2010

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

8 januari 

De CD Y Not van Ringo Starr komt  uit.

13 januari 

Soundscan  maakt de cijfers bekend  van de bestverkopende vinylelpees in 2009 en de resultaten zijn vergelijkbaar met die van de CD-verkoop. The Beatles en Michael Jackson domineren de lijst. The Beatles verkochten 34.000 exemplaren van Abbey Road.

14 januari 

Nowhere Boy  flopt in de Engels bioscopen. De film staat  nergens vermeld in de officiële Engelse filmlijsten, aldus The  Guardian. Ondanks redelijke kritieken en verschillende nominaties was voor de BAFTA-prijzen blijkt ‘het betalende publiek lijkt minder enthousiast dan de leden van de Britse Academie’ geeft de krant als commentaar. ‘Waarom zo’n minieme opkomst ?’ vraagt de London Daily Telegraph zich af. ‘De eenvoudige reclame en het kleine marketingbudget voor Engelse films kan gewoon niet concurreren met die van films uit Hollywood.’ 

Ringo Starr geeft toe dat hij niet goed is in de game The Beatles: Rock Band. Hij vertelt dat hij er echt geen bal van kan. Ben Harper en  Ringo Starr geven een concert  in het programma Late Night with Jimmy Fallon vanuit het Rockefeller Center in New York City. Het wordt gefilmd voor de ‘Artists Den’.

15 januari

Ringo Starr nodigt  miljoenen fans  uit om komende zomer tegen het middaguur zijn 70ste verjaardag mee te vieren door het tonen van zijn typische vredeshandgebaar.

17 januari

Paul McCartney hoopt dat hij beroemdheden die aanwezig zijn bij de Golden Globe Awards te Los Angeles, in vegetariërs kan bekeren. Dit via het aan presentatoren en genomineerden in surprisezakjes meegeven van zijn ontnuchterende Peta DVD, Glass Walls geheten.

18 januari

Paul McCartney ontdekt, ook al is hij de keuze van het publiek, dat niet genoeg is om een VH1 Critics Choice Movie Award te winnen.  The Mail On Sunday geeft  de speciale CD Paul McCartney Live At The Amoeba weg met exemplaren van de krant. Paul McCartney treedt op  tijdens Simon Cowells The X-Factor  in Engeland.

19 januari 

VH1 Classic  zendt het programma Zane Ontmoet Paul McCartney uit, een diepte-interview met Paul zelf gepresenteerd door BBC Radio-persoonlijkheid en voormalig MTV-vj Zane Lowe.

20 januari

Paul McCartney wil een plaats in de supergroep van Dave Grohl genaamd Them Crooked Vultures, maar wordt afgewezen ten gunste van John Paul Jones (Led Zeppelin). Paul heeft wat hulp nodig wanneer zijn auto het begeeft  in Californië. Hij strandt tijdens een uitje in Santa Monica met zijn vriendin Nancy Shevell.

22  januari 

De film Nowhere Boy krijgt vier BAFTA-nominaties.

25 januari 

Onder meer Paul McCartney staat op de lijst van artiesten die benaderd zijn om mee te zingen met een cover van Everybody Hurts van REM, ten bate van Haïti. 

26 januari

American Express presenteert een avond met Ringo Starr in het Grammy Museum in te Los Angeles. Zo’n 200 personen zijn in de gelegenheid om Ringo van dichtbij te zien en hem te horen praten over zijn nieuwe CD en zijn carrière. Ringo treedt ook op.

27 januari 

In het huidige nummer van Rolling Stone, vertelt Ringo Starr  dat Apple Corps (lees: The Beatles)  en Apple  Computers nog aan het onderhandelen zijn om The Beatles op iTunes te krijgen. 

28 januari

Ringo  wordt al winkelend gespot in  Colchester. Hij brengt een bezoekje  aan de Aldi  en tijdens lunchtijd stopt bij Currys in het Tollgate Park, Stanway. Hij komt de elektronicawinkel buiten met een grote doos onder de arm. 

De Indiase muzikante Tina Sugandh leert Ringo Starr de tabla bespelen.

29 januari

Paul McCartney moet zijn elektrische gitaar aan de wilgen hangen, vindt Alan McGee.  De voormalig directeur van platenlabel Creation, zegt tegen de Daily Record dat muziekmaken voor jonge mensen is.

2 februari

The Beatles krijgen  een Grammy; namelijk de Best Long From Music Video voor The Beatles Love – All Together Now. Ringo Starr draagt een T-shirt  van muziekwinkel Electric Fetus tijdens de show. 

3 februari 

Paul McCartney is bereid om in de  GOOP Nieuwsbrief van  Gwyneth Palthrow te praten over zijn campagne  voor een vleesvrije maandag .

4 februari 

Ringo Starr onthult dat hij God gevonden heeft. Religie heeft een grote invloed op zijn leven.

Hij zegt: ‘Ik merk dat hoe ouder ik word, hoe meer ik leer met het leven om te gaan. Ik ben al lang bezig met de zoektocht naar wie ik werkelijk ben. God is in mijn leven. Ik verschuil me daar niet voor.’

7 februari 

Het enige officiële John Lennon Museum in Saitama, ten noorden van de Japanse hoofdstad Tokio,  de deuren.  Het aantal bezoekers daalt de laatste jaren sterk. In het eerste jaar  (2000) namen nog 124.000 mensen een kijkje in het museum. De laatste jaren is dat aantal sterk gedaald tot ongeveer 30.000 bezoekers per jaar.

8 februari

Ringo wordt geëerd met een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Zijn nieuwe CD  Y Not wordt uitgebracht.

11 februar

Paul McCartney brengt een onaangekondigd verrassingsbezoek aan het House Of Commons, de Engelse Tweede Kamer.

12 februari 

John  Lennon en Marilyn Monroe zittten in een reclamespotje voor Citroën waarin de nieuwe  retro DS geïntroduceerd wordt.

17 februari

L’ Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan maakt  een top tien bekend van elpees/CD’s ‘die perfect zouden zijn voor iemand die op een onbewoonbaar eiland verzeild raakt.’ In de top tien prijken The Beatles  op nummer één met Revolver.

