2016

Webmaster JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981

Januari

1 januari

Paul plaatst op zijn officiële website een nieuwjaarsboodschap aan zijn fans ‘Ik wens iedereen een echt gelukkig nieuw jaar. We staan voor nieuwe data voor de tournee dus hopelijk zitten we dan dicht bij je in de buurt. Hoe dan ook: een geweldig jaar toegewenst, vol vrede, geluk, blijdschap en laten we het verschil in deze wereld maken!’

3 januari

Toch wel een mijlpaal: George Martin wordt vandaag 90 jaar oud.

4 januari

Robert Stigwood, manager van Cream en The Bee Gees, overlijdt op 81-jarige leeftijd. In 1967 ging het bedrijf van Stigwood samen met NEMS van Brian Epstein. Hij produceerde in 1978 tevens de filmversie van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Elf Beatles-CD’s/elpees staan momenteel in de Top 200 Albums Chart, doordat ze sinds kort op negen streamingservices te beluisteren zijn. De verzamel-CD One Plus komt op de eerste plaats binnen.

7 januari

Concord Bicycle Music sluit een exclusieve, wereldwijde publicatieovereenkomst met het Estate Of George Harrison. Het betreft de gehele Harrisongs-catalogus, alsmede het werk van Dhani Harrison.

10 januari

David Bowie overlijdt op 69-jarige leeftijd aan leverkanker.

Paul McCartney en Ringo Starr reageren al vrij snel. Paul: ‘Erg triest nieuws, op zo’n regenachtige dag.’ Ringo: ‘God zegene David Bowie. Vrede en liefde aan zijn gehele familie.’

12 januari

In de film American Masters: B.B. King: The Life of Riley, welke op 12 februari uit zal komen is ook een interview met Ringo Starr te zien.

13 januari

Paul is een van de artiesten die gaat optreden tijdens een herdenkingsconcert ter ere van David Bowie. Zoals het er naar uitziet wordt het concert gehouden op 31 maart in de Carnegie Hall.

15 januari

Webmaster van deze website www.beatlesfanclub.nl, Evelien van Ruitenbeek, overlijdt na een kort ziekbed, toch nog onverwachts.
Tim Peake, de Engelse astronaut, verlaat ruimtestation ISS voor een ruimtewandeling. Paul McCartney wenst hem succes met de volgende woorden: ‘We’re all watching, no pressure! Wishing you a happy stroll outdoors in the universe.’

20 januari

Een Engels parlementslid voor de Conservatieven, een zeker is Karl McCartney (!), gebruikt een serie songtitels van The Beatles tijdens het vragenuurtje. Hij wil dat er meer werk wordt gemaakt van het zogenaamde Trident Nucleare Programma, een atoombomproject. Hij noemt onder andere Yellow Submarine en Help! Voor het gemak gaat hij even voorbij aan het feit dat de groep in de jaren zestig redelijk sterk tegen oorlogvoeren was.

21 januari

Het Cirque du Soleil is bezig wat veranderingen aan te brengen aan in de show The Beatles Love te Las Vegas. Love, dat draait in het Mirage, krijgt een grote opfrisbeurt. De show is dit jaar toe aan zijn tiende verjaardag. In juni komt er een groot feest met een rode loper ‘rondom‘ Paul McCartney Ringo Starr. Yoko en Olivia zijn er ook bij betrokken, Paul en Ringo wat meer vanaf de zijlijn.

22 januari

Het vakantiehuis langs de kustlijn van Palm Beach (Florida) met vijf slaapkamers dat John en Yoko in 1980 kochten veranderde net van eigenaar voor een slordige 22 miljoen euro. In nog geen maand tijd zijn de nummer van The Bedatles 250-miljoen keer gestreamd en niet door zich in nostalgie drenkende babyboomers. 79 Procent van de luisteraars was nog niet eens geboren toen de groep in 1970 uiteenviel. Op het internet is a video van Paul McCartney beschikbaar die praat over ‘In Spite of All The Danger’.

25 januari

In Almere vindt de plechtige crematieplechtigheid plaats van webmaster Evelien van Ruitenbeek. Het gerucht waart rond dat Paul McCartney zal gaan optreden tijdens Pinkpop. Ringo Starr kondigt een nieuwe tournee aan door de U.S.A. welke in juni zal beginnen. Paul stuurt goede wensen rond voor de herdenkingsdag Burns Night in Schotland, welke elk jaar wordt gehouden ter herinnering aan de Schotse dichter Robert Burns. Deze traditie begon een paar jaar na de dood van de poëet in 1796.

26 januari

Downtown Music Publishing, beheerder van de digitale song rechten van de muziek van John Lennon en Yoko Ono alsmede van enkele Beatlessongs, maakt bekend dat een meerjarige financiële overeenkomst gesloten is met streamingreus Pandora. Behalve het werk van Lennon en Ono beheert Downtown ook Lennons aandeel in vijf Beatlesongs: Please Please Me, Ask Me Why, P.S. I Love You en Free As A Bird. De deal geeft via Downtown verbeterde royalty’s voor de songwriters. Op zijn officiële website plaatst Paul McCartney alweer een korte gelukswens; deze keer in verband Australia Day. Echter, er is een promotiefotootje voor de geannuleerde (!) Australische tournee van 2002 bijgevoegd van Paul die poseert met de Australische vlag. Het feit dat het juist een foto van die afgezegde tournee betreft, stelt de Australische fans enigszins teleur.

