Nieuwe uitgave van de film- en orkestmuziek van George Martin

WebmasterNieuws

Dirigent Craig Leon en het Berlin Music Ensemble werken aan een nieuw album met daarop tot nu toe onuitgebrachte composities van de Beatlesproducer. 

De orkestrale composities van de overleden Beatlesproducer George Martin worden op 10 november uitgebracht op een nieuw album, George Martin: The Film Scores and Original Orchestral Compositions, door Atlas Realisations / Pias Classics. Een beperkte oplage van een dubbel LP zal in januari 2018 verschijnen.

Yellow Submarine en Live and Let Die, evenals zijn nog niet eerder opgenomen filmmuziek voor The Mission, verschijnen op het album. Ook bevat het nieuwe versies van de ouverture die Martin scheef voor de albumversie uit 1988 van het beroemde Britse radiodrama Under Milk Wood, zijn Three American Sketches suite voor viool en kamerorkest en eerdere, onuitgebrachte originele composities.

Een korte documentaire biedt een kijkje achter de schermen tijdens het maken van het album, inclusief opnames van Leon die het Berlin Music Ensemble dirigeert tijdens Martins Live and Let Die filmmuziek en ‘The Pepperland Suite’ uit Yellow Submarine. Leon zei dat hij besloot het George Martin project op te zetten, nadat hij de originele composities van de producer had gevonden.

“Toen ik deze bekeek, werd ik geraak door de elegantie in de composities en hoe goed ze aansloten bij het tijdsbeeld van de periode waarin in opgroeide met de muziek. Het zette me aan het denken over hoe anders mijn leven was geweest als George Martin niet had gedaan wat hij heeft gedaan,” zei Leon. “Hij overbrugde het gat tussen de beschouwende en de creatieve producer, iets wat ik ook wilde doen.” (Net zoals Martin heeft ook Leon in zowel de wereld van de klassieke muziek als van de rockmuziek gewerkt en albums geproduceerd van The Ramones, Blondie, Suicide en anderen.)

Martin, die het merendeel van de Beatlescatalogus produceerde, overleed in 2016 op 90-jarige leeftijd.

(Bron: rollingstone.com)

(Vert: Laura Alblas)