Beat Meet 24 oktober 2021 Leiden

BFNL Evenementen, Nieuws

INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS IN LEIDEN OP ZONDAG 24 OKTOBER 2021.

The Beatles zijn al 50 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan The Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

50 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 24 oktober terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 42ste keer, de “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub. Auteur en uitgever Ed Dieckmann is aanwezig om de nieuwste boekuitgaves van Apcor Books te presenteren : The Beatles Mach Schau In Hamburg (het meest uitgebreide en complete verhaal van The Beatles en hun avonturen in Duitsland) en Vinylology (compleet overzicht van alle UK solo LPs) kregen al lovende kritieken en deze gelimiteerde edities zijn op de Beat Meet te koop, alsmede alle overige Apcor boeken en platen. En er is weer Beatles & Sixties Live muziek van onze vaste muzikanten Xavier en Andrew.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

“BEAT-MEET 2021” in Leiden is open van 11-16 uur. De toegangskaart bedraagt 6 euro. Contant, en graag gepast te voldoen bij de entree van het evenement. Pinnen kan niet. De meeste standhouders zijn particulieren en ook daar geldt : cash is king.

De voor horeca wettelijk verplichte coronatoegangsbewijzen zijn ook hier noodzakelijk:

    • Voor Nederlanders: Toegang op vertoon van wettelijk verplicht Corona Toegangs Bewijs (op telefoon of geprint) + ID (paspoort/rijbewijs) .
    • For participants and visitors from outside of The Netherlands a European Digital Corona Certificate (EU DCC) + ID (driver’s license/passport) is mandatory (legally required).

Corona tips : Zorg voor een goed opgeladen telefoon zodat je je QR code kunt laten zien. Neem zelf ook desinfectie gel mee zodat je tussendoor ook je handen schoon kunt maken. Handen schudden is nog steeds geen aanrader. Anderhalve meter afstand houden hoeft niet, maar kan ook geen kwaad. Mondmasker mag ook, maar is niet verplicht.

Een beetje afstand houden is nog steeds verstandig, daarom worden de tafels uit elkaar geplaatst, dat geeft iedereen meer ruimte.

Beat-Meet 2021 mag je als Beatlesfan niet missen!

*Voor meer informatie over de boeken van Ed Dieckmann/Uitgeverij Apcor :
www.apcor.net

Hierbij nog wat praktische tips voor bezoekers:

De Marktsteeg is helaas aan de kant van de Molen (aan de Lammermarkt) afgesloten voor autoverkeer in verband met wegwerkzaamheden, de zaal is via de Oude Singel gewoon bereikbaar. Voor voetgangers is de straat vanaf de Molen en parkeergarage wél bereikbaar.

*Belangrijk : de parkeergarage is bereikbaar, gebruik voor navigatie dit adres : Lammermarkt 20 P, 2312 CW Leiden.

*Kom je via de A44 uit de richting Schiphol/Amsterdam : er is een nieuwe afslag “Leiden” – die ligt iets verder dan de oude afslag – de oude afslag brengt je nu naar Katwijk, dus let op a.u.b.

    • Voor Nederlanders: Toegang op vertoon van wettelijk verplicht Corona Toegangs Bewijs (op telefoon of geprint) + ID (paspoort/rijbewijs) .
    • For participants/visitors from outside of The Netherlands: a European Digital Corona Certificate (EU DCC) is mandatory)