Beatlesfan schrijft roman over lotsbestemming, mythologie en de muziek van The Beatles

BFNL Advertenties, Nieuws

Op 22 november 2019 verschijnt Het magische verhaal van de Verteller, het debuut van auteur en Beatlesfanclub-columnist Laura Alblas. In deze betoverende roman worden verschillende universele thema’s vervlochten met unieke details. De setting in Berlijn voelt levensecht aan en de muziek van The Beatles loopt als rode draad door het verhaal. Want wist je dat Brian Epstein, manager van de wereldberoemde band The Beatles, in werkelijkheid de mythische god Brin was? En Lucy is zijn Verteller.

Samenvatting van Het magische verhaal van de Verteller
Het magische verhaal van de Verteller is een magisch-realistische roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

De negentienjarige Lucy verhuist naar de andere kant van de wereld om bij haar nichtje Emma in Berlijn te gaan wonen. Op eigen benen staan, samen studeren en samen lol maken is het plan. Maar al meteen bij aankomst loopt dit allemaal heel anders en het lijkt erop dat Lucy het in haar eentje moet zien te redden.

Lucy ontmoet Eli, een charmante jongen die zich over haar ontfermt. Eli met zijn bijzondere vermogen om haar te lezen als een open boek. Ze voelt zich meteen op haar gemak bij hem. Het lijkt wel of hij haar nog beter kent dan zij zichzelf…

Als Lucy beseft dat haar ontmoeting met Eli misschien wel niet zo toevallig is als ze dacht, is ze al tegen wil en dank betrokken geraakt bij de zoektocht naar de vergeten god Brin – de oude god van vrede, liefde en schoonheid. Want Lucy is zijn Verteller en zij is de enige die Brin terug kan brengen naar deze wereld. Zodat hij zijn rechtmatige plek als god in een geweldloze wereld weer in kan nemen.

Maar zeker wanneer blijkt dat Eli werkt voor een op macht beluste baas die weinig middelen schuwt om Brin weer aan zijn oude krachten te helpen, weet Lucy zo net nog niet of ze ook wel de Verteller wil zijn.

De muziek van The Beatles
Een opvallend thema in Het magische verhaal van de Verteller is de muziek van The Beatles. De god Brin is eerder teruggekeerd als Brian Epstein, manager van The Beatles. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr vormden misschien wel de meest invloedrijke band ooit, maar dit was net niet genoeg om Brins terugkeer definitief te maken.

Alleen de ware Verteller kan dit bewerkstelligen.

Door Brins eerdere reïncarnatie als Brian Epstein is Het magische verhaal van de Verteller gevuld met verwijzingen naar The Beatles. Ook Liverpool komt als locatie terug in het boek, evenals het Dakota gebouw in New York waar John Lennon tot zijn dood woonde. Beatlesfan Eli kent de hele Beatlesgeschiedenis van A tot Z uit zijn hoofd. Als extra detail komen de hoofdstuktitels in het boek uit nummers van The Beatles.

Het magische verhaal van de Verteller kopen
Het magische verhaal van de Verteller is vanaf 22 november 2019 te koop bij iedere (online) boekhandel. Door het boek op de website te kopen, steun je de auteur. Ook is het mogelijk om hier een gesigneerd boek te bestellen. Binnen Nederland wordt het boek gratis bezorgd.

Het magische verhaal van de Verteller is verkrijgbaar als paperback en als e-book.