2013

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

3  januari

Paul vindt dat hij geluk heeft, omdat hij met John Lennon  een succesvol nummer kon schrijven in slechts een paar uur. Hij zei: ‘Ik heb geluk, want hoe ik vroeger met John schreef was normaal gesproken een kwestie van drie uur. Het duurde nooit veel langer. Het hangt af van hoeveel geluk je hebt. Als je veel geluk hebt, is het pure inspiratie. Die nummers zijn geweldig, want die ontstaan zo ongeveer vanzelf en dan kan je niet geloven dat je zo makkelijk schrijft. Bij anderen is het half om half, dan heb je het gevoel dat je er wel aan moet werken.’ (bron: list.co.uk)

7 januari

Paul  verbiedt leer tijdens al zijn reizen.Hij is een strenge activist voor dierenrechten, weigert te reizen in limousines met leren stoelen en hij verzoekt ook alle meubels met dierlijke huid te verwijderen.

11 januari

Bill Harry, de oprichter en uitgever van het muziekblad Mersey Beat dat al regelmatig artikelen over The Beatles publiceerde voordat ze een wereldwijde sensatie werden, laat weten dat hij aan het werk is zijn omvangrijke naslagwerk The Beatles Encyclopedia te herzien.

15 januari

Een tand van John is te zien bij een lokale tandarts om aandacht te vragen voor mondkanker.

De tandarts is  verbonden aan de Liverpool Implant and Aesthetic Dental Spa, een kliniek gevestigd aan  Brunswick Street te Liverpool.

16 januari

Paul plaatst  op Twitter een tekenfilmpje waarin Linda de hoofdrol speelt. In de kleurrijke video waarin hij  Heart of the Country zingt, wandelt Linda McCartney met een fototoestel langs verschillende dieren en ze kookt voor hen.

17 januari

Platenmaatschappij EMI wil de Abbey Road Studio’s  verkopen om zo de enorme schuldenlast te verminderen. Men  hoopt 30 miljoen  Pond Sterling (45 miljoen euro) te krijgen voor de wereldberoemde studio’s die gelegen zijn in St John’s Wood  te Londen.

18 januari

Paul McCartney en Ringo Starr  hebben songs aangeleverd voor een nieuwe benefiet-CD genaamd Hurricane Sandy.De  prijs voor de Box Set Of The Year van de Ultimate Classic Rock Awards gaat naar The Beatles voor hun Stereo Vinyl Box Set 2012.  

23 januari

Dave Grohl van de Foo Fighters onthult dat het nummer Cut Me Some Slack, dat ontstond uit zijn samenwerking met Paul McCartney,  geschreven en opgenomen werd in slechts drie uur tijd.

24  januari

La Muse Venale Theater is begonnen met de opnamen van de film ‘Mersey Boy’, een speelfilm over The Beatles.

28 januari

Paul heeft gezegd dat hij zijn ouderlijk huis nog steeds moet bezoeken, nadat het een monument is geworden. Hij zei in The Food Programme van  BBC Radio 4 dat hij een beetje bezorgd  is over de herinneringen die weer boven zullen komen als hij teruggaat. Verder zei hij dat hij er geen bezwaar tegen heeft de schapen te houden voor de wol, maar dat ze te laten doden voor hem onverdraaglijk is. Verder heeft hij het opgenomen voor de supermarkten in het steeds verder uitdijende schandaal rond de verontreiniging van biefburgers met paardenvlees. Iemand moet gezegd hebben: ‘Gooi er maar wat paardenvlees doorheen; dat merkt toch niemand’ stelt McCartney.

Na de ontdekking van paarden- en varkensvlees in de biefburgers  stelt Paul dat de tussenhandel en niet de detailhandel verantwoordelijk is voor de huidige crisis. ‘Het zijn niet de supermarkten die verantwoordelijk zijn want als zij de mogelijkheden daartoe hadden dan zouden zij alles hebben aangegrepen om dit te voorkomen.’

Paul bezocht onlangs de studio om met zoon James samen te werken.

Downtown Music Publishing maakt bekend dat het de muziek van Lenono Music en Ono Music gaat uitgeven in de VS.  Sinds de jaren ’90 werden deze beheerd door EMI.

