2012

WebmasterJOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

9 januari

 

Persoonlijke brieven van en aan John Lennon worden uitgebracht in een  boek. Yoko Ono geeft Hunter Davies  exclusieve toegang tot de nooit eerder vrijgegeven brieven.

De klassieker Abbey Road  wordt uitgeroepen tot best verkopend elpee op vinyl in de VS.

Er worden in 2011 meer den 41000 van de elpee verkocht, in 2010 zijn het er 35000 en in 2009 worden er 34800 verkocht volgens cijfers van Nielsen Soundscan.

Paul McCartney wordt Artiest van het Jaar  tijdens de Ultimate Classic Rock Awards met 34% van de stemmen.

 

11 januari

 

Paul McCartney bevestigt dat de naam van zijn nieuwe CD  Kisses on the Bottom is.

 

12 januari

 

De meest ongezouten beoordeling over Living in the Material World komt van Ringo Starr:  ‘Hij was een zak kralen en een zak van woede.’

De Amerikaanse rechten op zes Beatlessongs  wisselen van eigenaar. Het gaat om een portfolio met daarin onder andere  She Loves You, I Saw Her Standing There en From Me To You. Deze portfolio komt  in handen van een kleine muziekuitgever, Round Hill Music, ondanks dat er interesse was van grotere partijen.

George Pincus, songpromotor uit New York, verkreeg de Amerikaanse en Canadese rechten van de Lennon/McCartney-songs nadat hij The Beatles in 1963 zag optreden. De zoons van Pincus weigeren biedingen van groepen zoals Sony/ATV, het samenwerkingsverband tussen Sony en Michael Jackson die samen al de rechten bezitten op 251 Lennon/McCartney-composities. Sony/ATV heeft echter een belang in de zes nummers en behoudt een percentage van de opbrengst die de liedjes genereren.

Ringo Starr spreekt over zijn nieuwe CD  Ringo 2012  op tv en radio in de UK.

Hij verschijnt in Loose Woman van ITV. De presentatrices  willen praten over The Beatles, terwijl Ringo het wil hebben over de CD. Hij komt ook bij Steve Wright In The Afternoon van BBC Radio 2. Ringo zegt dat hij in zijn hoofd nog steeds 24 is. Hij heeft het over zijn strijd tegen alcohol en drugs en hoe zijn ‘broers’ in The Beatles elkaar door hun gekke tijden hebben gesleept.

Paul McCartney wil zijn eigen toeristisch bedrijf. Hij is erg enthousiast over het opstarten van een sightseeingbedrijf in Liverpool, want hij wil ‘iets terug doen’ voor de lokale bevolking die hem altijd heeft gesteund. Hij zegt: ‘Ik zou het geweldig vinden om een sightseeingbedrijf op te starten. Ik heb mijn eigen Magical Mystery Tour door de stad, mijn eigen speciale route die ik rijd en ik denk dat andere mensen die ook leuk zouden vinden. Ik wil iets terugdoen voor de inwoners.’

 

13 januari

 

De digitale bibliotheek van Paul McCartney, met onder andere muziek en foto’s, is nu dankzij de hulp van Hewlett-Packard beschikbaar voor het grote publiek.

 

16 januari 

 

Ringo geeft een interview aan Steve Wright, presentator op BBC Radio 2. Hij spreekt ook over Paul McCartney en vertelt dat zij geen plannen hebben om samen te gaan werken in de zeer nabije toekomst .

 

18 januari 

 

George Harrison: Living in the Material World wordt gekozen tot beste documentaire tijdens de ceremonie van de  zeventiende editie van de jaarlijkse Critics Choice Movie Awards in Los Angeles.

 

19 januari

 

Paul McCartney promoot zijn nieuwe CD Kisses On The Bottoms doormiddel van  een  livestream via zijn website zal.

 

24 januari

 

Paul McCartney zegt dat Robbie Williams hem onbedoeld heeft vertraagd in het maken van zijn nieuwste CD toen  Williams zijn  CD Swing When You’re Winning in 2001 uitbracht.  ‘Elke keer als ik wilde beginnen aan deze CD  had iemand anders er al een gemaakt. Toen ik dacht: nu moet ik het doen, kwam Robbie Williams met zijn CD.’ De nieuwe plaat is de CD die  hij altijd al had willen maken met The Beatles, laat hij weten.

 

25 januari 

 

Ringo Starr brengt de CD Ringo 2012 uit, bedoeld om de nostalgie van de elpee/CD Ringo (uit 1973) op te roepen.

Paul McCartney scoort een doelpunt in eigen goal  met zijn commentaar op de VS in het nieuwe BBC-programma How The Brits Rocked America. Iets slecht getimed, namelijk slechts een paar weken voor zijn optreden bij de Grammy Awards in Los Angeles. Hij zegt over  de VS in de jaren zestig: ‘We vonden het een beetje achterlijk.’

 

26 januari

 

Paul McCartney en  Stevie Wonder nemen samen Only Our Hearts op voor McCartneys nieuwe CD Kisses On The Bottom. Paul  is ook bezig muziek te componeren voor een videogame. Zo wil hij zijn werk introduceren bij een hele nieuwe generatie, vertelt hij aan Die Zeit.

 

27 januari

 

Ringo Starr geeft filmmakers de mogelijkheid om de officiële promo te maken voor zijn nieuwe single Wings van de CD Ringo 2012. Dit is de mogelijkheid voor filmmakers om hun werk te laten zien aan Universal Music Enterprises. De winnaar zal door Ringo zelf gekozen worden en dat zal de officiële video voor Wings worden. Om de beste producer te vinden voor zijn zeventiende  solo-CD hoeft Eingo alleen maar in de spiegel te kijken, zegt hij. Ringo 2012 is deels overpeinzingen, deels oude kost.

MPL brengt de Electronic Press Kit uit voor Kisses On The Bottom. In deze  video praat Paul McCartney  met journalist Robert Hilburn over het verhaal achter bovengenoemde CD. Paul  en Stevie Wonder zijn weer bij elkaar gekomen om een nieuw nummer, getiteld Only Our Hearts, op te nemen.

 

29 januari

 

James McCartney treedt  live op  in de Viper Club in Hollywood. Fans die buiten staan  te wachten, zijn zeer verbaasd om hem uit de auto te zien stappen met Joe Walsh, Barbara Bach en Ringo Starr!

 

30 januari 

 

Ringo Starr laat  tijdens een live radio-interview in Los Angeles met cabaretier en acteur Russell Brand voor SiriusXM weten dat hij nooit zijn biografie zal schrijven.

Hij vertelt over digitale muziek: ‘Als ik muziek opneem, zou ik waarschijnlijk de tracks kiezen die ik leuk vind en die downloaden.’ Verder vertelt hij dat  The Beatles hebben overwogen als afronding van hun carrière, hun laatste optreden te houden bij de piramides buiten Cairo, Egypte.

Verder biecht  Ringo op dat hij voorstander is van het digitaal kopen van muziek, waarbij hij beweert dat muzikanten er maar aan moeten wennen, dat mensen bij voorkeur muziek online kopen.

Paul McCartney stelt in een interview dat zijn vader James, een amateurpianist, het geluid van The Beatles bepaalde. ‘Mijn eerste muzikale herinneringen dank ik aan mijn vader. Hij speelde thuis piano, samen met zijn vriend Freddie Rimmer, die net als vader verkoper was in de katoenhandel in Liverpool.’

 

31 januari

 

Ringo Starr is nooit onder de indruk geweest van Led Zeppelin ster John Bonhams lange drumsolo’s. Ringo vindt dat de drummer nooit de focus moet zijn van rocknummers vertelt hij aan de krant USA Today.  De nieuwe CD  Ringo 2012 komt uit in de Verenigde Staten. Daarom zal Ringo vanaf nu zal hij overal op tv en radio te horen en te zien zijn.

 

1 februari

 

De  documentaire George Harrison: Living In The Material World  is genomineerd voor een NME Award.

 

2 februari

 

Paul McCartney wordt over zijn nieuwe CD geïnterviewd  door de Braziliaanse TV. Ringo Starr vertelt in The Late Late Show van Craig Ferguson dat hij  graag onderuit gaat om The Price Is Right te kijken.

 

3 februari 

 

Paul verschijnt in een nieuwe advertentie van de Grammy Awards. Hij  is een van de personen van We Are Music, een  vijftien seconden durende promotiespot op CBS.

Ringo Starr laat weten  dat hij niet van plan is om binnenkort met pensioen te gaan en door blijft gaan zolang hij nog twee drumsticks vast kan houden.

 

7 februari

 

Ringo Starr ontkent dat er een rivaliteit tussen hem en Paul McCartney is, ondanks dat ze in dezelfde week hun nieuwe CD uitbrengen. Ringo 2012 kwam twee  dagen geleden uit. De nieuwe plaat  van McCartney genaamd  Kisses on the Bottom  precies een week uit  nadat Ringo’s CD in de schappen ligt.

Paul McCartney ontmoet Jamie Cullum voor een zeer bijzonder diepte-interview over zijn recente CD Kisses on the Bottom. Een verzameling oude populaire nummers waarmee Paul is opgegroeid, en die ten grondslag lagen aan zowel het schrijven van eigen nummers als zijn voorliefde voor jazz. Dit exclusieve interview wordt uitgezonden op Jamies wekelijkse jazzshow op BBC Radio 2.

