1998

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari 1998

George bezoekt de Mayo Clinic in Amerika, een van de vijf beste kankercentra ter wereld. Hij spreekt daar met dokter Richard Lavelle. Al jarenlang een vriend van hem. George wordt nauwkeurig onderzocht en er wordt hem verteld dat de kanker niet is teruggekomen. De eerste week van mei moet hij wel terugkomen voor een controleafspraak. Rhino Home Video maakt in Amerika bekend van plan te zijn de complete serie verschijningen en optredens die John en Yoko deden in The Mike Douglas Show  van 14 tot en met 18 februari 1972 uit te gaan geven. In Engeland  meldt het tijdschrift OK! dat Paul in 1997 maar liefst 15 miljoen Pond Sterling heeft verdiend terwijl Ringo en George elk op ‘slechts’ 8 miljoen Pond Sterling bleven steken.

4 januari
In Engeland zendt ITV de documentaire The Story Of Abbey Road uit. Een programma over de oprichting en de geschiedenis van de studio’s . Naast interviews met onder anderen Paul, George Martin, Pink Floyd en The Shadows  is ook  voormalig Beatlesdrummer Pete Best te zien die voor de eerste keer in 34 jaar weer in de studio’s terugkomt.
5 januari
BBC1 zendt het derde deel uit van The Rythm Of Life, samengesteld door George Martin.
6 januari
De CD Flaming Pie wordt genomineerd voor The Best Album Of 1997 voor de uitreiking van de 40ste Jaarlijkse Grammy Awards Ceremonie. In de A&M Studio’s te Los Abgeles wordt het werk aan Ringo’s Vertical Man weer opgepakt met het mixen van de song Mindfield.
7 januari
Dagblad The Times meldt dat er twee bronzen borstbeelden, met een gezamenlijke waarde van  50-duizend Pond Sterling, zijn gestolen uit de tuin van George  in Henley On Thames. De dieven hebben de bewakingscamera’s weten te omzeilen door over een drie meter hoge muur te klimmen. De beelden die twee monniken voorstellen zijn van hun sokkel afgezaagd.
8 januari
Het mixen voor de song Mindfield is klaar; nu begint het mixen voor King Of Broken Hearts met het gitaarspel dat George Harrison thuis in Henley heeft opgenomen.
11 januari
De song Drift Away wordt gemixt in de A&M Studio’s te Los Angeles.
16 januari
BBC2 zendt de Yoko Ono-special O Zone uit met de subtitel The Ballad Of John And Yoko. Het is een promotie voor de CD Lennon Legend. Yoko bespreekt vele onderwerpen, waaronder het uiteengaan van The Beatles en het songschrijven van John. Yoko slaat wel terug naar Paul, naar aanleiding van uitlatingen in diens biografie Many Years From Now.  Ze doet alles af met de vergelijking tussen John en Paul als respectievelijk die tussen Mozart en Salieri.
17 januari 
In de A&M Studio’s te Los Angeles neemt saxofoonspeler Joel Peskin zijn bijdrage aan het nummer Puppet op.
18 januari
Carl Perkins overlijdt in het Nashville Hospital na een reeks hartaanvallen. Hij leed ook aan keel- en amandelkanker. Hij is 64 jaar geworden. Paul laat via zijn woordvoerder weten bedroefd te zijn en dat ze goede vrienden waren met veel respect voor elkaar.
23 januari
George woont in Amerika de begrafenis van Carl Perkins bij in de Lambuth University te Jackson waar hij als een ode het nummer Your True Love van Carl speelt. Paul stuurt een videoboodschap die tijdens de dienst wordt afgespeeld, waarin hij zijn genegenheid en respect voor Carl nog eens uitspreekt. Jerry Lee Lewis is ook aanwezig. In de A&M Studio’s te Los Angeles wordt ’s avonds de laatste mix gedaan voor de song  Puppet.
24 januari
Channel 4 zendt het programma Music Of The Millennium uit, een show gebaseerd op de populariteitspoll van HMV/Channel 4. (Zie morgen voor de Beatlesgerelateerde plaatsingen.)
25 januari
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band is in het onderzoek van Music Of The Millennium ‘de beste elpee aller tijden’. Revolver staat op de derde plaats, The Beatles (ook bekend als de Witte Elpee) staat op nummer 10, Abbey Road op nummer 12 en Ruuber Soul op nummer 38. Imagine van John staat op nummer 81. Paul reageert met te zeggen dat de  tijd van Pepper een zeer productieve periode voor hem was. De kranten dachten vlak voordat de plaat uit zou komen dat het over was met The Beatles. ‘Maar we dachten: ha ha wacht maar tot jullie dit horen.’
29 januari
De CD Vertical Man is technisch gezien, nu klaar. Ringo houdt in de A&M Studio’s een luisterfeestje voor wat vrienden. Aanwezig zijn onder anderen Jeff Lynne, Peter Frampton, Gary Brooker (Procol Harum), Geoff Emerick, The Roundheads, Mark Hudson en natuurlijk Ringo en Barbara.
Februari 1998

Tijdschrift Q publiceert een populariteitspoll over De Beste Elpees Aller Tijden. Rubber Soul staat op nummer 40,  The Beatles (ook bekend als de Witte Elpee) staat op nummer 17, Abbey Road op nummer 12, Sgt. Pepper op nummer 7 en Revolver op nummer 2.  In de lijst van  Slechtste Elpees Aller Tijden komen The Beatles echter ook voor en wel met Rubber Soul, Tripping The Live Fantastic van Paul en Rotogravure van RingoPaul betaalt 45-duizend Pond Sterling aan verzekeringspremie voor zijn beroemde vioolbasgitaar van Hofner .  De verzekeringswaarde is 2-miljoen Pond Sterling. Het instrument wordt vervolgens ter reparatie naar New York verzonden, er is een probleem mee met betrekking tot het stemmen.  De Duitse autofabrikant Volkswagen benadert The Beatles om reclame te maken voor de Volkswagen Kever. Men zou graag Drive My Car in hun spotjes willen gebruiken. Eventueel zou men willen verwijzen naar de Kever die op de hoes van de elpee Abbey Road staat. Er is oorspronkelijk door Volkswagen  5-miljoen Pond Sterling aan Apple aangeboden voor toestemming voor het geheel. Apple heeft echter 50-miljoen in gedachten! In Amerika is Ringo helemaal klaar met het werk aan de CD Vertical Man.

1 februari
Pauline Sutcliffe, de zus van de vijfde Beatles Stuart, heeft in haar archief enkele Beatlessongteksten gevonden die in 1960-61 zijn geschreven door  Stuart en John. Ze onthult dat ze de teksten aan de Britse band Oasis heeft gegeven om op te nemen.
17 februari
Mark Hudson en Geoff Emerick vliegen naar New York City waar de CD Vertical Man onder hun leiding zal worden gemasterd. Hudson en Bruce Grakal bezoeken in New York tevens Danny Goldberg, de directeur van Mercury Records. Die is behoorlijk enthousiast over wat hij te horen krijgt, met uiteindelijk resultaat dat dit label de plaat zal gaan uitgeven.
Maart 1998

De doktoren ontdekken dat de kanker bij Linda McCartney is uitgezaaid naar haar lever. Ze geeft deze maand nog een interview aan het dagblad Q! over haar relatie met Paul: ‘We voelen ons weer alsof we net verkering hebben!’

De geplande uitgave door MPL van het tekenfilmpje Tropical Island Hum gaat niet door.  De onderhandelingen tussen Volkswagen en The Beatles gaan door. Nu worden ook Day Tripper, Magical Mystery Tour of The Long And Winding Road genoemd als mogelijke songs voor de nieuwe Kever. De uiteindelijke beslissing ligt  bij Michael Jackson; de mede-eigenaar van de Northern Songs-catalogus. Hij blijkt akkoord te gaan met 10-miljoen Pond Sterling voor het gebruik van één song. Vooral George is er niet blij mee: ‘Als het zo doorgaat eindigen de Beatlessongs straks nog in reclames voor beha’s en varkenspasteien’, foetert hij.

In Londen lekt een document van de BBC uit waarin staat dat The Beatles mogelijk gaan spelen bij de opening van de Millenium Dome. De woordvoerder van Paul, Geoff Baker, onkent alles in felle bewoordingen: ‘… Ze willen niets liever dan samenspelen maar ze kunnen niet – want John is dood!’

In Engeland komt een homevideo van The Concert For Montserrat uit. The National Trust plaats een advertentie in The Big Issue waarin wordt gevraagd om een beheerder annex conciërge voor 20 Forthlin Road te Liverpool. Het aanvangssalaris zal 9760 Pond Sterling per jaar bedragen.

