2002

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

1 januari
De Beatlesfilm Yellow Submarine wordt voor de allereerste keer uitgezonden in Rusland.
14 januari
RTL Boulevard zendt gedeeltes uit de nieuwe videoclip van George Harrison uit ( My Sweet Lord 2000). De single My Sweet Lord komt vandaag uit.
15 januari
Paul McCartney heeft zijn handafdruk op een kunstwerk met daarop getekende egels gezet. Vele artiesten deden dat met hem. De kunstwerken worden voor het goede doel geveild door www.wildlifetrust.org.uk.
16 januari
Paul en Heather zijn op vakantie in India. Op een woonboot langs de snelweg naar Kumarakom hebben ze de verjaardag van Heather gevierd.
23 januari
De film Wonderwall met filmmuziek van George Harrison is uitgebracht op DVD, in een luxe box-set.
28 januari
Paul McCartney krijgt een onderscheiding van Amnesty International USA te New York. Dit voor zijn inzet voor sociale onderwerpen, voor zijn steun voor dierenrechten, voor zijn steun voor lenigen van hongersnood en voor zijn strijd tegen landmijnen.
29 januari
Het Concert For New York verschijnt op DVD.
Februari 2002

De autobiografie I Me Mine van George Harrison wordt opnieuw uitgegeven.

3 februari
Paul McCartney treedt op tijdens de rusttijd in de finale van de Super Bowl in Amerika.
4 februari
Het wordt bekendgemaakt dat Paul McCartney medio april een grote tournee door de Verenigde Staten van Amerika gaat houden.
5 februari
Bob Wooler, de diskjockey van de voormalige Cavern te Liverpool, blijkt ernstig ziek te zijn.
8 februari
Bob Wooler is overleden. Hij is 76 jaar geworden.
17 februari
EMI overweegt om zijn aandeel in HMV media te verkopen, welke ondermeer de Abbey Road Studio’s bevatten, dit vanwege economische omstandigheden.
De Financial Times zegt dat het label dit jaar al twee maal een winstwaarschuwing heeft gedaan. Pauls ‘Vanilla Sky’-filmsong is genomineerd voor een Oscar.
18 februari
Bob Wooler wordt begraven vanuit de in St. Nicholas Church te Liverpool.
21 februari
Het nummer My Sweet Lord van George Harrison is toegevoegd aan The Wall Of Fame in Mathew Street te Liverpool.
24 februari
Er wordt in Liverpool, in het Empire Theatre, een herdenkingsconcert ter ere van George Harrison gehouden. Ook Paul McCartney treedt op. Hij vertelt  Yesterday te willen gaan spelen..
3 maart
Het is bekendgemaakt dat Paul tijdens zijn tournee vergezeld zal worden door gitarist Rusty Anderson en drummer Abe Laboriel jr.  die beide op de CD Driving Rain meespelen. In de (roddel)bladen is te lezen waarom Heather en Paul maar een klein trouwfeestje geven. De kinderen zullen de trouwpartij anders  boycotten. Er is een Engelstalige biografie van George verschenen, met de titel All Things Must Pass: The Life of George Harrison. Het boek is geschreven door Mark Shapiro.
13 maart
Yoko Ono onthult een standbeeld van John Lennon op John Lennon International Airport te Liverpool.
15 maart
Mendips, aan Menlove Avenue te Liverpool is door Yoko Ono aangekocht. Het is het huis waar John Lennon zijn jeugd doorbracht. Yoko heeft het huis meteen geschonken aan de National Trust, de stichting die ook het huis waar Paul McCartney opgroeide in  bezit heeft.
25 maart
De CD Driving Rain van Paul McCartney krijgt een andere hoes, c.q. een ander CD-boekje.  Het zelfde geluid in een andere verpakking, dus.
1 april 
Begin van de  Driving Rain Tour van Paul McCartney door de USA. Hij begint in Oakland The Oakland Arena. Het concert staat in het teken van eerbetoon aan George Harrison, John Lennon en aan zijn overleden Linda McCartney.  Paul speelt Something van George Harrison op ukelele en voor de eerste keer speelt hij  Here today’ , het lied dat hij schreef nadat John Lennon in New York was vermoord. Hij speelt ook My Love wat hij schreef voor zijn Linda.