29 januari

Op een website die zich sterk maakt om marihuana te decriminaliseren wordt ruim baan gemaakt voor uitspraken  Paul en Ringo.

Er is een songtekst ontdekt vanStuart Sutcliffe. Het heet Sheila.  Het is een volwaardige song en vertoont overeenkomsten met de vroege tandem Lennon en McCartney. Sheila was waarschijnlijk het vriendinnetje van Stu in 1959.

7 februari

Ringo treedt op in de CBS Canterbury Arena, Christchurch, Nieuw Zeeland

9 februari

Ringo treedt op in de   Vector Arena, Auckland, Nieuw Zeeland

11 februari

Paul McCartney krijgt een Emmy Award voor Kisses On The Bottom in de categorie Best Traditional Pop Vocal Album. Hij heeft verder  aangekondigd dat hij een vraag per maand zal beantwoorden als onderdeel van een nieuwe functie op zijn website paulmccartney.com. Deze functie zal You Gave Me the Answer gaan heten.

Tijdens de Londense ceremonie van de Music Producers Guild (MPG) Awards , ook wel de Brit Awards genoemd,  wordt George Martin geëerd voor zijn buitengewone bijdrage aan de muziek.

Ringo treedt op in het Convention Center, Brisbane, Australië

13 februari

Ringo treedt op in het  Horden Pavilion, Sydney, Australië

12 februari

Een oude Beatlesplatenspeler die geproduceerd was voor fans in 1964, heeft $12.100 opgebracht op eBay.

14 februari

Paul  legt de laatste hand aan een nieuwe studio-CD, bijgestaan door een kwartet aan producenten inclusief Giles Martin, de zoon van  George Martin.

Ringo treedt nogmaals op in het  Horden Pavilion, Sydney, Australië

15 februari

Eric Clapton maakt zijn eerste nieuwe CD in drie jaar, genaamd Old Sock. Op de CD vind je een verzameling van de favoriete liedjes uit de jeugdperiode van Clapton. En er staat ook een liedje op dat hij samen met Paul McCartney gemaakt heeft.

16 februari

Ringo treedt op in de Festival Hall, Melbourne, Australië

17 februari

Tony Sheridan is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Hamburg.  Ringo treedt nogmaals op in de Festival Hall, Melbourne, Australië

19 februari

De wereldberoemde foto The Beatles die over het zebrapad van Abbey Road in Londen lopen, moet de verkeersveiligheid in India vergroten. In de stad Calcutta heeft de politie de foto op veertig verkeersborden geplakt. Boven de foto staat de tekst ‘Als zij het kunnen, waarom jij dan niet?’ De politie hoopt dat het aantal ongelukken teruggebracht kan worden wanneer de mensen in Calcutta het zebrapad gaan gebruiken.

Ringo treedt op in het  Entertainment Centre, Adelaide,  Australië

21 februari   

Ringo treedt op in het   Challenge Stadium, Perth, Australië

25 februari

‘We zijn nooit vijanden geweest’, zegt Denny Laine, over Paul McCartney. Voor zijn memoires krijgt  Laine  assistentie van zijn voormalige bandleider.

Ringo treedt op in de Zepp Arena, Tokio, Japan

26 februari

Ringo treedt nogmaals op in de Zepp Arena, Tokio, Japan

27 februari  

Ringo treedt op in de  Zepp Hall, Nagoya, Japan

28 februari

De moeder van Paul, Mary, overleed op 47-jarige leeftijd als gevolg van een longembolie. McCartney zei dat hij tijd zou doorbrengen met haar als hij een tijdmachine zou hebben.

1 maart

Ringo treedt op in de  Zepp Hall, Osaka, Japan

2 maart

Ringo treedt op in de  U-Express  013 te  Makuhari Messe, Tokio, Japan

5 maart

Paul is in Parijs aanwezig  tijdens  een modeshow waarin  Stella McCartney haar  nieuwste collectie onthult.

8 maart

Paul McCartney steunt de Britse Week van het Klimaatvan de Health and Environment Alliance (HEAL). Yoko Ono stemt in met het gebruik van John Lennons nummer Beautiful Boy in de slotaflevering van dit seizoen van de NBC-serie The New Normal.

