2014

WebmasterJOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari

20 januari

De David Lynch Foundation zet Ringo Starr in de bloemetjes zetten en beloont hem met de Lifetime Of Peace And Love Award in het El Rey Theater te Los Angeles.

21 januari

Enkele van zijn grootste hits schreef John in zijn landhuis Kenwood in Surrey. Dat landhuis staat nu te koop voor ruim € 16.000.000. Ringo Starr treedt in Los Angeles ter ere muziekveteraan Neil Young die geëerd wordt door de ‘Recording Academy Producers And Engineers Wing.

27 januari

De Grammy Awards worden uitgereikt in het Staples Center te Los Angeles. Paul mag er vier in ontvangst nemen, naast de Life Time Award voor The Beatles als groep.
De oogst voor Paul:
1. Beste rocksong: ‘Cut Me Some Slack’ (Sound City)
2. Beste muziekfilm: ‘Live Kisses’
3. Beste Surround Sound Album: ‘Live Kisses’
4. Beste Boxset/ Special Limited Edition Package: ‘Wings Over America’ Deluxe Edition.

30 januari

Paul heeft het merendeel van de afgelopen vier jaar rondreizend van concert naar concert doorgebracht, maar hij heeft vaak extra veel moeite gedaan om aan zijn vaderlijke verplichtingen te voldoen. Zijn meest extreme reis naar huis is die vanaf een concert in Brazilië waar hij direct na het optreden op het vliegtuig stapt en 8.851 km naar het Verenigd Koninkrijk vliegt. Waar Paul ook is op de wereld, er zullen vliegtuigen, treinen en auto’s aan te pas komen, alleen om Beatrice op te halen. Wat een leven… Het vliegtuig in, rechtstreeks naar Londen vliegen, met de helikopter door naar het huis in Sussex, de auto in, rijden…spitsverkeer.

Februari

9 februari

Uitgezonden: de reünieshow van The Beatles op CBS TV, waarin ook interviews met mensen die voor de Ed Sullivan Show hebben gewerkt.

19 februari

Paul McCartney krijgt de prijs Songwriter’s Songwriter Award van NME als zijnde de waardering door collega-artiesten.

23 februari

Paul bezoekt met zijn met familie de openingsreceptie van een foto-expositie over Linda McCartney in Montpellier, Frankrijk. De expositie loopt van 21 februari tot 4 mei 2014 in het Pavillon Populaire dat speciaal gewijd is aan de fotografie.

25 februari

Paul neemt wat skilessen. Tijdens zijn wintervakantie in de Franse Alpen werd hij iedere dag met een persoonlijke skileraar naar de hellingen gesleept om daar de kunst van dit winterse vertier wat beter onder de knie te krijgen.

26 februari

Yoko Ono beantwoordt enkele vragen over waaronder het met sterren overspoelde jubileumconcert in verband met ‘50 jaar Beatles waarbij Paulen Ringo weer samenkwamen op het podium. Op het jubileumconcert speelden ze ieder afzonderlijk waarna ze samen een spetterend optreden met Sgt. Pepper / With a Little Help From My Friends en Hey Jude gaven. Yoko werd omringd door een groep die bestond uit haar zoon Sean, Ringo en zijn vrouw Barbara Bach, Joe Walsh en zijn vrouw (de zus van Barbara) en Paul met zijn vrouw Nancy. Ono was echter de enige die zonder gêne aan de zijkant stond te dansen. Ze zei: ‘Ik was gewoon mezelf. Mijn lichaam gaat bewegen wanneer het muziek hoort. En ik voel me er goed door, beter dan het tegen te houden.’

27 februari

Paul McCartney krijgt een onderscheiding van het invloedrijke Britse muziekblad NME. Hij wordt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de NME Awards in de bloemetjes gezet voor zijn ruim vijftigjarige loopbaan. Paul is verwikkeld geraakt in een strijd om zijn koosnaampje ‘Macca’ uit handen te houden van een bedrijf dat het wil gebruiken voor een cosmeticalijn.