Het repertoire van deze tournee: Auraverde, Hello Goodbye, Jet, All my Loving,
Getting Better, Coming Up, Let Me Roll It, Lonely Road, Driving Rain, Voorstellen van de Band, Loving Flame, Blackbird, Every Night,We Can Work It Out, Mother Nature’s Son, Vanilla Sky, You Never Give Me Your Money/ Carry That Weight, Fool on the Hill, Here Today, Something, Eleanor Rigby, Here There and Eveywhere, Band On The Run, Back In The USSR, Maybe I’m Amazed, C Moon, My Love, Can’t Buy Me Love, Freedom, Live And Let Die, Let it Be,Hey Jude, The Long And Winding Road,Lady Madonna, I Saw Her Standing There, Yesterday, Sgt. Pepper/The End.
3 april  
Paul geeft een concert in  San Jose The San Jose Arena
5 april
Paul geeft een concert in  Las Vegas MGM Grand
6 april 
Paul geeft  nogmaals een concert in  Las Vegas MGM Grand
10 april 
Paul geeft een concert in  Chicago The United Center. Louise Harrison, de zus van George is aanwezig bij dit concert.
12 april
Paul geeft een concert in  Oakland, CA, Oakland Arena
13 april 
Paul geeft een concert in  Toronto Air Canada Centre
15 april 
Paul geeft een concert in  Seattle, WA, Key Arena
16 april 
Paul geeft een concert in  Philadelphia First Union Center
17 april 
Paul geeft een concert in  Rutherford Continental Arena
19 april 
Paul geeft een concert in  Boston Fleet Center
21 april 
Paul geeft een concert in Uniondale, N.Y. — Nassau Coliseum
22 april 
Paul geeft een concert in Chicago, IL, United Center
23 april
Paul geeft een concert in Washington — MCI Center
24 april 
Paul geeft nogmaals een concert in Washington — MCI Center. Paul doet toegangskaartjes voor het concert cadeau aan de nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen op het Pentagon van 11 september 2001. Het kost hem 25-duizend dollar.
26 april 
Paul geeft een concert in   New York Madison Square Garden
27 april 
Paul geeft nogmaals een concert in   New York Madison Square Garden
29 april 
Paul geeft een concert in   Cleveland Gund Arena 10 & 11 April Chicago — The United Center
30 april
De handgeschreven tekst van Hey Jude zou worden geveild bij Christie’s te Londen. Paul blokkeert  juridisch de veiling echter door te verklaren dat deze tekst uit zijn huis is verdwenen. Verder worden er geluidsbanden geveild waarop aan John het nummer She Said She Said werkt. Tevens worden twee opnames  geveild uit de jaren 1969 – ’70 waarop  John  het nummer Oh Yoko alleen zingt en Yellow Submarine samen met Yoko. Op de tape staat ook de dochter van Yoko, Kyoko, welke  samen met John het lied van Frank Zappa genaamd Jelly Roll Gum Drop zingen. Verder hoor je John Lennon samen met Kyoko gitaarspelen.
1 mei
Paul geeft een concert in   Detroit Palace te Auburn Hills
3 mei 
Paul geeft een concert in  Philadelphia, PA, First Union Center
4 mei 
Paul geeft een concert in  Los Angeles The Staples Center
5 mei 
Paul geeft een concert in  Anaheim The Pond
6 mei 
Paul geeft een concert in  New York, NY. Madison Square Garden
7 mei 
Paul geeft een concert in  Denver Pepsi Arena
8 mei  
Paul geeft nogmaals een concert in  New York, NY. Madison Square Garden
9 mei 
Paul geeft een concert in  Dallas Reunion Arena
10 mei  
Paul geeft nogmaals een concert in  Dallas Reunion Arena
11 mei
In een recent interview met de Cleveland Plain Deal vertelt Paul dat George Harrison vrijwel een nieuwe CD klaar had. Paul laat weten dat hij er wat songs van heeft gehoord.