27 januari

Admiral Grove nummer 10, in de Dingle (Liverpool), waar Ringo Starr woonde tot zijn 21ste jaar, wordt in maart geveild. Er wordt verwacht dat het huis zo’n £55,000 (circa 71727 euro) zal opbrengen. Voorwaarde is wel dat het huis geen toeristische trekpleister of een museum mag worden. Liam Gallagher stopt met de productie van zijn Beatlesfilm waaraan hij al sinds 2010 werkt. De film zou een bewerking worden van het boek over Apple, genaamd The Longest Cocktail Party van Richard DiLello’s, uit het jaar 1973. Er is al met al teveel tegenwerking…

29 januari

Museum Beatles Story aan het The Albert Dock te Liverpool is genomineerd voor de Engelse Marketing Minds Awards in de categorieën Integrated Campaign Of The Year en Digital Campaign Of The Year. Dit alles, in verband met hun Imagine No Food Poverty Capaign en hun Beatles Ambassadors Campaign.

30 januari

Twee impressionistische portretten van Paul McCartney, geschilderd door kunstenaar John Bratby, maken deel uit van een tentoonstelling die momenteel wordt gehouden in de Jerwood Gallery in de oude stad van Hastings in Engeland. Later worden ze geveild.

Februari

8 februari

In Frankrijk brengt Cameleon Records de epee ‘Mister Twist’ van Tony Sheridan opnieuw uit. Op de hoes staat een foto van Tony Sheridan, genomen door Astrid Kirchherr, in de herfst van 1961 in Hamburg. The Beatles zorgen voor de achtergrondzang. De nummers: Cry For A Shadow,van Lennon- Harrison (op het label foutief gespeld als Horrison), My Bonnie, The Saints en Why. Op zijn boerderij in East Sussex brouwt Paul McCartney zijn eigen bier. Het heet Old Stinkhorn. Paul McCartney bedankt de Britten voor de donatie van £3 miljoen ten bate van de kinderafdeling van het Great Ormond Street Hospital te Londen. De Liverpool Echo meldt dat The Beatles de stad maar liefst £82 miljoen per jaar opleveren. Het betekent dat een op de honderd betaalde banen in Liverpool gerelateerd is aan The Beatles. Dit door de toeristische tours, horecaopbrengsten, enzovoorts.

10 februari

Ter gelegenheid van aankomende Valentijnsdag gaan Paul McCartney en Skype samenwerken. Paul zal zorgen voor wat exclusieve deuntjes.

11 februari

De oude film All This and World War II komt weer in de schijnwerpers. The soundtrack is opnieuw uitgebracht op een ‘very limited collector’s CD’. De film zelf komt wellicgt later dit jaar uit op DVD, met de naam The Beatles and WWII. Er zitten dan wat gewijzigde scènes in, maar de muziek blijft hetzelfde.

15 februari

Paul is samen met Kanye West genomineerd voor een Grammy Award. Het officiële Twitteraccount van Ringo blijkt te zijn gehackt. Elke seconde wordt er wereldwijd op Wikipedia door iemand naar The Beatles gezocht. Gemiddeld zijn er per dag 50920 zoekopdrachten naar de groep. Naar John Lennon wordt om de zes seconden gezocht. Paul McCartney is goede tweede: naar hem wordt gemiddeld elke tien seconden gezocht.

16 februari

Ringo vertelt tijdens het feest van de Grammy Awards, dat hij een fan is van de Britse zanger James Bay. Tijdens de afterparty van de Grammy Awards in nachtclub The Argyle te Hollywood, wordt Paul McCartney samen met enige anderen de toegang ontzegd. De portier van dienst kent hem niet. Hoezo generatiekloof? (red.)

19 februari

Bill Harry (van het blad Mersey Beat) laat weten dat hij er mee bezig is om zijn Beatlesarchief te plaatsen in een permanente opslagplaats te Liverpool.

22 februari

Tijdens een veiling in de U.S.A. wordt een Butcher Cover-elpee verkocht voor maar liefst $ 125-duizend. Een stukje haar van John Lennon brengt $ 34-duizend op.

23 februari

De film How I Won The War, met daarin John als Musketeer Gripweed komt uit op Blu-ray. Het huis waar John Lennon heeft gewoond in Palm Beach wordt voor maar liefst voor $23,1-miljoen verkocht.

25 februari

De Japanse website van Universal Music Group plaatst een bericht dat The Beatles Live’ (werktitel van de film die ook bekend staat als The Beatles Live Movie Project’), deze herfst zal uitkomen, maar het is nog niet officieel bevestigd. De website meldt dat de film gemaakt is met volledige medewerking van Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono en Olivia Harrison. Apple Corps heeft in 2014 voor het eerst bericht over deze film en heeft eerder al Beatlesfans verzocht om eigen filmpjes en foto’s op te sturen. De film over de jaren waarin The Beatles op tournee gingen, inclusief de tijd in de Cavern Club en de optredens in Hamburg tot aan hun laatste publieke concert in Candlestick Park, 1966.

26 februari

GEORGE FEST: een nacht om de muziek van George Harrison te gedenken. De release van het album en de film is vandaag. Het geheel is verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende ‘formats’:

3 vinylplaten van 180 gram

2 x CD + 1 DVD
2 x CD + 1 Blu-Ray
2 x CD + 1 DVD + vinyl
2 x CD + Blu-Ray + vinyl
2 x CD + DVD + vinyl + poster (beperkte oplage)
2 x CD + Blu-Ray + vinyl + poster (beperkte oplage)

Digitaal via iTunes

Het echte Sergeant Pepper-pak van George is te zien in het Victoria And Albert Museum te Londen. Verder zijn er een sitar, brieven en een dagboek over de opnamen van ‘Pepper’ te zien die door Olivia Harrison op leenbasis ter beschikking zijn gesteld.