18 februari 

EMI overweegt de legendarische Abbey Road-opnamestudio’s in Londen te verkopen. 

19 februari

Paul McCartney voert campagne tegen het plan om het jagen op vossen terug te brengen in Groot-Brittannië. Hij is tegen het plan van de Conservatieve Partij om hun parlementsleden te laten stemmen voor het herintroduceren van de sport als ze de verkiezingen winnen. Paul steunt een campagne van het goede doel IFAW om het verbod op de vossenjacht  te laten bestaan.

21 februari

Alan Williams is jarig. Hij wordt vandaag 80 jaar oud. 

EMI geeft  een verklaring uit waarin het zegt dat het Abbey Road Studio’s niet zal verkopen.

23 februari

Everybody’s Fine, de film van Robert De Niro met de song van  Paul McCartney genaamd  (I Want To) Come Home,  verschijnt in Amerika op DVD. De DVD  bevat een filmpje over de totstandkoming van de McCartney-song, een kijkje achter de schermen en scènes die niet in het eindproduct terechtgekomen zijn.

24 februari 

In het ABC News Nightline laat Ringo weten dat zijn  absoute favoriet momenteel het nummer When The Deal Goes Down van Bob Dylan is.

25 februari

De Abbey Road Studio’s  krijgen  officieel de status van  een historisch gebouw. De studio’s staan nu op de monumentenlijst.

26 februari 

Het succes van de film Nowhere Boy draagt bij tot een verhoogde belangstelling voor een bezoek aan de vroegere woonhuizen van John Lennon en Paul McCartney. De aanvragen voor een bezoek aan Mendips  zijn verdubbeld.

1 maart

Paul McCartney staat op plaats  #31 inde lijst  van Billboardlijs de top 40 van grootverdieners over 2009. Hij heeft, voornamelijk door de tournees, $12.203.170,– verdiend. (I Want To) Come Home,  de song van Paul  voor de soundtrack van de film Everybody’s Fine komt uit in de USA op Walt Disney Records, maar in het Verenigd Koninkrijk en Europa, wordt de single uitgegeven door EMI, het label waar hij vetrok, omdat hij werd behandeld als ‘deel van het meubilair.’ In Nederland komt de song niet uit op CD.

2 maart 

Bij de  uitreiking van ceremonie van de 24e Japanse Gold Disc Awards krijgen   The Beatles de prijs voor Artist of the Year (International).

3 maart 

Paul McCartney  en Nancy Shevell bezoeken het  Winterbal van de School Of  American Ballet in New York, dat  plaatsvindt in het Lincoln Center.

5 maart 

John Lennons voormalig herenhuis aan 1 White Place  New York staat te koop. John en Yoko probeerden het huis tot De Ambassade Van Nutopia te laten verklaren zodat hij de USA  niet uit hoefde.

8 maart

In een boek winkel te  Beverly Hills wordt  het boek The Traveling Wilburys van Genesis Publications gepresenteerd, evenals de zeer beperkt verkrijgbare editie van Traveling Wilburys Portfolio. Naast Traveling Wilburys Tom Petty en Jeff Lynne wordt het evenement ook bijgewoond door Olivia Harrison, Barbara Orbison, Ringo Starr, Joe Walsh, Jim Keltner, Eric Idle en Gary Wright.

9 maart 

Paul McCartney, met aan zijn zijde zijn vriendin Nancy Shevell, is aanwezig bij de modeshow voor de  herfst/winter 2010/2011 van Stella McCartney  in Parijs. De single I Want To Go Home van Paul McCartney is nu verkrijgbaar. Het nummer dat genomineerd is voor een Golden Globe, komt uit de film Everybody’s Fine met Robert De Niro en  Drew Barrymore. 

11 maart 

Paul McCartney komt  naar het optreden van zijn zoon James McCartney, die optreedt voor een publiek van zo’n 60 man in de Audio Bar in Brighton,  Engeland.

15 maart

Paul McCartney wil de rechten van zijn solo- en Wingssongs terug van EMI Group Ltd, aldus volgens The Sunday Daily Mail.

17 maart

Er zijn berichten  dat er namaakboxsets van The Beatles In Mono en van The Beatles In Stereo.

19 maart

Aan de universiteit van Melbourne ontvangt Ravi Shankar de meestergraad van Doctor Of Laws (Honoris Causa) voor zijn muzikale inzet en betrokkenheid bij de mensheid. De titel Doctor Of Laws wordt  doorgaans uitgereikt aan personen die zich hebben onderscheiden op het gebied van betrokkenheid bij publieke zaken of op het gebied van een cultureel succes. 

22 maart 

Paul McCartney en Heather Mills begraven volgens berichten de strijdbijl  om samen wat tijd met hun jonge dochter door te brengen.

23 maart 

Paul McCartney geeft een concert in de O2 Arena te Londen. 

24 maart 

De speelfilm Nowhere Boy komt uit in Europa. Drama, dat is het sleutelwoord van Nowhere Boy, toch is het de regisseuse niet gelukt om dat grote drama veel diepgang mee te geven, aldus bndestem.nl.

26 maart 

Ringo Starr werkt mee  aan de  nieuwe  CD Relentless7 van Amerikaans songwriter Ben Harper.

28 maart 

Paul begint een nieuwe concertreeks  in de Jobing.com Arena te Glendale, Phoenix, Arizona. 

Setlist:  Venus and Mars/Rock Show, Jet, All My Loving, Got to Get You Into My Life, Highway, Let Me Roll It, Foxy Lady, The Long And Winding Road, Nineteen Hundred And Eighty-Five, (I Want to) Come Home, My Love, I’m Looking Through You, Every Night, Two of Us,  Blackbird, Here Today, Dance Tonight, Mrs. Vanderbilt, Eleanor Rigby, Something, Letting Go, Sing The Changes, Band On The Run,  Ob-La-Di, Ob-La-Da, Back In The U.S.S.R, I’ve Got a Feeling, Paperback Writer, A Day In The Life/Give Peace A Chance, Let It Be, Live and Let Die en Hey Jude. Toegift: Day Tripper, Lady Madonna en Get Back. Tweede toegift: Yesterday en Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)/The End.