Maart

4 maart

Ooit een foto van jezelf willen hebben op het zebarpad van Abbey Road maar niemand in de buurt om je daarbij te helpen? Dat niet langer een probleem te zijn maar dat kost je dan wel £4. Op de hoek heeft een man domicilie gekozen vlak bij de zebra. De man is bereid je te helpen voor een kleine vergoeding van £4 per keer.

7 maart

Ringo is gestart met de opnamen voor zijn eerste studioproject sinds het album ‘Ringo 2012’. Ook nu weer is Steve Lukather (Toto) aan boord.

10 maart

Het 30th Anniversary Concert Celebration uit 1992, oorspronkelijk uitgebracht op CD en VHS in 1993, is nu voor het eerst uit op DVD en Blu-ray.

11 maart

Paul staat deze week op de voorkant van NME Magazine.

14 maart

Denny Laine heeft dat wat hem in het begin van de jaren ’80 van Wings heeft doen weggaan rechtgezet en zegt dat hij en ex-bandmaat Paul vaak praten — maar niet over samenwerken. ‘Nee, dat is nooit ter sprake gekomen’, zegt hij . ‘Zo nu en dan heb ik contact met hem, maar we hebben niets in de planning, nee. Hij doet zijn ding, en ik doe mijn ding.’ Het filmproductiebedrijf Grace heeft de wereldwijde rechten verkregen van de muziekcatalogus van The Beatles in een overeenkomst met Sony/ATV Music Publishing. Grace zal de rechten gebruiken voor een geanimeerde kinderserie genaamd ‘Beat Bugs’.

17 maart

Het Leger des Heils, eigenaar van het Strawberry Field in Woolton, is van plan het te heropenen als een trainingscentrum voor mensen met leerproblemen.

18 maart

De geplande verkoop van een cape, een kostuum en een stukje papier met drie regels tekst tijdens een veiling van Beatlesspullen in Liverpool is geblokkeerd door het juridische team van Paul McCartney. Dit maakte Omega Veilingen in een persbericht bekend.

25 maart

Wonderwall, de psychedelische film uit 1968 met filmmuziek van George Harrison, komt uit op DVD en Blu-ray.

26 maart

Een mishandelde olifant leeft twee jaar nadat Paul het boegbeeld was van een ogenschijnlijk succesvolle campagne om het dier te redden nog altijd in afgrijselijke omstandigheden. Paul zette zich in om Sunder de olifant onder te brengen in een opvanghuis, nadat ontdekt was dat hij werd mishandeld in een tempel bij Bombay, India. Paul en anderen geloofden dat ze er in geslaagd waren om de overplaatsing van het dier te regelen, nadat ze persoonlijke brieven hadden gestuurd aan de Indiase overheid waarop hen was verteld dat de olifant snel in alle vrijheid in een opvangcentrum bij kon verblijven. PETA heeft bekendgemaakt dat Sunder nog altijd onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden in de tempel leeft, waarbij ze recentelijk nog hebben gefilmd hoe hij opnieuw hard werd geslagen.

April

3 april

Zowel Ringo Starr als Paul McCartney wensen Doris Day een wondermooie 90ste verjaardag. Ringo spreekt haar toe in een videoboodschap. En zowel Paul McCartney als zijn dochter Stella geven spullen voor een veiling online voor de Doris Day Foundation.

14 april

De Canadese tandarts Michael Zuk heeft een bijzonder plan. Hij wil John Lennon klonen en hem opvoeden als zijn eigen zoon. Dat vertelt hij aan Channel 4.

18 april

Freda Kelly, die voor The Beatles werkte van 1963 tot en met 1972, komt aan op Schiphol om de Beat Meet te Leiden bij te wonen. Altijd wanneer Paul McCartney aan de Westkust van de VS verblijft, rijdt hij er graag rond in zijn Corvette, die hij vanaf 2005 bezit. Hij is er in gespot toen hij zijn klassiek wagen bij het Four Seasons Hotel in Beverly Hills parkeerde. Een Beatlesbiertje uit de Bollenstreek wordt uit de handel genomen. Het betreft een speciaal bier uit eigen brouwerij te Hillegom met een fraai etiket, waarop The Beatles zijn afgebeeld. De brouwerij wordt aangeschreven door Apple. Het Beatlesbiertje schendt het beeldrecht. Ook de naam mag niet zomaar worden gebruikt. Apple heeft die rechten natuurlijk in handen.

