2011

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

3 januari

George Harrison is een stijlicoon voor Liam Gallagher: ‘Mijn voorbeelden zijn, nou ja George Harrison zag er altijd cool uit, alle Beatles in feite.’

Paul McCartney is heel erg blij dat de volledige Beatlescatalogus eindelijk verkrijgbaar is op iTunes via het internet, omdat een volledig nieuwe generatie nu ook de weg naar hun muziek kan vinden.
4 januari
Paul McCartney roept de Indiase premier Manmohan Singh in een brief op om een nationale Dag van het Vegetarisme uit te roepen, aldus de groepering Mensen voor de Ethische Behandeling van Dieren.
Ebony And Ivor uit 1982 alweer, komt op nummer acht in de hitlijst van de best verkochte duetten opgesteld voor BBC Radio 2.
6 januari
De exclusieve verkoop van de catalogus van The Beatles is niet alleen uniek voor iTunes. Ook de manier waarop zij betaald krijgen is nieuw. Reuters meldt dat Apple een speciale deal heeft gesloten.  Apple Corps heeft namelijk bedongen dat  de royalty’s van verkochte downloads direct aan hen gaan worden uitbetaald.
10 januari
Volgens een aantal roddelblaadjes wordt er druk overleg gepleegd om Brad Pitt de rol van John Lennon te laten spelen in een biografische film, maar de zegsman van de acteur zegt dat hier niets van waar is.
Abbey Road is de bestverkopende elpee op vinyl in 2010 en dit voor het tweede opeenvolgende jaar, volgens Nielsen Soundscan.
Het nieuwste Beatlesverzamelaarsobject is een plastic reisbeker met  Yellow Submarine als motief en  met een afneembaar deksel.
13 januari 
De psychedelische Rolls Royce Phantom V limousine  die vroeger van John Lennon was, is nu tijdelijk te bezichtigen in het Royal BC museum in Victoria.
17 januari 
The Beatles hebben meer dan vijf miljoen nummers verkocht sinds hun debuut op iTunes.
18 januari 
Er opent een  Beatlesmuseum in Argentinië. Dit in het culturele centrum The Plaza te Buenos Aires.
21 januari
Paul McCartney begint een wedstrijd om het beste vegetarische gerecht te vinden samen met het Britse televisieprogramma This Morning.
23 januari
Ringo Starr legt de rechten op een computerspel genaamd Ringo en op het daarbij behorende speelgoed vast. Het doel daarvan is nog onduidelijk.
26 januari 
In een verklaring ontkent Yoko Ono dat zij het copyright heeft verkocht van brieven van John Lennon.
31 januari 
Paul McCartney en David Beckham komen samen in een tv-sketch ten behoeve van de Britse liefdadigheidsinstelling Comic Relief.
2 februari 
Paul McCartney werkt in het geheim aan een surffilm met de Australiër Jack McCoy. Het gaat om het Fireman-nummer This Is Love in de nieuwe film A Deeper Shade Of Blue. Citigroup Inc. neemt  de schuldlijdende EMI Group Ltd. over, waarmee een eind komt aan de  aankoop van het platenlabel door Guy Hands, oprichter van de particuliere Engelse investeringsmaatschappij Terra Firma.
3 februari
Paul McCartney krijgt geen uitnodiging om de bruiloft van Prins William en Kate Middleton bij te wonen, aldus The een van een aantal grote sterren die waarschijnlijk geen krijgen voor de Sun.
Op  de jaarlijkse lijst van Billboard met de  beste verdieners in de muziek neemt Paul McCartney de tiende plaats in met $14.180.842,–.
14 februari
Het  feest voorafgaand aan de uitreiking van de Grammy Awards wordt bijgewoond door Paul McCartney.
Ruim een week nadat Citigroup Inc. de zeggenschap over platenmaatschappij EMI heeft overgenomen van investeringsmaatschappij Terra Firma geeft de Britse financier Guy Hands te kennen gegeven dat hij overweegt om EMI weer terug te kopen.
Paul McCartney wint  zijn eerste Grammy sinds 1972. Hij krijgt de prijs voor zijn live-uitvoering van Helter Skelter. De song komt van de CD  Good Evening New York City dat in 2009 werd uitgebracht na zijn optreden in Citi Field. De boxset die bestaat uit zestien geremasterde CD’s en DVD’s  van The Beatles wint de Grammy Award Voor Productie Van De Historische CD.
18 februari 
De Bunbury Cricket Club verspreidt het gerucht dat op  7 mei Eric Clapton and Friends en Bill Wyman and The Rhythm Kings  met als speciale  gast Ringo Starr de hoofdattractie zullen zijn op het jaarlijkse bal  te Londen.
22 februari
Het zebrapad bij de Abbey Road Studio’s krijgt van de Britse regering een monumentale status.
23 februari
Paul McCartney staat  nog net niet als een tijger met de klauwen omhoog te grauwen –  maar hij heeft de smaak toch goed te pakken bij het optreden van Lady Gaga in Madison Square Garden. Zelfs een ex-Beatle gaat zo af en toe graag Gaga.
De leden van de Ierse band The Script zijn overweldigd wanneer Paul McCartney instemt met een informele samenkomst. Paul is bereid er  tijd voor vrij te maken om de groep van advies te dienen over het optreden voor een groot publiek.
24 februari 
Het wordt bekend dat Paul McCartney  een groot orkestraal muziekstuk heeft geschreven voor het New York City Ballet. Het is een liefdesverhaal met als titel Ocean’s Kingdom.
3 maart 
Paul McCartney koopt babykleertjes voor de dochter van  Dave Grohl  (Foo Fighters). De kleine mag ze van de vader echter niet dragen. Grohl laat de babykleertjes inlijsten.
 De beschuldigingen van Heather Mills naar haar ex-echtgenoot Paul McCartney zijn niet meer dan boosaardige geruchten. Haar ex-publiciteitsagent denkt dat Mills destijds loog over het mishandelen.
Ringo Starr geeft informatie vrij over een tournee door Engeland met zijn All Starr Band.
4 maart 
De advocaat die in de jaren 70 met succes John Lennons uitwijzing uit de Verenigde Staten voorkwam, Leon Wildes, gaat een boek over die zaak schrijven.
George Martin krijgt een eredoctoraat van de universiteit van Oxford.
8 maart
Rolling Stone zendt via de  mailbox bericht naar zijn abonnees dat de komende week twee CD’s uit de de-luxe heruitgavenreeks van Paul McCartney zullen worden heruitgegeven. Het gaat om McCartney en “McCartney II.
9 maart
Stella McCartney kan altijd op haar vader rekenen om extra aandacht te krijgen voor haar ontwerpen. Tijdens de Fashion Week te Parijs zit Paul op de eerste rij met zijn nieuwe vriendin Nancy Shevell.
Het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet meldt in een interview dat  producer Nader ‘Red One’ Khayat, bekend is als songschrijver voor  Lady Gaga, graag  wil werken met Paul McCartney. Desgevraagd laat Paul weten dat het past in de beide agenda’s. De Engelse komiek James Corden zal een opname met Paul gebruiken voor een geldinzameling in het programma Funny for Money van BBC One.
