2017

BFNL JOHN, PAUL, GEORGE EN RINGO VANAF 1981, Nieuws

Januari

5 januari

Ringo Starr blijkt fan te zijn van de Alabama Crimson Tide. Kort nadat Alabama Washington had verslagen in de Chick-fil-A Peace Bowl, twitterde Ringo een foto van zichzelf in een Alabama T-shirt met daarbij het onderschrift Roll Tide.

12 januari

Afgelopen dagen is informatie vrijgegeven over de uitvaart van Allan Williams – die vorige week op 86-jarige leeftijd overleed. De plechtigheid vindt plaats op donderdag 12 januari om 11:30 uur in de Liverpool Parish Church.

17 januari

De familie Harrison kondigt “The Vinyl Collection Box set” aan. Deze bevat alle soloalbums welke voor de allereerste keer uitgebracht worden in een box. De platenbox bevat alle 12 studioalbums van George met extra releases en kunstwerkjes. In de box zitten ook het live album ‘Live in Japan’ (dubbelelpee) en twee picture discs – ‘When He Was Fab’ en ‘Got My Mind Set On You’.

19 januari

Er is een nieuwe documentaire in de maak over ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, ter ere van het 50-jarig bestaan van het album. ‘It Was Fifty Years Ago Today… Sgt. Pepper And Beyond’, geregisseerd door Alan G. Parker, zal internationaal verkocht worden door Tim Grohne’s Primal Screen. De docu begint als The Beatles in 1966 hun afmattende tournee hebben afgerond en terugkeren naar de studio om het album ‘Sgt. Pepper’ te gaan opnemen.

20 januari

‘Now the Time Has Come’, een nummer met Ringo Starr – dat in september vorig jaar werd uitgebracht ter gelegenheid van de jaarlijkse Internationale Dag van de Vrede – wordt vandaag voor de eerste keer als gratis download beschikbaar gesteld.

Paul McCartney heeft in New York een klacht ingediend tegen de muziekuitgever Sony/ATV Music Publishing. Hij wil zo de rechten op enkele liedjes van The Beatles verkrijgen. Volgens de Amerikaanse wet op de bescherming van de auteursrechten (Copyright Act) uit 1976, kunnen artiesten aanspraak maken op de rechten op hun werk, 35 jaar na de eerste uitgave, of tot 56 jaar voor werk dat van voor 1978 dateert. Volgens de klacht vraagt Paul aan de muziekuitgever om te erkennen dat hij de rechten op liedjes die hij destijds met John Lennon schreef, terug kan krijgen. Sony/ATV “weigert een dergelijke bevestiging te leveren”, luidt het in de klacht.

26 januari

‘Flowers in the Dirt’ – deluxe set – veroorzaakt controversie omdat niet alle audio op de CD staat. Scott Rodger, de manager van Paul McCartney gaf commentaar op de minder positieve kritiek van een fan over de zestien tracks die alleen via download te horen zijn. Hij wil verduidelijken waarom sommige beslissingen werden genomen, zo ook waarom de B-kantjes, de remixen en demo’s niet op de CD staan in de boxset.

Waarom werd de ‘download-only’ niet gewoon op een CD toegevoegd aan de Flowers in the Dirt box?De hoofdreden is dat Paul niet meer dan 4 CD’s wilde in de box set. Hij wil naar de toekomst kijken en omarmt de nieuwste technologieën en wil dat de mensen dat ook doen. Honderden miljoenen mensen zijn actief op streamingsdiensten en men verwacht dat dat aantal de volgende drie á vier jaar gaat verdubbelen. Dit is de toekomst! Het team van Paul wil naar de toekomst kijken.

Eén CD extra zou toch niet zoveel meer kosten?De prijs was niet het belangrijkste probleem, alhoewel men toch onder stress stond opdat de organisatie van Paul geen geld zou verliezen bij de uitgaven van de Archive Collection en jammer genoeg zitten we daar niet zo ver af.

Houdt Paul dan niet echt van zijn fans? Houdt hij geen rekening met hen? Paul houdt erg veel houdt van zijn fans en natuurlijk houdt hij rekening met hun mening. Maar hij heeft ook veel vertrouwen in het team – met aan het hoofd Rodger – dat de releases samenstelt.

Als er niet echt interesse is voor CD-boxen, hoe komt het dan dat Sony een 60-delige CD-box van Elvis en een 36-delige CD-box van Bob Dylan op de markt bracht? Men denkt dat er wel interesse zou kunnen zijn voor een 25-delige CD-box van Paul McCartney & Wings en MPL zou dat eventueel kunnen uitbrengen. Maar bij het uitbrengen van één titel, één album ligt dat anders.

Waarom worden de boxsets gevuld met zoveel material (boekjes, foto’s, …) en wordt er niet meer gefocust op de muziek zelf? Paul beschikt over een archief van 1,2 miljoen foto’s – hij bewaart dit alles digitaal. Elke dag werken medewerkers van MPL dit archief bij. Foto’s, memorabilia, liedjesteksten worden dan ook gezien als een onmisbaar deel van het hele project.

Beseft Paul dan niet dat er fantastische muziek staat op de B-kantjes, de remixen en demo’s?De discs in de De-luxe Boxset worden gezien zien als het ‘crème de la crème’. De andere audiofragmenten werden door Paul en MPL niet interessant genoeg bevonden.

Zullen de andere de-luxe sets die nog volgen in de Archive Collection ook zo zijn?Het antwoord daarop moet ik je schuldig blijven. Deze boxset is zeker geen schoolvoorbeeld van hoe en wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Zullen de zestien t acks die je kan downloaden als MP3, de kwaliteit van een CD hebben of high-resolution? De extra tracks zullen16-bit standaard WAV zijn.
Wat brengt de toekomst voor de volgende titels in de Archive Collection?

Het team van Paul werkt steeds aan één project. Maar natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat er een moment komt dat de platenmaatschappij ‘stop’ zegt als er bijvoorbeeld onvoldoende vraag naar blijkt te zijn. Maar desondanks heb ik toch gehoord dat de volgende titels voldoende potentieel hebben zoals bijvoorbeeld ‘Wildlife’ en ‘Red Rose Speedway’.

27 januari

In 1971 bracht George Harrison de single ‘What is Life’ uit. In februari wordt de 74e geboortedag van Harrison herdacht. Ter gelegenheid hiervan wordt de uitgebreide collectie George Harrison-albums in vinyl uitgebracht. Tegelijkertijd komt er eindelijk een clip uit voor ‘What is Life’. Het nummer heeft er nu een prachtige clip bij gekregen, met een danseres die haar huis uit gaat, door de straten danst, langs een begraafplaats gaat en uitkomt in het bos, waar zij een even vrolijke danser ontmoet.

Februari

1 februari

De website, www.beatlesfanclub.nl, van de oudste Beatlesfanclub ter wereld, heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen.

2 februari

Een door Elvis Costello geschreven track verschijnt op de heruitgave ‘Flowers in the Dirt’ Het is de gewaagde demoversie van ‘Twenty Fine Fingers’. Het is een niet eerder uitgebrachte demo van McCartney samen met Elvis Costello.