19 april

Paul geeft een concert in het stadium van Montevideo in Uruguay. Op de avond van het optreden neemt Luis Suarez, voetballer én bijtertje van het nationale team van Uruguay een interview af met Paul.

21 april

Paul treedt op in Santiago, Chili in de Movistar Arena.

22 april

John en Yoko werden zes keer geïnterviewd door rock journalist Howard Smith tussen 1969 en 1972. Deze vraag- en antwoordsessies staan nu op een CD genaamd I’m Not the Beatles.

23 april

Paul stelt noodgedwongen zijn show in Santiago uit omdat het vliegtuig met zijn apparatuur te laat aankomt.

25 april

Paul McCartney ontmoet de Russische rockers en activisten Pussy Riot nadat hij twee jaar voor hun zaak heeft gestreden.

Mei

5 mei

Pauls eerste concert in Ecuador is ook meteen letterlijk zijn hoogste concert ooit. In Quito speelt hij op een hoogte van 2850 meter.

6 mei

Paul laat weten de Partij voor de Dieren te steunen tijdens de komende Europese verkiezingen. Hij hoopt dat veel Nederlandse kiezers massaal op de PvdD zullen stemmen.

9 mei

Paul McCartney staat op de voorpagina van het juninummer van het magazine Bass Player.

13 mei

Sean Lennon heeft aangegeven dat hij juridische actie zal ondernemen tegen elke poging zijn vader te klonen.

15 mei

Paul staat op het punt naar Japan af te reizen voor zijn Out There Tour in Japan en Zuid Korea. Hij werd gespot tijdens een ontmoeting met zijn dochter Stella, de bekende modeontwerpster voor een etentje ter (voorlopig) afscheid.

16 mei

Bezorgde fans houden een wake bij een ziekenhuis in Tokio wanneer blijkt dat Paul met een ernstige virusinfectie is opgenomen waar hij met succes wordt geopereerd.

19 mei

Een door Linda genomen foto van paarden wordt ter veiling aangeboden door de Davy Jones Equine Memorial Foundation (DJEMF)De foto is gedoneerd door Paul. De verkoop zal een week duren.

23 mei

Paul moet al zijn optredens in Zuid-Korea en Japan afzeggen omdat hij kampte met dat ernstige virus.

24 mei

Het Sint-Lukasziekenhuis in Tokio zegt dat Paul vandaag ontslagen is uit het ziekenhuis.

26 mei

In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski wordt eenmalig de Beatlesfilm A Hard Day’s Night vertoond.

28 mei

Paul geeft een concert in Seoul in het Jamsil Stadium.

30 mei

Sotheby’s in New York veilt tientallen werken van John: handgeschreven gedichten, verhalen en tekeningen. Het gaat vooral om notities die hij maakte tijdens het schrijven van de boeken In His Own Write en A Spaniard In The Works.

Juni

2 juni

Een nieuw boek: The Dakota Scrapbook, deel 1 – The Exterior, van de schrijver Cardinal, gaat in op de geschiedenis van het bekende gebouw waar John leefde en waar Yoko Ono nog steeds woont. Paul McCartney en Pamela Anderson zijn verheugd dat ze hun langdurige campagne voor bevrijding van een mishandelde olifant uit gevangenschap in India gewonnen hebben.

3 juni

Paul is onder hen die zich achter een nieuwe campagne scharen voor een verbod in Engeland op fracking, het winnen van schaliegas.

5 juni

Er worden73 tot nog toe onbekende foto’s van The Beatles in Hillegom gepubliceerd van fotograaf Poppe de Boer.

8 juni

Ringo Starr geeft een concert in Pennsylvania.

10 juni

Paul annuleert al zijn concerten voor de maand juni, in verband met zijn ziekte. Hij laat weten in oktober de draad weer op te pakken.

13 juni

Paul laat weten zijn concertreeks weer voort te zetten.

16 juni

Ringo laat weten bezig te zijn met het werk aan een nieuwe CD.

