BEAT MEET: 45e INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS IN LEIDEN OP ZONDAG 16 APRIL 2023

BFNL Evenementen, Nieuws

The Beatles zijn al meer dan 50 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen! De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”. Dik 50 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 16 APRIL terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 45ste keer, de “BEATLES-MEETING” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub. Beatlesfan en verzamelaar Hans Roosenbrand presenteert “Liverpool, The Beatles, Mijn Passie” een boek over zijn liefde voor Liverpool en over het verzamelen van Beatles items. En Beatles audio specialist Bob de Jong laat een aantal van zijn unieke Beatles mixen horen en legt in een “mini college” uit hoe ze ontstaan zijn. En tekenaar Meester Baar presenteert “All Together Now!” : 211 Beatlessongs in 211 unieke illustraties. En er is natuurlijk ook weer Beatles & Sixties Live muziek van Xavier Baudet.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

Hierbij nog wat praktische tips voor bezoekers van de Beat-Meet in Leiden op zondag 16 april.

*Open voor het publiek : van 11:00 – 16:00 uur.

*De entré bedraagt Euro 7,00 – aub gepast en contant betalen, pinnen kan niet. De meeste standhouders zijn particulieren en ook daar geldt : cash is king.

*Voor automobilisten : de wegen rond de zaal aan de Marktsteeg zijn weer helemaal vrij, de zaal is vanuit de richting Station Leiden CS en via de Hooigracht en de Lange Gracht en de Oude Singel gewoon bereikbaar.

*Belangrijk : Parkeer in de parkeergarage Lammermarkt, vlak bij zaal Scheltema, om de hoek van de Marktsteeg op een paar minuten lopen, gebruik voor navigatie dit adres : Lammermarkt 20 P, 2312 CW Leiden.
En let op: parkeren op straat in Leiden is duurder dan in een parkeergarage parkeren.

*De winkels in Leiden zijn open en museum De Lakenhal (met echte Rembrandts!) is vlak bij de zaal !

We gaan er weer een leuke dag van maken !!

Hopelijk tot ziens en met vriendelijke groet,

Franck Leenheer & Team Beatles Fanclub