Aan het eind van de maand poseert Linda voor een serie van zes foto’s die haar dochter Mary van haar neemt. Ze zijn bedoeld voor een nieuw vegetarisch kookboek dat Linda McCartney On Tour moet gaan heten. Ze staat op de kiekjes met haar Oud-Engelse schapendoezen en met haar Appaloosa-paard, genaamd Blankit. Tijdens deze periode maken de artsen aan Linda bekend dat de kanker naar haar lever is uitgezaaid.

1 maart
Paul werkt mee aan een korte videoboodschap  voor de special Christopher Reeve – A Celebration Of Hope, van de Amerikaanse zender ABC TV, waarin hij de song Calico Skies zingt.  Het programma is een ode aan acteur Reeves die Superman heeft gespeeld en die nu ernstig verlamd is nadat hij van een paard is afgevallen.
4 maart
De documentaire film Everest met daarin muziek van George Harrison gaat in première in het Museum Of Science te Boston.
6  maart 
De documentaire film Everest met daarin muziek van George Harrison is nu in de alle bioscopen van Amerika te zien.
11 maart
Paul en Linda bezoeken Parijs om de tweede modeshow van hun dochter Stella bij te wonen.
Paul en Linda zitten hand in hand in het publiek en juichen hartstochtelijk voor hun dochter. Linda vertelt aan verslaggevers dat ze zich nu geweldig voelt. Ringo en Barbara bezoeken Hyde Park in Londen waar ze hun steun geven aan  de start van het kankerfonds Marie Curie Daffodil Appeal.  Het fonds moet  een 32-miljoen Pond Sterling kostende hulp voor verplegers en  medisch onderzoek gaan financieren. Ringo poseert met een paraplu voor een groot reclamebord met de tekst Help! daarop dat helemaal gemaakt is van gele trompetnarcissen. Ringo en Barbara roepen het publiek op een gouden trompetnarcis ter ondersteuning te kopen in plaats van een lot in de Engelse Staatsloterij.
16 maart
George Martin gaat officieel met pensioen. Hij geeft een afscheidsfeestje in zijn AIR Studio’s te Londen. Onder de gasten bevinden zich Ringo en Barbara. Sky News doet verslag wanneer de gasten aankomen. Echo Records geeft in Engeland de CD George Martin – In My Life uit.
19 maart
Linda wordt met haar dochter Mary gefotografeerd met een uit zes man bestaande vegetarische wielerploeg die ze sponsort ten bedrage van 100-duizend Pond Sterling. Alle wielrenners dragen een shirt met daarop het logo Linda McCartney On Tour.
April 1998

De geplande uitgave van de CD Vertical Man van Ringo gaat niet door omdat platenmaatschappij Guardian in elkaar stort.  De restauratie van het ouderlijk huis van Paul te Forthlin Road is klaar en heeft 47-duizend Pond Sterling gekost. De beheerder kan er nu elk moment in gaan wonen. De Liverpool City Council laat weten dat het huis uiteindelijk zal worden opengesteld voor publiek en wel van woensdag tot en met zaterdag. Paul, Linda en hun kinderen verlaten Engeland voor een vakantie in Amerika. In de IMAX-bioscoop te Trocadero Londen is een film genaamd Everest te zien. Het is een documentaire over een poging de hoogste berg ter wereld te beklimmen. De soundtrack bestaat uit instrumentale versies van de songs All Things Must Pass, Life Itself, This Is Love en Give Me Love (Give Me Peace On Earth) van George Harrison. Tevens bevat de film het nummer  Here Comes The Sun (de live-versie van het concert Live In Japan 1991) van George Harrison.  Er is geen Harrison-gerelateerde reclame voor de film gemaakt. Sean Lennon laat weten dat hij vermoedt dat de moordenaar van zijn vader niet alleen handelde, maar dat er in plaats daarvan een complot van de Verenigde Staten achter de moordenaar schuilt.

12 april
BBC1  zendt de documentaire In My Life uit over de laatste CD van George Martin.
13 en 14 april
Ringo begint in Los Angeles aan een rondje langs de pers om reclame te maken voor zijn nieuwe CD Vertical Man. Thuis ontmoet hij fotograaf Henry Diltz die de foto van de binnenhoes maakt .
15 april
Paul en Linda maken in Arizona samen een ritje te paard.  Later zal het voor de allerlaatste keer blijken te zijn.
17 april
In hun ranch, in het noordoosten van Tuscon  te Arizona , overlijdt Linda McCartney  in de armen van Paul aan kanker. Ze is 56 jaar geworden. Het nieuws wordt voorlopig geheimgehouden. Paul laat haar al heel snel cremeren en de as wordt mee teruggenomen naar Engeland.
18 april
Bij BBC 2 is een unieke versie van Yesterday te zien die  Paul samen met The Goons speelt als The Ying Tong Song. Dit in een vooraf opgenomen programma ter ere van zijn goede vriend Spike Milligan. De hele uitzending heet Spike Night.  Het overlijden van Linda gisteren is nog steeds geheim.
19 april
Paul en zijn gezin komen terug in Engeland en reizen meteen door naar hun huis in Rye te Sussex. Paul strooit in aanwezigheid van de kinderen meteen de as van Linda uit over de landerijen rondom hun boerderij. Hierna licht Paul de intieme vriendenkring in, waaronder Ringo Starr. Via zijn woordvoerder Geoff Baker stel Paul de media op de hoogte., met het leugentje dat ze in Santa Barbara, Californië overleden zou zijn. Paul vraagt ieder die om Linda geeft te doneren aan kankeronderzoek en aan dierenwelzijn, of beter nog: vegetariër te worden.  Sky News brengt in Europa het nieuws als eerste naar buiten.  Als het nieuws verspreid verschijnen ook de reporters in de buurt van de boerderij, waar zij door een bewaker op afstand worden gehouden. Tijdens een prijsuitreiking in Londen vecht filmregisseur David Puttnam, een nabije vriend van de McCartneys, tegen zijn tranen wanneer hij van het  slechte nieuws hoort.
20 april 
Ringo en Barbaea eren Linda door vanuit hun huis in Monaco de volgende boodschap te laten uitgaan: ‘ Barbara en ik willen graag zeggen hoe erg we het vinden. Hebben de eer haar te mogen hebben kennen – haar positieve moed gedurende haar ziekte was echt heel inspirerend. WE sturen al onze liefde naar Paul, Heather, Mary, Stella en James. Het was een zegen haar in ons leven te hebben – Ringo & Barbara.’ Woordvoerder Geoff Baker laat weten dat Paul in golven heel erg geraakt is door het verlies van Linda. Het ene moment is hij helemaal van de rel en het andere moment gaat het wel. Verder datPaul een mini-CD met songs van Linda wil gaan uitgeven met composities van haar. Twee daarvan zijn nog net voor het vertrek naar Amerika opgenomen. Schrijfster Carla Lane (vriendin van Linda) laat weten dat zoon James Paul helpt door deze crisis heen te komen door samen even het bed te delen. Het hele gezin wil Paul namelijk voorlopig niet alleen laten slapen. Laat die avond voegen Linda’s broer John Eastman, haar zusters Laura en Louise zich bij Paul en zijn gezin om hun medeleven te betuigen. In New York leggen rouwenden voor Linda bloemen neer bij het gedenkteken van John Lennon in Central Park.
21 april
In de vroege ochtend schrijft Paul thuis in zijn boerderij te Sussex een ode aan Linda van 564 woorden.
22 april
Het wordt publiekelijk bekend dat Linda niet is overleden tijdens een vakantie in Santa Barbara, Californië, maar in de boerderij van de McCartneys te Arizona.
23 april 
De film Everest gaat in Nederland in première. De soundtrack van de film Armageddon komt vandaag uit bij  Columbia Records. Daarin zitten vier tracks van Aerosmith. Als gevolg daarvan vraagt Columbia aan Ringo Starr en Mercury Records de leadzang van Steven Tyler te verwijderen uit de song Drift Away. Columbia is bang dat wanneer Tyler ook op de CD van Ringo verschijnt dit de verkopen van de CD Armageddon (negatief) zal beïnvloeden.
Mei 1998

George komt voor controle in de  Mayo Clinic in Amerika, waar hij gezond wordt verklaard. Journalisten weten toch nog een paar vragen te stellen wanneer George het ziekenhuis verlaat. MTV en VH-1 doen er verslag van maar overdrijven dat hij lijdt aan ‘longkanker in een vergevorderd stadium.’ Paul zingt het nummer Mad About The Boy, van Noel Coward, op de CD Twentieth Century Blues van EMI. De opbrengst van de CD gaat naar het Red-Hot Aids Charitable Trust. Paul heeft het nummer ergens begin maart opgenomen.