17 juni

Persrelease van de vinylbox The Beatles In Mono

18 juni

Ringo is vol lof over de huidige All Starr Band. ‘Normaal doe ik één tournee en haal dan de All Starrs uit elkaar, vertelt hij aan de Atlantic City Insider. ‘Met deze band doe ik zo hard mijn best om ze samen te houden, dat we bij wijze van spreken de halve wereld hebben gezien. We hebben zoveel plezier, dat ik er alles aan doe om de band bij elkaar te houden.’

19 juni

Yoko Ono heeft een overeenkomst getekend met het hoofd van Epic Rights om de licenties, merknamen en rechten te beheren van John Lennon. Paul geeft een concert in New Orleans– The Smoothie King Center

24 juni

Ringo laat weten kunstwerken te maken met het computerprogramma ‘Paintbrush.’

25 juni

Paul heeft zich in een videoboodschap tot al de fans gericht om te zeggen dat hij zich fantastisch voelt na zijn ziekte vorige maand. Hij is op dit moment zelf op vakantie in Ibiza, samen met Nancy.

26 juni

Paul geeft een concert in Louisville, Kentucky – Yum! Center

30 juni

Paul heeft een meningsverschil met zijn buren over zijn plannen om duizenden bomen te kappen op zijn landgoed. Hij wil de komende jaren ieder jaar 300 vrachtwagenladingen hout verwijderen van zijn Schotse stulpje op het schiereiland Kintyre, maar inwoners zeggen dat de toename van het aantal zware vrachtwagens op de eenbaansweg aldaar te gevaarlijk is.
De Chapel Hill universiteit van North Carolina kent aan Ringo Starr een oorkonde toe als waardering voor zijn bijdrage aan de muziek en aan de cultuur en aan het leven in algemene zin. Ringo komt zelf op de campus om het getuigschrift in ontvangst te nemen.

Juli

3 juli

Het huis waar George Harrison woonde in Upton Green 25 in Speke Liverpool staat te koop.

5 juli

Paul geeft een concert in Albany, New York – Times Union Center

7 juli

Shaved Fish van John Lennon wordt opnieuw uitgebracht op vinyl in Engeland. Paul geeft een concert in Pittsburgh, Pennsylvania – Consol Energy Center

9 juli

Paul McCartney heeft een videoclip gelanceerd met acteur Johnny Depp voor de CD New. Early Days is een ode aan de beginjaren van The Beatles.

13 juli

AXS TV zendt het programma Een Levenlang Peace And Love uit; een tributeconcert ter ere van Ringo Starr. De David Lynch Foundation organiseert dit benefiet en wil daarmee Ringo bedanken voor zijn levenslange toewijding en het verspreiden van de ‘Peace and Love’-gedachte. Paul McCartney, Joe Walsh, Peter Frampton en vele anderen treden op.

17 juli

Dee Amerikaanse regisseur Ron Howard werkt aan een documentaire over de beginperiode van The Beatles. Hij krijgt daarvoor de medewerking Paul en Ringo en van Olivia en Yoko.
De documentaire vertelt het verhaal van de beginperiode van The Beatles, van hun eerste kleinschalige optredens in Liverpool in 1961 tot in 1966, wanneer ze in San Francisco hun laatste megaconcert spelen.

25 juli

De eerste Beatlesfilm A Hard Day’s Night komt in de bioscopen. De film wordt tevens wederom digitaal uitgebracht op DVD en Blu-ray, maar liefst 50 jaar na de eerste première.

29 juli

Vanavond om 18 uur zal op verschillende plaatsen in de wereld het nummer Imagine van John Lennon te horen zijn om aandacht te vragen voor de wereldvrede.

Augustus

10 augustus

Het stadsbestuur van Londen luidt de noodklok over de verkeerssituatie op Abbey Road, want het is opletten geblazen voor toeristen en muziekliefhebbers aldaar. De hordes belangstellenden zorgen voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Mogelijk gaat er een oversteekvrijwilliger permanent de boel in het gareel houden, meldt de Daily Mail. Het zebrapad trekt dagelijks ‘duizenden en duizenden bezoekers’, aldus de lokale autoriteiten. Die belemmeren de doorgang van automobilisten en dat zorgt voor flinke risico’s. Touringcars die fout geparkeerd staan, maken de chaos nog groter.