11  maart

Paul laat weten  op 20 april een live-versie van Maybe I’m Amazed – oorspronkelijk te vinden op Wings Over America (1976) – op een 12 inch EP uitbrengen, in een beperkte oplage.Mark Lewisohn opent een nieuwe website en Twitterpagina voor zijn langverwachte biografie over The Beatles.

13 maart

Rolling Stone Ron Wood en Paul, McCartney  poseren  na hun gezamenlijke afspraak in een Londens restaurant  voor foto’s; het was duidelijk een leuke avond.

19 maart

John Lennon en George Harrison  hebben in Londen een (traditioneel blauwe) gedenkplaat gekregen. Het gedenkteken werd opgericht aan de gevel van de Appleboetiek aan Bakerstreet 94.

22 maart

Producer en dj Mark Ronson bevestigt dat hij met  Paul McCartney drie nummers heeft opgenomen. ‘Zijn ideeën zijn ongelooflijk’, aldus Ronson.

27 maart

Het huis waar George Harrison het nummer Blue Jay Way schreef  isverkocht voor 3,8 miljoen dollar. Het huis  staat op  Blue Jay Way nummer 1567 te Los Angeles, California. In een interview met Q Magazine  beweert Paul  dat Oasis nooit had moeten claimen ‘de volgende Beatles’ te zijn, omdat het doen van zo’n uitspraak ‘de nekslag’ kan zijn voor bands.

29 maart

Ron Wood (The Rolling Stones )  treedt samen met  Paul McCartney onverwacht en onaangekondigd  op bij een concert van James McCartney, de zoon van Macca.James geeft namelijk vandaag  in het Ambassadors Theatre te Londen een concert als voorproefje van zijn komende Amerikaanse tournee. Ron speelt gitaar en papa Paul springt het podium op en neemt plaats achter de piano.

31 maart

Een gesigneerd exemplaar elpee Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band is op een veiling verkocht voor een recordbedrag van 290.500 dollar (226.600 euro). Dat schrijft het Amerikaanse weekblad The Hollywood Reporter op zijn website. Sessiegitarist Hugh McCracken is aan de gevolgen van leukemie overleden. Dat melden Amerikaanse media. McCracken, die tevens producer en arrangeur was, speelde onder andere mee op platen van John Lennon (Imagine) en Paul McCartney (Ram).

2 april

Met hulp van Paul McCartney is een Steinway-vleugel uit 1877, na restauratie weer terug in Detroit. De piano werd  in de glorieuze  jaren zestig door de groten van het Motownlabel gebruikt.

9 april

Billboard meldt dat eind mei Wings Over America, de driedubbelelpee van Paul McCartney en Wings opnieuw zal verschijnen in een deluxe CD-versie compleet met DVD.

12 april

In 2007 was Michel Gondry de regisseur van Paul McCartneys videoclip Dance Tonight en het blijkt  dat deze twee opnieuw een samenwerking zijn aangegaan. McCartney heeft een  bijdrage geleverd als gastmuzikant bij het binnenkort uitkomende project Mood Indigo  van deze regisseur.

13 april

Paul neemt een tweede song op met Dave Grohl, Krist Novoselic en Pat Smear van Nivana voor zijn nieuwe CD.

15 april

Paul  viert vakantie met zijn vrouw en wat vrienden in Beverly Hills, Californië.

20 april

Ron Wood (The Rolling Stones) verwelkomt Paul in zijn radioprogramma. Op deze Record Store Day geeft Paul Maybe I’m Amazed  uit op een 12 inch epee. Ringo komt, ook naar aanleiding van Record Store Day,  met een setje in beperkte oplage van drie singles te weten Photograph, It Don’t  Come Easy en Goodnight Vienna.

22 april

Paul McCartney en Marty O’Donnell hebben samen muziek bij een videospel gemaaktmet als titel Destiny. De band van Paul heeft getweet dat ze op dezelfde locatie oefenen als de Stones.