12 mei 
Paul geeft een concert in  Atlanta Phillips Arena
13 mei 
Paul geeft nogmaals een concert in  Atlanta Phillips Arena
15 mei 
Paul geeft een concert in  Tampa Ice Palace
17 Mei 
Paul geeft een concert in Ft. Lauderdale — National Center. Ringo werkt aan een nieuwe CD, die volgend jaar bij Koch Records moet gaan uitkomen.
18 mei  
Paul geeft nogmaals een concert in Ft. Lauderdale National Center
19 mei
Persbureau Reuters meldt dat de kinderen van Paul niet gelukkig zijn met het voorgenomen huwelijk van hem met Heaather Mills. Paul bevestigt dat in de Sunday Telegraph.
22 mei
Tientallen luisteraars van een radiostation in Los Angeles gaven verkeerde antwoorden op een moeilijke quizvraag totdat Paul zelf het juiste antwoord doorbelde. De vraag  was: ‘op welke song van The Beach Boys komt Paul
McCartney voor terwijl hij een wortel eet?’ Omdat niemand het juiste antwoord wist, belde Paul vanuit zijn auto uiteindelijk zelf. ‘Vegetables’, zei hij en hij won daarmee  een hoop ooit door hem zelf gesigneerde memorabilia. 
29 mei 
De oom van John Lennon, Charlie Lennon is overleden. Hij werd 83.
30 mei 
Paul heeft een speciaal werkje voor Heather Mills geschilderd. Het is te zien tijdens  de Walker Gallery kunstexpositie in Liverpool. Het schilderij
bestaat uit een groot rood hart met een vrouwelijk naakt daarbinnen.
2 juni
BBC1 TV zendt de documentaire There’s Only One Paul McCartney uit.
3 juni 
Paul McCartney  treedt op tijdens het concert ter ere van het gouden regeringsjubileum van Koningin Elizabeth II, op het grasveld voor Buckingham Palace. Het programma  wordt uitgezonden door BBC1 TV en heet Jubilee 2002, Party At The Palace.
4 juni
De president en vicepresident van Capitol Records zijn afgelopen avond naar het huis van Jeff Lynne zijn gegaan voor een luistersessie van een paar van de nieuwe songs van  George. Dhani en Olivia lieten aan hen hun vijf songs horen.
Paul is te zien in Top Of The Pops 2 van BBC2 TV.
8 juni
Julian Lennon heeft een nieuwe website opengesteld,die is gewijd aan de Lennons uit Liverpool: zichzelf, John en Cynthia. De site is te vinden op https://www.lennon.net en zal verhalen bevatten, plaatjes en memorabilia uit de verzameling van Julian.
11 juni
Paul trouwt met Heather Mills in Castle Leslie te Ierland.  Ringo Starr is ook aanwezig. Paul bedankt het publiek voor al de goede wensen aan het bruidspaar.
13 juni
De Amerikaanse krant New York Daily News en een Engelse krant zitten te spitten of Paul en Heather nu wel of niet op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd.  Het Engelse Femail.co.UK  schrijft dat Paul en Heather een overeenkomst hebben getekend van 20 miljoen Engelse ponden, mocht hun huwelijk stranden.
20 juni
De geruchten gaan dat in Amerika op 5 november 2002 de Anthology op DVD wordt uitgebracht.
21 juni
Paul heeft recentelijk een jamsessie gedaan met apen. Deze vreemde sessie vond plaats in het Language Research Facility in Atlanta, Georgia. Paul speelde ondermee Eleanor Rigby met de beestjes. De hele sessie is gefilmd en een gedeelte daarvan zal gebruikt worden voor de DVD Driving USA.
25 juni
Een gedicht van Beatlesdrummer Ringo Starr gaat worden geveild . Het ingelijste kladje met een certificaat van echtheid werd door Ringo samen naast zijn naam geschreven toen hij een handtekening zette, ergens tussen 1962 en 1963.  Ringo’s woorden worden geveild in McCartney’s LIPA. Ringo schreef:
‘Roses are Red violets are blue 
When you go to sleep 
You must go a boo boo 
Your nose is red 
Your cheeks are pink 
Now your mummy’s calling 
Go help her at the sink.
26 juni 
In de nieuwe uitgave van het Amerikaanse clubblad The Harrison Alliance staat te lezen dat Dhani Harrison, de zoon van George, het materiaal doorneemt voor het laatste album van George Harrison.