29 maart

Ringo Starr en Barbara Bach zijn  aanwezig bij de uitvaartdienst van Doug Fieger, zanger-gitarist van The Knack. 

30 maart  

Paul geeft een concert in de Hollywood Bowl, Los Angeles, Californië.

31 maart

Een vroegere kinderjuf, die haar ontslag door Heather Mills aanvecht, krijgt van  Paul McCartney £ 10.000,–  wanneer hij van het ontslag hoort.

De speelfilm Nowhere Boy wordt besproken in dagblad Het Parool. Paul geeft nogmaals een concert in de Hollywood Bowl, Los Angeles, Californië.

1 april

Paul  en Ringo krijgen een gratis maagonderzoek aangeboden door Digestive Care & Trade, een groep van meer dan 50 maagspecialisten uit Florida.

3 april 

Paul geeft een concert in het Sun Life Stadium, te  Miami.

5 april 

Paul geeft een concert in het Coliseo De Puerto Ricote  Puerto Rico.

6 april 

Madonna is het afgelopen decennium de meest gedraaide muzikant in Groot-Brittannië. 

Voor het eerst in de recente Britse popgeschiedenis worden The Beatles in eigen land naar plaats twee verdrongen.

7 april

Paul McCartney wordt  in Florida samen met Nancy Shevell gespot in een piepklein zeilbootje. 

Yoko staat op de eerste plaats met het nummer Give Me Something in  de Billboard Hot Dance Club Play hitlijst. Het tot een houseversie gemixte nummer komt oorspronkelijk van de elpee Double Fantasy.

8 april 

De door John en Yoko geproduceerde  en door Apple Records  uitgegeven elpee van David Peel, genaamd The Pope Smokes Dope komt uit op CD. Er zijn enkel bonustracks aan toegevoegd.

9 april

Paul McCartney stuurt  een speciale boodschap gestuurd naar de deelnemers van American Idol, omdat zij zich voorbereiden op het zingen van Lennon/McCartney-composities. 

‘Hoi allemaal, hier Paul McCartney,’ zegt hij. ‘Ik ben heel blij dat jullie songs zullen zingen van Lennon en McCartney en ik wil even zeggen: ga het podium op, ga ervoor en heb vooral veel plezier. Veel succes!’

12 april

Ringo Starr, die in Engeland is om zijn nieuwe CD Y Not te promoten, vertelt de reden achter de ban op handtekeningen  in een interview met Terry Wogan. Hij zegt dat hij gefrustreerd raakte omdat hij dan vaak de volgende dag zijn handtekening op eBay tegenkwam.

13 april 

Het Vaticaan schenkt The Beatles uiteindelijk vergiffenis  voor de uitspraak van John Lennon dat ‘zij beroemder zijn dan Jezus’. Ringo Starr  laat aan CNN weten  dat  het hem  weinig kan schelen. 

16 april  

Naar aanleiding van Record Store Day komt in de USA een  zogenaamde  John Lennon Singles Bag uit met daarin allerlei speciale herpersingen. De bag bestaat uit drie vinylsingles:

Mother (John) / Why (Yoko), Imagine (John) / It’s So Hard (John) en Watching The Wheels (John) / Yes I’m Your Angel (Yoko). Het pakket bevat ook een poster van 62cm x 91cm en drie kaarten. Alle bags worden  apart genummerd.

19 april 

Terwijl de uitstroom van artiesten en leidinggevenden voortduurt, probeert het management van de EMI Groep overname door de Citigroup Bank te voorkomen. EMI heeft een schuld van ongeveer vier miljard dollar.

21 april 

Contracten waarin te zien is hoeveel Paul en Linda McCartney kregen voor het schrijven van Live And Let Die, John Lennons juridisch geschil om de rechten te krijgen om met Yoko Ono samen te mogen werken en een geschil tussen Paul en Michael Jackson zijn voor het eerst openbaar gemaakt in het Beatles Story Museum  in Liverpool.  Paul McCartney ontloopt de grillen van Moeder Natuur niet, dat blijkt wel nu hij net zoals miljoenen anderen is gestrand door een aswolk van een vulkaan op IJsland. The  Daily Mirror zegt: ‘Paul McCartney is in New York gestrand met zijn dochter Beatrice, die de start van haar nieuwe school zal mislopen.

23 april

Voor 20 Forthlin Road staat vandaag een oud-bewoner. Paul McCartney bezoekt zijn ouderlijk huis  met een paar vrienden.

26 april

Het vermogen van  Paul McCartney is  het afgelopen jaar met ongeveer acht procent gestegen, tot een bedrag van ongeveer 729 miljoen dollar. Olivia en Dhani Harrison doen deden het zelfs nog beter. Hun vermogen groeide met veertien procent en wordt nu geschat op 245 miljoen dollar, aldus de Sunday Times.

27 april

Paul McCartney zegt tegen Q Magazine dat hij zich altijd aan iets nieuws wil wagen, namelijk het schrijven van protestsongs.

29 april 

Yoko Ono laat weten dat ze uitkijkt naar  de speciale show  van komend weekend met als hoofdact  Paul McCartney.

3 mei  

In een interview met Absolute Radio geeft Paul McCartney toe  dat hij nog steeds faalangst heeft tijdens intieme shows. Verder vertelt hij dat hij de Britse politiek op de voet volgt en ‘s avonds nog wel eens naar een parlementaire bijeenkomst gaat.

4 mei 

George Martin ontvangt  een eredoctoraat van de Zweedse Lund Universiteit en de Malmö Muziek Academie.

6 mei

Paul McCartney haalt zich wederom de woede van de Britse Beef Association (vleesindustrie) op de hals. In   de Today Show van BBC Radio 4 zegt hij dat de vee-industrie een grotere bijdrage levert aan de klimaatverandering dan de effecten van vervuiling van vliegtuigen, treinen en auto’s samen. The Beatles-stereoboxsetbereikt de diamanten status van  de Canadese Platenindustrie (Canedian Recording Industry Association-CRIA).

8 mei 

In Q Magazine  staat een overzicht van de 100 beste leadzangers. John Lennon en Paul McCartney eindigen op de plaatsen 10 en 9.

