2001

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

3 januari 

George Harrison laat weten  spoedig met een nieuwe CD te komen, Hij geeft een interview aan Paul Cashmere van ‘Undercover Rock Catch’. 

4 januari

Liverpool Sound Collage van Paul McCartney is genomineerd voor een Grammy Award. Ook John Lennon is genomineerd voor zijn film Gimme Some Truth – The Making Of John Lennon’s  Imagine Album.

6 januari

The Beatles staan met vijf albums in de lijst Beste Rock Albums van VH-1 met Revolver, Rubber Soul, Abbey Road, Sgt. Pepper en de ‘Witte Dubbelelpee’. 

7 januari

Paul heeft het nummer Nova van A Garland For Linda aangeboden voor op een CD van de Amerikaanse Vereniging Tot Kankerbestrijding.

9 januari

Paul McCartney maakt bekend dat hij honderd van zijn gedichten zal gaan publiceren. 

22 januari

Paul McCartney is de eerste miljardair in de popwereld, volgens SBS. Dit door de  gedeeltelijk ontvangen erfenis van Linda McCartney en door de enorme verkoop van de Beatles-CD  1 (One). Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer twee en een half miljard gulden.

29 januari

Paul is op vakantie in India. Er is daar op dat moment een aardbeving, maar hij is niet gewond geraakt. 

4 februari

All Things Must Pass staat op de vierde plaats in de Billboard  Pop Catalog hitlijst. Revolver staat op nummer dertien.

5 februari

Paul McCartney en Heather Mills vertrekken  weer naar Inda om de slachtoffers van de aardbeving aldaar te bezoeken.

6 februari

Wall Of Sound meldt dat Paul weer de studio is ingegaan voor het opnemen van een nieuwe CD.

14 februari

Ravi Shankar is door Koningin Elizabeth II geridderd.

15 februari

George Harrison houdt een webchat bij Yahoo en bij MSN.

27 februari

Paul McCartney en George Harrison zijn samen gezien bij het Cirque Du Soleil in Las Vegas. Achter de schermen deelden zij handtekeningen uit.

maart 

In de Forbes Magazine Top 100 staan The Beatles op de derde plaats in het lijstje met de allerrijkste personen.

7 maart

BBC Radio Two draait het nummer I’m Partial To Your Abracadabra, gezongen door Paul McCartney, als diens nieuwe single. Het is echter een nummer van de vorig jaar overleden Ian Dury. Een hele CD van hem is nog eens dunnetjes overgedaan ter nagedachtenis aan hem. De opbrengst van deze nieuwe plaat met diverse artiesten, waaronder Paul, gaat naar het goede doel. Het gaat om de CD New Boots And Panties.

14 maart

Er wordt bekendgemaakt dat Ringo van juli tot en met september weer op tournee gaat door Amerika met de All-Starr Band.

26 maart

Paul McCartney presenteert in Kew Gardens te Londen een serie stropdassen, gebaseerd op de laatste foto’s die genomen zijn door Linda McCartney.

27 maart

De Liverpool Echo meldt dat Paul McCartney het huis van Courtney Love heeft gekocht voor vier miljoen dollar. Ze moest voor die prijs dan wel een paar memorabilia van en over Kurt Cobain in het huis achterlaten. Daar ging zij mee akkoord.

 

April 2001
Een kankerachtige aandoening wordt uit de longen van George Harrison verwijderd in de Mayo Clinic te Rochester, Minnesota.

2 april

De Abbey Road Studio’s maken op hun website bekend dat zij onder andere hebben meegewerkt aan de  productie  van de DVD Live At The Cavern/MPL van Paul McCartney. Een uitgiftedatum staat er echter niet bij.

3 april

Op de website van amazon.com.uk staat vermeld dat de uitgiftedatum van de DVD Live At The Cavern/MPL van Paul McCartney 25 juni zal zijn. Het geheel zal volgens de website ook op VHS-video uit gaan komen. 

8 april 

Reader’s Digest New Choices Magazine houdt een enquête  onder de lezers van 50 jaar en ouder met de vraag:  ‘Wie is uw favoriete Beatle?’ Uitslag: Paul McCartney 45%, John Lennon 29%, George Harrison 14% en Ringo Starr 12%. 

9 april

Een gerestaureerde versie van de film A Hard Day’s Night gaat volgens dagblad The Liverpool Echo  in première in Liverpool tijdens een liefdadigheidsvoorstelling ten bate van het Linda McCartney Kanker Centrum.

