2005

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

7 januari 
Paul en zijn vrouw Heather pikken in Chester een paar koopjes mee  tijdens de uitverkoop van New Year’s Eve. Macca
veroorzaakte nogal wat  opschudding, toen het gezin beladen met boodschappentassen door het centrum slenterde. T
7 februari
Paul treedt op tijdens de rust van hét  spektakel van  het American Football: de Super Bowl.
20 maart 
The Sunday Times publiceert voor de allereerste keer een uittreksel van Mal Evans legendarische lang verloren gewaande  dagboeken.
8 april
Billy Preston, ook wel de vijfde Beatle genoemd is tot en met 10 aprilte gast zijn tijdens het Fest For Beatle Fans 2005, een Beatles conventie in het Crowne Plaza Meadowlands Hotel, 2 Harmon Plaza, Secaucus.
9 april
Olivia Harrison  signeert  het boek The Concert for George tijdens een festiviteit opgedragen aan het leven van
George Harrison in Barnes and Noble in New York. Het Liverpool Institute for Performing Arts  (LIPA) gaat vissen in de talentenvijver, in Austin.  De school, opgericht middels connecties  Paul McCartney en George Martin, houdt zelden audities in de USA, maar geeft nu studenten uit het hele land de kans om toegelaten te worden, met audities in Austin.
29 april
In Florida worden kentekenplaten verkocht met daarop de beeltenis van John  en het woord ‘Imagine’ erboven, en
dat alles voor het goede doel.
5 mei 
De brief die leidde tot het feitelijke uit elkaar gaan van The Beatles bij Christie’s in Londen onder de hamer. Deze brief, gedateerd 18 april 1969, is geschreven door John Lennon, George Harrison en Ringo Starr aan Lee Eastman, de schoonvader van Paul McCartney.
16 mei
De film Born to Boogie  die Ringo Starr in maart 1972 van een concert van de groep T.Rex maakte, komt  uit op DVD en CD.
23 mei 
 Ringo Starr en zijn vrouw Barbara Bach verrichten de de officiële opening van de 4 Head Garden tijdens de beroemde
Chelsea Flower Show in Londen.
29 mei
Linda McCartneys Sixties Portrait Of An Era opent  in het Allentown Art Museum. De foto’s zijn een mooie weergave van de ontdekkingen de rebellie van de Amerikaanse muziekscène in de jaren 60.
7 juni
De CD Choose Love van Ringo Starr komt uit in Amerika. Ringo zelf  treedt vandaag op met Beatlesklassiekers en songs van zijn nieuwe plaat als onderdeel van  de  Good Morning America ‘Summer Concert Series  in Bryant Park.
14 juni
Paul McCartney in Red Square is de DVD die vandaag uitkomt met daarop het Emmy Award winnende concert  op het Rode Plein  en met als bonus  het nooit eerder vertoonde concert  op het Palace Square te  St. Petersburg.
19 juni
Ringo Starr  treedt op  in het New York Irving Plaza. Ringo debuteert  met zijn computer kunst doormiddel van zijn eerste tentoonstelling in de Pop International Galleries te Soho, New York.
25 juni 
Ringo Starr  treedt op  in het Chicago Genesee Theater.
2 juli 
Paul treedt op tijdens Live 8 te Londen. Televisiestations in de Verenigde Staten hebben de set van Paul tijdens Helter Skelter onderbroken voor een film over Live 8.
7 juli 
Een  nieuw musical over het leven en werk van John Lennon start in het Broadhurst Theatre op Broadway.
21 juli 
 A Fine Line komt uit. De single die hoort bij  de nieuwe CD van Paul. De Britse rhythm & blues-artiest Long John Baldry is in Vancouver overleden. Hij werd 64 jaar. Baldry begon zijn carrière met het spelen van folk en jazz in de tweede helft van de jaren ’50 en werd in de jaren ’60 een van de vaders van de Britse rock-‘n-roll. Tijdens een optreden in de Liverpoolse Cavern Club in het begin van de jaren ’60 raakte Baldry bevriend met Paul McCartney. Voor Around The Beatles, de internationale televisiespecial in 1964, werd Baldry uitgenodigd.
25 juli
De CD Choose Love van Ringo Starr komt uit in Engeland.
26 juli
Een interview met Paul op  BBC Radio 2 met Terry Wogan is te horen in het programma Wake up to Wogan. Hij gaat wereldwijd in première: de nieuwe single van Paul McCartney genaamd Fine Line.