25 april

Yoko Ono en Paul McCartney staan erom bekend dat ze  in de loop der jaren aardig wat meningsverschillen hebben gehad. Maar in de afgelopen maanden hebben ze iets gevonden waar ze het allebei mee eens zijn.  De boorpraktijken van het hydrolisch kraken, beter bekend als ‘fraccen’, zouden in de staat New York verboden moeten worden. Dus kunnen we stellen dat ze samen zijn gekomen door dit probleem.

2 mei

Met een overweldigende meerderheid van bijna driekwart van de stemmen worden The Beatles geïnstalleerd  in de volledig door muziekfans gekozen Ultimate Classic Rock of Fame.Paul vertelt de Braziliaanse televisie-interviewer Felipe Santana op Globo TV dat hij gek is op Braziliaanse muziek.Paul is in Los Angeles met Wix, Rusty, Abe en Brian, aan het repeteren voor zijn aanstaande tournee genaamd Out There! die spoedig  begint in Belo Horizonte  te Brazilië.

4 mei

Begin van de Paul McCartney Out There Tour 2013 in het Mineirao Stadion, te  Belo Horizonte (Sao Luis) —Brazilië.

6 mei

Er komt een nieuwe versie van Monopoly uit, gebaseerd op de tekenfilm Yellow Submarine  (1968). Paul  heeft in Brazilië de aftrap gegeven voor zijn nieuwe wereldtournee Out There! Hij treedt vandaag op in Serra Dourada Stadium, Goiana (Brazilië).

7 mei

Paul verraste de fans bij de opening van zijn tournee toen hij enkele Beatlesnummers speelde die nog nooit live gespeeld zijn. Het gaat om Your Mother Should Know, Lovely Rita, All Together Now en Being for the Benefit of Mr. Kite. De songs werden gespeeld voor 55.000 mensen in de stad Belo Horizonte in Brazilië.

9 mei 

Paul treedt op in Castelao Stadium, Fortaleza (Brazilië).

13 mei

Fans van Everton hebben een petitie gestart waarin ze Paul McCartney smeken de bouw van een nieuw stadion voor hun geliefde club uit Liverpool te financieren.

15 mei

Paul  heeft zich aangesloten bij een campagne voor een wereldwijd verbod op het gebruik van proefdieren bij het testen van cosmetica, nu deze praktijken in Europa verboden zijn.

16 mei

Wereldwijd is Rockshow  in de bioscoop te zien, omdat eind mei de geremasterde versie van Wings Over America uitkomt.

18 mei

Amway Center, Orlando (USA)

22 mei 

Paul treedt op in het Frank Erwin Center, Austin (USA)

24 mei

Paul McCartney heeft een brief geschreven  ter ondersteuning aan Maria Alyokhina geschreven van Pussy Riot. Zij heeft aangekondigd dat ze in hongerstaking gaat omdat zij geen toestemming heeft gekregen haar eigen hoorzitting bij te wonen. Paul schreef ook een brief ter ondersteuning van  Nadezhda Tolokonnikova (ook van Pussy Riot) , die vorige maand voorwaardelijke vrijlating werd geweigerd.

26 mei

Paul treedt op in het FedEx Forum, Memphis (USA)

29 mei

De toegangsprijzen voor de komende concerten van Paul in Austin, Brooklyn, Tulsa, Memphis, Washington DC, Milwaukee, Boston, Indianapolis, Regina en Seattle zijn drastisch gedaald.  De kaartverkoopwebsiteCheap Concert Tickets  heeft de prijs van alle kaartjes voor de concerten  van Paul drastisch verlaagd om zo fans van hem  te helpen. Hij treedt vandaag op in het  BOK Center, Tulsa (USA)

5 juni

Blue Sway, een zeldzaam nummer van Paul McCartney, wordt  gebruikt voor de soundtrack van de film Frances Ha.  Blue Sway wordt opgenomen voor  de elpee McCartney II in 1980, maar nooit gebruikt. De song verschijnt als bonusnummer bij de geremasterde versie van  McCartney II  die wordt  uitgebracht in 2011.

6 juni

Howie Nicol, de zoon van invaldrummer Jimmy Nicol, onthult in Blokker het vernieuwde Beatlesmonument. Nu met zijn vader, op de plek waar eerst Ringo Starr was afgebeeld.