2 mei
In de A&M Studio’s te Los Angeles vinden de allerlaatste eindmixen plaats voor de CD Vertical Man. In de Abbey Road Studio’s te Londen zitten Ringo, Mark Hudson en Scott Gordon. Via een ISDN-lijn hebben ze verbinding met Tom Petty en geluidsman Eric Greedy in de Village Recorders Studio te Los Angeles alwaar Tom Petty een nieuwe zangpartij voor de song Drift Away opneemt. Ringo vindt het prachtig zoveel vrienden te hebben die je indien nodig te hulp schieten.
3 mei 
BBC1 herhaalt de BBC2-documentaire uit 1992 genaamd Behind The Scenes, min of meer als ode aan Linda McCartney.
5 mei
De rechtszaak van The Beatles tegen Lingasong in The High Courts te Londen. Aanwezig is Edward ‘Kingsize’ Taylor die het Beatlesconcert in de Starclub te Hamburg van 31 december 1962 met een bandrecorder opnam. Hij verklaart indertijd mondelinge toestemming van John Lennon te hebben gekregen. Nicholas Merrimen die Lingasong vertegenwoordigt beroept zich hier ook op. De zaak wordt geschorst tot morgen, wanneer George Harrison zal getuigen.
6 mei
George verschijnt inderdaad bij het gerechtshof. Hij heeft heel kort haar en hij draagt een grijs maatkostuum.  Hij verklaart aan de aanwezige pers het kortste strootje te hebben getrokken en zodoende Apple te moeten vertegenwoordigen. Ringo heeft schriftelijk bewijs aangeleverd en Paul hoeft niet te verschijnen vanwege het recentelijke overlijden van Linda. George geeft al met al een fascinerende getuigenis. Hij verklaart onder andere dat John niet het alleenbeslissingsrecht binnen de groep had maar dat iedereen binnen de groep het met een bepaald onderwerp eens moest zijn, anders ging het betreffende onderwerp niet door. George kan zich niet herinneren dat Taylor (met toestemming van John en de anderen) open en bloot een bandrecorder neer heeft gezet. Misschien is de recorder, aldus George, zonder toestemming ergens in een wandkast verstopt geweest. Verder trokken ze vrijwel nooit met Kingsize Taylor op buiten de werkuren. Hij behoorde niet tot hun vriendengroep. En zelfs als John wel werkelijk toestemming voor de opname heeft gegeven dan geeft het volgens George aan Taylor en eventuele anderen nog niet het recht er een commercieel slaatje uit te slaan. In het daadwerkelijke geval van toestemming door John is er dán wel toestemming gegeven voor opname, maar geen toestemming tot (door-) verkoop via elpee, of (de veel latere) CD, of ander medium. Hij verklaart dat ook Paul en Ringo nooit van een dergelijke toestemming hebben gehoord. Na de getuigenis van George wordt de rechtszaak geschorst. De aankomst en het vertrek van George bij het Hof krijgt veel aandacht in de nieuwsrubrieken van de BBC en van Sky News Europe.
7 mei
De getuigenis van George van gisteren krijgt veel aandacht in de landelijke Engelse kranten.
8 mei
In The High Court te Londen spreekt de rechter vandaag na een dag van beraad een oordeel uit ten faveure van The Beatles. De door Lingasong geplande  heruitgave van de uit 1962 stammende Hamburg-tapes van The Beatles in de Starclub wordt verboden. Verder beslist de rechter dat de banden aan de juridische vertegenwoordiger van The Beatles moet worden overgedragen. De proceskosten vallen ook nog eens ten laste van Lingasong. Toelichting door de persvoorlichter van de rechtbank: ‘De door George gegeven verklaring is overtuigend en de antwoorden van Edward (Teddy) Taylor waren verwarrend en onsamenhangend.’
10 mei
Ringo doet een poging om een promotieclipje te maken voor de song La De Da in het Shea Stadium te New York. Dit tussen de honkbalwedstrijden door. Vanwege zware regenval moet hij de plannen wijzigen. Hij gaat nu gewoon de straat op met het tienergroepje Hanson, zijn dochter Lee en diverse voorbijgangers. Hij zit voornamelijk met een paraplu op een bankje  in de  stromende regen. Er komen ook nog beelden van Ringo en zijn band in de studio in het clipje voor én beelden van Paul die het refrein zingt. De beelden van Paul zijn opgenomen op 29 september 1997; kijk daar voor nadere gegevens.
12 mei
Ringo en zijn band The Roundheads spelen in het programma Storytellers van VH-1 een opwarmertje voor de het programma van morgen. Dit in de Bottom Line Club te New York City. Hij speelt voor het eerst Don’t Pas Me By en Octopus’s Garden voor een publiek. Ondertussen wordt in The Village Recorders Studio in Los Angeles door Greg Calibi het nummer Drift Away geremasterd, met daarin de zang van Tom Petty.
13 mei
Ringo en zijn band nemen de aflevering voor programma Storytellers van VH-1 op in de Bottom Line Club te New York City. Dit voor een speciaal uitgenodigd publiek. Ze spelen een heel kort stukje van With A Little Help From My Friends en verder Back Of Boogaloo, Don’t Pass Me By ( met een intro gespeeld op piano door Ringo zelf), It Don’t Come Easy, Octopus’s Garden, La De Da, The King Of Broken Hearts en Love Me Do.
14 mei
In Amerika wordt door Mercury Records de elektronische persmap verspreid voor de CD Vertical Man van Ringo Starr.
18 mei
In het Amerikaanse programma Entertainment Tonight is een interview met Paul en Ringo te zien dat is opgenomen tijdens de  recente sessies voor Vertical Man bij Paul thuis in zijn studio te Sussex.
19 mei 
Het clipje voor La De Da is te zien bij MTV Europe. Rhino Home Video geeft in Amerika een box bestaande uit vijf VHS-banden uit met daarop de vijf shows  van 14 tot en met 18 februari 1972 van The Mike Douglas Show waarin John en Yoko fungeren als medepresentatoren. De set bevat ook een boek met foto’s uit d show. ‘John en Yoko zaten op het juiste spoor, hun tijd ver vooruit’, geeft Mike Douglas  nu in 1998 als commentaar.
20 mei 
De film Everest gaat in België in première. Ringo maakt een video-opname voor het programma Live With Regis & Kathie Lee waarin hij zich, na een interview, bij zijn groep aansluit voor een uitvoering van La De Da.
21 mei
Ringo en zijn band maken een opname voor het programma The View van ABC TV. Ringo speelt La De Da, Photograph, en Witha A Little Help From My Friends.
22 mei
Ringo en Barbara worden waargenomen tijdens het jaarlijkse Filmfestival Van Cannes. De vorige avond zijn de naar Zuid-Frankrijk gevlogen, waarna ze overnachtten in het hotel van Elton John. Ringo is vandaag ook aanwezig bij een liefdadigheidsveiling  van Elizabeth Taylor, ter bestrijding van AIDS die wordt gehouden in restaurant Moulin De Mougins. Daar klimt hij samen met Elton John en actrice Sharon Stone op het podium, omdat iemand 60-duizend Pond Sterling voor het goede doel biedt wanneer zij Great Balls Of Fire uitvoeren. Ringo zit nog achter zijn drumstel wanneer een andere rijkaard 90-duizend Pond sterling biedt voor een uitvoering van Twist And Shout door dit gelegenheidsgroepje. Uiteraard geven ze hieraan gehoor. Televisiezenders, waaronder Sky News, nemen het allemaal op en zenden korte hoogtepunten uit in hun dagelijkse verslagen over het Filmfestival Van Cannes.
25 mei 
Het clipje voor La De Da is in Amerika te zien bij Entertainment Tonight.
31 mei
Ter promotie van de komende korte reis door Europa wordt Ringo in Duirsland geïnterviewd door de WDR voor het programma Gute Nacht Gottschaulk. Er wordt naast het interview ook een clipje uitgezonden van een optreden van de All-Starr Band die het nummer It Don’t Come Easy spelen.
Juni 1998

Er loopt een tentoonstelling met de foto’s van Linda in New York, als opvolger van een tentoonstelling van haar die recentelijk in Zwitserland te zien was. Interviews met Ringo ter promotie van de CD Vertical Man verschijnen in de New Yorker en in USA Today.