10 mei 

Het boek Paul is Undead, een alternatief verhaal waarin John, Paul, George en Ringo zombies zijn, wordt verfilmd.

De film Nowhere Boy komt uit op DVD en Blu-ray  in Engeland.

11 mei

EMI is met schulden en moet worden verkocht. Zowel Sony als Warner Music lijken wel trek te hebben in EMI. 

14 mei  

Paul laat weten dat hij weigert in het openbaar handtekeningen te geven.

De Weinstein Company brengt in de US  een nieuwe trailer uit voor Nowhere Boy, de film die het verhaal vertelt over hoe John Lennon en Paul McCartney elkaar ontmoetten.

17 mei

Paul McCartney levert kritiek  op  EMI, dat gefaald heeft  in het meenemen van de Beatlesmuziek naar het digitale tijdperk. Hij vindt dat ‘zakelijk geruzie’ in de weg heeft gestaan en  de Fab Four van het internet gehouden heeft.

20 mei 

Paul  maakt tijd vrij en stopt even met zijn tourrepetities om live te chatten met  fans iedereen  op www.ustream.tv/paulmccartney. Hij repeteert met zijn  band  voor de aankomende Up And Coming Tournee.

25 mei

De slechte economie en concurrentie leiden er toe  dat de muziekgame The Beatles: Rock Band niet zo goed verkoopt als de uitgever vooraf had gehoopt.

27 mei

Paul McCartney moet gered worden door de politie nadat een bende zijn toerbus aanvalt in een louche buurt van Mexico-Stad. Het bericht  dat McCartneys toerbus werd aangevallen is echter  ‘overdreven’. Paul McCartney treedt op in Foro Sol te Mexico City.

28 mei

Paul McCartney treedt nogmaals op in Foro Sol te Mexico City. De show wordt live uitgezonden via het internet. Hij laat trouwens weten niet te  toeren als hij de zorg voor Beatrice heeft, het kind van hem en Heather Mills. Beatrice heeft bij hem de meeste prioriteit.

31 mei 

Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme, gaat samen met Paul McCartney de campagne voor een vleesvrije maandag vorm geven, aldus Nu.nl.

2 juni

De Library of Congress kondigt aan dat Paul McCartney daar een persconferentie zal houden op de vooravond van de uitreiking van de derde Gershwin Award for Popular Song.

Paul speelt Michelle  tijdens het White House Gershwin Prize Concert, waar Paul  de prijs in de wacht sleept.

7 juni 

Ter ere van Paul McCartneys campagne voor een Meat Free Monday serveert het Hard Rock Cafe Londen het hele jaar door een vegetarische schotel op maandag. Volgens Mail On-Line is Paul McCartney bezig om een Beatlesdocumentaire samen te stellen op basis van foto’s die Linda maakte in de jaren 1967-1970.

8 juni 

Record Store Day. Naar aanleiding daarvan geeft Capitol  Paperback Writer/Rain opnieuw uit als 7 inch vinylsingle in de USA. Saillant detail: het label op de plaat is Parlophone.

12 juni

Paul geeft een concert in de  RDS Arena, Dublin

13 juni

Paul McCartney speelt voor tienduizenden fans, als sluitstuk van het Isle of Wight Festival. 

14 juni

Ken Brown  is overleden. Hij was korte tijd lid van the Quarrymen en van het Les Stewart Quartet (met daarin George Harrison).

18 juni

Paul McCartneys dochter Mary is in het geheim getrouwd. Pa Paul weet dus van niets en is daar niet blij mee, aldus de Daily Mail.

20 juni

Paul McCartney treedt op in Schotland, in het  Hampden Park te  Glasgow.

21 juni 

Een groep geschiedenisstudenten van de Universiteit van Chester werkt, samen met de National Trust,  aan het herstellen van de tuin van Mendips, het huis waar John Lennon als kind samen met zijn tante Mimi woonde. Fans van  Paul moeten £800 ophoesten voor toegang tot de  soundcheck  voor het optreden in Hampden.

22 juni 

Paul McCartney weet een fan diep te raken  door met hem een plaat op te nemen zodat die een platencontract kan krijgen. Het gaat om zanger Glenn Aitkin.  Paul treedt op te Glasgow, Schotland in  het Hampden Stadium.

24 juni

Paul McCartney spreekt  zich uit tegen de walvisjacht, want de International Whaling Commission (IWC), uit Impington, stelt voor  om ‘beperkte vangst’ van het zeezoogdier toe te staan. Ringo Starr treedt op in het Fallsview Casino te Niagara Falls Otario.

25 juni 

Bronnen dicht bij curatoren van Michael Jacksons nalatenschap zeggen dat ze van plan zijn om hun aandeel van 50 procent in Sony/ATV Music Publishing LLC  met daarin de belangrijke Beatlesrechten, te behouden.  Paul McCartney zegt  dat verschillende films over The  Beatles gebeurtenissen bevatten die nooit zijn gebeurd en dingen die ‘niet waar’ zijn. Hij zegt dat veel programma’s en films  over de Fab Four onjuist en misleidend zijn voor fans. Over de  films Nowhere Boy en Lennon Nake’ zegt Paul: ‘Het is een groot eerbetoon dat wat wij hebben gedaan blijkbaar zo’n invloed heeft gehad en dat men nog steeds films kan maken over The Beatles die ook nog steeds succesvol zijn. Maar jammergenoeg zijn ze niet helemaal juist. John heeft me nooit geslagen zoals wordt weergegeven  in Nowhere Boy.’ Ringo Starr treedt  nogmaals op in het Fallsview Casino te Niagara Falls Ontario.

26 juni 

Ringo Starr treedt  op in het Bethel Woods Center te  Bethel New York.

Paul geeft een concert in het Millennium Stadium te Cardiff.