7 juni

Paul  is aanwezig op de opening van de nieuwe Linda McCartneytentoonstelling in het Kunst Haus in Wenen, Oostenrijk.

10 juni 

The Magic Christian  is net uit op Blu-ray.  In de  film  uit 1969 speelt Ringo Starr mee.

12 juni

Er komt een nieuwe single uit van The Bloody Beetroots, met daarop een bijdrage van Paul McCartney. Dat nieuws komt van Rolling Stone, die deze samenwerking aankondigt met een  clipje dat een stukje van de track met de titel Out Of Sight prijsgeeft.

17 juni

Paul McCartney is de beste papa in de muziek, volgens een onderzoek van  iHeartRadio.

Hij haalt 21.4% van de stemmen binnen. Overigens zijn gevatheid verbaast het publiek regelmatig. Tijdens zijn concert op het Bonnaroo Festival in Tennessee pauzeerde hij even om te genieten van de hasjlucht uit het publiek.

21 juni

Countryzanger Slim Whitman, volgens George Harrison een van de eerste belangrijke invloeden op het gebied van gitaarspelen, is  overleden. Op All Music.com staat dat hij 89 jaar is geworden, alhoewel anderen 90 jaar vermelden.

22 juni

Paul treedt op in het Nationale Stadion, Warschau (Polen)

24 juni

Paul McCartney heeft  voor het allereerst in Polen opgetreden, tot grote vreugde van de fans in het Nationale Stadion van Warschau.

25 juni

Paul treedt op in het Romeinse Amphitheater, te Verona (Italië).

26 juni

Paul heeft met zijn band een nieuwe video opgenomen voor de fans die naar zijn optreden komen in het Happel Stadium te Wenen.De video is opgenomen tijdens de soundcheck van zijn recente concert in Warschau. Het bezoek, onderdeel van de splinternieuwe tournee Out There, markeert zijn allereerste optreden in Polen.

27 juni

Help! de tweede Beatlesfilm, is vanaf vandaag wereldwijd te zien op  iTunes. Paul treedt op in het Ernst Happel Stadion te Wenen, Oostenrijk.

9 juli

Paul treedt op in het Fenway Park, Boston (USA)

12 juli

Paul treedt op in het National Park, Washington DC (USA)

19 juli

Paul treedt op in het Safeco Field, Seattle (USA)

22 augustus

Sid Bernstein, de concertpromotor die de vroege Amerikaanse shows van The Beatles en The Rolling Stones organiseerde, is op 95-jarige leeftijd overleden.

Een Canadese tandarts die twee jaar geleden een tand van John Lennon op de kop wist te tikken, heeft er zijn missie van gemaakt John te klonen met diens DNA.

 

September 2013

De Britse topjournalist David Frost overlijdt  na een hartaanval op het cruiseschip Queen Elisabeth. Hij werd 74 jaar oud. In zijn televisieshow presenteerden  The Beatles de promotiefilm voor Hey Jude.

4 september

Paul vertelt tegen WXRT Chicago dat hij geen enkele intentie heeft om zich uit de muziekwereld terug te trekken. ‘Voor mij is het belangrijkste dat ik er zo van hou om muziek te maken.’

6 september

Met bijna 56 procent van de stemmen is George Harrison als eerste artiest voor de tweede keer opgenomen in de Ultimate Classic Rock Hall of Fame.

10 september

Het Italiaanse dj-duo The Bloody Beetroots heeft voor  diens tweede CD genaamd Hide samengewerkt met  Paul McCartney. Het duo slaagt erin synthesizers te combineren met bekende stemmen uit de rockwereld.  McCartney neemt de danceballad Out of Sight voor zijn rekening.

14 september

In een nieuwe Beatlesspecial van BBC Radio 4 genaamd  Celluloid Beatles, onthult Mark Lewisohn dat The Beatles overwogen om films te maken met regisseurs Franco Zeffirelli, Jean-Luc Godard en Patrick McGoohan.

17 september

Singer-songwriter en gitarist Jackie Lomax is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij maakte enkele elpees en singles voor Apple.

18 september

Met zijn nieuwe CD keert Paul terug bij  het platenlabel EMI;  zes jaar nadat hij dat bedrijf verliet en het kenmerkte als ‘saai’.