9 februari

Een 8mm-filmpje van een optreden van The Beatles in 1964 in Montreal, Canada wordt geveild. Het filmpje bevat een deel van hun optreden en een persconferentie na het optreden. Het stukje duurt tien minuten en laat ook zien hoeveel politie er op de been was vanwege doodsbereidingen. Het filmpje, dat al langere tijd zoek was, zal naar verwachting £10.000,- opbrengen.

13 februari

The Beatles Eight Days A Week: The Touring Years wordt genomineerd voor een Grammy voor de beste muziekfilm.

15 februari

Het plaatje, dat het begin inluidde van de carrière van The Beatles, is te bezichtigen in The Beatles Story in Liverpool. Het unieke acetaatplaatje werd 55 jaar geleden op 13 februari 1962 door Brian Epstein, overhandigd aan producer George Martin. Op de ene kant staat ‘Hello Little Girl’ en op de andere kant ‘Till There Was You’.

17 februari

Zonder veel ophef zijn onlangs negentien verschillende video’s van George Harrison op You Tube geplaatst, waaronder liveoptredens, video’s van studio-opnamen, interviews en repetities. Het is niet bekend wat de reden is dat deze video’s nu op You Tube zijn geplaatst. Ze zijn allemaal te zien op het George HarrisonVEVO-channel.

20 februari

Een zeldzame Porsche die ooit van George Harrison was, wordt volgende maand geveild. De sportauto moet 20.000 pond (23.000 euro) opbrengen. George kocht de Porsche 928 S Coupe in 1980. Paul McCartney meldde zich in de studio van zijn voormalig bandgenoot Ringo Starr. Ringo had zijn oude makker gevraagd om een bijdrage te leveren aan één van de nummers voor zijn nieuwe album.

21 februari

Met toestemming van Yoko Ono wordt de stem van John Lennon gebruikt op een opname. Ene Gizmo Varillas heeft de spreekstem van Lennon gebruikt op zijn debuut album.

24 februari

In een onlangs in Engeland gehouden poll staan The Beatles als ‘Best British recording artist in history’ bovenaan.

Maart

2 maart

The Beatles Vinyl Collection is een nieuw magazine voor verzamelaars dat bij elke uitgave een ander album bevat, waardoor er in totaal 23 opnieuw uitgegeven albums verzameld kunnen worden. De albums zijn geremasterd in de Abbey Road Studio’s in Londen en de collectie omvat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Abbey Road, Revolver en Rubber Soul, evenals de compilaties The Beatles Anthology en de twee Live At The BBC albums.

3 maart

De voormalige Wings-gitarist Laurence Juber eert de muziek van de oude band van zijn ex-baas Paul McCartney met het uitbrengen van een nieuw album met de titel “LJ Can’t Stop Playing The Beatles”.

7 maart

Strawberry Fields Forever en Penny Lane verschenen niet op Sgt. Pepper, maar op de 50ste verjaardag van de elpee zullen ze alsnog op het album komen. Dat zal op 1 juni a.s. gebeuren.

9 maart

Er duikt een filmpje uit 1958 op waar vrijwel zeker The Beatles op te zien zijn. Zou dit het eerste filmmateriaal ooit zijn waarin Paul McCartney, John Lennon en George Harrison zien, samen met Pauls broer Mike? Ze zijn slechts enkele seconden op het scherm te zien – en het is nogal vaag en ver weg – maar lokale historicus Peter Hodgson uit Kirby gelooft dat in het filmpje uit 1958 zij zeker te zien zijn. Het is een van de Liverpool City Police. Peter: “Het filmpje heeft als titel ‘Service’. De versie die ik gevonden heb op YouTube is na wat speurwerk oorspronkelijk gemaakt is in 1958. Het toenmalige huis van de McCartneys aan Forthlin Road grensde aan het trainingscentrum van de politie, en de jaarlijkse zomershow van het centrum is te zien op de film. Je ziet vier of vijf mensen op de achtergrond die staan te kijken vanaf het dak van een betonnen schuurtje in de achtertuin van 20 Forthlin Road, waar Paul en Mike woonden.

14 maart

Paul is een bekend aanhanger van Record Store Day. Het afgelopen jaar kwam hij met een zeer gelimiteerde zeven inch-uitgave. Nu komt hij met een nieuwe release, die alleen verkrijgbaar zal zijn op cassette. Het is materiaal voor zijn album “Flowers In The Dirt”. Drie nummers van dat album zijn opgenomen op de tape. Het gaat om “I Don’t Want To Confess”, “Shallow Grave” en “Mistress And Maid. Record Store Day is op 22 april.

19 maart

Chuck Berry is op negentigjarige leeftijd overleden inSt. Charles (Missouri). Hij was het grote voorbeeld voor tal van jonge gitaristen met rockaspiraties. Onder meer Paul McCartney en John Lennon zagen hem als hét grote voorbeeld. Berry was één van de allereerste populaire muzikanten die zijn eigen songs schreef. The Beatles, TheRolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley en een pak anderen coverden zijn songs. John Lennon zei ooit: “Als je rock’n roll een andere naam zou moeten geven, dan zou je het ‘Chuck Berry’ kunnen noemen.”
Ex-Beatle Ringo Starr tweette een quote uit Berry’s nummer “Rock and Roll Music”, dat The Beatles coverden op hun album “Beatles for Sale”: “Just let me hear some of that rock ‘n’ roll music any old way you use it. I am playing I’m talking about you.”

24 maart

De volledige re-issue van “Flowers In The Dirt” verschijnt. Een van de grootste jeugdvrienden van John Lennon, Pete Shotton, is overleden. Shotton was een van de “partners in crime” van Lennon op zowel de lagere als middelbare school en maakte ook, op het wasbord, deel uit van The Quarrrymen.

27 maart

Ook Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr maakten gebruik van het mengpaneel: veilinghuis Bonham gooit in New York een uniek hebbeding te grabbel. Het mengpaneel waarmee in de befaamde Abbey Road studio’s in Londen onder andere het album “Dark Side Of The Moon” (1973) van Pink Floyd is ingeblikt. Paul liet tijdens een interview aan Matt Everitt van BBC Radio 6 weten aan een nieuw album te werken. “Ik ben een nieuw album aan het maken. Ik zit er middenin”, aldus Paul McCartney. De plaat wordt geproduceerd door Greg Kurstin.

April

3 april

Het eerste promotiefilmpje voor de komende Sgt. Pepper-uitgaven verschijnen op het internet.

4 april

Inmiddels is bekend dat de de-luxeuitvoering van Pepper zes (!!) uit discs zal beslaan. De release datum zou 27 mei zijn. Sinds de Anthology-serie is er nog nooit zoveel onuitgebracht Beatlemateriaal verschenen.

5 april

Andy Cairns, een populaire conciërge en levenslange Beatlesfan vertelt hoe verbaasd hij is dat hij een ondertekende brief ontvangt van Paul McCartney die hem geluk wenst met zijn pensionering.

6 april

David Peel overlijdt. In 1968 werd hij ontdekt door – en ging hij onder contract bij – Elektra Records. Zijn album ‘Have a Marihuana’ stond op plaats 186 in de Billboard-hitlijsten.

John Lennon raakte bevriend met David Peel toen hij David en zijn hippieband hoorde spelen in een park in New York. Lennon nam de productie op zich van het album ‘The Pope Smokes Dope’.

