1997

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1997

Ringo vertrekt samen met Barbara naar Aspen, Colorado voor een skivakantie van een maand.

1 januari
De videoboodschap van Paul waarin hij het ridderschap accepteert is te zien in de nieuwsrubrieken van de BBC, ITN, Channel 4 en Channel 5. Het wordt vandaag in de erelijst van koningin Elizabeth II  officieel aangekondigd dat Paul tot ridder zal worden geslagen. Terwijl het nieuws wordt onthuld is Paul met Linda en hun gezin op vakantie.
Februari 1997

The Beatles ontvangen in Amerika drie Grammy Awards, te weten ‘Beste Vocale Groep of Duo’ voor Free As A Bird, ‘Beste Korte  Video’ voor Free As A Bird en ‘Beste Lange Video’ voor The Beatles Anthology.Namens The Beatles neemt Bob Smeaton (schrijver-regisseur van Anthology) de prijzen in ontvangst.

Ringo begint in Amerika aan de opnames voor de CD Vertical Man. Mark Hudson en David Grakal reizen naar het huis van Ringo in Beverly Hills om gedrieën wat songs te schrijven. De eerste compositie is My Love. Deze naam  wordt echter al snel terzijde gelegd wanneer Ringo de anderen er op wijst dat een andere ex-Beatle allang een nummer met dezelfde titel heeft gebruikt! De songtitel wordt veranderd in Everyday. Al snel sluit gitarist Steve Dudas zich bij hen aan.

Aan het eind van de maand wordt de moeder van Barbara ziek. Ringo en Barbara reizen snel naar Europa om nog net op tijd aanwezig te zijn voordat mevrouw Bach overlijdt.

Yoko tekent een contract met platenlabel Rykodisc om haar hele oude elpeecatalogus opnieuw uit te geven op CD.

14 februari
In Abbey Road Studio No. 1 ziet Paul hoe er massale orkestrale overdubs worden toegevoegd aan zijn song Beautiful Night. Tijdens de sessie, die op video  wordt opgenomen voor de MPL-documentaire Paul McCartney In The World Tonight, wordt hij bijgestaan door George Martin.
Maart 1997

Ringo en Barbara gaan terug naar Beverly Hills.