22 september

Paul McCartney  is alle Beatlesanalisten beu. Dat is te horen in op de CD New in een song waarin hij afrekent met de zogenaamde experts die alles over The Fab Four zeggen te weten.
‘Er zijn er maar een paar die weten hoe het echt was’, zegt hij in een interview met MOJO Magazine.  ‘Maar je moet er mee leven’, verzucht hij. In het interview geeft Paul ook nog zijn ongezouten mening over Nowhere Boy, de film over John Lennon die in 2009 uitkwam. ‘Degene die het script heeft geschreven was er niet bij. Hij heeft alles van horen zeggen.’

24 september

De Cavern Club in Liverpool (niet de originele overigens) staat weer eens te koop. De kelder moet 1 miljoen Pond Sterling opbrengen.

26 september

Auteur en Beatlesdeskundige Mark Lewisohn presenteert een zeer zeldzame foto van John en Paul. Ondanks geruchten zal hij deze foto later dit jaar NIET publiceren in  zijn nieuwe boek The Beatles — All There Years: Volume One: Tune In.

27 september

Paul verklaart in een interview aan Mojo Magazine dat Yesterday over zijn moeder gaat al besefte hij dat zelf destijds niet. ‘Wanneer ik Yesterday nu uivoer  besef ik dat ik over mijn moeder zing’, geeft McCartney in het interview toe.

30 september

Yoko Ono staat op nummer één in de Dance-hitlijst met de geremixte  single Walking On Thin Ice 2013.Een nummer waraan zij in 1980 nog werkte met John.

1 oktober

Paul ziet er trots als een pauw uit wanneer hij plaatsneemt op de begeerde eerste rij van de Parijse modeshow van  zijn dochter Stella.

2 oktober

High in the Clouds, een kinderboek over een eekhoorn zal worden verfilmd. High in the Clouds is niet zomaar een kinderboek. Het is  geschreven door  Paul McCartney.

3 oktober

Paul staat naar eigen zeggen open voor een samenwerking met Radiohead-frontman Thom Yorke. McCartney vreest echter dat die interesse niet wederzijds is. Dat schrijft het Britse muziekblad NME. Paul is momenteel druk bezig met het maken van een promotieclip voor zijn nieuwe single Queenie Eye en volgens de Engelse krant The Sun heeft hij zijn medewerkers, de cast en de crew laten weten dat hij liever niet heeft dat een van de medewerkers vlees eet als hij of zij aan het project meewerkt, er mogen ook geen drugs gebruikt worden en de sociale media zijn verboden terrein..

5 oktober

De ster van John Lennon op de Walk of Fame in Los Angeles is beklad.

7 oktober

Paul McCartney maakt nog steeds nieuwe muziek, maar toch speelt hij zijn oude hits graag tijdens concerten. ‘Het publiek verwacht ook Hey Jude en zulke nummers niet spelen zou een gemiste kans zijn’, zegt hij in De Telegraaf.

8 oktober

Paul McCartney  ontslaat  na twintig jaar Jimmy Patterson, de  conciërge van zijn Schotse landgoed.

9 oktober

In Soho ( New York) zal van 9 tot 14 oktober een expositie van tekeningen van de hand van John Lennon te zien zijn om geld in te zamelen voor Citymeals-on-Wheels, een plaatselijke tafeltje-dek-je. De expositie, georganiseerd door Yoko Ono, is gratis, maar de galerie vraagt bij de ingang een donatie van $3,– voor Citymeals-on-Wheels.

10 oktober

Het boek All These Years, The Beatles – Tune In  van Mark Lewisohn komt uit. Een gedetailleerd (volgens sommige critici zelfs een ‘obsessief’) verslag, compleet met notenlijst en bronvermeldingen, over de beginjaren van The Beatles tot en met de opnames van de single Please Please Me/Ask Me Why in 1962.

11 oktober

Paul McCartney geeft een verrassingsoptreden in de Frank Sinatra School of the Arts in New York.

12 oktober

Paul McCartney geeft een verrassingsconcert op Times Square in New York.

14 oktober

De CD New van Paul McCartney komt uit.