 

8 februari 

 

Een gratis liveoptreden  van Paul vanuit de Capitol Studio’s is  exclusief en wereldwijd te beluisteren op iTunes.

Het gebouw aan Whitechapel Liverpool, waarin Brian Epsteins NEMS (North East Music Stores) was gevestigd,  wordt de komende weken in etappes gesloopt. Om Valentijnsdag en het verschijnen van zijn nieuwe album Ringo 2012 te vieren, organiseert Ringo Starr een Wonderful Valentine-wedstrijd op zijn Facebook. Ringo zegt in  een interview met Spinner dat  hij denkt dat een reünie van The  Rolling Stones een goed idee is: ‘Ik hoop dat ze allemaal samenkomen en ik hoop dat ze een wereldtournee houden. We zouden er allemaal zijn. Als we kunnen spelen, dan zouden we daar zijn en spelen — dat is het idee. Ik adviseer iedereen om te komen en te spelen en ik hoop dat The Rolling Stones dit oppakken en dat Keith en Mick ophouden met kibbelen en het doen.’

 

9 februari

 

Paul McCartney krijgt zijn eigen ster  op de Hollywood Walk of Fame.

 

10 februari

 

Paul McCartney start een ongelofelijke week wanneer sterren als Katy Perry en Coldplay hem eren tijdens het gala genaamd MusiCares 2012 Persoon Van Het Jaar. Paul laat het nummer  My Valentine in een commercial van Doner voor JBL.

 

10 februari

 

Paul treedt zelf ook op in  de  Week Van De Grammy te Los Angeles  tijdens het  2012 MusiCares Person of the Year Gala.

 

11 februari 

 

Paul kondigt aan dat hij een vraag per maand zal beantwoorden als onderdeel van een nieuwe functie op zijn website paulmccartney.com. Deze functie zal You Gave Me the Answer gaan heten.

George Martin  ontvangt in Londen de Brit Award  voor zijn buitengewone bijdrage aan de muziek.

 

12 februari 

 

Gibson introduceert  de George Harrison — Eric Clapton Les Paulgitaar ‘Lucy’. De gitaar maakt deel uit van de nieuwe Eric Clapton Gitaarcollectie.

 

Paul McCartney treedt op tijdens de  uitreiking van Grammy Awards 2012. Het is de 54e keer dat de jaarlijkse  ceremonie wordt gehouden en deze vindt plaats in Los Angeles.

 

13 februari

 

Paul McCartneys nieuwe CD Kisses On The Bottom  komt in de UK Album Chart binnen op nummer drie. Paul vertelt aan The Big Issue dat hij en John Lennon beiden een droom hadden over het opgraven van gouden munten in hun tuin. ‘Het leven geeft je kleine toekomstvoorspellingen. Je denkt niet aan ze als voorspellingen tot de droom uitkomt en je denkt: Hé, was dat een teken?’

Er gaan geruchten dat Nowhere Boy over John Lennon als musical zal worden uitgebracht op West End, Londen.

 

14 februari 

 

Paul treedt op tijdens  de uitreiking van de Emmy Awards. Voortbordurend op zijn toetreding tot de Hollywood Walk of Fame de avond daarvoor, demonstreert hij zijn nog altijd durende populariteit bij verschillende generaties. Band On The Run: Paul McCartney Archive Collection Deluxe Edition (Hear Music/Concord) krijgt  de Award voor Beste Historische Album. Verder krijgt  Paul ook de onderscheiding voor Kisses On The Bottom in de categorie Best Traditional Pop Vocal Album. Ringo Starr kan er als gevolg van een longontsteking niet bij zijn terwijl hij zelfs medepresentator zou zijn. Hij is echter wel aan de beterende hand vertelt zijn zaakwaarnemer. Paul McCartney legt bloemen neer bij het hotel waar Whitney Houston  afgelopen zaterdagnacht overleed, meldt TMZ.

 

17 februari

 

De CD  Kisses On The Bottom van  Paul McCartney laat zien dat het hier om meer gaat dan slechts een kleine kanttekening in zijn lange carrière. In de tweede week op de Billboard Jazz Albumlijst stijgt de plaat zeventien plaatsen naar de bovenste plek op de lijst en krijgt tevens de titel ‘Grootste Winnaar’. Een interview met Paul in Rolling Stone Magazine. Daarin is het onderstaande te lezen. Paul spoort oude en jonge fans aan om niet zo maar alles wat ze lezen of zien over The Fab Four blindelings te geloven, want boeken en documentaires op televisie over de groep zitten vaak vol met fouten. Verder vertelt hij: ‘Vaak krijg ik te horen “Maak plaats voor de jongeren” en je denkt dan, de pot op, laat ze plaats maken voor zichzelf.’ Verder laat hij weten dat hij geen hasjiesj meer rookt zodat hij een betere vader kan zijn voor zijn achtjarige dochter Beatrice. Paul is stiekem blij dat de plannen van The Beatles om weer bij elkaar te komen in de jaren zeventig, toen alle Beatles nog in leven waren, niet doorgingen want een reünie zou de nalatenschap  hebben kunnen schaden.

 

20 februari

 

Ringo Starr vertelt dat  feit is dat volgens hem de remasters van de Beatles-elpees / CD’s hem pas werkelijk recht doen. Verder geeft hij zomaar wat gedachten prijs over het omgaan met beroemd zijn: ‘Iedereen wil graag een ster zijn en het is geweldig als dat je lukt. Wauw! Je kunt van alles kopen, mensen houden van je. Maar dan wil je ook wel eens een dag vrij. En dat gebeurt nooit. Natuurlijk wil iedereen bekend zijn, maar The Beatles wilden eigenlijk alleen maar goede muziek maken. Dat deden we en de rest kregen we erbij. Maar als ik naar de artiesten van deze tijd kijk, hebben zij het een stuk moeilijker dan wij. Je kunt nergens naartoe zonder dat iemand met een iPhone het filmt.’

De directeur van het Londense marketingbureau Media Junction is benoemd tot beheerder van de nalatenschap Stuart Sutcliffe.

 

22 februari

 

Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigert het proces tegen producer Phil Spector opnieuw in behandeling te nemen. Daardoor wordt het vonnis tegen hem – 19 jaar cel wegens moord – definitief.

 

23 februari

 

Bandwdth Publishing geeft in samenwerking met de George Harrison Estate  een speciale iPad app uit ter ere van de George  en zijn collectie historische gitaren. Deze iPad app heet The Guitar Collection: George Harrison.

 

5 maart 

 

De huizen waar  John Lennon en Paul McCartney als kind woonden en waar ze verschillende van hun vroege liedjes schreven, zullen gered worden van de sloop. Het huis van Lennon in het zuiden van Liverpool en het rijtjeshuis van McCartney niet ver daar vandaan krijgen een Grade 2 toegewezen. Dit betekent dat ze niet zonder toestemming van de lokale overheid kunnen worden afgebroken. Paul McCartney kijkt uit naar het concert in het Hallenstadion in Zurich. ‘Ik verheug me op de terugkeer’, zegt hij vanuit Engeland. ‘Zurich vind ik cool, en een erg mooie stad.’

Elektronicafabrikant JBL geeft VIP-kaartjes weg voor de aankomende optredens van Paul McCartney in Rotterdam, Antwerpen en Zürich. Het bedrijf werkt samen met McCartney in de campagne Hear the truth, die luisteraars wil aanzetten om de ‘muziek te horen zoals de kunstenaar het bedoeld heeft’.

 

6 maart

 

In het net verschenen boek Back Stage Pass VIP wordt beweerd dat John aan boulimia geleden zou hebben. Het wordt meteen ten stelligste door Yoko Ono ontkent.

 

7 maart

 

Paul zit samen met zijn vrouw Nancy Shevell  en zijn dochter Stella zes uren geblokkeerd in een Eurostar op de terugweg naar Londen van een modeshow in Parijs. Sneeuw laat namelijk een bovenleiding afknappen.

 

8  maart 

 

De  Japanse zangeres Aki Toyosaki brengt  Hey Jude uit.  Ze krijgt kritiek vanuit de hele muziekwereld.  ‘Ze zingt als een tweejarig kind’, klinkt het.

 

12 maart 

 

Bezoekers kunnen een paar dagen lang de legendarische Studio Twee van Abbey Road bekijken.

 

13 maart

 

De elpee McCough And McGear,een plaat uit 1968, komt nu opnoeuw uit als CD   bij Real Gone Music. De plaat is van de groep rond Mike McGear (pseudoniem voor Michael, de broer van Paul)  en dichter Roger McGough, beiden eenmalig lid van de popgroep The Scaffold. Paul McCartney, doet op een paar nummers mee, bijvoorbeeld in het openingsnummer So Much,  waarin ook de zeer herkenbare gitaar van Jimi Hendrix te horen is. We horen Paul ook  op piano in Mr. Tickle.

George Martin vindt het nog steeds leuk om zo nu en dan muziek te schrijven, zelfs nu hij erg doof is. ‘Ik kan alleen noten horen in de hogere octaven,’ klaagt hij tijdens een besloten bezichtiging van de fototentoonstelling Pictures For A Purpose. ‘Maar het is mij vorig jaar gelukt om een cantate te schrijven op mijn laptop.’