3 maart 

Paul neemt in de Abbey Road Studio’s  te Londen een demoversie van Standing Stone op, een 60 minuten durende ‘klassieke’ symfonie.
4 maart 
Paul werkt in de Abbey Road Studio’s  te Londen  verder aan de demoversie van Standing Stone.
6 maart
Ringo laat thuis wat publiciteitsfoto’s maken voor zijn komende tournee met de All-Starr Band.  Daarna sluit hij zich aan bij Mark Hudson, David Grakal en Steve Dudas om op te nemen en te schrijven voor Vertical Man. Dit in de Whatinthewhathe? Studio’s van Mark Hudson te Los Angeles. Deze studio hangt vol met gesigneerde foto’s van The Beatles, waarvan Hudson er toch nog een aantal laat verwijderen, om te  voorkomen dat ‘…Ringo het gevoel krijgt dat hij door mij gestalkt wordt…’ aldus Hudson.  Opgenomen worden de songs Mr. Doubleitup en One. Vanaf nu gebruikt Ringo voor de sessies een (namaak – dat wel, helaas) Ludwig Beatlesdrumstel. Een van de bekkens is voor zien van een echte (dat dan weer wel) handtekening van Paul McCartney.
11 maart
Paul wordt op Buckingham Palce door koningin Elizabeth II tot ridder geslagen met het zwaard van de Schotse Garde Van Koning George VI  in verband met zijn verdiensten voor de populaire muziek.  Paul mag zich vanaf nu ‘Sir’ (de laagste Engelse adellijke rang) noemen. Iedere ridder mag volgens het protocol drie introducés meenemen. Voor Paul zijn dat zijn jongste kinderen Mary, Stella en James. Linda is er dus niet bij.  Na afloop verklaart Paul dat de andere Beatles nu grappen over hem maken. Ze noemen hem nu ‘Zijne Heiligheid’. Verder dat het goed gaat met Linda en dat zij er niet bij is omdat er nu eenmaal maar dire genodigden bij mochten zijn. In het gezin zouden  zijn lootjes getrokken en Linda trok het kortste strootje… Hij vertelt ter promotie ook nog maar even: ‘…Mijn nieuwe plaat komt uit in mei en heet Flaming Pie. Het is voornamelijk een soloplaat, maar Ringo speelt erop mee.’ Wanneer Paul het paleis verlaat in een Mercedes zingen de toegestroomde fans Hey Jude, A Hard Day’s Night en Yesterday. Het doet denken aan oktoberober 1965, toen The Beatles hun MBE ontvingen. George is op vakantie in Australië met zijn vrouw Olivia en zijn zoon Dhani. Hij loopt om twee uur ’s nachts het Melbourne Casino binnen en speelt bijna twee uur lang aan de piano die daar staat. Zijn negentienjarige zoon zit de hele tijd naast hem.
24 maart
In Amerika overlijdt Carroll James op zestigjarige leeftijd aan kanker. Hij was de allereerste diskjockey die in de Verenigde Staten een Beatlesplaat op de radio draaide en wel op 17 decemberember 1963 in Washington DC.
27 maart
Yellow Submarine de film uit 1968, wordt volledig uitgezonden bij Channel 4 in Engeland.
2 april
De CD Flaming Pie van Paul is voor het eerst te horen op een bijeenkomst van twintig personen in 6 Hamilton Place te Park Lane, Londen. Een unieke persmap wordt aan de deur verstrekt aan de verslaggevers. Wanneer zij vertrekken wordt de persmap weer teruggevraagd.  In de map vertelt Paul dat hij uit de Anthologysessies kwam  met het besef van de hoge maatstaven van The Beatles  en daardoor met de drang tot het maken van nieuwe muziek van hoge kwaliteit. Anthology fungeerde als een soort opfriscursus voor hem.  Ringo neemt in Miami Florida  deel aan de eerste van twee sessies in een Rock ‘n’ Roll Fantasy Camp, waarin vele artiesten deel kunnen nemen in seminars en jamsessies, of waar zij gewoon een beetje met elkaar kunnen rondhangen.  Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld voormalige leden van de All-Starr Band als Joe Walsh, Felix Cavaliere, Mark Farmer, Nils Lofgren en Billy Preston. De kosten van de cursus: $695,– per persoon.
4 april
Allen Ginsberg, de legendarische Beatpoëet en waarmee Paul McCartney nog recentelijk heeft samengewerkt aan The Ballad Of The Skeletons overlijdt op 70-jarige leeftijd  in Amerika aan leverkanker.
6 april
De song Young Boy, van de nieuwe CD van Paul genaamd Flaming Pie, is voor het eerst te horen bij Independent Local Radio (ILR) in The Pepsi Chart Show. In het programma zit ook een nieuw en speciaal opgenomen interview met Paul.
8 april
Het programma Watchdog van BBC 1 doet melding van zwendel bij een komende veiling van de beroemde Hofner basgitaar van Paul bij Sotheby’s.
10 april 
Op het dak van het MPL-kantoor te Soho Square, Londen neemt Paul video’s op van akoestisch gepeelde versies van Young Boy en The World Tonight. Dit voor de komende televisiedocumentaire over Flaming Pie. Het komt uiteindelijk toch niet in de documentaire Paul McCartney In The World Tonight, waarvoor in totaal 35 uur aan beeldmateriaal is opgenomen,  terecht.
12 april
De eerste versie van de promoclip voor Young Boy wordt klaargemaakt ter distributie. Paul is niet blij met de Daily Mail welke een interview publiceert met Maggie McGivern die tussen 1966 en 1969 een geheime relatie met Paul heeft gehad terwijl Paul verloofd was met Jane Asher.
15 april
Lancering voor de internationale pers van Flaming Pie in de Metropolis Studio’s te Chiswick High Road, Londen. Bijna twee weken lang oefent Ringo met zijn vierde All-Starr Band in Studio City te Los Angeles voor zijn nieuwe tournee. Ringo oefent ook nog voor opname voor Vertical Man in de Whatinthewhathe? Studio’s, samen met Mark Hudson. Het laatste nummer dat wordt opgenomen is I’ll Be Fine Anywhere.
18 april
De promoclip voor The World Tonight wordt in Londen klaargemaakt voor distributie naar de televisiezenders. De eerst erkelijke uitzending ervan zal pas op 17 mei zijn in het programma McCartney’s Town Hall Meeting van VH-1.
24 april
Een feestje in de Abbey Road Studio’s om het boek Abbey Road te presenteren. Onder anderen George Martin is erbij aanwezig. Er wordt een film over de geschiedenis van Abbey Road gepresenteerd. Het originel boek kwam al in 1985 uit, deze herdruk bevat de meest accurate beschrijving over de sessies voor The Beatles Anthology tot nog toe.
28 april
Start van de Tour Of America van Ringo & His Fourth All-Starr Band in het Moore Theater te Seattle, Washington. Ze spelen deze tournee It don’t Come Easy, Act Naturally, The Devil Came From Kansas, Show Me The Way, Shooting Star, Boys, Baby I Love Your Way, You’re Sixteen, Yellow Submarine, All I Want To Be (Is By Your Side), Imaginary Western, Conquistador, I’m The Greatest, No No Song, I Feel Free, All Right Now, I Wanna Be Your Man, Do You Feel (Like I Do?), White Room, A Whiter Shade Of Pale en Photograph.
Vandaag bezoeken 1400 mensen het concert. Ringo geeft tijdens de tour een interview aan de Amerikaanse krant Orange County Register waarin hij aangeeft dat er toch nog meer uitgaven uit het Beatlesarchief in de planning zitten, zoals de uitgave van de gerestaureerde films  Yellow Submarine en  Let It Be. Ook noemt The Beatles Live At The Hollywood Bowl als uit te komen CD en een CD van de in 1969 niet uitgekomen Get Back-elpee. Hij geeft ook aan dat tijdens de Anthologysessies veel ‘oud zeer’ is gladgestreken: ‘We bespraken dingen waarvan we dachten dat die  indertijd erg groot waren en ze zijn helemaal niet groot – die kleine ruzietjes die in je gedachten zijn blijven zitten. Het bracht juist terug wat voor een geweldige tijd we samen hebben gehad en hoe hecht we wel waren. Dat vergeet je nog wel eens. We leefden in een gesloten doos en redden elkaars levens.’ De single Young Boy van Paul McCartney komt in Engeland uit als 7’’-picturedisc, en op twee verschillende CD’s. De single wordt uit Top Of The Pops  (TOTP)geweerd door Trevor Dam, de man die vorig jaar op BBC Radio 1 ook de Beatlessingle Real Love tegenhield. Argument is deze keer dat TOTP ‘nieuwe muziek’ uitzendt en dat er dus geen ruimte is voor ‘oude meuk’.
29 april
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Hult Center te Eugene, Oregon.
30 april
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Arlene Schitzner Auditorium te Portland, Oregon.  In de Abbey Road Studio’s beginnen er opnames voor Standing Stone van Paul die tot en met 2 mei zullen duren.
Mei 1997

Paul geeft een interview aan de roddelpagina vn de Daily Express, hij heeft het over de recente Beatlesreünie en het derde nummer dat als single bedoeld was. Hij noemt Now And Then, dat Paul op Anthology 3 wilde hebben, maar waar één van hen het er  niet mee iedereen eens was. Het zou namelijk heel veel werk zijn en heel veel herschrijven. Maar dingen veranderen soms en wie weet dat het er toch nog van komt. Corgi Toys geeft met goedkeuring van Apple Corps in Engeland een nieuw model uit van de Yellow Submarine als onderdeel van een reeks van zes Beatlesgerelateerde speelgoedmodellen.

