2009

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

15 juli

Paul treedt in aanwezigheid van David Letterman op in het Ed Sullivan Theater te New York, voor een publiek dat zo van de straat geplukt is.

25 oktober

Er verschijnt een nieuw boek over de groep: genaamd  Bij The Beatles In De Studio door  Dennis Dekker. Het gaat  om de maand januari 1969 waarin de The Beatles volop in oefen- en opnamesessies zitten.  Regisseur Michael Lindsay-Hogg filmt dat proces  met zogeheten Nagra Tapes en een bijhorende filmcamera. Delen van de opnames  worden uiteindelijk pas anderhalf jaar later door  Phil Spector samengevoegd tot de elpee  Let It Be. Al die Nagra Tapes (zo ongeveer 80 uur aan materiaal) zijn  door Dekker beluisterd. Daar schrijft Dekker  een bijna letterlijk transcript over.

9 september

Het interactieve computerspel The Beatles Rock Band komt op de markt.

Alle twaalf originele Beatles-elpees komen volledig digitaal geremasterd uit op CD, samen met The Magical Mystery Tour en Past Masters. Dit alles in The Beatles Stereo Box Set. Het geheel komt tegelijkertijd in mono uit als The Beatles In Mono.

23 november 

De acteurs van de  film Nowhere Boy over John Lennons jeugdjaren komen naar de première in het Odeon te Liverpool.

26 november 

Paul McCartney  laat weten dat hij er van werd  beschuldigd dat hij Frank Sinatra belachelijk zou maken toen hij de song  Suïcide voor hem schreef.  Paul op Radio 2: ‘Ik heb begrepen dat hij het nummer opzette, zich omdraaide naar zijn vrienden van de maffia en zei: Maakt deze vent een grap?’’

27 november 

Paul McCartney onthult dat een speciaal concert, puur en alleen gebaseerd op zijn project  genaamd Fireman  zeker tot de mogelijkheden behoort.

Een poster voor het goede doel die Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band als beeld heeft wordt te koop aangeboden ten behoeve van Children In Need.

30 november 

Paul McCartney voelt zich nog steeds een lid van de Beatles. Ondanks het feit dat het bijna 40 jaar geleden is dat de band uit elkaar ging.

1 december 

Paul McCartney onthult dat een ritueel dat vooraf gaat aan zijn concerten bestaat uit het drinken van zout water voor hij het podium opgaat.

2 december

Het CDA  vindt Paul McCartney met een verkeerde boodschap naar het Europees Parlement komt.  De partij vindt het dogmatisch pleiten voor een vegetarische levensstijl als oplossing van het klimaatprobleem kortzichtig en niet effectief. Paul spreekt de parlementariërs toe tijdens een hoorzitting over het effect van vleesconsumptie op klimaatverandering.

Paul treedt op in Berlijn, Duitsland.

Er wordt  bekend gemaakt dat Ringo Starr deel uitmaakt van de lijst met artiesten die het Grammy Nominatie Concert gaat presenteren.

3 december 

Paul treedt op in Hamburg, Duitsland.

Paul McCartney  haalt even uit naar Madonna in het bijzijn van 12.000 fans en  levert kritiek  op haar live-concerten.

De campagne van  Paul McCartney om één dag per week vlees uit het menu te bannen en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan, wordt door politieke en industriële leiders bestempeld als simplistisch, opportunistisch en antiproductief.

Ringo Starr werkt zijn website bij met een nieuwe video waarin hij vertelt over zijn aankomende CD Y Not .

7 december 

De George Harrison Stichting, Olivia Harrison en Harrisongs komen tot een overeenkomst met  Liberation Entertainment, dat zich vooral focussen op de media, de verkoop en  digitale projecten. De DVD Good Evening New York City van Paul McCartney komt uit in Engeland. Het is een dubbele DVD met live gepeelde nummers.

8 december

In The Times staat een interview met Paul McCartney. Hij zegt dat hij The Beatles: Rock Band verloren heeft op het makkelijkste niveau.

9 december

Paul treedt op in het Gelredome te Arnhem, Nederland. Dit als onderdeel van de Good Evening Europe Tour. Paul geeft vooraf een interview aan Radio 2. Bij aankomst in het Gelredome groet Paul de fans vanuit zijn auto.

10 december

Paul treedt op in het  Bercy  te Parijs.

11 december

In de lijst van Nielsen Soundscan met de tien  bestverkopende artiesten van het afgelopen decennium in de Verenigde Staten staan The Beatles bovenaan de lijst met 11.499.000 verkochte exemplaren van de CD  ‘1’.

Paul McCartney noemt zijn huwelijk met Heather Mills een van de grootste fouten die hij de voorbije tien jaar heeft gemaakt. Toch heeft hij er geen spijt van, zegt McCartney in een interview met Q Magazine.

14 december

The Beatles: Rock Band’ wordt  tijdens de Video Game Awards uitgeroepen tot Best Music Game 2009.

De DVD Good Evening New York City  van  Paul komt uit in Amerika.

15 december

Paul McCartney  wordt beschuldigd van hypocrisie.  Hij vliegt namelijk  van Londen naar Brussel voor gesprekken met het Europese Parlement als ondersteuning van zijn campagne tegen het eten van vlees en de klimaatverandering. De vertegenwoordiger van de boeren uit Wales laat daarop weten: ‘ Toen we bij de Europese Unie aan het praten waren over  het landgebruik en de verandering van het klimaat was  Paul er ook en die deed precies het tegenovergestelde. Het andere grote verschil was dat wij heen en terug met de trein reizen dus moet je al snel denken aan  hypocrisie. Ik ben er van overtuigd dat onze  boerderijen voor milieu in het niets vallen vergeleken met  de honderden trans-Atlantische vluchten die Paul maakt.’

Rubber Soul is nu beschikbaar voor The Beatles: Rock Band.

16 december 

De website www.lennontapes.com  (met bootlegopnames) is door toedoen van EMI gesloten.

De fans kunnen deelnemen aan een Beatles Tribute Cruise op het schip  Independence Of The Seas.

Paul treedt op in de  Köln Arena te Keulen. Duitsland.

17 december 

Paul treedt nogmaals op in de  Köln Arena te Keulen, Duitsland.

Paul McCartney  zegt dat hij het schrijven van een nummer voor de nieuwe film Everybody’s Fine een therapeutische ervaring vindt.

Beter dan helemaal geen notering, maar The Beatles staan diep onderin Billboards lijst van Artiesten van het Decennium. Op nummer 79, als je het per se wilt weten. Vandaag wordt de officiële video van I Want to Come Home  uitgebracht op het McCartney-kanaal van You Tube.

18 december 

Paul laat zich uit over zijn Golden Globe-nominatie voor Best Original Song — Motion Picture met (I Want To) Come Home. ‘Ik voel me vereerd en ben erg blij dat ik genomineerd ben voor een Golden Globe. Het is niet iets dat iedere dag gebeurt,’ zegt hij op zijn website.

20 december

Paul treedt op in de The O2 te Dublin, Ierland.

22 december

Paul treedt op in de O2 Arena te Londen.