27 juli
Paul McCartney treedt op voor een geselecteerd publiek dat bestaat uit uitgenodigde vrienden en fans  in de Abbey Road Studio’s. In studio twee wordt er namelijk een miniconcert opgenomen voor de BBC Radio. De uitzending is pas op 17 september.
 28 juli
Een handgeschreven tekst van All You Need Is Love, gaat in het Londense Hippodrome onder de hamer. De  opbrengst: twee miljoen pond, bijna drie miljoen euro.
29 juli
Bij veilinghuis COOPER OWEN wordt van  John  Lennon onder meer een met de handgeschreven  tekst van  All You Need Is Love geveild.
14 augustus
Met een coverstory herdenkt het blad TV Guide Magazine  de 40ste verjaardag van het legendarische Beatlesconcert in het Shea Stadium. Première van de Musical Lennon op Broadway te New York.
16 augustus
Een DVD met de titel The Dick Cavett Show: Rock Icons, met diverse artiesten erop, bevat ook fragmenten met George Harrison.
27 augustus 
Billboard zet Paul McCartney in de schijnwerpers met een diepgaande speciale uitgave van Billboard Stars. Het staat in
de uitgave van 3 september welke vanaf vandaag in de krantenkiosken ligt.
29 augustus 
Front Row is een special te horen bij  BBC Radio 4 waarin Paul McCartney een gitaar meebrengt naar de studio
en  waarin hij  tevens discussieert met John Wilson over de kunst van het liedjesschrijven. Er een komt vinylsingle  van Paul uit met op de A-kant Fine Line en op de B-kant Growing Up,Falling Down.
7 september 
Het gebruik van dertig Beatlesnummers in de filmmusical All You Need Is Love’, geeft de geplaagde Michael Jackson financieel weer wat lucht, aldus de  Los Angeles Times.  De rechten van de Beatlessongs berusten  namelijk bij een gezamenlijke onderneming van Sony en Jackson.
8 september
De Europese première van een expositie met foto’s van Pattie Boyd. De expositie bevat naast grootheden uit de muziekwereld, waaronder natuurlijk George Harrison en Eric Clapton ook haar huidige werk,ondermeer landschapsfoto’s.
10 september
Een interview door Gary Crowley interview met Paul is te horen bij  radiozender BBC London. Ravi Shankar ontvangt,  in Californië de onderscheiding  Humanitarian of the Year Award van dierenbeschermingsorganisatie People for Ethical Treatment of AniMals (PETA). PaulMcCartney is erbij aanwezig.
12 september 
De nieuw CD van  Paul, Chaos and Creation in the Backyard, komt uit. Een sessie en interview met Paul is te horen bij  Zale Lowe  op BBC Radio 1.
16 september
Paul McCartney geeft een concert in Miami in de American Airlines Arena. Hiermee begint begint Pauls herfsttour door de Verenigde Staten.
17 september
BBC Radio 2 zendt het miniconcert van Paul McCartney uit dat twee maanden geleden  is gehouden in de Abbey Road Studio’s te Londen. Paul McCartney geeft een concert in Tampa St. Pete Times Forum.
20 september 
Paul McCartney geeft een concert in ge Atlanta Philips Arena
22 September
Paul McCartney geeft een concert in het Philadelphia Wachovia Center
24 september
Voor de Broadway-musical Lennon, gebaseerd op het leven van John Lennon, valt het doek  na slechts zes weken. De bezoekersaantallen en de kritieken waren teleurstellend.
26 september
Paul McCartney geeft een concert in het  Boston Fleet Center
30 September
Paul McCartney geeft een concert in  de New York Madison Square Garden
1 oktober 
Paul McCartney geeft nogmaals een concert in de New York Madison Square Garden
3 oktober
Paul McCartney houdt in Barnes & Noble, Rockefeller Centre te New York een signeersessie. Het gaat om een promotieactie voor Pauls eerste kinderboek High In The Clouds. Release van de dubbel-CD Working Class Hero – The Definitive Lennon, een compilatie  van  solohits van John.
4 oktober
De single Jenny Wren van Paul komt uit.  In Zuid Oost Azië verschijnt een nieuw verzamelalbum van
John Lennon met de titel Peace, Love & Truth: The Musical Times And Life Of John & Yoko. Drummer Michael Gibbins van de groep Badfinger overlijdt in zijn slaap thuis in Florida. Hij was 56 jaar.
7 oktober
Yoko Ono geeft een concert in de Nippon Budokan Hall Tokio te Japan, als herdenkingsshow voor John Lennon.
8 oktober
Paul McCartney geeft een concert in het MCI Centrum (End Stage) te Washington DC.