11 maart 
Paul sluit zich samen met een aantal andere beroemdheden aan bij de BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection), een organisatie die zich onder andere richt op het beëindigen van diertesten voor cosmetica.
14 maart
 BBC Radio Scotland zendt een vijf en een half uur durende Beatles Special uit in het programma Culture Zone.
15 maart
Paul McCartney zingt het nummer Best Love op de CD genaamd Rare Bird Alert van de komiek Steve Martin.
16 maart
De langdurige strijd van Apple Computers met de erfgenamen van The Beatles laait weer op nu het computerbedrijf, na het veiligstellen van de rechten op de muziekbestanden van de groep  ook het bedrijfslogo (de appel zelf dus)  probeert te verwerven.
20 maart
De film How I Won The War (met daarin John Lennon) komt uit op DVD  in  de Limited Edition Collection van MGM.
21 maart
Paul McCartney en Ringo Starr komen weer even bij elkaar in een komische sketch die op de Britse tv, als onderdeel van de jaarlijkse liefdadigheidsactie Comic Relief. In de dertien minuten durende video draait alles erom dat diverse Britse beroemdheden proberen uit te maken wie van hen de Comic Relief-film in Afrika mag doen. De optredens van McCartney en Starr zijn apart opgenomen en ademen zeker iets van de Beatleshumor. Op de achtergrond speelt Justin Bieber keyboard.
Acteur, zanger, en voetballer Hans Boskamp overlijdt in een ziekenhuis te Dordrecht. Hij is 78 jaar geworden. Hans Boskamp werd het eerst bekend als voetballer. Hij kwam vier maal uit voor het Nederlands elftal. Na een studie rechten en bankwerkzaamheden ging hij op zijn 28ste acteren. Als acteur was hij te zien in vele series zoals Sil De Strandjutter, Ja Zuster, Nee Zuster en Floris (in de rol van Lange Pier). In de jaren zestig werkte hij voor platenmaatschappij EMI/Bovema te Haarlem. In die functie begeleidde hij John Lennon en Yoko Ono tijdens hun Bed-in te Amsterdam.
22 maart
Het Concert Voor George  komt  voor het eerst op Blu-ray uit.
23 maart 
Volgens de Daily Express zal Ringo zijn excuses maken aan Liverpool. In 2008 had hij verklaard die stad niet te missen. ‘Natuurlijk zal Ringo hiernaar worden gevraagd voordat hij gaat optreden en hij is erop gebrand dit recht te zetten. Het was een grap die uit de context werd gehaald en Ringo gaat iedereen duidelijk maken dat Liverpool heel speciaal voor hem is en blijft’, schrijft de krant.
24 maart 
Linda McCartneys leven en carrière staat vanaf nu online op www.lindamccartney.com. De officiële website is gemaakt en goedgekeurd  door Paul McCartney en diens familieleden.
Tony Sheridan treedt eenmalig op tijdens het Internationale Beatlesfestival in club B2 te Moskou.
28 maart 
Onder anderen Paul McCartney  krijgt zijn naam vereeuwigd aan de achterkant van de nieuwe bibliotheek in Liverpool.
29  maart
Paul McCartney is benoemd tot de beste basgitarist ooit volgens Gibson Lifestyle blog.
1 april
Twee look-a-likes van John Lennon en Yoko Ono zijn aanwezig op vliegveld ‘John Lennon’ wanneer Easy Jet de eerste officiële vlucht van Liverpool naar Gibraltar uitvoert.
4 april 
Ringo Starr deelt in het Hard Rock Cafe te Hollywood een paar minuten  het podium  met  de zeventienjarige drummer Alexx Kipp die genas van kanker in de hersenen en die al lang de wens koesterde om samen met Ringo te spelen.
11 april
De CD ‘Love’ wordt vrijgegeven als ‘app’. Daarmee worden 700.000 nieuwe fans van The Beatles op Facebook binnengehaald waardoor de  groep ‘de grootste stijger’ op dit  sociale netwerk is.
12 april
Ringo Starr doet mee met Hard Rock International, om wensen van kinderen over de hele wereld uit te laten komen. De Ringo Starr Signature Series: Edition 28, ontworpen door Ringo zelf, wordt te koop aangeboden door Hard Rock. Vijftien procent van de consumentenprijs  wordt gedoneerd aan zijn goede doel:  Stichting Lotus.
14 april
Het wordt bevestigd dat Paul McCartney gaat optreden in het MGM Grand Hotel in Las Vegas. Tickets gaan in de voorverkoop.
18 april 
Ringo Starr ontwerpt exclusief voor het Hard Rock Café een speldje in beperkte oplage. Het lekt uit dat The Beatles  werden bespioneerd door de FBI, voor het geval ze de veiligheid van de USA in gevaar zouden brengen. Paul verbaast bezoekers van het Coachella Festival afgelopen wanneer hij  bij ‘Afro Jack’ op het podium klimt om wat liedjes te draaien. Usher vergezelt Macca later en ze houden een dance-off  welke te volgen is op enorme schermen. De piano waarop Paul McCartney Yesterday schreef brengt tijdens een veiling 240.000 dollar op.
19 april 
Artiesten en consumentengroepen strijden samen als de EU steeds dichter bij een akkoord komt waarin de uitbreiding van twintig jaar copyright van muziekopnames van vóór 1960 vastgelegd wordt. Ook  Groot-Brittannië wil nu de periode verlengen omdat  een aantal van hun meest trotse muzikale momenten, zoals  Love me do, hun copyright spoedig verliezen.
20 april 
De geboorteplek van Ringo Starr, Madryn Street 9 te Liverpool, is  (voorlopig) gered van de sloop na  tussenkomst van de Engelse regering. Het gemeentebestuur van Liverpool  zelf heeft vandaag de sloopplannen echter goedgekeurd.
Paul McCartney betoont eer aan Linda met een boek. Hij kiest enkele van zijn favoriete foto’s genomen door Linda. Het boek heet Life in Photographs.
Apple Corps Ltd. geeft een verklaring uit over recente verhalen, dat er muziek van The Beatles gebruikt gaat worden in een nog uit te brengen animatiefilm van producer David Heyman, bekend van de Harry Potterfilms. Het feest gaat niet door!
Paul Rodgers ( o.a. Bad Company en  Queen) wordt nu ook genoemd als een van de artiesten die gaan verschijnen op een nieuwe CD  die Paul McCartney aan het maken is, met covers van zijn eigen solorepertoire en tracks van Wings. McCartney zelf zet ook een paar nummers op de CD.
21 april 
De voorouders van John Lennon en Paul McCartney zijn te vinden in een collectie van meer dan drie miljoen historische documenten van de Liverpool Record Office, die vandaag zijn vrijgegeven.
Paul McCartney verlaat Osteria Mozza in Los Angeles met zijn vriendin Nancy Shevell. Hij neemt wel even de tijd om te poseren voor foto’s met zijn jonge fans.
22 april  
Genesis Publications geeft het boek A Day in the Life uit. Een fotografische kroniek van juist  die dag in februari 1963, dat The Beatles in Engeland op  nummer 1 kwamen te staan met Please Please Me in de NME. Het Concert For George  is nu te koop via iTunes.