 

16 maart

 

De catalogus van The Beatles is in licentie ondergebracht bij  Touch Tones Interactive Networks. Dit betekent dat je in de USA vanaf nu tegen betaling liedjes en ringtones kan downloaden via digitale jukeboxen.

 

19 maart 

 

Ringo Starr is totaal niet beledigd  door de vraag of hij nog wel bekend is. Hij vertelt Billboard Magazine: ‘Er zullen altijd kinderen zijn die vragen: “Wie is die vent?” en er zal altijd iemand antwoord geven. Zo gaat dat. Niemand kent iedereen.’

 

20 maart 

 

Rocksterren, waaronder Ringo Starr zijn rijke Engelsen die belasting ontwijken door hun dure huizen onder te brengen bij offshorebedrijven, iets wat de Britse overheid meer dan $1.6 miljard kost, zo zegt The London Sunday Times.

De hoes van de single Live Forever van Oasis is een foto van het huis waar John Lennon als kind woonde (Menlove Avenue).

 

21 maart 

 

De  Beatles-tour door Liverpool wordt genoemd als de meest populaire muzikale attractie voor buitenlandse bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk.

Elke week geeft Starbucks een kaart uit met een gratis download van iTunes.  De kaart van deze week is van Paul McCartney en het nummer is Ac-Cent-Tchu-Ate The Positive van zijn CD  Kisses on the Bottom.

Paul McCartney geeft  een concert in de bijzondere plaats Chichen Itza, Yucatan, Mexico.

 

22 maart 

 

Ravi Shankar laat over George Harrison weten: ‘Hij was zo oprecht verliefd op India en de Indiase religie, want hij was meer van de filosofische kant van het oude systeem. Dit plus de muziek, we werden zulke goede vrienden. Hij werd zowat een deel van mij. … Ik mis hem heel erg.’

 

23 maart 

 

Mick Fleetwood laat weten  het nog steeds moeilijk te hebben  met de dood van zijn beste vriend en voormalig zwager George Harrison — omdat de twee sterren dol waren op het eilandleven op Hawaii.

Een meubelbedrijf heeft een unieke koffietafel gemaakt  voor het themahotel  over The Beatles in Liverpool.  Het bedrijf ontwerpt en maakt deze tafel in de vorm van de bovenkant van een gitaar voor de McCartney-suite in het Hard Days Night Hotel.

Volgens Twitter zou Paul McCartney de 69-jarige zijn overleden, maar daar is niets van waar, meldt E! Online.

 

24 maart 

 

Paul treedt op  in Ahoy- Rotterdam. In een volgestouwd Ahoy wordt de statuur van hem dubbel en dwars onderstreept.

 

26 maart 

 

Paul treedt op in Zurich, Zwitserland. Hij zet met een subliem concert in het Hallenstadion op zijn kop.

 

27 maart

 

Paul McCartney en zijn dochters Stella en Mary brengen het kookboek The Meat Free Monday Cookbook (Kyle Books) uit waarin voor elke maandag van het jaar ideeën staan om vegetarisch te kunnen eten.

Paul McCartney ging naar het Liverpool Institute for Boys en  John Lennon ging naar de school voor de kunsten aan dezelfde straat. De school van Paul voorkomt nu  dat John Lennons school omgebouwd wordt tot appartementen. Het Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) maakt namelijk  een deal van £3,7 miljoen  om Hope Street 68 te kopen.

 

28 maart

 

Paul McCartney en zijn band treden op in een  afgeladen sportpaleis te Antwerpen. Een sterk, drie uur durend concert  en daarvoor heeft  hij zelfs enkele zinnetjes Nederlands voorbereid. Apple lanceert een nieuwe website over Yellow Submarine  ter promotie van de nieuwe release van de film op DVD/Blu-ray.

Paul laat weten in dagblad Die Zeit dat hij werkt aan een of meerdere songs voor een nieuw computerspel.

Een vergeten gitaarsolo uit Here Comes The Sun zal te horen zijn op de DVD van Martin Scorsese genaamd George Harrison: Living in the Material World die over een paar maadne uitkomt.

 

29 maart

 

Elektrische rolstoelen mogen niet Beatle heten. De Nederlandse fabrikant profiteert dan te veel  van de bekendheid van The Beatles, een merk van Apple Corps. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie in Luxemburg vandaag.

Er komen weer eens nieuwe 3D-modellen uit, geïnspireerd  op de film Yellow Submarine. Het nieuwe model  zal in twee versies te koop zijn: een standaardeditie en een de-luxeversie in een blikje. Onder anderen Paul McCartney  steunt een campagne om de sluiting van Twickenham Film Studio’s te voorkomen. Paul McCartney treedt op in de Royal Albert Hall. Het is een liefdadigheidsconcert te bate van de Teenage Cancer Trust.

 

30 maart

 

Paul McCartney vindt het niet leuk dat iedere opkomende boyband wordt vergeleken met The Beatles. De jongensgroep One Direction kreeg onlangs de titel ‘de nieuwe Beatles’. Volgens Paul levert dit onnodig veel druk op. Zo is te lezen op Digital Spy.

Paul breekt alle Colombiaanse ticketverkopen  en creëert enorme rijen fans die willen proberen een kaartje te bemachtigen voor het eerste concert ooit van hem in het land. Volgens lokale berichten worden  zo’n 17.000 kaarten verkocht in 30 minuten.

 

3 april

 

De zonen van The Beatles richten mogelijk samen een band op. Dat verklaart James McCartney, zoon van Paul, aan de BBC.  James zou met Sean Lennon, Dhani Harrison en Zak Starkey  willen starten met The Beatles – The Next Generation. Volgens hem zijn Harrison en Lennon enthousiast, alleen Starkey heeft twijfels. Het bos dat ooit door Paul McCartney als eerbetoon aan zijn vrouw Linda werd geplant is door een plotselinge dodelijke ziekte getroffen.

 

4 april 

 

De hertogin van Cornwall, prinses Camilla de echtgenote van prins Charles bezoekt het museum  Beatles Story  te Liverpool.

 

5 april 

 

James McCartney probeert de sensatie naar aanleiding van een interview met de BBC wat in te dammen. Paul McCartney is fan van Bruno Mars en Kanye West, zo laat hij weten. Hij wandelt  op  sandalen en gekleed in sportkleding door de straten van Los Angeles.

 

15 april

 

Paul treedt op in Montevideo, Uruguay

 

17 april

 

 

Paul treedt op in Asuncion, Paraguay

 

19 april 

 

Paul treedt op in Bogota te Colombia. Het concert wordt door radiozender Canal Capital uitgezonden.  Het betreft allemaal het concert in het El Campin Stadion, Bogota, Colombia.

 

21 april 

 

Het is Record Store Day  en daarom komt er op vinyl gelimiteerde heruitgave uit van Paul McCartney, namelijk Another Day met op de B-kant Oh Woman, Oh Why. Oplage:  slechts 2000 exemplaren. Paul tredt op  Recife, Brazilië.

 

24 april

 

De documentaire Strange Fruit: The Beatles’ Apple Records komt uit op DVD.

 

1 mei 

 

De documentaire van Martin Scorcese over George Harrison genaamd Living in the Material World verschijnt op DVD. Ook wordt Early Takes Volume 1 van George Harrison uitgebracht. Het is een vinylelpee die  wordt uitgegeven door Hip-O Records, het platenlabel waar ook Ringo mee samenwerkt.

 

2 mei

 

Paul McCartney zal deze herfst worden benoemd tot erelid van de  prestigieuze American Academy Of Arts And Sciences.

Filmstudio Paramount koopt  de rechten van  Hole in The Fence, een musical van Ringo Starr en Dave Stewart (The Eurythmics). Een veiligheidscordon van 1.400 politieagenten beschermt Paul  tijdens zijn tweedaagse verblijf in Bogota, Colombia.

In de miljoenenstad Dhaka te Bangla Desh is een oorlogsmuseum (!)  waar George Harrison herdacht wordt. Op de tweede verdieping staat een bronzen schild ter herinnering aan hem. Op het schild staan de woorden ‘schrijver, componist, vredesmaker, tuinman, tekstschrijver, muzikant, weldoener, dichter…Met al onze liefde en dankbaarheid.’ Het schild werd in februari 2009 door de Engelse zanger Danis Theophilus geschonken.

Ringo Starr geeft toe dat hij heel erge plankenkoorts heeft als hij het podium op moet, hij is er zelfs vaak ziek van.

 

4 mei 

 

Paul is aanwezig bij de presentatie van een vegetarisch kookboek door zijn dochter Mary  in Londen. Ringo Starr werkt samen met het David Sheldrick Wildlife Trust, een van de organisaties die de bescherming van neushoorns bevorderen. Hij schenkt de  organisatie een van zijn drumstokken om te veilen.

 

5 mei 

 

Paul treedt op in Estadio Omnilife Guadalajara Mexico.

