschoven en wel  naar 4 maart.
27 februari
The Beatles melden dat zij Apple Organic hebben opgericht, het eerste ‘eco-bewuste’ handelsmerk ter wereld. Doel is om milieuvriendelijke productieprocessen in mode van de Rock & Roll- te bevorderen. De eerste producten, in Los Angeles gemaakt door het bedrijf O’Wear, zijn T-shirts, poloshirts, jacks etc. met het logo Anthology er op. The Beatles ontvangen in Amerika hiervoor gelijk de Fashion For The Environment Award. Een prijs vier jaar geleden in het leven geroepen ter ondersteuning van het groene-  c.q. milieubewustzijn.
29 februari
Yoko Ono begint aan een korte tournee door Amerika, mede ter promotie van haar onlangs uitgekomen CD genaamd Rising. De tournee loopt tot en met 25 maart en de band IMA van zoon Sean Lennon begeleidt haar.
Maart 1996

BBC1 boycot de single Real Love. ‘We hebben Real Love een paar keer intern afgespeeld, maar nee hij komt niet op onze playlist’, aldus woordvoeder Polly Ravenscroft van Radio 1.

Om een graantje mee te pikken van de huidige hype rondom Anthology kondigt Lingasong Records in Engeland de heruitgave (een remix) van de tapes van The Beatles in de Star Club te Hamburg 1962 aan. Dit compleet met vier zwart-witfoto’s ven de groep die backstage zijn genomen in de Granada Cinema te East Ham, Londen, maart 1963.

Ringo ontvangt maar liefst 500-duizend Pond Sterling om één zinnetje in te spreken voor een Japanse televisiereclame voor het frisdrankje Ringo Suttar. Zijn rolletje wordt verspreid over twee dagen opgenomen in Vancouver, Canada.

4 maart
De single Real Love komt uit. In de persverklaring legt Paul uit dat de drie nog levende Beatles nu min of meer fungeren als begeleidingsband van John, omdat die al de woorden en de muziek al klaar had en dat het een groot plezier was om te doen. Verder wordt uitgelegd dat er niet te veel moderne apparatuur is gebruikt om het originele Beatlesgeluid zoveel mogelijk te benaderen. De verklaring gaat in op het gebruikte instrumentarium, onder andere bespeelt Paul de contrabas van de bassist van Elvis Presley ( Bill Black).
8 maart
Ter promotie van The Beatles Anthology 2 verzendt Apple de volgende promotieclips naar een aantal geselecteerde televisiezenders in Amerika en Europa:  Everybody’s Trying To Be My Baby, Eleanor Rigby en Help!
9 maart
De oorlog met BBC Radio 1 gaat door wanneer Paul een artikel van 800 woorden schrijft in de Daily Mirror. Daarin staat onder andere: ‘…onze nieuwe single Real Love hoeft geen hit te worden… onze carrières hangen er niet van af… als Radio 1 ons in de ban wil doen worden we echt niet geruïneerd… Is Radio 1 nog steeds zo belangrijk als het vroeger was?.. Zoals Ringo tegen me zei: Wie heeft Radio1 nog nodig als er zoveel Onafhankelijke zenders zijn?..’  De Daily Mirror (die via een enquête onder de lezers heeft gepeild dat 91% de single wel wil horen) steunt Paul en roept op Trevor Dunn van Radio 1 te bellen of te faxen en hem een zware dag te bezorgen door te vertellen wat men ervan denkt. Ondanks de radioboycot is die avond de clip te zien op televisie bij de BBC in het programma Top Of The Pops 2.
11 maart
Wereldwijd ontvangen diverse radiozenders al exemplaren vooruit van de CD The Beatles Anthology 2.
16 maart
Real Love komt in de top 75 van Music Week binnen op nummer vier. Er zijn in de eerste week 50-duizend stuks verkocht. Toch blijft de plaat  van alle officiële Beatlessingles het minst lang in de hitparade staan behalve Lady Madonna (in 1968).
18 maart
Wereldwijd komt de CD The Beatles Anthology 2 uit. Paul wilde oorspronkelijk ook het nummer Carnival Of Light op de CD hebben, maar George, Ringo en Yoko zijn er op tegen. Ze hebben het gevoel dat het nummer oorspronkelijk ‘niet voor The Beatles bedoeld’ was. In Engeland worden er in de eerste week 78-duizend stuks verkocht. In Amerika verkoopt alleen al de firma Best Buy er maar liefst 442-duizend.
 