1 juli
De geruchten worden steeds sterker dat Paul McCartney nog een Amerikaanse tournee gaat doen in de maanden september en oktober. Paul heeft geschreven aan de raad van bestuur van McDonalds. Dit om de keten erop te wijzen dat ook zij de maatstaf van het welbevinden van dieren, voordat zij geslacht worden, voor hun dient te onderschrijven. Dit meldt  het AP.
2 juli 
Het jubileumconcert van 3 juni jongstleden, met daarin het optreden van Paul inbegrepen, wordt op DVD en VHS-video uitgebracht. De concerten zullen Prom At The Palace en Party at the Palace gaan heten.
17 juli
De Bedford Mini Cooper uit 1965, die vroeger van Paul McCartney is geweest zal bij Bonhams San Fransisco van eigenaar verwisselen doormiddel van een veiling per opbod.
22 juli
De effectenbeurzen laten flinke verliezen zien. Van de beroemdheden heeft Paul misschien wel zwaarste financiële  klappen te verduren gekregen. De krant News of the World heeft uitgerekend dat zijn verlies neerkomt op ca. 54 miljoen dollar.
25 juli
Koningin Elizabeth II ontmoet Yoko Ono bij de onthulling van een gedenkplaat op John Lennon International Airport te Liverpool. Ook ontmoet de vorstin Paul McCartney  bij een schilderijententoonstelling in de Walker Gallery te Liverpool.
1 augustus
Paul McCartney is in Amerika voorgedragen voor de ontvangst van de
jaarlijkse Kennedy Center Honors. Onbevestigde berichten zeggen dat er recentelijk een geheime herdenkingsdienst, door Olivia voor George, op Friar Park is gehouden. De Sun schrijft hierover dat Paul, Ringo en George Martin onder de gasten waren.
6 augustus
Record Collector meldt het gerucht dat Let It Be opnieuw gaat uitkomen, zowel op CD als op DVD.
5 september
Het gerucht gaat dat er spoedig een nieuwe heruitgave van Mind Games  met bonusmateriaal van John Lennon uit gaat komen.  Aandacht voorde bekende Beatlesjurkjes uit 1964 van de Stoomweverij Nijverheid in het programma Gevonden Geld van RTL 4. Als het in rood gedrukte merkje Beatles Dress in het kraagje gestikt zit, dan is zo’n jurkje tegenwoordig veel geld waard.
In 1964 werden er losse lapjes stof voor circa Fl. 9,– verkocht, waarmee de meisjes van toen, zo’n jurkje zelf in elkaar konden zetten. Een compleet jurkje, dat in de fabriek zelf werd gemaakt -met het merkje dus- kostte in 1964
maar liefst Fl. 14,95. Er zullen er wellicht veel in de prullenbak of bij het Leger Des Heils beland zijn, toen de jurkjes uit de mode raakten, maar er zullen er, volgens het genoemde RTL-programma, ook nog wel wat op vergeten zolders liggen. In dit TV-programma zaten ook wat leuke filmbeelden van The Beatles zelf en filmbeelden van de productie van de Beatlesjurk-stof in de fabriek.
12 september
Een herdruk van het boek I Me Mine  van George Harrison komt uit in Amerika. De namen van  de deelnemende artiesten aan het komende Concert For George beginnen langzamerhand uit te lekken. Het nu ciculerende rijtje is: Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Bob Dylan, Tom Petty, Jeff Lynne.  De naam van de nieuwe CD van George Harrison wordt bekend: Brainwashed.
15 september
Paul McCartney laat doorschemeren toch weer van plan te zijn het uit 1967 stammende Beatlesnummer Carnival Of Light uit te willen brengen, gekoppeld aan een film met foto’s van Linda McCartney waar hij al sinds 1996 mee bezig is.
18 september
Brian Wilson en Paul McCartney geven een liefdadigheidsconcert genaamd Open Hearts Clear Mines Benefit Concert. Het wordt gehouden in het Century Plaza Hotel in Los Angeles.
20 september
Volgens de recentste geruchten is dit nu het liujstje van deelnemde artiesten aan het komende Concert For George: Paul McCartney, Ringo Starr,  Eric Clapton, Ravi Shankar, Peter Frampton, Jim Keltner, Joe Brown, Monty Python-veteranen Eric Idle en Michael Palin.
