De 64 Vijfde Beatles van John & Paul

BFNL Advertenties, Nieuws

Niet veel mensen weten dat Johan Cruijff de Vijfde Beatle was. Muhammad Ali, Brigitte Bardot, Brian Wilson en Hans Boskamp? Allemaal De Vijfde Beatle.

In De Vijfde Beatles portretteren Volkskrant-journalisten John Schoorl en Paul Onkenhout 64 mannen en vrouwen die onlosmakelijk verbonden zijn met John, Paul, George en Ringo. De een ging met de band de Amsterdamse wallen op (Maup Caransa), een ander was jarenlang hun manager (Brian Epstein), een derde rookte als eerste marihuana met ze (Bob Dylan).

De Vijfde Beatles is een alternatieve geschiedschrijving van The Beatles en de populaire cultuur na 1960. John & Paul leggen die geschiedenis op uiterst aanstekelijke wijze vast, vijftig jaar na het uiteenvallen van de band.

De pers over Terug naar Sportweg 8:

Waarom was Onkenhout in zijn observaties nu eigenlijk zo goed te midden van al zijn soortgenoten? Volgens mij door de afstand die hij bewaarde tot zijn onderwerpen. (…) Als je daar de humor van Onkenhout aan toevoegt worden het heerlijke stukken.‘ AD

De pers over Buitenstaanders:

Het zijn stuk voor stuk prachtige portretten. Schoorl is een meester in wat in technische termen heet: de vrije indirecte rede.‘ NRC Handelsblad

Over de auteurs

John Schoorl is verslaggever van de Volkskrant. Winnaar van De Tegel en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs. Eerder dit jaar verscheen van zijn hand Buitenstaanders, een verzameling journalistieke verhalen.

Paul Onkenhout is sinds 1990 verslaggever en columnist van de Volkskrant. Van zijn hand verscheen bij Nieuw Amsterdam Terug naar Sportweg 8, een bundel voetbalcolumns.

Gegevens
Paperback, geïllustreerd | Prijs: € 17,50
Aantal pagina’s: 176
ISBN: 978 90 4682 774 1
Ook als e-book beschikbaar

Bestellen? Klik hier!