12 april

George Harrison laat via zijn zaakwaarnemer in Los Angeles weten dat hij, ondanks geruchten, niet van plan is Friar Park te verkopen.

19 april

Paul is te horen op de CD Rings Around The World van de Super Furry Animals. Hij bespeelt geen instrument, hij zingt ook niet: hij is te horen al kauwende op een steel selderie.  In het kader van een  campagne tegen landmijnen ontmoeten Paul en Heather  minister Colin Powell van de USA. CNN  doet er verslag van.

30 april

De Amerikaanse radiozender Fresh Air houdt een interview met Paul.

3 mei

Een woordvoerder laat weten dat George inderdaad aan kanker is geopereerd, maar dat hij goed herstelt.

6 mei

Paul is gezien in de Sterling Sound Studio’s te New York om de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe CD.

7 mei 

Van Paul komt de verzamel-CD  Wingspan: Hits & History uit. Hij is te horen in het programma Raio Five Live van de BBC.

8 mei

Paul geeft een interview aan Dotmusic. Hij bespreekt het uiteenvallen van The Beatles. Paul bezoekt George in Italië om te zien hoe het met hem gaat. George laat weten dat het hem goed heeft gedaan en dat hij nog niet van plan is dood te gaan.

9 mei

Dagblad The Sun meldt dat Michael Jackson de Beatlesrechten wil verkopen omdat hij nogal krap bij kas zou zitten.

10 mei

Michael Jackson ontkent de zogenaamde verkoopplannen voor de Beatlesrechten in alle toonaarden.  Via de BBC onthult Paul plannen te hebben om met Heather Mills te trouwen.

12 mei

In Hong Kong en Japan is de DVD The Concert For Bangla Desh te koop. In Brazilië is de DVD Paul Is Live te koop. De Aston Martin  die ooit van Paul McCartney was wordt ter veiling aangeboden. 

13 mei

De film Wingspan is te zien bij ABC in Amerika en bij Channel 4 in Engeland. Verder in diverse Europese landen. Maar de Nederlandse omroepen negeren het product volledig.

16 mei

Ringo zendt aan George een beterschapwens met een simpel maar gemeend ‘buon giorno’. Bij Ananova klaagt Paul over de inkomsten omtrent Yesterday. Yoko schijnt  volgens hem meer te ontvangen over de song. Voor Anthology heeft hij Yoko om een gunst gevraagd, namelijk om de publicatierechten op McCartney/Lennon te zetten in plaats van Lennon/McCartney. Paul heeft het tenslotte helemaal alleen gemaakt, nietwaar? Volgens Paul heeft Yoko het verzoek afgewezen.

26 mei

Ringo geeft een uitgebreid interview aan Billboard.com.

 

Juni 2001
Paul McCartney publiceert zijn dichtbundel genaamd Blackbird Singing.

2 juni

Een onderzoekje van Uncut Magazine onder 100 muzikanten (en leeftijdsgenoten van The Beatles) wijst uit dat zij A Day In The Life de beste Beatlessong vinden. Paul heeft tijdens het Hay-On-Wye Literature Festival een gedeelte van zijn gedichten voorgelezen.

5 juni

Volgens de krant Sunday People is Paul op zoek naar familie van zijn moederskant. 

7 juni

In Amerika haalt de CD Wingspan, een maand na uitkomen,  de dubbel platinastatus.

11 juni

Paul deelt in het Rockefeller Center te New York handtekeningen uit tijdens een signeersessie. Volgens krant de Sunday Mirror staat het huis waar John en zijn tante Mimi woonden,  Mendips in Menlove Avenue te Liverpool, te koop.

12 juni

Paul en Heather verschijnen bij Larry King Live van zender CNN.

13 juni

Tijdens het concert van Brian Wilson en Paul Simon  in Los Angeles komt Paul McCartney e het podium op tijdens de song God Only Knows. Samen met Paul Simon speelt hij I´ve Just Seen A Face. 

17 juni

Paul geeft een interview aan de krant USA Today, waarin hij praat over zijn nieuwe CD.

18 juni

Er verschijnt een box met maar liefst zes CD’s genaamd Sir George Martin, met daarop vele opnamen van de producer. Er staat behoorlijk wat Beatles- en  Beatlesgerelateerd materiaal op.

19 juni

De DVD Live At The Cavern van Paul McCartney komt uit in Amerika.

20 juni

RTL 4 zendt de film Wingspan uit.