April 1996

The Beatles Antholoy 1 ontvangt in Amerika drie prijzen voor goede werkopen: goud, platina en zesdubbel (!) platina. Dit voor de verkoop van 3 miljoen stuks. Wereldwijd zijn er inmiddels 12,5 miljoen stuks verkocht.

In Amerika verbindt Ringo zijn naam aan zes porseleinfiguurtjes van firma Garland USA.  De poppetjes stellen onder andere Ringo voor op de elpee Abbey Road en achter zijn drumstel in 1964. Hij houdt ook een signeersessie van maar liefst vier uur lang, waar hij in beperkte oplage geproduceerde Ringo Starr-eetborden signeert.

George en Ravi Shankar vliegen naar Madrasin India om verder te werken aan de CD Chants OF India in de Sruthilaya Media Artists Studio’s en in de Swara Laya Studio’s.

 
21 april
In Engeland schrijft dagblad The Observer: ‘In 1996 hebben Te Beatles gedaan waaarin elke andere groep sindsdien in is gefaald – groter worden dan The Beatles.’
 
Mei 1996

In Sao Paulo te Brazilië, laat Ron wood (Rolling Stones) weten dat hij, wanneer hij weer in Engeland terug is, plaatopnames met George Harrison gaat maken.

13 mei
Er wordt een videotape opgenomen in de Mill Studio te Susex van Paul en Ringo terwijl zij aan het werk zijn aan de song Beautiful Night. Er zullen stukjes van verschijnen inde MPL-documentaire genaamd Paul McCartney In The World Tonight.
15 mei
De hel dag door worden er in Engeland door ITN journaals een paar seconden van een 8 mm-filmpje uitgezonden met beelden van The Beatles die in 1962 optreden in de Cassanovembera Club te Liverpool. Apple wil de beelden graag in de uitgebreidere VHS-video’s van The Beatles Anthology wil tussenvoegen. Daar wordt een bedrag van 30-duizend Pond Sterling voor gevraagd. Apple slaat het aanbod af en biedt ‘slechts’ 10-duizend Pond Sterling.
18 mei
Paul verschijnt bij BBC Radio Two in het programma The Steve Wright Show.
Juni 1996

In Mojo Magazine  staat George op de zestiende plaats van het lijstje met allerbeste gitaristen ter wereld. Op nummer één staat Jimi Hendrix.

6 juni
Tussen de te veilen items bij Christie’s te Londen zitten wat geluidsbanden van Ringo Starr. uit 1966. Ze bevatten opnames van de reizen van The Beatles naar München, Duitsland en Tokio, Japan in dat jaar én onuitgegeven composities van Ringo namelijk Looking For The Lightning, Sitting In The Back Seat Of My Car (!) en nog een song, vermoedelijk Hang On To The Roll She Gave You. De banden worden voor 2875 Pond Sterling verkocht.
7 juni
LIPA wordt officieel geopend door koningin Elizabeth II. Paul is vanzelfsprekend aanwezig. Paul wordt gevraagd naar Linda omdat die er niet bij is. ‘Het is allemaal nogal hectisch voor haar, maar het gaat goed met haar’, antwoordt hij.
8 juni
Yoko en Sean geven op de locatie LA2 in Charing Cross Road te Londen. Bij BBC 1 is een documentaire over het LIPA-project van Paul te zien in het programma The Fame Game.
13 juni
BBC Radio 4 zendt een hoorspel  van Francis McNeil uit over de laatste moeizame jaren van Brian Epstein, genaamd: With A Little Help Fro My Friends.
15 juni
George Martin wordt geridderd door koningin Elizabeth II.
22 juni
Yoko Ono en de band IMA van Sean Lennon beginnen aan korte een tournee door Japan die tot en met 1 juli zal duren.
26 juni
Paul bezoekt Hyde Park te Londen waar deze keer het Price’s Trust Concert zal worden gehouden. Hij praat wat met Harvey Goldsmith, de promotor van de hele show. Geruchten over een mogelijk optreden van The Beatles tijdens het concert gaan in de pers meteen in het rond.  In Amerika zendt VH-1 Archive het eerste deel uit van de Dick Cavett Shows waarin John en Yoko in 1971 verschenen.
27 juni
Geoff Bakker, de woordvoeder van MPL (lees: Paul) te Londen, zegt over de geruchten van een Beatlesconcert aanstaande zaterdag in Hyde Park: ‘Het is onzin. Paul zou zonder John nooit het podium opgaan als The Beatles!
28 juni
Een door Paul, George en Ringo gesigneerde zessnarige Rickenbacker 325 V 63 trilgitaar wordt geveild tijdens de lunch van de jaarlijkse Silver Clef Awards te Londen.
30 juni
Ringo treedt samen met countryzanger Willie Nelson op tijdens een liefdadigheidsconcert te Peterborough, Ontario in Canada. Ze spelen op een truck met oplegger ten bate van mensen die lijden aan schizofrenie.
Juli 1996