 

6  mei 

 

In de Amerikaanse tv-serie Mad Men wordt het   nummer Tomorrow Never Knows  gebruikt, wat ongebruikelijk is in dergelijke series.  Volgens The Wall Street Journal kost  het gebruik de serie 250.000 dollar, ongeveer 190.000 euro. Het is het hoogste bedrag dat producent  ooit betaalde. Aan het einde van de aflevering luistert de hoofdpersoon naar het nummer. In de aftiteling is het liedje opnieuw te horen. Paul McCartney en Ringo Starr hebben toestemming gegeven voor het gebruik, net als de weduwen van John Lennon en George Harrison. Wereldpremière van The Beatles: Het Verloren Concert, een opgelapte versie van het concert in het Washington Coliseum (11 februari 1964) in het Ziegfield Theatre in New York.

 

8 mei 

 

Paul treedt op in het Azteca Stadium, Mexico City.

 

9 mei

 

Paul treedt op in Guadalajara, Mexico.  Ob-La-Di, Ob-La-Da speelt hij samen met een originele Mariachi-band.

 

10 mei

 

Jimmy Fallon (gastheer van een talkshow) geeft en CD uit met nummers van supergasten, waaronder  als Paul McCartney. Het plaatje genaamd Blow Your Pants Off  zal in juni uitkomen bij Warner Music. De presentator geeft vandaag  de tracklist vrij. Track nummer vier is Scrambled Eggs met  Paul McCartney. Britse hoogwaardigheidsbekleders wijzen een verzoek af om ter nagedachtenis aan  Brian Epstein een gevelsteen te plaatsen in Londen.

 

11 mei 

 

Johnny Depp vindt  de kritiek op zijn gebarentaal in de video van Paul McCartneys My Valentine´wel grappig. Dove muziekfans hebben  een fout in de promo gevonden.

 

13 mei 

 

Paul McCartney treedt op in Zocalo in Mexico City  en hij onthult ontroerd te zijn door de vele mensen die buiten kamperen  om zijn gratis concert  te kunnen zien. Hij zegt dat het herinneringen aan Beatlesmania bij hem oproept. Naar schatting 250.000 mensen vullen het plein en de omliggende straten. Hij treedt er op  met een Mariachi-band. Gezamenlijk spelen ze onder meer Ob-La-Di, Ob-La-Da.

Een onvoltooide song van George Harrison wordt mogelijk afgemaakt door  Paul McCartney. Volgens Olivia Harrison liggen er nog meer onvolledige nummers op de plank.

 

15 mei 

 

Ringo Starr heeft vertelt dat hij geen idee heeft waar de talloze foto’s  van achter de schermen zijn gebleven die hij zelf maakte gedurende de hoogtijdagen van The Beatles.

Paul McCartney redde het leven van Mark Ronson leven toen hij de muziekproducer als kind uit de zee opviste en zo behoede voor een gewisse verdrinkingsdood. De moeder van Ronson vertelde haar zoon dat Paul zich in de golven van het water bij Long Island, New York had gestort en hem uit het water had gevist. De producer was niet helemaal overtuigd van de waarheid verhaal tot McCartney zelf het verhaal  eerder dit jaar bevestigde tijdens een vergadering.

 

21 mei 

 

De elpee/CD Ram  komt uit in de De Luxe Paul McCartney Archive Collection in Europa. In Amerika verschijnt het geheel een dag later. Eerder zijn al heruitgaven van McCartney, McCartney II en Band On The Run op de markt gebracht. Bedrijven in de wijk van de Cavern Club in Liverpool maken bekend dat er plannen zijn om hun  buurt te vernieuwen.

 

22 mei 

 

Ringo Starr opent de tuin genaamd Water Aid bij de Chelsea Flower Show om zo te laten zien hoe belangrijk veilig drinkwater is voor de arme mensen op de wereld.Hij vertelt over zijn bewondering voor het vocale talent van de Bee Gees tijdens Chelsea Flower Show. Hij zegt: ‘God zegene hem en zijn familie. De Bee Gees waren tijdens onze periode belangrijk, vooral vanwege de harmonieën. Ik kende hem niet zo goed, ik kende Maurice beter dan de andere twee, maar hij had een geweldige stem en ze schreven goede songs’.

Het Verloren Concert, een opgelapte versie van het concert in het Washington Coliseum (11 februari 1964) is  voor het laatst  in theaters door heel de USA te zien.

 

23 mei

 

Paul  houdt een voordracht  op het LIPA (Liverpool Institute For Performing Arts) en beantwoordt vragen in het Paul McCartney Auditorium.

De wekelijkse radioshow Every Little Thing’ van Ken Michaels staat in het van de opnieuw uitgebrachte elpee/CD RAM van Paul en Linda McCartney. De RAM-special wordt uitgezonden op WHNU 88.7 FM (West Haven, Connecticut) én online.

 

24 mei 

 

Er duiken filmbeelden op van John Lennon in zijn tuin op die basketbal speelt met Miles Davis tijdens een verjaardagsfeestje. Je kunt aan de kledij en de kapsels zien dat het zich afspeelt in de jaren 70.

 

25 mei
Paul McCartneys regiedebuut, My Valentine, is in de bioscopen te zien  voor iedere voorstelling van The Intouchables. Paul McCartney  en anderen zwaaien de Engelse koningin lof toe wanneer  zij in het kader van haar diamanten jubileum een feest voor de schone kunsten bijwoont in de Royal Academy Of The  Arts in hartje Londen.
29 mei

 

Paul McCartney, Ronnie Wood en Ricky Gervais  dineren samen in een chic Londens restaurant. De drie heren hebben  hun partners meegenomen naar het Murano Restaurant in Mayfair.

 

30 mei

 

Ringo Starr verricht de officiële opening van de tuin genaamd Water Aid  bij de Bloemenshow in Chelsea en maakt van de gelegenheid gebruik om zich kritisch uit te laten over de waterbedrijven, die er niet in slagen om lekkages te voorkomen, waardoor er water wordt verspild.

 

31 mei

 

Het  lijkt er op dat het huis waarin Ringo Starr is opgegroeid op Madryn Street in Dingle (Liverpool) zal gered worden van de sloop dankzij een subsidie van de overheid van 2 miljoen pond, zo’n 2,5 miljoen euro.

 

4 juni

 

Paul McCartney brengt een bezoek aan de vroegere kunstacademie  John Lennon nadat het gebouw kort daarvoor wordt aangekocht  door de Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA). Paul opent op zijn website een onlineversie van zijn opnamestudio en stelt zo fans in de gelegenheid zijn songs te remixen.

Het zestigjarige regeringsjubileum van koningin Elizabeth II wordt vandaag afgesloten met een groot popconcert in de voortuin van Buckingham Palace in Londen. Paul komt tijdens het jubileumconcertwel verrassend uit de hoek. Hij gebruikt tijdens het slotnummer Ob-La-Di Ob-La-Da een Hofner basgitaar met daarop de Union Jack. Deze gitaar is een origineel ontwerp van Hofner, gebaseerd op de vioolbas van Paul  uit 1962.

Yellow Submarine verschijnt geheel gerestaureerd op DVD en Blu-ray.

 

5 juni

 

Paul McCartney onthult  voor de eerste keer dat  hij een drankprobleem had toen The  Beatles uit elkaar gingen.  ‘Ik dronk gewoon te veel. Ik dronk whisky, waarvan er heel veel was in Schotland’, zei hij. Hij ging aan de drank in zijn huis  toen hij problemen had om te wennen aan zijn solocarrière.

Lokale media in Colombia melden  dat er geen onregelmatigheden zijn gevonden in de contracten die zijn gesloten tussen Canal Capital en Paul McCartney. Het concert van Paul McCartney in Bogota op 20 april werd door de radio uitgezonden. Het kantoor van de Inspecteur-generaal concludeert dat de contracten overeenkomen met de afspraken die zijn gemaakt voor uitzending.

Een tweede reeks van nog nooit eerder gehoorde nummers van George Harrison wordt waarschijnlijk uitgebracht laat Olivia Harrison weten. Zij en Giles Martin hebben begin dit jaar gezamenlijk de demo’s van George doorgelopen en ze uitgebracht onder de naam Early Takes Volume 1. ‘Als er een tweede deel volgt, weet ik al welke nummers mooi bij elkaar passen. Er is voldoende materiaal, de vraag is alleen wanneer’, zegt ze.

Paul McCartney bevestigt dat hij zal optreden bij de opening van de Olympische Spelen in Londen.


7 juni 

Het Beatlesmuseum in Hamburg sluit volgens berichten eind deze maand de deuren. Het vijf verdiepingen tellende museum dat in mei 2009 werd geopend, wordt naar alle waarschijnlijkheid gesloten, omdat er te weinig belangstelling voor is van fans.
8 juni

 

Volgens berichten wil Paul McCartney Hey Jude niet spelen tijdens het concert voor koningin Elizabeth II, omdat hij het bewaart voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

 

11 juni

 

Behalve in New York City is kunst van Ringo Starr in een tweede galerie te zien. Tot 17 juni wordt de kunst van hem ook geëxposeerd in de Liss Galerie, 140 Yorkville Avenue in Toronto.

 

12 juni

 

Dhani Harrison trouwt met  de IJslandse schone Karadottir. Het pasgetrouwde stel gaat in Los Angeles wonen.

 

13 juni 

 

George Harrison voert nogmaals de Amerikaanse hitlijsten aan met de 2-DVD  van Martin Scorsese: George Harrison: Living in the Material World. De DVD-set  komt op nummer één binnen  in de eerste week van verschijnen.