Paul heeft de  Rolling Stones ervan beschuldigd de Beatles te hebben geïmiteerd op hun weg naar succes in de 60’s.‘Het is echt zo. Kijk naar de geschiedenis: The Beatles gaan naar Amerika, een jaar later komen zij ook,’ zegt McCartney, volgens Contactmusic. ‘Wij schreven hun eerste single (sic), I Wanna Be Your Man. Wij worden psychedelisch, zij worden psychedelisch. Wij kleden ons als tovenaars, zij kleden zich als tovenaars.’ Paul McCartney heeft Kate Moss en Johnny Depp zo’n vijftien jaar na hun breuk  bij elkaar teruggebracht voor zijn nieuwe videoclip.

16 oktober

Paul McCartney heeft een zwak voor One Direction. Dat heeft hij  beweerd in een interview met de Britse nieuwszender Sky News.Maar de boyband ‘de nieuwe Beatles’ noemen vindt hij een brug te ver. ‘Dat is bovendien een doodskus voor die jongens’, zegt hij.

18 oktober

Paul geeft een onaangekondigd optreden in het centrum van Londen, in Covent Garden. De song Octopus’s Garden verschijnt als kinderboekje van tekenaar Ben Cort. Ringo zegt zelf hierover:  ‘Het is geweldig dat Octopus’s Garden weer tot leven is gebracht voor een heel nieuwe generatie’.

21 oktober

Paul zingt mee met het  á  capella zingende koor  Straight No Chaser  voor een kerst-epee met de  titel Under the Influence: Holiday Edition uitbrengt.  Paul McCartney zingt met het koor het nummer Wonderful Christmas Time.

23 oktober

Yoko Ono vertelt   in dagblad The Times  dat ze al jarenlang laat weten dat zij niet verantwoordelijk was voor de breuk van The Beatles in 1970. Nu zij vrijgepleit is door Paul McCartney  zelf, toont de 80-jarige zangeres en artieste zich dankbaar.

Ringo Starr speelt met leden van zijn nieuwste All Starr Band in Hollywood ter promotie van zijn Latijns-Amerikaanse tournee 2013. Verder presenteert hij zijn boek Photograph.

24 oktober

De nieuwe single van Paul is Queenie Eye.  In de Daily Star  laat Paul weten dat hij na het uitbrengen van zijn meest recente CD even niets meer te vertellen heeft. Hij wil zich de komende tijd storten op het afmaken van de nummers die hij nog heeft liggen. Iets waar hij overigens niet per se heel erg naar uitkijkt. ‘Dat is zoiets als het opruimen van je zolder. Je weet dat het moet, maar je hebt er eigenlijk geen zin in.’

25 oktober

De coverstory van muziekblad Rolling Stone gaat over  Paul. Het gaat over schrijven met John, de verzoening met Yoko en zijn nieuwste CD New. 

28 oktober

Paul  kan maar er niet genoeg van krijgen Beatleshits  te spelen omdat hij nog altijd op zoek is naar de beste manier om dat te doen en omdat hij nog altijd precies weet wat hij voor ogen had toen hij ze maakte. Hij legt uit: ‘Kijk, ik probeer wel steeds de song op routine te spelen maar dan komt er altijd weer het loopje dat ik niet mag missen en daar horen weer woorden bij, dus uiteindelijk ben ik almaar bezig om het zo goed mogelijk te doen.’

29 oktober

Het ontstaan van George Harrisons eerst  solosingle My Sweet Lord wordt in het nieuwe decembernummer van Uncut onder de loep genomen. De epee Under the Influence: Holiday Edition, met Paul in het koor komt uit.

30 oktober

Het account van Paul voor het nieuwe album ‘NEW’ op het Japanese sociale netwerk LINE zet een reeks van acht  exclusieve stickers op zijn site die je gratis kan downloaden.

11 november

De dubbelelpee/CD On Air – The Beatles Live At The BBC Volume 2 komt uit.