19 augustus

Kanye West werkt sinds kort samen met Paul McCartney, meldt de New York Post. De rapper is nieuwe nummers aan het ontwikkelen met Paul.

29 augustus

De originele tapes van de elpee Please Please Me worden steeds ‘kleveriger’ en ‘plakkeriger’, zo zeer zelfs dat de technici van Abbey Road, die aan de nieuwe vinyl set Beatles In Mono werken, gedwongen zijn om een nieuwe zogenaamde master voor de CD te maken.

September

1 september

Paul McCartney doet een beroep doet op Schotland om deel te blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk, nu het referendum over onafhankelijkheid nadert.

4 september

Jann Wenner, de baas van het tijdschrift Rolling Stone, ontvangt uit handen van Yoko Ono de prijs Lennon Ono Grant For Peace.

5 september

Ringo Starr heeft een award gewonnen voor zijn humanitaire werkzaamheden. Hij is aanwezig bij de GQ Men of the Year Awards en krijgt de prijs voor zijn werkzaamheden voor de David Lynch Foundation. De vinylbox The Beatles In Mono komt uit.

6 september

Voorstelling van Epstein: The Man Who Made The Beatles, het stuk over Brian Epstein, in het Londense Leicester Square Theatre.

8 september

Ringo verhuist van Rydinghurst Estate bij Cranleigh, dat hij in 1999 kocht, naar Los Angeles USA in verband met de verleiding van de zonneschijn en de gezonde levensstijl. Een fout in de vinylbox The Beatles In Mono: de dubbelelpee ‘Het witte album’ blijkt in sommige gevallen twee keer de eerste elpee te bevatten en in sommige gevallen twee keer de tweede elpee.

9 september

Ringo uit zijn grote verontwaardiging over het gebruik van bijnamen, gebaseerd op The Beatles, door Britse jihadisten. Hij zegt diep bedroefd te zijn dat fanatici namen hebben die gelieerd zijn aan de Fab Four.

10 september

Paul geeft ter begeleiding van het videospelletje Destiny een gelijknamige en alleen op het internet te horen single uit.

12 september

Een klein Italiaans bedrijfje – Kutmusic – blijkt voorsprong genomen te hebben op de op til zijne Europese copyrightwetgeving en geeft twee songs uit van het beroemde radioconcert in Zweden in 1963. Slechts vijf nummers van dit concert zijn gebruikt voor The Beatles Anthology in 1995. De twee overige nummers, She Loves You en Twist and Shout worden nu gebruikt voor deze CD-single.
Van de Beatlescartoons uit midden jaren zestig zijn er 39 afleveringen te zien op Youtube. Paul vertelt ter gelegenheid van de release van het album met het verzamelde werk van Chuck Berry dat de muziek van Berry een enorme invloed had op The Beatles. Daarbij noemt hij Chuck Berry een van de grootste Amerikaanse dichters.

16 september

Olivia en Dhani Harrison geven filmmakers de mogelijkheid een video te maken van de song What Is Life. Indertijd tijd werd er geen video gemaakt voor deze song. Er zullen vijf finalisten geselecteerd die een exemplaar zullen winnen van de CD-box The Apple Years. Uit deze vijf wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door Dhani en Olivia Harrison zelf.

21 september

In de wekelijkse radioshow Breakfast With The Beatles van Chris Carter op FM KLOS beantwoordt Ringo de vraag: ‘Wanneer komt de Ringo Starr Apple boxset uit?’ Ringo vertelt daarop: ‘Daar moeten we nog wat mee. We zitten in de beginfase.’

22 september

Een standbeeld van Eleanor Rigby, is gemaakt van $1,6 miljoen aan bankbiljetten. Het beeld is onthuld in Liverpool, de geboorteplaats van de band, zo meldt de BBC.

George Harrison: The Apple Years verschijnt, een box met zeven CD’s en één DVD bestaande uit de elpees van hem die verschenen tussen 1968 en 1975.