27 juni

Paul McCartney is 68 jaar, maar nog steeds jong en onbevangen. ‘Of ik me 68 jaar voel? Nee, muziek houdt me jong. Ik voel me nu jonger dan 40 jaar geleden’, hij Paul tegen Showbizspy. Paul McCartney weigert  tijdens zijn concert op het  Hard Rock Calling Festival  te Londen  de billen van een fan te signeren. De Engelse Koningin maakt een gebaar gemaakt naar Sir Paul McCartney, een Ridder van haar Koninkrijk. Hij mag bij  uitzondering pyrotechniek toepassen tijdens Hard Rock Calling. Pyrotechniek staat voor bepaalde vuurwerktechnieken. Het optreden van Paul tijdens het Hard Rock Calling Festival is live te volgen  op YouTube. In de VIP-tent van het festival worden foto’s van Linda McCartney tentoongesteld. De prijs van een toegangskaartje is 30 Pond Sterling. Ringo Starr treedt op in de Mohegan Sun te Uncasville Connecticut. 

28 juni

Paul McCartney put  enige hoop uit het oliedrama van BP en gelooft dat het de zoektocht naar alternatieve, schone energiebronnen kan versnellen. De documentaire speelfilm Lennon Naked komt uit op DVD in Engeland. Paul geeft een concert in Cardiff. In reactie op een verzoek(bord) van een fan in het publiek tovert hij  onverwachts Ram On uit zijn hoed. Hij speelt het nummer tegenwoordig bij elke soundcheck, maar nu voor het eerst  ook tijdens een officieel concert. Paul McCartney weigert zijn excuses aan te bieden voor een grap die hij maakte over de voormalig president George W. Bush tijdens zijn bezoek aan het Witte Huis afgelopen maand. Hij maakte toen een grapje over het verstand van de voormalige leider tijdens de uitreiking van de Gershwin Prize for Popular Song door president Barack Obama.

McCartney zei namelijk: ‘Na de afgelopen acht jaar is het geweldig om een president te hebben die weet waar de bibliotheek is.’

29 juni

Ringo Starr treedt op in het  Bank Of  America Pavilion te Boston Massachusetts.

30 juni 

Ringo Starr treedt op in het Westbury Theater te  Westbury New York.

1 juli

Paul McCartney treedt op tijdens een liefdadigheidsconcert te Hyde Park  in Londen. De droom van Kevin Spacey  wordt werkelijkheid wanneer hij zich  bij Paul op het podium voegt. Paul vertelt aan de Engelse roddelkrant The Sun, dat  met enige scepsis, de opwarming van de aarde te vergelijken is met de Holocaust.

2 juli

Live at the Artist’s Den  met Ringo Starr wordt uitgezonden  via PBS in Amerika. Ringo Starr treedt op in het State Theatre te  Easton Pennsylvania.

3 juli

Ringo Starr treedt op in het Caesar’s Circus Maximus te Atlantic City New Jersey.

5 juli 

Paul McCartney speelt een aantal songs die hij de laatste tijd weinig speelde, namelijk And I Love Her en Got To Get You Into My Life, tijdens  een benefietconcert voor het Old Vic Theater  in Engeland. Ringo Starr treedt op in het New Jersey State Theaterte

New Brunswick, New Jersey

6 juli

Ringo Starr treedt op in het American Music Theatre te Lancaster, Pennsylvania.

7 juli

Ringo Starr wordt 70 jaar. Hij viert zijn verjaardag in het Hard Rock Cafe in New York, gevolgd door een concert in de Radio City Music Hall. Hij wijst het schrijven van een biografie af,  omdat lezers alleen geïnteresseerd zouden zijn in zijn leven als een Beatle. Zijn verjaardagsfestiviteiten eindigen in  stijl van de Fab Four  wanneer  Paul McCartney hem vergezelt op het podium in Radio City Music Hall in New York. Aan het eind van een concert met de All Starr Band spelen ze samen het nummer Birthday.

9 juli 

Ringo Starr treedt op in het PNC Pavillion At  Riverbend te Cincinnati Ohio.

10 juli

Paul McCartney treedt op in een uitverkocht AT&T Park  in de Bay Area te San Fransisco. Ringo Starr treedt op in het Chastain Park te Atlanta Georgia.

11 juli  

Ringo Starr treedt op in het Durham Performing Arts Center te Durham North Carolina.

13 juli

Paul McCartney treedt op in  het Rio Tinto Stadium te Sandy, Utah.  Ringo Starr treedt op in de Ruth Eckerd Hall te Clearwater Florida.

15 juli

Paul McCartney treedt op  in het Pepsi Center  te  Denver (Colorado).  Ringo Starr treedt op in de  Hard Rock Arena te Hollywood Florida.

17 juli

Ringo Starr treedt op in het  St. Augustine Amphitheater te Saint Augustine Florida.

18 juli 

Ringo Starr treedt op in de Beau Rivage te Biloxi, Mississippi.

20 juli 

Ringo Starr treedt op in het City Lights Pavillion te Cleveland Ohio. Ringo Starr treedt vandaag ook nog op  in het Nautica Pavilion te Cleveland Ohio.

21 juli 

Ringo Starr treedt op in het  PAC  te Canandaigua Sanda, Ohio.

23 juli 

Ringo Starr treedt op in Caesars te  Windsor Ontario.

24 juli 

Paul McCartney treedt op  in het  Sprint Center te Kansas City.  Ringo Starr treedt op in het Horseshoe Casino te Hammond Indiana.

25 juli 

Ringo Starr treedt op in de Mystic Lake Show Room te Prior Lake te Minneapolis Minnesota.

26 juli 

Paul McCartney treedt op   in Nashville.

28 juli  

Ringo Starr treedt op in het Jubilee Theater te Calgary Alberta.

30 juli  

Ringo Starr treedt op in de Northern Quest  te Spokane Washington.

31 juli 

Ringo Starr treedt op in het Chateau St. Michelle te Woodinville Washington.

1 augustus 

Ringo Starr treedt op in het Cuthbert Amphitheater te  Eugene Oregon.

3 augustus  

Ringo Starr treedt op in de Mountain Winery te Saratoga California.

4 augustus

Paul McCartney schrijft op eigen initiatief muziek voor de muzikale televisiekomedie ‘Glee’. Dat schrijft BBC.

5 augustus

Ringo Starr treedt op in het Agua Caliente Casino te Rancho Mirage Californië.

6 augustus

Ringo Starr treedt op bij Humphrey’s te  San Diego Californië.

7 augustus 

Ringo Starr treedt op in het Greek Theater te Los Angeles Californië.