7 april

Er komt in de VS een audio-CD uit met de titel ‘Paul McCartney in the 80’s’, waarin een blik wordt geworpen op zijn carrière in dat decennium. Volgens informatie die de CD al is vooruitgesneld, staat er een ‘vintage’ interview op met “intieme details, nieuwe inkijkjes en andere pareltjes die tot nu toe verborgen bleven”. Het interview op de CD duurt 30 minuten en behandelt de onderwerpen ‘New York’, ‘George Martin’, ‘Beliefs and Themes’, ‘Relating to Average People’, ‘On Michael Jackson’, ‘Black and White’, ‘Touring Plans’, ‘Musicals’, ‘Out On the Road’, ‘Spending Money’ en ‘Activities Outside of Music’. Kaleidoscope Entertainment heeft aangekondigd dat de nieuwe Beatlesdocumentaire ‘It was Fifty years ago today! The Beatles: Sgt. Pepper & Beyond’ op 26 mei te zien zal zijn in bioscopen in Engeland, digitaal op 1 juni en dat de DVD op 3 juli verschijnt. Acht sculpturen van John Lennon zijn vanaf vandaag te zien in de beroemde Liverpoolse wijk waar de Cavern ligt. Het gaat om borstbeelden.

11 april

Roger Daltrey werkt samen met Paul McCartney. Roger helpt al decennia tieners die getroffen zijn door kanker, eerst voor de ‘Teenage Cancer Trust’ in Engeland en sinds kort met ‘Teen Cancer America’ in de U.S.A. Paul doet dus loyaal mee. Olivia Harrison, vertelt dat ze het plan had om Ringo Starr een heel speciaal cadeau te geven: een set handgeschreven teksten van een nooit opgenomen song uit het begin van de jaren 70 “Hey Ringo”. Haar man schreef deze song als eerbetoon aan Ringo. De tekst van “Hey Ringo” werd onlangs ontdekt in een pianokruk en een replica van deze tekst is opgenomen in de herdruk “I Me Mine.”

19 april

Vandaag werd in Amsterdam een verdere tip van de sluier opgelicht over de 50th anniversary edition van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. In één van de filmzalen op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam werd het album gepresenteerd.

24 april

Paul McCartney is een stap dichter bij om zijn lang geplande animatiefilm High in the Clouds op het witte doek te krijgen nu hij zekerheid heeft met een nieuw productiedeal. Paul begon in 2009 aan het project te werken, maar de vorderingen stagneerde. Nu meldde Deadline.com dat McCartney het idee mee heeft genomen naar de leiding van de beroemde Franse firma Gaumont, die High in the Clouds gaat produceren. De film is gebaseerd op het kinderavonturenboek met dezelfde naam dat Paul publiceerde in 2005, het verhaal volgt een jonge eekhoorn die zijn weg moet vinden nadat hij zijn moeder is kwijtgeraakt.

25 april

Paul McCartney begint aan het vervolg van zijn One on One-tour in De Budokan / Tokio. De setlist is niet verrassend.

27 april

BBC Radio 2 DJ heeft de eer om een wereldwijde primeur van een Sgt Pepper-outtake te draaien. Het betreft de titeltrack met het fragmentje ‘Gonna be free now’. Dat stukje werd later door McCartney gebruikt op ‘Liverpool Sound Collage.’

30 april

En staat weer een outtake van de Sgt. Pepper-box online. Deze keer een instrumentale versie van ‘With A Little Help From My Friends’.

Mei

1 mei

Niet eerder vertoonde opnamen van The Beatles, met songs, outtakes en gesprekjes in de studio zullen vertoond worden in een nieuwe documentaire. Het zal deel uitmaken van een serie speciale BBC-programma’s die de 50e verjaardag vieren van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Op BBC Two zal Sgt Pepper’s Musical Revolution te zien zijn. Paul komt aan in Japan voor zijn eerste “One on One”-tour afspraken. Ongelooflijke scènes op het vliegveld… Deze laatste tour van Paul vindt o.a. plaats in het legendarische Budokan aankomende woensdag en dan volgen drie optredens in het Tokyo Dome op donderdag, vrijdag en zondag.

10 mei

‘Het was gewoon een geweldige tijd voor iedereen die er aan meewerkte’ Dit vond Apple/Capitol die de heruitgave van “Sgt. Pepper’s Heart Club Band” presenteerde aan een kleine groep genodigde journalisten gedurende een korte bijeenkomst in Capitol’s Studio A en aan een groep fans op een uitverkochte avond in het Grammy Museum.

11 mei

De lijst met gastmuzikanten voor Ringo Starrs volgende album blijft groeien. De laatste toevoeging aan het project is Sheila E. Zij heeft al drie keer eerder meegespeeld in de All Starr Band.

19 mei

De foto van de soldaat op het album ” Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band “, lijkt zo te zijn weggelopen uit een sprookje. Maar de soldaat heeft wel degelijk echt bestaan. Zijn naam was James Melvin Babington – zo staat te lezen in het nieuwe boek van Bruce Spizer.

20 mei

De originele tekening die John Lennon maakte voor de hoes van het Sgt. Pepper-album wordt geveild bij Julien’s Veilinghuis. De veiling – met de titel ‘Music Icons 2017’ – vindt plaats in het Hard Rock Café in New York.

21 mei

Giles Martin, zoon van George Martin, maakt het nieuws bekend dat er een re-mix gepland is voor het ‘White Album’ uit 1968. Tijdens een online-veiling bij veilingsite Catawiki zijn afgelopen week enkele haartjes van de Beatles voor bijna 10.000 euro geveild. Dat is vier keer meer opbrengst dan verwacht. De haren van de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatlesfilm ‘A Hard Day’s Night’.

23 mei

In augustus 1963 toerden The Beatles door Noord Wales; nog maar kort voor zij de wereld veroverden. Al waren zij op dat moment een veelgevraagde band, zij moesten de tour langs kleinere zalen in het VK afmaken. Daarbij deden zij in Wales o.a. de zalen The Odeon en The Pier Pavillion in Llandudno aan. Een poster van de optredens in The Odeon is nu ter veiling aangeboden door de folkzangeres Mary Hopkin uit Wales. Zij was een van de eerste acts die werden gecontracteerd door het Apple-label dat The Beatles later hebben opgericht. Ze biedt de poster in Cardiff ter veiling aan. De veiling wordt verzorgd door veilinghuis Rogers Jones & Co . De verwachte opbrengst is 400-800 Pond.

25 mei

George Harrison wordt postuum geëerd met een blauwe plaquette op zijn voormalige huis Kinfauns in Esher.

26 mei

Vandaag verschijnt de langverwachte heruitgave van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. De box bevat remixen en outtakes, naast het standaardwerk.

31 mei

Arbeidsvitaminen op NPO Radio 5 staat volledig in het teken van 50 jaar Sgt. Pepper! Te gast zijn Adriaan Bouman en Yorick van Norden. Met uiteraard veel geremixte Sgt. Pepper-tracks en muziek uit de Summer of Love.