26 september

Apple laat weten in november met heruitgaven op vinyl te komen van de volgende elpees: ‘Love’, ‘1’, ‘1962-1966’ en ‘1967-1970’ (de twee laatste beter bekend als de Blauwe en de Rode Elpee).

29 september

The Sun Online meldt dat Paul wil meewerken aan een cover van Say Something een hit in de Top Vijf voor de jonge Amerikaanse popartiest A Great Big World. Plannen voor de single werden bekendgemaakt tijdens een party in de Abbey Road Studio’s te Londen.

Oktober

2 oktober

Ringo & His All Starr Band beginnen in Catoosa, Oklahoma met een reeks concerten in de Verenigde Staten van Amerika. De tournee gaat door tot en met 23 oktober, wanneer er een afsluitende show wordt gegeven in Clearwater, Florida.

7 oktober

Paul laat weten dat St Luke’s Blitz Memorial te Liverpool behouden moet blijven als een publiek kunstpodium. Hij heeft namelijk een campagne gesteund om deze kerk open te houden als een openbaar kunstcentrum.

8 oktober

Een eigenaar van een platenzaak Wayback Records in Des Moines, Iowa USA, heeft onlangs aan Ringo Starr een schaalmodel gegeven van Revell uit 1964 van onze drummer. Vlak voor een optreden van de All-Starr Band in Omaha, Nebraska heeft de man het poppetje aangeboden.

14 oktober

De soundtrack van Destiny is nu verkrijgbaar op i-Tunes en Amazon, maar niet op een fysieke manier. Er staan 44 nummers op. De single Hope zit er niet bij. De originele soundtrack van Destiny is gecomponeerd en gedirigeerd door Martin O’Donnell, met een bijdrage van Paul McCartney.

21 oktober

Ringo Starr zal in een nieuwe wereldwijde marketingcampagne voor schoen van het merk Skechers verschijnen. Dit meldt het schoenenbedrijf zelf. gemeld. De campagne zal volgens het bedrijf in het voorjaar van 2015 beginnen.

25 oktober

Ringo Starr en anderen herdenken Jack Bruce (Cream en Ringo & His All Starr Band) nadat het nieuws van zijn overlijden op diens website bekend werd gemaakt.

28 oktober

De meest recente CD New van Paul komt opnieuw uit als een driedubbele box met twee CD’s en een DVD in een gebonden verzamelaarseditie. Paul spreekt met een paar honderd studenten over zijn muziek en zijn leven in de Knowles Memorial Chapel op de campus van Rollins College in Winter Park, Florida.

November

4 november

De uitgebreide edities van Wings At The Speed Of Sound en Venus And Mars van Paul McCartney komen uit.

5 november

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag, die beschouwd wordt als de eerste veganistische voetbalwedstrijd, spreekt Paul zijn waardering uit voor de Forest Green Rovers.

6 november

Van Paul komt New 2014 de luxe uit als twee CD’s en een DVD. Dit als limited edition.
De Jacaranda te Liverpool wordt heropend.

7 november

Het optreden van Paul McCartney op een bijeenkomst voor investeerders levert hem een miljoen dollar op. Dat meldt New York Post. De bijeenkomst met zo’n 4000 investeerders is in het Metropolitan Opera House. Een woordvoerder van het investeringsbedrijf wil het bedrag niet bevestigen, maar meldt wel dat het bedrijf de optredens zelf heeft betaald.

11 november

Paul McCartney spreekt over de verbetering in gitaarspel van hem en George Harrison van hun eerste dagen tot wanneer ze ingewikkeldere akkoorden gebruikten en dat dat vooral te danken was aan een combinatie van hulp van anderen en hun oren gebruiken.

12 november

Het Grammy Museum, gevestigd in Los Angeles, exposeert nu in Liverpool. De expositie staat in het teken van hoe met name The Beatles (maar ook andere groepen) de Verenigde Staten veroverden. Je de kan er bijvoorbeeld een virtuele drumles te volgen van Ringo Starr. De tentoonstelling is te zien in The Beatles Story op het Pier Head. Het is de eerste keer dat de tentoonstelling buiten de VS te zien is. De tentoonstelling zal de komende twee jaar in The Beatles Story te zien zijn.