25 juni 

De DVD Live At The Cavern van Paul McCartney komt uit in Engeland.

3 juli

Het vliegveld van Liverpool genaamd Liverpool Airport heet vanaf nu John Lennon Airport. 

5 juli 

Yoko Ono ontvangt een Ere-doctoraat aan de Universiteit van Liverpool. Yoko Ono  laat in de Liverpool Echo weten dat ze graag zou zien dat Mendips te Menlove Avenue, het huis waar John met zijn tante Mimi woonde, geopend wordt voor publiek.

7 juli

Paul en Heather geven een feestje waarop zij hun verloving bekendmaken.

9 juli

De Duitse krant Blick meldt dat George Harrison handtekeningen heeft uitgedeeld aan het verplegend personeel van het Zwitserse ziekenhuis waar hij werd behandeld.

11 juli

George Harrison heeft een bestraling ondergaan in het Bellinzona Ziekenhuis te Zwitserland. Het gaat nu om een hersentumor. George laat in een verklaring voor de fans weten zich goed te voelen en dat er geen reden is voor ongerustheid. De artsen zouden hebben laten weten dat er geen aanleiding is tot verdere behandeling.

12 juli

In Mathew Street Gallery te Liverpool is een tentoonstelling te zien van Astrid Kircherr met foto’s van The Beatles in Hamburg en Liverpool die nog nooit eerder te zien zijn geweest.

16 juli

Dokter Lesley Walker van het kankerinformatiecentrum Cancer Research Campaign laat in dagblad The Daily Mail doorschemeren dat de vooruitzichten van een kankerpatiënt met de voorgeschiedenis van George eigenlijk helemaal niet zo geweldig zijn.

18 juli

Capitol Records laat weten dat de nieuwe CD van Paul McCartney Driving Rain zal gaan heten.

20 juli

Zelfs het Britse Lagerhuis besteedt aandacht aan de kankerverschijnselen van George Harrison. In een motie spreekt men bezorgdheid uit en wenst men George sterkte en beterschap toe.

21 juli

Paul bezoekt zijn middelbare school; de Liverpool Institute High Shool For Boys dat tegenwoordig bekendstaat als LIPA.

22 juli

Het lekt uit dat George Harrison ongeneeslijk ziek is; dat hij terminaal patiënt is. George Martin bevestigt het bericht aan de UK Mail On Sunday.

23 juli

George zou volgens geruchten naar India willen reizen, om daar in alle rust te kunnen overlijden. Bij Ananova ontkennen George Harrison en zijn vrouw Olivia alles. George voelt zich goed, laat hij weten. De berichten zijn niet nagetrokken, onwaar en gevoelloos, aldus een verklaring.

24 juli 

In Engeland komt de driedubbele CD met livemateriaal van Ringo  Starr The Anthology… So Far uit.  Een woordvoerder van George Martin laat aan ABC News weten dat de producer eergisteren helemaal niet met The Mail On Sunday heeft gesproken.

26 juli 

Ringo And His All-Starr Band beginnen weer eens aan een tournee door Noord-Amerika.

27 juli

Paul McCartney en Heather Mills maken nu officieel hun verloving bekend.

29 juli

Een nieuwe DVD van de film A Hard Day’s Night wordt spoedig verwacht.

1 augustus

Ringo Starr houdt een signeersessie in  het FYE-gebouw aan 1290 Avenue Of The Americas te New York. Hij zal alleen de CD The Anthology… So Far signeren. Bij Bids On Line wordt een geluidsband aangeboden met opnames ten tijde van het Shea Stadium Concert, namelijk op 15 augustus 1965. Het gaat om nog nooit eerder gepubliceerde interviews met de heren terwijl ze op weg zijn naar het concert.

8 augustus

Foto’s van de verloving van Paul en Heather worden gepubliceerd door Associated Press.

9 augustus

De Duitse krant Blick en persbureau Reuters melden dat George en Olivia zijn verhuisd naar Zwitserland. Naar een villa in de buurt van Ticino. People News meldt dat Paul voor Heather Mills een huis heeft gekocht als vervroegd huwelijkscadeau. Het ‘pandje’ kostte ongeveer 3,5-miljoen gulden.

10 augustus

Ringo Starr laat aan de Amerikaanse krant Cox weten wel bezorgd over George Harrison te zijn: ‘Ik zag hem twee weken geleden en de fut is er wel. Dat is alles wat je er over kan zeggen.’