21 september 
Begin van de Back In The US Tour. Paul treedt op in Milwaukee, WI Bradley Center
23 september
Paul treedt op in Minneapolis, MN Xcel Energy Center
24 september  
Paul treedt op in Chicago, IL United Center.  De Beatlesfilm A Hard Day’s Night verschijnt op DVD. Rhino Home Video brengt een set van negen DVD’s  uit met de titel Ed Sullivan’s Rock ‘n’ Roll Classics. Het bevat naast opnames van vele artiesten ook materiaal van The Beatles.
27 september  
Paul treedt op in Hartford, CT Hartford Civic Center
28 september 
Paul treedt op in Atlantic City, NJ Boardwalk Hall
29 september
De rechtszaak tussen Yoko Ono en Frederic Seaman, is geëindigd in een regeling waarin beiden zich kunnen vinden. Als onderdeel van de regeling moet Seaman afstand doen van alle rechten van foto’s en alle aan John Lennon gerelateerde spullen, binnen tien dagen. Yoko Ono daagde Seaman voor het gerecht omdat hij foto’s en manuscripten zou hebben verkocht. Ook is hij al eens, in 1983, veroordeeld wegens het stelen van dagboeken, die toebehoorden aan John Lennon. 
30 september
Paul McCartney treedt op in het  Fleet Center, Boston.
De gerestaureerde DVD-versie van A Hard Day’s Night komt in Europa.
1 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Boston, MA Fleet Center
4 oktober 
Paul verschijnt in het programma Jools Holland’s Piano dat wordt uitgezonden via BBC2 TV. Paul McCartney treedt op in Cleveland, OH Gund Arena.
5 oktober 
Paul McCartney treedt op in Indianapolis, Conseco Field House
7 oktober 
Paul McCartney treedt op in Raleigh, NC Sports Center
8 oktober
BBC Radio Two zendt het vierdelige programma The Beatles – Across The Universe uit naar aanleiding van de eerste single van de groep, Love Me Do in oktober 1962.
9 oktober 
Paul McCartney treedt op in St. Louis, MS Savvis Center. De moordenaar van John Lennon is weer vervroegde vrijlating geweigerd. De  weigering werd door de beslissingscommissie als volgt gemotiveerd: ‘Uw gedrag blijft continu erg positief, maar dit kan toch uw toekomstige gedrag in de maatschappij niet voorspellen. Vrijlating zou afbreuk doen aan het respect voor uw slachtoffer en aan de ernst
van uw daad.’
10 oktober 
Paul McCartney treedt op in Columbus, OH Schottenstein Center. In een brief gaat Paul tekeer tegen het Wereld Natuur Fonds. Het heeft er mee te maken dat het Fonds een programma ondersteunt van het natuurbeschermingsbureau van de USA, welke ook ermee gepaard gaande testen op dieren goedkeurt.
11 oktober
De  geremasterde CD Mind Games, met bonusmateriaal, van John Lennon komt uit in Europa.
12 oktober 
Paul McCartney treedt op in de New Orleans Arena, New Orleans
13 oktober 
Paul McCartney treedt op in Houston, TX Compaq Center
15 oktober
Paul McCartney treedt op in  het Ford Center, Oklahoma City
18 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Portland, OR Rose Garden
19 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Tacoma, WA Tacoma Dome
21 oktober
Paul McCartney treedt op in  Sacramento, CA Arco Arena
22 oktober
Paul McCartney treedt op in  San Jose, CA Compaq Arena. De Amerikaanse platenmaatschappij Capitol Records brengt deze maand ter gelegenheid van zijn 60-jarig bestaan een cd-box uit met 60 jaar Amerikaanse hits. Eén CD per decennium, zestien  nummers per CD. In totaal 96 songs die tussen 1942 en 2002 zijn uitgebracht door de jubilerende platenmaatschappij. Heel bijzonder is dat ook The Beatles zijn vertegenwoordigd en wel met ‘A Hard Day’s’ Night’ en ‘Hey Jude’. Bijzonder, omdat dit officieel de eerste keer is dat er Beatlessongs op
een verzamel-CD met diverse artiesten staan. Als soloartiesten hebben John, Paul, George en Ringo eveneens de verzamelaar gehaald.John (& Plastic Ono
Band) met ‘Imagine’, Paul (& Wings) met ‘Band On The Run’, George met ‘My Sweet Lord’ en Ringo met ‘It Don’t Come Easy’.