1 mei
Sky News zendt een interview met Paul uit, dat is gepubliceerd door persbureau Reuters, waarin ook een stukje van de documentaire The World Tonight te zien is.
2 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Concord Pavilion te San Fransisco, Californië.
3 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Universal Amphitheater te Los Angeles, Californië.
4 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in Humphrey’s Ssan Diegeo te Californië. Een lange versie van het interview met Paul van afgelopen 1 mei is te zien in het programma Newsmakers van Sky News.
5 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het Mesa Amphitheater te Phoenix, Arizona. De CD Flaming Pie van Paul komt uit in Engeland.  Ringo speelt mee op de nummers Really Love You en Beautiful Night. BBC Radio 2 zendt een radiospecial over Flaming Pie uit. De Amerikaanse krant US Today beschrijft de nieuwe plaat als ‘…Zijn meest Beatle-achtige plaat in 30 jaar.’ In de eerste drie weken worden er maar liefst 500-duizend stuks van verkocht. In Amerika wordt ter promotie een vijftien minuten durende  elektronische persmap over Flaming Pie gedistribueerd waar exclusieve interviews met Paul en een clip van de song The World Tonight op staan.
6 mei
In Amerika komt de CD Chants Of India van Ravi Shankar uit. George speelt er akoestische gitaar, basgitaar, autoharp en klokkenspel op mee.
7 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  Fiddler’s Green te Denver, Colorado.
9 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in de  Rosemont Horizon te  Chicago, Illinois.
10 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het Riverport Amphitheater te St. Louis, Missouri.
11 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het State Theater te Minneapolis, Minnesota. De documentaire The World Tonight is klaar voor uitzending op televisie.  Paul bekijkt vandaag het eindproduct.
12 mei
In Amerika begint VH-1 met een hele weekprogrammering over Paul McCartney die uitmondt in het speciale programma Town Hall Meeting van 17 mei.
13 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  de Eagles Ballroom te Milwaukee, Wisconsin. De documentaire The World Tonight komt uit ter begeleiding van Pauls nieuwe CD tijdens een perslunch in het BAFTA te Piccadilly, Londen. Paul zelf is echter niet aanwezig.
14 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het Breslin Center te East Lansing, Michigan. VH-1 zendt vandaag het programma The Paul McCartney Video Collection uit. Er zitten tien clips in en ook een goed inzicht in de schrijfcarrière tijdens zijn solojaren. George komt in New York aan om Ravi Shankar  en vele mensen van de pers te ontmoeten. Dit ter promotie van de CD Chants Of India.  George en Ravi bezoeken samen de studio van VH-1 aan 11th Avenue waar ze een twee en half uur durend interview opnemen voor het programma George & Ravi – Yin & Yang.
15 mei
George en Ravi nemen in het Plaza Hotel te  New York een interview op voor het Amerikaanse televisieprogramma Access Hollywood  en voor Showbiz Today van CNN. Ze geven ook nog een interview aan het blad People en voor het programma All Things Considered van National Public Radio. Hier vertellen ze hoe ze elkaar ontmoetten in 1966 en dat Ravi George aanbood om bij hem thuis te komen om de basistechnieken van het sitarspelen  van hem te leren.  Een  paar uur later konden George en Ravi samen met Alla Rakah bij de eerstgenoemde thuis al een klein concert geven dat door John Lennon en Ringo Starr werd bijgewoond.
16 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het Chastain Park te Atlanta, Georgia. De documentaire Paul McCartney In The World Tonight gaat in première bij VH-1 in Amerika. George en Ravi gaan in het Plaza Hotel te  New York verder met hun promtie voor de CD Chants Of India. Ze geven interviews aan Associtated Press, Reuters, Westwood One en aan  de lokale radiozender WNEW. Verder geven ze nog een interview aan het televisieprogramma This Morning van CBS, waarin de presentator meldt dat George verwacht volgend jaar aan een nieuwe CD te beginnen.
17 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  het Sunrise Theater te Miami, Florida. Faming Pie bereikt de eerste plaats van de CD Top 75 van Music Week. VH-1 zendt  in Duitsland en in Amerika het programma Paul McCartney’s Town Hall Meeting uit. Een soort vraag- en antwoordprogramma dat live wordt uitgezonden vanuit de Bishopsgate Memoriall Hall, Oost Londen.  Een van de vragen wordt gesteld door Bill Clinton; op dat moment de  president van de Verenigde Staten.  Paul speelt op akoestische gitaar het nummer Bishopsgate. In het gebouw bekijkt Paul de finale van de FA Cup. Na de uitzending doet Paul nog mee aan een chatsessie op het internet.  VH-1 zendt in Amerika ook de film Wings Over The World (van 1979 alweer) uit en tevens een vrijwel onversneden versie van de film Rockshow. Dit voor de allereerste keer ooit, ter wereld.
18 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in  de Ruth Eckerd Hall te Tampa, Florida. Nu gaat ook  in Engeland de documentaire The World Tonight in Europese première bij ITV.
20 mei 
De CD Flaming Pie van Paul komt uit in Amerika. Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Palace Theater te Myrtle Beach, South Carolina. Rykodisc geeft op CD de volgende platen van Yoko Ono opnieuw uit: Two Virgins (1968), Unfinished Music #2 – life With The Lions (1969), The Wedding Album (1969) en Yoko Ono – Plastic Ono Band (1970). Alle CD’s bevatten bonustracks uit het eigen archief van Yoko.
21 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in de Wolftrap te Vienna, Virginia.
22 mei
Het interview van 15 mei met George en Ravi Shankar wordt vandaag uitgezonden in Showbiz Today van CNN. In Amerika is de eerste single van Flaming Pie verkrijgbaar, namelijk The World Tonight.
23 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in Billy Bob’s te Fort Worth, Texas.
24 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in Ssix Flags te San Antonio, Texas. De 30ste verjaardag van Sgt. Pepper gaat ongemerkt aan Apple en EMI voorbij. Alleen BBC Radio 2 besteedt er aandacht aan in de documentaire Pepper Forever.
25 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven nogmaals een concert in Ssix Flags te San Antonio, Texas.
28 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Bob Carpenter Center te Newark, New Jersey.
29 mei
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het I.C. Light Amphitheater te Pittsburgh, Pennsylvania.
30 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Pine Knob Amphitheater te Detroit, Michigan. Het concert van vandaag wordt opgenomen op video.
31 mei 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in de Rubber Bowl te Akron, Ohio.
Juni 1997

Er verschijnt een interview met Paul in het blad Mojo. Hij vertelt over zijn recente ‘gespannen’ relatie met George. Tijdens de opnamen voor Free As A Bird was er weer wat spanning, maar dat was goed voor het resultaat. Na Real Love zouden ze verder werken, maar Paul denkt dat George de afgelopen jaren wat zakelijke problemen heeft gehad die zijn stemming nu niet echt ten goede zijn gekomen.  Dat Paul al een paar keer geprobeerd heeft hem te bellen en dat er maar niet wordt teruggebeld, maakt nog niet eens zo veel uit.Maar Ringo belt bijvoorbeeld wel altijd meteen terug. Dus laat Paul George voorlopg maar weer met rust. Want toch mag hij hem wel…

Stella McCartney gaat werken voor het modehuis Chloe.