Maart

8 maart

George Martin overlijdt in zijn slaap. Hij is 90 jaar oud geworden. Ringo Starr bedankt hem voor ‘al zijn liefde en vriendelijkheid’. Ook Paul McCartney betuigt zijn deelneming en zegt warme herinneringen aan hem te hebben: ‘Ik ben heel verdrietig door het nieuws over het overlijden van onze lieve George Martin. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan deze geweldige man, die me altijd zullen bijblijven. Hij was een ware gentleman en was als een tweede vader voor mij.’

14 maart

George Martin wordt in besloten kring begraven in de All Saints Church te Coleshill, Wiltshire.

18 maart

Paul McCartney begint een rechtszaak om alle rechten op de Lennon/McCartney-catalogus terug te krijgen. Michael Jackson kocht dit alles van AVT Music in 1985.

19 maart

Paul McCartney bezoekt met zijn kleinzoon Kung Fu Panda in het cinemacomplex Cineworld te Ashford. Hij staat netjes in de rij om zijn beurt af te wachten en om popcorn te bestellen. Daarna zoeken ze samen een plekje in de zaal.

21 maart

Het boekje Octopus’s Garden van Ring Starr zal in Frankrijk worden bewerkt voor een tekenfilmserie, bedoeld voor televisie.

22 maart

De zeer zeldzame Beatlessingle Till There Was You/Hello Little Girl op 10’’ (en 78 toeren!) komt ter veiling. De single uit 1962 ligt decennia ‘vergeten’ bij Les Maguire, de toetsenist van Gerry And The Pacemakers. De plaat – met op het label ‘werk van Paul McCartney & The Beatles’ – werd gemaakt bij HMV in Oxford Street te Londen. De plaat wordt nu dus voor de allereerste keer te koop aangeboden. Mark Lewisohn schrijft in zijn boek ‘Tune In’ dat het uiterst bijzondere aan deze plaat is dat het handschrift van Brian Epstein op het label staat en dat de plaat het begin is van iets heel unieks in de muziekwereld. Deze plaat is één van de meest zeldzame van alle Beatlesplaten.’Brian Epstein schrijft op het label een klein foutje in de titel: ‘Til There …’ in plaats van ‘Till There …’ De veiling vindt plaats bij Omega Auctions in Warrington en brengt maar liefst £77500 op (ongeveer $110-duizend/Euro: 97.977). Een paar uur na de terroristische aanslagen in Brussel zingen de mensen die zijn samengestroomd op het Place de la Bourse , hoe kan het ook anders, het nummer Imagine van John.

24 maart

Het huis waar Ringo als kind gewoond heeft, Admiral Grove nummer 10 te Liverpool, wordt op een veiling verkocht voor £ 70-duizend (ongeveer 99-duizend euro). Het huis werd gekocht door Beatlesfan Jackie Holmes die ook in het bezit is van het huis van John Lennons moeder,het huis waar George Harrison als kind woonde en het huis waar Cynthia Lennon in gewoond heeft. Zij wil het huis van Ringo verhuren aan iemand die net zo veel van de Fab 4 houdt als zijzelf. Paul krijgt een minuscuul bijrolletje in de nieuwe film Pirates Of The Caribbean.

29 maart

De Nederlandse staat heeft niet onrechtmatig gehandeld bij het in beslag nemen en overdragen van opnamen van de zogeheten Nagra-tapes; de geluidsbanden die zijn gemaakt tijdens de opnamen van de film Let It Be. Dat beslist het gerechtshof te Den Haag in hoger beroep. De banden zijn tussen 1969 en 1973 gestolen en in 1993 door twee Nederlanders gekocht. Op verzoek van de Engelse justitie neemt de staat in 2003 de tapes in beslag en doet ze enkele jaren later over aan Apple. De twee Nederlanders stellen dat ze hierdoor een schade van 650.000 euro lijden. Volgens het hof is niet komen vast te staan dat de twee Nederlanders eigenaar zijn geworden van de tapes. Paul plaatst een geheimzinnige clip van slechts vijf seconden op zijn Facebook- en Twitter-account. Het clipje bevat fragmenten van oude hits. Zou er ergens in juni, of juli een nieuwe verzamel-CD op stapel staan?

31 maart

Paul McCartney treedt op tijdens het herinneringsconcert voor David Bowie, genaamd The Music of David Bowie in de Carnegie Hall. Het wordt bekend dat Paul een brief heeft geschreven aan de Russische President Vladimir Poetin met daarin de vraag om circa 30 mensen, de zogenaamde ‘Arctic 30’, vrij te laten. Deze Greenpeace-activisten protesteerden tegen olieboringen in het Poolgebied. De brief aan “Vladimir” is gedateerd op 14 oktober. McCartney zegt dat hij nog geen antwoord van de president op zijn brief gehad heeft.

April

1 en 2 april

In het Grammy Museum te Cleveland wordt het eerste Beatles Symposium gehouden. De naam ervan is: ‘From Cavern To Candlestick’.

2 april

Bij Cardboard van Google is het vanaf nu mogelijk een virtuele rondleiding door de Abbey Road Studio’s te krijgen door Giles Martin.

4 april

Alle drie Anthology-CD’s zijn vanaf nu beschikbaar voor streaming.

7 april

Naar aanleiding van het overlijden van countryzanger Merle Haggard betuigt Ringo Starr zijn medeleven. Haggard is wereldberoemd in de U.S.A. In Nederland kent, eerlijk gezegd, vrijwel niemand hem.

8 april

Zes en een half miljoen luisteraars per maand voor The Beatles. Een enorm aantal bij Spotify. 67 Procent van hen is jonger dan 35 jaar. Het meest beluisterde nummer is Here Comes The Sun.