1 juni
De single La De Da van Ringo wordt naar de Amerikaanse radiozenders verzonden.
6 juni
VH-1 laat in Europa weten dat in hun ‘Artists Top 100’-verkiezing, samengesteld dus door popartiesten van dit moment, The Beatles op nummer één staan. Naar aanleiding hiervan is de tweede versie van de clip voor Real Love bij de zender te zien.
8 juni
Er wordt een herdenkingsdienst voor Linda McCartney gehouden in de kerk Saint Martin In The Fileds aan het Trafalgar Square te Londen. Paul komt aan in zijn grijze Mercedes, vergezeld door Heather, Mary, Stella en James. Ringo komt samen met Barbara en George probeert anoniem te blijven. Hij arriveert vrijwel onherkenbaar gekleed in een groen windjack. Hij probeert zich daarmee ook te beschermen tegen de hevige regenval. Hij is in gezelschap van Olivia en Dhani. Paul houdt tijdens de dienst een toespraak. Hij zegt onder andere:  ‘…Linda was een van de aardigste mensen.  Ze maakte dat je jezelf goed voelde.  Ik ben vereerd dat ik 30 jaar haar geliefde mocht zijn.’ Halverwege zijn toespraak haalt Paul twee Shetland pony’s genaamd Schoo en Tinsel, die Linda van Paul heeft gekregen als kerstcadeau, de kerk in. ‘Dat zou ze prachtig gevonden hebben’, legt Paul uit. ‘… De wereld is iets beter geworden door haar leven. Haar boodschap van liefde zal in onze harten blijven voortleven. Ik hou van je Linda.’  Bekende aanwezigen zijn onder anderen Spike Miligan, Joanna Lumley (De Wrekers), George Martin, Elton John, Sting, Peter Gabriel, Neil Tennant ( The Pet Shop Boys), Tracy Ullman, David Gilmour (Pink Floyd), Billy Joel en Michael Parkinson. Er wordt verslag van de dienst gedaan door Sky News, BBC, ITN, Channel 4 en Channel 5 en vele andere televisiezenders van over de hele wereld. Van de aankomst van al deze bekenden zijn 4000 fans en beschermers van dierenrechten, die in de straten rondom  Trafalgar Square bijeen zijn gekomen, getuige.
10 juni
Door heel Amerika wordt de  radiospecial van 45 minuten over de CD Vertical Man uitgezonden.
15 juni
Op de avond vlak voor het uitkomen van zijn CD Vertical Man verschijnt Ringo in Amerika in het als goed bekend staande praatprogramma The Tonight Show van NBC TV.
16 juni
De CD Vertical Man van Ringo Starr komt uit in Amerika. Producer Geoff  Emerick noet het de Sergeant Pepper’s van Ringo. Vier opgenomen songs verschijnen niet op de CD, maar komen later als B-kantjes op diverse singles terecht. Het zijn Sometimes, Mr. Doubleitup, Everyday en Good News.  Drie van deze nummer verschijnen ook bij de firma Best Buy als een samengesteld singletje dat je cadeau krijgt wanneer je de CD al (lang) voor de verschijningsdatum hebt besteld. Er zijn er slecht twintig per winkel gedistribueerd.
17 juni 
Het programma The View van ABC TV met daarin de opnames van Ringo d.d. 21 mei 2014 wordt uitgezonden. Ringo beleeft een drukke dag met het reclamemaken voor zijn nieuwe CD. Hij verschijnt in de radioshow van in het programma The View (wel vooraf opgenomen op 21 mei 2014) en met  een vooraf opgenomen interview in het programma Larry King Live van CNN. Dit als toevoeging op een interview via internet van 19:00 tot en met 21:00 uur. Hij beantwoordt hier vagen over het programma Storytellers van VH-1, over het tienergroepje Hanson, over hoe het is opa te zijn en over de recentelijke angst voor kanker bij George Harrison. Dit laatste zou volgens Ringo niet meer het geval zijn: ‘Ik heb met hem geluncht … hij zag er goed uit.’
18 juni
VH-1 in Europa besteedt aandacht aan de 56ste verjaardag van Paul, door vandaag tot Paul McCartney Day uit te roepen. De omroep herhaalt de volgende programma’s: de Town Hall Meeting van 1997, Ten Of The Best, Paul McCartney’s Greatest Hits en het  herziene interview VH-1 To 1 van 1997 in de Abbey Road Studio’s.
22 juni
De Amerikaanse herdenkingsdienst voor Linda McCartney vindt plaats in de Riverside Church  aan Riverside Drive te New York. Aanwezig zijn onder anderen Chrissie Hynde (The Pretenders), Paul Simon, Twiggy en Neil Young. De kerk is versierd met 45-duizend bloemen en met acht vergrote  kleurenfoto’s van Linda. Paul spreekt ook hier de aanwezigen toe. Paul heeft Yoko en haar zoon Sean niet uitgenodigd. Dit krijgt helaas in de pers veel aandacht. Ze hebben niettemin wel een bloemstuk gezonden.  Veel niewsrubrieken maken melding van vandaag, onder andere Access Hollywood en Entertainment Tonight.
26 juni
Ringo verschijnt in het programma TF1 Friday van Channel 4, uitgezonden vanuitde Riverside Studio’s te Hammersmith, Londen.  Hij geeft een kort interview. Ook hij stapt (net als Paul bijna een jaar eerder) samen met de presentator  in een speedboot die hen over de Theems voert naar een fictieve ‘Beatlesgrot’.
27 juni
George kijkt thuis naar de voetbalwedstrijd Italië – Noorwegen (1-0) tijdens het WK dat nu gehouden wordt. George is vandaag voor Noorwegen. Dat wordt vastgelegd door een verslaggever van het blad News Of The World, die hem vandaag bezoekt.
28 juni 
Het programma Storytellers van VH-1met daarin de opnames van Ringo d.d. 13 mei 2014 wordt uitgezonden in Amerika. Een artikel van twee pagina’s over George Harrison verschijnt vandaag in het blad News Of The World. George vertelt over zijn kanker en dat hij een nieuwe plaat aan het maken is. Op de vraag of de ziekte waaraan hij het afgelopen jaar behandeld is nog enige invloed op zijn songs heeft antwoordt George dat hij misschien een nummer genaamd Radiation Therapy zal opnemen. De volgende dag maken ook de Sun en de Daily Star gewag van de kanker van George.
29 juni
George laat nog eens een verklaring over  uit  zijn kankerverschijnselen uitgaan: ‘Het kankerachtige gezwel (dat is verwijderd) is een gevolg van roken. Laat dit een waarschuwing voor iedereen zijn.’
Juli 1998

Ringo baart nogal wat ophef wanneer hij in het blad The Big Issue verklaart dat alle drugs gelegaliseerd zouden moeten worden. Verder blijft hij doorgaan met het geven van interviews ter promotie van de CD Vertical Man. Hij vraagt wel dat alle journalisten die hem willen spreken ten minsten een uur voor aanvang van het vraaggesprek niet meer roken, geen alcohol meer drinken, geen uien of knoflook meer eten. De Eebening Standard merkt in een artikel dan ook op dat ‘hij zijn punt over salami nu wel gemaakt heeft!’