23 april
Er is op BBC 2 een nieuwe, 90 minuten durende documentaire over George Martin te zien. De film genaamd Geproduceerd door George Martin bevat nieuw filmmateriaal van Paul McCartney en Ringo Starr.
26 april 
Nog niet vertoonde foto’s, persoonlijke brieven en dagboeken geschreven door  George Harrison zullen worden gepubliceerd in een geïllustreerde geschiedenis van zijn leven. Olivia Harrison zal dozijnen  onuitgegeven documenten uit het  persoonlijk archief beschikbaar stellen voor het boek, dat zal samenvallen met een komende film van Martin Scorsese over George genaamd Living in the Material World: George Harrison. Ringo Starr geeft een interview in muziekshow Later With Jools Live. De show wordt uitgezonden op televisiezender BBC 2.
27 april
Muziekblad Rolling Stone belicht in een special de 100 Grootste Artiesten Aller Tijden. Het mag geen verrassing zijn dat The Beatles deze lijst aanvoeren. John Lennon is daarentegen de enige solo-Beatle die de lijst haalt namelijk op nummer 38.
28 april
6 Music komt met documentaires over muzikanten die hun relatie in de schijnwerpers hebben geplaatst. In deze eerste aflevering vertelt Paul het verhaal van The Beatles en de vorming van Wings.
29 april
David Mason, bekend om zijn opvallende trompetsolo op Penny Lane, overlijdt op 85-jarige leeftijd ten gevolge van leukemie. Ringo Starr laat weten een autobiografische CD te gaan samenstellen. Dit heeft hij er over te zeggen: ‘Ik ga eigenlijk een album over Liverpool maken. Het gaat over mezelf en Liverpool. Ik heb me voorgenomen om een soort van miniautobiografieën te maken, maar in plaats van dat ik er over schrijf in een boek, zet ik het op een plaat.’
2 mei
 Het Concert voor George (29 november 2002) is dit weekend te zien in de bioscopen in Australië.
5 mei
Uit de dagboeken van Michael Palin (Monty Python): George Harrison was een echte fan van de tv-serie Dallas.
6 mei
People Magazine verspreidt als eerste het gerucht dat Paul  verloofd is met Nancy Shevell.
8 mei 
Paul McCartney komt met een privéjet in Lima aan. Een menigte  verzamelt zich in de straten te Lima voor het Miraflor Park Hotel waar Paul naar hen zwaait en trots een Peruaanse vlag boven zijn hoofd houdt.
9 mei 
Tientallen fans slaan hun tentje op in de Peruaanse hoofdstad om als eerste het Estadio Monumental  Monumental te betreden voor het concert dat McCartney daar vandaag geeft. Paul schrijft geschiedenis met zijn eerste show ooit in  het  voetbalstadion genaamd Estadio Monumental  in Lima te Peru voor 50.000 fans die enthousiast uit alle hoeken van het land komen.
Volgens de Sunday Times die ‘2011 Musician’s Rich List’ van het jaar heeft gepubliceerd doet Ringo het behoorlijk goed. Hij heeft zijn bezit van 10 miljoen pond zien groeien tot 150 miljoen pond, waardoor hij de rijkste drummer is in het Verenigd Koninkrijk.
10 mei
Het nieuws  lekt  verder uit dat Paul verloofd is met Nancy Shevell. Nancy Shevell maakt bekend dat het stel ‘snel’ zal trouwen in een kleine ceremonie voor hun families. Via You Tube vraagt IHYP (Ik Haat Jonge Mensen) aan verschillende kinderen wat ze over de Fab Four weten. Het resultaat is dat veel kinderen niet eens John, Paul, George en Ringo herkennen. Sommigen, die alleen de voornaam te horen krijgen, denken  dat John Legend en George Michael bij de groep horen.
11 mei
De originele hekken van Strawberry Field te Liverpool worden vervangen door replica’s om nog meer schade door bezoekers te voorkomen.
Paul McCartney treedt op in het Estadio Nacional in Santiago te Chili.  op 11 mei van dit jaar.
13 mei 
Paul McCartney feliciteert Peru met de beslissing om het milieu te beschermen en daarmee de 54 miljoen hectare natuurlijke bossen. Keith Richards hoopt nog steeds samen te werken met zijn oude vriend  Paul McCartney nadat zij al in 2006 samen een liedje schreven. Paul McCartney zegt in een interview met de Chileense krant El Mercurio dat  Miley Cyrus en Justin Bieber hetzelfde type publiek met hun vurigheid aansteken zoals vroeger in de jaren zestig met de Fab Four ook het geval was.
16 mei 
Het wordt bekend dat Paul spoedig gaat trouwen met Nancy Shevell.
In een artikel in de Peruaanse krant Comercio, maakt Paul McCartney een grapje over Laday Gaga, die hij de ‘de nieuwe Maradona’ noemt, refererend aan de Argentijnse ex-voetballer Diego Armando Maradona en de Amerikaanse popdiva Madonna.
17 mei
 De nieuwe studio-CD van  Ben Harper genaamd Give Till It’s Gone  komt uit. Ringo Starr werkt hier aan mee, hij schrijft samen met Harper twee nummers, een daarvan is een instrumentaal nummer genaamd Get There From Here.
18 mei
Beatlesfans kunnen  kunnen items laten taxeren tijdens een speciale roadshow in Chester, Engeland.
19  mei
Twee korte filmpjes zijn nu online over de nieuwe uitgaven van  Paul McCartney die in juni uitkomen:’McCartney en McCartney II. In het filmpje over McCartney vertelt hij hoe  die  elpee een bevrijding voor hem was in de strijd om het uit elkaar gaan van The  Beatles en hoe hij terug wilde naar de basis. Paul is van plan  een ‘stevige ‘ rock-CD op te nemen  en een plaat met covers.  Hij heeft al tips gekregen van producer Dave Grohl.
21 mei 
Paul McCartney  geeft een concert te Rio de Janeiro, Brazilië in het Engenhao Stadion.
22 mei
Paul McCartney  geeft nogmaals een concert te Rio de Janeiro, Brazilië in het Engenhao Stadion.
24 mei
Ringo ziet zich genoodzaakt toch iets over zijn uitlatingen over Liverpool terug te nemen c.q. te nuanceren. Hij vertelt  dat hij dacht dat Liverpool zou lachen, toen hij in de Jonathan Ross Talkshow van de BBC  vertelde dat er niets was dat hij miste aan zijn thuisstad. Hij haalde zich de woede op de hals van Liverpool na het maken van die opmerking  in 2008. ‘Ik speelde in de Echo Arena en alles was geweldig. Daarna was de Jonathan Ross Show. Ik was onbezonnen aan het doen. Het was grappig. Ik dacht dat heel Liverpool zou lachen.’
Paul geeft een concert te Rio de Janeiro in het Havelange Stadion.