In Engeland mag de National Trust het huis 24 Forthlin Road in Allerton, Liverpool gaan restaureren; het huis waar Paul als tiener woonde en waar samen met John diverse vroege Beatlessongs zijn geschreven.

Er verschijnt een exclusief interview met Paul in de Record Collector. Volgens Paul zou John het feit dat  24 Forthlin Road beheerd gaat worden door de National Trust belachelijk hebben gevonden. Yoko brengt een kort bezoek aan Engeland om promotie te maken voor haar CD’s met heruitgaven van Rykodisc.

2 juni 
In Amerika stemmen ongeveer 12-duizend scholen af op een speciale radio-uitzending ter ere van de 30ste verjaardag van de elpee Sgt. Peppper’s Lonely Hearts Club Band. Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Mohegan Sun Resort and Casino te Uncasville, CT.
4 juni
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het PNC Bank Arts Center te Holmdel, New Jersey.
6 juni 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Harborlights Pavilion, te Boston, Massachusetts.
7 juni
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Resorts International te Atlantic City, New Jersey.
8 juni 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Jones Beach Amphitheater te Wantaugustush, New York. Na afsluiting van de tournee blijft Ringo in Amerika om verder te werken aan zijn nieuwe solo-CD Vertical Man.
12 juni
Het interview van George en Ravi Shankar van 16 mei wordt vandaag door CBS uitgezonden in het televisieprogramma This Morning.
16 juni
Een tweede versie voor de promotieclip van Young Boys is klaar voor verzending naar de televisiezenders.
23 juni
Een vooraf opgenomen interview met Paul in het MPL-kantoor te Londen wordt uitgezonden in het programma In Control van de Italiaanse televisiezender RAI 3.
26 juni
Paul zit morgen in het programma TF1 Friday, daarom neemt Paul nu al in de Riverside Studio’s te Hammersmith, Londen filmbeelden  van zijn gitaar-, drums- en baspartijen op welke ‘hem tijdens de show’ moeten gaan begeleiden.
27 juni
In de vroege middag komt Paul aan in de Riverside Studio’s te Hammersmith. Hij oefent dan de songs Flaming Pie en Young Boy voor de show  TF1 Friday van vanavond.  Channel 4 zendt het uit en Paul zit helemaal aan het eind in het tweede deel van het programma. Hij wordt geïnterviewd en hij beantwoordt ook door bekende personen (per fax) ingeleverde vragen. Onder anderen Ringo Starr en voetballer George Best hebben vragen ingediend. Dan speelt Paul Flaming Pie en Young Boy terwijl hij op de achtergrond door zichzelf wordt begeleid doormiddel van videobeelden die gisteren zijn opgenomen. Daarna rent hij de studio uit om met de presentator in een speedboot te stappen die over de Theems lijkt te varen. Na de uitzending komen ze beiden in de studio terug om deel te nemen aan een feestje. De dochter van Paul, Stella en Mary zijn aanwezig en tevens zijn vriend Geoff Wonfor (medewerker van de Anthology-serie). De achtergrondbeelden bevallen Paul zo goed dat hij het later oppakt voor de Amerikaanse televisie.
Juli 1997

Terwijl hij in zijn tuin in Friar Park aan het werk is ontdekt George een bult in zijn keel. Hij wordt meteen in contact gebracht met het Princess Margaret Hospital te Windsor, Berkshire om het te laten nakijken.

Volgens planning vertrekt hij daarna naar Parijs om promotie te maken voor de CD Chants Of India van Ravia Shankar. Daar grijpt hij de media aan om weer te fulmineren tegen de popgroepen van tegenwoordig en tegen de platenindustrie in zijn algemeenheid.  In krant Le Figaro staat dat hij U2 en Bono als egocentrisch en verschrikkelijk beschrijft. Oasis noemt hij niet erg interessant. The Spice Girls zou hij als hij jong was wel de productie voor willen doen. Ook in de Franse krant Le Journal Du Dimanche gaat hij maar door: ‘… Rap stinkt en techno is inhumane muziek uit computers…’

Na een vakantie in het buitenland pakt Ringo  de opnames voor Vertical Man weer op met zijn tweede band die hij nu The Roundheads noemt.

6 juli
Het is alweer 40 jaar geleden dat John en Paul elkaar ontmoetten. Dat wordt vandaag gevierd op de originele plek: St. Peter’s Church in Church Road te Woolton, Liverpool. Steunbetuigingen  voor dit feest worden gezonden door Paul, Yoko, premier Tony Blair en zelfs door koningin Elizabeth II. Het bericht van Paul komt per fax met een Flaming Pie-logo. Yoko deed haar steunbetuiging via de telefoon aan organisator Martin Lewis. Tijdens het feest geven vijf van de originele Quarry Men een concert.
7 juli
De tweede single van Flaming Pie, de song The World Tonight, komt vandaag uit in Engeland. In Amerika zendt NBC TV in het programma Today het eerste deel uit van een driedelig interview met Paul.
10 juli
Vooraf opgenomen interviews met Paul ter promotie van Flaming Pie wordt in Amerika uitgezonden. Het gaat om het nieuwsprogramma Internight van NBC News en om het praatprogramma van Conan O’Brien van NBC TV.
12 juli
VH-1 in Europa zendt in de serie Ten Of The Best de aflevering over Paul McCartney uit.
20 juli
In de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles wordt het schrijven en opnemen door Ringo en The Roundheads weer opgepakt. De volgende songs worden gemaakt: What In The … World, La De Da en Mindfield.
22 juli
Rykodisc brengt in Engeland de volgende CD’s van Yoko Ono opnieuw uit: Fly (1971), Approximately Infinite Universe (1973), Feeling The Space (1973) en A Story (1974).
24 juli
Platenwinkel Virgin in Oxford Street, Londen houdt een verlaat feest ter ere van de 30ste  verjaardag van Sgt. Pepper. Coverbandje The Paperback Beatles treedt op en er wordt een look-a-like-verkiezing gehouden. VH-1 zendt in Amerika het programma George & Ravi – Yin & Yang uit dat al eerder  is opgenomen.  George praat vooral over religie. Er zijn stukjes uit de Apple-film Raga te zien en uit The Concert For Bangladesh (beide uit 1971). George speelt op een akoestische gitaar de song All Things Must Pass en Prabhujee, een song van Chants Of India.  Hij speelt nog drie andere songs, maar die zijn helaas niet in het programma te zien. Vlak voor uitzending schrijft George een brief aan VH-1 dat al de door hem in het programma op gitaar gespeelde songs er worden uitgeknipt; hetgeen VH-1 weigert.
25 juli
Terug in Engeland is George in het publiek aanwezig tijdens een concert van Ravi Shankar op het Womad Festival te Reading. De negentienjarige zoon Dhani van George is ook aanwezig; in een besloten feesttent met genodigden.
28 juli
Het concert van Ringo & His Fourth All-Starr Band in het Pine Knob Amphitheater te Detroit, Michigan wordt vandaag op VHS-video uitgegeven in Amerika door MPI Home Video. Ringo zelf neemt in de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles de zangpartij van het nummer What In The… World op.
29 juli
Ringo bezoekt zijn vriend Joe Walsh die twee avonden optreedt in de club House Of Blues aan Sunset Strip te Los Angeles. Hij vraagt Joe om mee te spelen op nieuwe opnames. Joe gaat akkoord.
30 juli 
In de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles werkt Ringo aan de zangpartij van het nummer Without Understanding.
31 juli
Joe Walsh komt aan in de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles waar hij een gitaarpartij opneemt voor de  nummers La De Da, What In The … World en Mindfield.
Augustus 1997

