Billboard Top 200-record voor McCartney

BFNL Nieuws

Wellicht geïnspireerd door de vele albums die zijn goede vriendin Taylor Swift in 2020 uitbracht, liet Paul afgelopen oktober aan zijn fans weten dat hij vlak voor Kerstmis zelf een ‘quarantaine’-album met de titel ‘McCartney III’ zou uitbrengen.

Het album kwam op 18 december uit en McCartney vestigde daarmee een Billboard-record. Toen de cijfers van de eerste week na de Kerstdagen binnenkwamen, werd verwacht dat hij als eerste en enige artiest in zes achtereenvolgende decennia met een album op de eerste of tweede plaats van de Billboard Album Hot 200 zou komen te staan (de Beatlesperiode niet meegerekend).

Afgelopen zondag werd het definitief bekend dat ‘McCartney III’ op nummer 2 van de lijst zou binnenkomen; achter Taylor Swift’s ‘Evermore’. McCartney liet zijn fans weten dat hij er van op de hoogte was dat Swift met een tweede verrassingsalbum zou komen en gaf aan dat hij de topposities met plezier met haar deelde.

Zijn belangrijkste bijdrage aan de popmuziek leverde hij absoluut als lid van The Beatles, die in 1970 uit elkaar gingen. Toch bleef hij muziek uitbrengen en je zou kunnen zeggen dat zijn harde en consistente werk hem nu ook dit record heeft opgeleverd. Gefeliciteerd Paul!

(Bron: uproxx.com)
(Vert: Aad Kuling)