25 mei
Ringo geeft een interview aan Live Magazine. Hij vertelt: ‘Binnen Liverpool was ik veel bekender dan hen. (The Beatles met Pete Best –red.)  Rory And The  Hurricanes waren grote bekenden in de stad. We hadden prachtige kostuums. Dat was onze claim naar beroemdheid. The Beatles mochten zich gelukkig prijzen dat ik mij bij hen voegde. Het was niet alleen dat ik een big shot was, ik was ook een coole drummer.’ Paul geeft nogmaals een concert te Rio de Janeiro in het Havelange Stadion.
26 mei 
Yoko Ono geeft  haar goedkeuring aan studentenproject om de tuin uit John Lennons jeugd authentieker te maken. Het gaat om de tuin behorend bij  Mendips aan Menlove Avenu 251 in Woolton te Liverpool.
In een interview met de BBC zegt Ringo Starr dat hij liever zou zien dat zijn geboortehuis in Madryn Street bewaard blijft en niet gesloopt wordt, vanwege de betekenis ervan in de geschiedenis van The Beatles.
Bob Dylan wordt zeventig jaar oud vandaag, en The Beatles hebben Twitter aangewend om hem een fijne dag te wensen: ‘Gefeliciteerd Bob Dylan. Dat je maar Forever Young mag blijven! Peace en love van Apple.’
30 mei
Hewlett-Packard gaat voor Paul McCartney  een op de ‘cloud’ gebaseerde digitale bibliotheek bouwen.
Paul neemt de leadzang voor zijn rekening op het nummer Best Love van Steve Martin, met als argument dat Steve volgens Paul een ‘vreselijke’ stem heeft. McCartney werkt samen met Steve voor diens laatste CD genaamd Rare Bird Alert.
31 mei
Ringo Starr en Ben Harper waren een goed team tijdens de promotie voor  de CD Y Not van Ringo. Hij houdt die samenwerking in stand op Harpers nieuwe plaat Give ‘Till It’s Gone.
1 juni 
Ringo houdt een persconferentie in Engeland. Hij laat weten regelmatig aan Paul te vragen of die mee wil doen in de All Starr Band. Hij maakt de grap dat Paul dan alleen twee van zijn eigen nummers mag spelen tijdens een optreden van de band. Ringo zegt: ‘Ik vraag Paul iedere keer als ik een band samenstel en ik beloof hem dan twee nummers, net als de rest. En hij heeft het dan altijd te druk!’ Hij zijn nieuwe begeleidingsband voor en hij laat horen het drummen niet te zijn verleerd. ‘Deze tournee maakt deel uit van mijn eeuwigdurende droom.’ Ze beginnen aan hun Europese tour in Oekraïne en Rusland. Na de persconferentie geeft Ringo een liveoptreden dat via streaming is te volgen..
2 juni
Bij het zebrapad op Abbey Road is een webcam geïnstalleerd.
6 juni
Vandaag begint Ringo Starr aan zijn grootste concerttournee door Europa ooit. De All-Starr Band speelt in Kiev.
7  juni
Ringo Starr en zijn All-Starr Band  krijgen in Moskou een set traditionele Matroesjkapoppen van de Russische Beatlesfanclub Beatles.ru. Ze spelen vandaag te  St. Petersburg in de Big Concert Hall
8 juni
De oude feestzaal in Liverpool, waar eens John en Cynthia Lennon hun huwelijksreceptie hielden wordt heropend als hotel. Paul McCartney, Nancy Shevell,Yoko Ono,Sean  Lennon, Olivia Harrison en  Dhani Harrison zijn aanwezig bij   de vijfde verjaardag van show Love van Cirque du Soleil  in Las Vegas.
10 juni
Paul treedt op in het MGM Grand Hotel te Las Vegas. Ringo Starr treedt op te  Gotenburg, Zweden op de Liseberg.
11 juni
 Ringo Starr treedt op te  Oslo, Noorwegen, tijdens het Norwegian Wood Festival.
12 juni 
Ringo Starr treedt op te Randers, Denemarken, in het  Vaerket.
13 juni
Ringo And His All Starr Band geven een concert tijdens het Norwegian Wood Festival in Oslo, Noorwegen.
Paul geeft een concert in het Yankee Stadion te New York.
14 juni 
Paul  laat weten dat hij  zijn jongere broer Mike wil als getuige tijdens zijn bruiloft met Nancy Shevell.
Blue Sway is een ongebruikt nummer van Paul McCartneys elpee/CD McCartney II, uit 1981. Het nummer zal toegevoegd worden op de bonusschijf voor de komende verbeterde versie van de plaat. Er is in zes weken een nieuwe video voor de song in elkaar gezet. De video wint de categorie Beste Muziekvideo op het New Yorkse Korte Filmfestival en staat op de DVD in de Deluxe Edition van McCartney II.
Ringo Starr treedt op te  Riga, Letland, in de Lavia Arena.
15 juni
Paul McCartney, Yoko Ono en Olivia Harrison geven een interview ter gelegenheid van  de vijfde verjaardag van show Love van Cirque du Soleil  in Las Vegas aan de  Gayle King Show special van de  zenders OWN en Sirius XM. Ringo Starr treedt op te  Warschau, Polen in de Sala Kongresowa.
16 juni
Ringo treedt op in Warschau.
Paul McCartney onthult dat hij vindt dat Ringo Starr in de adelstand verheven  zou moeten worden. Dit in een interview met Absolute Radio. Paul zegt erover: ‘Tja, het is niet mijn schuld.’ Vervolgens antwoordt hij op de vraag of hij daarvoor niet bij de koningin moet zijn: ‘De laatste keer dat ik langsging, was ze er niet. Anders zou ik wel even naar binnen zijn gegaan en gezegd hebben: ‘Kijk, liefje, Sir Richard Starkey’. Ik denk dat het tijd wordt, maar waarschijnlijk was ze te druk met Sir Brucie.’ Hij voegt eraan toe dat niemand toch zou geloven dat Forsyth eerder in de adelstand zou worden verheven dan Ringo. Het gerucht gaat dat Paul  in de nabije toekomst gaat samenwerken met popgroep de Gorillaz.
17 juni
Paul is van plan om een CD met oudere nummers op te nemen en nu is gebleken dat de liedjes hem herinneren aan het zingen met zijn familie. Hij zegt dat het opnemen van muziek een feest is.
De geremasterde heruitgaven van zijn eerste twee soloplaten, McCartney uit 1970 en McCartney II uit 1980, komen  uit  elk in een bijzondere en luxe editie met meerdere extra’s. Ringo Starr treedt op te Londen, Engeland, tijdens  het Hampton Court Festival.
18 juni 
Paul treedt op in het Apollo Theater.
Sirius/XM satellietradio zendt  de show uit. Ringo Starr treedt op te Liverpool, Engeland in het Empire.
20 juni
Art Garfunkel laat weten dat John Lennon heeft zich ooit tot  hem gewend  heeft voor advies over een mogelijke Beatlesreünie midden jaren zeventig.
Ringo geeft een concert te Liverpool in The Empire.
Denny Laine vertelt in een nieuwe documentaire, genaamd Beatles Stories, meer over Pauls reactie op de dood van John Lennon. Volgens hem was Paul verpletterd en zocht hij zijn heil in muzikale therapie.
De hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band  staat op één in de poll van de beste albumhoezen bij RollingStone.com online.
Ringo Starr treedt op te Birmingham, Engeland, in de Symphony Hall.
21 juni 
Ringo Starr  treedt op in de Symphony Hall te Birmingham. EMI, momenteel in bezit van Citigroup, staat opnieuw te koop.
Er wordt een zes weken durende cursus Beatologie geven genaamd The Beatles: The Rock Group That Shook The World op de campus Kentfield  van het Marincollege, 835 College Ave, Kentfield, Californië.
22 juni 
Is Paul McCartney de beste live-act van  Engeland? Hij is ieder geval genomineerd, samen met 30 mededingers, naar die titel in een verkiezing online.
Ringo Starr treedt op te Manchester, Engeland, in het Opera House.
23 juni 
Paul Simon ziet Paul McCartney als een  betere songschrijver in The Beatles dan John Lennon. In een laat hij dat weten. De getalenteerde leerling Douglas Dare  van LIPA maakt indruk op Paul McCartney en dus schuift die bij hem aan achter de piano.
Ringo Starr treedt op te Glasgow, Schotland, in het Clyde Hall Auditorium.
24 juni 
Paul verrast studenten van LIPA met een masterclass en een-op-een-sessies. Wanneer aan hem wordt gevraagd of hij weer met Ringo de planken op zou gaan antwoordt hij: ‘Waarom zou ik dat willen? Ik wens hem succes maar ik zal niet bij hem het podium opspringen.’ Vivendi Universal Music Group wil een bod uitbrengen op hun Britse concurrent EMI Group Ltd, aldus Reuters.
Chaos & Creation In The Backyard, Run Devil Run, en Driving Rain van Paul McCartney komen opnieuw uit. Nu geremasterd en wel op het Hear Music label.
Ringo Starr treedt op te Bournemouth, Engeland, in het BIC.
26 juni 
Ringo treedt op  te Parijs, Frankrijk, in het  Palais des Sports.
28 juni 
Fantasy / Concord geeft Rave On van Buddy Holly  uit. Diverse artiestenspelen op deze CD, waaronder Paul McCartney. Paul vertolkt It’s So Easy.
Ringo Starr treedt op  te Budapest, Hongarije, in de Sport Arena.
29 juni 
Ringo Starr treedt op te Praag, Tsjechië, in het KCP Congress Centrum.
30 juni 
Paul McCartney onthult dat zijn adviseurs hem het advies gaven op 50-jarige leeftijd met pensioen te gaan.
1 juli 
George Martin krijgt een eredoctoraat toegekend door de universiteit in Oxford. Gelijktijdig met de lancering van een officiële website over  Linda McCartney en het uitgeven van een retrospectief boek van Taschen worden foto’s, gemaakt door haar tentoongesteld in de Bonni Benrubi Galerie in New York.
2 juli
Ringo Starr treedt op te Lyon, Frankrijk, in het Centre de Congres.
3 juli
Ringo Starr treedt op te Milaan, Italië, in de Civic Arena.
4 juli
 Ringo Starr treedt op te Rome, Italië, in het Auditorium Cavea.
7 juli 
Ringo And His All Starr Band geven een concert te Hamburg, Duitsland in het Stadtpark.
9 juli 
Ringo Starr treedt op tijdens het Bospop Festival te Weert, Nederland.
10 juli 
Ringo Starr treedt op in de Phlipshalle te Düsseldorf, Duitsland.
12 juli
BCC One zendt  een nog niet eerder gehoorde studio-opname van de sessies van John Lennons elpee/CD Double Fantasy. De show  heet Lennon In Limbo en  daarin wordt gekeken naar de verhuizing van John en Yoko naar New York, naar de moeilijkheden die ze hadden met de Amerikaanse immigratiedienst en naar het ‘lost weekend’.
 Ringo Starr treedt op te Berlijn, Duitsland, in de  Zitadelle.
13 juli 
Ringo Starr treedt op te München, Duitsland, bij Circus Krone.
14 juli 
Ringo Starr treedt op in in Salzburg.
15 juli
Paul geeft een concert in het Yankee Stadion, New York, USA
16 juli 
Paul geeft  nogmaals een concert in het Yankee Stadion New York, USA
Ringo Star geeft een concert te Frankfurt, Duitsland in de Jahrhunderthalle.
17 juli
Ringo Starr treedt op te Wenen, Oostenrijk in de Open Air Arena.
 24 juli 
Paul geeft een concert te Detroit in het Comerica Park USA.
26 juli
Paul geeft een concert te Montreal  in het Bell Centre Canada
Paul McCartneys soundtrack voor de film The Family Way  komt uit op CD bij Varèse Sarabande.
27 juli 
Het historische Concert For Bangladesh komt vandaag   digitaal beschikbaar op itunes.
Paul geeft een concert te Montreal in het  Bell Centre.  28 juli
Een voormalige journalist van de Britse tabloid Daily Mirror, geeft toe dat hij de voicemails van Paul McCartney aan zijn ex-vrouw Heather Mills heeft afgeluisterd.
31 juli 
Paul geeft een concert te Chicago op het  Wrigley, USA
1 augustus
Paul geeft  nogmaals een concert te Chicago op het Wirgley Field, USA.
4 augustus 
Paul geeft een concert te  Cincinnati in het Great Americal Ball Park, Ohio,  USA
1 september
Paul geeft een openluchtconcert op het Target Field te Minnesota.
5 september
Paul wordt diverse keren gezien in centraal Florida. Hij wordt waargenomen  in Winter Park op de campus van Rollins College. Hij blijft niet lang op de campus. De school wil geen antwoord geven op de vragen wat hij daar deed of hoe lang hij op de campus was.
Paul heeft ook gedineerd in Luma aan Park Avenue met een groep vrienden. De film Let It Be komt als bootleg uit op Blu-ray bij ‘Fab Productions’. De CD ‘1’ komt in geremasterde vorm uit op iTunes. Het geheel staat nu al bovenaan de albumhitlijst van deze digitale service.
7 september
Ringo zingt Think It Over voor het door Peter Asher geproduceerde project Listen To Me: Buddy Holly.
8 september
Tijdens een  radio-interview met de BBC zegt Ringo Starr dat het luisteren naar Elvis Presley en andere muzikanten zijn leven veranderde. De klokken van de kathedraal van Exeter spelen het nummer Imagine. Olivia Harrison ontzenuwt de mythe dat George de ‘stille’ Beatle was door te vertellen dat hij zeker een wildeman kon zijn als hij niet aan het mediteren was. Paul McCartney over 9/11: ‘Ik was op de terugreis naar Engeland en we stonden nog op JFK op de landingsbaan en toen zei de piloot plotseling: We kunnen niet opstijgen. We moeten terug naar de basis. En uit het raam aan de rechterkant van het vliegtuig kon je het World Trade Centre zien. Je kon een rookpluim zien en kort daarna nog twee. Ik zei: Dat moet een optische illusie zijn, maar toen kwam een van de stewards naar me en zei: Er is iets heel ernstigs gebeurd in New York en we moeten u hier weg krijgen.’ Paul McCartney is voor de achtste keer opa geworden. Zijn dochter Mary is bevallen van een zoontje dat de naam Sid krijgt.
