Beat Meet 19 oktober 2019 Leiden (INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS)

BFNL Evenementen, Nieuws

The Beatles zijn al bijna 50 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De Beatles staan weer nummer 1 in de hitlijsten !! Met “Abbey Road” – een album van 50 jaar geleden!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

49 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen !

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 19 oktober terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 41ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub.

Speciale gasten zijn Anne Hurenkamp (Beatlestalk.blogspot.nl) en Jan Cees ter Brugge (AVRO/TROS TV, Fab4cast & auteur Beatles in Holland). Zij geven een minicollege over 50 Jaar Abbey Road.

Er is ook een kleine verkoopexpositie met Beatles schilderijen van de Katwijkse kunstenaar Dick Zuydwijk. Daarnaast is er live Beatles muziek van Xavier Baudet en Andrew Vroomans.

Op deze dag verschijnt ook het derde deel van de Paul McCartney Worldwide Discography. Schrijver Markus den Boer uit Duitsland is aanwezig voor een signeersessie.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

“BEAT-MEET 2019” in Leiden is open van 11-16 uur. De entré bedraagt 5 Euro.

Beat-Meet 2019 mag je als Beatlesfan niet missen!

Voor meer informatie: Franck Leenheer 071-5131323.


Programma

11.00 – Open for visitors

11.00 – 16.00 : BIG BEATLES COLLECTORS MARKET .

11.00 – 16.00 : Meet the Fanclubs : www.Beatlesfanclub.nl & Paul McCartney Fanclub.

11.00 – 16.00 : Markus den Boer sells & signs his new McCartney discography book.

11.00 – 16.00 : sales exhibition of Beatles art by artist Dick Zuydwijk.

12.15 – 13.00 : Live music by Xavier Baudet & Andrew Vroomans.

13.00 – 13.45 : Abbey Road mini college/lecture by Anne Hurenkamp & Jan Cees ter Brugge..

13.30 – 16.00 : Live music by Xavier Baudet & Andrew Vroomans.

16.00 – The end.