12 augustus

Kaus Voormann laat aan dagblad The Chicago Tribune weten dat hij George Harrison nog recentelijk heeft gesproken. Volgens Klaus zag George er toen goed uit en ‘het gevaarlijke ding’ was weg.

24 augustus

De piano  van John Lennon die is gebruikt in de promotieclip voor het nummer Imagine wordt uitgeleend door George Michael aan het Liverpool Museum. Het betreft een Steinway Model Z. 

29 augustus

De rechter in St. Louis USA weigert een bankroetverklaring af te geven tegen George Harrison wegens het niet persoonlijk verschijnen bij een eerdere faillissementsrechtszaak welke was aangespannen door zijn voormalige zakenpartner Dennis O’Brien.

2 september

Ringo Starr is te zien in de jaarlijkse Jerry Lewis Labor Day Telethon die ten doel heeft geld in te zamelen voor mensen die lijden aan spierdystrofie. 

11 september

Tekeningen van John Lennon die nog niet eerder te zien zijn geweest worden tentoongesteld in de Harbour Yard, Chelsea Harbour, West Londen.

17 september

In Engeland komt een DVD uit met daarop  het programma The Old Grey Whistle Test. Het schijfje bevat  ook de beelden van John Lennon die in de show zaten. Een geluidsband met daarop The Beatles in het televisieprogramma Juke Box Jury uit 1963 is in het bezit van een Beatlesfan. De BBC zelf heeft het indertijd niet opgenomen.

18 september

In Engeland wordt het programma The Old Grey Whistle Test met daarin John Lennon uitgezonden door BBC 2 TV.

21 september

Paul McCartney kondigt aan dat hij een benefietconcert gaat geven voor de brandweermensen in New York, die zich zo enorm hebben moeten inspannen tijdens de vliegtuigaanslagen van tien dagen geleden.

4 oktober

Een brief, weliswaar in kladversie, van een woedende John Lennon aan Paul McCartney, kort  na het uiteenvallen van The Beatles wordt geveild bij  Christie’s te Londen. Paul treedt ook op als dichter tijdens de National Poetry Day in het Queen’s Theatre te Shaftesbury Avenue, Londen.

8 oktober

Radiozender Alkmaar Lokaal zendt, als eerste zender ter wereld,  officieel een nummer van de CD Driving Rain van Paul McCartney uit.  Het betreft From A Lover To A Friend. Dit overigens wel na wat geharrewar met platenmaatschappij EMI die uiteindelijk toch toestemming geeft.

10 oktober

Paul McCartney maakt bekend dat de opbrengst van de single From A Love To A Friend ten bate zullen komen aan een fonds ter ondersteuning van de brandweerlieden in New York.

15 oktober

Paul moppert in de Amerikaanse Reader Digest nog maar weer eens over het meningsverschil met Yoko Ono over Yesterday. ‘We zijn nog steeds niet de grootste vrienden’, laat hij in het blad weten. 

18 oktober

George Harrison neemt voor het eerst sinds zijn recente behandeling tegen kanker weer een song op. Dit samen met Jools Holland. Het betreft het nummer A Horse To Water.

19 oktober

Paul laat weten niet meer met Michael Jackson te praten. Nu zijn ze weer eens gebrouilleerd vanwege hun recente concurrerende benefietconcerten, maar volgens Paul speelt het conflict al jaren. Verder laat hij weten de song Freedom te hebben geschreven, dat aan het eind van het komende concert zal worden uitgevoerd.  

20 oktober

Paul sluit zich aan bij David Bowie, Mick Jagger en vele andere rockartiesten in het Concert voor New York, een liefdadigheidsconcert naar aanleiding van de terroristische aanval op de stad van 11 september, dit  jaar.  Paul en Heather nemen deel aan een  afsluitend privéfeestje dat tot in de kleine uurtjes duurt. Met een brandweerhelm op zingt Paul nog het nummer I Saw Her Standing There.

23 oktober

All Things Must Pass van George Harrison komt opnieuw uit op CD. De schijfjes bevatten bonusmateriaal. Ook Milk An Honey van John Lennon en Yoko Ono komt (opnieuw) op CD uit, met bonusmateriaal. 

25 oktober

Televisiezender SBS/V8 zendt in Nederland gedeeltes van het Concert voor New York uit.

29 oktober

Een nieuwe single van Paul McCartney komt uit: From A Lover To A Friend. Paul zelf raakt in New York betrokken bij een auto-ongeval.