14 september 
De soundtrack van de film The Family Way uit 1966  is  geremasterd en wordt uitgebracht door Varese Sarabande Records.
16 september 
De Abbey Road Studio’s zijn van plan om nog dit jaar een online mixservice te starten.
19 september 
Paul McCartney  en Nancy Shevell brengen een  bezoek aan Old Marylebone Town Hall in Londen om in ondertrouw te gaan. Paul heeft nog geen datum bevestigd voor de trouwdatum.
20 september 
EMI Music Publishing laat weten dat het in november  een bordspel over de Abbey Road Studio’s gaat uitgeven. Het geheel valt samen met de viering van het 80-jarig bestaan.
21 september
Paul McCartney heeft een clip op internet gezet van zijn ballet Ocean’s Kingdom voorafgaand aan de première van de show morgen. Op de video kun je repetitiebeelden zien van hoe Paul met artiesten werkt en hoe hij praat over het aankomende debuut van het stuk in het New York.
22 september 
 Ocean’s Kingdom,  een klassiek ballet van Paul komt uit. Het bevat vier klassieke nummers die elk zo’n twintig  minuten duren. In het Lincoln Center te New York City is Paul McCartney zelf aanwezig. Paul vertelt: ‘Ik stort me altijd helemaal op het componeren, of het nou rock of orkestmuziek is, ik geef me er compleet aan over.’ Maar   Ocean’s Kingdom wordt gezien als de nieuwste mislukking van de vaste choreograaf van het Lincoln Center en het wordt dus een flop. De critici vinden de muziek wel aangenaam, maar het verhaal en de enscenering saai. Saillant detail: de CD ervan komt uit op Decca.
23 september
Een groot jacht dat toebehoort aan een Ringo Starr is voor anker is gegaan in de Columbia Rivier te Astoria in Oregon. De Daily Astorian meldt dat Ringo naar Astoria zou vliegen en dat zijn bemanning op het jacht hem opwacht.
26 september
The Beatles hebben een wereldprimeur; zij zijn als eersten uitgebeeld in een 3D straatschilderij.
 Paul, John, George en Ringo zijn vastgelegd op het plaveisel van Church Street te Liverpool.
28 september
 A Cellarful Of Noise door Brian Epstein  komt uit als speciaal e-book bij Souvernir Press. George Martin zit met moeite een recent concert uit, klagend dat het ‘ontzettend harde’ geluid gevaarlijk is. Hij heeft problemen heeft met zijn gehoor en draagt twee hoortoestellen. Hij is eregast bij de Brit School For Performing Arts in Croydon, Zuid-Londen, waar een studio wordt geopend die naar hem is vernoemd.
Een 164 meter lang megajacht met de naam Lady M ligt nu voor anker naast Clover Island in Kennewick.  Het jacht trekt enorm veel toeschouwers en het gerucht gaat rond dat het misschien wel eens het persoonlijke schip van Ringo Starr zou kunnen zijn.
30 september
Volgens Paul McCartney is Ray Charles een van de artiesten die de beste Bealtes-covers heeft gemaakt. ‘Ray heeft een goede Eleanor Rigby uitgevoerd’, zegt hij in een interview. Paul McCartneys school  LIPA is toegevoegd aan de zwarte lijst van instellingen die hun eigen doelstelling  niet hebben gehaald om  (veel) meer arme studenten te werven.
2 oktober 
Paul trouwt  voor de wet met de Amerikaanse Nancy Shevell in Londen. Classic FM zendt een exclusief interview met  Paul uit. Het duurt drie uur en heet Paul McCartney Takeover.
3 oktober
Paul McCartney geeft toe dat The Beatles weer samen zouden zijn gekomen als alle leden nog hadden geleefd. De soundtrack van Ocean’s Kingdom Paul McCartney’s op CD uit via  Decca in het Verenigd Koninkrijk
4 oktober 
Paul McCartney en Ringo Starr lopen allebei over de rode loper in Londen  voor de première van de documentaire George Harrison: Living In The Material World. De soundtrack van Ocean’s Kingdom Paul McCartney’s op CD uit via Hear Music/Telarc in de Verenigde Staten worden uitgebracht, en door Decca op 3 oktober in het Verenigd Koninkrijk.
9 oktober 
Paul en Nancy houden hun  ceremoniële huwelijk  en de daarbij behorende feestelijke receptie in Londen. De muziek staat zo hard dat de buren zelfs de politie bellen.
11 oktober
De George Harrison: Living In The Material World Exhibition wordt geopend in het Grammy Museum in Los Angeles en deze loopt  tot 12 februari 2012.
Een trein met als thema The Beatles is de nieuwste attractie te Liverpool.
Ringo Starr zegt in een promotieclip voor de documentaire Living In The Material World over het leven van George Harrison dat The Beatles een soort punks waren.
13 oktober 
Paul McCartney wordt genomineerd voor een prijs als stijlicoon van Liverpool. Paul McCartney en de oprichter van  Facebook opricht Mark Zuckerberg  verschijnen tijdens een forum in Juarez te Mexico. De discussies gaan door tot25 oktober 2011.
14 oktober
Paul McCartney en Nancy Shevell vieren hun recente huwelijk met een feest in New York.
15 oktober
Aansluitend vliegen ze naar het Caribische eiland Mustique.
17 oktober
SoHo studio wordt gehuurd door Yoko Ono voor een veiling van enkele kunstwerken van John Lennon die ze nog in haar bezit heeft. Maar een kunstenaar uit Florida beweert dat de stukken nep zijn, of liever gezegd ‘geknipte en geplakte stukjes van Lennon thema’s in plaats van Lennons prints.’ ‘De zogenaamde kunstwerken zijn eigenlijk postuum gekleurd en er zijn nieuwe composities, elk stuk is nep met namaak kenmerken en handtekeningen.’
 In het geval van deze galerie Gimme Some Truth: The Artwork of John Lennon wordt van vier stukken getwijfeld aan de echtheid. Op dit moment is het enige wat de organisatoren kwijt willen, dat Yoko wat kleur heeft toegevoegd aan verschillende tekeningen. Maar zelfs dat is teveel. Mensen willen naar Lennons kunst kijken – niet naar Lennons kunst zoals Yoko Ono het ziet!
19 oktober
Het boek George Harrison, Living in the Material  World ligt vanwege de publiciteit al te koop in de boekhandel.
21 oktober
Ocean’s Kingdom staat voor de tweede achtereenvolgende week bovenaan de top van de Amerikaanse muzieklijsten met klassieke muziek.
Heather Mills  vertelt aan haar kapper  dat haar ex-man Paul McCartney ‘dronken werd, haar in een rolstoel duwde en haar een doodschrik bezorgde door haar met grote vaart voort te duwen’.  Ze schildert Paul af als een ‘krenterige tiran die vaak dronken en gewelddadig was’.