8 april tot en met 10 april

In de Ann Jackson Gallery te Roswell, U.S.A. is een tentoonstelling te zien van kunstwerken welke gemaakt zijn door The Beatles en door Bob Dylan. Het gesigneerde werk is uiteraard te koop.

13 april

Paul treedt op in de Save Mart Arena te Fresno, Californië, U.S.A. Hij speelt daar voor het eerst sinds The Beatlestijd het nummer A Hard Day’s Night. Ringo annuleert een gepland concert in North Carolina, omdat daar recentelijk een wet aangenomen is die transgenders in feite discrimineert. “Het spijt me dat ik mijn fans daar moet teleurstellen, maar we moeten een standpunt innemen tegen deze haat”, aldus Starr in een verklaring.

Paul McCartney geeft op vinyl een zeer gelimiteerde 12-inch remix uit van Nineteen Hundred And Eighty Five; het laatste nummer van Band On The Run. Op het label is duidelijk McCartney te zien, hoewel de aankoopinformatie van Phonica Records de rechten van de nieuwe versie aanduidt als door een ‘Unknown Artist’. Het label claimt dat de single-uitgave beperkt is tot wereldwijd 300 exemplaren. De plaat is officieel dan ook meteen uitverkocht. Verzamelaars wenden zich nu tot eBay, deze maxi-single al een keer verkocht is voor $300,-
Ringo annuleert zijn aankomende concert in Northa Carolina, naar aanleiding vanwege een discriminerende wet tegen transgenders, welke kortgeleden daar is ingevoerd.

15 april

Paul treedt op in het Moda Center te Portland, U.S.A.

17 april

Paul treedt op in de Key Arena te Seattle, U.S.A. Krist Novoselic, de bassist van Nirvana, speelt mee tijdens Helter Skelter. ITV zendt de documentaire Lonny Donnegan And Me uit. Er zitten interviews met Paul en Ringo in.

19 april

Paul treedt op in de Rogers Arena te Vancouver, U.S.A.
Het hekwerk van Strawberry Field te Liverpool is doelwit van vandalisme; er is een steen uit de muur naast het hek gestolen.

20 april

Paul treedt nogmaals op in de Rogers Arena te Vancouver, U.S.A. Paul McCartney is nog steeds de rijkste muzikant van Groot Brittannië met een vermogen van £760-miljoen. Ter gelegenheid van het feit dat koningin Elizabeth II morgen haar 90ste verjaardag viert zingen honderden schoolkinderen het nummer When I’m 64 voor haar in Alexandra Gardens, vlakbij Windsor Castle. De Casbah Coffee Club en Mendips worden verkozen tot een paar van de beste attracties van Liverpool.

22 april

Paul McCartney en Ringo Starr reageren via twitter op het overlijden, gisteren, van de zanger-gitarist Prince. Paul haalt zijn persoonlijke vriendschap met de zanger aan en Ringo laat ook een paar persoonlijke gedachten weten.

23 april

Ringo en zijn zoon Jason zijn aan het winkelen in Chelsea, Londen. Ringo Starr werd deze week gefotografeerd, samen met zijn zoon Jason Starkey terwijl ze in Chelsea aan het winkelen waren.

24 april

Tijdens een veiling op eBay.co.uk ten behoeve van het goede doel genaamd Loosen Up Testicular Cancer Awareness Month, zijn er gesigneerde en echt gebruikte items van ondermeer Paul McCartney en Ringo Starr te koop. De veiling sluit vandaag.

29 april

BBC4 zendt de documentaire Glad All Over: The Dave Clark Five And Beyond uit. Paul vertelt er amuserende anekdotes in.

30 april

Paul treedt op in de Verizon Arena te Little Rock, U.S.A.

Mei

2 mei

Paul treedt op in de Denny Sanford Premier Center te Sioux Falls, U.S.A.

4 mei

Paul treedt op in het Target Center te Minneapolis, Minnesota. Hij speelt een kotr versie van Let’s Go Crazy, als tribuut aan Prince.

5 mei

The Beatles verdwijnen definitief van het spelletje Rock Band. Het contract met Apple verloopt en wordt niet verlengd. Het nummer Hey Jude echter, mag officieel in China worden. Het zit namelijk in een nieuwe film van de Chinese regisseur Yao Tingting. De film zal Yesterday Once More gaan heten. Paul treedt nogmaals op in het Target Center te Minneapolis, Minnesota.

9 mei

Paul bezoekt LIPA. Hij helpt mee in de klas voor songschrijven. Allan Williams krijt de Liverpool Citizen Of Honour-prijs. Allan Williams,‘De man die The Beatles uit handen gaf’, wordt door de stad Liverpool tot ereburger benoemd.

10 mei

Paul bezoekt het LIPA weer eens.

11 mei

Het programma Mastertapes van BBC Radio 4, met daarin Paul McCartney wordt opgenomen. Paul McCartney en Elton John zijn aanwezig bij een herdenkingsdienst in Londen voor George Martin.

13 mei

De single Children Of The Revolution/Tutti Frutti/Born To Boogie van T. Rex komt uit. Ringo speelt mee op drums en Elton John op piano.

14 mei

Tont Barrow, de persvoorlichter van The Beatles, hij vond het begrip The Fab Four uit, overlijdt op 80-jarige leeftijd.

15 mei

Paul treedt op in het Alberto Kempes Stadion te Cordoba, Argentinië. Paul McCartney en verschillende vrienden plaatsten verklaringen bij het overlijden van Tony Barrow, de voormalige PR-man van The Beatles.

17 mei

Paul treedt nogmaals op in het Alberto Kempes Stadion te Cordoba, Argentinië

19 mei

Paul treedt op in het Estadio Unico De La Plata te Buenos Aires, Argentinië.