Juni

1 juni

De 50e verjaardag van het album ‘Sgt. Pepper’ zal gevierd worden met een speciaal media-event, waarbij een vlag met een unieke foto wordt gehesen om 9 uur ’s ochtends (Pacific Time) op de toren van Capitol Records in Vine Street, Hollywood. Er wordt ook bekendgemaakt dat de toren waarin Capitol Records is gehuisvest vanaf de grond versierd zal worden met ‘Sgt. Pepper’-decoraties. Inclusief speciale borden en een grote, opblaasbare ‘Sgt. Pepper’-drum boven de ingang. Na zonsondergang branden er op het dak felle lichten in de vier kleuren van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’. ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ rukt op naar een eerste plaats in het VK.

2 juni

In Liverpool, Woolton, wordt ter ere van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ een groot vuurwerk afgestoken.

3 juni

De Sgt. Pepper-musical Revolution, met Howard Goodall, wordt door BBC2 uitgezonden.

5 juni

‘It Was Fifty Years Ago Today! The Beatles: Sgt. Pepper & Beyond’ komt uit op DVD. Giles In de Verenigde Staten verschijnt Giles Martin in de ‘Tonight Show’. Hij vertelt over zijn werk met Paul, Ringo, Yoko en Olivia.

7 juni

Een muzikant die eindelijk is geïdentificeerd 50 jaar nadat hij speelde Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band zei dat het hem niet deerde dat zijn naam zolang onbekend is gebleven. Buddhadev Kansara, 79 jaar, bespeelde de tamboura op het nummer ‘Within You Without You. Ondanks dat hij speelde op het baanbrekende album stond zijn naam zelfs niet op taperollen die in het bezit zijn van Apple Corps. De Indiase muzikant vertelde de Press Association: “Mijn ervaring met de Beatles was geweldig. Het waren alleen maar hele leuke mensen.” Volgens de Official Charts Company is Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band het bestverkopende studioalbum in de Britse geschiedenis. Beatles For Sale verschijnt als de achtste uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

10 juni

De filmversie van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band met Peter Frampton, de Bee Gees en Aerosmith komt dit najaar uit op Blu-Ray.

12 juni

De grootste wens van Australische Paul McCartney-fans, namelijk dat hij weer komt optreden in the Land Down Under, komt wellicht uit. The Melbourne Herald Sun meldt dat McCartney aan het onderhandelen is over data in november en december.

13 juni

Een reclameposter, in 1967 uitgegeven ter promotie van het verschijnen van “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” brengt op een veiling 54-duizend dollar op. Uniek is dat er van deze poster slechts een exemplaar is gemaakt. De poster hing in de etalage van HMV in Londen enkele dagen voor de plaat zou verschijnen.

15 juni

Meer dan 35 jaar na de dood van John Lennon krijgt Yoko Ono nu ook rechten op de klassieker “Imagine”. Dat meldt Variety en bevestigt hun zoon Sean Lennon op Instagram. Bij The Fox And Hounds in Caverham, te Berkshire wordt een blauwe gedenkplaat aangebracht ter herinnering aan het enige optreden aldaar, van de Nerk Twins. (Paul en John, red.) Genesis Pop Exhibition houdt in Londen een private tentoonstelling van werk van George, Yoko, Ringo, Klaus Voormann en George Martin. Aanwezig zijn Olivia Harrison, Stella en Mary McCartney. Voor publiek wordt de tentoonstelling morgen geopend. Het geheel is een promotie voor het opnieuw uitgegeven boek ‘I Me Mine’.

18 juni

Paul McCartney 75 jaar. ‘All McCartney’ geeft ter ere van Paul en zijn fantastische oeuvre een verjaardagsfuif in De Moriaan in Roosendaal. Olivia, Dhani en Yoko feliciteren hem op diverse sociale netwerken. Olivia plaatst een foto uit 1963, waarop George ijsco’s aan Paul voert!

19 juni

Er wordt gemeld dat verloren gewaande song over Ringo ‘Hey Ring’ van George door Olivia aan onze drummer is overhandigd, nadat zij de tekst in een pianokrukje heeft ontdekt. Het nummer zou rondom 1970 zijn geschreven in een poging The Beatles bij elkaar te houden.

21 juni

Twintig jaar nadat Koningin Elizabeth II Paul McCartney de eerste keer ridderde wordt hij opgewaardeerd met een ‘Companion Of Honour Award’ voor zijn verdiensten voor de muziek. Op Facebook Live maakt Paul details bekend omtrent zijn eerste tournee door Australië sinds 24 jaar. Love verschijnt als de negende uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

26 juni

Op de campus van de Tomsk State University (TSU) in Siberië, is een nieuw beeldhouwwerk onthuld. Het stelt het oversteken van het beroemde zebrapad voor zoals afgebeeld op de hoes van het album Abbey Road. Paul neemt in de vroege avond de trein op Kings Cross Station te Londen, richting Hastings. Hij reist eerste klas.

28 juni

Ringo Starr maakt zijn plannen bekend voor zijn jaarlijkse verjaardagsfeestje. Hij nodigt familie en vrienden, maar ook het publiek uit, om ’s middags samen te komen voor een moment van Peace & Love. Deze happening zal plaatsvinden voor de Capitol Records Tower in Hollywood en begint om 11 uur.

29 juni

De voorzitter van onze Beatlesfanclub.nl is te gast bij RTVNH; bij Rickey Koole. Stella McCartney heeft gezegd dat ze trots is op het nummer Blackbird. De modeontwerpster heeft het nummer gekozen voor Desert Island Discs van BBC Radio 4.

30 juni

Ruzie eindelijk voorbij… Paul McCartney en platenmaatschappij Sony hebben de strijdbijl begraven in de zaak om de auteursrechten van The Beatles. Beide partijen zijn tot een schikking gekomen. Wat er precies is afgesproken, is niet bekendgemaakt.

Juli

4 juli

Paul McCartney onthult dat hij niet langer alcohol zal drinken voor een optreden om zijn zenuwen de baas te zijn, omdat hij vreest de tekst van zijn eigen songs te vergeten. A Hard Day’sNight verschijnt als de tiende uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

5 juli

Onverwachts is Rob Vonk overleden op 49 jarige leeftijd. Rob was de man achter de schermen van onze website in zijn huidige vormgeving.

6 juli

Het is precies zestig jaar geleden dat Paul McCartney door Ivan Vaughan aan John Lennon werd voorgesteld tijdens het St. Peter’s Church Garden Fete in Woolton; Liverpool. Dat wordt herdacht met een optocht op een vrachtwagen door Woolton van The Quarrymen, gevolgd door een optreden van die band op het grasveld achter de kerk en daarna ’s avonds in St. Peter’s Hall.

7 juli

Concert van Paul in de American Airlines Arena te Miami. Ringo wordt alweer 77 jaar oud vandaag. Hij viert het in Los Angeles. Hij vraagt iedereen ter wereld om precies om 12:00 uur lokale tijd ‘peace and love’ op het internet en de sociale media te delen en het zo mee te vieren. Verder kondigt hij zijn nieuwe CD Give More Love aan.

10 juli

Concert van Paul in de Amalie Arena in Tampa, te Florida. Here, There And Everywhere, The Beatles 1962-1970 wordt uitgezonden door London Live.

13 juli

Concert van Paul in de Infinite Energy Arena in Duluth, te Minnesota. Nooit eerder vertoonde foto’s tonen John Lennon en George Harrison die elkaar ontmoeten, een jaar nadat the Beatles uit elkaar gingen. De foto’s zullen worden geveild. De foto’s zijn gemaakt door een muziekproducent in een appartement in New York, waar Harrison aan Lennon vroeg om op te treden op het grote benefietconcert dat hij aan het plannen was voor Bangladesh.