24 oktober
Freda Kelly, secretaresse van de Beatles en voorzitter van de Officiële Fan Club van 1962-1972 deelt haar herinneringen tijdens de Bob Rivers Show te Seattle (KJR Classic Rock station 95.7) via een telefooninterview vanuit haar kantoor in Engeland. Meer dan 40 jaar na de release van de Beatlesfilm Magical Mystery Tour zal die eindelijk worden overgezet naar Blu-ray en DVD. Dit laat regisseur Michael Lindsay-Hog weten  in een interview met radiozender WNYC-FM. ‘In 2013 denk ik, gaat dit gebeuren’, zegt Lindsay-Hogg.
25 oktober
De diepgaande DVD met daarop de onofficiële documentaire Composing Outside The Beatles: Lennon & McCartney 1973-1980 komt uit. Het schijfje vergelijkt de inspanningen van voormalige partners Paul McCartney en John Lennon als zij hun eigen geluid proberen te vinden.
26 oktober 
EMI hangt eind van de maand opsplitsing ‘boven het hoofd’ en daarmee zou definitief het doek kunnen vallen voor het platenlabel. Dit nu verkoop (voorlopig) niet doorgaat. Terwijl er nog maar een paar dagen zijn verstreken sinds hij zijn gloednieuwe tour On The Run aankondigde, heeft Paul McCartney alle elf concerten uitverkocht.
27 oktober
Om wilde tijgers te redden Paul McCartney sluit zich  aan bij een groeiende lijst van beroemde supporters voor Tiger Time. Tiger Time is een liefdadigheidsinstelling die de laatste 3200 wilde tijgers op aarde wil redden.

1 november

Paul McCartney organiseert tijdens een bezoek aan het Motown Museum in Michigan de restauratie van een piano die gebruikt werd door verschillende Motown-artiesten. Dit nadat hij probeerde zijn muzikale vaardigheden laten horen op de Steinway-vleugel uit 1877.
4 november 
Ringo treedt op in Mexico City. Het  is zijn eerste optreden in Latijns Amerika en hij laat weten dat  hij zijn idealen uit de jaren ’60 nog steeds toegewijd is.
Julian Lennon beweertop zijn  persoonlijke Facebookpagina dat hij niet is uitgenodigd voor de feestjes  ter gelegenheid van de bruiloft van Paul McCartney, dat hij werd ‘afgesnauwd’ tijdens de première in Londen van de  film George Harrison: Living In The Material World vorige maand en tijdens het optreden van de Beatlesmusical Love in Las Vegas afgelopen juni.
8 november
Mike McCartney (de broer van…) onthult zijn zingende afvalbak te Liverpool met de woorden: ´Mij is gevraagd om ‘s werelds eerste zingende afvalbak te openen.’
Julian Lennon benadrukt dat hij een grapje maakte toen hij onlangs Paul McCartney beschuldigde dat hij hem negeerde. Op zijn facebookpagina schreef hij dat hij het Paul kwalijk nam dat hij niet was uitgenodigd voor zijn bruiloft met Nancy Shevell. Hij zet dat nu recht door op Facebook te vermelden dat hij die tekst schreef als een luchtig grapje. Hij schrijft: ‘Het blijkt dat sommigen mijn opmerkingen op Facebook een beetje te serieus hebben genomen. Het was een speelse opmerking, weliswaar gebaseerd op de feiten, maar ik heb er niet onder geleden of zo.’
Om geld bij elkaar te krijgen voor de film Good Ol’ Freda  biedt Freda Kelly via Kickstarter.com plukken haar van Paul McCartney aan op e-Bay.
10 november 
De dubbel-CD Silver Beatles At Home 1960 wordt te koop aangeboden bij Amazon.co.uk. De beste van deze opnames zijn al verschenen op  Beatles Anthology 1. De informatie is minimaal, zonder echte details over de bron van de inhoud. Het geluid is op zijn beste bootlegkwaliteit.
Paul over zijn trouwpartijtje vanwege de klagende buren: ‘Ik zou ook klagen. Als je in een straat woont waar een feestje is dat tot drie uur in de nacht duurt, dan is er altijd wel een buurman drie straten verderop die boos wordt. Zou ik ook worden.’
De Jacaranda te Liverpool sluit voorgoed zijn deuren.
13 november
Paul geefteen concert op het  Grand Prix Circuit – Yas Arena – Yas Island Abu Dhabi.
14 november 
Paul McCartney treedt op in Abu Dhabi als start van  zijn tournee On The Run. Hij en Nancy Shevell bezoeken overdag de Grand Prix Formula 1 in de stad.
Timberland gaat zijn collectie schoenen ‘Earthkeepers’ een creatief tintje geven voor het goede doel met de naam Canvas That Cares. Een collectie in beperkte oplage,  ontworpen met de hulp van Ringo Starr.
15 november
EMI kondigt aan dat men de muziekafdeling voor 1,2 miljard pond aan Universal Music gaat verkopen.
16 november
Paul McCartney laat zien dat hij de Engelse campagne tegen wilde dieren in het circus steunt.
Hij legt druk op Britse overheidsfunctionarissen om het verbod te bekrachtigen waardoor het verboden wordt om tijgers, leeuwen, olifanten en andere exotische dieren te gebruiken in een circus. Hij zegt: ‘Ik vind het afschuwelijk om wilde dieren in circussen te zien. Het breekt mijn hart om deze arme dieren opgesloten te zien zitten in kleine kooien. Ze worden het hele land doorgereden en er is maar weinig respect voor hun welzijn. Ik vind dat een verbod er al lang geleden had moeten zijn.’
18 november
Het Mathew Street Music Festival in Liverpool kost 900.000 pond per jaar om  te organiseren. Het wordt nu bedreigd met afschaffen – ondanks dat een onafhankelijk rapport zegt dat het
£ 17m aan de economie bijdraagt.
21 november
Er komt een CD en een DVD  uit van het liefdadigheidsconcert uit genaamd Let Us In Nashville: A Tribute to Linda McCartney, een muziekavond ter ere van de voormalige echtgenote van Paul McCartney.
24 november
Sirius/XM Radio herhaalt een optreden  van december vorig jaar van Paul McCartney in New York in Harlems historisch Apollo Theater.
25 november 
Record Store Day in de USA. Ter gelegenheid hiervan komt uit:
The Beatles — The Singles
Een blik met vier 7-inch picture sleeve singles, inclusief poster.
John Lennon — Imagine –  40th Anniversary Box Set
Een geremasterde elpee uit 2010, inclusief een extra witte plaat met zes nummers.  Details van de Lennon-uitgave:
John Lennon Imagine (40e verjaardag 180-gram 2-LP Box) Capitol, een zeer beperkte oplage, geremasterd in 2010. Imagine Sessions EP op wit vinyl, de originele poster en twee ansichtkaarten. Totale beschikbaarheid: 500 exemplaren in het Verenigd Koninkrijk, 5000 in de USA.
26 november 
Paul geeft een concert in de Unipol Arena – Bologna, Italië
Een sportpaleis met een capaciteit van 13.000 bezoekers.
27 november 
Paul geeft een concert op het  Mediolanumforum – Milaan, Italië
Rond het middaguur herhaalt Sirius/XM Radio (maar dan bij Deep Tracks, Channel 27) de show van december vorig jaar van Paul McCartney in New York in Harlems historisch Apollo Theater.