8 augustus 

Paul McCartney treedt op  in het  Air Canada Centre te Toronto.

12 augustus 

Paul McCartney treedt op  in het Bell Centre in Montreal.

14 augustus 

Paul McCartney treedt op in het Wachovia Center te Philadelphia.

15 augustus 

Paul McCartney treedt  nogmaals op in het Wachovia Center te Philadelphia.

18 augustus 

Paul McCartney treedt  in de Consol Energy Arena in Pittsburgh.

1 september

Ringo Starr laat zijn plannen laten varen om een plantenkas op zijn dakterras van zijn huis in Londen te plaatsen. Het bestuur van Kensington en Chelsea  wijst zijn aanvraag af aldus de Evening Standard.

6 september 

Paul McCartney maakt zich al jaren sterk voor het vegetarisme  en dierenrechten en nu neemt hij op voor een nieuwe groep: de apen die NASA gebruikt.

7 september

Ringo Starr speelt mee op de nieuwe CD   ‘Mean Old Man’ van Jerry Lee Lewis met het nummer Roll Over Beethoven. Het schijfje komt vandaag uit.  De DVD Complete 1964-65 Ed Sullivan Shows Starring The Beatles  komt uit in Engeland.

9 september

Het is officieel: The Beatles is de meest invloedrijke groep van de laatste 50 jaar. Volgens GodisintheTVZine.co.uk staan ze op nummer één in een Britse peiling van Zippo. The Beatles kregen 27,4% van de stemmen. Op de tweede plaats kwam Queen met 19,6%.

15 september 

Ringo  Starr heft zijn ban op het uitdelen van handtekeningen aan  fans op — zo stelt hij zelf nu gesigneerde drumstokken beschikbaar als prijs in een wedstrijd.

21 september 

Het lijkt erop dat de vete binnen de familie van John Lennon voorgoed is beëindigd.Yoko Ono en Julian Lennon hebben zich jaren met rechtszaken bezig gehouden  over de uitbetaling van het bezit van John en de overtuiging van Julian dat hij ongelijk werd behandeld vergeleken met  Sean. De strijdbijl is begraven nu Ono en Sean  Julian huldigen in de Morrison Hotel Galerie, tijdens zijn fototentoonstelling van portretten en landschappen. Paul McCartney zal verschijnen in een documentaire over Ozzy Osbourne — geproduceerd door diens zoon. Paul McCartney is begint  met reclame te maken voor de eerste release van zijn nieuwe serie geremasterde  CD’s genaamd Archive Collection. Deze serie start met Band On The Run.

22 september 

Yoko Ono is er van overtuigd dat John Lennon de ontwikkeling van internet omarmd zou hebben — omdat hij altijd gespitst was op het gebruiken van nieuwe technologieën.

23 september 

Een speciaal CD- en T-shirtpakket van heruitgegeven van Apple Records zal alleen worden verkocht worden door onafhankelijke platenzaken.

24 september

Paul McCartney sluit  een deal  met computergigant Hewlett-Packard om de muziek en waardevolle spullen van The Beatles in digitale vorm op te slaan.

25 september

LennonNYC  gaat in première tijdens het 48e New York Film Festival.

30 september

Barack Obama blaast de loftrompet  ter ere van Bob Dylan en  Paul McCartney na hun optreden in het Witte Huis.

1 oktober

De John Lennon Signature Box komt uit.

2 oktober

Paul McCartney kruipt in de pen om een ondersteuningsbrief naar George Michael, die wegens rijden onder invloed en het bezit van wiet in de gevangenis zit.

4 oktober 

De  Beatles LP Box Remasters komt uitj.

5 oktober

Gimme Some Truth wordt uitgebracht, een boxset met daarin acht geremasterde Lennon-CD’s.

7 oktober

iTunes Biedt  een gratis download aan van een ‘gestripte’ versie van (Just Like) Starting Over. John Lennons aanvraag voor een Amerikaanse verblijfsvergunning  is volgens  veilinghuis Gotta Have It! Rock & Pop Culture weggehaald van de veiling op last van de FBI.

8 oktober

Brain Epstein wordt geëerd met een theater in Liverpool dat naar hem vernoemd wordt. Het voormalige Neptune Theater wordt omgedoopt tot Epstein Theater.

9 oktober 

Nieuwsuur kijkt vanavond op Nederland 2 met Yoko Ono en  Victor Spinetti  terug naar het leven van John Lennon.

10 oktober

De originele en niet in geknipte  versie van The Beatles Story, in 1972 samengesteld door Brian Matthew, zal worden herhaald op BBC .

12 oktober 

Rolling Stone Magazine stelt een  top 100 van  Greatest Beatles Songs samen.  A Day In The Life staat  op de eerste plek in de lijst.

13 oktober

In het museum RockArt in Hoek van Holland opent  de tentoonstelling Imagine – John Lennon. Har van Fulpen, oprichter van de Nederlandse Beatlesfanclub, verricht de officiële opening.

14 oktober

Paul McCartney wordt in Londen, onderweg naar zijn kantoor, bijna door een fietser aangereden.  Om het hernieuwd uitbrengen van Band On The Run  extra luister te geven roept Paul groepen of soloartiesten op om hun versie van het titelnummer op video op te nemen en op YouTube te zetten.

18 oktober 

Double Fantasy/Double Fantasy Stripped Down’-combinatie  komt binnen  bij Billboard’s Pop Catalog  op nummer 1. Actrice Emma Stone maakt bekend dat Paul McCartney haar  tattoo heeft ontworpen.

19 oktober 

De Ravi Shankar/George Harrison Collaborations Box Set  komt uit. 21 oktober

Dieven hebben de roodwitte kapperspaal gestolen van de  kapperszaak Penny Lane te Liverpool.

22 oktober

Spotify kondigt aan dat de gebruikers nu ook de muziek van John Lennon kunnen beluisteren. Ze zetten online: Double Fantasy Stripped Down,  Milk And Honey, Plastic Ono Band en Some Time In New York City.