 

14 juni

 

Het geboortehuis van  Ringo Starr, is voorlopig gered van de sloopkogel. De woning aan Madryn Street in Liverpool wordt opgeknapt. De medewerkers van het Beatlesmuseum in  Hamburg hebben Paul McCartney om hulp gevraagd. In een filmpje op You Tube richten ze zich tot hem en leggen ze hem uit waarom hun museum, dat met de sluiting wordt bedreigd, zo belangrijk is. Ringo And His All Starr Band treden op in het Fallsview Casino, Niagara Falls.

 

15 juni

 

Ringo Starr vraagt om ‘vrede en liefde’ tijdens de lancering van een nieuwe anti- wapencampagne. Het is tevens  een muzikale persconferentie in de Avalon Ballroom van het Falls View Casino Resort voor de lancering van een vijf weken durende tournee door   Noord-Amerika met de dertiende editie van zijn All-Starr Band. Ringo speelt een paar nummers samen met de band, waaronder  Boys en With A Little Help From My Friends. Hij beantwoordt vervolgens vragen van de media. Paul  houdt een ingetogen verjaardagsfeest voor zijn 70e verjaardag. Hij wil absoluut geen groot feest maar  in plaats daarvan  viert hij deze gebeurtenis met zijn dierbaarste vrienden, familieleden en vrouw Nancy Shevell. Hij zegt: ‘Een uitgebreid feest is niks voor mij.’ Ringo And His All Starr Band treden  nogmaals op in het Fallsview Casino, Niagara Falls.

 

16 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Bethel Woods PAC, Bethel, NY

 

17 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Mohegan Sun, Uncasville.

 

18 juni

 

Ringo Starr bevestigt nogmaals zijn liefde voor Liverpool bij de start van zijn nieuwe tournee in Canada. Hij roept: ‘I love Liverpool’ tijdens een nieuwsuitzending en voegt daar lachend aan toe: ‘Noteer dit alsjeblieft!’ In een interview met de Deense krant Ekstra Bladet onthult Giles Martin dat hij werkt aan een geheim Beatlesproject. Meer wil hij niet loslaten.

Paul bezoekt een  particuliere school in Notting Hill, waar Stella haar zonen Miller en Beckett heeft geplaatst. Hij werpt een keurende blik in de schoolboeken voordat hij zich onder de andere grootouders mengt. PETA UK laat ter ere van Pauls 70e verjaardag  de foto van de Abbey Road-hoes opnieuw maken. Deze keer zijn het niet John, Paul, George en Ringo die het zebrapad  van Abbey Road oversteken, maar een vis, varken, kip en koe die borden dragen met ‘Fijne verjaardag Paul! Bedankt dat je van ons houdt.’ Een passende verjaardagskaart voor de vegetariër en campagnevoerder voor dierenrechten.

 

19 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Bank of America Pavilion, Boston, MA.

 

20 juni

 

De Britse acteur Victor Spinetti, die bevriend raakte met The Beatles toen hij meewerkte aan drie van hun grootste films overlijdt op 82-jarige leeftijd aan kanker overleden.Paul McCartney en Ringo Starr hebben betuigen hun medeleven met het overlijden van Victor Spinetti. In een bericht op Facebook schrijft Yoko: ‘Lieve PaulMcCartney happy, happy, birthday, Paul! Veel en veel liefs, Yoko x’. Ze voegt  een foto van Pauls  elpee/CD Ram toe. Paul biedt  een van zijn iconische Hofner-vioolbassen aan om geld in te zamelen middels een veiling voor de Nordoff Robbins Stichting. Deze organisatie probeert het leven van kwetsbare kinderen en volwassenen te verbeteren doormiddel van muziek. Er start een petitie om een standbeeld voor George Harrison op te richten in Henley-on-Thames, Oxfordshire. Ringo And His All Starr Band treden  op in het American Theatre, Lancaster PA.

 

21 juni

 

Paul onthult het geheim van zijn schijnbaar niet aflatende gezondheid. Hij zegt: ‘Ik doe al jaren aan cardio-fitness, maar dat doe ik wel op het podium.’ Het Amerikaanse Universal heeft EMI’s muziektak  voor 1,9 miljard dollar gekocht van Citigroup. Een Senaatscommissie buigt zich hierover.

 

22 juni 

 

De firma C. Gars Ltd in Londen verkoopt  voor £ 600.- een doos met 25 zeer zeldzame Beatlessigaren. Men kocht de sigaren — in een bijzonder kistje — onlangs van een antiekverzamelaar in Engeland. Volgens de informatie op de achterkant van het kistje, zijn deze sigaren cadeaugedaan aan Charles Berman, als dank voor zijn werk aan de tweede Beatlesfilm Help!  Men gaat ervan uit dat dit het laatste nog bestaande  complete kistje van deze sigaren is. Het is bekend dat er ook nog enkele losse exemplaren van de Beatlessigaren bestaan. De opnames die werden gebruikt als basis voorelpees en CD’s als The Beatles Live At The Hamburg Star Club 1962 worden bij een veiling aangeboden. Het gaat om een beveiligde master-versie van de originele opname van slechte geluidskwaliteit met een andere volgorde dan op de elpees en CD’s. Onder anderen Paul McCartney staat achter een campagne van Greenpeace  om het Noordpoolgebied te beschermen tegen het boren naar olie en tegen het niet-duurzaam vissen.  Ringo And His All Starr Band treden  op in het Jones Beach Ampitheater, Wantagh, NY.

 

23 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Caesar’s, Atlantic City, NJ.

 

24 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Meyerhoff, Baltimore, MD

 

25 juni

 

Yoko Ono  laat weten  dat haar overleden echtgenoot zichzelf als Ier zag.

 

Paul belt Brian Wilson  (The Beach Boys) in het Bell Centre te Montreal om hem te feliciteren met zijn verjaardag.  Volgens Rolling Stone  zei McCartney: ‘Gefeliciteerd, vriend!’ Wilson antwoordde: ‘Jij ook gefeliciteerd Paul.’

 

26 juni

 

Paul McCartney neemt  een exclusieve videoboodschap op waarin hij aan scholen uitlegt wat het doel van de vleesvrije maandag  is en  wat het belang is de hoeveelheid vlees die wij eten te verminderen. Ringo And His All Starr Band treden  op in het State Theater, Easton, PA.

 

27 juni

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Mayo Center, Morristown, NJ

The Beatles introduceren   een nieuw gratis spel online, genaamd ‘Save Pepperland. Het kan gespeeld worden op de nieuwe website yellowsubmarine.com.

 

29 juni

 

Paul laat weten te geloven in de helende kracht van muziek. Hij is ervan overtuigd dat liedjes een krachtig effect hebben en beweert zelfs dat zijn hoofdpijn over gaat door naar muziek te luisteren. Dat vertelt hij in de  Ronnie Wood Show die wordt uitgezonden op Sky Arts en op Absolute Classic Rock. James McCartney heeft te vroeg gesuggereerd dat de kinderen van de Fab Four een nieuwe band zouden vormen. Ringo Starr draait  het gerucht de nek om. Hij bevestigt dat noch zijn zoon Zak, noch zijn zoon Jason Starkey mee wil doen. De film The Family Way, uit 1966 met het muzikale arrangement van  Paul wordt weer eens uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Ringo And His All Starr Band treden  op in het St Augustine Theater, St. Augustine, FL.

 

30 juni 

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in de Seminole Hard Rock Arena, Hollywood, FL.

 

1 juli    

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in de Ruth Eckerd Hall, Clearwater, FL.

 

3 juli    

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Tuscaloosa Ampitheater, Tuscaloosa, Al.

 

4 juli

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in The Wharf, Orange Beach, Al.

 

6 juli

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Fox Theater, Atlanta, GA.

 

7 juli

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Ryman Auditorium, Nashville, TN.

 

8 juli    

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Horseshoe Casino, Hammond, IN.

 

10 juli  

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Beaver Creek, CO.

 

11 juli   

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Usana Ampitheater, Salt Lake, UT.

 

13 juli  

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Northern Quest, Airway Heights, WA.

 

14 juli   

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Chateau St. Michelle, Woodinville, WA.

 

15 juli   

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in Edgefield, Portland, OR.

 

17 juli  

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in de  Mountain Winery, Saratoga, CA .

 

19 juli  

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in het Pechanga Casino, Temecula, CA.

 

20 juli   

 

Ringo And His All Starr Band treden  op bij Humphrey’s, San Diego, CA.

 

21 juli  

 

Ringo And His All Starr Band treden  op in The Greek, Los Angeles, CA.

 

14 augustus

 

Een hoogtepunt op de afsluiting van de Olympische Spelen  is een eerbetoon aan John Lennon. Terwijl Imagine klinkt, vormt een grote groep mensen in het midden van het stadion het gezicht van hem.

 

17 augustus

 

Als eerbetoon aan The Beatles en aan John Lennon in het bijzonder, brengt de Duitse fabrikant Hohner een hoogwaardige versie uit van de mondharmonica type Hohner Marineband.

 

19 augustus

 

Sinds het jaar 2000 kan de moordenaar van John Lennon  iedere twee jaar om vervroegde vrijlating vragen.  De veroordeelde maakt steeds gebruik van dat recht. De man dient voor de zevende keer een verzoek in om te worden vrijgelaten.

