Tom Petty herinnert zich hoe hij George Harrison en Ringo Starr ontmoette

WebmasterNieuws

Afgelopen nacht kreeg Tom Petty de ‘MusiCares Person of the Year Award’ tijdens het jaarlijkse festijn van de organisatie in Los Angeles. Tijdens zijn dankwoord vertelde hij het verhaal over de avond waarop hij George Harrison en Ringo Starr ontmoette, wat resulteerde in een les die hij kreeg over je contributie betalen.

Petty verhuisde naar Los Angeles in 1974, toen hij een contract kreeg bij Leon Russell’s Shelter Records van Danny Cordell. Kort daarna huurde Russell hem in om in zijn thuis studio erbij te zijn om eventueel teksten te maken voor het geval er bruikbare muziek gemaakt zou worden door de muzikanten.

“De eerste sessie, George Harrison en Ringo stappen binnen, en (legendarische sessie drummer) Jim Keltner,” zo begint hij. “Ze hadden geen woorden nodig maar deze lieden waren zo cool, weet je. En ik,  na de sessies toen we bij elkaar waren, zag mezelf mijn zonnebril op zetten. Leon zei, ‘Wat doe jij nou met zo’n donkere bril op ?’ Ik zei, ’t voelt cool, weet je, net als Jimmy Keltner – hij heeft de zijne ook op.”

Dan vertelt Petty het antwoord van Russell. “Een zonnebril dragen ’s avonds is een eer die je moet verdienen,” zei hij. “Lou Adler had met Johnny Rivers en The Mamas and Papas gewerkt voordat hij een zonnebril opzette. Jack Nicholson had waardeloze Boris Karloff films gemaakt voordat hij de zijne op deed. ‘Nou, ik ga de mijne opzetten (doet zijn bril af en zet een zonnebril op) maar ik bedank Leon voor zijn advies.”

Op de avond waren er ook optredens met Petty nummers door goede vrienden en incidentele muzikanten zoals; Don Henley, Randy Newman, Stevie Nicks, Jackson Browne en de Foo Fighters, maar ook nieuwere bands als Head and the Heart, The Shelters en Cage the Elephant.

Tom Petty and the Heartbreakers starten een tour ter gelegenheid van hun 40 jarige bestaan, waarvan hij zegt dat het de laatste grote is, op 20 April met Joe Walsh in het voorprogramma bij de meeste show’s. Inclusief een optreden bij Mountain Jam in het weekend van 16-18 juni bij Hunter Mountain in Hunter, N.Y.

(Bron: ultimateclassicrock.com)

(Vert: Trix van Twist)