10 oktober 
Paul McCartney geeft een concert in het Toronto Air Canada Centre
14 oktober
Paul McCartney geeft een concert in de Detroit The Palace
18 oktober
Paul McCartney geeft een concert in het Chicago United Center. Een nieuwe CD van Stevie Wonder wordt uitgebracht. De plaat heet A Time To Love. Op deze CD speelt Paul akoestische en elektrische gitaar op het titelstuk.
22 oktober 
Paul McCartney geeft een concert in de Columbus Value City Arena
23 oktober
Paul McCartney geeft een concert in het Milwaukee Bradley Center
24 oktober
SONY/BMG  geeft de dubbele DVD The Concert For Bangladesh uit.
26 oktober 
Paul McCartney geeft een concert in het St. Paul Xcel Energy Center
27 oktober 
Paul McCartney geeft een concert in de  Des Moines Wells Fargo Arena
30 oktober
Paul McCartney geeft een concert in Omaha Qwest Center
1 November
Paul McCartney  geeft een concert  in het Pepsi Center te Denver.
3 november 
Paul McCartney  geeft een concert  in Seattle Key Arena
4 november
Paul geeft een concert in Portland, in de Portland Rose Garden
7 november
Paul geeft een concert in het San Jose HP Pavilion.  De vierdubbele DVD-box, met uitgebreide beelden van alle Live 8-concerten, verschijnt. De geremasterde Lennonalbums Sometime In New York City en Walls And Bridges verschijnen op CD, met bonustracks.
9 november 
Yoko Ono verschaft duidelijkheid over de vermeende ruzie tussen haar en Paul. Dat gebeurtin the Orange Playlist Show tegenover presentator Jayne Middlemiss. Ik denk dat onze relatie nu erg goed is, vertelt zij. ‘Als we elkaar iets te zeggen hebben, dan gebeurt dat.‘
11 november 
Paul geeft een concert in het Anaheim Arrowhead Pond of Anaheim
13 november 
De muziek van Paul komt vanuit de ruimte – en live – naar ons toe! Om vijf voor tien lokale tijd verbinding wordt contact gemaakt met het internationale ruimtestation. Op dat moment klinkt Good Day Sunshine’door het ruimteschip om de bemanningsleden, NASA-astronaut Bill McArthur en de Russische kosmonaut Valery Tokarev, wakker te maken met de eerste live-radiouitzending in de ruimte.
14 november
Johns film Imagine, met daarin een nog niet eerder vertoonde live-uitvoering van de song, komt uit op DVD.
16 november 
Paul geeft een concert in de Sacramento ARCO Arena. Ringo kondigt op zijn website (https://www.ringostarr.com)  zijn All Starr Band Tour  voor volgend jaar aan.
19 november
Paul geeft een concert in het Houston Toyota Center. De handgeschreven tekst van   Give Peace A Chance zal geveild worden in Londen bij veilinghuis Bonhams.
20 november 
Paul geeft een concert in het Dallas American Airlines Center
21 november
De CD Working Class Hero: The Definitive Lennon Album komt uit. De 4 track-CD Jenny Wren van Paul komtuit met daarop de nummers Jenny Wren, I Want You To Fly, This Loving Game en Summer of ‘59.
23 november
Paul geeft een concert in de Phoenix Glendale Arena
25 november 
Paul geeft een concert in de Las Vegas MGM Grand Garden Arena
26 november 
Paul geeft een concert in de Las Vegas MGM Grand Garden Arena
29 november 
Paul geeft een concert in het Los Angeles Staples Center
30 november
Paul McCartney geeft een concert in Los Angeles in  het Staples Center. Paul schrijft  een boze brief aan de Canadese premier Paul Martin over de zeehondenjacht in zijn land. Dierenvriend McCartney stuurt Martin  waarin hij de premier tracht over te halen om de controversiële praktijken te verbieden.
1 december
Een groot aantal artiesten brengt hulde aan John doormiddel van het boek Memories Of John Lennon. In het door Yoko samengestelde boek halen onder anderen Iggy Pop, Mick Jagger en Ray Charles herinneringen aan John op.
3 december
Music Events – John Lennon Day bij de BBC. In  het Archief Uur worden   De Wenner Tapes uitgezonden door
BBC Radio 4.
17 december
Paul is te gast in het programma Parkinson  ITV. De veteraan Parkinson praat met Paul over zijn solocarrière, over de Beatles en over zijn laatste project, het kinderboek genaamd High in the Clouds.
Verder is Paul te zien bij  de BBC in  de documentaire Paul McCartney: Chaos And Creation at Abbey Road.
30 december
Paul McCartney geeft een concert in TBA, Hollywood Bowl te Los Angeles, Californië.