Bekijk de video voor George Harrisons onuitgebrachte demo van Cosmic Empire

BFNL Nieuws

Een onuitgebracht liedje van George Harrison is beschikbaar gesteld met een nieuwe videoclip, om het 50-jarig jubileum te markeren van zijn eerste post-Beatlesalbum All Things Must Pass. Het liedje met de titel “Cosmic Empire” is één van de 30 ruwe opnamen die zijn bijgevoegd in de extended editie van het album; 26 hiervan zijn officieel uitgebracht.

De sessies voor het album begonnen in mei 1970, nog maar zes weken nadat de breuk van The Beatles werd bevestigd. “Twee dagen werden gebruikt om 30 demo’s op te nemen die zouden worden overwogen voor het album”, zei Capitol/UMe in een verklaring. “Op de eerste dag zien we George vijftien liedjes opnemen, begeleid door Ringo Starr en zijn oude vriend en bassist Klaus Voormann, beginnend met “All Things Must Pas”. De volgende dag 27 mei, nam George solo nog eens vijftien liedjes door voor co-producer Phill Spector.”

Harrisons zoon Dhani zei dat het extended albumproject al decennia aan de gang was. “Het was altijd al één van mijn vaders wensen om dit album een helderder geluid te geven en het was iets waar we samen aan werkten totdat hij overleed in 2001,” legde hij uit. “Nu, 20 jaar later, met behulp van nieuwe technologie en het uitgebreide werk van Paul Hicks, hebben we deze wens laten uitkomen en presenteren wij u deze zeer speciale 50-jarig-jubileumuitgave van misschien wel zijn grootste kunstwerk. Iedere wens zal vervuld zijn.”

De jubileumeditie van All Things Must Pass zal op 6 augustus worden uitgebracht in vele formats, onder andere Super Deluxe boxen, 8-LP, of 5-CD/BluRay-edities, met een plakboek en een replicaposter en een gelimiteerde Uber Deluxe krat met twee boeken, een beeldje van Harrison, kralen, een plakboek en een boekenlegger, gesneden uit een boom die groeide op zijn landgoed Friar Park. De volledige details zijn te vinden op www.georgeharrison.com.

(Bron: ultimateclassicrock.com)
(Vert: Yvonne de Groot)