23 oktober
Paul McCartney heeft zijn handtekening gezet op een Hofner 500/1 ’62 vioolbas. Deze zogenaamde ‘Beatle-bas’ zal worden geveild ten bate van het ‘Lakota Village Project’, waarmee de straatarme Indiaanse bevolking van het Pine Reservaat in South Dakota wordt gesteund.
25 oktober
Paul McCartney treedt op in  het Arrowhead Pond in Anaheim (CA)
26 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Las Vegas, NV MGM Garden Grand Arena
 
28 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Los Angeles, CA Staples Center
29 oktober 
Paul McCartney treedt op in  Phoenix, AZ America West Arena
30 oktober
De nieuwe single van George Harrison, Stuck Inside A Cloud komt uit. Paul McCartney heeft zijn steun gegeven aan ‘Measure 27’, een actie om genetisch
gemanipuleerd voedsel in de Verenigde Staten te voorzien van een waarschuwing. Hij heeft een radiospotje van dertig seconden opgenomen dat in
Oregon wordt uitgezonden. Hij nam zelf contact op met de organisatoren van de actie. ‘Als er een waarschuwing op de verpakking staat, kunnen de mensen kiezen,’ zegt Paul in het spotje.
5 november
De CD Mind Games, met bonusmateriaaal, van John Lennon komt uit in Amerika.
6 november 
Van Ringo komt de live-CD uit genaamd King Biscuit Flower Presents Ringo & His New All-Starr Band.
7 november
Paul McCartney ‘overweegt’ een Europese tournee in 2003. Daarbij zou hij ook een concert willen geven op het Rode Plein in Moskou.
11 november 
Start van de Driving Rain Tour van Paul McCartney in Japan. Hij speelt van daag in het Tokyo Dome.  Lonnie Donegan, de pionier van de skifflemuziek is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij stortte in en overleed vorige week, terwijl hij op tournee door het Verenigd Koninkrijk was.
13 november 
Paul geeft nogmaals een concert in het Tokyo Dome
14 november 
Paul geeft nogmaals een concert in het Tokyo Dome
17 november 
Paul geeft een concert in het Osaka Dome
18 november 
Paul geeft nogmaals een concert in het Osaka Dome.
De CD Brainwashed van George Harrison komt uit. De plaat was bij zijn overlijden nog niet helemaal klaar. Het nog resterende werk wordt door zijn zoon Dhani en Jeff Lynne (ELO) gedaan. Heel lang was de werktitel voor de plaat: Portrait Of A Leg End.
23 november 
Paul zou optreden in de Telstra Dome in Melbourne, Australië, maar het concert wordt afgelast naar aanleiding van recentelijke ernstig gewelddadige aanslagen op het eiland Bali. Geruchten gaan echter  dat Paul Was uit onhaalbaar winstbejag zijn Australische optreden op annuleerde. Volgens kranten zou Paul 12 miljoen dollar willen hebben voor twee concerten in Melbourne, waarvan de helft gegarandeerd. De Australiërs konden dat blijkbaar niet garanderen. Paul zou de naam hebben erg boos te worden als zijn shows niet uitverkocht zijn.
26 november 
Van Paul komt de Live-CD Back In The US uit.