20 mei

De 23ste studio-CD van Eric Clapton, met de naam I Still Do, komt uit. Op deze CD staat het nummer I Will Be There. Een nummer waarop, naar het schijnt, Angelo Mysterioso (een schuilnaam van George Harrison) meespeelt op akoestische gitaar. George neemt ook deel aan de zangpartijen. Afgelopen februari ontkent Eric dit overigens ten stelligste. Ringo speelt even mee tijdens het concert van Joe Walsh in het Forum te Inglewood Californië. Het gaat om het nummer Rocky Mountain Way. BBC 4 zendt de documentaire The EMI Story uit. Er zit nieuw interviewmateriaal met Paul in.

25 mei

Ringo Starr was niet blij toen hij hoorde dat het Indonesische Asia Global Media, een in IT gespecialiseerd bedrijf, een merknaam heeft geregistreerd die heel erg lijkt op zijn naam.Ringo heeft daarom al in februari een rechtszaak aangespannen bij het Commercial Court in Centraal-Jakarta. Ringo is aanwezig bij een concert van The Who in het Staples Center te Los Angeles. Zijn zoon Zal is de drummer van de band.

26 mei

Paul geeft ter promotie een zesdelige documentairereeks uit waarin nummers besproken worden van zijn aankomende release ‘Pure McCartney’. Er is gefilmd in zijn thuisstudio.

27 mei

Engelse tabloids suggereerden dat McCartney als coach bij ‘The Voice’ zou komen. Het blad New Musical Express onthulde dat de Britse zender ITV hem hiervoor heeft benaderd, maar dat het aanbod door Paul is afgewezen.

28 mei

De postzegelverzameling van John Lennon (uit zijn kindertijd) is te zien tijdens de Wereld Postzegel Tentoonstelling te Manhattan, New York. De tentoonstelling loopt tot en met 4 juni. Paul geeft een concert in de Esprit Arena te Düsseldorf (Duitsland). Paul McCartney is te horen in een speciale editie van het programma Mastertapes, uitgezonden door BBC Radio 4. Het is promotie voor de CD/elpee Pure. Paul praat over zijn muzikale carrière en beantwoordt vragen van het publiek.

30 mei

Paul geeft een concert in de Accor Arena te Bercy, Parijs

31 mei

FOCAL (The Federation of Commercial Audiovisual Libraries) International heeft de DVD-Bluray ‘One Plus’ tot beste videobewerking in 2016 benoemd.

Juni

1 juni

De postzegelverzameling van John Lennon wordt in New York tentoongesteld. Paul laat aan het Franse dagblad weten dat hij nog niet heeft besloten waarop hij in het komende Brexit-referendum over de EU gaat stemmen: hij voelt zich prima bij beide uitkomsten.

2 juni

Paul geeft een concert in het Vicente Calderon Stadion te Madrid, Spanje.

3 juni

Ringo treedt op in Syracuse, New York, U.S.A. De muziek van de Travelling Wilburys kan vanaf nu gestreamd worden. Verder verschijnt de heruitgave van de Travelling Wilburys Collection Box: een limited-edition en tevens genummerde boxset met twee cd’s en één dvd; dit is de standaarduitvoering. Ook verschijnt een deluxe box-uitvoering met180-grams vinyl. Deze heruitgave bevat beide elpees (Vol. 1 en Vol. 3), bonusnummers en een dvd. Ringo werkt met de All Starr Band aan een nieuwe CD die in 2017 uit moet gaan komen.

4 juni

Ringo treedt op in het Seneca Allegary Resort & Casino te Salamanca New York.

5 juni

Ringo treedt op in het Capitol Theater te Port Chester New York.

6 juni

Ringo en Paul reageren op het overlijden van Mohammed Ali. Ze wijden beiden enkele aardige woorden aan de ex-bokser.

7 juni

Toen Paul McCartney jong was, was hij ‘racistisch zonder het te weten’. Dat zegt hij in een interview met Event, het tijdschrift van Daily Mail. ‘Toen ik een kind was, was het heel normaal om sommige woorden te gebruiken, die je nu niet meer zou uitspreken, aldus Paul. ‘Pas later zijn we ons ineens gaan realiseren hoe de mensen waar je het over had, zich daaronder moesten voelen. Daarvoor dachten we niet eens aan anderen en vonden we het een lollig onderonsje.’ Ringo treedt op in het Bergan Performing Arts Center te Englewood New Jersey.

8 juni

Ringo Starr & His All Star Band treden op in het Cross Insurance Center te Bangor. Paul houdt er nog altijd van om met het openbaar vervoer te reizen en meestal lukt hem dit ongestoord. In de gevallen dat hij herkend wordt door medereizigers, doet hij alsof zij zich vergissen. Hij zegt: ‘Ik hou ervan om met het openbaar vervoer te reizen. Als kind al nam ik altijd de bus om een paar haltes mee te kunnen rijden en rond te kijken. Nu neem ik soms in New York, of Parijs, of Londen de metro. Het voordeel van de metro is dat niemand op elkaar let. En als er iemand vraagt ben jij Paul McCartney? dan zeg ik maak je een grapje? Denk je dat hij de metro zou nemen? en dan hebben zij zoiets van o ja, inderdaad. Ik denk dat je gelijk hebt.’

9 juni

Paul deelt 360 foto’s op Facebook.

10 juni

Paul geeft een concert in het Olympisch Stadion te München (Duitsland). Van Paul verschijnt de vierdubbele compilatie-CD, genaamd Pure. Commerciële markten die ook maar iets met The Beatles en hun muziek te maken hebben, zoals tributebands, kunst, Beatlesdagen, memorabilia, CD-verkopen en muziekdownloads,brengen volgens een nieuwe studie meer dan een half miljard Amerikaanse dollars per jaar op. Ringo treedt op in het Bank Of New Hampshire Pavilion te Gilford New Hampshire.