25 oktober 

Paul McCartney verdedigt zijn eerste vrouw Linda tijdens de uitreiking van de Q Awards, wanneer hij de prijs van het Classic Album in ontvangst  neemt voor Band On The Run. Hij wordt  herenigd met  Ringo Starr bij de lancering van een nieuw  fotografieboek genaamd  From Where I Stand van Pauls dochter Mary. Apple Record brengt een aantal (niet-Beatles) -elpees/CD’s  opnieuw uit. Het gaat om:

James Taylor — ‘James Taylor’ (1968)

Badfinger — ‘Magic Christian Music’ (1970)

Badfinger — ‘No Dice’ (1970)

Badfinger — ‘Straight Up’ (1972)

Badfinger — ‘Ass’ (1974)

Mary Hopkin — ‘Post Card’ (1969)

Mary Hopkin — ‘Earth Song, Ocean Song’ (1971)

Billy Preston — ‘That’s The Way God Planned It’ (1969)

Billy Preston — ‘Encouraging Words’ (1970)

Doris Troy — ‘Doris Troy’ (1970)

Jackie Lomax — ‘Is This What You Want?’ (1968)

Modern Jazz Quartet — ‘Under The Jasmin Tree’ (1968)

Modern Jazz Quartet — ‘Space’ (1969)

John Tavener — ‘The Whale’ (1970)

John Tavener — ‘Celtic Requiem’ (1971)

26 oktober

Het huis in de Madryn Street in Liverpool waar Ringo Starr is geboren wordt dichtgetimmerd om te verhinderen dat Beatlesfans onderdelen ervan slopen. Paul McCartney verschijnt bij Later Live with Jools Holland om twee nummers uit te voeren van zijn klassieke elpee Band On The Run, waarvan de geremasterde versie uitkomt op 1 november. Na meer dan 40 jaar dat ze uit elkaar gingen, staan er opnieuw twee Beatles-CD’s  in de hitlijst.De geremixte CD’s  staan  in de top tien. De  rode elpee/CD (1962-1966) staat op nummer zes en de  blauwe elpee/CD (1967-1970) op nummer vier.

28 oktober  

Paul McCartney neemt zijn zevenjarige dochter Beatrice mee op vakantie naar Cyprus wordt  door bevriende hotelgasten beschreven als een te gekke papa.

29 oktober

De door Apple opnieuw uitgebrachte geremasterde CD’s kunnen nu ook beluisterd worden op Spotify. De Evergreen Top 1000 heeft een nieuwe nummer één. De luisteraars van Radio 5 Nostalgia kiezen Yesterday tot grote favoriet.

31 oktober 

Op ITV 1 is  een  special over Band On The  Run te zien in een programma  met Dermot O’Leary.

1 november 

De geremasterde versie Band On The Run komt  uit als de oorspronkelijke CD (negen tracks, geremasterd), een dubbel-CD + DVD  met boek bestaande uit 24 pagina’s, een limited edition driedubbele CD+ DVD met een fotoboek van  120 pagina’s en een dubbelelpee inclusief bonustracks. Dit in Engeland.

2 november

Paul McCartney slaat samen met David Beckham de handen ineen  om in een Iers kasteel te investeren. In dit kasteel is hij ooit met Heather Mills in het huwelijk getreden. Het gaat om Kasteel Leslie in Glaslough. De geremasterde versie Band On The Run komt  uit als de oorspronkelijke CD (negen tracks, geremasterd), een dubbel-CD  + DVD  met boek bestaande uit 24 pagina’s, een limited edition driedubbele CD+ DVD met een fotoboek van  120 pagina’s en een dubbelelpee inclusief bonustracks. Dit in Amerika.

4 november

Ringo Starr geeft een concert in  in Los Angeles en speelt onder andere Give Peace A Chance. 

6 november 

Paul McCartney houdt al een soundcheck te  Porto Allegre, Brazilië in het Estadio Beiro Rio.

7 november

Paul McCartney geeft een concert te  Porto Allegre, Brazilië in het Estadio Beiro Rio.

8 november 

Kopers van de nieuwe geremasterde Band On The Run krijgen bij de Amerikaanse winkelketen Best Buy een exclusieve extra DVD.

9 november

Converse komt  vandaag met een serie Beatlesschoenen (basketbalsneakers) die zijn ontworpen door kunstenares Christianne Jackson. 

Om chaos te voorkomen vraagt het vliegtuig van Paul McCartne, op weg van van Brazilië naar Argentinië,  toestemming om te mogen landen op Fisherton Airport en naar het VIP-gedeelte van de luchthaven te taxiën.

10 november

Paul treedt op te Buenos Aires, Argentinië in El Estadio Monumental Of River Plate.

11 november

Paul treedt nogmaals op te  Buenos Aires, Argentinië in El Estadio Monumental Of River Plate. Paul McCartney improviseert tijdens  een van zijn soundchecks in Argentinië  een nummer dat Petrushka heet. Na zijn laatste concert in Argentinië organiseert Paul McCartney een privéfeestje voor 30 genodigden in het restaurant Elsinore in Martinez. Linda McCartney Foods, het vleesvrije voedingsmerk, komt na vijftien jaar  mediastilte, terug op tv met reclamespotjes.

12 november

Een grote groep fans organiseert in Brazilië een zogenaamd Paul McCartney Village. 

Viacom Inc.  laat weten dat de afdeling die het  verliesgevende videospel Rock Band ontwikkelde nu de verkoop blokkeert. In deze videospelserie verscheen vorig jaar  ‘The Beatles: Rock Band.

16 november 

Na langdurige onderhandelingen met de leiding van platenmaatschappij EMI kondigen de bazen van Apple Computers  op aan dat de muziek van The Beatles gedownload kan worden via iTunes.

18 november 

Paul vraagt mensen deel te nemen aan een wedstrijd. De bedoeling is een vegetarisch gerecht te creëren dat zal worden gepresenteerd als de nieuwste maaltijd van de Linda McCartney-boerderij.

21 november 

Paul treedt op te  Sao Paulo, Brazilië in het Estadio Morumbi. Na een 40 minuten durende soundcheck en een bijna drie uur lange show  in Sao Paulo te Brazilië besluit Paul McCartney een verjaardagsfeestje te geven voor zijn vriendin Nancy Shevell.