28 november 
In een openbare verkiezing is model Gisele Bündchen gekozen als de eerste ‘groene beroemdheid’ van de Sixth International Green Awards. De aankondiging wordt gedaan in het Londense Natural History Museum. Bündchen verslaat een diverse groep rivalen, waaronder Paul McCartney.
29 november
De Cavern Club te Liverpool in Engeland zoekt een manier om een uitspraak terug te draaien die Hard Rock Cafe International toestemming geeft om de naam van de Club te gebruiken. Peta geeft een nieuwe serie postzegels uit in Amerika met daarop twintig van de meest beroemde vegetariërs van deze eeuw, waaronder Paul McCartney.
30 november 
Paul geeft een concert in de Omnisport Arena, Bercy – Paris, Frankrijk
December 2011

De On The Run Tour van Paul McCartney is in  het Duitse Keulen. Paul speelt met zijn begeleidingsband een drie uur durende show in een uitverkocht Lanxess Arena voor 15.000 fans.

Paul McCartney maakt een grapje  dat hij antiseptische producten  van Dettol gebruikt als geur in plaats van een normale eau de parfum. Tijdens een interview met DJ Geoff Lloyd van Absolute Radio vertelt hij dat. Wanneer  hem wordt gevraagd welk eau de parfum hij gebruikt, antwoordt hij: ‘Ik kan dat toch zeker niet vertellen? Dettol, ik adviseer een klein beetje Dettol achter de oren te doen.’ Hij belt ‘collect call’ vanuit Duitsland  voor het interview met Absolute Radio. Presentator Geoff Lloyd is daar verbaasd over. ‘Weet je, elk klein beetje helpt’, legt Paul uit. Noel Callagher  (Oasis) onthult dat hij recentelijk Paul McCartney backstage heeft ontmoet in Milaan.

2 december
Paul valt de Franse regering aan vanwege het verbod op vegetarische maaltijden in scholen. De 2010 Deluxe Edition van Band on the Run is genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Historical Album.
Paul McCartney – The Love We Make een documentaire film komt uit. De publiciteit voor deze film geeft kijkers het idee dat ze een persoonlijk antwoord van Paul kunnen verwachten na de tragedie van 11 september 2001. Waarom hij besloot mee te doen aan een benefietconcert in New York, dat plaatsvond in Madison Square Garden op 20 oktober 2001.
Maar over het algemeen gaat de documentaire vooral over een muzikant die toevallig op die plek was en bereid is om een paar nummers te spelen voor de brandweermannen. De rest gaat over McCartney die gevolgd wordt door een filmploeg, om zo een paar dagen van het leven van  hem vast te leggen. Hij praat met iedereen die toevallig voorbij komt.
4 december
Paul McCartney pleit in zijn onlangs uitgebrachte kookboek voor minstens een vleesvrije maaltijd per week. Zijn  kookboek The Meat Free Monday Cookbook is  te koop.
Olivia Harrison is in Liverpool, bij HMV, om exemplaren van de film Living In The Material World over het leven van George te signeren. Belangstellenden proberen massaal een getekende documentaire te bemachtigen.
5 december
Paul McCartney  treedt op in de O2 te Londen. Tijdens Get Back krijgt hij gezelschap van  Ronnie Wood (The Rolling Stones). Hij vertelt in een interview met The Mirror dat hij steeds weer terugkerende nachtmerries heeft. In zijn dromen loopt het publiek steeds weg tijdens een optreden van The Beatles. De politie laat vandaag aan Paul McCartney bewijs zien dat zijn telefoon is gehackt. De voormalige school van Stuart Sutcliffe zou wel eens gesloopt kunnen worden volgens controversiële raadsplannen. De raad van Knowsley stelt namelijk voor om de Park View basisschool in Huyton te sluiten.
6 december 
FBI-rapporten onthullen dat John Lennon en zijn gezin het doelwit waren in een afpersingscomplot. Het ging om een bedrag van 100.000 dollar en dit alles speelde zich af in 1977.
7 december
Paul  is woedend dat de Engelse belastingbetalers opdraaien voor de tekorten van  noodlijdende Engelse banken en vervolgens zien hoe hoge bankfunctionarissen gigantische bonussen opstrijken en hij eist dat financiële kopstukken dat geld terugbetalen. Paul McCartney treedt op in de London Arena. ‘Ik heb een heleboel familie hier bij mij vanavond en daarmee bedoel ik niet alleen kinderen, ik bedoel kleinkinderen!` zegt Paul. Paul geeft een interview aan de Daily Mirror. Hij laat weten dat verlammende plankenkoorts er bijna voor zorgde dat hij met The Beatles stopte. Hij vertelt: ‘De allereerste keer dat we speelden — pre-Beatles — verpestte ik het. Dus speelde ik nooit meer de sologitaar. Toen The Beatles voor het eerst in Wembley (Arena) speelden (in 1963), voelde ik me ziek. Ik dacht: Ik moet dit opgeven.’
8 december
Ringo Starr houdt in Londen een pleidooi voor strengere straffen voor gewapende misdrijven. Hij onthult een beeld van een revolver met een knoop in de loop dat hij ontwierp voor de Non-Violence Project Foundation, een organisatie die jongeren wil aansporen tot geweldloosheid.
9 december 
Paul McCartney maakt Doris Day ‘bang’ als hij de teruggetrokken filmster en zangeres midden in de nacht belt, want ze is altijd bang dat er iets aan de hand is. Day geeft toe dat ze een onwaarschijnlijke band met McCartney heeft opgebouwd en vindt de regelmatige gesprekken erg leuk — ook al belt hij haar vaak heel erg laat op met zijn trans-Atlantische telefoontjes.
Wat het uitgestelde RAM de-luxe betreft: er wordt gezegd dat 80% van het boek klaar is, maar nog niet meer dan 20% van de audio en video.
Een Aston Martin die ooit van George Harrison is geweest, wordt voor ruim 360.000 euro op een veiling verkocht.
10 december
Paul geeft een concert in de Globen – Stockholm, Zweden
Op  iTunes verschijnt het is een audioboek van  Yellow Submarine, compleet met animaties, videoclips, geluidseffecten en muziek.
12 december 
Paul geeft een concert in de Hartwall Arena – Helsinki, Finland
14 december
Paul bedankt zijn Russische fans voor de hartelijke ontvangst bij zijn derde show in het land. Zijn tournee genaamd Band On The Run is vandaag in het Olimpiysky-complex te Moskou.
16 december
Ringo Starr trekt zich terug uit de line-up voor een mogelijke supergroep die moet gaan optreden tijdens de Olympische Spelen in Londen volgend jaar, omdat hij het dan te druk heeft met zijn eigen tournee.
3 Savile Row, Londen wordt verkocht voor £31,85 miljoen. Het gebouw is beroemd geworden als het voormalige kantoor van Apple waar The Beatles hun laatste liveoptreden gaven op het dak in januari 1969.
19 december
Paul treedt op in Manchester, The MEN Arena, Engeland
20 december 
Paul treedt op in Liverpool in de Echo Arena, Engeland