11 juni

Ringo treedt op in het DCU Center te Wordcester Massachusetts.

12 juni

Paul treedt op tijdens Pink Pop in Landgraaf (Nederland).

13 juni

De Apple-film Born To Boogie, uit 1972, geregisseerd door Ringo, komt uit op DVD.

14 juni

Paul treedt op in het Waldbühne te Berlijn (Duitsland). Paul en zijn band verschijnen met een regenboogvlag op het podium; dit ter steunbetuiging na de aanlagen op een homobar in Orlando. Henry McCullough overlijdt na een lang ziekbed. Hij was lid van het eerste uur van Paul McCartney And Wings. Paul zelf betuigt meteen zijn respect: ‘The solo he played on My Love was a classic that he made up on the spot in front of a live orchestra. Our deepest sympathies from my family to his.’

15 juni

Ringo treedt op in het St. George Theater te Staten Island New York.

16 juni

Paul geeft een concert in de O2 Arena te Praag in de Tsjechische Republiek. De CD /elpee Love is vanaf nu wereldwijd via streaming beschikbaar.

17 juni

Ringo treedt op in het Warner Theater te Washington DC.

18 juni

Het concert van Ringo Starr in het Koka Booth Ampitheater te Cary, North Carolina gaat niet door wegens de controversiële transgenderwet in die staat.

19 juni

Ringo treedt op in het Rayman Auditorium te Nashville.

21 juni

Ringo treedt op in het Foelinger Theater te Fort Wayne , IN.

22 juni

Ringo treedt op in het PNC Pavilion te Cincinnati Ohio.

23 juni

Ringo houdt een ‘meet and greet’ in Detroit. Hij treedt vandaag op in het Fox Theater, aldaar.

24 juni

Paul treedt op in Fort Bergenhus te Bergen, Noorwegen.

25 juni

Paul McCartney is de hoofdattractie op het 10de jaarlijkse eet- en dansgala voor ‘Kinderen in Nood’. Deze heel speciale show vindt plaats in The Mulberry Inn voor een publiek van 80 gelukkige ticketwinnaars. Kaartjes waren te koop via een veiling en brachten samen 3 miljoen euro op – het hoogste bedrag ooit. Ringo treedt op in het Pinewood Bowl Theater te Lincoln Nabraska.

26 juni

Ringo treedt op in de Hartman Arena te Wichita KS

27 juni

Paul treedt op in de Jyske Bank Boxen te Herning Denemarken.

28 juni

Ringo treedt op in het Paramount Theater te Denver CO

30 juni

Paul treedt op tijdens het Rock Werchter Festival in België.

Juli

Precieze datum onbekend. Paul, Ringo, Yoko en Olivia zijn aanwezig bij de heropening van de opgeleukte show Beatles Love van Cirque Du Soleil te Las Vegas.

1 juli

Ringo Starr en de All Starr Band treden op in Humphrey’s te San Diego Californië.

2 juli

Ringo Starr en de All Starr Band treden op in het Greek Theater te Los Angeles Californië. Acteur Bill Mumy doet even mee tijdens With A Little Help From My Friends.

7 juli

Ringo houdt zijn jaarlijkse Love And Peace Gathering in het gebouw van Capitol Records te Hollywood. Met een aantal bekende gasten speelt hij een akoestische versie van With A Little Help From My Friends en No No Song.

8 juli

Paul McCartney treedt op tijdens het Summer Fest te Milwaukee.

10 juli

Paul McCartney treedt op in de US Bank Arena te Cincinnati.

12 juli

Paul McCartney treedt op in het Citizens Bank Park te Philadelphia Pennsylvania.

14 juli

Paul en Nancy Shevell, Ringo en Barbara Bach, Yoko Ono, Sean Lennon, Julian Lennon, Dhani Harrison zijn aanwezig bij de tiende verjaardag van de show Love door het Cirque Du Soleil te Las Vegas. Na de show spreken Paul en Ringo een kort dankwoord uit.

17 juli

Paul McCartney treedt op in het Fenway Park te Boston. Gitarist Bob Weir van de Greatful Dead speelt mee in Hi Hi Hi en Helter Skelter.

19 juli

Paul McCartney treedt op in het Hershey Park Stadium te Hershey Pennsylvania.

21 juli

Paul krijgt de Official Chart Breaker Award.
Paul treedt op in het First Ontario Centre te Hamilton, Ontario; Canada. De Argyll And Sutherland Highlanders Pipe Band doet mee in Mull Of Kintyre.

25 juli

Paul is aanwezig bij de Graduation Day van het LIPA te Liverpool. Dit in het BT Convention Center te Liverpool. Aanwezig is ook Noddy Holder van de groep Slade, wiens zoon vandaag aan LIPA afstudeert.

29 juli

De CD Ring Of Changes van Gary Wright, al opgenomen in 1972, komt eindelijk uit. George Harrison speelt mee op slide-gitaar.

Augustus

3 augustus

Het album Beat Bugs, gevuld met Beatles-covers is via Apple-music te downloaden.

5 augustus

Paul bevindt zich tussen de gasten in het Witte Huis ter ere van de 55ste verjaardag van President Obama.

7 augustus

Paul treedt op in het MetLife Stadium te East Rutherford New Jersey.

9 augustus

Paul treedt op in het Verizon Center te Washington DC.

10 augustus

Paul treedt nogmaals op in het Verizon Center te Washington DC.

13 augustus

Paul McCartney treedt op in het Busch Stadium te St. Louis.

