De meest gebruikte songs van George Harrison in films en TV

BFNLNieuws

Als je niet weet wie George Harrison is, ga dan even gauw zoeken onder rock and roll en kom dan terug. Men beschouwde hem als de ‘stille Beatle’, maar hij was de leadgitarist van de band en een van de vier invloedrijke jonge mannen die de muziekwereld op z’n kop zette met hun stemmen en hun nieuwe, spannende sound.

Toen George eind jaren ’60 in z’n eentje een uitstapje maakte, was het alsof het deksel ervan af ging en al zijn bedenksels uitgespoeld werden over de wereld. Als Beatle waren zijn bijdragen aan de teksten van de band beperkt geweest, want er waren nog drie mannen die hun partijtje wilden meeblazen. Toen de band uiteindelijk uit elkaar ging, had hij al twee solo-albums uitgebracht. Toen hij er echt alleen voor stond had hij het wel een beetje moeilijk na zijn beginsucces, maar gelukkig heeft hij nooit het bijltje erbij neergegooid.

Dat zou voor een rockberoemdheid van zijn kaliber een niet-verdiend lot geweest zijn.

  • This is Us – All Things Must Pass
    Deze show, drie draait om de strijdpunten en successen van de Pearson-familie, was een van de meest besproken show uit 2017 en is nog steeds de favoriet van velen. De vraagstukken en de strijdpunten waar de familie voortdurend mee worstelen zijn erg herkenbaar en als mens in de echte wereld kun je je er makkelijk mee identificeren.
  • American Made – Wah-Wah
    Het is grappig om te zien dat een organisatie die ‘Intelligence’ in zijn naam heeft soms juist het tegenovergestelde laat zien. Nadat ze een TWA-piloot hebben ingehuurd voor een geheime missie, leiden de activiteiten van de CIA bijna naar de ondergang van de Reagan-periode in de Verenigde Staten en vormen de aanleiding voor het ontstaan van een van de meest wrede en meedogenloze drugcartels die ooit heeft bestaan en een bedreiging vormde voor iedereen.
  • Guardians of the Galaxy vol. 2 – My Sweet Lord
    In de eerste film zien we hoe speciaal Peter Quill is, in deze film leren we ook waarom. Guardians of the Galaxy vol. 2 was een manier om het verhaal voort te zetten ten koste van tenminste een heel belangrijk personage dat niemand graag zag vertrekken, ondanks het feit dat hij een van de slechtste personages is in de film. Toch blijft het vermakelijk om te zien hoe hij zijn pijlen richt op zijn vijand.
  • American Idol – Something
    Het lijkt erop dat veel van Harrisons wat sentimentelere liedjes terug te horen zijn in shows zoals American Idols, terwijl je zijn wat snellere en vrolijker liedjes hoort in films en TV-drama’s. Misschien komt het door de toon en de setting dat men deze liedjes eruit pikt, maar je weet in ieder geval bij American Idols dat zijn liedje de aandacht krijgt die het verdient. Hier laten de mensen zich op hun best zien en willen ze hun kansen zeker stellen en het lied dat ze gekozen hebben eer aan doen.
  • George Harrison – Got My Mind Set On You
    Ik kan me herinneren dat ik als kind deze video zag en het te prachtig vond voor woorden. De manier waarop alles meedeinde met de muziek en de manier waarop hij daar gewoon stoer zat te tokkelen op zijn gitaar, was iets wat me enorm veel plezier deed.

Rust in vrede sir, je bent een echte legende.

(Vert: Linda Weller)