15 juli

Concert van Paul in het Century Link Center in Bossiter City te Los Angeles.

17 juli

Concert van Paul in het Chesapeake Energy Center in Oklahoma City.

18 juli

The Beatles 1962-1966 verschijnt als de elfde uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

19 juli

Concert van Paul in de Intrust Bank Arena in Wichita, te Kansas USA. Selfridges Londen, Manchester en Birmingham komen met een nieuwe collectie T-shirts ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

21 juli

Concert van Paul in de Wells Fargo Arena in Des Moines, te Iowa USA.

23 juli

Concert van Paul in het Century Link Center in Omaha te Nebraska USA.

25 juli

Concert van Paul in het Hollywood Casino Amphitheatre in Tinley Park te Illinois USA.

26 juli

Nog een concert van Paul in het Hollywood Casino Amphitheatre in Tinley Park te Illinois USA. Apple wint een rechtszaak tegen Sid Bernstein Presents over de rechten op het concert in het Shea Stadium in 1965.

28 juli

Paul is in Liverpool aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van de LIPA-awards.

29 juli

De Rolls Royce van John Lennon is te zien tijdens een tentoonstelling van Bonhams te Londen, als onderdeel van een grote expositie over de Rolls Royce Phantom.

Augustus

1 augustus

With The Beatles verschijnt als de twaalfde uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini. Er duiken zeldzame filmbeelden op van een interview dat The Beatles gaven bij aankomst in Dublin op 7 november 1963. Het is te zien op de website van Irish Central.

9 augustus

Ringo geeft hulde aan de onlangs overleden Glen Campbell door hem ‘the real rhinestone cowboy’ te noemen. Paul geeft toestemming voor een liefdadigheidsuitgifte van We All Stand Together, die rond de kerst moet uitkomen.

11 augustus

In een interview met Rolling Stone Magazine laat Ringo weten wel iets te zien in een deluxe-uitgifte van White Album en Abbey Road.

13 augustus

Paul brengt de middag door met zijn stiefzoon Arlen Blakeman in Vilebrequin in East Hampton te New Jersey, USA.

15 augustus

Anthology 1 verschijnt als de dertiende uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

17 augustus

Van Ringo komt de single So Wrong For So Long uit. Van de CD Give More Love.

23 augustus

Een nieuwe expositie over Brian Epstein is te zien in The Beatles Story, te Liverpool.

29 augustus

Revolver verschijnt als de veertiende uitgave in de vinylcollectie van De-Agostini.

September

1 september

Change Begins Within: A Benefit Concert For The David Lynch Foundation komt uit. De volledige tracklist ziet er als volgt uit:

‘Natural Blues’ (Moby, Betty LaVette, Transcendental Meditation Choir), ‘Rise’ (Eddie Vedder), ‘Under Pressure’ (Eddie Vedder and Ben Harper), ‘My Sweet Lord’ (Sheryl Crow), ‘Hurdy Gurdy Man’ (Donovan and Jim James),‘Isle Of Islay’ (Donovan and Paul Horn),‘It Don’t Come Easy’ (Ringo Starr),‘Boys’ (Ringo Starr).‘Yellow Submarine’ (Ringo Starr),‘Drive My Car’ (Paul McCartney),‘Jet’ (Paul McCartney), ‘Got To Get You Into My Life’ (Paul McCartney),‘Let It Be’ (Paul McCartney),‘Here Today’ (Paul McCartney),‘Band On The Run’ (Paul McCartney), ‘With A Little Help From My Friends’ (Paul McCartney en Ringo Starr), ‘Cosmically Conscious’ (alle deelnemers),‘I Saw Her Standing There’ (alle deelnemers).

Een nieuwe tentoonstelling over het leven van Brian Epstein en over de tijd waarin hij leefde is geopend in The Beatles Story in Liverpool. De opening komt bijna 50 jaar na de voortijdige dood van de man die vaak werd aangeduid als de echte ‘Vijfde Beatle’.

2 september

Komt een geraamte een café binnen en vraagt: “Mag ik een biertje en een dweil alstublieft?” Deze grap is het hoogtepunt van de film Pirates of the Caribbean: Revenge of Salazar. De grap wordt briljant verteld door ‘Uncle Jack’ de oom van ‘Jack Sparrow’, de hoofdfiguur in de film. De mop heeft wel een lange baard, maar het unieke is dat deze Uncle Jack gespeeld wordt door Paul McCartney in eigen persoon.

4 september

Ringo voelt wel wat voor de remix en de luxe heruitgave van het White Album, na het succes van de 50e verjaardag van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band afgelopen mei. ‘Ik zou graag het White Album doen’, zei hij onlangs, verwijzend naar de in 1968 uitgekomen dubbelelpee met de officiële titel The Beatles. ‘Ik denk dat Giles dat eens onder handen zou moeten nemen. Ik zou niet weten waarom niet. En Abbey Road.’

6 september

Alexis Stratfold, dochter van George Martin, kreeg de bladmuziek van Eleanor Rigby van haar vader en is niet van plan dit ooit te verkopen. Toen Omega Auctions aankondigde dat ze het originele muziekarrangement van Eleanor Rigby zouden verkopen, was daar veel interesse voor. Vooral van Alexis Stratfold, die 30 jaar geleden de bladmuziek had gekregen van haar vader. Mevrouw Stratfold heeft het handgeschreven document, met een geschatte waarde van ongeveer €80.000, ingelijst aan de muur hangen.

Haar advocaat schreef naar Omega Auctions en dreigde met vervolging als ze bleven volhouden dat zij het origineel hadden. Mevrouw Stratfold was verbaasd te horen dat het genoemde veilinghuis het origineel van de klassieker uit wilde verkopen. “Het heeft emotionele waarde, iets wat hij (George Martin – red.) me zoveel jaar geleden heeft gegeven. Het is altijd mijn bedoeling geweest om het, als ik kom te overlijden, in de familie te houden. Ik vond het ongelofelijk dat ze beweerden dat zij het origineel hebben.” Vorige maand kondigde Omega Auctions met veel tamtam aan dat ze ‘de originele’ muziek op 11 september zouden gaan veilen.

9 september

Eddie Veale uit Stevenage (Engeland) wordt bekroond met een eredoctoraat van de Universiteit van West-Londen, ter erkenning van zijn bijdragen aan de audio-industrie en zijn inzet voor het opleiden van de volgende generatie akoestici en geluidstechnici. Hij kreeg de mogelijkheid om de eerste professionele thuisopnamestudio van Groot-Brittannië te ontwerpen: John Lennon liet deze aanleggen in zijn huis ‘Tittenhurst Park’ in Ascot. Veale heeft enkele van de beroemdste huisstudio’s in de wereld ontworpen en gebouwd; voor drie van The Beatles, voor Pete Townshend van The Who, voor Pink Floyd’s David Gilmore en voor Eric Clapton.