George ondergaat een operatie ter behandeling van vermoedelijke keelkanker in het Princess Margaret-ziekenhuis te Windsor, Berkshire. Om publiciteit te mijden schrijft hij zich, met zijn haar onherkenbaar met een paardenstaart, in als ‘Sid Smith’. Er worden diverse verdikte lymfeklieren verwijderd. George ondergaat daarna twee weken bestraling in het Royal Mardsen Hospital te Londen.

Aan het eind van de maand verlaten Ringo en Mark Hudson Los Angeles, op weg naar Europa, alwaar zij tot de herfst zullen verblijven.

1 augustus 
In de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles werkt Ringo verder aan de zangpartij van het nummer Without Understanding.
2 augustus
Sky news besteedt in de uitzending aandacht aan de kankerbehandeling van George.
5 augustus
Ringo en zijn muzikanten houden in de Whatinthewhathe? Studio’s een  sessie voor het nummer Good News dat oorspronkelijk Old Country Song heette.
7 augustus
Het werk aan Ringo’s nummer Good News gaat door wanneer het lid van de voormaligs Stray Cats, Lee Rocker, de Whatinthewhathe? Studio’s binnenkomt om een baspartij in te spelen.
12 augustus
In Amerika komt de VHS-concertvideo Ringo And His All-Starr Band –Volume One uit bij firma Blockbuster, in beperkte oplage voor de  prijs van slechts $ 6,–
18 augustus
BBC1 zendt een aflevering van  Classic Albums uit, waarin aandacht voor den aamloze elpee van The Band uit 1969. George verschijnt in dit programma met een paar korte interviews.
22 augustus
Paul zendt een steunbetuiging naar de herdenkingsdienst in de Liverpool Town Hall
 ter herinnering aan  het overlijden van Brian Epstein, 30 jaar geleden. ‘Ik ben hem eeuwig dankbaar voor de liefdevolle leiding die hij aan The Beatles gaf. Brian- je show gaat door!’
September 1997

Het gerucht gaat dat Yoko een contract ter waarde van 40-miljoen Pond Sterling heeft getekend met Columbia Pictures in Hollywood voor nog maar weer eens een film die gebaseerd is op haar relatie met John Lennon. Volgens de pers zou het er dan om gaan dat Yoko de waarheid vertelt over haar relatie met John en met de andere Beatles.  De productie ervan moet ergens volgend jaar beginnen. Een onderdeel van dit contract zou ook behelzen dat Columbia Pictures de rechten van de songs Give Peace A Chance en Imagine verwerft. Voor de hoofdrol is acteur Ewan McGregor in beeld.

Paul is de tweede Beatle die de aanval op popgroep Oasis inzet. In een interview in dagblad de New Statesman zegt hij: ‘Ze zijn na-apers en ze vinden zichzelf heel wat. Ik hoop voor hen dat ze daar goed aan doen. Maar voor mij betekenen ze helemaal niets. Zij zijn het probleem niet – de toekomst van Oasis is hun probleem.  Ik hoor hun songs soms en dan denk ik: Dát is OK, maar ik hoop dat ze het niet al te veel opblazen door in hun eigen legende te geloven, want dat kan zoals velen al hebben ontdekt problemen veroorzaken. Ik wens ze alle goeds. Ik wil ze helemaal niet als rivalen zien.’

George gaat weer naar het Royal Mardsen Hospital te Londen voor verdere radiotherapie. Hij voelt zich gelukkig niet ziek ervan, zoals hij later eens zou onthullen.

