50 Years Abbey Road, Live by The Analogues at Ziggo Dome Amsterdam – nu beschikbaar op DVD (27-11)

BFNL Advertenties, Nieuws

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Abbey Road speelden The Analogues dit laatste studio album van The Beatles vorig jaar live in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het werd een gedenkwaardige avond voor een uitverkochte zaal, met een gloedvolle vertolking van het volledige Abbey Road album en als ultieme bonus Let it be.

Het concert ‘50 Years Abbey Road Live by The Analogues at Ziggo Dome Amsterdam’ is vanaf 27 november beschikbaar op DVD.

5 oktober, 2019, Ziggo Dome, Amsterdam. Vijftig jaar na de onwaarschijnlijke wederopstanding van The Beatles in 1969, spelen The Analogues een integrale uitvoering van het laatste studio album van The Beatles: Abbey Road.

Beatles-kenners weten uiteraard dat Let It Be het laatste album was dat verscheen, maar dat Abbey Road de laatste samenwerking van the Beatles was. Een meesterwerk dat 50 jaar later niets van zijn zeggingskracht heeft verloren. Abbey Road wordt live in al zijn glorie gereproduceerd door The Analogues, met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers) en het originele vintage instrumentarium, en in een volgepakte Ziggo Dome. Regisseur Marcel de Vré heeft de sfeer van deze gedenkwaardige avond perfect weten te vangen.

Een onzeker en teleurstellend jaar hopen we met de release van dit (nog niet eerder uitgezonden) concert toch hoopvol af te sluiten. Dat we maar snel weer met duizenden tegelijk van zo’n avond mogen genieten – tot die tijd moeten we het nog even met deze DVD doen….!

De DVD ‘50 Years Abbey Road Live by The Analogues at Ziggo Dome Amsterdam’ bevat naast de integrale vertolking van Abbey Road 2 bonustracks en exclusief behind the scenes materiaal. Beschikbaar vanaf 27 november in webwinkels.