3 juli 
Het programma Live With Regis & Kathie Lee van 20 mei 2014 met daarin Ringo, wordt uitgezonden.
4 juli
Een stukje uit de videoclip voor La De Da gaat in Engeland in televisiepremière in de ITV Chart Show.
8 juli
Nog meer promotie voor de CD Vertical Man wanneer in Amerika in een kort van tevoren opgenomen interview met Ringo in het programma Showbiz Today van CNN zit. Via kabel en satelliet is het zelfs in Europa te zien.
9 juli
George zit in het publiek bij het jaarlijkse concert van Ravi Shankar in het Barbican Centre te Londen.
12 juli
VH-1 in Europa zendt in het programma Talk Music een kort vooraf opgenomen interview met Ringo uit die promotie maakt voor de CD Vertical Man.
15 juli
Er gaan geruchten dat Paul, George,  Ringo en George Martin een indrukwekkende gelegenheid gaan bijwonen ter ere van muziek uit Liverpool. Het geheel zou moeten worden gehouden in het Lagerhuis te Londen. Ringo verschijnt live in het BBC – programma National Lottery Live dat wordt uitgezonden vanuit het BBC Centre te Londen.  Ringo trekt vandaag de winnende balletjes. Daarna playbackt hij samen met zijn band de song La De Da.
21 juli
Het ouderlijk huis van Paul, 20 Forthlin Road te Liverpool wordt eindelijk opengesteld voor de pers. ITV gaat voor zijn ontbijtshow GMTV naar binnen voor de eerste vluchtige blik. In het programma is ook een al eerder opgenomen interview met Ringo te zien. Die maar weer eens promotie maakt voor zijn CD Vertical Man. Aan de opening van 20 Forthlin Road wordt ook veel aandacht besteed in de nieuwsrubrieken van de BBC, ITN, Channel 4 en Channel 5.
22 juli
In Engeland zendt BBC2  The Birthplace Of The Beatles uit. Een fascinerend  programma over de restauratie van het ouderlijk huis van Paul, 20 Forthlin Road door de National Trust.
25 juli
Ringo komt live op de radio in het programma The Steve Wright Show van BBC2. Het geheel wordt uitgezonden vanuit de BBC – studio’s te Portland Place, Londen.
27 juli
Alle promotie door Ringo in Engeland lijkt voor niets geweest wanneer Mercury Records laat weten dat de single La De Da toch niet uit gaat komen.
28 juli
In Amerika komt de VHS-videoband Ringo & His All-Starr Band From Pine Knob Michigan uit. De band bevat het concert van 30 mei 1997.
29 juli 
Het ouderlijk huis van Paul, 20 Forthlin Road te Liverpool, wordt  tot en met 31 oktober 1998 opengesteld voor het gewone publiek op de dagen woensdag tot en met zaterdag.
30 juli
Er wordt aangekondigd dat de film A Hard Day’s Night volgend jaar weer in de bioscopen te zien zal zijn, omdat het dan 35 jaar gelden is dat de film uitkwam. De technisch flink opgelapte film zal dan beeldmateriaal bevatten dat nog nooit eerder is vertoond en het geluid zal digitaal geremasterd zijn. Het blijkt dat Paul na een lang geschil in het geheim 100-duizend Pond Sterling heeft betaald aan Lily Evans,  de weduwe van Beatlesroadie Mal Evans, voor de handgeschreven tekst van With A Little Help From My Friends.
2 augustus
Paul verschijnt op de voorpagina van het blad People, waarin hij pleit voor het beschermen van alle in het wild levende apensoorten.
3 augustus
De CD Vertical Man van Ringo Starr verschijnt in Engeland.  In Amerika verschijnt Ringo twee dagen achtereen in het programma The Howard Stern Show van zender E! Network TV. In Engeland verschijnt George Harrison volledig onaangekondigd in de show van Paul Jones (voormalig zanger van Mannfred Mann) van BBC Radio 2. George blijkt een encyclopedische kennis van bluesplaten te hebben.
5 augustus
In het eerste grote interview na het overlijden van Linda vertelt Paul dat hij verder zal gaan met haar kruistocht voor dierenrechten. Hij praat met Viva Life en Animal Times. Verder vertelt hij nog steeds te treuren om het verlies van haar.
7 augustus
Start van de 1998 Summer Tour van Ringo & His Fourth All-Starr Band met een concert in de  Helsingin Jaahali te Helsinki, Finland. Het repertoire bestaat deze tournee uit de nummers It Don’t Come Easy, Act Naturally, Whiskey Train, Show Me The Way, Sunshine Of Your Love, Love Me Do, I’m The Greatest, La De Da, All Right Now, Boys, Do You Do, White Room, A Whiter Shade Of Pale, Yellow Submarine en With A Little Help From My Friends.
8 augustus
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert tijdens het Festial van Zurich te Zwitserland. In Engeland geeft Paul aan dagblad The Express zijn eerste grote interview sinds het overlijden van Linda.
9 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert tijdens het Skanderborg Festivale te Skanderborg, Denemarken.
12 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert op de Freilichtbühne van Killesburg te Stuttgart, Duitsland.
13 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert op het Theaterplatz te Chemnitz, Duitsland.
15 augustus
De Duitse nieuwszender N-TV zendt een vooraf opgenomen interview met Ringo uit waarin wordt gesproken over de recent gehouden concerten en over de nog komende concerten in Duitsland. Er is ook een clipje te zien van de  gisteren gespeelde live-uitvoering van It Don’t Come Easy in het Theaterplatz te Chemnitz.
16 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert tijdens het Marktroack Festival te Leuven, België.
18 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert tijdens de Expo te Lissabon, Portugal.
19 augustus
Ringo wordt waargenomen in Chelsea te Londen, wanneer hij een legerbroek koopt. Dagblad The Sun meldt dat het huidige meidengroepje All Saints  Ringo heeft afgesnauwd. Hij had hen graag willen ontmoeten tijdens hun huidige oefensessies in Londen.
20 augustus
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert bij The Point te Dublin, Ierland.
21 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Shepherds Bush Emipre te Londen, Engeland. Achter het podium geeft Ringo een interview voor het programma Today Show van de Australische zender Channel 9.
23 augustus
Paul verschijnt alweer in een zondagskrant. In de editie van vandaag van News Of The World haalt hij fel uit naar de varkenshouders.
24 augustus
Dagblad The Sun meldt op de voorpagina de kop: ‘Ik Ben De Zoekgeraakte Zus Van Lennon.’ In het artikel wordt de nu 53-jarige Ingrid Pedersen genoemd als de lang zoek gewaande zuster van John. Ze is lang geleden door Johns moeder Julia afgestaan ter adoptie. De krant verzoekt in het artikel ook de andere zoekgeraakte zussen, Julia en Jacqui, contact met de redactie op te nemen.
25 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Moscow Sports Complex te Moskou, Rusland. Het is het eerste concert van een ex-Beatle in Rusland. Dagblad The Sun gaat verder met de rapportage over de zuster van John. De krant doet verslag van het bezoek van de zus aan diverse Beatlesgerelateerde plekken in Liverpool. Ingrid bezoekt ook het graf van Julia waar , tot haar verdriet,  geen gedenksteen op staat en ook nog eens is overwoekerd. Ondertussen neemt ook de 51-jarige zus Julia contact op met The Sun. Zij meldt dat ze Ingrid graag wil ontmoeten. Cynthia, Johns ex-vrouw laat weten dat het een obsessie van hem was om zijn zuster Ingrid te vinden.
26 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Jubilee Complex te St. Petersburg, Rusland.
27 augustus
Slecht nieuws voor Ringo. De CD Vertical Man verdwijnt al uit de Engelse hitlijsten. Er zijn er slechts 2000 van verkocht. De hoogste notering was plaats 85, een week na het uitkomen van het schijfje.  Ringo is volgens een nabije bron duidelijk teleurgesteld in het aantal verkopen na het vele werk dat er aan is besteed. De Sun onthult dat een spijkerjasje dat John droeg toen hij uit de Troubadour Club werd gezet  (12 maart 1974) te koop wordt aangeboden op een veiling te Londen. Het minimumbod is veertienduizend Pond Sterling.
28 augustus
Een verslaggever in opleiding van BBC Radio Merseyside ontmoet een anonieme Duitse  kunststudente die beweert een (niet-erkende) dochter van John Lennon te zijn. Deze dubieuze 32-jarige laat wel een  kopie van de geboorteakte zien waar de naam van John als de vader op vermeld staat.  Diverse bronnen rondom The Beatles doen het af als onzin.
29 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in de Sporting Club te Monte Carlo. De dame die gisteren beweerde een dochter van John te zijn heet Kristina Hagel. In een verslag van dagblad News Of The World beweert ze het resultaat te zijn van een ‘one night stand’  in januari of februari 1965 in een hotelkamer met nummer 33, in de Alpen. De krant verifieert de geboorteakte in het gemeentearchief van Hamburg. In het origineel van de gemeente wordt John helemaal niet genoemd als vader, maar de arbeider Karl August Edon Hagel.
30 augustus 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven nogmaals een concert in de Sporting Club te Monte Carlo.
1 september 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in de Gruga Halle te Essen, Duitsland. De erotische litho’s van John zijn na 30 jaar voor vijf dagen te zien bij Gallery 27 in Cork Street te Londen.
2 september 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Stadtpark te Hamburg, Duitsland.
3 september 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in het Musuenhof te Bonn, Duitsland. Tijdens een persconferentie in het Capitol-gebouw te Los Angeles wordt de release van de 4-CD-box met de naam John Lennon Anthology aangekondigd. De set moet op wereldwijd op 3 november uit gaan komen.
5 september 
Ringo & His Fourth All-Starr Band geven een concert in tijdens het Wintershall ’98 Rock Extravaganza te Kent, Engeland. Het concert is een onderdeel van een charitatief openluchtfestival ten bate van een Fonds Ter Bestrijding Van Longkanker. Iedereen draagt een zwarte kraag met bijbehorende stropdas. Vanavond voegen Roger Taylor (Queen), Bob Geldof  en gitarist Mike Rutherford (Genesis) zich bij de All-Starr Band. Geldof speelt het nummer Working Class Hero van John Lennon.
6 september
Ringo vliegt samen met zijn band terug naar Amerika. De Sunday Mail presenteert de uitslag van de verkiezing van ‘The All Time Top 1000 Albums’.  Een boek met dezelfde naam zal morgen uitkomen. The Beatles staan op nummer 1 met Revolver. Nummer 2 is Sgt. Pepper’s, nummer 3 is The Beatles (The White Album), nummer 5 is Abbey Road en nummer 20 is Rubber Soul.  Het geheel is gebaseerd op de mening van 200-duizend mensen in leeftijd variërend van  negen tot 62 jaar aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.
7 september
Ringo verschijnt met zijn band in het jaarlijkse Amerikaanse televisieprogramma Jerry Lewis Muscular Dystrophy Telethon. In de Daily Mail wordt nog nader ingegaan op de verkiezing die gisteren in de Sunday Mail is gepubliceerd.
9 september
Het eind van de jaarlijkse Buddy Hollyweek is deze keer een concert met een Nationaal Rock ‘n’Roll Danskampioenschap gehouden in het Empire te Leicester Square, Londen. Paul is wel aanwezig, maar hij weigert deze keer mee te spelen.
10 september
VH-1 Europe houdt een lunch voor de pers om de  komende uit twintig delen bestaande serie Ed Sullivan Rock ‘n’ Roll Classics   te promoten. Dit in de Atlantic Bar & Grill te Glasshouse Street, Londen. De Beatles zitten in drie van deze compilatieprogramma’s.
11 september
Yoko Ono geeft een persverklaring uit waarin ze haar gevoelens uit omtrent de komende 4-CD-box genaamd John Lennon Anthology.
12 september
De Daily Mail maakt de uitslag bekend van hun verkiezing van de ‘Top Ten Voices’ volgens de mening van 175 toonaangevende bekende  artiesten. John staat op nummer vier en Paul op nummer dertien. Aretha Franklin staat op nummer één. Nu 20 Forthlin Road te Liverpool is gerenoveerd verschijnt er een verslag in The Look  (een gratis bijlage  bij dagblad The Mirror) over het   vroegere woonhuis van Ringo in Admiral Grove en dat van George in Upton Grove. De huidige bewoner die na de Harrisons in de woning is gekomen vertelt aan de algehele inrichting alles te hebben veranderd, omdat zij het maar niks vond.
16 september
Veiling van Sotheby’s in het Hard Rock Café te Londen. Belangrijkste item is een notitieboekje van Paul met daarin de handgeschreven ontwerptekst van Hey Jude. Ook staat de tekst van All You Need Is Love er in. Het wordt gekocht voor 115-duizend Pond Sterling. Verder is de speciaal voor Ringo aangepaste Mini-Cooper S uit 1965 per opbod te koop.
18 september
De derde aflevering van Rock Family Trees van zender BBC 2 gaat vandaag over de Mersey Sound. Te zien zijn Gerry And The Pacemakers, The Big Three, The Merseybeats, The Searchers en natuurlijk, zij maar het heel kort, The Beatles.
19 september
Dagblad The Sun meldt dat een aantal meiden van de Spice Girls vegetariër is geworden als eerbetoon aan Linda McCartney. Ze hebben contact gehad met het kantoor van Paul te Londen  voor advies. Ze kregen zodoende een aantal van Linda’s boeken opgestuurd waaronder Home Cooking en Linda’s Kitchen.  Paul zelf stuurde onder de indruk van dit  alles aan alle Spice Girls het boek On Tour van Linda. The Sun meldt ook dat Paul, ter ere van Linda, samen met Chrissie Hynde (The Pretenders) een herdenkingsconcert met vele bekende artiesten voorbereidt. Het zou gaan om George en Ringo en om onder anderen Elvis Costello, Lenny Kravitz, R.E.M. en Blur. Het geheel zou The On Tour shows moeten gaan heten. Het idee komt volgens een betrouwbare bron overigens van Chrissie Hynde. Het zou een liefdadigheidsconcert moeten gaan worden.
21 september
De hype rondom de release van de John Lennon Anthology houdt aan wanneer vandaag door Capitol in Amerika de volledige tracklist van de vier CD’s bekend wordt gemaakt. In Engeland geeft The Fireman, het geheime project van Paul met producer Youth, de CD met de titel Rushes uit. Dit op het label Hydra van EMI. Er verschijnt vandaag zelfs een mystieke persverklaring van The Fireman  om promotie voor de CD te maken.
23 september
Een vooraf opgenomen interview met Paul wordt uitgezonden door BBC Radio Merseyside.
24 september
Linda zou vandaag 57 jaar geworden zijn. Juist vandaag geeft Paul het kookboek van Linda McCartney uit genaamd On Tour.
26 september
Paul is aanwezig bij het huwelijk van zijn 27-jarige dochter Mary in de uit de twaalfde eeuw stammende kerk  genaamd St. Peter And St. Paul te Peasmarsh, Oost Sussex. Stella (die de jurk ontwierp) en Heather zijn bruidsmeisjes. Na afloop fungeert Paul als de chauffeur van het pasgehuwde koppel. Hij brengt ze in een klassieke Rolls Royce naar hun bestemming en weigert de pers te woord te staan.
27 september
Dagblad News Of The World meldt dat de tuinman van Ringo genaamd Kenny Kockley betrapt is op het verkopen van drugs vanuit een groente kas die op het landgoed van Ringo staat. ITV zendt de documentaire Clive James Meets The Super Models uit waarin Paul, Linda, Ringo en Barbara achter de schermen te zien zijn bij de modeshow van Stella McCartney die in Parijs is gehouden op 15 oktober 1997.
30 september
George Harrison begint een rechtszaak tegen uitgever Random House over een passage in het boek All Dressed Up: The Sixties And The Counter Culture van schrijver Jonathan Green. George eist 100-duizend Pond Sterling schadevergoeding. Het boek beschuldigt George er namelijk van dat hij seksuele gunsten verlangd zou hebben in ruil van het schenken van geld aan goede doelen.
Oktober 1998