Er komt uiteindelijk toch  geen derde reüniesingle van The Beatles, wordt bekendgemaakt.  Apple start een rechtszaak tegen Lingasong Music om een nieuwe versie van opnames van The Beatles in de Star Club te Hamburg 1962 te blokkeren. De vierdubbel-CD In Celebration van Ravi Shankar, die een geschreven introductie van George Harrison bevat, komt uit in Engeland.

3 juli
Deel twee van VH-1 Archive met de Dick Cavett Shows waarin John en Yoko in 1971 verschenen.
7 juli
De opnames voor Chants Of India van Ravi Shankar gaan door in de thuisstudio van George te Henley.
11 juli
George en Ravi krijgen hulp van een klein team Indiase musici voor de sesies van Chants Of India in Friar Park.
18 juli 
In Amerika zendt VH-1 Archive weer een deel uit van de Dick Cavett Shows waarin George Harrison  in 1971 verscheen.
19 juli
George en Ravi gaan in Henley weer alleen verder aan het werk voor Chants Of India.
23 juli
In het hoofdkantoor van Apple te Londen wordt een persconferentie gehouden over de komende achtdelige VHS-videoserie van Anthology. De afsluitende vraag- en antwoordsessie is met Neil Aspinall, Derek Taylor en Anthology-regisseur Chips Chipperfield.
Augustus 1996

Het wordt bekend dat Paul heeft meegewerkt aan een studioversie van The Ballad Of The Skeletons van dichter Allan Ginsberg. Paul heeft thuis gewerkt aan banden die door de dichter vanuit Amerika naar hem zijn toegestuurd.

Ondertussen blijkt LIPA diep in de financiële problemen te zitten; de schuld bedraagt nu al ruim vijf miljoen Pond Sterling.

Tijdens de maand nemen afzonderlijk Paul en George thuis en Ringo in het Apple-kantoor, een interview op voor de elektronische videopersmap voor Anthology 3.

12 augustus
VCI geeft in Engeland een digitale VHS-video van de Magical Mystery Tour uit. George werkt samen met arrangeur John Barnham in zijn thuisstudio verder aan Chants Of India.
13 augustus 
George werkt samen met arrangeur John Barnham in zijn thuisstudio verder aan Chants Of India.
16 augustus 
George werkt samen met arrangeur John Barnham in zijn thuisstudio verder aan Chants Of India.
22 augustus 
George werkt samen met arrangeur John Barnham in zijn thuisstudio verder aan Chants Of India.
September 1996

Paul laat over Linda weten in een verklaring dat ze het fantastisch doet en dat de doktoren verbazingwekkend tevreden zijn.

Hij beëindigt deze maand de opnames voor zijn komende CD Flaming Pie. Insiders laten weten dat Apple de rechten voor de Beatles Cartoons uit de jaren zestig heeft veiliggesteld.