 

23 augustus

 

De man die John Lennon vermoordde, mag nog steeds niet vrijkomen. Zijn vraag tot vervroegde vrijlating wordt  voor de zevende keer verworpen. Hij moet nog zeker twee jaar in de gevangenis blijven.

 

28 augustus

 

Paul en  en zijn vrouw Nancy Shevell helpen dochter Bea en een paar vrienden met de verkoop van limonade voor hun huis in de Hamptons.

 

29 augustus 

 

Ringo Starr is door de website Celebritynetworth.com bestempeld als de rijkste drummer ter wereld.

 

31 augustus

 

Vijf fakkeldragers  voor de Paralympische  Spelen te Londen lopen met hun vlam door Abbey Road. Ze creëren even de  pose die The  Beatles maakten voor hun  beroemde elpee.

 

3 september 

 

Paul McCartney en Ringo Starr maken deel uit van een groot gezelschap artiesten die meedoen aan een milieucampagne die is gestart door Yoko Ono en zoon Sean. De Artists Against Fracking  willen een eind maken aan de praktijk van fracking (= boren naar schaliegas).

 

4 september

 

Paul McCartney krijgt de Legion d’ Honneur, de hoogste Franse onderscheiding. Dat maakt het bureau van de Franse president Francois Hollande  bekend.

 

5 september

 

NASA maakt bekend dat ze de muziek van onder andere The Beatles en de Doors gebruiken om hun onderzoeksrobot op Mars elke ochtend te wekken.

Er zouden geluidsbandopnamen met Ringo Starr zijn ontdekt uit de periode voordat hij succesvol werd met de Fab Four. De sessies, uit 1960, bevatten optredens van Rory Storm and the Hurricanes – de band waarin Ringo speelde. De tapes zijn ‘ontdekt’ bij de zus van Storm, Iris Caldwell, in de kelder van haar huis en zullen uitgebracht worden op een nieuwe CD.

Het voormalig huis van John Lennon staat te koop. Het gebouw in namaak Tudorstijl in Weybridge staat  te koop voor £ 15 miljoen. Het landgoed heet Kenwood.

 

7 september

 

Er komt een nieuw Beatles-bordspel uit, namelijk: Scrabble.

 

10 september

 

Het instellen van een webcam bij het zebrapad van Abbey Road  is een enorm wereldwijd succes gebleken.

Het resonerende openingsakkoord aan het begin van A Hard Day’s Night (1964) is een van de beroemdste geluiden uit de geschiedenis van de rock and roll. Je herkent het meteen, maar zoals veel musici hebben ervaren, slaagt niemand erin het volmaakt na te bootsen. Een Britse wiskundige beweert  dat George Harrison een gewoon F add9 — akkoord aansloeg op zijn twaalfsnarige Rickenbacker-gitaar.

 

11 september

 

De CD Tempest van Bob Dylan komt uit. Een van de langverwachte nummers erop is Dylans eerbetoon aan John Lennon genaamd Roll On John, waarin hij  teksten gebruikt uit enkele van de meest memorabele songs van John.

 

12 september

 

De Londense vestiging van het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds stelt  The Beatles  tentoon in Wenen, te Oostenrijk.  De beelden hebben de  vorm van de  elpeehoes van Abbey Road.

 

16 september

 

Joey Molland  (van de Apple-band Badfinger) geeft een speciaal concert in Central New York ter ere van de 72e geboortedag van John Lennon.

 

17 september

 

Live And Let Die,  van Paul McCartney en  Wings, is verkozen tot beste  James Bond song aller tijden in een verkiezing in Engeland.

 

18 september 

 

De documentaire George Harrison, Living in the Material World van Martin Scorsese, genomineerd voor maar liefst zes Emmy’s, ontvangt er uiteindelijk twee.

 

21 september 

 

Paul McCartney en Berry Gordy Jr. maken deel uit van de menigte  in Manhattan wanneer een oude Motownvleugel weer aan de wereld wordt getoond. McCartney, die de restauratie van de vleugel financierde, zit samen met Gordy aan de toetsen wanneer  zij het nummer Money (That’s What I Want) spelen. Daarna speelt Paul nog My Valentine, Lady Madonna en Hey Jude.

 

22 september 

 

De voormalig minister voor wonen in Engeland, gaat per ongeluk een akkoord  voor een renovatieproject, zonder zich te realiseren dat dit akkoord ook het slopen van  het geboortehuis Nine Madryn Street van Ringo Starr in de wijk Dingle te Liverpool  inhoudt.

 

24 september

 

Universal Music heeft groen licht gekregen om EMI over te nemen. De Europese Commissie heeft een afgeslankte versie van Universals oorspronkelijke plan van 1,9 miljard dollar goedgekeurd.

Om goedkeuring te krijgen moest Universal een derde van de bezittingen van EMI van de hand doen, waaronder Parlophone en enkele andere kleine labels, maar het hoeft de opnamerechten van The Beatles niet te verkopen.

CD’s  van John Lennon in Groot-Brittannië worden door de actiegroep Abuse Sticks Out voorzien van stickers. Op de stickers staat de tekst: ‘Waarschuwing, koop dit album niet. Deze man slaat vrouwen’.

 

25 september

 

Er duiken foto’s op van John zijn gemaakt in 1966  terwijl cricket speelt tijdens  een pauze  bij de  opnames van de  film How I Won The War.

 

26 september

 

Er komt een bouwpakket van Yellow Submarine uit bij het speelgoedmerk K’nex. Het pakket bevat de instrumenten (gitaren en drums) en de poppetjes en de verpakking kan dienst doen als decor.

 

28 september

 

Dorinish Island, dat John Lennon in 1967 kocht maar waar hij nooit gewoond heeft,  is  weer te koop voor  $300 000. John betaalde er  zelf $ 2700,– voor. Yoko Ono verkocht  het in 1980 trouwens al aan plaatselijke boeren.

 

29 september

 

Het St. Jude Children’s Research Hospital  te Hollywood viert zijn 50e verjaardag met een  vertolking van Hey Jude.  Het wordt gezongen door een all star-koor, samen met  vele patiënten.

 

2 oktober

 

Paul Talks is een interview-CD met Paul McCartney  die vanaf nu te koop is via de website van Julia Baird, John Lennons halfzus. De CD is opgenomen in 1987 op het kantoor van MPL Communications in Londen.  Hij  praat onder andere over zijn ontmoeting met John Lennon  bij het Woolton-feest, oefenen in de badkamer, zijn eerste nummer componerend met John, zijn ontmoeting met George Harrison, herinneringen aan Johns huis Mendips, over zijn broer Michael en of hij Beatlesmemorabilia verzamelt.

 

3 oktober

 

Paul McCartney krijgt gezelschap van Kate Moss  op de voorste rij van zijn dochters modeshow tijdens de Paris Fashion Week.

 

4 oktober

 

Paul is een van de vele bekende sterren op de herdenkingsdienst voor acteur Victor Spinetti in  de St. Paul kathedraal te Covent Garden in Londen.  Hij draagt  een mooi zwart pak met een overjas en een zonnebril. Paul wordt  goed onthaald en zwaait nog even naar het wachtende publiek wanneer hij uit de auto stapt om de kerk binnen te gaan.

De ervaren acteur Victor Spinetti, die in alle drie de Beatlesfilms speelde, is 82 jaar geworden na een langdurige strijd tegen kanker.

Begin van de tweedaagse conferentie Love Me Do: The Beatles at Fifty  in de School voor Politieke, Sociale en Geografische Wetenschappen aan de Loughborough Universiteit. De conferentie gaat over de invloed van The Beatles op de zestiger jaren en de daaruit volgende invloed op cultuur, maatschappij en politiek.

 

6 oktober

 

EMI staakt  de re-release van de single Love Me Do/P.S I Love You. Dit omdat  ze een verkeerde track hebben gebruikt bij het persen. Er zijn immers twee versies van de single, een met Ringo aan de drums die werd gebruikt in 1962 bij de eerste versie van de single en een met  Andy White. EMI gebruikte  per abuis weer eens de versie met White.

 

8 oktober

 

The Magical Mystery Tour wordt wereldwijd heruitgebracht op DVD en Blue-ray.

 

9 oktober

 

Lady Gaga krijgt de LennonOno Vredesprijs, die in het leven geroepen werd  om John Lennon ter eren en te gedenken. Ook de Russische punkgroep Pussy Riot en de overleden schrijver Christopher Hitchens krijgen de vredesprijs.

Paul  is van plan om samen met producer Jeff Lynne de studio in te gaan om aan een onafgemaakt lied van John Lennon te werken. Tijdens het Anthology-project van de groep lieten ze het onbewerkt. Paul heeft goeie herinneringen aan de samenwerking van Lynne met The Beatles, maar hij betreurt het dat hij indertijd niet tegen George Harrison in is gegaan om

het nummer alsnog te bewerken. Paul zegt:’We werkten aan een opname maar George vond het helemaal niks.  Wwij zeiden: Kom op George, dit is van John. Maar hij bleef volhouden: Het is en blijft troep!’ Okee dan niet! Dus die opname ligt er nog steeds en ik wil binnenkort samen Jeff er aan werken en het afmaken.’

