Beatles unieke fototentoonstelling in het Herman Brood Museum

BFNL Expositie / Tentoonstelling recensies, Nieuws

Sinds 11 juni staat er een bijzondere fototentoonstelling in het Herman Brood Museum namelijk The Beatles by Robert Whitaker. Een unieke fotocollectie van de worldtour 1964-1966 van de Beatles.

Whitaker, in 2011 overleden, werd eens de vijfde Beatle genoemd vanwege zijn indrukwekkende fotowerk die hij als staffotograaf kon maken ook wist hij de muzikanten, achter de schermen, te verleiden tot het maken van de vreemdste fratsen. Zo zijn er foto’s waarop de Beatles met piepschuim elkaar belagen. Leuk en zeker uniek te noemen. Deze collectie is beroemd omdat deze is tentoongesteld in de USA, Londen, Finland, Tokio en Amsterdam en bestaat uit unieke foto’s die allen gesigneerd zijn door de fotograaf.

De Beatles-expositie zal tot en met 30 september elk weekend geopend zijn. De toegangsprijs bedraagt € 7,00 en dat is slechts twee euro boven op de prijs die toegang geeft tot het Herman Brood Museum. Brood en de Beatles dus samen voor een bedrag waarbij museumkaarthouders slechts € 4,50 betalen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.