Door middel van een speciale website geeft Capitol in Amerika een voorbeschouwing op de komende CD-box John Lennon Anthology. Er zijn op de site dan al de volgende songs te horen: I’m Losing You, Oh My Love, Watching The Wheels  en Sean’s In The Sky. Ook al het artwork is al op de site te zien.

2 oktober
Paul woont in de Abbey Road Studio Twee een feestje bij ter promotie van de nieuwe CD genaamd Rushes van The Fireman. Verkleed als brandweerman draait  en ‘scratcht’ hij wat grammofoonplaten. Het is onderdeel van een speciaal Fireman-programma  dat via een webcast op internet is te volgen. Paul beantwoordt daarin ook weer wat vragen en tevens speelt hij daarin wat tracks van de CD af. Die vragen zijn via email door fans  ingediend en ze worden in de show beantwoord door het meisje dat op de CD-hoes staat. Deze keer houdt ze echter haar kleding aan. Paul zit, vrijwel onherkenbaar, in zijn vermomming als bandweerman op de bank naast haar.
3 oktober
BBC Radio2 zendt een special uit ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het programma Saturday Club. In het programma is de uitvoering van Twist And Shout van The Beatles opgenomen uit de oorspronkelijke uitzending van 24 augustus 1963.
5 oktober
De Amerikaanse website Hollywood & Vine  geeft een maand voor de officiële uitgifte  van de CD-box  John Lennon Anthology een vooruitblik door  vier tracks ervan  op hun pagina te plaatsen.
9 oktober
Ter gelegenheid van John Lennons geboortedag  zendt VH-1 in Amerika de promotievideo uit voor de alternatieve track van Working Class Hero, een song die ook op John Lennon Anthology  zal staan. VH-1 heeft hiermee de wereldpremière van deze videoclip. Samen met de burgemeester van Liverpool wijdt Yoko Ono een boom ter ere van John in. Dit in het Strawberry Field van het Central Park te New York. Tijdens de plechtigheid overhandigt de burgemeester aan Yoko de Freedom Of The City Award, welke al aan John postuum is toegekend in 1984, maar nog nooit officieel was uitgereikt.
10 oktober
Ringo en zijn band verschijnen in Duitsland in de show Wetten Dass van ZDF. Ze playbacken er de song La De Da. Ringo doet ook nog even mee in de weddenschap van een Beatlesfan dat die de betreffende songs zal herkennen naar aanleiding van slechts drie woordjes uit de betreffende songteksten.
11 oktober
In Amerika zendt het E! Network een twee uur durende special uit genaamd John Lennon – His Final Days.
12 oktober
Een eerbetoon aan Linda tijdens de 43ste Lunch Voor Vrouw Van Het Jaar in het Savot Hotel te Londen. Paul zendt aan alle aanwezige gasten een boeket bloemen en een boodschap waarin hij laat weten: ‘Linda zou opgetogen geweest zijn door dit eerbetoon.’
14 oktober
Tijdens een hooggewaardeerde modeshow in de oude Aandelenbeurs van Parijs draagt  Stella McCartney haar nieuwe collectie op aan haar overleden moeder Linda. Paul laat over Mary weten: ‘…Ik ben heel trots op haar omdat ze een serieuze Engelse ontwerpster is die haar mannetje staat in de Parijse modewereld. Je ziet kleding van haar waarin vrouwen tot hun recht komen…’ De Beatlessong Hey  Jude wordt als achtergrondmuziek voor een gedeelte van de modeshow gebruikt. In de BBC Maida Vale Studio’s  te Londen wordt een feestje gehouden ter ere van de 30ste verjaardag van de film Yellow Submarine. Er wordt aangekondigd dat er volgend jaar een boek over de film zal uitkomen.
19 oktober
Wereldwijd komt bij Mercury Records de CD  van Ringo genaamd VH-1 Storytellers uit. Paul geeft een reeks nog niet eerder gepubliceerde foto’s  van zichzelf uit  die in 1969 door Linda zijn genomen. De foto’s zijn ’s avonds te zien op televisie bij Sky News en de volgende dag in krant The Mirror.
20 oktober
In het Ed Sullivan Theater te New York wordt  ’s middags voor het programma Late Night With David Letterman van CBS TVeen optreden van Ringo opgenomen. Hij geeft een interviewen hij speelt het nummer Back Off Boogaloo. In Europa wordt het de volgende dag al uitgezonden Paramount Comedt Channel. Rond 19:00 uur signeert Ringo de CD’s  Storytellers en Vertical Man in de winkel van Tower Records in 66th Street en Broadway te New York. De eerst 250 bezoekers krijgen een speciaal polsbandje van Tower Records waarmee ze later die dag Ringo kunnen ontmoeten. Helaas krijgen de meeste wachtenden Ringo helemaal niet te spreken omdat  hij maar een uurtje  aanwezig blijft. Degenen die wel het geluk hebben hem even te spreken krijgen slechst twee handtekeningen per persoon van hem.
21 oktober
Ringo verschijnt in Amerika weer eens bij ABC TV in de show Live With Regis & Kathie Lee. Met zijn band speelt hij er het nummer Back Off Boogaloo.
23 oktober
Een vooraf opgenomen interview met Paul  door Des Lynam in de Abbey Road Studio’s wordt door BBC Radio 2 uitgezonden van 17:00 uur tot 19:00 uur.  Goerge Martin krijgt in het Grosvenor House Hotel te Londen een prijs voor Outstanding Achievement uitgereikt tijdens het  jaarlijkse diner van de Music Industry Trust. Velen sturen hem gelukwensen, waaronder Paul McCartney , George Harrison en Ringo Starr, die een videoboodschap stuurden. Ook premier Tony Blair stuurt een geluksboodschap.
24 oktober
In  Top Of The Pops 2 van BBC 2 is voor het eerste de tekenfilmvideoclip te zien voor de song Wide Pairie van Linda McCartney. De Duitse omroep RTL Super zendt een Beatlesnacht uit met de films Help! en A Hard Day’s Night en de recente documentaire In My Life van George Martin.
26 oktober
Parlophone/EMI geeft wereldwijd de CD Wide Prairie uit van Linda McCartney. Het plaatje bevat veel nog nooit eerder uitgegeven materiaal uit een periode die zo’n beetje twintig jaar omvat.  Ter promotie is een vooraf opgenomen interview met Paul naar diverse televisiezenders gezonden. Hij praat hierin over haar kanker. De enige omroep in Engeland die er wat van uitzendt is ITN News. Bij Tower Records in Amerika worden bij de CD Wide Prairie de allerlaatste exemplaren van het blad Club Sandwich, namelijk editie 86, gratis weggegeven.
28 oktober
In Engeland wordt de elpee Abbey Road (uit 1969) een onderwerp van nauwkeurig onderzoek in de eerste aflevering van het programma Classic Albums van BBC Radio Two.
30 oktober
De Fireman Internetwebsite herhaalt  om 23:00 uur het exclusieve interview met The Fireman (Paul McCartney) van vrijdag 2 oktober.
November 1998