11 september

Een niet eerder gepubliceerd lied van George Harrison wordt geveild. Dat heeft veilinghuis Omega Auctions bekendgemaakt in Warrington, nabij Liverpool. De geluidsband waarop zich meerdere Beatleshits bevinden wordt op een opbrengst van 15.000 Britse pond (omgerekend zowat 16.400 euro) geschat. De song ‘Hello Miss Mary Bee’ zou in 1968 ontstaan zijn in India en gewijd zijn aan een vriendin van Harrison. Dat moet blijken uit brieven die samen met de geluidsband geveild worden.

14 september

In het centrum van Vinnytsia (Oekraïne) is een nieuw plein geopend ter ere van The Beatles. Het nieuwe plein werd officieel geopend door President Poroshenko, Minister Groysman en de voorzitter van het parlement.

15 september

Van Ringo Starr komt de CD Give More Love uit. Gasten op Give More Love zijn Paul McCartney, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Edgar Winter, Steve Lukather, Peter Frampton, Dave Stewart en leden van de All Starr Band zoals Richard Page en Gregg Bissonette. bevat 10 nieuwe tracks en vier bonus tracks van enkele oude solo hits van Ringo. Tracks op Give More Love: We’re on the Road Again (McCartney, Walsh, Winter en Lukather), Laughable (Frampton, Tench, Schmit, Page en Amy Keys), Show Me the Way (Lukather, McCartney), Speed of Sound (Lukather, Frampton, East), Standing Still, King of the Kingdom (Stewart, Winter), Electricity (Walsh, Was), So Wrong For So Long (Stewart), Shake it Up (Was, Winter), Give More Love (Schmit, Page, Bissonette), Back Off Boogaloo. Don’t Pass Me By. You Can’t Fight Lightning, Photograph.

De versie van ‘’Back Off Booglaloo’’ is gebaseerd op de originele opname die Ringo maakte bij het schrijven van de song. Onlangs ontdekte hij de tape toen hij verhuisde. Op drie andere bonustracks heeft hij samengewerkt met anderen bij optredens bij Starrs Peace & Love Birthday Event uit 2016.

Alberta Cross bracht ‘’You Can’t Fight Lightning’’ en Vandaveer gaf een uitvoering van ‘’Photograph’’ en ‘’Don’t pass Me By.’’ Starr vond hun uitvoeringen mooi en vroeg hun beiden die op te nemen voor zijn nieuwe album en hij voegde zijn eigen stem eraan toe.

15 en 16 september

Ken Womack, schrijver van de boeken ‘Beatles Encyclopedia’ en ‘Long and Winding Road: The Evolving Artistry of The Beatles’ presenteert op het Ridge Festival zijn nieuwe boek over George Martin: ‘Maximum Volume: The Life of Beatles Producer George Martin (the Early Years 1926-1966)’.

16 september

Ringo Starr heeft bij de BBC laten weten dat hij achter de Brexit staat. Hij noemde het een goed besluit en spoorde Theresa May aan om er werk van te maken om het VK uit de EU terug te trekken. Ringo vertelde dat hij niet heeft deelgenomen aan het referendum omdat hij toen in het buitenland verbleef. Toch steunt hij het besluit de EU te verlaten: “Het volk heeft gekozen en nu moeten ze er werk van maken. Het lijkt wel of plotseling bij veel mensen het gevoel opkomt dat de uitkomst van dat referendum hen toch niet aanstaat. Maar dit was de uitslag, het ‘Leave’-kamp heeft gewonnen. Dus nu de handen uit de mouwen!” Tot slot voegde hij nog toe: “Het is een goed besluit. Ik denk dat het goed is om controle te kunnen uitoefenen over je eigen land.”

19 september

Concert van Paul in het Barclays Center in Brooklyn te New York.

20 september

Michael Winfield, die Hobo speelde op Strawberry Fields Forever, is overleden. Mike speelde bijna een halve eeuw hobo in verschillende orkesten. Hij doceerde hobo aan het Royal College of Music in Londen. Drie generaties muzikanten maakte hij enthousiast voor de hobo. Hij wordt begraven op vrijdag 22 september.

21 september

Concert van Paul in het Barclays Center in Brooklyn te New York. Kinderen van een Liverpools schoolkoor zingen ‘Imagine’ op de Internationale Dag van de Vrede.

22 september

De vinylversie van Give More Love komt uit.

23 september

Concert van Paul in de Carrier Dome in Syracuse te New York Een onuitgebrachte demo van The Beatles wordt verkocht op Ebay. Het gaat om ‘What goes on’ en is opgenomen door John en Paul. Het is een van de eerste nummers die John ooit schreef tijdens de Quarry Men-tijd. In 1963 werd het op een demo opgenomen en pas in 1965 verscheen het op Rubber Soul. Deze demo gaf George Harrison aan zijn broer Harry cadeau die hem uiteindelijk weer in 2012 verkocht. Eind oktober is de veiling afgelopen. Ringo Stwil dat rouwenden op zijn begrafenis gaan meezingen op de hits van de groep. Hij heeft hiervoor al een playlist samengesteld. Hij zegt hierover: ‘Ik wil in ieder geval dat op mijn afscheid Octopus’s Garden wordt gedraaid.’

26 september

Concert van Paul in het Nassau Coliseumin Uniondale te New York. Yoko Ono dwingt de Poolse drank John Lemon de naam te veranderen, omdat zij van mening is dat het merk een inbreuk is op het handelsmerk van haar voormalige echtgenoot.

27 september

Concert van Paul in het Nassau Coliseumin Uniondale te New York.

Oktober

1 oktober

Concert van Paul in de Little Caesars Arena in Detroit te Michigan USA

2 oktober

Concert van Paul in de Little Caesars Arena in Detroit te Michigan USA Vandaag is Tom Petty onverwachts na een hartstilstand overleden. Hij maakte met George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison en Jeff Lynne deel uitvan The Traveling Wilburys. Ook drumde Ringo Starr op het album Wildflowers en waren George en Ringo te zien in de clip van I won’t back down. Tom Petty is 66 jaar geworden.

6 oktober

Tot en met 21 januari 2018 is in museum Rijskwijk een interessante tentoonstelling te zien rondom The Beatles. Tijdens deze tentoonstelling staan de foto’s van Roger Whitaker centraal. Whitaker ontmoette The Beatles in 1964. Gedurende twee en een half jaar fotografeerde hij ze tijdens hun optredens, maar vooral ook backstage. In The Beatles vond hij ideale modellen die ontspannen en met veel humor reageerden op zijn creatieve ingevingen. Beatlesfanclub.nl zal de komende maanden lezingen geven tijdens deze tentoonstelling. Apple Corp. en Jingle Games hebben de handen ineengeslagen en komen met een exclusieve limited edition jukebox ter ere van het 50-jarig bestaan van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.’

7 oktober

Beatles International Roosendaal, een Beatlesdag aan het Tongerloplein aldaar.

13 oktober

Concert van Paul in het Beira Rio Stadion in Porto Allegre te Brazilië. Er verschijnt een á capella remake van Wonderful Christmastime op ‘Holidays Rule, Vol. 2’ van verschillende artiesten. Paul McCartney laat de kersttijd beginnen met een nieuwe remake van de track uit 1980. De nieuwe Amerikaanse tour van Ringo Starr and his All Starr Band begint in Las Vegas in het Planet Hollywood Resort & Casino. Ringo kondigt aan aandacht te besteden aan de slachtoffers van de massale schietpartij in deze stad.