De BPI, de overkoepeling van de Britse platenindustrie, laat weten dat Sgt. Pepper’s Loneley Hearts Club Band nu de best verkopende elpee/CD aller tijden in Engeland is.

7 september
In het programma The Chart Show van ITV is voor het eerst een versie inkleur te zien van de promotiefilm van Paperback Writer, opgenomen in het Chiswick House te Londen in mei 1966. De clips is vanzelfsprekend beschikbaar gesteld door Apple als promotie voor de komende videobox van Anthology.
14 september 
In het programma The Chart Show van ITV is voor het eerst een versie inkleur te zien van de promotiefilm van de song Rain, opgenomen in het Chiswick House te Londen in mei 1966. De clips is vanzelfsprekend beschikbaar gesteld door Apple als promotie voor de komende videobox van Anthology.
21 september
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt voor de 100ste keer uitgevoerd in de Philharmonic Hall te Liverpool.
23 september
De uitgave van de Anthology-videobox  wordt uitgesteld, volgens Apple naar 7 oktoberober.
24 september
BBC Radio 2 zendt de documentaire The Beatles In Scotland uit; het bevat een nieuw interview met Paul.
28 september
In Amerika gaat tijdens het New York Film Festival de korte film, van negen minuten,  van Paul en Linda over The Gratful Dead in première.
29 september 
In Amerika is tijdens het New York Film Festival de korte film, van negen minuten,  van Paul en Linda over The Gratful Dead nogmaals te zien.
Oktober 1996

De nieuwe CD Go Cat Go van Carl Perkins komt uit. Er staan ook nummers op uitgevoerd door de ex-Beatles. Dat zijn John met Blue Suede Shoes (van het concert Live Peace In Toronto in 1969), Paul met My Old Friend (met Perkins in 1981 opgenomen tijdens de sessie voor Tug Of War), George met Distance Makes No Difference (een heel nieuw nummer van Perkins) en Ringo die met zijn All-Starr Band het nummer Honey Don’t speelt (uit de concerten van Ringo And His All-Starr Band in 1989).

De CD The Ballad Of The Skeletons van Allen Ginsberg komt uit. Paul speelt er hammondorgel, drums, gitaar en sambaballen op.

Paul begint een juridische procedure tegen Lily Evans, de weduwe van Beatlesroadmanager Mal Evans. Het gaat om een verzameling handgeschreven songteksten die ze wil veilen bij Sotheby’s.  De collectie bevat  onder andere With A Little Help From My Friends en  wat muzikale notities omtrent Yesterday. Paul zegt dat ze het eigendom zijn van hem, George Martin en de erfgenamen van John Lennon.Lily begint gelijk een tegenprocedure en blijft erbij dat ze haar eigendom zijn.

De dominee van St. Peter’s Church te Woolton is ook al niet blij met Paul. Voor een broodnodige restauratie van deze plek, waar Paul en John elkaar in 1957 ontmoetten, benadert hij Paul. Die stelt twee boeken voor een loterij beschikbaar. De dominee: ‘…Die zijn van geen nut. Ik heb geld nodig, geen loterijprijsjes. Misschien kunnen we Paul nog overhalen om een benefietconcert te geven. Anders moeten we maar wachten tot de hele zaak letterlijk omvalt…’ (De geschatte restauratiekosten bedragen ongeveer 400-duizend Pond Sterling.)