 

10 oktober 

 

Hunter Davies geeft nu in het Nederlands het boek John Lennons Brieven uit met daarin ontroerende of grappige verhalen van de eigenaren over hoe ze aan hun brief zijn gekomen.

 

15 oktober 

 

Paul doet mee met Rufus Wainwright , Irma Thomas en anderen bij opnamen van bekende Kerstliedjes voor Holidays Rule.

 

16 oktober

Elton John  vertoont  een film van zijn beroemde podiumoptreden van ‘Empty Garden’ samen met John Lennon in New York. De zorgvuldig gerestaureerd film, gefilmd door een fan, is de enige bekende kleurenfilm van die historische gebeurtenis van 28 november 1974. Deze unieke film  wordt vertoond wanneer Elton ‘Empty Garden’ speelt in Las Vegas waar hij zijn Million Dollar Piano Show uitvoert. De song Imagine is verbannen bij tientallen kerkelijke begrafenissen in het Verenigd Koninkrijk vanwege de controversiële teksten. Kerkelijke leiders besluiten de song van de playlists te verwijderen vanwege de strofe ‘Imagine there’s no heaven.’

 

17 oktober

 

De Special Edition van het magazine Rolling Stone komt uit. Het is is een mooie historische terugblik op het leven van John Lennon, waarvoor uitgebreid is geput uit de archieven van het magazine, zelfs helemaal terug tot de allereerste uitgave.

John Clive, de acteur en auteur die de stem deed van John Lennon in  de film Yellow Submarine,  is overleden op 79-jarige leeftijd.

 

18 oktober

 

Broadcast Music Inc. (BMI) eert Paul met een BMI Million-Air Award voor vier miljoen radio-uitvoeringen in de Verenigde Staten van de song Live and Let Die.

 

19 oktober

 

Bluw Toys krijgt de licentie voor verschillende bekende nummers van Lennon en McCartney, zoals She Loves You, I Am The Walrus, A Hard Day’s Night, Hey Jude en Help. De teksten zullen op een serie kop en schotels komen te staan.

 
22 oktober

 

Paul McCartney biedt zijn heeft zijn publieke steun aan aan de internationale campagne ter beëindiging van schildpadfokkerijen op de Kaaiman Eilanden. Deze campagne wordt geleid door de WSPA. Hij schakelt vandaag trouwens twee verschillende producers in, Ethan Johns en Mark Ronson voor werk aan zijn nieuwe CD.

Ter viering van de 50e verjaardag van de eerste Beatles-single komt bij Apple/EMI  Love Me Do uit  op een zeven inchversie. Oorspronkelijk zou hij op 8 oktober verschijnen, maar omdat de verkeerde opname was gebruikt — met Andy White op drums in plaats van Ringo — is die oplage teruggehaald.

 

24  oktober

 

EMI geeft een video vrij die de ophanden zijnde uitgave aankondigt van een box met de geremasterde vinylcollectie. De promotievideo, die twee minuten en tien seconden duurt, bevat beeldmateriaal en belangrijke extra’s van deze vernieuwde Beatles-box.

Het zou kunnen dat Paul McCartney experimenteert met verschillende stijlen tijdens opnamesessies voor zijn volgende CD. De laatste informatie  is dat hij werkt  met producer Ethan Johns.

 

28 oktober 

 

Apple (computers) en The Beatles hebben jarenlang een omstreden relatie gehad. Het bedrijf van The Beatles vond dat het logo van Apple (computers) inbreuk maakte op hun handelsmerk. In 2007 werd het geschil van Apple Inc. (computers)  en Apple Corps Ltd. ( The Beatles)  afgewikkeld. Daardoor werd Apple Inc. eigenaar van ‘alle handelsmerken met betrekking tot ‘Apple’ en  gaf het toestemming  aan Apple Corps Ltd. (The Beatles)  voor het gebruik van sommige handelsmerken. In 2011 probeerde Apple (computers)  het eigendomsrecht uit te breiden, om er zeker van te zijn dat zij de definitieve eigenaars zijn. Vandaag wordt dat eigendomsrecht toegekend.  Wat betekent dit voor Apple (computers)? Theoretisch kan het gebruik maken van het logo van Apple Corps  (The Beatles) voor elk doel, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Dit is meer een huishoudelijke kwestie voor Appel (computers)  om het geschil van tientallen jaren definitief achter zich te laten.

 

29 oktober

 

Johnnie Walker presenteert bij BBC Radio 2 een portret van Paul met gebruik van interviews en optredens uit het BBC-archief.  Het programma begint met het uiteenvallen van The Beatles en volgt McCartneys solocarrière tot heden.

Het oude huis van Ringo Starr  is te koop. In het begin van de jaren ‘90 woonden hij en zijn vrouw Barbara Bach  op 4 Glynde Mews, een niet voor het publiek toegankelijke doodlopende straat,  net voorbij Walton Street te SW3 Londen.

‘Yoko Ono is niet verantwoordelijk voor het uit elkaar gaan van The Beatles’,  verklaart Paul.  ‘Ze heeft de groep zeker niet uit elkaar doen vallen,’  horen we hem zeggen tegen  David Frost in een interview dat volgende maand uitgezonden zal worden.

 

30 oktober

 

Een nieuwe Kerst-CD  genaamd Holidays Rule met daarop  onder anderen Paul McCartney, Rufus Wainwright en Irma Thomas komt uit  op het Hear Music label van Starbucks.

 

31 oktober
Lerares Charlotte Slim uit Shropshire belt een onbekend nummer van een gemist telefoontje terug en komt in contact te komen met Paul McCartney. Mevrouw Slim, die les geeft aan de Thomas Adams School in Wem, wordt benaderd door het management van Paul nadat haar leerlingen naar hem hadden geschreven over een donatie voor een liefdadigheidsloterij.

Iris Caldwell, zus van Rory Storm, zegt in een  telefonisch interview gezegd dat, hoewel Ringo Starr het ontkent, zij ervan overtuigd is dat hij inderdaad speelt op de CD Live at the Jive Hive March 1960. ‘Als dat namelijk niet het geval was, zou Rory die andere drummer hebben aangekondigd en achteraf ook hebben bedankt voor het invallen’, vertelt ze.

 

2 november

 

Paul McCartneys officiële website krijgt slechte reacties van fans als  de site wordt aangepast. Het 50 dollar kostende premiumgedeelte, waarop de leden toegang hebben tot exclusief materiaal, komt te vervallen.

 

6 november

 

Paul McCartney geeft president Obama een flinke steun in de rug door een oproep online te plaatsen om vooral te gaan stemmen op Obama.

 

7 november

 

In een interview van een uur met David Frost in het programma Frost All Over the World dat wordt uitgezonden door Al Jazeera English vertelt Paul  dat de samenwerking met John bij het schrijven van nummers zo goed werkte door het wederzijdse respect dat ze voor elkaar hadden.

 

8 november

 

Epstein: The Man Who Made The Beatles gaat in  wereldpremière. De multimediavoorstelling  is onderdeel van het officiële programma  van Liverpools jaarlijkse Homotopia Internationale Kunst Festival.

De Ivor Novello Award, die The Beatles in 1966 kregen voor hun single Yellow Submarine, is op een veiling in Bristol verkocht.

 

9 november

Een aantal vrienden en fans van Brian Epstein wil een standbeeld in Liverpool plaatsen ter ere van hem. De groep vertelt dat £ 60.000  nodig is. De voormalige Wingsgitarist Henry McCullough is in kritieke toestand na een hartaanval. Het complete oeuvre van The Beatles verschijnt opnieuw op vinyl. Er is voor deze nieuwe versie gebruik gemaakt van de remasters die in 2009 verschenen en de geluidskwaliteit is optimaal.

 

11 november

 

Paul treedt op in het Scottrade Center in St. Louis

 

12 november

 

Het internetradiostation Beatles-A-Rama!!! stelt  hun laatste hit genaamd Het John Lennon Uur, beschikbaar in podcastformaat.

 

13 november

 

Paul  en zijn vrouw Nancy  ontsnappen aan de dood. De piloot van de helikopter waar het paar inzit kan een ongeluk maar nipt voorkomen. Ze  nemen de helikopter  om van Londen naar East Sussex te reizen. De piloot raakt de controle over de heli kwijt door de slechte weersomstandigheden en dreigt tegen een rij hoge bomen te vliegen. Paul brengt via Eagle Rock Entertainment Live Kisses op DVD en Blu-ray uit met live-uitvoeringen van een aantal songs van die CD.

 

14 november 

 

Paul treedt op te Houston in het Minute Maid Park .

 

15 november 

 

Paul  spoort Amerikanen aan om de traditionele kalkoen te mijden op Thanksgiving en de feestdag in plaats daarvan te vieren met een vleesvrije maaltijd.

Met het refrein van Why Don’t We Do It in the Road?  lanceren EMI Records en Apple Corps het uitbrengen van de hele Beatlescatalogus op vinyl.  Met mobiele pop-upwinkels rijdt men door de straten van L.A. en New York. Deze promotietrip wordt gedaan met aangepaste dubbeldekkers,  die zijn volgestouwd met de nieuwe geremasterde vinylheruitgaven van de veertien Beatles-elpees.