In de eerste week van deze maand regisseert Dean Carr,  op een geluidspodium in San Fransisco,  de opnames van een promotiefilmpje voor I’m Losing You van John Lennon; een song die op de komende CD-boxset John Lennon Anthology zal staan. De clip bevat slim gemonteerde tekeningen van John zelf en filmbeelden van de deelnemende muzikanten.  Uitgever Little Brown heeft voor 75-duizend Pond Sterling de rechten gekocht van de biografie van Linda McCartney door Danny Fields (de woordvoerder van de McCartneys, vlak na haar overlijden). Het boek heeft de volledige steun van Paul McCartney.

1 november
In de Amerikaanse krant UDA Weekend verschijnt een exclusief, lang interview met Paul dat is afgenomen door Chrissie Hynde (The Pretenders). Paul vertelt over de laatste dagen van Linda en dat hij later professionele hulp heeft gezocht om met zijn rouw te kunnen omgaan. Paul geeft toe dat hij op de wist  dat de behandelingen van Linda niet goed gingen en dat het einde nabij was, maar dat hij dat feit niet aan haar heeft onthuld.’Ik was de enige die het wist. Ik hoorde het ongeveer een week voor haar overlijden.’ Hij gaat er ook nog op in waarom Yoko Ono niet was uitgenodigd voor de herdenkingsdienst in New York. Hij vertelt dat alleen de heel nabij vrienden en vriendinnen van Linda waren uitgenodigd en daar hoorde Yoko niet echt bij. ‘Mensen die erbij hadden willen zijn uit een soort plichtsgevoel hebben we niet gevraagd’, vertelt hij.
2 november
Als voorproefje voor de uitgave van John Lennon Anthology zenden een aantal geselecteerde Amerikaanse zenders de 100 minuten durende radiospecial Anthology uit.
3 november
De box met vier CD’s genaamd John Lennon Anthology verschijnt vandaag wereldwijd. Er staan 100 tot dat toe nog niet eerder uitgegeven tracks op. In Engeland is hij gisteren al uitgekomen. De vier CD’s  zelf heten respectievelijk Ascot, New York City, The Lost Weekend en Dakota. Ook geeft EMI vandaag de CD van 21 tracks uit met daarop de hoogtepunten van John Lennon Anthology , een soort ‘best of’-CD. De CD heet Wosaponatime. Om een graantje mee te pikken kondigt David Bowie aan een CD te gaan produceren met daarop songs van John Lennon uitgevoerd door een  soort ‘All Starr’-band. Volgens David Bowie zou de plaat moeten uitkomen  op 9 oktober 2000, de 60ste geboortedag van John.
4 november
In Engeland geeft Yoko een exclusief interview over Linda McCartney in de krant Liverpool Echo. Ze ontkent daarin dat zij en de overleden vrouw van Paul elkaar niet mochten, wat toch algemeen door het publiek en door de pers werd gedacht.
6 november
Weer een exclusief interview met Paul. Deze keer in dagblad The Sun, waarin hij weer spreekt over Linda. Hij overweegt een concert ten bate van het vegetarisme te houden, maar twijfelt er nog wel behoorlijk over.
7 november
VH-1 in Europa zendt het  in 1992 door Columbia Records georganiseerde concert ter ere van Bob Dylan uit waarin ook George Harrison meespeelt. Zie ook 16 oktober 1992. Tevens wordt het verschijnen herhaald van Paul  in 1997 in het programma Ten Of The Best.
8 november 
Het programma Storytellers van VH-1 met daarin de opnames van Ringo d.d. 13 mei 2014 wordt uitgezonden in Europa. De krant News Of The World meldt dat George op het punt staat een flink fortuin te verdienen aan de verkoop van de auto waar hij inzat toen hij Patti Boyd ten huwelijk vroeg. Het gaat om een Jaguar Type E die 2300 Pond Sterling kostte in het jaar van aanschaf, namelijk 1964.  De naam van George staat in het onderhoudsboekje vermeld. Nu moet deze wegen een bedrag van opbrengen dat zeker vijf nullen voor de komma bevat.
9 november
Het nummer Wide Pairie van Linda McCartney komt in Engeland uit op single. In Amerika een dag later.
10 november
In Amerika wordt bekendgemaakt dat Paul McCartney en George Martin spoedig zullen worden opgenomen in Rock And Roll Hall Of Fame.
12 november
De documentaire In My Life  over de CD van George Martin met dezelfde naam wordt in Amerika uitgezonden door zender Bravo.
14 november
Het Liverpool Oratorio van Paul wordt weer eens uitgevoerd. Deze keer in de Alter Oper Frankfurt, Groszer Saal te Frakfurt, Duitsland.
15 november
De details van het testament van Linda McCartney worden in de openbaarheid gebracht. Ze laat 183 miljoen Pond Sterling na, het meeste daarvan gaat naar haar vier kinderen en verder gaat er nog een deel naar fondsen ter bescherming van dieren en naar onderzoek tegen borstkanker.
17 november
Er gaan geruchten over een speciaal Sgt. Pepper’s – concert in Londen door diverse bekende artiesten, dat aankomende maandmei gehouden moet worden. Het blijkt later een spreekwoordelijke zeepbel te zijn. Er wordt onthuld dat er volgende maand bij Christie’s een privé opgenomen geluidsband met een concert uit 1963 van The Beatles  in de Bournemouth Gaumont ter veiling zal komen.
18 november
Het nieuwsprogramma Extra van American TV maakt melding van ‘…een interview met John Lennon over een zus die hij zoekt en maar niet kan vinden. Haar tragische verhaal van leugens en geheimen die haar voor altijd weghielden van haar legendarische broer.’
19 november
Het programma Ringo’s Storytellers van VH-1 wordt in Amerika herhaald.
20 november 
De Fireman Internetwebsite herhaalt om 23:00 uur nogmaals het exclusieve interview met The Fireman (Paul McCartney) van vrijdag 2 oktober.  Het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly meldt dat  komende zomer een nieuwe versie van de Beatlesfilm Yellow Submarine met daarin een volledig geremasterde versie de zes songs zal gaan uitkomen, mét de volledige toestemming van Paul McCartney en George Harrison.
22 november
Stukjes uit de Amerikaanse elektronische persmap van John Lennon Anthology worden vandaag uitgezonden in het muziekprogramma Talk Music van VH-1.  Er zit onder andere een scene in van Yoko die opnieuw 105 Bank Street in Greenwich Village New York bezoekt, het appartement waar John en Yoko vanaf 16 oktober 1971 hebben gewoond tot dat zij naar het Dakota-gebouw verhuisden.
24 november
Apple en EMI geven ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van The Beatles (De Witte Elpee) een nieuwe CD  uit, compleet met  miniatuurversies van de oorspronkelijke poster en de oorspronkelijke foto’s.  Deze CD is NIET digitaal geremasterd, ondanks allerlei berichten daarover. George Martin reageert dat het wel opmerkelijk is dat er tegenwoordig  voor de platenmaatschappijen nog geld is te verdienen met heruitgaven en dat blijkbaar nieuwe muziek niets meer opbrengt:  ‘Het is een zielige stand van zaken voor ons muzikale leven, ben ik bang.’ Op de internetwebsite Wall Of Sound neemt George Martin nog even de tijd om herinneringen op te halen hoe het White Album tot stand kwam. ‘Ze kwamen met 33 nieuwe songs aanzetten die ze allemaal meteen wilden opnemen… Ik rende van de ene studio naar de andere om de rol van uitvoerend producer te vervullen en het was behoorlijk hectisch. Ik protesteerde dat we niet gehaast alles zouden moeten uitgeven en een selectie zouden moeten maken van de echt heel goede nummers. Maar daar wilden ze niets van weten. Later besefte ik dat ze gewoon  hun platencontract probeerden na te komen, want ze kregen betaald per song, niet per jaar.’ Desgevraagd zegt hij 30 jaar later over de Witte Elpee: ‘Het is een goede plaat, niet een van mijn favorieten, maar het was een goede elpee. Ik zag  geen echte kaskrakers tussen de nummers, maar er zaten wel een paar goede songs bij. Ik denk dat Abbey Road beter was.’
25 november
In de krant USA Today verschijnt een interview met Paul McCartney dat hem is afgenomen door verslaggever Edna Gundersen.
29 november
De krant News Of The World onthult dat Paul McCartney opa wordt. Zijn dochter Mary is op dit moment al vijf maanden in verwachting. Mary laat weten dat als het kindje een meisje is het dan Linda genoemd zal worden als eerbetoon aan Linda McCartney. Paul laat weten apetrots te zijn.
December 1998