1 september
In Amerika komt de CD Chants Of India van Ravi Shankar uit. George speelt er akoestische gitaar, basgitaar, autoharp en klokkenspel op mee.
5 september
Paul bezoekt Derek Taylor, die ernstig ziek is,  in diens huis te Suffolk.  Vlak voor zijn ziekbed was Derek nog aan het werk voor het komende boek Beatles Anthology .
7 september 
Beatlesvertrouweling Derek Taylor overlijdt in zijn slaap aan de gevolgen van keelkanker. Paul laat in een persverklaring weten: ‘Hij was een geweldige vent. Het is tijd voor tranen, woorden volgen later wel.’ In diverse kranten verschijnen condoleanceberichten en necrologieën.
8 september
De laatste set ‘oude’ CD’s van Yoko Ono wordt uitgegeven door Rykodisc: Seasons Of Glass, It’s All Right ( I See Rainbows) en Starpeace.
12 september
Derek Taylor wordt in Londen in besloten kring begraven. Aanwezig zijn onder anderen Mike McCartney, Neil Aspinall, Neil Innes (Monty Python), Michael Palin (Monty Python), Jools Holland en George Harrison. Hij is de enige aanwezige Beatle en draagt een honkbal petje om zoveel mogelijk onherkenbaar te blijven.
14 september
Paul en Linda zenden een bosje bloemen wanneer in Londen een Blauwe Gedenkplaat ter herinnering aan Jimmy Hendrix wordt onthuld aan diens voormalige woonhuis. De onthulling wordt verricht door Pete Townshend (The Who).
15 september
Paul speelt samen met Eric Clapton, Elton John, Phil Collins, Mark Knopfler, Sting en Carl Perkins op een liefdadigheidsbijeenkomst in de Royal Albert Hall te Londen. Het is georganiseerd door George Martin ten behoeve van het eiland Montserrat dat recentelijk veel te lijden had door hevige vulkaanuitbarstingen. Het is te bekijken in een pay per view-programma van zender Sky Box Office dat de opbrengst aan dit goede doel schenkt (opbrengst circa $1-miljoen).  Paul speelt Yesterday solo en  Golden Slumbers, Carry That Weight en The End met Mark Knopfler, Eric Clapton en Phil Collins. Hey Jude speelt hij tijdens de toegift met Elton John. Ze worden iets later bijgestaan door onder anderen Sting, Midge Ure en Carl Perkins. De show wordt afgesloten met een jam van het nummer Kansas City/ Hey Hey Hey door  alle deelnemende artiesten. Radiozender Heart FM zendt het integraal uit.
16 september
Het programma Dandy In The Underworld met daarin clipjes uit de Apple-film Born To Boogie  (1972) wordt uitgezonden door Channel 4 in Engeland.  Ringo regisseerde deze film en speelde er zelf ook in mee. Channel 4 zendt dit alles uit omdat het twintig jaar geleden is dat Marc Bolan  (T Rex), de Glamrock-ster uit Born To Boogie, overleed.
24 september
Paul provoceert in de Engelse pers door te stellen dat cannabis uit de criminaliteit moet worden gehaald. Hij stelt dat ‘…je door de strafbaarheid ervan de gevangenissen vult. En juist in de cel word je pas een echte crimineel…’
29 september
De CD Standing Stone – A Symphonic Poem van Paul komt uit in Engeland. In de thuisstudio van Paul te Oost Sussex, genaamd The Mill doen Ringo, Mark Hudson,  de producers Geoff Emerick en Paul Wright samen met Paul opnames voor de achtergrondzang en baspartijen voor het nummer La De La. Dean Grakal maakt er video-opnames van die later in het promotieclipje van La De La en  in de elektronische persmap voor Vertical Man zullen zitten. Later die dag geeft Paul een rondleiding door zijn studio’s aan Mark Hudson. Daarna speelt Paul de baspartij in voor het nummer What In The … World ter vervanging van het basgedeelte dat in juli al in Los Angeles is opgenomen. Paul vindt het nummer wel heel Beatle-achtig. ‘Je blijft hoe dan ook een echte Beatle’, merkt Paul op.
Oktober 1997

George Martin, nu al 71 jaar oud, laat weten dat hij na meer dan 50 jaar met pensioen gaat. Fotograaf Peter Blake begint een rechtszaak tegen Apple omdat hij meent veel achterstallige royalty’s tegoed te hebben voor zijn ontwerp van de hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Zanger Liam Gallagher van Oasis reageert in een interview bij MTV op de kritiek van George Harrison. ‘Het lijkt er op dat hij na al die tijd in The Beatles te hebben gezeten nogal dom geworden is. Ik hou van The Beatles en van George Harrison als een songschrijver, maar als persoon is hij maar een tietentepeltje.’ Ook Bono van U2 reageert tijdens een concert in Yorkshire: ‘Geacht publiek, volgens George Harrison verdoen jullie hier je tijd. Jullie zouden hier niet moeten zijn, maar dit is speciaal voor jou George’ en dan steekt hij zijn middelvinger op. Vandaag wordt werkelijk het ouderlijk huis van Paul 20 Forthlin Road te Liverpool door The National Trust aangekocht.

2 oktober
Many Years From Now, een biografie over Paul door Barry Milles komt uit in Engeland. Paul laat weten er tevreden mee te zijn: ‘Het zijn mij herinneringen van toen…’
6 oktober
De MPL-documentaire The World Tonight komt in Engeland uit op video.
12 oktober
Paul geeft na meer dan twintig jaar een interview voor de show Parkinson’s Sunday Supplement van BBC Radio 2. Paul heeft het over het songschrijversteam Lennon/McCartney,  over het uiteengaan van The Beatles, over wat ongemakkelijke onderwerpen als de matige vaderschapskwaliteiten van John, de dood van Johns moeder en de gezondheid van Linda momenteel. Natuurlijk wordt ook Many Years From Now besproken. Verder is er in de show muziek van The Beatles en van de CD Flaming Pie te horen.
14 oktober
Een persconferentie in het Mayfair Hotel te Londen waarbij een documentaire is te zien over Standing Stone van Paul.  Om kwart over twaalf geeft Paul weer een persconferentie over de documentaire en over het concert van vanavond. Voordat hij naar de Royal Albert Hall vertrekt poseert hij nog even voor de fotografen.  In de Royal Albert Hall geeft hij weer een kleine persconferentie. Later die avond gaat Standing Stone in première. Deze avond worden Standing Stone, A Leaf en drie nieuwe stukjes gespeeld. Ze heten Spiral, Inebration en Stately Horn.  Ringo en Mark Hudson zitten in het publiek. Nieuwsclipjes over de avond zitten in het programma London Tonight van Carlton/ITV.
15 oktober
In Parijs verschijnt Linda weer in het openbaar, samen met Paul, Ringo en Barbara waar zij samen de modeshow van Stella McCartney voor het couturemerk Chloe bijwonen. Er worden beelden van achter de  schermen opgenomen voor de documentaire Clive James Meets The Super Models van ITV.
16 oktober
Paul houdt een signeersessie bij HMV in Oxford Street te Londen. Hij krijgt daar zelf de HMV Composer Of The Century Award uitgereikt. Er staat een enorme rij fans met te signeren materiaal, er waren  namelijk van tevoren  door MPL advertenties geplaatst in de muziekbladen en in de Londense kranten.
23 oktober
De oorlog tussen George en Oasis raast maar door wanneer Lian Gallagher in het programma Evening Session van BBC Radio 1 FM hem live in de uitzending bedreigt: ‘… Al die ouwe lullen… Kom aanstaande zaterdag om twaalf uur ’s middags naar Primrose Hill en ik sla ze helemaal verrot. Dat geldt voor George, Jagger, Richards en al die andere zakkenwassers die me met deze shit hebben opgezadeld. Ze zijn gewoon jaloers en seniel. Als ze ruzie zoeken kunnen ze dat krijgen…’
27 oktober
EMI geeft de verzamel-CD Lennon Legend uit met daarop zijn bekendste solosingles en zijn bekendste elpeenummers. Het geheel komt uit op CD, cassette en een dubbelelpee. En is een promotie campagne ten bedrage van 500-duizend Pond Sterling aangekoppeld. Deze uitgave vervangt de verzamel-CD John Lennon Collection, die vorige maand uit de handel is genomen, maar waarvan er alleen al in Engeland 1,8 miljoen zijn verkocht ( hier is de verkoop van 350-duizend CD’s inbegrepen). Paul is de speciale gast tijdens de uitreiking van de 21ste Annual Gramophone Awards voor klassieke muziek in het Alexandra Palace te Londen. Hij reikt zelf de prijs voor Young Artist Of The Year uit aan de Duitse violiste Isabelle Faust. Later poseert Paul, samen met Luciano Pavarotti voor de fotografen.
28 oktober
ITV zendt de hele ceremonie van gisteren uit, inclusief de toespraak van Paul.
November 1997