 

16 november

 

Ringo Starr heeft op zijn website een nieuwe video gepost, die iets van zijn laatste inspanningen laat zien. In de clip meldt Ringo dat hij onlangs de stem heeft ingesproken van Mr Fibonacci, een personage dat zal verschijnen in de tekenfilmserie The Powerpuff Girls; uitgezonden door Cartoon Network.

 

19 november

 

Paul heeft  gesigneerde stropdassen overhandigd aan een VIP-veiling voor  International Men’s Day.

Een ambitieus nieuw project is gestart: het samenbrengen van film, foto, verhalen en interviews over het leven van The Beatles tussen oktober 1963 en augustus 1966, toen zij nog een toerende band waren. Apple Corps hoopt voor de film (titel: The Beatles Live! Project) zoveel mogelijk materiaal op te sporen uit de bijna drie jaar dat The Beatles 250 shows speelden in 116 steden over de hele wereld.

 

20 november

 

Een stukje  van een verrotte kies van John Lennon is op rondreis langs een aantal tandartspraktijken in Engeland om het gevaar van mondkanker onder de aandacht te brengen.

 

21 november

 

Paul en zijn vrouw Nancy vliegen naar New York voor het bijwonen van de Amerikaanse première van het regiedebuut van schoonzoon Simon Aboud, genaamd Comes A Bright Day. Simon is getrouwd met Pauls dochter Mary.

 

22 november 

 

Paul laat weten  dat tijdens een romantische vakantie  zijn echtgenote Nancy inspiratiebron is geweest voor het nummer My Valentine  van zijn laatste CD.

 

23 november
Paul McCartney praat in een interview met de Engelse krant The Independent als eerste openlijk over zijn relatie met Jimmy Savile en de seksuele mores in de jaren zestig en zeventig. Hij vertelt over de periode dat The Beatles een vriendschappelijke relatie hadden met de van kindermisbruik beschuldigde Savile. Savile, die vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleed, presenteerde onder meer kerstshows van The Beatles. McCartney: ‘Na afloop gaven we hem dan vaak een lift naar huis. Dan vertelde hij prachtige verhalen en wij hingen aan zijn lippen. Maar als we vroegen of we nog even bij hem naar binnen konden voor een kop koffie, dan zei hij altijd: Oh no, vanavond niet. Dat vonden we wel een beetje verdacht, de meeste mensen zouden je toch iets te drinken aanbieden als ze een lift van je hadden gekregen.’
25 november 

Paul treedt op in BC Place te Vancouver

 

26 november

 

Het gezin van Paul wordt een beetje nerveus wanneer Johnny Depp langskomt. Hij zegt dat zijn vrouw Nancy en zijn dochter Stella vreemd reageren wanneer de  acteur van  even langskomt en zelfs hij moet zich opknappen voor zijn speciale gastPaul zegt tegen de krant The Sun: ‘John — ik kan zijn naam wel noemen — komt vaak bij ons op bezoek. Dat is prima.’  In The Sun vertelt hij verder dat hij  in  de Capitol Studio’s te Los Angeles was om samen met een groep jazz-musici een live-versie op te nemen van zijn laatste album, Kisses On The Bottom. Maar hij viel ten prooi aan onzekerheid tijdens de eerste sessie en overwoog in een moment van paniek om er de brui aan te geven.

Paul  laat  in  de Independent weten dat hij het jammer vindt hoe het publiek tegen John Lennon aankijkt. Zijn vroegere bandmaat wordt vaak als bits  gezien. ‘Ik vind dat wel enigszins spijtig… Hij had zeker een verbitterde kant, maar dat was slechts een deel van het verhaal. Hij was ook een hele lieve, leuke vent.’

Paul heeft een speciaal kerstgeschenk voor zijn  fans. De CD Kisses On The Bottom — Complete Kisses komt exclusief uit op iTunes in Engeland en in de rest van de wereld. Morgen verschijnt het geheel in de Verenigde Staten van Amerika.

 

27 november

 

Paul  zal Robbie Williams bijstaan tijdens de campagne voor de Hillsborough-kerstsingle. Hij zal zingen en gitaarspelen met diverse artiesten op een versie van He Ain’t Heavy, He’s My Brother van The Hollies.

 

28 november

Paul dringt er bij concertpromotors op aan  slechts een show per keer te boeken, omdat hij  bang is dat zijn optredens niet uitverkocht zullen worden. Hij treedt trouwens vandaag op  in het Rexall Place in Edmonton.

 

29 november

 

Paul McCartney denkt elke avond op zijn tournee aan John Lennon en George Harrison wanneer hij zijn eer aan hen betoont.

 

3 december

 

Paul geeft een kerstsingle uit op rood en groen vinyl. Het nummer is de  oude The Christmas Song die op de A-kant van de single staat. Het nummer op de B-kant is McCartneys  kerstsingle Wonderful Christmastime  in de uitvoering van de band The Shins.

 

4 december

 

Paul McCartney geeft 48 dure plaatsen weg aan blinden en slechtzienden voor zijn twee shows in Edmonton .

 

6 december

 

Apple stelt in Rusland  muziek van The Beatles te koop via I-tunes.

Het  optreden van Paul McCartney in het BC Place te  Vancouver heeft een grotere indruk achter gelaten dan gepland. Het vuurwerk van Live and Let Die maakt namelijk brandplekken op het nieuwe dak van het gebouw.

 

7 december 

 

Paul  schrijft aan  Verenigde Naties een dringend verzoek om erover na te denken vegetarische initiatieven te promoten als middel in de strijd tegen klimaatverandering.

 

10 december

 

Een  blunder met Hey Jude tijdens de openingsceremonie in Londen. Er waren in het begin  twee Hey Judes te hore.  McCartney heeft nu uitgelegd wat er gebeurde. Met dank aan de enorme Olympische klok. Paul verzorgde het slotakkoord van de ceremonie. Zijn optreden moest direct beginnen nadat wielrenner Bradley Wiggins de klok van 23 ton had geluid ter officiële opening van de Spelen. McCartney: ‘Maar ik verknalde het. Het plan was dat ik op een aanwijzing zou wachten om te beginnen, maar dat vergat ik. Waarom? Nou er was opeens die grote klok waar we geen rekening mee hadden gehouden. Het was oorverdovend.’ In een interview met muziekblad NME vertelt Paul — die wel live zong, maar met ondersteuning van een van tevoren opgenomen band — over zijn schaamte rond het voorval. Hij had zijn zang en de muziek van tevoren opgenomen, met de bedoeling om er live overheen te zingen als ze op moesten. Zijn stem zou dan veel sterker uitkomen en in het hele stadion te horen zijn. Maar door de klok miste hij de aanwijzing en begon te laat, waardoor hij twee maten achterliep op de geluidsband. McCartney: ‘We maakten ook een playback voor het geval alles in het honderd liep, maar ik wilde het absoluut live doen.’

 

11 december

Ravi Shankar overlijdt in San Diego, Amerika op de gezegende leeftijd van 92 jaar. Ravi was sinds midden jaren zestig van de vorige eeuw een van de beste vrienden van George Harrison.
12 december 

Reünie van de drie overgebleven leden van Nirvana met hun gast Paul McCartney. Ze spelen op  121212 –The Concert For Sandy Relief.  Het nieuwe nummer Cut Me Some Slack, samen met Paul. Courtney Love haalt haar neus op voor de samenwerking tussen de overlevende Nirvana-leden en Paul. De weduwe van  Kurt Cobain oordeelt dat John Lennon een betere keuze zou geweest zijn. ‘Kijk, had John nog geleefd, het zou cool geweest zijn’, laat zij weten.
13 december
Ravi Shankar krijgt volgend jaar postuum een Grammy Award voor zijn loopbaan. Laten de organisatoren weten.

 

14 december

 

Paul laat weten enthousiast  te zijn dat War Child tijdens de uitreiking van de Brit Awards volgend jaar zal  in de prijzen zal vallen met  de Special Recognition Award.  Paul zegt: ‘Veel mensen zeggen dat muziek de wereld niet kan veranderen. Ik denk dat het wel een verschil kan maken… Ik ondersteun War Child sinds 1995. Hun werk redt levens. Ik roep iedereen op om War Child te steunen.’ Paul is te gast in het televisieprogramma Saturday Night Live. Ringo reageert op het overlijden van Ravi Shankar. In een verklaring omschreef hij het nieuws als ‘een groot verlies, in muzikaal, spiritueel en lichamelijk opzicht. Moge God Ravi’s familie zegenen.’
20 december 
Tony Sheridan is ziek en  wordt opgenomen in een Duits ziekenhuis. Bekende bronnen hebben dit vandaag bevestigd.

Columbia komt met een bewerkte versie van het 12.12.12.-concert in Madison Square Garden.  Van Paul staat het nummer Helter Skelter er op.
21 december

 

Ronnie Wood, van The Rolling Stones trouwt  met de toneelproducent Sally Humphreys.

Paul McCartney wordt opgemerkt tussen de vele aanwezigen tijdens de huwelijksceremonie. Paul is namelijk getuige.

 

31 december

Paul vermijdt een wilde oudejaarsavond door zich samen met zijn vrouw Nancy en een goed boek in te schepen. Samen met zijn vrouw Nancy Shevel te St Barts (een Frans eiland in Caribische Zee) maakt  hij zich op voor een uiterst ontspannen avond aan boord van een jacht.