30 oktober

VH-1 in Amerika herhaalt het Concert voor New York.

3 november

Paul McCartney bezoekt Wenen om op uitnodiging aanwezig te zijn bij het Men’s World Day Gala 2001.

5  november

Freedom van Paul McCartney komt in Engeland op single uit in een studioversie. In Amrika verschijnt het plaatje pas op 14 november. Eric Clapton speelt mee op sologitaar.

6 november

Het  Concert For Bangladesh komt uit op DVD. Het geheel bevat nog niet eerder gezien en gehoord beeld- en geluidsmateriaal. 

7 november 

George ondergaat in Staten Island University Hospital te New York een experimentele bestraling in combinatie met een operatie in verband met een hersentumor.

11 november

Het lekt uit dat George opnieuw wordt behandeld aan kanker. Diverse media berichten dat hij nu echt ernstig ziek is.

13 november 

Van Paul komt de CD Driving Rain uit. Tevens komt de DVD Wingspan uit met promoclipjes, concertbeelden enzovoorts. Op een internetveiling van Collectors Universe in Amerika wordt een geluidsband aangeboden met daarop een gesprek tussen The Beach Boys en The Beatles in 1964. De beide groepen namen toen deel aan een telefonisch interview. 

14 november

Paul geeft toe dat hij een jaar lang cocaïne heeft gebruikt maar dat Linda hem heeft geholpen er weer van af te kicken. 

15 november

Paul McCartney geeft een interview over Driving Rain aan radiozender Virgin Radio. Hij spreekt er met de diskjockeys Pete en Geoff. 

19 november 

Van Jools Holland komt de CD Small World, Big Friends uit, met daarop het nummer A  Horse To Water door George Harrison met zijn zoon Dhani Harrison.

23 november

Paul is te zien in Top of The Pops bij BBC 1. Hij speelt er het nummer Freedom. In het programma FidayNight With Jonathan Ross, ook bij BBC1 TV, geeft hij een interview. 

26 november

Paul leest zijn gedichten maar weer eens voor. Deze keer aan de Universiteit van East Anglia te Norwich, Engeland. Hij ontvangt hiervoor een kistje wijn en ‘zijn normale gage.’

29 november

Het overlijden aan kanker van George Harrison, in het huis van een vriend in Beverly Hills te Los Angeles.

 

December 2001
De as van George Harrison is uitgestrooid over de Indiaase rivier Ganges.

6 december

The Beatles ontvangen de Billboard Music Award in de categorie Album Van Het Jaar voor de CD 1 (One). De film Vaniila Sky, met Tom Cruise in de hoofdrol, is vanaf nu te zien in de bioscopen. Paul McCartney heeft de titelsong geschreven. Verder zit de film vol met Beatlescovers.

11 december

Paul treedt op  tijdens de uitreiking van de Nobelprijs Voor De Vrede in het Spektrum Theater te Oslo, Noorwegen. McCartney draagt de show op aan George Harrison. Paul is te zien in de  TROS TV Show van Ivo Niehe. In het programma wordt ook teruggeblikt naar een aflevering over George Harrison die Niehe heel lang geleden bij de gitarist thuis opnam.

12 december

Er wordt bekendgemaakt dat na de jaarwisseling de single My Sweet Lord van George Harrison opnieuw zal uitkomen. De songs op de single zijn My Sweet Lord in oorspronkelijke versie, Let It Down en My Sweet Lord 2000.

13 december

Paul laat weten hoe hij twee weken geleden van George Harrison afscheid nam door langdurig diens hand vast te houden.

15 december

Paul is te zien in het populaire Duitse televisieprogramma Wetten Dass.

20 december

De Britse krant The Times meldt dat er door de politie van Los Angeles een onderzoek tegen de familie van George Harrison is gestart omdat er door hen in de akte van overlijden met de juiste plaats van overlijden zou zijn geknoeid.

27 december

BBC1 TV wil in het programma All Things Must Pass aandacht aan George Harrison besteden. Het gaat op het allerlaatste moment niet door omdat de nabestaanden het blokkeren. Men vindt het te vroeg en men heeft bezwaar tegen de inhoud van het geheel.

31 december

Het wordt bekendgemaakt door krant  New Of The World dat George Harrison postuum zal worden geridderd. George is overigens de allereerste persoon die postuum geridderd gaat worden. Het zal pas volgend jaar gebeuren tijdens de verjaardag van Koningin Elizabeth II.