6 oktober
Tijdens het feest in Londen ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de Abbey Road Studio’s, waarbij ook George Martin aanwezig, is laat Pauls broer Mike McCartney weten dat Linda in Amerika nog steeds een chemotherapie ondergaat.
7 oktober
De uitgave van The Beatles Anthology 3 gaat vandaag niet door. EMI verplaatst de uitgifte naar 21 oktoberober.  Wel komt de videobox van acht banden van Anthology vandaag uit. Er wordt goed verkocht alleen bij de zaak van HMV in Liverpool worden er in het eerste uur van verkoop al 50 set verkocht.  De verkoopprijs is 99,99 Pond Sterling per set.
11 oktober
In Amerika is de film van Paul en Linda over The Greatful Dead weer te zien. Deze keer in het Angelika Film Center te New York. Verder is de film deze maand nog te zien in Santa Monica en san Fransisco. In Los Angeles is het te zien als voorfilmpje van de film Microcosmos.
14 oktober
In Engeland komt de legendarische film uit 1968 van The Rolling Stones genaamd  The Rock & Roll Circus uit op VHS-video en laserdisk. John speelt hierin het nummer Yer Blues.
21 oktober
Uitgave van The Beatles Anthology 3 wordt weer uitgesteld. Volgens EMI nu tot 28 oktoberober. In Engeland geven The Rutles na achttien jaar hun nieuwe CD uit, genaamd Archaeology.
28 oktober 
The Beatles Anthology 3 komt wereldwijd nu dan wel uit. Paul over Dig A Pony: ‘John en ik zingen als engelen, om bescheiden te blijven. John en ik hebben er veel lol in, je merkt het aan alles in onze stemmen.’ Paul over Teddy Boy: ‘…Teddy Boy werd overwogen als een Beatlessong, maar we kregen het nooit helemaal rond. We hebben nu uit alle takes een versie samengesteld die interessant klinkt…’ De verkopen van The Beatles Anthology 3 zijn, alweer, fenomenaal. In Amerika komt de CD binnen op de eerste plaats van de hitlijsten. In de eerste week verkoopt winkelketen Best Buy er al 279-duizend stuks. Meldoy Maker schrijft: ‘…Als Anthology 2 vol zat met geraffineerde mixen dan is Antholgy 3 The Beatles Unplugged. Geniaal naakt, niets minder!..’ NME: ‘Anthology 3 is een kijkje tussen de lamellen door naar een band in chaos.’ Yoko Ono, ten van het einde van The Anthology-campagne: ‘De Anthology-CD’s waren een juweel. Ze laten zien hoe getalenteerd ze werkelijk waren. Je krijgt het gevoel hoe ontspannen de Sixties waren. Dat krijg je niet van de groepen van tegenwoordig. Sommige zijn echt gewelddadig. Het is mooi het gevoel van plezier van The Beatles terug te brengen.’
29 oktober
De CD Archaelogy van The Rutles komt nu ook uit in Amerika.
November 1996

Verklaring van Apple te Londen: ‘Het einde in eindelijk gekomen… The Beatles zijn niet meer. Officieel is dat Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr nooit meer als groep samen gaan spelen en dat ze hebben besloten dat er geen nieuwe singles meer met archiefmateriaal zullen uitkomen.’

Wel wordt bekend dat er in 1996 meer elpees/CD’s zijn verkocht dan in welk ander jaar in de Sixties. Apple verwacht dat er aan het eind van het jaar twintig miljoen Anthology-CD’s zullen zijn verkocht.

Anthology 3 komt deze maand in Amerika binnen op nummer één van de  CD-lijst van Billboard.

Er wordt gemeld dat Paul in zijn thuisstudio te Sussex de laatste hand legt aan zijn nieuwe CD, waaraan ook nog wat is gewerkt in Los Angeles.

Paul en Linda werken ook aan een filmproject met 4000 foto’s van The Beatles die door Linda zijn genomen in de periode 1967 tot en met 1969.

Paul werkt ook aan de film Tropical Islan Hum, een tekenfilm van tien minuten die is geïnspireerd op Rupert The Bear en waarin een kikker de hoofdrol speelt.

Volgens fanclubblad Club Sandwich zal er een nog onuitgegeven song op de soundtrack staan en zullen Paul en Linda zelf hun stemmen aan de figuurtjes verlenen.

Op een receptie ter ere van autocoureur Damon Hill aan het eind van de maand geeft George spontaan een radio-interview waarin hij uit de spreekwoordelijke bocht vliegt doordat hij nogal afgeeft op een popster van deze tijd, namelijk Liam Gallagher. George zegt dat de groep Oasis hem niet echt nodig heeft, omdat Noel Gallagher echt heel goed is. Beter in zijn songschrijven en beter in het zingen wat George betreft. George vindt het optreden in Unpluged bij MTV goed, maar dat is voornamelijk doordat die ‘rare’ (Liam – red. ) er niet bij was.  Hij noemt Liam ook overtollige bagage. Noel Gallagher reageert kort daarna tijdens een persconferentie over een Oasis-biografie: ‘ Hij kent Liam niet eens. Wat kan ik er nog over zeggen? Ik heb het interview nauwelijks gehoord, maar ik heb George één keer ontmoet en hij is wel een goeie vent.’