14 augustus

Ringo wordt overgrootvader: de dochter van Zak Starkey, Tatia Starkey, wordt vandaag moeder.

15 augustus

Paul McCartney treedt op in het Grand Rapids te West Michigan.

17 augustus

Paul McCartney treedt op in de Quicken Loans Arena te Cleveland.

18 augustus

Paul McCartney treedt nogmaals op in de Quicken Loans Arena te Cleveland.

September

9 september

Het geremasterde album The Beatles At The Hollywood Bowl komt uit op CD.

14 september

Paul, Ringo en regisseur Ron Howard nemen in Abbey Road gefilmde interviews op ter promotie van de Beatlesfilm Eight Days A Week – The Touring Years. Ook is er een vraag- en antwoordspel op de Facebook-pagina van The Beatles. Een interview voor het programma Drivetime van Simon Mayo wordt uitgezonden bij BBC Radio 2.een derde interview wordt uitgezonden door BBC One .

15 september

Wereldpremière van Eight Days A Week – The Touring Years.in het Odeon Leicester Square, te Londen. Paul en Nancy Shevell, Olivia Harrison, Ringo en Barbara Bach, Yoko Ono, Stella en James McCartney zijn aanwezig. Ze wonen ook een afterparty bij.

17 september

Eight Days A Week – The Touring Years is vanaf vandaag bij de Hulu-streamingservice verkrijgbaar.

18 september

Paul en Ringo verschijnen in het CBS Nieuws.

21 september

Se song en de video van Now The Time Has Come met Colin Hay, Billy Valentine en Richard Page komen vandaag online beschikbaar. Ringo drumt erop mee. Een uitgave ter gelegenheid van de Wereldvrededag van de VN.

Oktober

4 oktober

Paul McCartney treedt op in het Golden 1 Center te Sacramento, Californië.

5 oktober

Paul McCartney treedt nogmaals op in het Golden 1 Center te Sacramento, Californië.

23 oktober

Paul McCartney gaf afgelopen zomer interviews voor drie belangrijke bladen die gemiddeld interessanter waren dan zijn gebruikelijke persuitlatingen. Hier zijn de meest interessante passages uit de Washington Post, Rolling Stone Magazine en de New York Times.

Het interview van de Washington Post met Macca dat uitkwam in juli vond plaats tijdens een tourpauze in Denemarken.

Aan McCartney werd gevraagd waarom het zo lang heeft geduurd voordat hij de Beatlesnummers ‘A Hard Day’s Night’ en ‘Love Me Do’ in zijn concerten heeft uitgevoerd.

“Normaalgesproken vermeed ik iets dat niet mijn soort van nummer was,” zei hij. “Ik deed wel ‘Drive My Car’, maar ik vermeed ‘Help’ en vergelijkbare nummers, omdat ze voor mijn gevoel meer van John waren dan van mij. Maar ik voel me niet meer zo geremd door die theorie en ik ben gewoon heel blij om alles te spelen wat ik een goed nummer vind. Ik hoorde ‘A Hard Day’s Night’ op de radio en dacht, “Wow, fantastisch nummer”, en ik realiseerde me dat John en ik allebei zo enthousiast waren over het nummer dat we samen de lead-vocalen zongen. Zo iets zie je tegenwoordig niet meer gebeuren. En dat akkoord is een van de meest iconische akkoorden in de muziek.”

“Ik werk momenteel aan een filmproject waarvoor ik een paar nummers schrijf. Iets van een animatiefilm. Film, ik ben er niet weg van. Dat komt omdat je er helemaal enthousiast over bent en ermee aan de slag gaat en dan belt er iemand op en zegt, “Wel, het ligt stil”. Voor een van de karakters in de film belde ik Lady Gaga op en vroeg haar om een nummer in te zingen. Het lukte heel erg goed, maar we kunnen er niets mee doen tot de film gemaakt wordt.”

Hem werd gevraagd naar het ontstaan van de ‘Pure McCartney-collectie’ en hij zei daarover:

“Wat ik er mooi aan vind is dat het aanvoelt als een mix-tape. Het was een soort playlist. Het ideaal is dat je een autoreis maakt van drie uur lang en je het perfecte ding hebt om naar te luisteren.”

Voor die fans die de song-selectie hebben over en de vraag waarom er geen enkele track opstond van ‘Flowers in the Dirt’ is dit stukje van het interview bijzonder leerzaam:

Hoe ging je te werk voor de selectie van de songs?

Om je de waarheid te vertellen het idee kwam van één van de meisjes die op mijn kantoor in New York werkt. Ik heb enorm veel respect voor haar, zij is een muziekkenner en fan. Zij zei, ik heb geluisterd en maakte een playlist en ik vond het fantastisch om dat te doen. Dus gaf ze me de eerste playlist. Zo ging het dus in zijn werk.

Ik heb toch één opmerking. Over het album ‘Flowers in the Dirt’ kan ik eindeloos doorgaan over alle dingen die zo goed zijn, het is een fantastisch album. Maar geen enkele van de songs van het album wordt gebruikt.

“En weet je waarom? Omdat dit album geremasterd wordt. Het is onze volgende grote uitgave. We werken er dit moment erg hard aan. Dus wilde ik die nummers niet gebruiken.

Het interview in het nummer van Rolling Stone dat op 25 augustus verscheen:

Op de vraag waarom optreden voor hem nog steeds zo belangrijk is antwoordt Macca:

‘Het verhaal van de kleine band die groot werd is en blijft een fantastisch verhaal. Het gaat over de muziek waar we allemaal van houden en naar luisteren. Maar het mooiste voor mij was dat na elk optreden op het einde van de avond, we met ons groepje van vijf konden terugkijken, samen konden genieten.”