Na hun set porselein over Ringo Starr kondigt Gartlan USA aan nu ook te komen met een porseleinset over The John Lennon Collection. Er zal een Happy Christmas-eetbord in zitten en bijvoorbeeld een tekening van Lennon met figuren die rondom een kerstboom staan. De National Trust begint aan de restauratie,  in de oorspronkelijke stijl van de jaren vijftig, van 20 Forthlin Road Liverpool, het ouderlijk huis van Paul. Het is wel een zoektocht naar origineel materiaal; zo worden de ramen uiteindelijk uit een huis aan de overkant van de straat gehaald.

1 november
Ringo gaat terug naar Los Angeles, waar in de Whatinthewhathe? Studio’s een hele serie overdubs plaatsvinden voor vroegere opnames én voor Vertical Man-opnames.
3 november
In de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles nemen Ringo en zijn medemuzikanten de song I Was Walking op.
4 november
Paul is aanwezig bij de uitreiking van de Q Awards in het Park Lane Hotel te Londen. Hij ontvangt de prijs voor Best Songwriter voor de CD Flaming Pie. Paul is niet blij dat Phil Spector ook aanwezig is, omdat die naar de mening van Paul de song The Long And Winding Road op de elpee Let It Be heeft geruïneerd. Paul verlaat de zaal wanneer Spector een toespraak wil gaan houden. Ringo begint opnamesessie in Los Angeles voor de song Puppet. Het heette oorspronkelijk The Puppet Song.
6 november
Paul en Linda vliegen naar New York waar ze de oefensessies bijwonen van het St. Luke’s Orchestra voor de uitvoering van Standing Stone in Carnegie Hall. Hij geeft een interview de documentaire Arena van BBC 2 over Beatlesmanager Brian Epstein. Ringo werkt nog steeds aan Vertical Man. Vandaag begint hij het nummer Sometimes op te nemen. Zonder het te realiseren zit er een drumritme in uit het nummer Crying, van de elpee Ringo’s Rotogravure uit 1976.
7 november
Het werk in de Whatinthewhathe? Studio’s gaat door wanneer Jeff Baxter (bekend door zijn werk met Steely Dan)  steelgitaar toevoegt aan de songs One en Somtimes. Later die dag arriveert pianist Jim Cox voor wat opnames. Ringo had oorspronkelijk Billy Preston in gedachten, maar die zit helaas in de gevangenis een lichte straf uit.
12 november
De eerste overdubs voor Vertical Man die zijn opgenomen in The Village Recorders Studio’s, worden aan de basistapes toegevoegd.
13 november
In  The Village Recorders Studio’s te Los Angeles vinden nog meer overdubsessies plaats. Een enorm zangkoor, bestaande uit 46 vrienden en familieleden, neemt de achtergrondzang voor de song La De Da op. In het koor bevinden zich onder anderen Ringo, Barbara, Lee Starkey, de dochter Francesca van Barbara, de zuster Marjorie van Barbara, Mark Hudson en zijn dochter Sarah, Nils Lofgren en Van Dyke Parks en zijn gezin.
17 november
Ringo krijgt in de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles gezelschap van Steven Tyler (Aerosmith) die speciaal uit Amsterdam is komen overvliegen. Hij speelt harmonica op het nummer I Was Walking. Ringo begint ook aan een cover van het Beatlesnummer Love Me Do. Steven Tyler speelt ook hier harmonica, maar verandert het loopje heel duidelijk.
18 november
Tijdens nog meer opnames voor Vertical Man in de Whatinthewhathe? Studio’s geeft Ringo aan dat hij geen goed gevoel heeft over de opnames gisteren van Love Me Do. Hij vraagt Steven Tyler de harmonicapartij opnieuw te doen en bij het oorspronkelijke origineel te blijven.
19 november
De video van Beautiful Night is klaar voor verzending naar de televisiezenders. Eerste (gecensureerde) versie is in Amerika gemixt tussen de opnames van het programma Oprah voor morgen. In Amerika neemt Paul in de Carnegie Hall een interview op voor radiozender NPR Radio. Zangeres Alanis Morissette
wipt even binnen in de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles en zo zingt ze ook nog even mee op de nieuwe CD. Ze doet een prachtige vocale bijdrage in de song Drift Away.
20 november
In New York neemt Paul een optreden op in het praatprogramma Oprah van ABC TV, met Oprah Winfrey. Hij speelt er Young Boy en Flaming Pie. Op de achtergrond is hij weer te zien op beelden die al gisteren zijn opgenomen en zo lijkt het weer of hij zichzelf begeleidt.  De gecensureerde clip van  Beautiful Night is in het programma te  zien. Erna volgt het onderwerp Why Is America Still In Love With The Beatles? in het programma Eyewitness News van ABC.  De opnames van Ringo in Los Angeles gaan door in de Village Recorders Studio met de achtergrondzang voor de songs Without Understanding en Drift Away. Vandaag wordt dat gedaan door het gospelkoor Sauce.
22 november
Channel 4 zendt het programma uit over Cilla Black in de Granada-serie  Brit Girls. Ringo Starr en George Martin geven een interview in deze aflevering.
25 november
Opnames voor Vertical Man gaan in de Whatinthewhathe? Studio’s te Los Angeles door wanneer Brian Wilson van The Beach Boys langskomt om mee te helpen met de opnames voor  de song Without Understanding. Hij leverde diverse backingvocals voor het nummer. Ook Alanis Morissette komt vandaag weer voor achtergrondzang voor de songs Mindfield en I Was Walkin’. Vandaag zingt ook het neefje Christian Pillippe Quillici (een zoontje van de zus van Barbara Bach) wat achtergrondpartij in voor de song Without Understanding. Aan het eind van de dag worden er banden van de songs King en I’ll Be Fine Anywhere klaargemaakt in The Village Recorders Studio om vervolgens morgen naar George Harrison te sturen zodat George zijn bijdragen er in de Friar Park Studio Henley On Thames (FPSHOT) aan kan toevoegen.  Op dit moment zijn er zestien songs voor Vertical Man klaar die alleen nog op de definitieve  mixage liggen te wachten.
28 november
In Europa worden door Sky News stukjes uitgezonden van  de elektronische persmap voor het Diana Tribute welke de videoclip bevat van Paul voor de song Little Willow.
30 november
De CD Vertical Man bevindt zich nu in het punt van de eind-mixage. Geoff Emerick, studiotechnicus voor The Beatles sinds Revolver, vliegt vanuit Engeland naar de A&M Studio’s te Hollywood om in twee á drie dagen de klus te klaren. De studio’s zijn vlakbij die van Mark Hudson. Juist de A&M Studio’s zijn gekozen omdat die het originele ‘Neve’-mengpaneel bevatten die in 1985 zijn overgenomen van de AIR Studio’s van George Martin te Montserrat.
December 1997