14 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada. De Belgische Beatlesdag in Koninklijk Theater De Mons Grand Place te Mons.

15 oktober

Concert van Paul in het Allianz Parque in Sao Paulo te Brazilië.

17 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada. Concert van Paul in het Mineirao in Belo Horizonte te Brazilië.

20 oktober

Concert van Paul in de Itaipava Arena Fonte Nova in Salvador te Brazilië. Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada. Ringo heeft oude opnamesessies doorzocht om te zien of hij er nog belangrijk materiaal tussen zou vinden. Nadat hij oude opnamen had ontdekt, nam hij onlangs een nieuwe versie op van ‘Back Off Boogaloo’. Toen hem gevraagd werd of hij meer oud materiaal zou vinden, zei hij: ‘Je weet het nooit. Dit keer hebben we het gewoon getroffen. We beluisteren veel oud materiaal en kijken of er nog iets interessants tussen zit.’ Patterson Veterinary Supply Inc. is haar belofte aan PETA nog niet nagekomen om de ongeveer 150 windhonden te helpen die een afschuwelijk leven leiden in de in Texas zetelende The Pet Blood Bank Inc, waarvan Patterson producten verkoopt. Dus vandaag stuurt Paul McCartney een brief, namens PETA, om Patterson op te roepen om de honden te redden uit hun verblijf in Cheroke.

21 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada.e.

24 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada. De maand ter bestrijding van borstkanker; een jaarlijks terugkerende wereldwijde campagne om het bewustzijn over borstkanker te doen toenemen. Paul McCartney zit nu Brazilië. Om aandacht te vragen voor de campagne dragen hij en zijn band in het uitverkochte Braziliaanse concertstadion op het podium roze polsbandjes.

27 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada.

28 oktober

Concert van Ringo in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas te Nevada.

29 oktober

De halfjaarlijkse Beat-Meet te Leiden wordt voor het eerst gehouden in gebouw Scheltema, aan de Marktsteeg 1, in plaats van aan de Lange Mare.

30 oktober

Concert van Ringo in het Abraham Chvea Theater in El Paso te Texas

31 oktober

Concert van Ringo in het Moody Theater in Austin te Texas. Apple lekt plaagstootjes op het internet dat er nieuw materiaal gaat uitkomen. Zouden het de kerstsingles van The Beatles zijn? Een feestelijke kerstkaart van John wordt geveild voor $15-duizend. De kaart is gericht aan de ex van Yoko Ono, muziekproducent Tony Cox en hun gezamenlijke dochter Kyoko Cox. De kaart is verkocht via de website MomentsinTime.com. De tekst zegt: ‘Beste Tony, We hebben het grootste deel van de spullen meegenomen.. mogelijk zitten daar spullen van jou bij die je nodig hebt (geen paniek). Afhankelijk van waar je je bevindt, wij sturen het terug. Hopelijk is dat akkoord. Vrolijk Kerstfeest etc, John en Yoko (sic)’ Op een ander gedeelte van de kaart vraagt John aan Tony waar of de mastertapes van het concert van Yoko uit 1968 zijn en twee korte films van haar. ‘Wij kunnen ze niet vinden.’ Een gedeelte van de kaart is gericht aan Kyoko: ‘Lieve Kyoko, een prettige kerst en een gelukkig nieuw jaar, veel liefs en kusjes, John en mama.’

November

1 november

En ja hoor! Apple maakt officieel bekend dat de kerstsingletjes in een gelimiteerde box gaan uitkomen.

2 november

Concert van Ringo in het Smart Sugarland Civic Center in Sugarland te Texas.

3 november

De zeven kerstboodschappen worden opnieuw uitgebracht op gekleurd vinyl in een mooie box. De box bevat elke vinyl single in een verschillend vrolijk kleurtje, de originele hoes en een zestien pagina’s tellend boekje met informatie over de opnames en een reproductie van de nieuwsbrieven die samen met de bewuste kerstsingle naar de fanclubleden verstuurd werden. De box wordt uitgebracht op 15 december en zal ongeveer 72,99 euro kosten.

5 november

Concert van Ringo in het Global Events Center in Winstar te Thackerville Oklahoma.

7 november

Concert van Ringo in het Parker Playhouse in Fort Lauderdale te Florida.

8 november

Concert van Ringo in het Parker Playhouse in Fort Lauderdale te Florida.

Paul geeft een interview aan Radio 1 Newsbeat. Het vraaggesprek wordt afgenomen door Jimmy Blake met hulp van Steve Holden, beiden verslaggevers van Newsbeat. In dit interview uit Paul zijn verontwaardiging over de houding van president Trump tegenover de klimaatverandering en zegt hij dat sommige van die acties “gekte” zijn. Hij beschuldigt de president van de Verenigde Staten “veel wat al is bereikt door de vooruitgang” ten aanzien van het milieu wordt teruggedraaid. Verder laat Paul weten dat hij zijn langlopende actie voor vegetarisme voortzet.

10 november

De Sgt. Pepper-elpee is vereeuwigd in een jukebox. De jukebox heeft een licentie van Apple Corps Ltd en is geproduceerd door Sound Leisure. De verkoopprijs? £8.995,-, inclusief BTW, levering en installatie in het Verenigd Koninkrijk. Paul McCartney’s campagne voor een Vleesvrije Maandag heeft een nieuwe korte film uitgebracht met daarin een tot nu toe onuitgebracht nummer van hemzelf en de zanger smeekt mensen om mee te doen. De film, One Day a Week, brengt in beeld hoe verwoestend de veehouderij is voor ons milieu en moedigt mensen aan om mee te helpen aan het verminderen van de klimaatveranderingen door minder vlees te eten.

11 november

Concert van Ringo in het Fox Theater in Altlanta te Georgia.

12 november

Concert van Ringo in het ODU Pavilion in Norfolk te Virginia.

14 november

Concert van Ringo in het Mayo Performing Arts Center in Morristown te New Jersey.

15 november

Concert van Ringo in het Beacon Theater in New York City. Bijna twee jaar na de opening voor bezoekers zullen fans van The Beatles de gelegenheid krijgen om zeldzame foto’s en documenten te bekijken in de Rishikesh Chaurasi Kutia waar ze eind jaren ’60 verbleven. De Rishikesh Chaurasi Kutia-ashram blijft open voor toeristen tot 15 juni 2018.

16 november

Concert van Ringo in het New Jersey Performing Arts Center in Newark te New Jersey.