Als het gaat over zijn rol binnen The Beatles zegt hij:

“Ik was diegene die de groep vooruit duwde, en ja hoor ik deed dat heel goed. Niemand zou zijn opgestaan om van uit de achterbuurten naar het centrum van de stad te trekken om ‘Let It Be’ te maken. Het werd een beetje een rare film, maar een wel een goede.”

Wat hebben de bandleden aan jou zoal voorgesteld dat echt werkte?

“‘Golden Slumbers’ en ‘The End’ [van Abbey Road]. Hier was heel veel werk aan. Ik was te lui om eerlijk te zijn. En Rusty Anderson had ‘Day Tripper’ als suggestie. Ik wilde dit niet doen omdat de baspartij moeilijk is. Hetzelfde geldt voor ‘Being for the Benefit of Mr. Kite’. Deze twee nummers wilde ik eigenlijk niet spelen tijdens een concert. Maar de jongens zeiden dat het fantastisch zou worden. Maar ik ben soms een dictator. Niemand maakt daar een probleem van – denk ik toch (lacht). We zijn nu langer samen dan The Beatles of Wings. Ik denk dat we steeds beter worden. Over ‘Let it Be’ of de mogelijkheid bestaat dat deze film geremasterd wordt.

Paul zegt: “Ik blijf maar denken dat we dit reeds deden. We hebben er al zo vaak en lang over gepraat.”

Wat houdt jullie tegen?

“Ik heb geen idee. Ik blijf het maar voorstellen en iedereen zegt enthousiast ‘Ja ja dat gaan we doen.’ Maar het blijft achterwege, we schuiven het steeds op de lange baan. The Beatles en Apple Corps zijn een democratie. En ik heb slechts één stem. Er moet een unaniem akkoord zijn tussen mezelf, Ringo Starr, Yoko Ono en Olivia Harrison. Dat is het geheim van The Beatles – we moeten alle vier akkoord zijn. Vroeger in de groep ging het er nog anders aan toe – toen was het drie tegen één om iets te kunnen laten doorgaan. Nu moet het een unaniem akkoord zijn. De twee meisjes zijn Beatles.”

En je relatie met Yoko?

“Het gaat goed tussen ons nu. Vroeger was ons contact minder goed. Ze zat op de versterkers terwijl we onze nummers aan ’t opnemen waren. De meeste jongensbands zouden dit niet fijn vinden. Wij lieten het toe, maar niet echt met volle overtuiging. We waren zeker niet seksistisch maar meisjes hoorden niet thuis in de studio. Wanneer John en Yoko een stel werden, bleef ze niet in de controlekamer zitten maar ze kwam mee in de opnamestudio. En stond zo te midden van ons vieren … ik dacht toen tja als John van deze vrouw houdt dan zal het wel goed zijn zeker. Het was iets waar ik me over moest zetten. En in het begin was ik best wel hard. Maar nu zijn we maatjes. Ik hou van Yoko. Ze is zo Yoko hé! (lacht)”

In het interview dat in augustus verscheen in The New York Times – heeft Paul het over de dingen die vast onderdeel vormen van zijn concerten en nooit veranderen, zoals de verhaaltjes tussendoor die hij steeds herhaalt en herhaalt, avond na avond.

“Als je denkt zoals in de Broadwayshows, daar zijn elke zin en elke grap elke avond hetzelfde,” zegt hij. ‘Als je een idee hebt en dat slaat aan bij het publiek, lijkt het wel of je moet dit behouden. Dus als ik een verhaal vertel over Jimi Hendrix dat ik al eerder vertelde gebruik ik korte zinnetjes zoals ‘zoals ik al zei’ of ‘Ik vertel dit verhaaltje wel meer’ om zo niet de indruk te wekken bij het publiek dat ik op automatische piloot speel.”

Hoe kan je zowel de oude fans als een twintigjarige, die voor het eerst komt kijken, blijven boeien?

McCartney antwoordt: “Weet je, ik ben me er van bewust dat er enkele mensen in de zaal zitten die de show al eerder gezien hebben. Maar de grote vraag die ik me steeds stel ik ‘hoe kunnen die mensen dat betalen?’ Maar wat ik voor iedereen doe is proberen een concert te geven dat ik zelf ook zou willen zien. Dus ik begin met even te gaan zitten en na te denken, als ik zou gaan kijken, wat zou ik dan willen zien, wat mag ik weglaten, wat moet ik altijd brengen. En dat is het lijstje van nummers waar ik van vertrek. En dan begin ik met de groep te repeteren , soms komen er dan voorstellen van de band, of ik hoor een nummer op de radio waarvan ik denk dat het goed zou passen in het geheel.”

Kan je je voorstellen dat je een concert brengt met alleen nieuwe liedjes zoals Bob Dylan onlangs deed?

“Ik heb daar al vaak over nagedacht. Theoretisch kan het natuurlijk en het zou wel lukken om nummers te brengen die we nog niet zo vaak samen gespeeld hebben. Maar ik maak me zorgen om het publiek. Ik herinner me nog goed dat ik als jongere naar een concert ging en daar had ik dan heel lang voor moeten sparen want het kostte veel geld. En dan vraag ik mezelf af of ik zelf naar de show zou gaan ik dan alleen nieuwe songs zou willen horen … neen, en ik denk niet dat ik zou willen gaan! Wat wel zou kunnen is een veel kleiner concert doen en duidelijk laten weten op voorhand dat het om iets totaal anders gaat met enkel nieuwe nummers. Wellicht zou ik de tour ‘Deep Cuts’ of zoiets noemen. En ja, als ik dat zou doen denk ik dat het best ‘fun’ zou zijn.”

November

Vooralsnog geen info

December

Vooralsnog geen info.