George Martin haalt een prijs op tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Q Awards te Londen. De prijs voor het Beste Verzamelalbum Of Heruitgave Van Het Jaar is namelijk voor The Beatles Anthology. De prijs wordt aan hem overhandigt door Pater Blake, in 1967 de ontwerper van de hoes van Sgt. Pepper, die in zijn speech maar weer eens fulmineert dat hij daarvoor destijds slechts 200 Pond Sterling heeft ontvangen.

7 november
Het boek Roadworkss van Linda McCartney komt uit. Het is  176 pagina’s dik en bevat 135 zwart-wit- en 35 kleurenfoto’s van haar tourneeleven met Pauls groep Wings in de jaren zeventig.
8 november
Een expositie ter promotie van Linda’s Roadworks opent in de IPC Gallery te Manhattan, New York. Nog een plaats om het boek in de schijnwerpers te zetten is het International Center Of Photography te New York waar John Eastman, de broer van Linda,  desgevraagd ingaat op de gezondheid van haar. ‘Het gaat goed met haar en ze ziet er geweldig uit. Ze is nu aan het eind van haar behandeling tegen kanker en ze is gezondverklaard. Ze is, wat men noemt, kankervrij.’
9 november
Ter promotie van het boek Roadworks geeft Linda een interview in het weekoverzicht van krant The Guardian.
11 november
Anthology 3 komt in Engeland binnen in de Top 75 CD-hitlijst van Music Week op nummer vier. In de eerste week zijn er in totaal 52-duizend stuks verkocht.
15 november
Voor de promotie van Anthology 3, voornamelijk bij VH-1, bereidt Aplle de volgende promotieclips voor: All You Need Is Love (in kleur), Revolution ( alternatieve videoband uit 1968), For You Blue en Let It Be (beide uit de geremasterde Let It Be-film van 1970). In het Museum Of Photogrphy, Film And Television te Bradford, Yorkshire opent nog een tentoonstelling ter promotie van Linda McCartneys boek Roadworks.
4 december
Om 8:54 uur ’s morgens wordt in Amerika door ABC TV in het programma Good Morning America voor de eerste en enige keer ter wereld een minuut uitgezonden van de op video opgenomen clip van Paul, George en Ringo die Bleue Moon Of Kentucky spelen. Het is opgenomen in het huis te Friar Park van George op 23 juni 1994.
16 december
Paul krijgt in Engeland in het geheim te horen dat hij op de lijdt van Koningin Elizabeth II staat om in het nieuwe jaar geridderd te worden. Hij is traditioneel met de familie op kerstvakantie in het buitenland wanneer het nieuws de pers bereikt. Daarom neemt hij in het LIPA-gebouw  een acceptatietoespraak op die op 1 januari 1997 op te televisie te zien moet zijn.
17 december
Linda ziet er gezond uit wanneer ze voor het eerst publiekelijk verschijnt sinds het nieuws over haar kanker in een video samen met Paul die in Amerika wordt uitgezonden. Ze is met heel erg kort haar te zien.
29 december
BBC1 zendt voor het eerst in bijna dertig jaar het optreden uit van John  in het programma Not Only… But Also van decemberember 1966. Dit als onderdeel van het programma Spirit Of ’66. John speelt in  dit deel van Not Only… But Also een bediende van een openbaar straattoilet.
31 december
Rock And Roll Circus, de film van The Rolling Stines uit 1968 gaat bij BBC2 in televisiepremière, maar een paar maanden nadat hij op VHS-video is uitgekomen. John speelt er het nummer Yer Blues in. Ringo en Barbara zijn in de Verenigde Staten aanwezig bij een feestje dat wordt gegeven door haar schoonzus Marjorie. Daar ontmoet hij Dean Grakal met wie hij afspreekt volgend jaar in Beverly Hills te gaan samenwerken als songschrijvend team.