12 november

Een lijst van het wangedrag op school van de 15-jarige scholier John Lennon is gered tijdens een vernietiging van documenten. De papieren bevatten zijn fratsen op de Quarry Bank High School For Boys, waar hij te boek stond als de clown van de klas. Redenen waarom hij werd gestraft waren o.a. sabotage, vechten in de klas, overlast, duwen en totale desinteresse. In twee gevallen  werd hij zelfs drie keer op een dag gestraft. Twee documenten zijn bewaard gebleven: het ene omvat de periode tussen 19 mei en 23 juni 1955 (hij zat toen in klas 3B), het andere de periode tussen 25 november 1955 en 13 februari 1956 (hij zat toen in klas 4C). Paul schrijft de nieuwe song ‘Alligator’ terwijl hij aan een kop groene thee nipten zit te wachten op een telefoontje uit New York van zijn vrouw Nancy.

13 november

Ringo geeft met zijn All-Starr Band een concert  in  Mexico Stad.

14 november

Ringo geeft met zijn All-Starr Band nogmaals een concert  in  Mexico Stad.

19 november

Ringo geeft met zijn All-Starr Band voor de derde keer  een concert  in  Mexico Stad.

1 december

Paul  is de eerste rockster die een sumoworsteltoernooi in Japan sponsort.De 82-jarige Louise Harrison, zus van George, leeft in een zeer bescheiden huis op het platteland van Missouri. Ze werd uit het testament geweerd en is dus nu verplicht om te blijven werken (zij doet het management van en toert met een coverband). Paul krijgt een onderscheiding  van het Londen Vegfest als erkenning voor het opkomen vóór en het onder de aandacht brengen  ván het vegetarisme.

2 december

Het  internationaal befaamde Linda McCartney Centre wordt  geëerd met Freedom Of The City of Liverpool.

3 december

Ringo Starr sluit zich  aan bij de nationale Giving Tuesday Beweging met 25 gesigneerde jasjes die  te koop zullen worden aangeboden op eBay ter ondersteuning van Water Aid.

4 december

Tijdens  de show ‘The Ringmaster’ van Dave Stewart is Ringo Starr deze week de speciale gast. Te zien bij Bitsize TV Network Online.

5 december

Paul wordt gespot wanneer  hij zijn gezin op een eersteklas maal trakteert.Hij bezoekt een luxe restaurant met zijn vrouw Nancy Shevell en twee van zijn vijf kinderen. Hij trakteert  zijn kinderen op de Franse keuken van het restaurant La Petite Maison in Londen. Op het verjaardagsfeestvorige maand,  van zijn vrouw Nancy Shevell heeft Paul McCartney opgetreden met  Japanse Beatles coverband genaamd The Parrots .

6 december

Paul  heeft zich verbonden aan de ondersteuning het vredesinitiatief ‘One Voice’ in het Midden Oosten, omdat ‘Israëli’s en Palestijnen vrede verdienen’, zoals hij zelf zegt.

9 december

Paul bewijst eer aan de overleden Nelson Mandela na de dood van deze iconische leider.Paul heeft hem nooit  ontmoet, maar zei dat hij dat graag had gewild. ‘Ik bewonderde hem omdat hij niet verbitterd was tegenover de mensen die hem gevangen namen, en ik denk dat dat de toon heeft gezet voor de verandering naar democratie van Zuid-Afrika,’ zei hij. ‘Ik heb hem nooit ontmoet, maar ik wilde dat dat wel was gebeurd. Eigenlijk is hij de meest fantastische man die ik nooit heb ontmoet.’

13 december

Universal Music Group de film Imagine van John  uit op Blu-ray.Bevestigd wordt datzowel The Beatles, filmcomponist Ennio Morricone als de Duitse groep Kraftwerk worden bekroond met een ere-Grammy.

18 december

Een inslagplek die een krater heeft gemaakt  op de planeet Mercurius is vernoemd naar John Lennon. De fan Livia Edwords krijgt een vroeg kerstcadeautje van Paul McCartney, omdat ze twee keer te zien is in zijn muziekvideo en documentaire.  Ze krijgt via het bedrijf MPL Communications Ltd. de DVD The Love We Make, de  Band on the Run Archive Edition, een exemplaar van NEW en de DVD Live Kisses. Paul had tijdens het Outside Land Festival in San Francisco dit jaar een handtekening gezet op Livia’s arm en dat leidde tot twee optredens in video’s van hem.