22 november 

Paul McCartney treedt nogmaals op in het Morumbi Stadion  te Sao Paulo. Na een ontzettend lange staande ovatie van  67.000  fans verlaat hij het podium op een onhoffelijke manier. Hij struikelt namelijk over een aantal kabels en valt met zijn gezicht op de grond, waarna hij omrolt en vrolijk weer overeind springt. De vakantie-uitgave  van Guitar World zit vol met Beatlesmateriaal. Hey Jude is het populairste Beatlesnummer  in de eerste week dat de groep op iTunes te vinden is. De film Lennon NYC is te zien  tijdens het New York Film Festival en wordt in de USA uitgezonden op door PBS. All Things Must Pass wordt geremasterd en wel opnieuw uitgegeven.

23 november 

De documentaire speelfilm Lennon Naked komt uit op DVD in de Verenigde Staten.

24 november 

Terwijl iTunes de vruchten plukt van de publiciteit rondom het binnenhalen van The Beatles verlaagt  Amazon.com drastisch de prijzen van Beatles-CD’s. Een virtuele mokerslag uit concurrentieoverwegingen, precies op tijd voor de feestdagen.EMI en  Chrysalls ruziën over de  royalty’s van het videospel Beatles Rock Band. Het gaat om zo’n £500000.

25 november 

Stella McCartney is naar verluidt bevallen van haar vierde kindje. De dochter  van Paul  wordt met spoed opgenomen in het Portland Hospital in Londen. De baby komt via een keizersnede ter wereld,  zo meldt de Daily Mail.

26 november

Paul McCartney steunt  een  nieuwe initiatief: de Klimaatweek, welke is bedoeld om de mensen aandacht te vragen voor de milieuproblematiek.

29 november

Paul McCartney feliciteert zijn bedrijf DawBell met hun prijs voor Beste Onafhankelijk Public Relations bij de Record Of The Day Awards.

30 november

John Halliday, die de afgelopen elf jaar heeft gewoond en gewerkt in het ouderlijk huis van Paul McCartney wordt ontslagen door de National Trust nadat er klachten zijn  binnengekomen over zijn naar alcohol ruikende adem.

1 december 

Yoko Ono geeft toestemming  voor een extra couplet dat zal worden toegevoegd aan de Give Peace A Chance.

3 december

Het Linda McCartney Centrum in het Royal Hospital in Liverpool bestaat tien jaar.

5 december 

Oprah Winfrey en Paul McCartney worden geëerd met een Kennedy Center Honor. Ze krijgen  de prestigieuze titel vanwege hun belangrijke bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

6 december 

BBC Radio 6  herhaalt het programma In My Life: John Lennon Remembered, een meerdelige serie  oorspronkelijk uit 1990. 

Paul McCartney maakt reclame voor de hernieuwde uitgave van Band on the Run met de lancering van een ‘pop-up’ radiostation  voor de plaat. Paul werkt samen met het Amerikaanse Sirius XM om Band On The Run Radio te promoten. De zender zal het geheel een maand lang zal uitzenden.

7 december

Paul McCartneys ex-vrouw Heather Mills houdt keihard vol dat het aan haar te danken is dat de Beatlesnummers eindelijk online beschikbaar zijn gekomen.

8 december

Gloria, de vrouw van de moordenaar van John Lennon, had de moord  kunnen voorkomen. Dat wordt bekend door een interview met haar. Uit tapes blijkt dat Gloria op de hoogte was van de plannen. 

John Lennons zoon Sean zegt in NME dat hij zijn vader ziet als ‘enig in zijn soort’.

Paul McCartney is een grote fan van gezichtscrèmes. Hij zou dagelijks meerdere producten smeren om de diepe rimpels tegen te gaan. Volgens omstanders koopt hij voor een klein fortuin aan crèmes en laat hij zich ontvallen ‘de meest welriekende man van New York te zullen worden.’

De militaire jas die John Lennon in 1966 droeg, wordt door het modemuseum van Santiago (Chili) op een veiling gekocht voor 200.000 dollar.

9 december

Sean Lennons nummer The Dead Don’t Speak, They Listen is gemaakt ter nagedachtenis aan zijn vader. 

10 december 

In Liverpool vindt ter ere van John Lennon een aangrijpende wake met poëzie en liederen bij kaarslicht plaats. Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone publiceert het allerlaatste interview dat John Lennon ooit gaf.

11 december 

Paul McCartney is te zien in het  Amerikaanse programma Saturday Night Live. Tijdens zijn optreden eert hij  heeft John Lennon.

13 december 

Penny Lane (1967) zit tussen de genomineerden voor de Grammy Hall of Fame. Paul McCartney laat weten  er dankbaar voor te zijn dat hij nog de kans kreeg om zijn vriendschap met John Lennon te herstellen. Verder zegt dat hij zich in het openbaar vervoer graag onder fans mengt. Hij wil zich in zijn bewegingsvrijheid niet laten beperken door zijn sterrenstatus. Hij laat  de originele versie van  Yesterday  horen tijdens de Jimmy Fallon Show. Het is een feit dat de eigenlijke tekst was: ‘ Scrambled Eggs / Oh my baby how I love your legs’.

14 december

Paul McCartney treedt op in de shows van NBC  Late Night met Jimmy Fallon en in  Saturday Night Live.

15 december

Paul McCartney kondigt aan dat hij een middagoptreden zal geven in de 100Club in Londen.

EMI  wordt noodgedwongen door een Amerikaanse bank overgenomen omdat  de maatschappij  zichzelf niet langer in staat acht om de  schulden te betalen.

17 december 

Paul McCartney geeft een middagoptreden  in de 100Club in Londen. 

Phil Strongman is de schrijver van John Lennnon: Life, Times & Assassination,  een boek dat de theorie onderzoekt dat de moordenaar van John niet een gestoorde fan was, maar een huurmoordenaar van de CIA. Het boek verschijnt vandaag.

18 december

Paul geeft een concert in het HMV Apollo, Hammersmith Londen.

20 december

Paul geeft een concert in de  O2 Academy, te  Liverpool.

22 december

Het zebrapad bij Abbey Road Studio’s  te Noord Londen is cultureel erfgoed.