27 november
De Amerikaanse zender ABC  vertoont de twee uur durende  televisiefilm ‘Back in the U.S.’ over de tournee van Paul McCartney. Paul heeft de prestigieuze Britse ‘Lifetime Achievement Award’ geweigerd. Dit voor de tweede keer binnen twee jaar. Hij is bang dat het aanvaarden van de onderscheiding het teken is dat zijn carrière ten einde loopt. Olivia Harrison is vreselijk teleurgesteld dat kaartjes voor het concert ter nagedachtenis aan George op de zwarte markt worden verkocht. ‘Dit druist zo in tegen de geest van de viering,’  zegt zij. Vijf jaar geleden gaf George Harrison Paul McCartney een ukelele met Kerstmis cadeau. Paul speelde tijdens zijn laatste tournee ‘Something’ op dit mini-instrument. Op de vraag tijdens een recent interview of hij het niet jammer vindt dat hij nooit met George samen een nummer heeft geschreven, antwoordde Paul: ‘We dachten allebei dat, dat er nog wel een keer van zou komen. Dat zou mooi zijn geweest. Maar ik ben niet iemand van spijt. Het was goed dat we nog wat tijd met hem hebben doorgebracht. Heather en ik hadden het er pas nog over dat George en zijn vrouw Olivia ons vanuit Los Angeles meenamen naar Las Vegas voor een voorstelling van het Cirque du Soleil. Hij moet toen al ziek zijn geweest, want het was niet zo lang voor zijn overlijden. Maar hij leek zich prima te voelen, iedereen dacht dat hij gezond was. 
29 november 
Ringo en Paul spelen mee, samen met Eric Clapton en Billy Preston, tijdens het Concert For George in de Royal Albert Hall te Londen. Vandaag vindt in Hollywood een bloemenherdenking plaats ter nagedachtenis aan George. De bijeenkomst bij de Hollywood Walk of Fame Ster van The Beatles.
3 december
De nalatenschap van George Harrison bedraagt 153 miljoen euro. Dat is precies een jaar na zijn overlijden bekendgemaakt. In het testament is bepaald dat het geld wordt verdeeld onder zijn weduwe Olivia, zijn zoon, andere familieleden en liefdadigheidsinstellingen. De nieuwe CD van George Harrison, ‘Brainwashed’,
is op de18e plaats binnengekomen op de Billboard Albumlijst.
6 december
In de ‘Back in the U.S.’-tv-special zagen Amerikaanse kijkers hoe Paul McCartney een lange versie van ‘Matchbox’ van Carl Perkins ten gehore bracht.
8 december 
De song Imagine,  is door Amnesty International opgepakt voor een nieuwe mensenrechtencampagne.  Amnesty International USA  start deze twee jaar durende campagne met het uitbrengen van een CD waarop een internationaal kinderkoor het nummer zingt.  Yoko Ono heeft Amnesty toestemming gegeven
‘Imagine’ te gebruiken.
10 december 
Volgens de laatste geruchten  heeft Paul McCartney nog 70 concerten in Europa op zijn tourschema gezet.
11 december
Het omwisselen van de namen ‘Lennon-McCartney’ op Pauls laatste CDheeft kwaad bloed gezet bij Yoko Ono. Op ‘Back in the U.S.’ staat achter de Beatlesnummers ‘McCartney-Lennon’ en de advocaat van Yoko vindt dat onfatsoenlijk.
12 december 
Paul is al in geen twee jaar op zijn boerderij in Schotland geweest, nabij het
beroemde Mull of Kintyre, waarover hij in 1977 zijn grote hit schreef. Zijn woordvoerder Geoff Baker zei dat Paul het te druk heeft met zijn tournee.
21 december 
In het nieuwste nummer van Billboard wordt gemeld dat Brainwashed nu al de status van gouden plaat heeft gehaald. Er zijn er al meer dan 500.000 van verkocht in de USA.
23 december
Het is Sir Paul McCartney toegestaan een eigen wapenschild te voeren. Het ‘wapen’ bestaat uit een Livervogel, verwijzend naar zijn Liverpoolse afkomst en uit twee gebogen emblemen met daarop vier keverdekschilden. Dat verwijst weer naar The Beatles. De wapenspreuk is Ecce Cor Meum’, Latijn voor ‘Bewaak Mijn Hart’, de titel van een klassieke McCartney-compositie.
28 december
Vier video’s van de Ed Sullivan Show met daarin beelden van The
Beatles in de jaren 1964 en 1965 worden legaal te koop aangeboden door de ’the Ed  Sullivan.com website. Volgens de site komt alles beschikbaar op VHS en DVD. Er zitten  ondermeer de shows van 9,16 en 23 februari 1964 én
die van 12 september 1965 in. Het  gaat overigens niet alleen om The Beatles, al de andere (soms slaapverwekkende) acts zitten er ook in, tot de reclames aan
toe.