De reclame voor telefoonaanbieder One 2 One waarin  Chris Evans,  DJ en presentator van zender  TF1 Friday, vertelt dat hij  een ‘one to one’- gesprek wil met John Lennon wordt voor het eerst uitgezonden door Engelse en diverse buitenlandse zenders.

Paul sluit zich  samen met een groep muzikanten uit East Sussex aan bij  dagblad The Mirror ter promotie van  nummer Little Children. Het is geschreven door Peter Kirkley en opgenomen in thuisstudio van Paul. De opbrengst van het singletje, dat verkrijgbaar is bij de grote platenzaken van Virgin, gaat naar fondsen ten bate van de straatkinderen in Brazilië.

Ondertussen daagt Paul Gary Zimet, van de Amerikaanse platenwinkel Moments In Time, voor de rechter. Zimet heeft de originele handgeschreven tekst van Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band namens een verzamelaar aan Paul geprobeerd te verkopen  tegen een bedrag van $550.000,–. Maar Paul beweert dat deze tekst eind 1967, begin 1968 uit zijn huis is gestolen.  Zimet beweert echter dat de tekst door de verzamelaar is gekocht van schrijver Hunter Davies. Paul eist dat Zimet dan de naam van de bewuste verzamelaar onthult en verbiedt de doorverkoop. Zimet voldoet aan deze laatste eisen.

Ringo en Barbara verschijnen bij een project voor lichamelijk gehandicapte kinderen in Archway te Noord Londen, genaamd PALACE (Plan And Learn And Creative Education). Het is een onderdeel van SCOPE, het fonds tot steun van mensen met verlamming. Het betreft een oproep om vrijwilligers te werven.

Apple Corps voorkomt in Engeland dat dance-act  The Prodigy op hun nieuwe CD  een sample van The Beatles gebruikt. Ze hadden oorspronkelijk twee coupletten en een refrein van  de  song Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band  gebruikt op de CD The Dirtwater Sessions – Volume 1. Maar Apple had er andere ideeën over. Paul McCartney is er volgens zijn zegsman niet eens op tegen zijn, maar het standaardbeleid van Apple is dat er nooit Beatlesnummers verschijnen op andere CD’s dan van The Beatles zelf.

1 december
Yoko laat op Times Square te New York opnieuw de grote posters ‘War Is over! If You Want It…Happy Christmas From John And Yoko’ ophangen van de vredescampagne van John en haarzelf uit 1969.
2 december
George is aanwezig bij het concert te New York van Dave Mason en Jim Capaldi  (beiden van de groep Traffic). Ze spelen onder andere het nummer You Got Al Hold On Me. Jim Capaldi vertelt vooraf dat het is bedoeld voor de nieuwe CD van George.
6 december
Dagblad News Of The World publiceert in Engeland een artikel met de kop: ‘Macca Everton Sensation.’ Uit het artikel blijkt dat aan Paul wordt gevraagd de in financiële problemen geraakte   voetbalclub Everton op te kopen. Een bron vlakbij Paul verklaart dat hij het ter ere en nagedachtenis van zijn vader (Jim McCartney) wel wil doen.
7 december
Het wordt bekend dat Paul toch niet van plan is voetbalclub Everton over te nemen.
8 december
In Amerika gaat bij VH-1 de serie Legends in première die zich richt op het leven van John. Er zitten nieuwe interviews met Yoko en George Martin in.
10 december
Bij Christie’s  te Zuid Londen haalt een bandopname met een live-concert van The Beatles een bod van 25300 Pond Sterling. Het betreft het concert van 21 augustus 1963 in het Gaumont Theatre te Bournemouth, waarin voor het eerst She Loves You werd gespeeld. Vandaag worden er ook veel spullen van Nicola Hale per opbod verkocht. Zij is het toentertijd vierjarige meisje dat in 1967  meereisde in de Magical Mystery Tour-bus. Er zit onder andere haar eigen exemplaar van de  epee Magical Mystery Tour bij, welke door Paul van de volgende handgeschreven tekst is voorzien:  ‘Paul McCartney loves Nicola (True)!’
12 december
Een tentoonstelling van Beatlesfoto’s die zijn genomen door Harry Benson is te zien in de Govinda Gallery  gelegen aan 34th Street NW nummer 1227 te Washington DC. VH-1 in Europa zendt de televisiefilm The Birth Of The Beatles (1979) uit. Voor het eerst in Engeland wordt  door BBC2   in Top Of The Pops 2 de promotieclip uit 1980 van I’m Losing You vertoond,  ter begeleiding van de track die van John Lennon: Anthology afkomt.
14 december
John Lennon: Anthology wordt besproken in het ontbijtprogramma Good Morning America van ABC TV.
17 december
Het enige publiek optreden van Paul dit jaar vindt plaats op het internet waar hij het exclusieve programma The McCartney Wide Prairie Show presenteert. Hij beantwoordt on line vragen van zijn fans. Verder vertelt hij hoe hij en Linda werkten aan haar solo-CD. Hij laat zijn favoriete foto van haar zien en hij bereidt zijn specialiteit uit haar kookboek. Verder laat hij voorproefjes zien van komende exclusieve videoclips.
18 december
In  Londen en de  zuidoostelijke regio’s van Carlton ITV in Engeland verschijnen Ringo en Barbara in een vooraf opgenomen interview in het programma A Capital Christmas.
20 december
VH-1 in Europa herhaalt maar weer eens het programma Storytellers met Ringo Starr & The Round Heads.  In Engeland evenaren de Spice Girls een al 33-jarig record van Beatles. Ze staan voor de derde keer in opeenvolgende jaren met Kerstmis op nummer 1 in de singlehitparade en wel met het nummer Goodbye.
21 december
Om mee te liften met het programma Arena  van morgen van BBC 2 waar in  twee delen aandacht wordt besteed aan Brian Eptein publiceert dagblad The Express ook een tweedelige serie over hem.
25 december
Als onderdeel van hun grote feestprogrammering zendt  BBC2 het eerste deel van Arena uit over Beatlesmanager Brian Epstein. Er zit een exclusief interview met Paul McCartney in het programma dat is opgenomen in november 1997 te New York.
26 december
BBC2 zendt het tweededeel uit van het programma Arena over Brian Epstein.
28 december
Na een vertraging van 29 jaar wordt de ster ter ere van The Beatles geplaatst op de Hollywood Walk Of Fame in Los Angeles te Californië.