Twee Beatles schrijven voorwoorden voor de volgende publicaties: George voor het boek Skiffle – The Definitive Inside Story van Chas McDevitt en Paul voor het door MPL gesponsorde boek A Poem For Buddy.

1 december
In Engeland brengt Virgin de dubbel-CD Diana Tribute uit, met daarop de song Little Willow van Paul. Oorspronkelijk was het een ode aan Maureen, de eerst vrouw van Ringo. In de  A&M Studio’s te Hollywood is de mix voor de song One, het eerste nummer op de CD Vertical Man, klaar.
2 december
In de A&M Studio’s te Hollywood wordt het mixwerk voor de song Mr. Doubleitup afgerond.
7 december
Paul verschijnt met een vooraf opgenomen interview bij BBC1 in het programma Breakfast With Frost, gepresenteerd door David Frost.
11 december
Maarliefst tot en met 16 decemberember wordt er in de A&M Studio’s te Hollywood gemixt voor de tracks What In The … World en Love Me Do van de komende CD Vertical Man.
12 december
Mark Hudson blijkt de huur niet te hebben betaald van de kamer die wordt gebruikt voor de opnames van Vertical Man.  De verhuurster komt haar geld eisen. Maar Ringo vraagt of zij een instrument bespeelt. Ja, dus: cello.  En aldus speelt Nina Pieseckyj  een I Am The Walrus-achtige melodie op cello tijdens de titelsong Vertical Man. Ringo heeft een contract getekend bij Guardian Records, een van de nieuwere labels van EMI, dat Vertical Man zal gaan uitgeven. Geplande uitgifte datum is 21 april 1998 met releasenummer A2-23702.
14 december
Voor een alternatieve herhaling van het ABC-programma Oprah worden door Paul vragen uit het publiek beantwoord. Er zit een andere clip in dan op 20 novemberember: Beautiful Night is vervangen door Little Willow. Het nummer staat op de CD Princess Diana Tribute.
15 december
In Engeland komt Beautiful Night van Paul uit, de derde single van Flaming Pie. Er komen twee verschillende CD’s van uit en  een 7’’ picturedisc op vinyl. In het (ongecensureerde) videoclipje is actrice Emma Moore niets verhullend en volledig naakt te zien, wanneer ze in rivier The Mersey zwemt. MTV boycot de clip en dwingt Paul zo tot het uitbrengen van een gekuiste versie. De Amerikaanse zender van  Playboy zendt de ongecensureerde clip vanzelfsprekend gewoon uit. Paul komt zelf in de clip voor terwijl hij met de verder onbekende West Londense groep Spud speelt. Ook Ringo komt in het clipje voor. Hij speelt een man die zich ’s nachts stoort aan de herrie, maar uiteindelijk bespeelt hij de drums tijdens de song.
18 december
Er komt bericht dat de nieuwe algemeen directeur van EMI, Ken Berry, de Amerikaanse tak wil saneren, hetgeen neerkomt op sluiten van de kleinere labels, inclusief Guardian. Ringo zit zodoende weer zonder platenmaatschappij. Hij focust zich vandaag echter volledig op de opnames, in de Whatinthewhathe? Studio’s, van  zijn laatste leadzangpartijen voor de song Vertical Man. Daarna houden Ringo, Geoff Emerick en alle muzikanten een pauze in verband met de komende feestdagen.
22 december
Ringo ontvangt vandaag via de post een geluidsband van George Harrison, die op verzoek, twee gitaarpartijen heeft ingespeeld voor de CD Vertical Man.  Enthousiast stappen Ringo en The Roundheads in de bestelwagen van Dean Grakal om naar The Village Recorders Studio te rijden. Ringo en de anderen beluisteren daar het prachtige gitaarspel van George. George heeft een solo ingespeeld voor King Of Broken Hearts en voor I’ll Be Fine Anywhere heeft hij twee verschillende gitaarloopjes gemaakt. Je kan horen dat hij het thuis heeft ingespeeld, want op de achtergrond hoor je mensen zachtjes praten. Ringo is van alles erg onder de indruk.  Hij besluit beide  gitaarloopjes voor I’ll Be Fine Anywhere te gebruiken. George heeft per ongeluk de tijdsmarkeringen in de basistape gewist. Daar schrijft hij in een bijgevoegd briefje over dat ‘… jullie daar allemaal slimme jongens zijn. Ik ben er zeker van dat jullie dat wel even fixen!’ Hij merkt in de brief ook nog op dat Ringo een stuk drumpartij mist in King Of Broken Hearts. Ringo zet dit gelijk recht en gaat daarna samen met Barbara op  kerstvakantie in Europa.
25 december
Channel 5 zendt in Europa de televisiepremière uit van Paul McCartneys Standing Stone-concert.
26 december
De documentaire The Making Of Standing Stone wordt uitgezonden door BBC1.
28 december
Channel 5 zendt het programma Paul McCartney Talks With David Frost uit. BBC1 begint met een driedelige documentaire genaamd The Rythm Of Life die is samengesteld door George Martin. Er zitten bijdragen in van onder anderen Paul, The Bee Gees en Brian Wilson (The Beach Boys).
29 december
Uitzending bij BBC1 van het tweededeel van The Rythm Of Life.