17 november

Een wilde New Yorkse avond bij Alice Tully Hall, tijdens het tweede jaarlijkse Corporate Fund Gala, want ontwerpster Stella McCartney wordt gehonoreerd met een Q&A. Daarna is er een chique vegetarisch diner met vele artiesten. Er vindt als het ware zelfs een Beatlesreünie plaats wanneer Yoko Ono gekust en omhelsd wordt door Paul en Nancy McCartney, Olivia Harrison en haar zoon Dhani, en ook door Stella. Vervolgens volgt een verrassing van Dhani Harrison, die met zijn band optreedt met het nummer Love of My Life, een lied van de Everly Brothers (favoriet van Stella) en ook het rockende nummer Live And Let Die.

18 november

De alleen via een internetwebsite te bestellen CD The Art of McCartney komt uit met daarop songs van Paul, uitgevoerd door diverse artiesten als bijvoorbeeld Bob Dylan, Billy Joel, The Cure, Roger Daltrey (The Who), Brian Wilson (The Beach Boys), Alice Cooper, Def Leppard, Dr. John, Barry Gibb (The Beegees), KISS, Chrissie Hynde en Jeff Lynne (ELO).

19 november

Secretaresse van de oorspronkelijke Engelse Beatles Fanclub deelt in de grote zaal van Flora-Bama handtekeningen uit, omdat die onder (de aanwezige) Beatlesfans schijnbaar heel erg gewild zijn.

20 november

De Liverpoolse Cavern Club zal volgend jaar voor het eerst uitvaren wanneer een replica geïnstalleerd wordt op een gigantisch cruiseschip van de Norwegian Cruise Line. Wit wordt vandaag door deze rederij bekendgemaakt.

21 november

Het nieuwe bedrijfje Jaunt lanceert – met steun van Google – een nieuwe app waarmee McCartneyfans een live-uitvoering van Live and Let Die in 3D kunnen zien op hun mobiele Android-telefoon.

22 november

Een Gretsch-gitaar van John Lennon wordt in Londen geveild voor maar liefst 480.000 euro.
De veilingmeesters van Tracksauction.com zijn met dit bedrag nog teleurgesteld ook! Ze hebben op meer gerekend, namelijk een bedrag van ergens tussen de 500.000 en 750.000 euro. De Koninklijke Hoogheden Prince Charles en zijn echtgenote houden een receptie in hun Londense residentie Clarence House ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van ‘PRS for Music’ – de Engelse BUMA-STEMRA. Onder anderen Paul McCartney is er als gast bij aanwezig.

24 november

The Apple Years, de collectie van George Harrison is nu ook digitaal verkrijgbaar.

25 november

In Italië brengt Apple samen met de krantenwinkels een volledige boxset met officiële CD’s en DVD’s van The Beatles op de markt. Het eerste album dat verschijnt op 25 november is Abbey Road. De CD’s zullen 9,95 euro kosten, de DVD’s en de dubbelalbums zullen 12,95 euro kosten. Wel jammer dat in de reeks het album ‘Let it Be … Naked’ vergeten is. De reeks van 22 CD’s/DVD’s kan je kopen in de krantenwinkels of via de site van Apple-Italië.

25 november

The Beatles 1962 – 1966 en The Beatles 1967 – 1970, de zogenaamde Rode en Blauwe dubbelelpees komen spoedig uit op zwaar vinyl. De heruitgave van beide elpees is perfect getimed, vlak voor Kerstmis. Je kunt ze nu al online reserveren. De platen zijn geperst op 180 grams vinyl. Het geluid is geremasterd in de Abbey Road Studio’s. Ze zijn wel duur:
€ 38,99.

26 november

De Liverpoolse Cavern Club opent met een programma genaamd Rock School. Het is een onderwijsprogramma dat tot doel heeft muzikanten hun vak goed te leren.

27 november

Paul is te zien met een liveoptreden tijdens een concert voor Thanksgiving op de Amerikaanse televisie (VH1).

28 november

Het is Record Store Day in Amerika en daarom komt de epee Long Tall Sally opnieuw uit op vinyl.