17 november

Er verschijnen in Amerika op Capitol acht elpees van Paul op gekleurd vinyl te weten: McCartney – rood, Ram – geel, Band On The Run – wit, Venus And Mars – rood & geel, Wings At The Speed Of Sound – oranje, McCartney II – kristal helder, Tug Of War – blauw, Pipes Of Peace – zilver. The Beatles, David Bowie en Pink Floyd zijn de belangrijkste artiesten die hun verkoopcijfers zien stijgen als gevolg het feit dat steeds meer mensen kiezen voor muziek in een ‘tastbare’ vorm in plaats van via streaming en downloads. Dit resultaat van een onderzoek dat EBay uitvoerde laat zien dat de tijd van vinyl en CD’s niet voorbij is. Na rapporten over de digitale revolutie, komt dit nieuwe onderzoek wel als een verrassing. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat 52% van de consumenten de voorkeur geeft aan muziek in tastbare vorm, waarbij de cijfers in de categorie 18-24 jaar de hoogste waren. Volgens EBay is er vooral vraag naar ‘classic albums. The Beatles hebben duidelijk een boost gekregen door de heruitgave van Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

20 november

De Duitse politie heeft in Berlijn een 58-jarige man gearresteerd die probeerde gestolen spullen van John Lennon te verkopen. Hem zal oplichting en heling ten laste worden gelegd. Volgens de Duitse media gaat het onder meer om enkele dagboeken en om zijn beroemde ronde bril. Die werden in 2006 in New York ontvreemd bij Yoko Ono. Drie jaar geleden dook al een deel van de buit op in de Duitse hoofdstad bij een vermoedelijke heler. De politie trof maandag tijdens een gerichte zoekactie meer objecten uit de nalatenschap aan in een auto. De eigenaar is aangehouden en zijn koopwaar in beslag genomen. Het OM liet weten dat een tweede verdachte in Turkije woont en niet kan worden opgepakt. De Süddeutsche Zeitung vermoedt dat het om Koral K. gaat, die jarenlang de chauffeur was van Yoko Ono. Hij zou haar eind 2006 hebben afgeperst. Na een deal met justitie kwam hij vrij en nam hij de wijk naar Turkije.

21 november

Paul McCartney en vele andere artiesten laten hun schoenen veilen voor het goede doel. Ieder paar is gesigneerd en op sommige staan extra berichten of markeringen. De veiling, georganiseerd door Charity Stars, komt ten goede aan de Britse non-profitorganisatie Small Steps Project, welke noodhulp verleent aan mensen die wonen op verontreinigde grond en in de omgeving van vuilnisbelten.
Allereerst verstrekken zij wereldwijd noodhulp, schoenen en eten aan kinderen die leven op lokale vuilstorten. Vervolgens bieden zij hulp aan kinderen, zodat zij onderwijs kunnen volgen en aan volwassenen met het vinden van werk.Small Steps Project maakt documentaires en organiseert campagnes, zoals deze veiling van de schoenen van beroemdheden (de Celebrity Shoe Auctions), om zo het bewustzijn te vergroten en geld in te zamelen voor dit enorme, maar vaak vergeten, wereldwijde probleem.

30 november

Door een recordaantal bezoekers heeft de verkoop van The Beatles Story in Liverpool al meer dan €6 miljoen opgebracht, 10% meer dan een jaar eerder. De opbrengst uit toegangsprijzen is met 13% gestegen naar 3 miljoen euro terwijl de winkelverkoop steeg met 5% naar ruim 2.000.000 euro. De omzet steeg met 28% naar bijna €900.000 terwijl de brutowinst met 10% steeg naar €4,5 miljoen. Het afgelopen jaar kreeg The Beatles Story wereldwijde publiciteit toen John Lennons brief aan de koningin waarin hij zijn MBE teruggeeft, tentoongesteld werd. Het wordt bekend dat Ringo volgend jaar in Europa gaat toeren.

December

1 december

Een nieuwe collectie in de serie Great Characters-pennen is onthuld en 88 van deze schrijfinstrumenten zullen verkrijgbaar zijn bij de boetieks van Montblanc. De Beatles-pennen zijn verkrijgbaar in drie versies: de Special Edition, vrij verkrijgbaar, de Limited Edition1969, waarvan er 1969 zullen worden gemaakt, en de Limited Edition 88 waar er, u raadt het al, 88 van zijn. De Limited Edition 1969 heeft een vernieuwende ‘microfoon’-schroefdop.

4 december

Ringo Starr en vele anderen doen mee om de Children’s Cancer Association te steunen door middel van optredens. Ze hopen televisiekijkers over te halen om te doneren. Paul McCartney schenkt een gift die zal worden geveild om fondsen te verwerven voor twee Schotse families die het slachtoffer geworden zijn van de aanslag in de Manchester Arena. Paul geeft een speciale editie cd box met muziek door de Beatles. Hij schenkt een persoonlijke box met een verzameling L.P.’s voor de viering van de 50e verjaardag van Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. En de gift zal worden geveild door Bonhams.

7 december

Er is maar een lijst met 25 kersthits die ieder jaar wordt samengesteld door the American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP). Wonderful Christmastime van Paul McCartney sluipt de lijst binnen op nummer 25. Terwijl het niet lang meer duurt voor The Christmas Records, een officiële heruitgave van de flexiplaatjes die ze elk jaar naar hun fanclub stuurden, verkrijgbaar is, heeft een zeer zeldzaam plaatje – er bestaan slechts drie kopieën van – dat Paul McCartney voor zijn medebandleden voor Kerst 1965 maakte, zijn weg gevonden op het internet.

Het werd gevonden door Dangerous Minds, die ook een interview uit 1995 met McCartney publiceren waarin hij vertelt over het plaatje.

9 december

Een 7-inch promotiesingle van Parlophone met ‘Love Me Do’ erop is de duurste vinylsingle die ooit via de site Discogs is verkocht. Wanneer het plaatje 243 US Dollar meer had opgebracht, was de single zélfs de duurste elpee die ooit via de site verkocht is – het verlorengegane Black Album van Prince – voorbijgestreefd. De promo werd uitgebracht op 5 oktober 1962. Er zijn er nu nog 250 van in omloop. De verkoopprijs van dit exemplaar bedroeg 14.757 US Dollar.

12 december

Twee elpees van Ringo Starr, “Ringo” (1973) en “Goodnight Vienna” (1974) zijn geremasterd voor een wereldwijde heruitgave op 180 grams vinyl. Beide platen verschijnen op Capitiol/UMe op 19 januari 2018. Ook wordt het kerstalbum “I Wanna Be Santa Claus” (1999) voor het eerst uitgebracht op vinyl.”

15 december

De box met herpersingen van de kerstsingletjes op gekleurd vinyl komt uit, samen met een boekwerkje. Tevens komt van Sergeant Pepper de stereomix 2017 uit op 180 gram zwart vinyl én in een gelimiteerde uitgave als picturedisc. Deze picturedisc is slechts verkrijgbaar bij de onafhankelijke platenzaken.

19 december

Pete Best gaat zichzelf spelen in een gloednieuwe toneelkomedie, genaamd Lennon’s Banjo. De voorstelling, geschreven door Rob Fennah, gaat over de zoektocht naar de heilige graal van de popmemorabilia – het eerste instrument waar John Lennon op leerde spelen en dat al zestig jaar kwijt is, maar nu miljoenen op kan leveren voor de gelukkige vinder.

21 december

US Postal Service heeft een ‘sneak preview’ gegeven van de postzegels die zij komend jaar gaat uitgeven. Onder de ontwerpen is een eerbetoon aan John Lennon. Deze postzegel maakt deel uit van de ‘Music Icons’-serie.
Een verschijningsdatum van de postzegel met de ex-Beatle er op is nog niet bekendgemaakt. In de afgelopen jaren heeft US Postal Service eerder al Beatleszegels uitgebracht, waaronder een van ‘Yellow Submarine’ in 1999.

24 december

Het wordt bekend dat Ringo wordt geridderd en dat hij zich voortaan ‘Sir Richard Starkey’ mag noemen.