December

3 december

Een nieuwe virtuele CD van Paul McCartney genaamd Live At The Electric Proms 2007 op het label Charly, wordt geïntroduceerd op iTunes en op andere muzieksites en downloadwinkels in Amerika en heel veel andere landen.

5 december

De themasong Hope For The Future van Paul uit de videogame Destiny komt spoedig uit op single. Paul ging akkoord om de soundtrack te maken om zo the ‘infiltreren’ in het leven van zijn kinderen en kleinkinderen, omdat ze ‘te druk bezig zijn’ met andere dingen om naar zijn muziek te luisteren.

8 december

Er komt weer eens een CD uit met het werk van George Martin, genaamd The Early Works of George Martin. Dit bij de kleine platenmaatschappij Not Now Music.

Paul McCartneys nieuwe nummer Hope For The Future wordt wereldwijd uitgebracht, maar helaas alleen als download, niet als vinyl- of CD-single.
Paul herinnert zich de shock bij het horen van het nieuws over de moord op John Lennon en spreekt over de opluchting dat zij hun onenigheid hadden bijgelegd vóór de schoten vielen. Bij The Jonathan Ross Show zegt hij over de moord in december 1980: ‘Het was vroeg in de ochtend, ik was het land in en ik kreeg een telefoontje en het was net alsof: [hij beweegt zijn naar achteren in shock].’

12 december

Het gerucht gaat dat Kanye West die een liedje maakt met Paul McCartney. Dit, volgens The New York Post, in het geheim in een studio. Volgens ‘bronnen’ zijn de twee bezig met een aantal losse tracks die tot een CD zouden kunnen leiden. Er is zelfs al een titel uitgelekt zijn: Piss On My Grave.

Paul is bezig met het maken van een animatiefilm en is daarvoor op zoek naar een zangeres. De titel van de film is High In The Clouds. ‘Het is gebaseerd op een kinderboek dat ik samen met een paar vrienden enkele jaren geleden maakte.’

17 december

Het wordt bekend dat Ringo als soloartiest wordt opgenomen in de Rock And Roll Hall of Fame. Hij geeft aan dat de erkenning belangrijk voor hem is, omdat hij eindelijk hetzelfde eerbewijs ontvangt als Paul McCartney, John Lennon en George Harrison. ‘Ik vind het wel goed. Ik wist niet dat George en John er ook in zaten. Dat hou ik allemaal niet bij. We gaan een hele leuke avond hebben en ik zal met plezier de onderscheiding in ontvangst nemen.’

18 december

Paul is te gast in de Tonight Show bij Jimmy Fallon. Hij praat over de opname van Ringo Starr in de Rock and Roll Hall of Fame en over het (tot nog toe) als download verkrijgbare nummer Hope For The Future. Een klein stukje van het videoclipje is in het programma te zien. ‘Ik sprak een vriend en hij zei: Brian Epstein wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ik zei: Dat is geweldig, omdat hij de manager van The Beatles was’, vertelt McCartney . ‘Die vriend zegt: Ja, maar Ringo staat er nog niet in. Ik zei: Whoa. Wacht even. Het kan niet zo zijn dat… Rock en Roll Hall of Fame, daar moet Ringo ook in. Hij is erg beroemd.’ Paul onthult ook dat zijn favoriete solonummers van Ringo Back Off Boogaloo en It Don’t Come Easy zijn.

19 december

De Recording Academy – die ook gastheer is van de Grammys – laat weten dat onder anderen George Harrison in aanmerking komt een Lifetime Achievement Award. De voormalige Veilinghal Op Hoop van Zegen in Blokker is nu een gemeentelijk monument. Dat besluit het college van burgemeester en wethouders van Hoorn. Het veilinggebouw kreeg landelijke bekendheid door de twee concerten die The Beatles er op 6 juni 1964 hebben gegeven.

30 december

In een video op YouTube laat Ringo zijn plannen voor 2015 weten. Zo komt er een nieuwr studio-CD en een tournee. De CD is al opgenomen en gemixt en wordt uitgebracht door platenmaatschappij Universal Records.